21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Na okrasné zahradě máme různé keře a stromky - vrbu, buxus, smrček, atd. Jejich kmeny se hemí mravenci - jsou prostě vude. Včera jsem zastřihávala vrbě odrostky z kmene a po ustřihnutí lístku se vdycky vyřinula ven spousta mravenců. A protoe nejsem expert přes zahrady, tak se vás ptám, jestli ti mravenci v takové míře stromům kodí, jestli se mám pustit do nějaké likvidace anebo je mám nechat být.
Není tady
No tak jednak tam bude mít za chvíli napřed mice, pak moná nějaké houbové choroby a já začala proti vem zahradnickým poučkám podezírat mravence, e měli prsty i v kadeřavosti broskve, protoe ky jsem tam vysadila mátu tak zmizeli a bylo po kadeřavosti.
Já nerada hubím cokoliv, ale mravence taky udruju v rozumném počtu - on je asi nikdo neere, nebo co.
Není tady
Lupino, jak se mám domluvit s těma mrchama zrzavýma? Já teda mám podmravenčenou celou zahradu. Jsou fakt skoro vude, tam, kde nejsou černí, tam jsou zrzaví. Ti černí mi nevadí, ti se chovají sluně, ale ty ku.vy zrzavý erou kořínky od keříčků, co jsem tam vysadila Já jsem mravence nikdy nemusela řeit, do chalupy nikdy nenalezli, ale teď u mě tvou. Tam, co jsem vysadila ten ptačí zob, nikdy předtím tam nic nerostlo, větina se krásně uchytila, ale některé jsou takové maličké a přichcíplé, protoe jim erou zrzavci kořínky.
Není tady
Někde jsem četla a funguje to, polít odkud vylejzám vodou po vařených bramborách.
ALe ted je období mravenců, kadý rok touto dobou mi lezou i do kuchyně
Není tady
Já pouívám Formitox (doufám, e jsem to nepopletla). Je nejmíň jedovatej pro vechno ostatní a na mravence stačí - akorát se jim to musí strčit pod rypák.
Nejlepí je roztok, kdy jsou vedra a sucha - to zabírá účinně.
Stejně je to divný, nezdá se vám? e je nikdo na těch zahradách neere....kdo vůbec ere mravence v přírodě kromě slíďáků a baantů, nevíte?
Není tady
Datel, strakapoud, luna, to jsem narychlo vygůglila a mravkolev, to vím z Ferdy mravence Ale jak ubytovat mravkolva, to zatím nevím
Holky, moc děkuju za rady, já jsem dodatečně zjistila, e u tady mravenčí vlákno je, vyzkouím rad několikero a uvidím, co na ty moje zabere.
Není tady
strakapoud? No tak to by mě teda zajímalo, co dělá ná místní strakapoud fláká se!
Mravkolev si jamku staví na písku, jestli si dobře pamatuju - to bys musela mít zahadu na duně asi
Není tady
To mě, Vlku, nezná. Já budu mít dunu na zahradě. V duně mravkolva, nebo několik, podle toho, kolik mravenců seere za den. K písku povedou směrem od rezavých mraveni chodníčky dláděné kostkovým cukrem.
Není tady
Laskonko, kdy u jsem ti takhle vpadla na vlákno, dám sem aspoň odkaz na Zahradu, kde se taky řeí mravenci, třeba se to bude hodit
http://www.zahrada.cz/forum/skudci/mrav … c=mravenci
http://www.zahrada.cz/forum/broskvone/m … /?stranka=
Není tady
Holky, díky moc za poznatky, co jste napsaly. Já jsem koukala do témat, jestli je tam nějaký podobný, abych nezakládala stejný. Nala jsem, ale byly tam jen dvě odpovědi, tak se kdytak dodatečně omlouvám za zaloení duplikátu:-) Jinak haiel, díky za odkazy na Zahradu!
Není tady
Díky za téma, kdy jsem ho četla jen tak, tak jsem jetě netuila, e je letos mám v nadměrném mnoství taky a dokonce i v bydlení. A lekla jsem se, e mne seerou sazenice, které jsem zasadila kam jsem chtěla, ovem jak jsem zjistila, vude tam jsou mravenci. A e tam nebyly to vím taky, protoe jsem tam plela...loni.
Honem jdu na ně něco koupit ten loxiran, ale chemii nechci, kdy tam mám rajčata... jsou i u cibule, malin, budou i u brambor, vude. Proč ale lezou na strop, kdy tam fakt nic k jídlu není, tomu nerozumím. Leda tak pěna do spár by jim mohla chutnat, to jsem tam letos nastříkala.
Není tady
No právě, pěna, moná si zateplujou mravenitě, Zelená úsporám
Není tady
Aha, já zateplovala? zalepovala díry kolem oken a kde jsem zjistila spáru a teď jen koukám, kolik jich tam najednou je a e je cukr tedy váně vůbec nezajímá!
Není tady
miaa napsal(a):
Proč ale lezou na strop, kdy tam fakt nic k jídlu není, tomu nerozumím. Leda tak pěna do spár by jim mohla chutnat, to jsem tam letos nastříkala.
Reagovala jsem na toto a byl to vtip!
Jinak mravenci na stromě buď sají prýtící ávu (jde o to, co to je za strom), ale větinou si skutečně "pasou mice".. my je máme na třeni, take mice na větvích, do toho houbovité choroby, jak ty mice nasosnou pupence či mladé plody, take sypem ke stromu jakýsi formicocidní práek a kmen olepujeme lepicí páskou, ale to se musí obnovovat.. no a pak koukám, furt tam jsou.. a oni nali jeden lahoun vinné révy, která se chytla větve třeně a lezou po ní.. děs běs a přitom fascinace tou inteligencí..
Není tady
Ten Formitox je myslím bio.....
Není tady
Hele, vy mi tady poradíte: Bydlím v pavlačáku s velkou zahradou a do bytu mi lezou pravidelně zahradní mravenci. Nejsou to bytoví, to jsem si u nala, skutečně lezou deset metrů po fasádě ze zahrady a pak různýma kvírama kolem parapetu do kuchyně. Nenapadá vás, jak se jich zbavit? plíchala jsem obvod oken Biolitem, vydrí to den dva, kdy pere slunko, tak kratí dobu.
Není tady