|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
werena30 napsal(a):
Nevím, jaké bylo Johanino alter ego,ale u Johany mě to nepřekvapuje. Nebrala bych si to moc osobně, sobě musí lhát častěji.
Wereno, ty máš s Johanou50 nějaký osobní problém? Jak si jinak vysvětlit ta silná slova a rychlé nepodložené soudy? Ale ber to jen jako námět k zamyšlení, já odpověď nechci. 
Není tady
Daphné napsal(a):
werena30 napsal(a):
Nevím, jaké bylo Johanino alter ego,ale u Johany mě to nepřekvapuje. Nebrala bych si to moc osobně, sobě musí lhát častěji.
Wereno, ty máš s Johanou50 nějaký osobní problém? Jak si jinak vysvětlit ta silná slova a rychlé nepodložené soudy? Ale ber to jen jako námět k zamyšlení, já odpověď nechci.
To,že mě u někoho něco nepřekvapuje a že si cizí lež neberu osobně, není soudem nad nikým. Ta poslední věta je opravdu jen domněnka.
Můj způsob vyjadřování se často zdá, jako kritika. Mám tendenci se tvrdě vymezovat vůči okolí obecně. Není v tom osobní antipatie (to by se mi mohlo stát,že jeden nick miluju a druhý nesnáším a je to pořád jeden člověk
), to spíš generační rebelie.To je mi více podobné.
děkuji za námět k zamyšlení
ostatním se omlouvám za 
Není tady
.
Upravil(a) werena30 (10. 5. 2011 22:37)
Není tady

Nestěžuji si, ani nelituji, co jsem napsal, nebo si zde přečetl, ale vaří se tu dost silné kafe a to není od Žida. Daphné, pokud Vladeny úvodní příspěvek není ani zdaleka o duchovní tématice, o čem tedy je? Pokud si někdo běžně mění svůj nick a ostatním to nevadí, vychází mi z toho, že jsou tu všichni stejní a nedá se nikomu věřit. Pokud se chceme bavit o duchovních věcech, tak diskuse je založena na vzájemné důvěře i kdybychom měli opačné názory. Ale tady není na čem začít. Ale vás ta hra baví, je to vaše divadlo a já nemohu, ani nechci nic měnit. Rozumem si můžete zdůvodnit jakékoliv svoje rozhodnutí, ale o citu se tu nedá vůbec mluvit. Zbyly vám jen emoce a rozum a to je dost málo.
Není tady
Zdeňku, tady je Virtuálov. Neznáš za sklem nikoho, tak proč by ti mělo vadit, že s tebou někdo promlouvá tu pod jedním, tu pod jiným nickem? Je to přirozený vývoj v čase, někdo sem přišel s nickem, který odpovídal jeho momentálnímu duševnímu rozpoložení. To se časem změnilo a on přešel na nick který mu vyhovuje lépe - to je jen příklad, těch důvodů může být mnoho. Málokdo používá své nicky současně, a i to by šlo jistě vysvětlit - třeba momentálně se cítí jako ten, příště jako onen, nebo k hlubokomyslným úvahám používá jeden, k tlachání druhý. Proč by to mělo ostatním vadit? Je to svoboda volby té které osobnosti, její respektované rozhodnutí. Nevím, proč by moje důvěra k tomu člověku byla tím pádem menší, nebo naopak větší k někomu z důvodu, že používá jen jeden nick? Diskuse je vždycky založena na schopnosti obhajovat svůj názor, svůj postoj a náhled, a to s kýmkoli.
Co kdybychom si pro začátek ujasnili pojmy. Co je to podle tvého vidění cit, intuice, emoce a rozum, čím se liší, z čeho vycházejí a jak se projevují.
Nebo nám můžeš pro začátek vysvětlit, jak nám zbyly emoce a rozum, kterým si všechno zdůvodníme, a jak jsi poznal, že o citu se tu nedá vůbec mluvit. To se ale stejně bez ujasnění obsahu těch slov neobejde. Jde o to, abychom používali stejný jazyk, abychom mohli tomu druhému porozumět.
Nalejme si trochu duchovního mlíčka, třeba se lépe pochopíme. 
Upravil(a) Daphné (11. 5. 2011 2:48)
Není tady
Daphne, pro mě ta žena, o nickách které jsem psala, není - jak ty to nazýváš - Vitruálov. Chtěla jsem napsat - bohužel. Ale asi to nějaký smysl má, že jsem ji potkala, ač zatím nevím, jaký. Za tou konkrétní změnou nicku je něco jiného, než popisuješ ty.

