Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 8. 5. 2011 21:55

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Re: CHAT: Jarňatka 2011 č.3

ahoj babule.
Leni, tak vy jste byly marudci jo? (nedocitam, je toho moc ) ale hlavne ze uz je dobre, jak uz Dorotka blbne, tak uz je hej. Hele me ted tak napada, ze jsem se te vzdycky chtela zeptat, jak se Dorotka vlastne pise ouredne? Je to Dorota, nebo Dora, nebo jinak? rodna

Cipi, zanet prsa au au. To nezavidim. Ja jak ho mela, tak mi PA doporucila 3x denne 400 mg ibuprofen a pomohl mi dost od bolesti.

Holci, taky mam dojem, ze mam nejak zvysenou koncentraci "divnych" lidi, kolem sebe, ale to bylo co si pamatuju odjakziva. Docela by me zajimalo proc? Jestli nejaky udel, nebo proste jenom blba nahoda va ale ze by se se mnou "blba nahoda" tahla pres 30 let, to by bylo asi divny ne?

Daduli, vitej doma. Tesim se na fotky tummenupp

Bell, ja jsem se taky vcera citila divne, kdyz jsem byla bez Kolomba a bez Alexinky, ono je najednou takovy ticho a klid az je to blby lollollol

Miso, tak ten rodinny den musel byt prima, taky mate takove teplo? U nas bylo dneska 30. Az se bojim, silne mi pocasi pripomina vedra z roku 2003 hmm Jak ja leto nesnasim sjuk neni nad poradny mraz a snih, nebo krasne barevny podzim. I jaro ujde, kdyz vsechno kvete, ale to me mrzi, ze uz konci zima a prijde brzo to hnusny leto a paraky. Taky se mi na lete nelibi, ze se doma netopi. Asi je to o pocitech, ale dum s teplymi radiatory ma takovou zvlastni vuni a kouzlo, je takovej utulnejsi, teplejsi (tim nemyslim teplotu )... proste mi to tak pripada smile

Upravil(a) Dita.L (8. 5. 2011 22:05)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#152 8. 5. 2011 22:05

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

hezký večer smile

Cipi, s tím zánětem je mi to líto, já si to neprožila, ale z doslechu vím, že fakt není o co stát dumbom tak přeji, ať jsi hlavně brzo fit a žádné další blbnutí v tričenku - že máš hezkou postavu i po dvojčatech, můžeš začít vesele ukazovat, až na to bude počasí lol

Míšo, to jste měli dneska hezký den smile teda až na ten závěr, ale snad se malá už nebude moc budit...

Ditule, Dorča je Dorota smile nechtěli jsme žádnou "exotiku" a za každou cenu se lišit, že bychom ji pojmenovali Dorothea apod., mně se líbí i Dora, ale to mi P.rozmluvil, už tak je to jméno dost tvrdé lol

jinak u nás pokračovalo dopolední brečení... zas pár hodin na rukách, chuderka moje malá... no a paradoxně mám podezření, že jí to zhoršil Espumisan, co jsme jí včera odpoledne začli dávat... teď večer jsme ho nedali a usnula skoro hned po nakrmení (možná už i vysílením)... četla jsem si teď příbalový leták a tam je, jak mají kapky oblíbené banánové aroma... no a mě napadlo, že když se osypala 3x po tom, co jsem měla banán, jestli to nemůže souviset... ale možná je to blbost a jen jí ty kapky prostě vadí (nebo to je jen náhoda, že teď už nebrečela)... každopádně zítra koupíme ty šíleně drahé probiotika, co nám doporučila Zuzanka (házela o pár příspěvků níž i odkaz), chválila je i Dr, ale původně jsme pro ně chtěli vyrazit na Slovensko, protože jsou o polovinu levnější... ale asi na to kašlem, je to docela akutní, takže první balení koupíme tady a když pomůžou, teprv bychom zajeli a nakoupili to ve velkém tam...
uf a já jdu konečně spát, jen nevím, jestli mám malou odnášet z obýváku, nebo se raděj vyspat tady a přenést ji až po nočním krmení lol

