Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 9. 5. 2011 16:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: měnit se jak chameleon jemenský

Johana50 napsal(a):

dusička napsal(a):

Johana už není Nastěnka?
Revlibo - krásný avatar ty rybičko , pluješ se svým životem stolt

To bylo ryze účelové přestrojení , Dušičko a na osobní žádost a intervenci jsem slibila  změnu.
Zdraví tě hlavní velechameleon lol
A slibuji, že další překvapení budou  následovat...někdy. rock teď se jdu rýpat do hlíny a tvořit skalku , pac.

Takže to si byla Ty, kdo se přestrojil za Ivánka va - jen tipuju.
No ženský, co mi to děláte, mám cukání si změnit avatar. dumbom

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#77 9. 5. 2011 17:37

Johana50
♥♥♥♥♥--

Tak to je mi líto, že tě zklamu. Nebyla sad
Taky nevím,kdo mě to tak moc chtěl jako Nastěnku.

Není tady

#78 9. 5. 2011 18:00

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Nick si může měnit každý jak chce, jakou má potřebu, má -li k tomu své důvody. .. Tipla bych, že tímto "přestupkem" pouze nebyla naplněna očekávání  některých uživatelů, ale to bude asi tak vše.. Měnění nicků, či výměna nicku, mě neupoutá a není mi nepříjemná tolik, jako  do černého namířená zloba, záš´t a pomstychtivost.

Není tady

#79 9. 5. 2011 19:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No fakt je, že hned po Rozmarile je tady největší chameleon asi Morph a panečku, nikdo se doň kvůli tomu nenaváží....asiže už přestal chodit na Duchní.
A na rozdíl od Roz si je mění zcela dobrovolně.
By to teď schytal valol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#80 9. 5. 2011 19:32

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Vidím nové bytosti smile Boudica a Ryba smile Krásné stolt Teď už si vás budu zapamatovávat stolt

Není tady

#81 9. 5. 2011 19:35

haiel
♥♥♥♥♥♥-

jo, a všimli jste si, že nám Vladěna nějak zchameleonovatěla? big_smile
a co to vlastně je za potvoru? va smile

Upravil(a) haiel (9. 5. 2011 19:36)

Není tady

#82 9. 5. 2011 19:47

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Tady jsem to vlákno našla - řezaly jsme se u toho tehdy smíchy.
Ty osobně mi nikoho nepřipomínáš, jen ta velryba - verliba mi připomněla tuhle Alétu lol

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=34245

No a jasně, že se budeš muset smířit wink to jmse se koneckonců musely všechny, na začátku.
Ono to ani moc nejde, tvářit se tak nějak neúčastně a neosobně, když ty lidi, co si s nima monemtálně píšeš, docela dobře znáš.

děkuju děkuju děkuju za ten odkaz big_smile
já jsem se takhle nezasmála měsíce,děkuju,děkuju,okamžitě jsem s vzpomněla na několik hlášek,ale sem se to nehodí...big_smile

Tak jo,první co mě napadlo bylo vyprávění kamaráda,jehož spolužák měl při maturitě přečíst a přeložit tehdejší propagandistickou hlášku v ruštině světu mír -miru mir.ve zmatku ovšem popletl azbuku a štastně zařval : mupy mup..
..vyrazili ho,ovšem on se chudák chtěl ještě zavděčit a poděkovat..tak utrousil : sabaka..big_smile

Není tady

#83 9. 5. 2011 20:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

mně se ten obrázek líbí big_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#84 9. 5. 2011 20:16

haiel
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

haiel napsal(a):

no mně se taky líbí, akorát nevím, co to je big_smile

Není tady

#85 9. 5. 2011 22:59

Zdeněk5
♥------

Vladena napsal(a):

Chameleon jemenský má výraznou přilbu,samci projevují silné teritoriální chování. V období námluv se samec se samicí vzájemně provokují výrazným zbarvením, syčí a nafukují se.