majkafa napsal(a):
Daphne, pro mě ta žena, o nickách které jsem psala, není - jak ty to nazýváš - Vitruálov. Chtěla jsem napsat - bohužel. Ale asi to nějaký smysl má, že jsem ji potkala, ač zatím nevím, jaký. Za tou konkrétní změnou nicku je něco jiného, než popisuješ ty.
Stále se držíš pevně svých domněnek a vynášíš své soudy?
je to tvoje volba.
Já tvému psaní rozumím. Když se nám něco v životě nezdaří podle vlastních představ , tak máme možnost dvojí volby. Buď hledat poctivě odpovědi v sobě a nést si svou odpovědnost nebo obviňovat z neúspěchu lidi okolo. Úplně nejsnažší je vybrat jednoho obětního beránka a na něj uvalit veškerou odpovědnost, potom se jeví všechno tak jednoduché a logické.
První cesta je dlouhá a druhá zkratka.
Hřešit znamená minout se s cílem.
Upravil(a) Johana50 (11. 5. 2011 6:26)
Není tady
Majkafo, píšu přece, že těch důvodů může být mnoho.
Leč reálno, natož cizí a bez souhlasu té druhé osoby bych, být tebou, na sklo Virtuálova netahala. Jednak je to neetické, a jednak to dodává diskusi pachuť jisté pavlačovitosti. Jestli ale musíš a svědí to......
Není tady
Vladena napsal(a):
Chameleon jemenský má výraznou přilbu,samci projevují silné teritoriální chování. V období námluv se samec se samicí vzájemně provokují výrazným zbarvením, syčí a nafukují se.
Nechnapu, jak muze nekoho tocit, ze si tu nekdo meni nicky jako ponozky. Je to predevsim jeho vec a duchovni bytost by to mela vedet, protoze vi, ze Buh obdaril cloveka svobodnou vuli a svedomim a kdyz nekdo chce zmenit svet, mel by zacit u sebe. Co se tyce Rozmarile, asi tato baba lezi hodne lidem v zaludku, protoze si o kazdem stalem diskutujicim dokazala v kratkke dobe vytvorit obrazek, ktery napsala jednou vetou. Ja ji svym zpusobem obdivuju, protoze ona mi o vsech zdejsich udelala takovy kratky souhrn a sam bych nad tim nepremyslel, zrejme ma kazdeho prokouknuteho, vcetne me, jsem jen prazdny sud, ktery duni...huuu...huuu... kratke a vystizne a za co se ale vubec nestydim
U me ma ale trosku smulu, protoze ja tu nepisu pravdive utrzky z meho zivota a nikdy ani psat nebudu, nikomu neni nic do toho jak ziju, s kym, koho mam zrovna v posteli, nebo co nejradeji snidam. Na ktere forum by clovek mel podle Tebe Vladko odejit ? Ktere forum je lepsi, nez je toto ? Nic lepiho neexistuje, prosel jsem nekolik for a vsechna krome BB staly za houbelec. Tady to zije, sem chodi lide pod ruznymi nicky nejradeji
Bavilo by Te mila Vladeno napsat prispevek a tyden cekat na reakci ? Jo ? Tak si to zkus napriklad u nasi mile konkurence, jiste se rada vratis ... 
Me spis tady udivuje jina vec. Kazdy co sem prijde neco resi. V domeni, ze forum mu pomuze zvladnout jeho tizivou situaci ( bohuzel se ale v zaveru docka pouheho "pomoz si sam", "to musi zvladnout kazdy za sebe" a jde jen o pouhe vykecani se nicku a popisovani uz po nekolikate, jak to zvladla a pritom doma breci a trapi se v samote - maska jaxvina ) a co se stane ? Vrhnou se na neho nicky, jako kobylky a udupou ho do zeme ( napr. chudak Mack, je mi te hodne holciny strasne lito ) aby si v jinak zpackanem zivote a uslapanem sebevedomi pohladili sve ego - coz neodsuzuju, at si kazdy dela co chce. Jiny nick prijde, nahodi tema a vsichni diskutujici necim prispeji, Nick se rehni, protoze tema je smyslene a bavi se tim, jak jsou tu vsichni pitomi... Minule me zarazila jedna vec, ze nejaka baba slysela, ze Nicky na psychologicke jsou parta zakomplexovanych ... ( jeste neni po 22:00 ) ale ze toto teda opravdu necekala. To je obrazek o nas, kteri tam diskutujeme, zrejme jsme jen parta idiotu ( bez urazky ) toto je na zamysleni a ne to, zda nekdo zmeni nick !
Není tady
Zdeněk5 napsal(a):
Daphné, pokud Vladeny úvodní příspěvek není ani zdaleka o duchovní tématice, o čem tedy je?
To by ti měla vysvětlit Vladena, jak to myslela. Já píšu - jak jinak - jak jsem to četla já. 
Není tady

