29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na této nástěnce najdete základní informace o každé z maminek a jejím zimním dítku:
A to už jsme my, MAMINKY:
Saďourek
Věk: xx, první miminko
Tomášek se narodil 14.10.2010 ve 21:35 - 740g / 33cm
Štvorlistok SP
Věk: xx, druhé miminko, doma už má Filípka
Oliverek se narodil 25.11.2010 v 6:05 - 3340g / 51cm
Maryt MČ
Věk: 30, první miminko
Madlenka se narodila 29.11.2010 v 11:15 - 3320g / 50cm
zuzik
Věk: 25, druhé miminko, doma už má Danielku
Honzíček se narodil 16.12.2010 v .... - 3860g / 53cm
Antaliss DP
Věk: 25, první miminko
Lindička se narodila 11.12.2010 v 15:35 - 2978g / 50cm
Lazurka
Věk: 35, první miminko
Anička se narodila 13.12.2010 v 15:00 - 3350g / 50cm
Tetamon MS
Věk: 34, první miminko
Jasmínka se narodila 15.12.2010 v 16:36 - 2830g / 47cm
Cizinka RV
Věk: 34, druhé miminko, doma už má Maxíka (19.08.2007)
Sophinka se narodila 21.12.2010
KitKat
Věk: 36, druhé miminko, doma už má Tobiáška
Berenička se narodila 29.12.2011 v x:xx - 4060g / 51cm
bambi JaB
Věk: 30, první miminko
Vojtíšek se narodil 30.12.2010 ve 14:46 - 3100g / 49cm
Krtkaa JBO
Věk: 25, druhé miminko, doma už má Jiříka
Vojtíšek se narodil 09.01.2011 v 10:47 - 3570g / 50cm
Abby21 ZS
Věk: 23, druhé miminko, doma už má Terezku (19.3.09)
Dorotka se narodila 22.01.2011 v 7:14 - 3420g / 49cm
Liciáš LŠ
Věk: 29, první miminko
Sárinka se narodila 27.01.2011 v 8:40 - 3200g / 50cm
Šišulajda JiB
Věk: 29, druhé miminko, doma už má Nikolku ( 26.11.2008 )
Deniska se narodila 31.1.2011 v 8:43 - 3750g / 51cm
Dita.L
Věk: 35, čtvrté miminko, doma už má Pavlu, Báru a Christopha
Alexia se narodila 22.02.2011 v 18:01 - 3060g / 48cm
BABINET: nick: Zima 10/11 heslo: zima10/11
E-MAIL: zimni@centrum.cz heslo: kulisci
LILYPIE: e-mail: zimni@centrum.cz heslo: kulisci
Upravil(a) Zima 10/11 (26. 5. 2011 16:46)
Není tady
ahojky, tak sem z toho horka nějaká mrtvá tak jdem odpočívat, přeju krásnou dobrou noc...
Není tady
Juj, nový chlívek :-) Tak jen to nej a nej do něj :-)
Není tady
Tééééda už nový chlívek, tak samé dobré zprávičky
Antal jak jsi dopadla na VZP ????
Není tady
holky - u které pojišťovny máte úrazovku, nebo životní pojištění ? my sme tu měli už po 4.poradce z Kapitolu...dojem super, vysvětlili, nabídli, podepsali sme a teď jsou problémy - chci od nich tabulku na zhodnocení vložených peněz - a furt jsou nějaký čachry s %...ale já to studovala, tak trošičku vím na co si mám dát pozor atd..a důvěryhodnost rapidně klesá...
Není tady
Liciáš napsal(a):
Tééééda už nový chlívek, tak samé dobré zprávičky
![]()
Antal jak jsi dopadla na VZP ????
no vzhledem k tomu, že mi Linda začla v kočárku včera kečet jako na lesy, tak nijak :-) jdu tam zítra, až bude s babičkou venku.