Z předešlé diskuze o pacientce na psychiatrickém oddělení jsem přišla na zajímavou podobnost v této diskuzi. Ač chodím na BB docela krátce, za těch pár let si stačila řada z vás několikrát předělat své nicky, ač zabanované, se klidně přihlásit pod jinou ID (mistryně to stihla za jeden večer i 3x) a pro mne je to otázka k zamyšlení. Je vidět, že BB je pro vás silné teritorium (normální člověk by odešel na jiné fórum), pokud si mám zde vytisknout nějaký obraz o mé osobnosti musím si ponechat pro okolí svoji identitu, nick. V souvislosti o tolik zmiňovaných zrcadlech je vidět, že řada z vás na duchovním, svůj obtisk či odraz svého zrcadla neunese, a proto ty neustálé změny. Jsou tu i jedinci, kteří mají současně i několik nicků. Takže dotyčný sám sebe pochválí. big_smile Přitom jsou to právě nicky, které se projevují výrazným zbarvením, syčí a nafukují se..........Tak, jak je to u vás, dámy a pánové?

Vladeno tvůj příspěvek je dobrý, ale nemůžeš čekat pochvalu, protože diskuse zde nemá s duchovní tématikou nic společného, je to tu, jako když drbou babky na pavlači. Napsal jsem zde několik příspěvků o citu, rozumu a smyslu života, ale nikdo tomu nevěří, někteří by to chtěli vysvětlit, aby to mohli pochopit rozumem. To se rozumem nedá pochopit, je to stejné, jako hluchému vysvětlovat, co je to zvuk. Psaní i čtení zde na fóru bylo i je pro mne poučné, že v tak velkém počtu zde diskutujících, je drtivá převaha rozumářů.

Není tady

#86 10. 5. 2011 0:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

haiel napsal(a):

no mně se taky líbí, akorát nevím, co to je big_smile

Surikata, řekla bych?

Zdeňku, holt ty bys to chtěl mít pěkně v chlívečcích - támhle šáhnu a hele, rozum, zašoupnu šuflíček, otevřu skříněčku a tam pěkně šanonky: emoce 1, emoce 2, nezařazené emoce....
lol
Jenže jsi na BABINETU a jak už z názvu plyne, jsi takříkajíc v Ženském Domě.
Spirálový myšlení, víš....
Takříkajíc řízenej chaos.
Srandovní mně teda přijde, že ti vadí, když se tě někdo snaží pochopit va to nějak nemůžu pobrat a nevím, jestli mě to má štvát, nebo pobavit. cool

Není tady

#87 10. 5. 2011 0:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Revliba napsal(a):

Tak jo,první co mě napadlo bylo vyprávění kamaráda,jehož spolužák měl při maturitě přečíst a přeložit tehdejší propagandistickou hlášku v ruštině světu mír -miru mir.ve zmatku ovšem popletl azbuku a štastně zařval : mupy mup..
..vyrazili ho,ovšem on se chudák chtěl ještě zavděčit a poděkovat..tak utrousil : sabaka..big_smile

lollollol díkec - tak teď jsem se ohromně pobavila na oplátku já.

Není tady

#88 10. 5. 2011 5:56

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Zdeňku5, Vladenin úvodní příspěvek nebyl ani zdaleka o duchovní tématice. smile
A k tvému postěžování: Já si myslím, žes tu chtěl nosit sovy do Atén, dříví do lesa a podobně....ženy mají docela dobře vyvinutou intuici (zvláště ty zdejší), poznají, kde převažuje rozum nebo cit, a docela dobře rozeznají rozdíl. Snažily jsme se poctivě dopídit jádra tvých příspěvků, ale bylo to, jako si s hluchým vyjasňovat, co je zvuk, v tom máš pravdu. Třeba Lupině Montaně jsi ke své škodě odpovědět nedokázal, diskuse s ní mohla být pro tebe opravdu přínosem a ona k ní byla příznivě nakloněna..
Ženy uvažují jaksi vrstevnatěji, barevněji - to víš, jsme původem sběračky, tu vložíme do košíčku podnětnou myšlenku, tu něco, co vypadá jako znamení, přitom se stihneme bavit o zdánlivě nevýznamných věcech, debata se stočí tu jedním směrem, tu jiným, dokážeme dělat víc věcí současně......vnějšímu mužskému pozorovateli to může z nepochopení připadat jako chování babek na pavlači. smile Mám kamaráda, který byl jednou v kavárně s několika dámami, a pak vyprávěl jinému kamarádovi: Vypadalo to, že mluví pořád všechny, každá o něčem jiném, a nakonec měly pocit, jak si báječně popovídaly. Já jsem se vůbec nechytal, ani už jsem nevěděl, o čem je řeč....smile

