29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
příspěvek porušoval pravidla fora.babinet.cz
Upravil(a) mala.popelka (7. 5. 2011 17:40)
Není tady
Ahojte holky, nesu zprávičky od Dadulky
Tak pokud to půjde dobře tak by zítra už mohly jít holky domů. Dneska měřili malé Elence zase žloutenku a prý má pořád vysoké hodnoty (Dadu říkala cosi o 170 - což je prý moc)
Ale Dadu se modlí, aby mohla domů, obě jsou jinak naprosto OK. Když domů nepůjdou, tak se tam prý asi zcvokne. Je sama na pokoji (teď celkově je tam na oddělelní nějak málo maminek) a už se kouše nudou Ještě že si s sebou vzala háčkování
Tak na ni máme moc myslet, aby to zítra vyšlo (A kdyby náhodou ne, tak tam za ní ještě zítra odpoledne skáknu
a donesu zase nějaký ifno
)
Není tady
Míšo, já vycházím z toho, že musí vypít 150ml/kg/den (samozřejmě přibližně, jsou děti, co vypijí víc a děti, co vypijí míň a jsou spokojené)
Zuzi, tak pokud jí to stačí a nekřičí pak hlady, tak to určitě stačí... víš, kolik Ty zhruba nakojíš ? (jestil teda ještě něco) uvidíš, jak bude malá přibírat, ale pokud vysloveně nebrečí hlady, nebo nevysosne celou lahvičku a pak se netváří, že by si ještě dala, tak to bude snad v pohodě... já mám spíš podezření, že Anežka je nenažranec a bude opak své sestřičky - Dorča se v percentilových tabulkách s váhou pohybuje těžce pod průměrem (resp. i pod normou), zatímco Anežka se asi bude pohybovat na opačné straně
jinak my nakonec jeli s Dorčou na pohotovost, zas jí vyletěla teplota, nešlo to moc srazit a navíc začala špatně mluvit a těžce polykat (takže už mi začínalo být jasné, že to není zub, ale spíš angína)... no a samozřejmě jsme vyfasovaly první ATB Dr byla jen velice udivená, když na otázku "kdy byla naposledy nemocná a užívala léky" slyšela odpověď "nikdy"... ale byla tam taková nesympatická stará megerka (pak jsem si ji našla i na netu a hodnocení má příšerné teda) a Dorču držel Pavel, já měla v sedačce Anežku (nechtěl tam jet sám) a Dr si nemohla odpustit trapné poznámky o tom, že tatínci jsou neschopní, že je lepší, když s dítětem jede maminka, že oni nikdy nic neví atd... tak jsem jí jen něco malinko řekla ve smyslu, že ne každý je takový, ale bylo vidět, jak ona si je jistá svou pravdou... bylo mi P.fakt líto, protože zrovna on je z těch, co se o malou bez problémů postará a fakt bylo vidět, že ho to zamrzelo... jen prostě ta výřečnější jsem u nás já... tak jsem mu říkala, že tam už na pohotovost teda opravdu nepojedem
no a já jsem už úplně KO, nespala jsem pořádně už 3 týdny, tak čekám, kdy odpadnu úplně... kolem poledne se mi udělalo šíleně slabo a špatně, normálně jsem asi půl hodiny jen ležela a nebyla ničeho schopná... fakt vyhlídky suprové na příští týden - já hotová, Dorča nemocná, snad to nechytne ještě Anežka, celý týden budem zavřené doma a P. už nemá skoro žádnou dovolenou, takže doma s námi taky nebude... snad bude jezdit aspoň brzo z práce...
Není tady
Kiki a díky za info od Dadulky, jsou to holky šikovné, jsem moc zvědavá, kolik čepiček Dadulka uháčkovala
Není tady
Ahoj holky, včera jsem sem nestihla ani kouknout, těšila jsem se na seriál na jedničce, tak jsem radši Dádu celou dobu měla v ruce, jen aby nekřikl , no povedlo se, ale stejně, včera tak pokřikával celý večer.
Dneska máme o starost míň, Kika je mojí mamky, byly v kině, v mcdonaldu, na zmrzlině, v obchoďácích...prý si vybrala šatečky k narozeninám... a dopoledne jsme byli v Karlíně na trzích a Kika si nechala namalovat na obličej pejska, později hodím fotku.
Dádu jsem poprvé šoupla do toho nosítka, ráno totiž po kojení nechtěl čekat v sedačce, než všechno připravím, a v nosítku hned usnul, já měla volné ruce a mohli jsme brzy vyrazit , pak jsem ho do nosítka dala ještě na ty trhy, taky pohoda a manžel si vyzkoušel nošení v Globusu, budil tak pozornost všudypřítomných dam, tak mu Dádu už nepůjčím!!!
