29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holcina napsal(a):
Frigo napsal(a):
Holčino a ona nemá nic s sebou v kabelce ?
Naštěstí ne. chceš tím asi říct, že ještě není tak zle co:-(( je to vážně hrozné, navíc když vidím jak stejným směrem směřuje manžel
ne, to jsem nemyslela.. Jen je dobrá, že to vydrží.
Si pamatuju, jak si mamča na 3 denní cestu vlakem udělala 3 litrovou zásobu do termosky... i led si tam dala.. při nastupování břinkla o schod, pak se celé tři dny lepil celý vlak.. a ona měla docela slušný absťák...
Není tady
Znám to :-( jak ze strany otce, tak i manžela :-(
Není tady
Frigo napsal(a):
holcina napsal(a):
Frigo napsal(a):
Holčino a ona nemá nic s sebou v kabelce ?
Naštěstí ne. chceš tím asi říct, že ještě není tak zle co:-(( je to vážně hrozné, navíc když vidím jak stejným směrem směřuje manžel
ne, to jsem nemyslela.. Jen je dobrá, že to vydrží.
Si pamatuju, jak si mamča na 3 denní cestu vlakem udělala 3 litrovou zásobu do termosky... i led si tam dala.. při nastupování břinkla o schod, pak se celé tři dny lepil celý vlak..a ona měla docela slušný absťák...
Těch pár hodin vydrží. Zpočátku byla protivná, naštvaná na všechny, ale my jsme dělali že se nic neděje, že jsme se jen domluvili na rodinných oslavách bez alkoholu. Pak nejspíš pochopila a oslavy probíhají v pohodě. Ale stejně to k ničemu není, opije se pak sama:-(((
Není tady
Frigo - to je neštěstí.
Já jsem se za svého tátu celé dětství styděla, když jsem byli na dovolené, jezdilo od našich od fabriky, napil se a dělal tam ostudu.
ALe je fakt, že ted paradoxně jsem se za něj přestala stydět, i když si občas to pivko dá, ale už nemůže tolik, protože měl infarkt,mrtvičku, tak se šetří. A zjistila jsem,že se ho mám ráda.
Není tady
když pije chlap, je to na prd, ale když baba, je to ještě horší.
tady je taky jedna taková, co si ráda dá, zrumplovala se u jednoho souseda, pak pro ni její kluci jeli s károu, aby ji odvezli domů. věšela se opilá na ploty, lezla ji podprda, všechno ... kluk ji nemohl udžet a vztekle na řval, tak drž se ty kur.vo jedna ... no radost ...
Není tady
Duši, já to nijak moc neřešila. Prostě to tak bylo. Jen ke konci byly problémy..
Ale třeba díky tomu, že jsem myslela, že padá u chaty na hubu, jsem zachránila sousedům hořící chatu.. Ona snad ani nikdy nedělala ostudu (kromě toho lepícího vlaku).. jo vlastně jednou... usnula v práci a když jí nechtěli jít odemknout, tak zavolala hasiče, že to tam zapálí...
Tam, kde dělala, chlastali téměř všichni..
Není tady
Mám jednu známou (taktéž alkoholička)
před lety jsme s nima slavili silvestra a ráno ji manžel se synem naložili na sánky a odváželi domů , z těch sánek jim kolikrát spadla.
Není tady
dusička napsal(a):
Mám jednu známou (taktéž alkoholička)
před lety jsme s nima slavili silvestra a ráno ji manžel se synem naložili na sánky a odváželi domů , z těch sánek jim kolikrát spadla.
se divím, že si ní někam na oslavu šli, já bych nešla, když vím, že nezná míru a takhle se zrumpluje ...
Není tady
Tak jsem si přečetla reakce a souhlasím s tím, že by mamka měla přestat vyhrožovat fakt se odstěhovat. Ale ona sama dost dlouho omlouvala jeho pití, když jsme na to se sestrou upozorňovaly. Tenkrát to prý nebylo tak hrozný a tak podobně, však to asi všichni znáte
Problém bude akorát v tom, že pokud mamka fakt odejde, tak on bude z těch (jak už tu někdo psal ), co se uchlastají k smrti, právě proto, že je opustila manželka. Nakonec bude někde pod mostem, protože nebude mít ani na nájem.
Jo a v předčasném důchodu je proto, že když mu bylo 55 let, vyhodili ho z práce. A logicky už o novou práci nezavadil. Chvilku ho zaměstnávala mamka, když ještě podnikala. Pak živnost ukončila a bylo vymalováno. Dokud byl ještě u ní, tak na pití neměl čas a měl pocit, že ještě nepatří do starého železa. Teď už ten pocit nemá. Ale každá naše snaha, nějak mu najít nové činnosti a pocit naplnění bohužel selhala.
Není tady
Jájo, jenže aby se máma obětovala proto, aby se táta neupil je blbost ... to už je jeho problém, ale je jasný, že když jde o někoho blízkýho, tak jen ta představa, že z něj bude troska je prostě děsná.