Není tady

#89 10. 5. 2011 6:52

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Zdeněk5 napsal(a):

Vladeno tvůj příspěvek je dobrý, ale nemůžeš čekat pochvalu, protože diskuse zde nemá s duchovní tématikou nic společného, je to tu, jako když drbou babky na pavlači. Napsal jsem zde několik příspěvků o citu, rozumu a smyslu života, ale nikdo tomu nevěří, někteří by to chtěli vysvětlit, aby to mohli pochopit rozumem. To se rozumem nedá pochopit, je to stejné, jako hluchému vysvětlovat, co je to zvuk. Psaní i čtení zde na fóru bylo i je pro mne poučné, že v tak velkém počtu zde diskutujících, je drtivá převaha rozumářů.

Zdenku - já Tě ráda čtu, ale k tomu rozumu, asi ho máme na to, abychom ho používali. řekni mi, na co by nám pak byl?
a mmch  - nechceš si také udělat avatar? At tě tu mám pod kontrolou? lol Ne vážně, já beru nicky podle avatarů taky, je to pro mě snadněji zapamatovatelné. wink

Není tady

#90 10. 5. 2011 6:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Revliba napsal(a):

lollollol díkec - tak teď jsem se ohromně pobavila na oplátku já.

Se tu tlemím hned po ránu lollollollol prý sabaka tummenupp

Není tady

#91 10. 5. 2011 7:00

Johana50
♥♥♥♥♥--

Milý Zdeňku, k tvé kritice mám asi toto:
tématem, ke kterému jsi se vyjadřoval ,se v poslední době intenzivně zabývám, kniha si vybrala mě, když jsem bloumala po obchůdku s duchovní literaturou bez konkrétní představy , co chci číst.
Pojmy jako Ego, mysl- rozum a emocionální tělo jsem si  ujasnila  , pochopila  souvstažnosi a ověřila v reálu. V tvých příspěvcích jsem viděla zmatení pojmů a tak šla debata úplně mimo mě, protože když se člověk neshodne ani u základního stavebního kamene ( pojmosloví) , tak není moc šancí smyslupnou diskuzi rozvinout. ˇ
A tímto jsem ti chtěla říct, že ne všechny jsme tu batolata, která se živí duchovním mlíčkem, ale už dávno strávíme i hutnější pokrm a toto je možná ten správný důvod, proč jsi se se svým tématem neprezentoval podle vlastních očekávání.

Upravil(a) Johana50 (10. 5. 2011 7:04)

Není tady

#92 10. 5. 2011 7:20

Johana50
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Zdenku - já Tě ráda čtu, ale k tomu rozumu, asi ho máme na to, abychom ho používali. řekni mi, na co by nám pak byl?
a mmch  - nechceš si také udělat avatar? At tě tu mám pod kontrolou? lol Ne vážně, já beru nicky podle avatarů taky, je to pro mě snadněji zapamatovatelné. wink

Dušičko , naše mysl je samozřejmě důležitým prvkem k přežití v materiálním světě. To nepochybně. Mysl je stavitel a tvůrce.  Zároveň je však i tím, co nás ve skutečnosti velmi omezuje a brání poznat naše skutečné já .  Mysl totiž není schopná fungovat v přitomné chvíli. Všimni, že se vždycky zábývá  buď minulostí ( tvými prožitými zkušenostmi nebo tím, co ses naučila a životním příběhem) nebo budoucností. Tvoje skutečné já  naproti tomu má jen TADY a TEĎ.
Celé budhistické učení v teorii i v praxi je založeno mimo jiné   právě na vědomém bytí, ovládání "mysli" a zastavení toku myšlenek. Nic jednoduchého...smile
Jsou lidé, kteří žijí ztotožněni pouze se svou myslí. Ono "cogito ero sum" -myslím tedy jsem ,je jedním z častých hlubokých životních omylů.