Byli jsme i v maratonském expu, manžel sice zítra nepoběží, ale přihlášený je od klubu, tak co by si nedošel pro tričko...a k maratonské registraci je jedna registrace doplňkového závodu zdarma a tak jsem se zapsala taky na 4,2km a mám taky tričko , chodili tam s bubnama tanečníci z brazílie, je to každoroční akce a mně to až vehnalo slzy do očí, jsem se asi tím mateřstvím už totálně zcvokla
, ale vždycky mi to připomene, jak jsem nervní, když manžel běží, jak držím palce a když je úspěšný nebo když se to nepovede, jak je smutný...
No a teď co jsem dočetla...
Elenka je nádherná!!!!!!!! Normálně mi přijde, že je to aspoň měsíční miminko, vůbec nevypadá na novorozeně a držím palce, aby už mohly holky zítra domů!!!
K tomu, kolik prckové vypijou...ten můj malej je takovej trouba, on fakt pije jen chvilku, pak dostane druhé prso, pak čučí a pak začne nešťastně plakat, že chce ještě, takže takhle střídám prsa několikrát než je spokojenej , 2x - 3x denně mu pak přidávám odstříkaného 20-35ml, dneska ale není, neměla jsem kdy odstříkat, tak snad do večera aspoň něco našetřím, když už usnul..aby měl na noc.
Zkoušela jsem ho dát na naší digi váhu...ještě se tam vejde a oblečenej s plenou měl 3700g...tak nevím no, kolik by tak měl bez oblečení...ale tyhle váhy jsou naprd, mají toleranci +-200g a to je u nás dost zásadní...
Leni, chuděrka Dorotka , přeju, aby už se jen lepšila!
Zuzi u vás taky, myslím na vás, ať to zvládnete holky!
Tady ta Kika:
Upravil(a) Tutule (7. 5. 2011 20:09)
Není tady
ahoj holky,jen se hlasím z domova,až budu mít čas napíšu podrobnosti,je toho na mě zatím moc,bolí mě to hnusný šití,prsa taky jak milánek pije ale asi mu to nestačí protože furt plače,prostě strašný.tak zatím pa.
Není tady
Ahojky
Hlasim se z vany . Rozhodla jsem si udelat koupel. Zada me boli jako pes, tak pro ulevu. A jeste jako bonus by to treba mohlo dopomoci k porodu, ne? Ha, ha
.
Leni, me ta angina napadla, kdyz jsi rikala, ze Dorca nechce pit. Tak snad atb zaberou rychle. My pak museli pri te osklive angine prejit na pichany penicilin. Domca uz mel horecky 4. den a atb nezabirala. Jinak by mela zabrat do 48 hodin. K dr. bez komentare, ale ono to na kazde pohotovosti vetsinou stoji za to.
Není tady
Tuli, ta první fotka se mi nezobrazuje jinak Kika je fakt šikulka
a měli jste dneska super den
Terry, neboj, bude líp, i když sis asi při porodu užila fest, ale věř, že jednoho krááásného dne si i sedneš v klidu zas zkus kdyžtak ten gel na hojení hráze, je fakt účinný a má i trochu znecitlivující a chladivé účinky, takže to přestane tak moc bolet... a pokud se Ti zdá, že Milánek má málo, tak zkus sehnat někde váhu, ať si zjistíš, kolik si vypije (u Dorči jsem to řešila i tím, že jsem několikrát šla k Dr, tam zvážila před a po kojení - sama mi to nabídla, teď nám Dr dokonce půjčila váhu - dneska jsem si pro ni byla u jedné paní kousek od nás
)... případně můžeš dát večer trochu nutrilonu (třeba pro začátek jednu odměrku), aby si malý na chvilku usnul a Tobě se dotvořilo mléko... jinak je hrozně rad, co můžeš zkusit na zvýšení tvorby, tak kdybys chtěla, klidně napiš, rozepsaly bychom se tu asi všechny
držte se!!!
Pet, Ty mi jdeš akorát pod ruku jedl Domík něco, když byl nemocný? Dorča už naštěstí začla aspoň trochu pít, sice žádná sláva, ale včera odmítala cokoliv, teď si už občas vypije trochu mléka, vody už vypila určitě půl litru (vím, že nic moc, ale na ni docela výkon...)... ale o jídle nechce ani slyšet, asi kvůli tomu polykání...
ach jo, toto není nic pro mě - nejsem na nemocné dítě zvyklá a cítím se jak úplný začátečník
a koupel schvaluju, třeba to Michalku vypudí doufám, že jí vysvětluješ, že tu na ni už všichni netrpělivě čekáme
Není tady
Terry vydrž!!! Jsme na tom stejně, taky máme doma uřvánka...ale co teda dokrmujeme a přikládám ho kdykoliv sám chce, tak je to o mnoho lepší!
Dneska ale zase mám dojem, že mlíko nějak neteče...při odstříkávání, přitom Dáda celý den spí, plakal jen chvilku a hned zase usnul...tak si říkám, že kdyby měl hlad, tak snad nebude tak klidně spát ne?
Volala jsem Kice s babičkou a ta malá můra ještě nespí, prý si prohlíží, strašně spokojená, asi jí tam budu dávat častějc...škoda, že mamka ještě pracuje...
Leni, tak to nevím, já tam tu fotku normálně vidím... jinak fotka je na blogu...
Upravil(a) Tutule (7. 5. 2011 21:24)
Není tady
Jen nakukuju mezi sledováním hokeje .
Terrys, jak už psaly holky, neboj, brzo bude líp. Držím pěsti, ať se dáš brzo do kupy. A hlavně klid, když nepůjde kojení hned, však ono se to rozjede.
Dadulko, Elenka je naprosto nádhernááá . Věřím, že už vás zítra pustí domů. A pak to začne...
.
Tuli, pozvánky nemají chybu a Davča v nosítku taky .
Dneska Adélku venku v kočárku chytil hysterák, asi pět minut, pak jsem jí narvala dudel, usnula a spala až do osmi do večera, kdy jsem ji musela s těžkým srdcem vzbudit, jen převlíkla do pyžamka, cucla si z prsa, u kterého usnula, tak jsem naznala, že to nemá cenu a odnesla ji do postýlky. Spí jak špalek. Tak jsem zvědavá, jak bude spát v noci. Připojuji fotku, jak jsme přišli z venku. No vám by nebylo líto ji vzbudit ?
Není tady
Holky, jak teď oblíkáte ty prďoly na ven? Já pořád nevím...mám zažito s Kikou, že jsem jí kvůli teplotě dlouho balila a oblíkala, ale přijde mi, že Dáda by mohl být odhalenější...jenže to je můj problém, že pořád řeším, aby nebylo někomu zima...i manžel chudák je v noci přikrejvanej, když se odkope.., když pak vidím podobně mrňavé mimina v kočárku třeba v nákupáku nebo venku, tak mají kraťasy a bosí nožky...a já mám pocit, že je na to ještě prostě brzo...
Ale zase dneska jsem to přehnala a Dáda měl flísové tepláčky a flísovou mikču s bavlňěnou podšívkou, body s dl. rukávkem a tričko s krátkým...zítra mu dám něco lehčího.
Není tady
Teda mne ide mlieko pekne do hája. Dnes som po 24 hod. odsala 30 ml. A Julka dneska žere ako besná. Aj na tej akcii som ju musela provizorne nakŕmiť. No a bola som tam s tou kamoškou, čo sme na veľkú noc dostali obe v ten istý deň defekt a dneska pozeráme a obe zase to isté koliesko vyfučané! Ale zvládli sme odšlapať celú mílu aj s defektami
...veď keď na konci sa rozdávali tašky s darčekom...
No ale účasť teda úžasná, som nečakala, bolo nás asi 800
V tej taške boli aj také krabičky "mliečko s kašou", ktoré sa dáva od 8. mesiaca dieťaťa a mali trvanlivosť len do konca mesiaca
. Tak sme si s manželom doma dali a mne vám z toho došlo tak zle! Ja zelená, prehnalo ma a taká slabosť na mňa došla. A nemu nič.
Pritom to vždy u nás býva naopak. Ja strávim aj betón a on citlivka.
Tutuli ten nosič je konkrétne aký? Lúbi sa mi. Ale keď ho zoženiem, tak ho teda manželovi tiež nepožičiam
Leni, nenúť Dorču jesť. Ona to potom doženie, keď vyzdravie. Hlavne, že pije. Ja už som si teda na choroby u nás zvykla. My sme tiež do 2 rokov nemali atb a potom sa to nejak zvrtlo a teraz ešte aj imunologičke chodíme, ale už sa to zlepšuje. Sme si užili s angínami, chrípkami, slabým zápalom pľúc, zápalom ladvín (alebo močových ciest? ja už neviem, manžel bol s ňou vtedy v nemocnici), čo už sme toho nablinkali a koľko zábalov sme dali, litre nurofenu a paralenu užili....ach jo, ešteže už to nejak prerastá.
Není tady
Leni, Domík taky nic nejedl, později jsme mu i pití museli dávat skoro pod násilím..po lžičkách atp.. To že nejí, je normální, ono to při té angíně fakt dost bolí
. Zkus jí dát něco studeného, třeba vychlazenou přesnídávku nebo tak, to by se jí mohlo polikat lépe. Ale Domík fakt nejedl ani to. Jíst pořádně začal, až když nám zabral ten penicilín, což bylo asi pátý den. Ale pak to tedy fest doháněl
. Hlavně hlídejte to pití, to je nejdůležitější. Jo a jinak Domík pak i zvracel. Jak nic nejedl, měl vysokou teplotu a baštil jen sirupy (léky), tak se nebylo ani čemu divit. Jo ještě jsem si vzpomněla, jediné co si Domča trošku dal bylo vždy mléko nebo trochu jogurtu. Sice na lačno to asi taky nebylo nic moc vhodného, ale aspoň něco, aby neměl v žaludku jen ty léky
.
Jinak z vany už jsem venku, byl to fajn relax, i Michalce se to zjevně líbilo. Kdybych vždycky nemusela před napouštěním vany jí drhnout jako vzteklá, tak bych si jí dala častěji . My tam totiž po každé procházce myjeme psa, sice se ta vana vždy spláchne, ale když si tam pak mám sedat těhotná, tak jí raději drhnu důkladně
Cipí, já bych tedy taky nebudila, to by byla velká škoda
Není tady
Bell je to baby bjorn - http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=44105351&tab=2, jsem fakt sousedce vděčná, že mi ho půjčila, já úplně zapomněla, že nějaké má a ona mi ho sama od sebe přinesla
Není tady
Tutuli, oblékání je pro mě momentálně fakt pomalu na vysokoškolský diplom dneska jsem si říkala, že ji moc oblékat nebudu a stejně jsme přišly domů z krátké vycházky těsně před obědem a zdála se mi teplejší než by měla být... oblečené měla jen bodyčko s dlouhým, tlustší polodupačky (ne moc tlusté, ale ani ne tenké
) a kabátek (takový semišový, bez podšívky), na hlavě čepičku, kterou si pořád tím, jak mlela hlavou, sundávala
... no a byla v zavince a ještě jsem ji přikryla dekou, která teda po 50m letěla pod kočár... ale my jsme zas mladší, ale stejně mi to přijde horší než u Dorči
Bell, my ji nenutíme, ono to u Dorči ani nejde, protože do ní dostat jídlo i normálně je umění no a nemám moc obavu, že by to nabrala, když měla minule teplotu (kvůli zubu), asi 2 dny nejedla, shodila půl kila a dohnala to zpět na 12,5kg za docela dlouhou dobu
počítám, že s tím, jak vypadá teď, spadne zas na 11,5 a budem rádi, když do 3 leté prohlídky na těch 12,5 dolezem... ale co se dá dělat, snad se s jídlem trochu zlepší, až přijde do kolektivu a uvidí ve školce, jak dětem chutná...
a s tou nemocností jsi mě moc nepotěšila... jako nedělám si iluze, že by zůstala tak zdravá i po příchodu do školky, ale očekávám spíš jen běžnou nemocnost (opět velmi naivní, že?
)
a co jste to měli dneska za akci? jestli jsi o tom psala, nějak mi to uniklo
to byla nějaká předváděčka, že vás tam bylo tolik moc?
Tuli, už ji vidím, krásné nechala si to večer umýt?
Není tady
Bell, nemůžou mít ty naše děti spurt a my laktační krizi??? Ale zase když Dáda pije, slyším jak polyká, kolikrát se i zakucká...sice pije na etapy, ale nakonec je spokojenej, tak prostě jen to odsávání nějak nefunguje....
Není tady
Cipi a malá je kouzelná, to už je to krááásné mačkací miminko vypiplané z nejhoršího, ale pořád ještě takové ňuňací (nezlobící, ležící
)... taky se nedivím, že se Ti nechtělo ji budit
Pet, díky, to u nás vypadá podobně... přesnídávka nehrozí, tu nejí ani normálně (celkově je divná kolikrát jí nabídnu čokoládu - tu malou kinder - a ona ji prostě nechce, to jsem ještě neviděla
)... zkoušela jsem polévku, nechtěla ani lžičku (jakože jsem jí jen nabídla, nutit u nás fakt nemá smysl ani za běžných okolností), jen si pak poručila meloun, ale ožužlala jeden kousek a pak to rozkousané vyhodila, polykání ji asi fakt dost bolí... ten jogurt ještě můžu zkusit, mléko si poručila dneska už asi 3x, 2x vypila víc jak 100ml, teď jen s bídou 50ml, ale jsem ráda aspoň za to... jak často s DOmíkem tyto akce typu "nemoc" provozujete? my to máme teda poprvé a mám fakt dost
Není tady
Ahoj holky,
Leni to je mi líto,že je Dorča nemocná.Ať se brzo uzdraví.
Cipi malá je kočka
Tutul pozvánky krásné a ten tygřík (doufámžejeto tygřík ) Kice moc sluší
Terys zdravíme a držíme palce,ať se brzo zžijete
Tutul,Bell,nechci vám do toho kecat,ale klokanky pro takto malá miminka nejsou ani trochu vhodné
Kukněte sem.
http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=37
Doporučila bych spíšnějaké ergonomické nosítko typu Ergo,nebo Manduda
Upravil(a) heri1 (7. 5. 2011 21:51)
Není tady
Leni, Domča je nemocný celkem často . Rýmu a kašel má v období prosinec - duben skoro pořád
. A tak to bylo i minulý rok. Pak mu to často jde na průdušky, má totiž náběh na astma a teď jsem i na to začali brát léky. Ale naštěstí nemívá k tomu vysoké horečky. To měl jen při té angíně a dle naší Dr. byla fakt hodně ošklivá, měl hrozně zhnisaný krk
. No a teď měl tu laryngitidu, to taky nic moc. Jinak máme z orl doporučení na vyndání nosní mandle, tak se ještě poradíme na alergologii a u naší dr. a kdyžtak jí necháme vyndat. Rozhodli jsme se tedy pro laser, je to šetrnější a dělá se to ambulantě a hlavně už mandle nedorůstá. Sice se to platí a budeme muset jet do Prahy (mají smlouvu s pojišťovnou, tak se neplatí tolik jako v Plzni, kde smlouvu nemají), ale za to to určitě stojí. Mimo jiné dítě do narkozy dávají v tvé náruči a zase tak i z narkozy budí. Příjem je ráno a pouští večer. Pokoj máte jen pro sebe, takže by tam mohla být i malá a já (kromě manžela, která by byl s Domčou v nemocnici při normální trhání mandlí). Teď to ovšem neřeším, začnu to řešit až po porodu
Upravil(a) Pet (7. 5. 2011 21:58)
Není tady
Heri, já už jsem taky toho načetla dost s Kikou...však já tam Dádu nebudu dávat na celý den, je otočený ke mně, nožičky už snad ani víc roztažený mít nemůže a zádíčka má taky krásně kulatý, je tam takový schoulený.
Na šátek si netroufám a ergo nebo manducu, na to zase nemám...
Leni, jo jo, nejdřív s tím udělala parádu v kině a doma si to prý pečlivě sama čistila jako herci, co si odličujou maskary
Není tady
Heri, ja som si až po tom linku, čo hodila Tuli, všimla, že to je klokanka. Mne sa na tom nosítku zapáčilo to, že Davídek tam má krásne fixovanú hlavičku, ale tiež keď som potom videla, že klokanka, tak ma to zamrzelo. Daj tip na nejaký ergonomický nosič, kde to miminko bude hentak pekne v tom držať a nebude v tom akoby zvesené. Neviem, či som to dobre opísala, či chápeš, čo tým myslím.
Leni, to bola míľa pre mamu, robí sa to niekedy okolo dňa matiek, ide sa s kočíkom (ale aj bez neho proste s deťmi) 1 míľa po určenej trase ako upozornenie na to, že je ešte kopec inštitúcií a obchodov, kde sa proste matka s kočíkom nedostane. No a toto tu bolo vo veľkom aj s programom a atrakciami pre deti a tombolou.
Inak ja ti žiadne ilúzie brať nechcem. To, že Viktória býva(la) často chorá neznamená, že aj Dorotku niečo také čaká. Nej sa to začalo v tých 2 rokoch, teda rok pred nástupom do škôlky, takže ono to môže byť aj vrodené niečo, alebo aj to sa u nej dosť zrejme podpísalo, že ona moc nechce ovocie, dávam ho do nej vždy pod nátlakom, ale zase úplne nasilu ho do nej nepchám, lebo ju z toho napiera.
Není tady