Není tady
krtkaa napsal(a):
holky - u které pojišťovny máte úrazovku, nebo životní pojištění ? my sme tu měli už po 4.poradce z Kapitolu...dojem super, vysvětlili, nabídli, podepsali sme a teď jsou problémy - chci od nich tabulku na zhodnocení vložených peněz - a furt jsou nějaký čachry s %...ale já to studovala, tak trošičku vím na co si mám dát pozor atd..a důvěryhodnost rapidně klesá...
já mám to samý s českou spoř. :-(
Není tady
Krtí, zrovna řeším taky úrazovku pro mě a pro malou. Dnes mi přijde finanční poradce, který mi donese nějaké návrhy a příští týden mám ještě domluvenou kámošku, která dělá stavební spoření a taky pojistky. Určitě nebudu uzavírat žádné životní pojištění, to je na prd pro mladé lidi Asi malé uzavřeme normoš stavební spoření, které můžeme za 6 let vybrat, nebo spořit dál a můžeme tam posílat třeba jen 200,- měsíčně Ta úrazovka prý vyjde nejlíp, když si ji uzavřu já s malou dohromady, ale to se vše dozvím až ten příští týden. Ta moje kamarádka to dělá už 12 let, tak vím, že by mi nenabídla nic špatného. Pak ti napíšu co nám nabídli dneska.
Není tady
no my to máme jako rodina - manžel je hlavní pojištěný a kluci tam mají úrazovku..je to 1500 měsíčně, otevřený účet a na konci něco kolem 400,000 takže dobrý..jen mě to včera naštvalo..pojistili sme si i byt, auto zatím ne, a obč.odpo je tam taky...jen mě vytáčí jak hází s těma procentama....
kluky sem měla u český spořky, za 500kč/měsíčně, ale to bylo fakt nevýhodný...tak sem zvědavá co pošle teď za údaje..
jdu prát...
bambi - vojtík má rýmičku už snad měsíc...a cestovní nevím, slyšela sem o tý balónkový že je super...
Není tady
Bambi to je právě to, sehnat někoho spolehlivého a důvěryhodného
Není tady
ahojte
tak sme dofrcali od desiatej z vonka este len pred chvilou.. obaja chlapci spia tak mam chvilku volnu
nemam vsetko docitane, pozeram ze riesite poistenie, u nas je poisteny len muz a to ani neviem cez co to riesil nejak cez pracu. musime to aj my nejak poriesit. dakujem za tipy
krtko 4listkovic su na tom tak...ze som matoha minule dve noci oli dohanal asi to co schudol, uz neblinka, ale zvysil sa apetit alebo mne kleslo mlieko a kojila som najprv po dvoch hodinach a minulu noc po 1,5 hodine..takze od pol noci do rana 5 krat..medzi tym som trikrat isla za filipkom, no uuuzasne
prsa som mala vycucane uplne uplne... ale vyzera ze uz to snad bude ok..tuto noc uz jedol zasa ako obvykle a zasa mame licka skoro ako predtym
hovorila som si pockam este jednu dve noci a ak by zas tak jedol dam UV bolo vidiet ze mu to nestaci a chce casto...
krti boli ste na tom ockovani? mali ste nejaku reakciu? to bola vasa druha vakcina, ze?
bambi rucnu odsavacku neporadim, vystriedali sme dve a obidve uplne na nic... pretoze oli ako ma rymu tak to ide vysavacovou super ale rucnou vobec.. mali sme balonkovu myslim od nuku a potom taku ze ma dve hadicky a z jednej tahas ustami..ale to som sa bala aby som mu hloboko neyaviedla a moj dych aj tak na to nestacil... daj mu na noc hlavne zvysenu polohu..zvlhci mu vzduch napr. prehod navlhcenu plienku cez postel a prestriekavaj sterimarom..dr nam doporucil sterimar s medou...ten ze je viac dezinfekcny.
abby capicky mas krasne ja som sa este do toho nedala, nejak neni cas
Není tady
4lí - 2. hexa a 1.synflorix a ok - tuk tuk ani známka rozdílu, tak se mi ulevilo, opravdu jsem se bála...ted pečeme maso, na plotně stojí špenát a pak udělám knedliky..venku tma, tak sme doma a těšíme se na taítnka
Není tady
tak tady prší už pár hodin, nic hroznýho jak předpovídali, ale je to příjemný...sme i takový línoučký,..tak se jen mazlíme a hrajeme a vaříme
Není tady
Krtkoo,
já si tu teď hledám něco, co bych podnikla s tou Vojtíkovou rýmou... máš nějaký tip?
zatím jenom odsávám.
