|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Jinak zásah do čaker bych také nedoporučovala, podle zkušeností pana Nováka, který zjišťuje jejich stav a případně odblokovává, rozvazuje ze zasvěceních např. reiki, shamballa, také karmické čištění. Sám pan Novák nejdříve doporučuje práci na sobě samých a poté teprve k nějakému odblokování přistoupí. Psal mi, že nejprve mám alespoň měsíc toto cvičit, změnit stravu, vyhýbat se jedům, chemii (prášky, alkohol) a dělat víceméně vše co je psáno v těch článcích a pak se mám ozvat, že se podívá, jestli je má snaha v +60% optimu, teprve potom mi může zasáhnout do čaker. Dříve to prý dělal hned, ale může to u člověka nepřipraveného vyvolat silné čištění karmy a tím vzniknout potíže jak léčenému, tak i jemu, takže už to takto nedělá. Každý musí začít sám pracovat na svém vzestupu, až se dostane do stavu, kdy může přijít i čištění karmy a s tím on také pomáhá. Do té doby se ani karma neotevírá pro čištění, zůstává jakoby uzavřena a člověk tak nemůže čistit sám sebe. Nevim jak to lépe vysvětlit. Ale tyto stránky jsou velmi zajímavé a jako máloco na mě působí čistě.
Není tady

Judyna napsal(a):
Nemám zkušenost s čistěním či vyrovnání energetických drah, ale věřím, že fungují.
Mě by zajímala jedna věc - už několik let cvičím pět tibeťanů. O této sestavě se tvrdí, že čakry vyrovnává. Já je ale cvičím bez (nevím, jak to napsat)duchovního náboje, provádím je jen fyzicky. Myslíte, že i tak cvičení čakrám prospívá?
Ptám se jen tak pro zajímavost, cvičit budu rozhodně dál.
TAky cvicim Tibetany a na cakry jsem u toho zrovna nemyslela... ale ta soustava jednoduchych cviku mi ohromne pomaha, jak fyzicky, tak psychicky - mozna souvislost s "cakrama" existuje. Ja jsem zas "verici ve Stvoreni (Bohem)", takze koumat a spekulovat v teto oblasti se "kapatko" vymyka z mych kompetenci, presto na ne verim, cetla jsem o nich, jejich "fungovani" a smyslu spoustu literatury, a muj nazor je ten, ze jsou to nejake "drahy pro neco (energii?)" v nasem tele, a ze tim, jak se chovame, stravujeme, zivotnim stylem a taky zpusobem mysleni na ne nejak pusobime a zpetne ony samy nas nejak ovlyvnuji... (Jestli "nekdo zvenku" = jiny clovek, do nich "muze zasahovat", to nevim, ale myslim, ze existuji lide, kteri se o to pokousi, ev. tvrdi, ze to umi a muzou... V kazdem pripade je to oblast velmi zajimava a rozhodne zatim neprezkoumana... Treba jako nas mozek - taky ho zatim vyuzivame sotva na 15%, a nikdo nevi, k cemu nam "byl dan" ten zbytek...
)Vim, ze puvod (jejich objeveni a zverejneni zprav o nich) je nekde z Ciny, a verim tomu, ze tam (a nejenom tam) jsou i odbornici, kteri "to maj propracovany a zgomly od a do zet"...
Není tady
Děkuji za zajímavé odkazy,zatím jsem na ně koukla jen letmo, ale určitě zasluhují hlubšího prostudování. Bohužel mi při cvičení "létají myšlenky", ale nějak podvědomě cítím, že by si toto cvičení zasloužilo víc, než mu já dávám, ale zatím toho nejsem nějak schopná.
I mně bylo zpočátku po cvičení špatně - asi v prvních dvou případech. Ale naštěstí jsem o tom že by to tak mohlo být, dopředu věděla, tak mě to nedradilo. Bolelo mě hodně břicho.
Není tady
Judyna napsal(a):
Bohužel mi při cvičení "létají myšlenky", ale nějak podvědomě cítím, že by si toto cvičení zasloužilo víc, než mu já dávám, ale zatím toho nejsem nějak schopná.
Já je ale cvičím bez (nevím, jak to napsat)duchovního náboje, provádím je jen fyzicky. Myslíte, že i tak cvičení čakrám prospívá?
Judyno, ono to taky neni nic lehkyho a proto to chce trenovat. Zamerit mysl na telo jak uz psal Lomikel. Je to v podstate meditace.
Kdyz provadis ty pozice,to cviceni ,citis uvnitr sebe nejaky psychicky zmeny? Jak se citis psychicky?
Není tady
Při cvičení necítím žádné psychické změny. Cítím se tak nějak normálně. Akorát ta první pozice - otáčení - to je radost. Ale myslím, že to tak mají i děti a např. psi. Takže cítím radost i snad aspoń trošku příval energie. Je to pro mě takový nádech. A té poslední pozici si občas říkám - "vydrž, prťka, vydž", něco jako že život je občas boj(ale ne že by ten poslední cvik pro mě byl nějak fyzicky náročný, to ne) Ale že bych se cítila Tibeťanech nějak o moc líp psychicky, tak to mi nepříjde. A to cvičím už asi třetím rokem. Ale cvičím je ráda a nějak tomu věřím, že je to dobré.
Není tady
Judyna napsal(a):
Při cvičení necítím žádné psychické změny. Cítím se tak nějak normálně. Akorát ta první pozice - otáčení - to je radost. Ale myslím, že to tak mají i děti a např. psi. Takže cítím radost i snad aspoń trošku příval energie. Je to pro mě takový nádech. A té poslední pozici si občas říkám - "vydrž, prťka, vydž", něco jako že život je občas boj(ale ne že by ten poslední cvik pro mě byl nějak fyzicky náročný, to ne) Ale že bych se cítila Tibeťanech nějak o moc líp psychicky, tak to mi nepříjde. A to cvičím už asi třetím rokem. Ale cvičím je ráda a nějak tomu věřím, že je to dobré.
To je zajimavy Judyno. Mela by jsi citit jakysi pokoj a vyrovnanost. Mozna ze je to tim ze Tvoje mysl neni plne soustredena na telo a ze Ti litaji myslenky,nevim.
Nicmene rika se, ze kazdy pohyb ovlivnuje mysl a naopak pohyb mysli ovlivnuje fyzicky postoj.
To znemana ze kazdy ten fyzicky postoj,cvik urcite nejak ovlivnuje Tvoji mysl. Takze nejaky ucinek to urcite ma. A kdyz citis ze je to dobre ,pak je to urcite dobre. 
Není tady
AngelicKyra napsal(a):
Nemám zkušenost s čistěním či vyrovnání energetických drah, ale věřím, že fungují.
Mě by zajímala jedna věc - už několik let cvičím pět tibeťanů. O této sestavě se tvrdí, že čakry vyrovnává. Já je ale cvičím bez (nevím, jak to napsat)duchovního náboje, provádím je jen fyzicky. Myslíte, že i tak cvičení čakrám prospívá?
Ptám se jen tak pro zajímavost, cvičit budu rozhodně dál..Pět Tibeťanů je cvičení na harmonizaci čaker, nejlepší a nejrychlejší. Ke zbavení se vnitřního chaosu. Má silné harmonizační a čistící účinky, mojí mamce po něm bylo hodně špatně, jelikož toto cvičení způsobuje zpomalení čaker, které se otáčení opačně a postupně je nutí, aby se vrátili zpět do pravotočivého směru, jak má být. Jelikož pokud se otáčejí obráceně levotočivě, má to samozřejmě vliv na naší psychiku i zdraví, na naše vnímání reality. Toto cvičení je úžasné, ale samo o sobě to nestačí, je třeba pracovat i na svém myšlení a špatné návyky měnit na dobré a k tomu je výborné si pořídit knihu: Moc podvědomí, je to v podstatě princip vesmírného zákona, který vždy fungoval a fungovat bude. Pokud se podle toho rozhodnete žít, nic vám nemůže stát v cestě ke štěstí. Tyto stránky doporučuji pro veškeré informace o pěti tibeťanech, kde je také uvedeno, že nějaké rozšiřování o mezicviky je nesmysl a cvičení tak ztrácí svou pravou účinnost. Vždyť v jednoduchosti je přeci krása
http://www.novaduchovnicesta.cz/informace/ viz. články 29A a 29B (ty je třeba rozkliknout pro otevření celého textu). Jsou tam i fotografie a popisy cviků. Já osobně toto cvičení doporučuji komukoliv, umí fakt zázraky a okamžitě zbavuje depresí, navíc je nenáročné jak časově, tak i fyzicky, takže nějakých 11 minut 2x denně nikoho nezabije
Tibeťana cvičím občas toho prvního (točení se kolem své osy), občas se dopracuju ke třem.
Všech 5 mě už dělat nebaví, to už je na mě příliš dlouhé.
Cvičím (toho prvního) příležitostně, některá období denně, někdy zas (třeba teď) to nějaký čas flákám.
Co bylo o tom psáno, mě zaujalo, a jelikož to určitě nemůže škodit, tak jsem s tím před pár lety začala...
Ale z vlastní zkušenosti vím, že "okamžitě zbavuje depresí" je naprostá blbost. Tedy aspoň byla v mém případě - když už mi nastupovala deprese, nezabíralo z těchto věcí a cvičení vůbec nic. Tak prosím - neslibujte nesplnitelné...
Až někdy někdo vynalezne cokoli, co "okamžitě zbavuje depresí" tak já sama ho navrhnu na Nobelovku. Obávám se však, že hned tak to nebude... 
Blossom napsal(a):
Ale z vlastní zkušenosti vím, že "okamžitě zbavuje depresí" je naprostá blbost. Tedy aspoň byla v mém případě - když už mi nastupovala deprese, nezabíralo z těchto věcí a cvičení vůbec nic. Tak prosím - neslibujte nesplnitelné...
Až někdy někdo vynalezne cokoli, co "okamžitě zbavuje depresí" tak já sama ho navrhnu na Nobelovku. Obávám se však, že hned tak to nebude...
Pak to tedy Blossom pis hned presneji.To znamena -ze blbost je to (byla to) pouze v Tvem pripade. 

Nevsimla jsem se ze by Angelic neco slibovala.Vsimla jsem si ze pise svuj nazor.
A nakonec neni deprese jako deprese ,neniliz pravda Bloss?
Psal nekde Angelic o tom jakou depku ma ona na mysli? (mozna jsem to prehledla) 
A co takhle radeji se do te depky vubec nedostat? 
Upravil(a) Arcanum (26. 7. 2011 12:29)
Není tady
Arcanum napsal(a):
Blossom napsal(a):
Až někdy někdo vynalezne cokoli, co "okamžitě zbavuje depresí" tak já sama ho navrhnu na Nobelovku. Obávám se však, že hned tak to nebude...Pak to tedy Blossom pis hned presneji.To znamena -ze blbost je to (byla to) pouze v Tvem pripade.
Nevsimla jsem se ze by Angelic neco slibovala.Vsimla jsem si ze pise svuj nazor.
A nakonec neni deprese jako deprese ,neniliz pravda Bloss?
Psal nekde Angelic o tom jakou depku ma ona na mysli? (mozna jsem to prehledla)
A co takhle radeji se do te depky vubec nedostat?
Já si myslím, že to píšu dost přesně. 
Právě proto, že Angelic nepíše o tom, jakou depku má ona na mysli, z toho vyplývá, že myslí depresi obecně.
A kdyby cvičení Tibeťanů fungovalo obecně stylem - do té depky se raděj vůbec nedostat, tak bych např. já depresi nedostala. Cvičila jsem je (ano, pravda, ne všechny a ne pořád), a principy Moci podvědomí jsem jsem praktikovala.
Přesto to na mou depresi nezabíralo.
A proto si myslím, že nelze obecně psát "okamžitě zbavuje depresí".
Blossom napsal(a):
Já si myslím, že to píšu dost přesně.
Právě proto, že Angelic nepíše o tom, jakou depku má ona na mysli, z toho vyplývá, že myslí depresi obecně.
A kdyby cvičení Tibeťanů fungovalo obecně stylem - do té depky se raděj vůbec nedostat, tak bych např. já depresi nedostala. Cvičila jsem je (ano, pravda, ne všechny a ne pořád), a principy Moci podvědomí jsem jsem praktikovala.Přesto to na mou depresi nezabíralo.
A proto si myslím, že nelze obecně psát "okamžitě zbavuje depresí".
Myslis? 
A co kdyz je to tak,ze Angelic ma na mysli nejakou svoji depku? Muze byt ,zejo? A nemusi. 
Zajimave je ze ja nevnimam Angleic slova jako vseobecne platny fakt. (Bloss pro Ty ano? )
Blossom snad jsi si nemyslela ze mam ja na mysli ze cviceni Tibetanu je prevence proti depce?
To jsi si tu moji posledni vetu do tehle souvislosti dala sama.
Není tady
Arcanum, ano, beru to tak, že jakýkoliv pohyb je důležitý pro psychickou pohodu a tak i k tomu zatím přistupuji. Když mám problém, pomáhá pohyb. Dobrý pocit mám jak po Tibeťanech, tak po jízdě na kole či procházce. Ale že bych se cítila vyrovnanější za ty poslední roky, co 5T cvičím, to opravdu ne. Přitom bych to tak potřebovala....Ale kdo ne.
Není tady
Tak jsem mrkla na ten odkaz. Uf, je toho tam moc a pro mě je to příliš složité a nepochopitelné (to ovšem neznamená, že bych to odsuzovala, jenom jsem asi nějaká nedorostlá). Zaměřila jsem se tedy zetím jenom na ty dvě kapitolky o 5T. Zjistila jsem, že ač svým způsobem samouk, cvičím podle toho pána dobře. Dokonce občas jsem i tu levou dlań otočila a ruce po první pozici také spínám, asi nějak podvědomě, akorát to dělám tak, že je sepnu v úrovni hrudi, pak hlavy a pak ruce rozevřu. jediné, co dělám jinak, je 6. cvik. já tomu tedy říkám uvolnění a sama jsem si ho jaksi naordinovala, ale v pozici lehu na břiše a s upaženýma rukama. Takže si zkusím lehnout na záda. Také podle těch článků dělám chybu v tom, že cvičím i jiné cviky před i po sestavě. Zkusím to odbourat.
Jinak jsem četla i dotazy a moc mě překvapilo, že se jedna paní ptala na barvu oblečení, ve kterém cvičí. Mně by totiž ani nenapadlo cvičit oblečená. Cvičím zásadně nahá. Ale to je asi jedno.
Takže ještě jednou děkuji za odkaz, i pro samotné cvičení 5T jsem se dozvěděla něco nového. A to vše ostatní, třeba příjde čas...
Není tady