Daphné napsal(a):
Leč reálno, natož cizí a bez souhlasu té druhé osoby bych, být tebou, na sklo Virtuálova netahala. Jednak je to neetické, a jednak to dodává diskusi pachuť jisté pavlačovitosti. Jestli ale musíš a svědí to......
Děkuji. Myslím si totéž a snažila jsem se to do SZ přenést, zatím bezúspěšně. 
Není tady
Zdeňku, uhodl jsi !
Jinak jsem se zájmem sledovala diskuzi a nechala jsem ji plynout, aniž bych přerušovala či vysvětlovala.
Konečně Morf vyslovil moji myšlenku, aniž by chtěl. Co se tyce Rozmarile, asi tato baba lezi hodne lidem v zaludku, protoze si o kazdem stalem diskutujicim dokazala v kratkke dobe vytvorit obrazek, ktery napsala jednou vetou.
Pokud tu budou psát ty ,,ponožky", tak se hodně všichni ochuzujeme... Škoda, že někdo kromě Zdeňka nenapsal, že mu zde chybí důvěra, cit. Nejhůře vyšel podle mne názor, že tu každý hází na ,,sklo" co chce a je tomu druhému do toho houby. Ano, já se přizpůsobím, nehledám, nedělám si názor, diskuzi zde beru jako procvičení prstokladu.
Prosím uzavřít zdejší vlákno, vše bylo řečeno.
Upravil(a) Vladena (11. 5. 2011 7:05)
Není tady
Daphné napsal(a):
:sova:Leč reálno, natož cizí a bez souhlasu té druhé osoby bych, být tebou, na sklo Virtuálova netahala. Jednak je to neetické, a jednak to dodává diskusi pachuť jisté pavlačovitosti. Jestli ale musíš a svědí to......
Souhlasím.
Dodnes nechápu, proč ta osoba tahala do virtuálna typu pavlače můj vztah s jistým mužem, o kterém neví téměř vůbec nic, kdy mu mimo jiné psala, že může být rád, že není se mnou, že by měl jako poděkování zapálit svíčkku a blábláblá. Když už se ona osoba cítí být pověřená kázat tady o morálce. 
Asi jsem jí velkým trnem v patě. Ona mně už díkybohu ne. Doufám, že tuto osobu a jí podobné budu ve svém životě potkávat co nejméně.
Poslední roky se mi toto přání díkybohu plní. Potkávám lidi rovné, moudré a laskavé, bez zášti.
Johana50 napsal(a):
Daphné napsal(a):
Děkuji. Myslím si totéž a snažila jsem se to do SZ přenést, zatím bezúspěšně.
Nehodlám si s tebou psát žádné SZ. Za to mi nestojíš.
Přečti si pozorně 4 dohody, obzvláště tu o domněnkách.
Sbohem. Odpouštím ti. Ale hlavně odpouštím v našem "vztahu" sobě. 

No to jsem zvědavá, co si ještě vymyslíš, Majko, abys utvrdila a zatvrdila sama sebe.
Já jen koukám a nestačím se divit.
Hrála jsi jako dítě tichou poštu? A nic tě v souvislosti s tím nenapadá?
Jestli bereš za pravdivé výroky zprostředkované přes x-dalších osob, tak to chápu, že se nelze domluvit nikdy na ničem.
Není tady
Johana50 napsal(a):
No to jsem zvědavá, co si ještě vymyslíš, Majko, abys utvrdila a zatvrdila sama sebe.
Já jen koukám a nestačím se divit.
Hrála jsi jako dítě tichou poštu? A nic tě v souvislosti s tím nenapadá?
Jestli bereš za pravdivé výroky zprostředkované přes x-dalších osob, tak to chápu, že se nelze domluvit nikdy na ničem.
Prosím tě, aspoň teď nelži.
Sama OSOBNĚ jsem si tvé psaní na onom serveru přečetla.
Ještě stále tam je. 
Proč ti stojí za to takhle lhát?
Pavlač, pavlač.
V tobě je asi hodně zla a vzteku ke mně. Budiž. Ve mně už ne. Jsem šťastná, že nejsem jako ty.
Upravil(a) majkafa (11. 5. 2011 7:30)