Ditule, ještě k té koncentraci divných lidí - myslím, že jsou někteří lidi, co přitahují pochybné existence, protože my třeba šíleně přitahujem různé problémy a komplikace - kdykoliv něco řešíme, případně někdo pro nás něco dělá, téměř vždycky se to nějak blbě komplikuje a pak jen slýcháme od těch lidí, že to se jim fakt ještě nikdy nestalo apod. lol

Není tady

#153 8. 5. 2011 22:25

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

Leni tak ten večer masakr.... malá spala přesně půl hodiny a opět histerie..... na rukou řev, v šátku řev, u prsa řev....nakonec jsem jí udrncala přes práh v kočáru v půl desáté a teď už se opět budí.... je asi přetažená z  toho celého dne venku a taky to bude mít po tatínkovi, ten v noci nespal vůbec.... prý dokud šel v televizi program tak to bylo dobrý a jak začalo zrnění tak histerie :-(

No nic jsme vzhůru tak jdu krmit a opět uspávat tak snad usne hned po koju

Není tady

#154 8. 5. 2011 23:38

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

Leni, tú fotku Dorotky v metri som ti chcela aj ja pochváliť a zabudla som. dumbom Dorča je tam ako z reklamy. hjarta
Miško, na teba som myslela, že sa neozývaš a taktiež som zabudla, že si spomínala, že idete na ten letecký deň. dumbom Nebolo tam moc hlučno z lietadiel? Ja som bola minulý rok na vojenskom a tam to bolo strašné. Z kočíkov sa tam iba ozýval rev vďaka tým deb...ým stíhačkám. Aj mňa to teda dosť znervózňovalo.
Dita, u nás dneska teda 30 st. nebolo, to by sa tým ľadovým krúpom asi blbo padalo... dumbom Ale potom sa celkom vyčasilo. Mimochodom to teplé leto 2003 si dobre pamätám, dalo sa vonku kúpať vtedy nonstop celé leto až do 31.8. Mne to vtedy veľmi vyhovovalo. Posledný trimester tehu vissla Len som na seba hodila šaty, obula šlapky a hotovo. Žiaden zápas s ponožkami a nedajbože šnúrkami na topánkach, ako to bolo v tomto tehu. dumbom
Mám 2 anketné. Z čoho varíte čaj alebo zarábate umelé mlieko?? Z dojčenskej vody alebo z vodovodu? Ja používam dojčenskú vodu, ale na čaj mi to je ľúto, lebo toho dá aj tak len pár hltov. Nieže by sme na tom skrachovali, ale kto sa má stále vláčiť s tými flaškami z obchodu, keď mám jednak malé auto a jednak stále neviem dať tú autosedačku na nákupný vozík. dumbom
A druhá: Ako ste došli k vášmu nicku? wink

Není tady

#155 9. 5. 2011 6:02

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ahojky a dobré ranko,

tak mi po hororovém večeru spali až do půl 6..... to jsme nakrmily a teď je malá v kolébce a povídá si tam, takže čekám, že mi usne až budeme muset vyrazit do školy s Míšou.

Bell tenhle letecký den byl jen s modelama letadel, takže to bylo fajn, malá spala v kočárku, ale protože jsem zapomněla doma šátek a jí kočárek přestal časem bavit tak byla i na rukou....občas jí zbudil křik okolních dětí ale s tím se počítalo....jen ten večer mohl proběhnout klidněji to by mi vůbec nevadilo :-D

K anketním: čaj dělám malé z vody z vodovodu, ale mám jí dvakrát převařenou, dělám jí jen 100ml na den víc ho nesmí dle návodu a ani těch 100ml nevypije, má ho jen když má škytavku nebo jen žízeň mezi kojením jinak neee.
A nick ten se se mnou táhne už od školy...kluci mi vymysleli to koty a mv jsou inicialy

