|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Čím nechcem povedať, že niekedy nemá pravdu, len.... to podanie... akože JA TI TU PONÚKAM MOJE ŽIVOTNÉ MÚDRO A TY BLBÁ SI HO NECHCEŠ NECHAŤ NAPCHAŤ DO GÁGORA????? 
Není tady

Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
Rozmarilo, ty poslední věty - to už je zase stará Rozmarila s nesprávnou medikací. Proč vždy tak rychle zklouzneš k tomuhle? A pak tě vyhodí. Musíš? Nejde to jinak?
Nejde. Matlama/Rozmarila atď. súťaží s každou živou bytosťou o to, kto je dokonalejší.
No a nemôže si nechať ujsť takúto príležitosť kopnúť si do niekoho, kto KONEČNE prejavil slabosť... a potešiť sa, že je na tom horšie ako ona sama...
Jen si ulev opuštěná chuděro...........ostatní mají rodiny a děti a vnoučata a ty máš jen to rejpání ..........tak si kopni , ale tvůj život to nevyřeší zoufalko
Ty jsi na tom zdaleka nejhůř ze všech, proto tě to oslovuje.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Pan,
"píšeš, že to má "svúj bolestivý účel, který si jedinec sám zvolil"
Myslíš si opravdu, že já snad říkám něco jiného?
Jestli je ten účel, jak sám říkáš, bolestivý, musí mu tedy někdo tu bolest způsobit, nemyslíš?
A to je podle mne věc dohody Duší, tak jak to píše W. ve svých Hovorech s bohem, konkretně v povídce o Malé a Přátelské duši."
- To jsem četl a chápu. Je to v tom smyslu, že jeden druhého žádá o tu bolestivější službu a ten druhý se jí zdráhá přijmout, protože ví, jak vlastně tomu dotyčnému ublíží... a ten dotyčný si nedá říct a nedá..
Jo, každý si to lajnuje dle potřeby. teoreticky to chápu. Jen to v praxi furt těžko skousávám..
"Můj osobní názor je, že pokud někdo vidí kritiku a napadání v čemkoliv, je to prostě JEHO problém."
- z hlediska nezávislého pohledu by se dalo namítnout, že sice ano, ale bohužel zákonitosti "energetického násobícího bumerangu" se jen tak obejít nedají. Každý, kdo si pomyslí, že je něco v nepořádku, pak chtě-nechtě k dotyčnému původci oné "kritiky a napadání" a s tím souvisí potom jakási vzájemná interakce, kterou nelze přehlídnout. No a když je takových "nasraných" osob více, pak se to kumuluje. Pokud je dotyčná osoba pak skálopevně přesvědčena, že je to tak ok a jedná se pouze o dočasné nedorozumění, pak je to bezva a vše se jistě časem srovná. Ovšem energie už byla jednou vyslaná..
Někdo se zkrátka nesere a valí to kolem sebe dost tvrdě s tím, že má pak obranu proti "odvetné energii" zúčastněných. Kladem tohoto počínání je, že dost pomáhá urychlovat vývoj dotyčných. Záporem zase je, že musí té energie zvládnout hodně.
"Dai, když řeknu, že tvoje pocity jsou výsledkem tvých vlastních blbých myšlenek a ty zase výsledkem toho, co jsi prožil, toho, čeho se bojíš a co sis nezpracoval, budeš mi věřit?"
- ano, toto nemůžu popřít a věřím ti.
Když řeknu, že snaha pořád někoho zachraňovat s tím, že svět je přece příliš tvrdý, je jen tvoje vlastní pýcha, pochopíš to?
- pochopím jedině za předpokladu, že zachraňovat svět, znamená vlastně na sílu přetvářet svět podle svého mínění a to znamená, že upřednostňuju toto mínění před tím, zda vůbec svět potřebuje ode mně být zachraňován a to se vlastně může rovnat pýše, že "já jsem něco více, než ten svět.."
Lomikel, děkuji za zastání. Moc si toho vážím. Myslím, že Pan to nemyslela vůbec zle. Ona má totiž dar zatnout na tom správném místě, takže ten vývoj je pak rychlejší.
Víš.. řek bych, že mám teorii snad sem tam i zmáknutou. Ale ta praxe.. Bože.. Ta praxe mi hrozně dává na pr.... Fakt, že jo..
Daí,
nedávno jsem ze své knihovny vytáhla Dale Carnegiho: Jak se zbavit starostí a začít žít. Přemýšlela jsem o jedné své klietce a snad jsem v té knize chtěla najít nějaké PRAKTICKÉ a NEDUCHOVNÍ rady, které by ona jako materialista "pobrala".
Předesílám, že jsem tu knížku neměla roky v ruce.
Když jsem se začetla, nestačila jsem zírat. Došlo mi, že tenhle pán, který pořádal manažerské kurzy po celém světě, psal o tom knihy a setkával se se spoustou začínajícívch a i už veleúspěšných podnikatelů, je mnohem duchövnější, než leckterý guru.
Našla jsem tam skvosty, které jsem před lety neviděla a ani vidět nemohla, protože jsem byla jinde, než jsem dnes. Četla jsem prostě "odjinud" 
Tehdy jsem z té knihy "vytěžila" snad jen setinu toho, co tam vidím dnes.
Mimo jiné jsem si tam také přečetla toto:
"Člověka netrápí ani tak to, co se děje, jako jeho názor na to, co se děje. A přitom náš názor na to, co se děje, záleží jen na nás".
Připomínáš zákon energetického bumerangu. Jenže ty zapomínáš, že ten bumerang přece vůbec nemusíš ani chytat, ani házet zpět. Nikde není psáno, že musím negativní energii přijmout, případně znásobit o vlastní negativa a poslat zpět. Energii, která ke mně příjde, mohu vždy nezměněnou vrátit a nemusím se jí vůbec zabývat, pokud nechci. Mohu ji vrátit, tomu, kdo ji ke mně vyslal, ať si s ní poradí, jak chce. A nebo ji ani nemusím vracet, mohu ji nechat jen tak projít skrze mně a neřešit. To je přece svobodná vůle každého z nás.
Nechat ji jen tak projít skrze sebe, to je asi vůbec nejtěžší, protože hlupáci tomu "neřešení" říkají "došly ti argumenty" a to bývá opravdu hodně dobrý prubířský kámen 
Nakonec zjistíš, že je to vůbec nejlegračnější argument samo ö sobě 
Pokud jde o pochopení a PŘIJETÍ vlastní pýchy, moje zkušenost je taková, že tam NENÍ žádné ZA PŘEDPOKLADU. To buď příjmeš a nebo nepříjmeš a ono tě to fackuje dál a dál...
Vím zcela bezpečně, že když už si myslím, že jsem to pochopila a přijala, příjde další "zkouška", která mne prověří a kličkovat se prostě nedá. Procházím si tím teď zase dnes a denně a nemohu říci, že bych vždy obstála. Pro mne podstatné a hlavně velkým pokrokem je, že už o tom alespoň vím a tak si mohu dávat pozor. Především sama na sebe pochopitelně 