Sbohem. Odpouštím ti. Ale hlavně odpouštím v našem "vztahu" sobě.
Budu ti držet palce, aby se ti to už konečně po takové době povedlo zrealizovat , hned je radostněji, když s sebou nevláčíme takový balast i mě tím uděláš radost.
Není tady
Omlouvám se, tohle jsem si potřebovala pro sebe vyřešit.
Děkuji za pochopení.
Hasteriva Majkafa se hasteri s hasterivou Somaiou ? No toto ? 
Není tady

morpheus napsal(a):
Děkuji za upozornění
hašteřivý Morphee.
Já taky chápu, že máme k dispozici SZ a běžně je využívám k záležitostem osobního charakteru, ale chybělo při tom publikum , tomu se dá rozumět, ne? 
Upravil(a) Johana50 (11. 5. 2011 8:39)
Není tady

Morphe, ona Roz je docela šikula a dokáže vyhmátnout jádro věci, pravda, její způsob sdělování je hrubšího zrna. Jj, v tvém případě se opravdu sekla, to je fakt. U tebe to skutečně nevyhmátla, asi tě čte nepozorně.
Já sama za sebe jsem ráda, že mi to napsala. Aspoň jsem měla možnost si v praxi ověřit, že je to vyčištěné, uzavřené a pohoda, jazz. :goodlike:
Vladěno, je škoda, že jsi sem nepřišla před pár lety, to bylo o něčem jiném. Tak krásně se tu debatilo
. Ale prostě je to pryč. Na druhou stranu, já si myslím, že to, co se děje, dobře se děje. Může to vypadat, že jsme tu banda hádajících rozumářů, já to vidím tak, že přišel čas zúčtování, a už nic neskryjeme. Hlouběji a hlouběji se ponořujeme do vlastního bahna abychom mohli vyjít čistější. A to se zákonitě musí projevit. 
Není tady
Johana50 napsal(a):
morpheus napsal(a):
Děkuji za upozornění
hašteřivý Morphee.
Já taky chápu, že máme k dispozici SZ a běžně je využívám k záležitostem osobního charakteru, ale chybělo při tom publikum , tomu se dá rozumět, ne?
JJ, přesně tak.
Když byla potřebná přítomnost publika na onom serveru, kde jsem se v té době ani nevyskytovala - (prostě taková pavlač, tady jí to nandám a veřejně a ona ani netuší, jak jí to nandávám
- viď, Somaio? )
a i jinde, nu, tak v tomhle jsem přesně jako ty. Co vysíláš, to se ti vrací. 
I když - nejsem jako ty. Já si to s tebou vyříkám veřejně, ne za tvými zády, a na rovinu a bez účelových lží.
Já nepotřebuju pomlouvat za zády o nepravdách. Chudinka malej, jakej on by měl se mnou strašný život.
Kdyby ty jsi věděla, Somaio. 
A další a další věci. Jsem si DOVOLILA dokonce koupit kalendář, abych přispěla na léčbu AIDS, když se to tenkrát tak zvrtlo. To muselo být taky náležitě a pichlavě okomentováno. Jinak místo na zdi pořád mám. 
Upravil(a) majkafa (11. 5. 2011 8:55)

Tak ještě nic.... furt to TAM je 
Tomu zákonu dobře rozumím , Majko, nejsem mlíčňák ,respektuji ho a přejímám svou odpovědnost.
Spravedlnost je v tom, že platí pro všechny stejně.
Všechno to tlachání tady se točí pořád okolo problému, který je stejně zapeklitý jako otázka jestli bylo dřív vejce nebo slepice. Kde je vlastně ten počátek?
Vytáhneš nějakou myšlenku například z roku 2009 a bez kontextu toho, co tomu předcházelo .
Opravdu to má celé ještě nějaký smysl a význam pro tebe, když už trám ve vlastním oku nechceš nebo nemůžeš vidět? Mě už se ten smysl dávno ztratil a nikdy mě to nebavilo a potěšení z toho taky nemám. Tak co s tím? Je to na tobě. Jestli si chceš ještě něco osobního sdělit mimo publikum.
Nebo to uzavřeš jednou provždy sama?
Upravil(a) Johana50 (11. 5. 2011 9:09)
Není tady

vyříkám veřejně, ne za tvými zády, a na rovinu 
v monologu asi těžko....
na vyříkání si něčeho narovinu musí být dva lidé. Já veřejnou pavlač a vytahování minulostních křivd jako šťastné řešení nevidím. Tak tedy co bylo dřív vejce nebo slepice, hmmm? 
Není tady
Vladena napsal(a):
že mu zde chybí důvěra, cit..
Bývávalo..... 
Upravil(a) lupina montana (11. 5. 2011 12:05)
Není tady