Upravil(a) mvkoty (9. 5. 2011 6:03)

Není tady

#156 9. 5. 2011 7:00

Dadula
♥♥♥♥♥♥-

BAF,
to koukáte co? Jako za starých časů lol Kdepak náhodička, dětičky ještě spinkají - obě. Já se vzbudila celá mokrá - né dole, ale nahoře gloria Protekla mi obě prsa, polštář durch hmm
Jinak v noci kójo pohoda. Ela má asi nějaký zabudovaný budík či co - po 3 hodinách se budila a sosala.
Anetku si nechám doma - nějak se mi ji nechce posílat do školky. Dneska asi přijede mudra podívat se na malou, tak ať se jukne i na A., páč samozřejmě "hlídací komando" neuhlídalo pipinku a má to chycenýgrater. Já jí to protrhávat nebudu, ať to udělá doktorka - ona bude ta zlá reta

Holky, já to zběžně projížděla a my tu měly nějaký úchyly ?????vavava Co to jako je ???? fuckyou

Já odpo juknu ... zatím páček kapitulation

Není tady

#157 9. 5. 2011 7:38

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥

Dadulko, psychiatrie měla vycházky lol
jinak moc přeju, ať Ti spící Růženky vydrží tummenupp
u nás v noci relativně klid, Anežku sice bolelo bříško, ale bez těch kapek se to vždycky do hodiny spravilo dumbom ale jsem i trochu vyspaná konečně.... tongue

holky, díky za pochvalu fotky, já jsem ji na konečník házela nezmenšenou (líp vynikne), tak se teda jako náležitě hrdá matka pochlubím i tady lol
http://img233.imageshack.us/img233/5433/dsc5551w.jpg

Bell, já teda používám vodu kupovanou kojeneckou... ale my nemáme veřejný vodovod (letos chceme natáhnout do kuchyně), je tu vlastní studna, jen jsme po nastěhování nechali udělat rozbor a jsou tam vyšší dusičnany a bakterie, takže to nepijeme, používáme jen na oplachování, mytí atd., na pití dovolili P.vozit z práce, takže jednou za 2 dny přiveze 6l kanystr lol ale zjisti si, jak jste na tom u vás s kvalitou vody, třeba pro Dorču jsme od cca půl roku normálně používali převařenou vodu z vodovodu, protože tam byla nezávadná a měla parametry kojenecké... ale dřív bych asi neměla odvahu, ze spolehlivých zdrojů jsme se dověděli, že ne vždycky jsou ty rozbory tak super a že fakt je lepší počkat aspoň do toho půl roku, kdy už má dítko míň náchylné trávení...
no a k nicku já se asi vyjadřovat nebudu lol ono je to trapně jednoduché - Lenka je mé jméno a B je začátek příjmení (samotná Lenka už v tu dobu volná nebyla lol )
ale u Tebe mě napadlo, jestli to souvisí s Harry Potterem, nebo je to jiná Bellatrix? lol