Upravil(a) Johana50 (10. 5. 2011 7:24)

Není tady

#93 10. 5. 2011 11:01

werena30
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Nezaměňujme prostou změnu nicku za výslovnou lež, když sem někdo, kdo nick změnil, protože s tím původním  z babinetu odešel, napíše, že chodí na babi jen číst a teď píše poprvé, a přitom tu už před léty docela hodně psal. Vždyť nemusel psát vůbec nic o tom, že chodí JENOM číst. A že teď píše poprvé.
To i ta Rozmarila nezapírá takovou lží to, že je tu s jiným nickem.
Dík za toto vlákno. Doteď mě to, co se tenkrát stalo, mrzelo. Teď už ne.
Mám jasno.

Nevím, jaké bylo Johanino alter ego,ale u Johany mě to nepřekvapuje. Nebrala bych si to moc osobně, sobě musí lhát častěji.

Není tady

#94 10. 5. 2011 11:34

Johana50
♥♥♥♥♥--

rock

Upravil(a) Johana50 (10. 5. 2011 12:53)

Není tady

#95 10. 5. 2011 13:49

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

Revliba napsal(a):

Tady jsem to vlákno našla - řezaly jsme se u toho tehdy smíchy.
Ty osobně mi nikoho nepřipomínáš, jen ta velryba - verliba mi připomněla tuhle Alétu lol

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=34245

No a jasně, že se budeš muset smířit wink to jmse se koneckonců musely všechny, na začátku.
Ono to ani moc nejde, tvářit se tak nějak neúčastně a neosobně, když ty lidi, co si s nima monemtálně píšeš, docela dobře znáš.

děkuju děkuju děkuju za ten odkaz big_smile
já jsem se takhle nezasmála měsíce,děkuju,děkuju,okamžitě jsem s vzpomněla na několik hlášek,ale sem se to nehodí...big_smile

lol lol
dobrej...
můj bratr také nebyl v ruštině nejsilnější, tak jim u matury, na téma "maja simja" sdělil, místo "já mám velkou rodinu" - "ja majam big simjú"

Není tady

#96 10. 5. 2011 14:12

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Zdeněk5 napsal(a):

Zdeňku, jakmile do čehokoli vstoupí písmo, vstoupí i "rozum". Protože písmo (i řeč) jsou racionální, dohodnuté systémy. Nevyčítala bych rozum ani sobě, ani jinému. A to, zda někdo pochopil to, co říkáš, to podle písemných (nakonec ani slovních) reakcí nepoznáš. Snad podle činů nebo spíše ne-činů.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#97 10. 5. 2011 14:40

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Zdeňku, to se tedy mýlíš. Ty jsi tady nastínil svůj pohled na věc a protože často dochází přes písmenka k nedorozuměním, či nepochopení, tak to chtějí ostatní vysvětlit, jak jsi to myslel. To s rozumem vůbec nesouvisí. A promiň, myslím, že tvůj závěr je scestný, je tady spousta lidí, kteří mají za sebou hromadu prožitků, čili si to procítili. A za další, přijdeš mi škrobený a Johana má pravdu. Je tady spousta lidí, kteří duchovní mlíčko bumbali již před léty, takže tady nejsme žádná duchovní batolata. A když se nějaké vyskytne, má upřímnou snahu něco se dozvědět. wink

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#98 10. 5. 2011 15:58

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Johano,
koho jsi titulovala "Ivánku"? smile Tak už víš, kdo má druhou přezdívku Ivánek? wink

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#99 10. 5. 2011 16:26

Johana50
♥♥♥♥♥--

stolt

Není tady

#100 10. 5. 2011 18:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky pššššt stolt
Promluvilo tu jedno velké nepochopené klukovské ego wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí