|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Kamarádka mi řekla, ať si nechám odblokovat čakry.
O čakrách jsem si něco hledala, ale hlavní je, že vědecky nic takovýho neexistuje. Tak mě zajímá, jak to vidí zdejší nevědečtí diskutující.
Pravda je, že mám ze svého života naprosto nevědecké a iracionální zážitky, jakože je něco mezi nebem a zemí, co vědecky doložit nelze. Tak mě zajímá, jestli čakry spadají do této oblasti.
Není tady
očko, zkus to na duchovnu, tam ti holky řeknou vo co gou ..
Není tady

No, mě to zajímá spíš z psychologického hlediska, na duchovním mi všichni napíšou, že ano, že to funguje.Mně zajímá racionální názor, i když je to trochu iracionální téma
Není tady
Racionálně mohu říci, že má teta z Kanady je zdravotní sestra a čakry už bere jako absolutně samozřejmou věc, tzn. dokáže je diagnostikovat. Američani už i nahrávají zvuk čaker.
Není tady
Modroočka napsal(a):
No, mě to zajímá spíš z psychologického hlediska, na duchovním mi všichni napíšou, že ano, že to funguje.Mně zajímá racionální názor, i když je to trochu iracionální téma
Špatně předjímáš. Já bych ti napsala, ať si s čakrami zacházet nenecháš.
Racionální hledisko? Povídá se, že jeden známý docent "vyvrátil" tvrzení pavědců o existenci meridiánů m.j. argumentací o stovkách provedených pitev, z nichž žádná existenci meridiánů neprokázala. Je to podobné jako by neurochirurg tvrdil, že myšlenka neexistuje, protože an operoval spousty mozků a žádnou nikdy neviděl. A tak nějak je to i s těmi čakrami.
Není tady

Racionální názor.
Absolvovala jsem akupunkturu s cílem vyčištění čaker,či chcešli vyrovnání energetických drah na principu jin-jang.
Jsem založením spíše racionální člověk,považující některé přístupy trochu za "čáry máry" 
Toto byl pro mně spíše experiment.To,co se se mnou dělo,hned při první aku neumím moc vyjádřit slovy..
Jen vím,že mi 20 minut tekly nezadržitelně slzy a já si jenom říkala,proboha přestaň,budeš vypadat jak hysterka,budeš mít rozmazaný šminky.. 
Pak jsem doma 2 hodiny spala,jak špalek.Absolvovala jsem to 10x,se stále mírnějšími příznaky.
Nedokážu posoudit,jestli to je placebo,či nikoli,ale cítím se líp..
Samozřejmě jsem byla předtím na hodinovém pohovoru a potom na hodinovém měření drah.
Říká se tomu celostní medicína a je to na principu tradiční čínské medicíny,zároveň s tím jsem brala homeopatika a byla v psychoterapii,takže,co konkrétně byl největší pomocník nevím...
Není tady

Modrokočko, vjedecky to neexistuje, ale prakticky to funguje. Ale ne každej, kdo má do zadku díru s tím umí pracovat. Hodně štěstí při trefení správného jehličkáře.
Není tady

Racionálne čakry samozrejme nemajú ako a prečo existovať
- ale čisto iracionálne ich cítim a učím sa s nimi pracovať. Pomôže ti to? 
Není tady
Nemám zkušenost s čistěním či vyrovnání energetických drah, ale věřím, že fungují.
Mě by zajímala jedna věc - už několik let cvičím pět tibeťanů. O této sestavě se tvrdí, že čakry vyrovnává. Já je ale cvičím bez (nevím, jak to napsat)duchovního náboje, provádím je jen fyzicky. Myslíte, že i tak cvičení čakrám prospívá?
Ptám se jen tak pro zajímavost, cvičit budu rozhodně dál.
Není tady
Lomikel napsal(a):
Modrokočko, vjedecky to neexistuje, ale prakticky to funguje. Ale ne každej, kdo má do zadku díru s tím umí pracovat. Hodně štěstí při trefení správného jehličkáře.
Marně přemýšlím, proč jehličkáře?
Nespletl sis to s akupunkturou?

Judyna napsal(a):
Nemám zkušenost s čistěním či vyrovnání energetických drah, ale věřím, že fungují.
Mě by zajímala jedna věc - už několik let cvičím pět tibeťanů. O této sestavě se tvrdí, že čakry vyrovnává. Já je ale cvičím bez (nevím, jak to napsat)duchovního náboje, provádím je jen fyzicky. Myslíte, že i tak cvičení čakrám prospívá?
Já si myslím že určitě ano..........já leta cvičím Pozdrav slunci ráno a když mi léčitel kontroluje čakry , tak je tam velký posun hlavně k duchovnu , zlepšuji se duchovně i když nějak nemedituju a nic neduchovním 
Jinak já si nechala čakry vyčistit jednou a byla jsem z toho týden naruby , pláš, smích, euforie, zamilovaný blázen........úplně rozhozená .........takže pro moc citlivé jedince to není , chce to opatrně .
Od tý doby mi masér jen čakry zkontroluje a řekne mi, co mám dělat,ale nezasahuje do nich.
Není tady

Selima napsal(a):
Racionálne čakry samozrejme nemajú ako a prečo existovať
- ale čisto iracionálne ich cítim a učím sa s nimi pracovať. Pomôže ti to?
Jo, Seli, racionálně není možná spousta věcí, který se naprosto iracionálně dějí.
Tak zkusím v Brně najít někoho, kdo tomu rozumí.
Není tady
Děkuji za reakci.
Není tady

Lomikel napsal(a):
tak tenhle příspěvěk bych měl nakopírovat do vlákna :" Co mě dnes rozesmálo" to je perlaaa
Není tady

Judyna napsal(a):
Tyto a podobné sestavy mně pomáhají zaměřit mysl na tělo a tímpádem prožívat přítomnost. Tím se moje mysl velmi pročistí a zjemní. Myslím, že to platí "bez ohledu na duchovní náboj". Na EEG se to objektivně projeví změnou rytmu mozkových vln. Podstatné je udržet mysl "v těle" a "odskoky" si plně uvědomit a zase vrátit.
O smyslu duchovního náboje píše, myslím že mnich Sujiva, -parafrázuji- takto vyčištěná mysl je jako zorané a uvláčené pole připravené k setbě. Když ji necháme osudu, zase se zaplevelí a můžeme začít s novou orbou. Proto je vhodné zasít dobré semeno (etické podstaty), z něhož vzejde dobrá úroda...
Stav čaker je odrazem i mnohem hlubších stavů uvědomění, nicméně tato tělesná cvičení jsou mocným pomocníkem prospěšným každému.
Jak říká J.S. swámí Mahešvarananda, minuta praxe je víc, než tisíc slov.
Upravil(a) Lomikel (6. 5. 2011 10:28)
Není tady
Čakry jsou Modroočko ten svět duchovní, ne ten svět materiální. Čakry žádnej chirurg nikde nenajde.
Není tady

Evonox, to já ale vím, spíš mi šlo o to, jestli má někdo zkušenosti s odblokováním čaker a jak se po tom cítil, jaký u něj proběhly duševní změny.
Nicméně jsem teď mluvila s jedním duchovním z učení s védskými kořeny a ten mi řekl, že mi to nedoporučuje. Tak to nechám být.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Evonox, to já ale vím, spíš mi šlo o to, jestli má někdo zkušenosti s odblokováním čaker a jak se po tom cítil, jaký u něj proběhly duševní změny.
Nicméně jsem teď mluvila s jedním duchovním z učení s védskými kořeny a ten mi řekl, že mi to nedoporučuje. Tak to nechám být.
Mám s tím čerstvou zkušenost
.
Není tady
Mně tak napadlo, že bych možná zkusil ReiKi. Tam to nedělá ten léčitel sám, ale inteligentní energie od Stvořitele. Aspoň jak jsem to pochopil od Mistra. To by nemělo tak ublížit. Léčitel je pouze kanálem.
Upravil(a) evonox (19. 5. 2011 2:45)
Není tady
Modroočka napsal(a):
A proč, jetli se můžu zeptat?
Není tady
Ja jsem reiki absolvovala. Nekolikrat. Pokazde, kdyz jsem se vracela domu, citila jsem se jako nekdo novy. Ten pocit pretrvava dal 

Není tady
Modroočko, dobrá kniha o čakrách a nemocech je od Carolinne Myssové, doporučuji Proč se lidé neléčí a jak mohou
Není tady

Judyna napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Nicméně jsem teď mluvila s jedním duchovním z učení s védskými kořeny a ten mi řekl, že mi to nedoporučuje. Tak to nechám být.A proč, jetli se můžu zeptat?
Na důvod jsem se ho neptala, ale zeptám se, mám na něj kontakt a chci s ním ještě něco probrat.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Kamarádka mi řekla, ať si nechám odblokovat čakry.
Tak az do toho moje mila pujdes a "bude to fungovat" ( pac nevim, co si mame pod odblokovanim caker predstavit, ani zda skutecne existuji ) dej mi vedet a ja si je necham preventivne odblokovat taky 
Není tady

Ptám se jen tak pro zajímavost, cvičit budu rozhodně dál..
Pět Tibeťanů je cvičení na harmonizaci čaker, nejlepší a nejrychlejší. Ke zbavení se vnitřního chaosu. Má silné harmonizační a čistící účinky, mojí mamce po něm bylo hodně špatně, jelikož toto cvičení způsobuje zpomalení čaker, které se otáčení opačně a postupně je nutí, aby se vrátili zpět do pravotočivého směru, jak má být. Jelikož pokud se otáčejí obráceně levotočivě, má to samozřejmě vliv na naší psychiku i zdraví, na naše vnímání reality. Toto cvičení je úžasné, ale samo o sobě to nestačí, je třeba pracovat i na svém myšlení a špatné návyky měnit na dobré a k tomu je výborné si pořídit knihu: Moc podvědomí, je to v podstatě princip vesmírného zákona, který vždy fungoval a fungovat bude. Pokud se podle toho rozhodnete žít, nic vám nemůže stát v cestě ke štěstí. Tyto stránky doporučuji pro veškeré informace o pěti tibeťanech, kde je také uvedeno, že nějaké rozšiřování o mezicviky je nesmysl a cvičení tak ztrácí svou pravou účinnost. Vždyť v jednoduchosti je přeci krása
http://www.novaduchovnicesta.cz/informace/ viz. články 29A a 29B (ty je třeba rozkliknout pro otevření celého textu). Jsou tam i fotografie a popisy cviků. Já osobně toto cvičení doporučuji komukoliv, umí fakt zázraky a okamžitě zbavuje depresí, navíc je nenáročné jak časově, tak i fyzicky, takže nějakých 11 minut 2x denně nikoho nezabije 
Není tady