psalas, že tvůj Vojtík ji má už měsíc -- takže byl na té druhé hexavakcíně i s rýmou? my totiž máme jít příští týden. no však uvidím co do té doby bude
Není tady
bambi - odsáváme cc 1x denně, někdy ani to ne a někdy i 2x.. Nepšíká, neteče mu rýma, jen mu jakoby chrastí v nosánku na začátku kojení - tak tomu říkám rýma,ale doktorka říkala, že to může být i mlíčko, nebo taková rýmička... a před očko vždy kouká do krku a poslouchá, jestli je malej ok, takže se nebojim...ale na drunou stranu jiřík měl trošku rýmu - fakt rýmu a začínal kašlat a při tý 2 a 4 hexe se mu to pak pěkně rozjelo...takže uvidíš, není kam spěchat dyštak
Není tady
Holky naše Berunka se dneska přetočila!
Já jsem z toho úplně na větvi, jakou máme už velkou holku
Poctivě si to odpracovala, takže to nebyla žádná náhoda, a hned potom si to ještě 2x zopakovala. Bylo to jako rodinná slavnost, seděli jsme všichni kolem ní, motivovali ji hračkama a povzbuzovali ji, ani jsme to moc nečekali a ona to fakt zvládla!
Bambi já mám jako cestovní odsávačku tu s dvěma hadičkama, jedna do pusy a druhá do nosu. Moc to nejde, ale aspoň něco. Jinak máme vysavačovou. A taky jsem slyšela hodně chvály na sterimar s mědí. Dávám ho když mají rýmu.
Krtko my tomu chrastění říkáme chrochtání Naše dr říká, že se miminkům, co hodně pijou, může mlíčko vrátit do jícnu nebo já nevím kam, dráždí je to a proto posmrkávají, chrochtají, ale rýma to není.
Jo a ještě je na rýmu dobrá zvýšená poloha, prostě zvýšit postýlku u hlavičky o nějakých 5 cm. My to máme stabilně, Berunka chrochtá
Není tady
Kit, Berulka je úúúžasná a šikovná :-) My teda zatím jen líně házíme polohu na bok, ale o přetáčení nemůže být ještě ani řeč !
Není tady
Ahoj holky !!!
Kit Berulka je šikulka a Antal nevěš hlavu to přijde
Já jsem dnes nějaká mrtvolka. Asi na mě něco leze, ale chlap to není Chlap je nachcípaný už týden, tak to by mi tak scházelo, abych ted lehla já
Malá zrovna usnula, tak jdu cosi porobit, protože předpokládám, že dá svých obvyklých dvacet a je vzhůru
Není tady
dobre ranko,
u nas sa konecne zaspalo tiez.. nase ranne ptaca vstavalo 5.28 ale v noci krasne jedol, len o pol druhej a potom az o pol siestej..
bambi skus dat nasivin pre kojencov nech sa mu splasne sliznica..a doporucenie sme mali kvapnut nasivin, splasne sliznica a za 20 minut sterimar a odsat, ze sa mu lepsie odsaje soplik.
u nas ryma za pol roka prebieha nasledovne, tyzden vzdy odsavame vo dne v noci, pri jednom vysavani vyplachnem aj trikrat tu odmerku na odsavanie..to vzsavame aj kazdu hodinu, potom tyzden vysavame "len"kazde tri hodiny a potom dva tri dni len rano na obed a vecer.. a potom ideme na novo od zaciatkku vysavac mame permanentne zaparkovany pri postielke, uz snad ani nedufam ze ho niekedy odparkujem
dufala som ze ked sa otepli bude to lepsie a ono sa pridali zapalene oci...
kit gratulacia velika k otacaniu nas oli sa v tyzdni dvakrat za sebou pretocil, myslim ze to bolo cielene ale odvtedy nic takneviem.. ale kazdopadne sme mu tlieskali ako keby vyhral minimalne maraton
to bolo radosti... otocil sa z brucha na chrbat tak neviem ci nahoda ale neprislo mi to tak, z chrbta na brucho mu chyba dotiahnut ruku a prekulit sa, no uvidime uvidime.
dneska tam nejak fuka asi pojdeme kuknut na vlacky len tu kusok od nas a budeme varit a piect na vikend. filipek chce robit mufiny a ja nalozim maso a pre filipka urobim omacku, si rozkazal rano boli s muzom nakupit tak mam vsetko.
Není tady