Není tady
ano....alkoholismus je děsivý
ale největší chyba se dělá........když se alkoholikovi donekonečna pomáhá.....
uvěří se a znovu a znovu....a zase.....a znovu se mu dá šance....nikam to nevede
Upravil(a) vera (4. 2. 2012 17:29)
Není tady
Jajo, obavam se,ze pokud si to otec nechce pripustit a nechce to videt,nepomuze nic.
Ja jsem do svych cca 19ti let zila s jednim silenym alkoholikem - otcem a prilezitostnim alkoholikem - matkou. Moje mama otce take vzdy jen omlouvala a nepomohlo nikdy nic,ale dve zlomena zebra,ani prizabity od nasi romskych spoluobcanu,proste nic. Pije dodnes a pit bude, vzdala jsem to,jedine co nechapu je,co to je za zivot byt stale jen v oparu a poradne nevnimat. Ono to ma sve koreny,ale ty jsou v otcove detstvi a s tim je spojena i jeho naprosta bezcitnost a chlad. Matka byla hodne sama, otec cestoval a zacala hodne pit,kdyz jsme byli mali, dodnes mam hruzne vzpominky a jedine stesti bylo,ze se o me starala jeji matka - babicka. Byly chvile,kdy byly na omol oba,ale vice mene stale opily byl otec. Nikdy nemel problem,vzdy jsme za vse mohli jen my a my byly tim jeho zivotnim omylem. Propil dalo by se rict miliony a my nemeli co nekdy i jist. Jaji, maloktery alkoholik si prizna problem a resi to,ver mi. Moje matka prestala tak,ze kdyz jsem se v 19ti odstehovala ze dne na den do podnajmu,tak zacalo silene citove vydirani a tehdy pila opravdu hodne. Jednou jsme sli z nakupu a ja jsem na ni zacala silene kricet a byt hnusna,ze bych rada zustala doma,ale ze uz nemam silu na to,co tam dela otec a ze at si uvedomi,ze ji potrebuje jeste braska,kteremu bylo jen 14 let, kdybych mohla,tak si ho vezmu k sobe,ale takto musi zustavat v tom,co je doma a ani ona nepodrzi. Pres tyden se se mnou nebavila, byla urazena, po tydnu prisla a rekla,ze dekuji a od te doby se opravdu niceho nedotkla. Jenze ona nebyla klasicky alkhokolik, pila jen ve chvilich,kdy toho na ni bylo hodne a sama si alkohol nekupovala nikdy a neschovavala,proste otec nechal neco otevreneho a ona z toho upila,takze pro ni skoncit nebylo tak tezke jako pro opravdoveho opilce. Tak to je za me.
Není tady
tak jak to píšeš vero, tak to na mně dělá dojem, že nepije jen, aby tě dostal zpátky ..
Není tady
Alkohol je metla lidstva a zametat se musí - tohle vymyslel blb.... bohužel i já takhle vidím v okruhu takřka už rodiny alkohol moc často... a bohužel díky němu pak přijde problém ještě s hracím automatem kolikrát mi je až do breku....
Není tady
do breku.....to vždycky
znovu píšu....BM nepije 17 měsíců......a bydlí s domě po rodičích......řeší každodenní hádky se svou opilou sestrou.....která ho vyhazuje, fyzicky napadá, všemožně ubližuje
BM si stěžuje.....jak je to s ní strašné
nic jsem mu na to neřekla.....málem jsem si ukousla jazyk
Není tady
...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
green napsal(a):
Jsou to smutný příběhy,ale každej alkoholik a nejenom on si musím v sobě srovnat to,že je to na celej život.A i když přestane,musí prostě vědět,že každý vypitý štamprle potom znamená cestu do záhuby.Někdy léčení nepomůže ,někdy pomůže.Nedá se to říct dopředu,ale je to šance.
ještě jsem neviděla, aby to někomu pomohlo celoživotně, bohužel.
já bohužel také ne, znám hodně připadů z vyprávění, několik léčeben za sebou a pili dál, až se upili k smrti, alkohol je prostě hnus...........
Není tady
Macksey napsal(a):
Alkoholismus je nemoc a jako taková, by se měla léčit. Pokud dotyčný nechce, nemůže od okolí očekávat, že se dobrovolně stane vězněm jeho nemoci.
A to, že manželka, manžel, partnerka, partner, syn, dcera nemocného opustí (značně vyčerpaní snažením o jeho uzdravení) neberu jako jejich selhání nebo zradu. Spíš je to zrada a selhání od alkoholika, který si to, bohužel, možná nikdy neuvědomí, když se sebou nic neudělá.