Není tady

#158 9. 5. 2011 8:18

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

Leni, mala by som odsávať, ale ešte ti napíšem. Tak vy vláčite 6 l kanyster? lol My vláčime 2 kanystre cca 15-20litrové od tchánovcov, lebo v tejto bohom zabudnutej dedine tiež nemáme vodovod, ale len studňu. Tak preto som chcela vedieť, lebo ešte vláčiť aj navyše kojeneckú vodu (ktorú vlastne aj tak vláčime kvôli nutrilonu).... bože, že 21.storočie, lietame do vesmíru a nemáme vodovod. lol Rozbor vody je strašne drahý, dali sme si minulý rok skontrolovať vodu zadarmo počas otvoreného dňa dverí vo vodárňach a vtedy sme ju mali super tummenupp na dusičňany a tvrdosť. Dokonca vyšla lepšie, ako tá vodovodná od svokrovcov. Ale aj tak sme ju nepili, má takú pachuť (je železitá). Tento rok sme to prepásli, ale po tých minuloročných povodniach je určite na tom horšie, lebo aj voda z artézskych studní tu naokolo je zlá (obecný úrad dával zisťovať).
To Harry Potter má v knihe Bellatrix pomenovanú po mne, nie ja po nej... visslalol
http://pokec.azet.sk/Bellatrix?i9=59ca17241d20  Tu som sa išla registrovať a chcela som byť bella, akože krásna po taliansky lol a to už tam bolo. A číslo som si k tomu  nechcela dávať, ja nie som žiadne ďalšie číslo v poradí, ja som originál styrkalol Tak ma napadla ešte hviezda zo súhvezdia orion - bellatrix. V podstate je v tom aj moje meno ukryté, ale to som si všimla až neskôr. A na tom mojom profile je vidieť, že som tam registrovaná už skoro 10 rokov va, teda ja už som dobrá vykopávka!
Ešte k tým kvapkám. Ja ich mám doma, ale ja to stále ešte nedávam a váham, keď až od ukončeného 3. mesiaca. A inak ma stáli vyše 10e za 5 ml. Pritom by mali toľko stáť teraz 10ml, ale neriešila som to vtedy, malá mi revala od bolesti, tak som to vzala. Ale nej sa to už trochu zlepšilo, odkedy jej nedávam ani ten sab simplex ani ten infacol. va Ale aj som jej začala dávať nutrilon hypoalergénny a aj takmer nemá materské mlieko, tak neviem, čo zabralo.

Není tady

#159 9. 5. 2011 8:20

Cipisek79
♥♥♥♥♥--
Místo: okolí Brna

Nazdar holky, tak v noci mi teplota vyskočila až na devětatřicet, takže žádná hitparáda. Ale po paralenu jsem se hodně vypotila a je mi líp. Sice mě kromě toho prsa hrozně bolí klouby a hlava, ale teď mám jen sedmatřicet, tak třeba už ten zánět půjde do kytek fuckyou. Co mě trápí tak to, že malá teďka jaksi blbě pije. Normálně vypije tak 160ml na dávku a včera vůbec nechtěla, jednou vypila stovku, pak jen šedesátku, nevím, jestli jí třeba to mlíko nechutná nebo ze mě cítí, že mi není dobře, já fakt nevím. Tu šedesátku vypila na noc a pak spala sedm hodin a po probuzení vysosla zas jen stovku. Jsem u ní zvyklá na jiné dávky, proto jsem z toho tak vycvaklá.
Leni, Dorotka je dokonalý andílek. Krásná !!!
K anketám - vodu kupujeme jen kojeneckou a co se týče nicku, tak když jsem se registrovala na babinet, tak zrovna jel v televizi večerníček o Rumcajsovi. Takže tak wink.

http://lb3m.lilypie.com/xMTcp1.png

Není tady

#160 9. 5. 2011 8:48

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Leni Dorotka je opracdu jak andílek :-) normálně ti jí závidím.....

Cipí tak snad už bude dobře a i klouby tě přestanou bolet..... s tím kojením Adélky bych ty dávky moc neřešila....mě Vikinka taky občas sosá víc a někdy míň... je i možné že z tebe cítila určitou nervozitu a to že ti není dobře......mě malá málo pila ikdyž jsem to dostala a byl to dva dny boj...a tak jsem volala dr a ta říkala, že je to normální, že to prostě děti cítí a proto se špatně chytají na prso nebo ho nechtí a nebo pijí málo

Já jsem odvezla Míšu do školy a domluvila se s maminkou spolužačky a Michalkovi lásky že si jí vezmeme odpoledne na hřiště. TAk jsou děti nadšený, že budou spolu a maminka taky, protože Kačenka nechce chodit do družiny, protože se tam trochu nudí :-( což je věčný problém, družinářky neumí děti zabavit :-(
Jsem na to zvědavá co si na mě vymyslí:-) řekla jsem jim ať se domluví kam na hřiště budou chtít jít :-)
Vezmu foťák tak budu fotit ty naše zamilovaný :-) a pak se pochlubím

Není tady

#161 9. 5. 2011 9:30

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ahoj babizny
ja mam taky jednu anketni, pro ty, co uz jsou po sestinedeli. Vy uz mate menstruaci? va va Ja nemam, 5 tt po porodu zhruba jsem prestala krvacet a od ty doby nic. Teda nee ze by me to vadilo, i jsem cetla ze pri kojeni byt ani nema, ale uz si ani nepamatuju, jak to bylo, kdyz jsem kojila Kolomba.

Bell ja nedavam pit vubec, kdyz je mala kojena, prso je k disposici kdykoliv at je hlad nebo zizen, ale uz hlidal parkrat tatka, takze UV je doma a pouzivame vodu Evian. Krystof uz ma vodu s nama, ale lahvovou nekupujeme, na mineralku mame SodaStream a na vodovodni vodu pouzivame filtr. Jedna znama mela doma studnu zavedenou do koupelny a na wc  i mestsky vodovod natazeny do kuchyne jako chce delat Lenka a usetrili tim docela dost penez.
Muj nick je jednoduchy. Otevrela jsem kalendar a prvni jmeno ktere mi padlo do oka byla Dita. To L je zacatek prijmeni.

Leni, Dorota je asi nejklasictejsi jmeno. Sice mi pripadne tvrdsi nez Dora, ale asi bych Doru taky nedala, to by si hned kazdy predstavil Doru objevitelku. Takze Dorota tummenupp a na te fotce je jako princeznicka hjarta

Cipi, u zanetu prsa boli klouby. Ma to stejne priznaky jako chripka usch

Miso, tak jste nakonec pekne spaly, neee? U nas dneska nevim co se delo, ale kojila jsem v 18h pak v 1, v 5 a v 8:30. Chtela jsem malou vzbudit v 9 vecer, ale vubec se to nedalo, to nemelo cenu, stejne by nic nevypila, tak nam to vyslo blbe hmm

Ted ukazuji u nas v televizi, jak stimulovat miminka od narozeni do tri let. Ti Americani uci pulrocni deti uz v kurzech cist va va No jo no, kdyz hrajou fotbal rukama....... va

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#162 9. 5. 2011 9:39

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dituš tak já jsem měla šestinedělí asi tak 14dní a teď je to asi pět dní co jsem to dostala.... takže bohužel už menstruuji :-( a fakt mazec....asi mi někdo pustil žilou
Nejspíš to bude i tou antiko co jsem začala brát :-(

Jinak jsme v noci spaly fakt super až mi to přišlo divné že tak dlouho spala ale byla fakt vyřízená a nemohla chudinka večer usnout tak si to vynahradila v noci, jen já měla prsa jak balony a ještě tvrdé

Není tady

#163 9. 5. 2011 9:54

Tutule
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ahoj holky,
teda vy jste ukecané a takové dlouhé slohy...dumbom

My včera byli na návštěve u švagrové, Kika s taťkou byli fandit na maratonu a pak pro nás s Dádou přijeli, bylo to fajn, kdyby manžel nespěchal do práce nakládat auto...nakonec spěchal zbytečně, protože kolega zapomněl to auto přivézt!!!!!! dumbom

Bože můj Kika mě prudí už od rána, furt něco chce a já si ani na těch 5 minut nesednu v klidu se snídaní!!! dumbom, za chvíli jí vyhodím ven a bude klid.

