29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všichni
na začátek musím napsat, že vím, že se tu o alkoholicích napsalo spouty, ale nějak jsem nenašla odpověď na mou otázku, kterou položím vzápětí. Je možné, že odpověď ani neexistuje...
Takže: je možné nějak pomoct tomu, aby si alkoholik uvědomil, že má problém?
Můj otec je alkoholik, pije průměrně 5-6 piv ( dvanáctek ) denně, prokládá to tvrdým chlastem a když je "zvláštní" příležitost, je schopen pít až do němoty. Zvláštní příležitost pro něj je třeba návštěva vnučky, jakákoliv oslava narozeninama začínaje a dnem rovnodennosti konče Odpledne už pravidelně bývá ve stavu, kdy se znatelně motá, špatně artikuluje a tak.
Před 3 lety odešel do předčasného důchodu a tehdy se to takhle rozběhlo. Dřív se taky rád napil, ale nebylo to denně a do těchto stavů. Mamka ještě pracuje ( je o dost mladší než on ), takže je celé dny sám ( pokud nemá na návštěvě vnučku ) Zkoušeli jsme ho jako rodina nějak zabavit, aby nemyslel na chlast. Vždycky měl hrozně rád psy a když jsme si ho pořídili my, byl z něj úplně mimo. Hrál si s ním, venčil, učil ho nové kousky. Tak jsme mu psa pořídili taky. Samozřejmě se o něj stará mamka. Jeho ho to strašně obtěžuje ho venčit, cviči a tak. Taky hrozně rád přes léto chodil na houby, tak dostal super koš a houbařský nůž... Samozřejmě že leží oba dva na skříni.
Vždycky, když to sklouzne k tomu, že je úplně na mol, mamka mu říká, že s ním nebude, že od něj odejde. On pak pár dní seká latinu a po nějaké době je to to samé.
Vím, že není možné za alkoholika vyřešit jeho problém. Hlavně když on sám žádný nemá. To jenom my na něm vidíme pořád nějaké chyby. Ale zajímá mě, jestli je možné ho nějak pošťouchnout, aby si svůj problém uvědomil.
Není tady
Jájo,myslím ,že v tomhle případě pomůže nůž na krk a léčebna.Aby přišel mezi stejně postihnuté a uvědomil si to.Třeba je to jenom strach něco podniknout.Neznám tvýho tatínka,ale určitě v hloubi duše ví ,že je něco špatně.
Není tady
Příspěvek odstraněn pro porušení pravidel.
Upravil(a) AndreaP. (6. 5. 2011 23:17)
Není tady
Jájo, nepomohlo by, kdyby maminka přestala vyhrožovat a opravdu se alespoň na čas odstěhovala ?
tatínek je v předčasném důchodu pro nějaký handikep ?
Není tady
odstěhovat se na čas si myslím nic neřeší, nevěřím, že si připustí nějáký problém.
za to důvodů, proč se "musí" napít mají pořád dost.
Není tady
Když mu mamka jen vyhrožuje a neudělá to, tek mu nedochází, že je něco u něj blbě...
Není tady
a když mamka odejde, tak bude mít třeba zase důvod pít, protože ho "chudáka" opustila žena
Není tady
i to je možné...
Není tady
Já si myslím,že nepomůže nic. Možná až jednou fakt půjde o život, dostane mrtvičku, tak si touvědomí sám. :dumbom:Bohužel. Můj táta byl třikrát na léčení a stejně začal pomalu znova.
Není tady
Mojí mámě nepohlo vůbec nic.. Ani, když jsme jí vyložili na stůl zálohové lahve s tím, že tady má ona to Španělsko, do kterého jedeme s tátou sami dva.
Není tady
tak to je frigo síla ...
Není tady
Díky alkoholu jsou to tak smutné příběhy
Není tady
Jsou to smutný příběhy,ale každej alkoholik a nejenom on si musím v sobě srovnat to,že je to na celej život.A i když přestane,musí prostě vědět,že každý vypitý štamprle potom znamená cestu do záhuby.Někdy léčení nepomůže ,někdy pomůže.Nedá se to říct dopředu,ale je to šance.
Není tady
Jája80 napsal(a):
Vždycky, když to sklouzne k tomu, že je úplně na mol, mamka mu říká, že s ním nebude, že od něj odejde. On pak pár dní seká latinu a po nějaké době je to to samé.
Vím, že není možné za alkoholika vyřešit jeho problém. Hlavně když on sám žádný nemá. To jenom my na něm vidíme pořád nějaké chyby. Ale zajímá mě, jestli je možné ho nějak pošťouchnout, aby si svůj problém uvědomil.
Tak v první řadě opravdu není možné za něj jeho problémy řešit. Tím, že to "tolerujete" mu nijak nepomáháte.
A co se týká maminky ....... asi by měla přestat vyhrožovat a odejít.
Můj tchán je alkoholik a když byl v lihu (čím je starší je to kupodivu lepší) tak to byla tedy síla. Jeho žena ho nikdy neopustila, dokonce mu "musela" vozit pivo, aby měl staroušek co bumbat . To je něco, co jsem nikdy nepochopila. Na oslavách se mu hojně nalévalo
, nikdo se neopovážil mu odporovat
. Pamatuju si, že při jedné oslavě u švagrový byl tak nalitej, že ho tchyně krmila dortem, protože by se ani do huby netrefil. Celé toto dělala dobrovolně, klidně ho mohla nechat doma, on by na ni sice hulákal kde je, ale to by jí mohlo být fuk, když je někde úplně jinde
. Když manžel zavzpomíná, tak fakt tedy síla. A upřímně, zažila jsem ho v plné síle, takže vím. Jednou na mě poslal psa, jsem myslela, že to nerozdýchám. Od té doby se psů bojim, obzvlášť vlčáků. Byl zlej a on když byl nalitej, tak byl bez zábran a klidně ho použil jako "zbraň". Teď se sklidnil, napije se, to on denně, ale to co předváděl dřív, to se nedá srovnat. Jednou za čas to přežene, ale to se pořád dá
. Takže já jsem ráda, že se sklidnil. Vlastně ani nevim, co mu k tomu "dopomohlo". Možná to, že tchyně šla do důchodu, kdo ví.
Každopádně bych před tím nezavírala oči. Přestala bych mu dělat "servis" a snažila se od něj odprostit.
Přeju tobě a tvé mamce, aby jste to vyřešily k spokojenosti pokud možno všech
Není tady
green napsal(a):
Jsou to smutný příběhy,ale každej alkoholik a nejenom on si musím v sobě srovnat to,že je to na celej život.A i když přestane,musí prostě vědět,že každý vypitý štamprle potom znamená cestu do záhuby.Někdy léčení nepomůže ,někdy pomůže.Nedá se to říct dopředu,ale je to šance.
ještě jsem neviděla, aby to někomu pomohlo celoživotně, bohužel.
Není tady
Macku, to s tím krmením dortem mě teda rozesmálo, i když to teda vůbec není k smíchu ...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Macku, to s tím krmením dortem mě teda rozesmálo, i když to teda vůbec není k smíchu ...
Jo, jo, teď se při tom taky usmívám , ale když jsem u toho byla, tak mi do smíchu teda vůbec nebylo, asi nikomu z přítomných.
Není tady
Alkoholismus je nemoc a jako taková, by se měla léčit. Pokud dotyčný nechce, nemůže od okolí očekávat, že se dobrovolně stane vězněm jeho nemoci.
A to, že manželka, manžel, partnerka, partner, syn, dcera nemocného opustí (značně vyčerpaní snažením o jeho uzdravení) neberu jako jejich selhání nebo zradu. Spíš je to zrada a selhání od alkoholika, který si to, bohužel, možná nikdy neuvědomí, když se sebou nic neudělá.
Není tady
Jájo, pokud si to dotyčný nepřizná sám, že má problém tak nepomůže vůbec nic. U nás v rodině to došlo tak daleko, že veškeré oslavy jsou bez alkoholu. Sice je tchýně naštvaná, že to je kvůli ní, ale nám je tak mnohem líp než se dívat na opilou babičku, která neví co dělá.
Bohužel se od ní pomalu celá rodina odtahuje, ale není jí pomoci:-((
Není tady
holcina napsal(a):
Jájo, pokud si to dotyčný nepřizná sám, že má problém tak nepomůže vůbec nic. U nás v rodině to došlo tak daleko, že veškeré oslavy jsou bez alkoholu. Sice je tchýně naštvaná, že to je kvůli ní, ale nám je tak mnohem líp než se dívat na opilou babičku, která neví co dělá.
Bohužel se od ní pomalu celá rodina odtahuje, ale není jí pomoci:-((
Tak tak
Není tady
Holčino a ona nemá nic s sebou v kabelce ?
Není tady
Frigo napsal(a):
Naštěstí ne. chceš tím asi říct, že ještě není tak zle co:-(( je to vážně hrozné, navíc když vidím jak stejným směrem směřuje manžel
Není tady
holcina napsal(a):
Frigo napsal(a):
Naštěstí ne. chceš tím asi říct, že ještě není tak zle co:-(( je to vážně hrozné, navíc když vidím jak stejným směrem směřuje manžel
Tvůj manžel?
Není tady
dusička napsal(a):
holcina napsal(a):
Frigo napsal(a):
Tvůj manžel?
Ano, myslím, že dopadne stejně jako jeho matka. Děti se mu snaží domluvit, vím, že to je zbytečné:-(
Není tady