Není tady
vera napsal(a):
do breku.....to vždycky
znovu píšu....BM nepije 17 měsíců......a bydlí s domě po rodičích......řeší každodenní hádky se svou opilou sestrou.....která ho vyhazuje, fyzicky napadá, všemožně ubližuje
BM si stěžuje.....jak je to s ní strašné
nic jsem mu na to neřekla.....málem jsem si ukousla jazyk
Víš, vero, pro Tvého BM je to také cenná životní zkušenost: sledovat, jak se mu před očima mění nejbližší bytost v agresivní, blekotající zvíře
Ovšem jako odléčený alkoholik by na druhou stranu s pijícím sourozencem v jednom domě vůbec bydlet neměl a jistě si je toho vědom. V léčebně mu jistě vštěpovali, jaký má po návratu zachovávat režim, že má dodržovat metodu "suchého domu", tzn. žádný alkohol v domě na dosah ruky a pokud žije v jedné domácnosti s jakýmkoliv alkoholikem, měl by rizikové soužití zrušit, aby ho pohled na opilce nesváděl k recidivě.
MMCH vero, tys u toho osobně byla a na vlastní oči jsi viděla, jak ho opilá sestra fyzicky napadá, všemožně mu ubližuje a navíc ho vyhazuje z domu ?!? Mě totiž napadá, že kdyby to bylo tak strašný, jak BM líčí, dávno by si nenechal ubližovat a odstěhoval by se třeba někam do podnájmu. Strašně nerada Ti to říkám, ale mně vyprávění Tvého BM o domácích hrůzách s věčně opilou sestrou připadá jako ryze účelové, abys podlehla a nabídla mu, ať se pronásledovaný ubožák nastěhuje k Tobě zpátky domů
Vždyť - musí v tom domě společně se sestrou bydlet navzdory všemu, co mu "údajně" opilá sestra provádí? Je snad k domu a k sestře přikován železným řetězem? Skutečně nemá možnost jít někam jinam do podnájmu a mít kýžený klid? No tak vidíš
Není tady
mona123456 napsal(a):
Macksey napsal(a):
Alkoholismus je nemoc a jako taková, by se měla léčit. Pokud dotyčný nechce, nemůže od okolí očekávat, že se dobrovolně stane vězněm jeho nemoci.
A to, že manželka, manžel, partnerka, partner, syn, dcera nemocného opustí (značně vyčerpaní snažením o jeho uzdravení) neberu jako jejich selhání nebo zradu. Spíš je to zrada a selhání od alkoholika, který si to, bohužel, možná nikdy neuvědomí, když se sebou nic neudělá.
Já bych k tomu přidala, že alkoholikovi paradoxně pomůže, když ucítí dopad svých činů. Mnoha ano - paušalivat samozřejmě nejde.
Dokud mu ale někdo zametá cestičku, stále a pořád, defacto mu pomáhá, aby ve svém - tedy docela pohodlném - způsobu života pokračoval. Neumožní mu tak dopadnout na dno, což je, podle mě , potřeba. Pochopitelně to dělá v dobré víře (tu pomoc) - to je jasné...
Jiná věc je pomoc při abstinenci a při léčbě - z šikmé plochy se velmi těžko vstává a velmi těžko se na ní drží. To zas jóó
Ale když se člověku nedostane ani v tuto chvíli podpory, přesto ho to neomlouvá.
Za nutnost ani tak (já osobně) nepovažuji "suchý dům", ten třeba taky nemáma je mi to fuk, ale spíše změnu nastavení v centrální jednotce.
Není tady
Když můj otec nepil, byl hodný, když se napil, pravý opak. Kolikrát jsme utíkaly v noci z domu a spaly u matky v práci na zemi.
Když se mu udělal v hlavě nádor a musely mu kvůli tomu odebrat i kus lebky(pak mu to tam všily zpět), tak chvíli, ale jenom chvíli sekal dobrotu a moc dobře věděl, že když zase začne, není pomoci.
Začal, pak už míchal prý alkohol a léky. Nedožil 65. Někde upadl a už tam zůstal...vožralej.
A to přitom jeho brácha v podobném stavu jednou nedošel domů a umrzl kde upadl, ve škarpě. Zůstay 4 malé děti a vdova, takže třeba příklad konce od 40-ti let měl.
Kdepak, na napraveného alkoholika já osobně nevěřím.
Asi už jen stará generace a ženy vydrží život s těmito muži. Já bych potom, co jsem jako dítě zažila se neobětovala a vykopala ho z domu nebo ze svého života.
Není tady
průmyslovačka napsal(a):
Alkohol je metla lidstva a zametat se musí - tohle vymyslel blb.... bohužel i já takhle vidím v okruhu takřka už rodiny alkohol moc často... a bohužel díky němu pak přijde problém ještě s hracím automatem
kolikrát mi je až do breku....
Alkohol za to nemôže, ver mi... Problém je vždy v ľuďoch...
Práveže takí ľudia, keby nemali alkohol, nájdu si neičo iné - automaty, hazard, dorgy, lieky... hocičo. Berličku.
Není tady
Selima, no jo, já vím....
Není tady
No,já v léčebně potkala staršího fajn pána,který tam byl na léčení kvůli hracím automatům.A ten hrál,když se napil.Kdyby nepil,prý by ho to ani nenapadlo.Ale je fakt ,že je to v nastavení ,někdo ty berličky potřebuje.Já třeba taky.Ono,většina lidí ,co byla v léčebně kouřila.Bylo nás tam možná 5 z 50,vco nekouřili.
Není tady