Dito to je mi líto s mamkou...pussa

Daduli, Terry vítejte zpět doma!!!!!!!!
Dadulko to to má Anetka pořád takové? Ach jo, chudinka malá, jak jí to ošetřuješ, aby nezarostla?

Leni, Dorotka je fakt nádherná, to je prostě andělíček hjartatummenupp

K anketkám, Dádovi zatím vodu na nic nepoužívám, ale až budu, mám tu kohotoukovou filtrovanou konvicí, jinak jsem Kice asi do roka kupovala balenou kojeneckou, pak jsme pořídili tu konvici. Jinak jsem z ní pak vařila všechno i příkrmy. Doteď tedy pijeme všichni jen tu filtrovanou.

K té druhé, doma mi od mala říkají Květule a synovec, když mu byli asi 2 nebo 3 roky to neuměl říct, tak začal říkat Tutule a mi se to líbí, tak to už asi 6 nebo 7 let používám jako nick.

Dáda usnul, Kika čučí na svůj program, tak jdu rychle udělat diplomy.
Jo a včera u švagrové jsme zase měli připravenou plnou tašku pro Kiku oblečení a Kika byla strašně nadšená, že na jednom tričku má Doru objevitelku!!!! lol, možná už na podzim k tomu přibudou džíny a sáčko, to ještě Sofince je, tak si Kika počká, ale byla fakt nadšená...

http://www.tickerclub.com/cache/59dac1956b.png
http://www.tickerclub.com/cache/a003200884.png

Není tady

#164 9. 5. 2011 9:57

Tutule
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo a k zánětu, když bylo Kice necelý rok na velikonoce tu byla babička a synovec a manžel z práce přitáhl tu hnusou rychlo střevní chřipku, která se šířila rychlostí blesku, takže to pochytala postupně celá rodina, za 2 dny byl u všech klid jenom já jsem k tomu dostala angínu a zánět prsu...dr mi na to dala heparin gel a měla jsem teda i nějaké ATB...fakt nepříjemné kapitulation

A MS jsem myslela, že už mám, ale furt nic, jen takové větší špíňo, tak nevím, jestli to ještě nemůžou být nějaké zbytky očistek...
Ale vzpomínám si, že s Kikou jsem to dostala docela brzo...

Není tady

#165 9. 5. 2011 11:02

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Dobré "ranko" - já teprv snídám hmm - kam se podělo mé rozhodnutí pokračovat v jídlech 5x denně, to nevím. Já pořád hladovím a když malá konečně usne a já mám čas, tak futruju... teda, mám tak scvrklej žaludek, že toho moc nenafutruju lol aspoň, že tak lol
Jinak my dnešní noc spali nějak dlouze 21:00 pak 01:00 a pak až 6:00 - no není to krásný rodna
jen teda to usínání mezitím trvá vždycky tak hodinu... to mě zabíjí dumbom

Chtěla jsem se vás zeptat na škytavku... malá ji má snad po každém kojení. Ať si říhne nebo neříhne, tak když jí pak položím, že ji přebalím, okamžitě začne škytat. A to klidně i hodinu po kojení. Takže pak kojím znovu (mi řekli na dětským, že to je nejúčinnější lék na škytku, tak už nic jiného nezkouším). Občas mám pocit, jestli ten prcek neškytá schválně lol ale to asi ne - to by to s ní tak neházelo... Taky škytáte? Často? A co s tím děláte??

A k anketní - Holčičko my vždycky říkala mamka když mě kárala... jakože třeba - to se nedělá, to si zapamatuj, holčičko.... tak tos přehnala, holčičko... a tak. Pak to začala používat i má (o dost starší) kamarádka, což mi přišlo dost vtipný. A já potřebovala nějaký nový nick sem - jsem tu byla dlouhé roky jako Pajinka, ale pak se to nějak dohmátli doma a mě to bylo dost nepříjemné, že si mě tu čtou (jsem řešila trochu jiné věci než počestné mateřství). Tak jsem se nechala zrušit a registrovala jsem se znovu. A holčička (ta zlobivá) v tu chvíli byla aktuální, no... wink prostě tak.

Jo a ještě teda nemám po šestinedělí, tudíž MS stále nic, ale očistky už skoro taky nic... big_smile jipijou - tak jsem ráda...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#166 9. 5. 2011 11:10

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holči tak my škytavku taky řešily.... malá škytala jako Dádulka a taky jsem to řešila přikládáním, ale občas se přepila a blinkala,,,, teď už jí na škytavku dávám loknout čaje a je to v pohodě :-)

Není tady

#167 9. 5. 2011 11:19

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

Holčička napsal(a):

Chtěla jsem se vás zeptat na škytavku... malá ji má snad po každém kojení. Ať si říhne nebo neříhne, tak když jí pak položím, že ji přebalím, okamžitě začne škytat. A to klidně i hodinu po kojení. Takže pak kojím znovu (mi řekli na dětským, že to je nejúčinnější lék na škytku, tak už nic jiného nezkouším). Občas mám pocit, jestli ten prcek neškytá schválně lol ale to asi ne - to by to s ní tak neházelo... Taky škytáte? Často? A co s tím děláte??

U nás detto. Po každom jedle. A ja proste počkám, kým jej to prejde. Naša štikúta, buď lebo si málo odgrgla, to ju vždy ešte zoberiem hore koncom, alebo, že si brutálne odgrgla, kedy jej aj mlieko vyletí von. A to sa jej prihováram, keby ju to chcelo nejak moc znervózňovať.

Není tady

#168 9. 5. 2011 11:40

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥

jé, Holčičko, tak touto otázkou jsi mi udělala radost, u nás je to to samé, už jsem si kolikrát říkala, jestli se nepřepíjí a není to tím.... taky škytá skoro po každém jídle... jen těžko přikládat, když už v prsu nic není a ona se vzteká lol takže ji většinou nechám jen tak, případně dám dudlík a ono to pak přejde...

holky, tak já si právě vyslelchla první přednášku na téma kojení od zkušené dvojnásobné matky - sousedky... a taky moudré rady na téma, jak si neumím ještě představit, co je to mít 2 děti apod. lol proč mají ti lidi pořád tendence poučovat a házet moudra, když o ně člověk očividně nestojí dumbom

Není tady

#169 9. 5. 2011 12:06

medulka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha-vých.
Web

Ahoj holky,
mně se nezobrazují příspěvky sad....

http://www.tickerclub.com/cache/1d3c15d34a.png  http://www.tickerclub.com/cache/05e6aff4ba.png

Není tady

#170 9. 5. 2011 12:21

Zuzanka007
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj kekcy smile

Leni Dorotka je proste k sezrani big_smile sakris ,jestli bude Anezka taky takova ,tak at si tata poridi brokovnici wink

Dadulko vitam te doma pussa S tou pipinkou Any je to hrozny,copak to staci par dni nepozornosti?Do kdy se to musi hlidat?

Anketni- no ja napaditosti moc neoplyvam ,navic jsem se registrovala v praci a mela bobky ,ze me sefka nachyta gloria Takze me jmeno a padlo mi oko na knizku o Jamesi Bondovi lol
Jo a vodu kupuju Dobrou vodu balenou.My mame strasne tvrdou vodu dumbom

Leni kapky davame od vcera a doufam ,ze zaberou jako minule brzy.Protoze mala ma uz to svoje vecerni krouceni a tim padem je skoro nemozne uspat i S. ...Na Slovensku i v Polsku vyjdou levneji ,ale taky jsme vzali prvni baleni tady a dalsich par vezme I. uz v Polsku.
Jo a manzela mit doma je moc prima wink sice me prvni den spis desne stval a stekali jsme po sobe ,ale nedele byla krasna .. kez by jich takovych bylo vic stolt

Cipisku at je brzy lip pussa To pocasi je dost zradne ,jak si tak nachladila prsa u S. ... nesmi se to podcenovat ..

Holky ja uz nekojim .. nevite nekdo neco na zastaveni mleka?Piju matovy caj ,pry je ucinny a obcas trochu odstrikam ,protoze se prsa jeste trochu nalevaji.. No taky bych docela potrebovala nejakou padnou ,ale slusnou odpoved na otaku KOJIS??? Protoze na to nemam fakt nervy odpovidat roll

http://lb2m.lilypie.com/sHnSp2.png
http://lb1m.lilypie.com/UHqmp2.png

Není tady

#171 9. 5. 2011 12:24

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Leni tak tohle ti fakt nezávidím, já mám štěstí, že sousedi se tady nezajímají a když tak to jsou chlapy důchodci a ti si spíš povídají s Michálkem :-D
A z rodiny už rady nikdo nedává, jen babi pořád hučí abych kojila dlouho jinak mám klídek a pohodu vissla

Mizím pro děti a jdeme na to hřiště tak se mějte fajn a večer jsem tu jak na koni :-)

Není tady

#172 9. 5. 2011 12:26

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi, zkus homeopatika - ricinus, ale CH 15, má to opačný efekt jako CH 5...  jinak se doporučuje pevně se ovázat, postupně odstříkávat (jakoby jen z napětí do pocitu uvolnění), ale neodsát všechno, aby prsa postupně přestlaa tvořit mléko... no a pádná odpověď - já jich měla pár nachystaných a stejně jak blbec jsem dnesak na sousedku žádnou nepoužila a vyslechla si přednášku lol takže příště už jen říkám, že se mi prostě neudělalo mléko a basta...

Není tady

#173 9. 5. 2011 12:30

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zuzi co homeo na zastavení laktace? A co pomáhá určitě jsou octové zábaly... normálně namočit plenu do octové vody a stáhnout prsa, za dva dny jsi bez mlíka......to dělal táta mámě když kojila bráchu, mohla kojit 10dětí ještě v roce...

A odpověď na otázku KOJÍŠ? No já bych jim asi řekla, že se o tom bavit nechci, že je to pro ně nedůležitá informace a rozhodně jí oni k životu nepotřebují vědět. A také to jestli kojíš nebo nekojíš neurčuje jak dobrá jsi matka.......
a pokud jde o kamarádky atd tak tam bych jim řekla asi totéž a možná něco ve smyslu jestli je to pro ně určující info k tomu aby se s tebou dále bavily

Není tady

#174 9. 5. 2011 12:39

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi a proc koncis s kojenim? Teda jestli to neni prisne tajne 007 lol lol ty homeopatika by zabrat mohli ale jinak neporadim. Ja jsem proste vzdycky prestala davat a kdyz to bolelo, tak jsem jen trochu "ustrikla" lol ono se to mliko pak vstrebava a netvori se dalsi. A nebo zkus narkosu lol lol Ja tak spadla z 60 ml na 10ml behem dvou hodin kdyz mel Kolombo 7 mesicu. A bylo po ptakach lol lol

Leni, a to jeste ani nevis co to jsou 4 deti reta reta tongue hele ja bych proste odpovedela Nekojim, davam svickovou s knedlikem at si to dotycny prebere rock

Není tady

#175 9. 5. 2011 13:25

Tutule
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zuzi, to je mi líto, že to s kojením nedopadlo pussa
Leni, oni jsou ty lidi fakt zvědaví, to je neskutečný a myslí si, že furt každej stojí o jejich rady...mě štve jen moje máma, která teda pořád říká jak ona to dělala atak, pak jsem z ní nervní, ale naštěstí zatím nikdo z okolí tentokrát neprudí otázky...s Kikou se mě ptal každej a furt to někdo řešil...
Já sama ale žádnou pořádnou odpálkovávací odpověď neznám...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí