29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Medulka
32let, doma Kryštůfek 4roky
Jonášek se narodil 16.2.2011 v 37.tt a míry jsou 46 cm a 2,9kg
2900gr 46cm.......
Dita.L
35let,doma Pavla, Bára, Christophe Serge Jan
Alexia Josiane Alena se narodila 22.2.2011 v 18:01 v 39+5tt a míry jsou 48cm a 3,06kg
3060gr 48cm
Cipísek79
31let,nar. 17.6.79,první dětičky,zadařilo až po 11 letech, po 4. IVF
Adelka se narodila 28.2.2011 v 15:15 v 38+6tt a míry jsou 2850gr 46cm
3850gr 46cm.....
Jereček se narodil 28.2.2011 v 15:20 se v 38+6tt a míry jsou 2090gr a 45cm
2090gr 45cm....
Mvkoty
28let, nar. 29.4.83 doma Michálek 7let
Viktorie se narodila 10.3.2011 v 00:27 v 39+1tt a míry jsou 2610gr a 46cm
2610gr 46cm.....6.týden 4500gr a 52cm....
Bellatrix
28let, nar.2.3.83 doma Viktória 7let
Julie se narodila 24.3.2011 v 9:34 v 41.tt a míry jsou 3800gr a 52cm
3800gr 52cm.....
Tutule
29let, nar.10.5.82, doma Kristinka 3 roky
Davídek se narodil 29.3.2011 ve 13:24 v 36+2tt a míry jsou3190gr a 47cm
3140gr 47cm.....6.týden 3660g a 54cm...
Heri
37let, doma Lucka 16,Filip 2,5 (IVF)
Sárinka se narodila dne 7.4.2011 v 9:25 v 40.tt a míry jsou 2950gr a 48cm
2950gr 48cm.....6.týden 4200g a 52 cm....
Holčička
29 let, první mimi
Danielka se narodila 11.4.2011 a míry jsou 3080gr a 51cm
3080gr 51cm......6.týden 4450g a 55cm ....
LenkaB
26let,doma Dorotka
Anežka se narodila 23.4.2011 a míry jsou 3250gr a 50cm
3250gr 50cm....
Zuzanka007
30 let, doma Sofinka
Viktorie se narodila 24.4.2011 v 02:02 a míry jsou 3350gr a 50cm
3350gr 50cm......
Terrys
24let, první miminko
Milánek se narodil 28.4.2011 ve 23hodin v 39+1tt a míry jsou 3750gr a 51cm
3750gr 51cm
Dadulka
35let, 24.2.76,třetí těhu,snažení 2 roky a nakonec se povedlo po 2.IVF, doma Anetka 3roky
Elenka se narodila 4.5.2011 v 7:52hodin a míry jsou 3230gr a 48cm
3230gr 48cm...
Pet
31 let, druhé miminko,doma Dominik 2 roky,
Michalka se narodila 11.5.2011 v 03:07 ve 40+1tt a míry jsou 3750gr a 50cm
3750gr 50cm....
Upravil(a) mvkoty (24. 5. 2011 21:57)
Není tady
Tak jedeme z vesela dál v novém chlívku.... Pet děkuji za upozornění nějak to nestíhám sledovat.....
Cipí dětičky máš úžasné a taky mi přijde, že je Jájík už větší než Adelka. Ale jsou opravdu jedineční...
Na nástěnce upraveno, ale stejně jí ještě předělám, jak bude čas.
My jsme byly s Vikinečkou na procházce a došly jsme do porodnice odnest hadříky na mimísky.......sestřičky nás hned poznaly a nad malou se rozplývaly..... potom jsme to vzaly procházkou domů....a holky já málem nedošla..... nějak mi přepadla běhavka a teď představa že musím vynést kočár do druhého patra no nadlidský výkon....ale zvládla jsem to a nepos.... jsem se
A aby toho nebylo málo tak se už ukázala mrcha menstruace ach joooo jsem si říkala, že by se nemusela tak rychle ukázat
Není tady
Tady je aspoň vidět, jak fotka zkresluje. Adélka je pořád o toho třičtvrtě kila větší, než Jája, furt si ten odstup od porodu udržují. Taky jsem na tu fotku hleděla a divila se, jak tam děcka vypadájí jinak než ve skutečnosti.
Tý jo, ty už máš MS, ty nic nebereš ? To mi připomnělo, že si mám vzít prášek . Musím si nastavovat budíka, páč jednou zapomenu a jak to celé roky nešlo, tak se vsadím, že teď by to šlo samo a třetí dáreček už bychom fakt nezvládli
.
Není tady
Cipí právě že beru, dostala jsem od dr Cerazete a podle letáčku : Nevýhodou je, že během užívání přípravku může docházet k vaginálnímu krvácení v nepravidelných intervalech. :-(
Jak jsem zjistila dál, tato antikoncepce zabraňuje tomu aby se spermie dostali k vajíčku ale nezabraňuje dozrávání vajíček. Tak proto mohu menstruovat kdykoli se tělu zachce.......ach jooooo já nechciiiiiiiiiii
A břicho radši neřeším, nedívám se na něj, je to vytahanej hnusnej vak
Upravil(a) mvkoty (5. 5. 2011 15:06)
Není tady
Míšo, tak to znám...já měla Azalii, prý je to stejné jako Cerazette a MS jsem měla furt fakt hrůza, vůbec se na to netěším
Jo a ještě oprav prosím příležitostně tu váhu Dády na 3190!
Upravil(a) Tutule (5. 5. 2011 15:19)
Není tady
Tuli, tak to si děláš pr**l . Já beru Azalii a vůbec by mě nenapadlo, že budu mít MS, když nebudu dělat tu sedmidenní pauzu a pojedu furt nové a nové balení. Tos mě teda vůbec nepotěšila. To je totiž taková pohodička bez těch krámů
. Kór u mě, která při každé ms umírala bolestí.
Není tady
Tuli já bych věděla ale to by jsme nechtěly ani jedna z nás
já pořád přemýšlím o tom tělísku ale 6tisíc je fakt darda..... a taky když fakt asi půjdeme do toho třetího tak by to byla škoda peněz....ale bez být nemůžu to bych byla těhu hned za měsíc
Není tady
Ještě se Vám musím pochlubit.... dneska mi přišel mail z redakce časopisu Miminko.... posílala jsem tam článek Můj porod a oni chtěli teď adresu aby mi mohli poslat dárek za krásný článek :-) tak z toho mám radost a článek nejspíš otisknou v příštím čísle :-)
Není tady
tak jsme byly dneska na velké procházce, pošlu pár fotek
jinak Cipi, ti Tvoji bobci jsou úúúžasní a já teda poznala, který je který, ale opticky Jájík fakt Adélku dohání
holky, antiko zatím neřeším, ale vůbec nevím, co budu pak dělat, protože HA mi na 90% nenapíše kvůli srážlivosti krve, tělísko nechci a kondomy taky blééé... hm, tak mi poraďte
a tady teda pár slibovaných fotek ze dneška
Není tady
Bell a chtěla jsem se zeptat, jak jsi spokojená po delším užívání s kočárkem? já teda dneska vyjela do terénu teprve podruhé, ale jsem fakt nadšená, jezdí se mi s ním hrozně dobře, už jsme zkusily i náročnější terén (naše zahrada - rozhodně žádný anglický trávník, nic moc rovného) a zdá se mi, že je mnohem lepší, než byl Implast, co jsem měla pro Dorču...
Není tady
Leni já bych ti poradila, jak už jsem psala o několik příspěvků níž....ale tahle rada by se ti nelíbila já z té antiko taky nejsem moc nadšená
Fokty jsou úžasné Dorči to moc sluší vypadá už taková veliká s tím kočárkem....
Já jsem uspala malou v šátku a teď odpočíváme všichni na sedačce i s tatínkem......jen malá sep ořád nějak budí, má dneska to spaní nějaké přetrhané, tak snad bude dobře spinkat v noci..
Není tady
Leni, ten kočík no on je oproti iným novodobým kočíkom úplne super. Super péruje, je veľký. Ale ja si naň neviem zvyknúť. Na mňa je moc ťažký(ale to sú všetky) a neviem si zvyknúť na tie otočné kolieska ani keď ich zaaretujem, lebo tak potom zase tá váha kočíka mi vadí pri manipulácii. Ja som asi proste konzervatívna a neviem si vynachváliť tie staršie klasické kočíky. Aj som už rozmýšľala, či by nám vanička nepasovala na podvozok inglesiny, že by som skúsila zohnať.
Ja tu mám thyýni na výpomoc, tak sa lúčim,.
Není tady
Leni, ten tvůj kočárek je barevně naprosto úžasný!!!!!
a Dorotka jak je krásně sladěná s kočíkem a přijde mi, že musí být aspon o rok starší než moje Any
Cipí, ti tvoji broučci jsou naprosto úžasná dvojka
holky a ty strie na břichu, nebojte, zatáhnou se a vyblednou - kdybyste viděly ty moje v těhu a po porodu
a loni jsem u moře měla bikini
Není tady
Ahojky
Leni, fotečky úžasné. Holky jsou pěkně sladěné
Cipí, prcci jsou roztomiloučký, ale věřím, že dokážou pěkně pozlobit
Co se týká antikoncepce, tak na to jsem podobně jako Lenka, hormonální nemůžu (hemangion jater a trombofilní mutace) a tělísko zatím také ne... No holt budeme mít přinejhorším ty tři dětim no
Jo a teď vás ještě trochu popíchnu Strii nemám zatím ani jednu
A doufám, že to tak i zůstane
A teď ta slíbená fotka příbytku Michalky
Není tady
Leni, krásný fotky. Dorča je kóča jak tlačí kočík. Máš Dorjana jo? Napiš pak jak spokojenost po více vyjíždkách...zvažuju typově tyhle kočáry. Zatím teda vede Camarelo ale..
No a Anežka nádherná, přijde mi tmavší než Dorča ne? I když možná jen na metříkové fotce na té větší už zase ne..
Upravil(a) misha88 (5. 5. 2011 20:43)
Není tady
Pet, téda bříško parádní, Ty bys fakt mohla fotit do časopisů (ale jen tak mimochodem - nezávidím Ti to tahání ho
jsem ráda, že už si zas v klidu zavážu boty a přestaly mě tak bolet záda
)
jo a vy teda půjdete do třetího, jooo? to já mám v plánu nejdřív za 10 let, jestli vůbec
ale jak se tomu těch 10 let vyvarovat, to už nevím... sice u obou holek jsme si počkali, ale během těch 10ti let by i s naším čekáním na těhu z toho min. 1 (spíš víc) dětí mohlo být
Mishko, na Caramelo jsem se taky dívala, ale něco mi na něm chybělo nebo vadilo... jde otočit sportovní sedačka po i proti směru? tuším, že to mi tam chybělo, ale jinak je moc krásný i na živo jinak já zatím spokojenost (máme ho teda z druhé ruky, takže je trochu už vidět, že je jetý, je takový měkčí, jedno přední kolečko má vysypané ložisko, ale kupodivu v terénu to nijak nepociťuju), jediné, co mi trochu vadí, je tuhá brzda - jde hrozně blbě odbržďovat, většinou musím rukou... no a kamarádka má ten samý, jen novou kolekci prestige a je s ním v rámci možností taky spokojená (jezdí zhruba 3 měsíce), ale už ho měli na reklamaci, zlomila se jim tam jakási železná část konstrukce
a vypadá to, že mají špatné kolečko, protože jim to hodně zatáčí a je jakési divné... no a opravili jim to tak, že to jen přehodili a místo napravo jí to teď zatáčí nalevo
ale říkala, že to je jen detail, že jí to nijak nevadí a je s ním jinak velice spokojená za tu cenu
jinak Anežka je trochu tmavší - Dorča měla blond vlásky od narození, Any je má zatím tmavé, ale vypadá to, že jí budou podrůstat světlýma, tak uvidíme, co se nám z ní vyklube zrovna dneska jsem porovnávala fotky a i když jsou si holky trochu podobné, tak asi nebudou jak přes kopírák
a dívám se, že vy už máte odtajněné pohlaví prcka, jo? takže holčička
už chystáš pomalu výbavičku?
Bell, tak s těmi koly já zas problém nemá, u Dorči jsem měla otočnou přední nápravu a toto se mi zdá takové lepší (i když je fakt, že jak to bylo spojené, bylo to asi takové "stabilnější" nebo jak to říct při manévrování, ale zas se nedalo otočit téměř na místě )... zas jsem zkoušela jet s kamarádčiným Sojanem a já bych zas nechtěla tu klasiku - asi fakt síla zvyku
a holky, děkujem za pochvaly fotek já jsem si ani neuvědomila, že DOrča ladí s kočárkem, když jsem ji oblékala
Upravil(a) lenkaB (5. 5. 2011 20:58)
Není tady
Leni, tak zase tak pěknej ten pupek není, abych ho strkala do časopisu . A také se už docela těším, až se budu moct v klidu ohnout a tak
. Třetí zatím opravdu neplánujeme, zatím nemáme ani to druhé
. To bylo jen takové konstatování, jak to může bez antikoncepce dopadnout
Sice jsem tři děti i docela chtěla, ale nevím, zda mé tělo bude ještě jako inkubátor vhodné
. To víš, ty jsi mladice a na třetí máš ještě času dost, ale já bych už sebou musela krapet hodit
Jo a byla si na prochajdě také v něčem červeném??
Není tady
Leni otáčet jde ta korba!!, mouchy vidím v trošku horším sundávání korby z podvozky (nějaký kočík ma takový ten jazýček a zacvaknutí/vycvaknutí šup šup, ale to by člověk dostal si do ruky).
A u sportáku nějak haní pásy že jsou nic moc...ale někdo dítě nepásá vůbec.
Mně jde o velkou korbu a to on má ale uvidíme, je čas!!
A měla by to být holčička, jestli se Dr. nesekl, ano No tatínek věděl (tvrdil že ví co dělal), to já jen si myslela na kluka
!!
Výbavička (aspoň oblečky) se bude hodně dědit, ségra má 3.měsíční a druhá dvouletou holku!!
Upravil(a) misha88 (5. 5. 2011 21:06)
Není tady
misha88 napsal(a):
Leni otáčet jde ta korba!!, mouchy vidím v trošku horším sundávání korby z podvozky (nějaký kočík ma takový ten jazýček a zacvaknutí/vycvaknutí šup šup, ale to by člověk dostal si do ruky).
A u sportáku nějak haní pásy že jsou nic moc...ale někdo dítě nepásá vůbec.
Mně jde o velkou korbu a to on má ale uvidíme, je čas!!
A měla by to být holčička, jestli se Dr. nesekl, anoNo tatínek věděl (tvrdil že ví co dělal), to já jen si myslela na kluka
!!
Výbavička (aspoň oblečky) se bude hodně dědit, ségra má 3.měsíční a druhá dvouletou holku!!
Jééééé ďalšia Julie!!! A mňa sa tu pýtajú, že po kom z rodiny je pomenovaná, keď sme vybrali také staromódne meno.
Není tady
Bell, Julie se někomu zdá staromódní?
mně se zdá, že je to jméno teď zas dost v kurzu
holky, my vyrážíme za půl hodiny k Dr na převážení, čekám, že by tam mohl být pěkný váhový přírůstek, prootže se Anežce pěkně zakulatily tvářičky a už nemá prsty jak kostra
jinak hlásím u nás katastrofální večer - Anežka asi bude trpět na koliky, protože už podruhé tento týden spustila večer šílený řev a přestala až těžce v noci, nemusím asi říkat, že já už jsem padala na hubu... asi se Dr taky zmíním, snad něco doporučí, taky mi hodně po UV ublinkává - nebo spíš blinká, protože toho je fakt hodně vždycky (i hodinu a víc po nakrmení), tak zvažuju, jestli nezkusíme nějakou jinou značku... no, uvidíme, co poradí...
tak tu moc nezlobte, čekám zprávy od Pet Michalka je fakt šlechtična, asi si ještě nechává udělat trvalou
Není tady
Dobre ranko
Tak se hlasim z mobilu, aby Lenka dlouho necekala, jdeme totiz s Domcou na plavani. Krome toho, ze me boli zaludek a praska mi pri pohybu ve stydke kosti se nedeje nic a to asi nebudou klasicke priznaky zacinajiciho porodu
Leni, s vecernima kolikama jsme si u Domci uzili taky dost a to byl kojeny. Mam dojem, ze jsme davali hned ten Sab simlex, akorat min kapicek. Je tam na nem sice napsano asi az od tri tydnu, ale pry ho davaji klidne i v porodnici .
Musim napsat sms Terrys, jak jsou na tom, nejak se neozyvaji.
Není tady
bellatrix napsal(a):
Jééééé ďalšia Julie!!!
A mňa sa tu pýtajú, že po kom z rodiny je pomenovaná, keď sme vybrali také staromódne meno.
Já ani nevím jak nás to napadlo, kluka byl jasný, ale ten to asi nebude , a ještě jsou v kalendáří teda asi 3-4 favoritky, ale myslím, že to Julie vyhraje
!!
Komu jsme to jméno řekli, tak se zatím nijak negativně nevyjádřil, či že je to staromódní.
Jen jedna holčina se nad Julií cukala, ale to je mi šumák. A tchýně to ještě neví ...
Ale u švagrule ohrnovala nos i nad Veronikou, tak je to těžký
Není tady
Pet, hodná, že hlásíš aktuální stav tuším, že příznaky porodu vypadají trochu jinak, ale jeden nikdy neví
jak dlouho vám u Domíka trvaly ty koliky a pomáhalo něco? Dr mi dneska doporučila probiotické kapky a ještě akutně je prý nějaká novinka od espumisanu, ale že s tím nemá zkušenost... u nás to bude asi tím mícháním MM a UV... ještě mi na konečníku psala Janabas, že jim pomohl nutr.comfort, tak možná pak zkusíme i ten, ale zatím to bylo jen asi 3x (2x fest brečení, jednou spíš jen neklid a kroucení), tak naivně doufám, že se to zklidní samo a nebude zhoršovat...
Mishi, kašli na švagrovou, těm se většinou nezavděčíš s ničím hlavní je, aby vám se to jméno líbilo a ostatní si pak rychle zvyknou... kdybys slyšela, jaké komentáře měli lidi u nás, když jsme čekali Dorču... fakt jsem chvilku zvažovala, jestli to jméno dávat, když jsou dospělí tak zlí, co pak děti... no a malá se narodila, nikdo už to pak neřešil a spíš už jsou teď kladné ohlasy... takže si hlavně vyberte podle sebe a na okolí se neohlížejte
mimochodem, jaká jsou ta 4 další jména?
no a já se hlásím zpět z kontroly, musím teda konstatovat, že máme prostě super Dr, pokaždé jsem tím jejím přístupem hrozně nadšená - k dětem strašně opatrně a hezky (Dorča ji úplně miluje, vždycky, když tam máme jít, tak se těší ), rodičům všechno vysvětlí atd... no a naše malé nedochůdče přenošené nám přibralo 360g za týden
a vyrostla od porodu o 4cm (ale Dr už při první prohlídce konstatovala, že se jí těch 50cm nezdá, že je nějaká dlouhá a taky oblečení 56 je jí akorát)
ale Dr říkala, že mám brát s rezervou, protože oni v porodnici ty děti nezměří přesně (dokonce jsem někde četla, že po porodu děti ani v některých porodnicích neměří)... takže máme momentálně 54cm a 3500g
Není tady
no a na sobotu se nám nahlásili zas tchánovci na pomoc jsem unavená už teď... doufala jsem, že bych se mohla konečně trochu vyspat a odpočinout si, ale takto zas nic, já před nima odpočívat fakt neumím...áááách jo...
holky, mám jednu anketní - kdy jste s prcky jely poprvé mezi lidi? (nemyslím zrovna obchodňák, ale místa, kde je víc lidí, nějaké návštěvy atd...) u Dorči jsem čekala až na konec šestinedělí, jenže to byl podzim, všude chřipky a bacily, teď mi to přijde lepší, čekat na očkování stejně nemá smysl, ale zas nechci nic uspěchat a riskovat...
Upravil(a) lenkaB (6. 5. 2011 8:51)
Není tady