Dnes už vím, že když zachráním sebe, zachráním svět.
Nu a pokud jde o toho Carnegiho, vřele doporučuju. Já si tu knihu kdysi koupila na manažerském školení a použila ji tehdy tak, jak jsem uměla. Dnes se nad ní usmívám. A čemu? Vlastní tuposti, která mi tehdy nedovolila v ní najít ty poklady, keré tam jsou.
Každý z nás je sám sobě největším nepřítelem, pokud bojuje s otatními nebo vzletněji "za ostatní".
Je to tak pokrytecké.....
Já ale chápu, že to každý nechápe 
Nu a s tou teorií a praxí na tom nejsi jak jsi sám. Takových nás je víc, jen někteří si to nedovedou přiznat 
Není tady

lupina montana napsal(a):
Blossom napsal(a):
Bane, Judy - od určitého stupně duševních problémů tě výlet na kole spíš umoří, než by ti pomoh
Bloss, mám otázku:
Co znamená ve tvém pojetí "nevěru vidím kažopádně negativně"? (parafrázuju tě)Prosím, tak mě příště neparafrázuj a můj výrok si neupravuj podle své potřeby, ale radě mě cituj.
Já psala, že (cituji) na většinu nevěr jsem měla a mám dál názor negativní.
Což má jiný význam, než tvá parafráze.![]()
Lupino, od jakého stupně duševních problémů tě výlet na kole spíš umoří? Kde je jaká oficiální stupnice stupňů duševních problémů a k nim příslušných vhodných aktivit?
A jak víš, lupino, jaký přesně stupeň mám já?
Myslím, že je rozumnější nechat na každém, aby si sám vybral činnost, jaká mu svědčí a pomáhá.![]()
![]()
Nikdy jsem neviděla, že by někomu zrcadlo ukazovalo jeho pravý opak.
Proboha, co blbneš?
Šlápla jsem ti na kuří voko, bo co?
Zajedno jsem reagovala na Judynu a s tebou to mělo prd společnýho, tak se do toho příště nemontuj, když se tě to netýkalo ani vzdáleně,jo?
Nechápu ani, proč tě tak podráždilo, že tě parafrázuju, když jsem z toho nevyvozovala žádné závěry, ani soudy?
Proč lžeš, Lupino, ty žes reagovala na Judinu a s Bloss že to nemělo nic společného? Vždyť jsi Bloss přímo oslovila - není ti to trapné, takhle mlžit?
Ty jsi napsala:
Bloss, mám otázku:Co znamená ve tvém pojetí "nevěru vidím kažopádně negativně"? (parafrázuju tě)
Ty jí Lupino neparafrázuješ, ty nestydatě překrucuješ to, co řekla.
Bloss řekla:
Prostě na většinu nevěr jsem měla a mám dál názor negativní.
A ty jí tak zvaně - podle tebe "parafrázuješ:
"nevěru vidím kažopádně negativně"? (parafrázuju tě)
No, nezlob se na mě, ale to je naprosto odlišné vyjádření.
Co tě, Lupino, ta Bloss zrcadlí, že po ní tak vyjíždíš a rozum necháváš v předsíni?
Upravil(a) Vějířovka (5. 5. 2011 12:03)
Není tady
Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
Rozmarilo, ty poslední věty - to už je zase stará Rozmarila s nesprávnou medikací. Proč vždy tak rychle zklouzneš k tomuhle? A pak tě vyhodí. Musíš? Nejde to jinak?
Nejde. Matlama/Rozmarila atď. súťaží s každou živou bytosťou o to, kto je dokonalejší.
No a nemôže si nechať ujsť takúto príležitosť kopnúť si do niekoho, kto KONEČNE prejavil slabosť... a potešiť sa, že je na tom horšie ako ona sama...
Souhlas.
Není tady

Vladena napsal(a):
Majkafo, ono rčení :Podle sebe soudím Tebe, má něco do sebe. Ve svém příspěvku... Komu není ,,..... dáno" už jsem pokračovala všeobecně. Zamyslela jsem se nad lidmi, kteří prostě nedostali do života moc rozumu...dělají podřadnou práci, jsou nevzdělavatelní či dokonce ležáci s MO. Podle mne je ohromné štěstí prožít život naplno. Soucit považuji za přirozenou vlastnost a též podání pomocné ruky. Každá jsme z jiného prostředí, já si nehraju se slovíčky, nehledám za nimi negativismus. Proč v diskuzi někoho manipulovat do otázek , hojit si své pošramocené ego?
Odkiaľ máš povolenie hodnotiť, či durhý "žije svoj život naplno" aleno nie? Aj keď je nejako obmedzený, hendikepovaný alebo proste žije len inak ako TY? Jedna z najšťastnejších a najoptimistickejších bytostí bola žena, ktorá z vonkajšieho pohľadu mohla denne páchať samovraždu... Mala len pahýle rúk a nôh, vrodená deformita... Rodičia sa jej zriekli, matka s a s ňou nestýkala vôbec, otec v dospelosti obmedzene a problematicky, s konfliktmi. Ale bola samostatná, čiastočne vyštudovala, mala prácu na čiast. úväzok a vzťah s mužom, s ktorým sa ale neskôr rozišli a ona si uvedomila, že ju to ťahá skôr ku ženám.
A pevne verila, že raz si nájde tú svoju pravú...
Asi som nezažila nikoho optimistickejšieho a nezlomnejšieho. Vôbec som necítila ľútosť, ale obdiv a miernu závisť.
A chuť spoznať tú osobu bližšie.
Není tady

Selima napsal(a):
Čím nechcem povedať, že niekedy nemá pravdu, len.... to podanie... akože JA TI TU PONÚKAM MOJE ŽIVOTNÉ MÚDRO A TY BLBÁ SI HO NECHCEŠ NECHAŤ NAPCHAŤ DO GÁGORA?????
My nevíme co to je gágor Patlo..........
Co je to proti tvýmu podání co? Jen vztek , závist a samota s tebou mlátí na první pohled. Chtělo by to léky na uklidnění , nebo pořádnýho chlapa .
Klidně se vylej, já dávám ignor .
A to že Bloo nebere vidí všichni tady.........zničí sama sebe.........ale cestou to bude okecávat 
Upravil(a) matlamama (5. 5. 2011 12:04)
Není tady

Vladena napsal(a):
Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
Souhlas.
Já už vím proč se Bloo tak zastáváš ..........ty cítíš tu přesilu lidí, co s ní nesouhlasí a to tě láká...........potřebuješ konfrontaci, protože ti chybí boj v osobním životě(jsi sama jsi psala ) a tady je šance bojovat s dost lidma ...........a to je pro tebe výzva...........velká přesila na tebe ......jak vzrušující 
Nějakej chudák s kterým všichni souhlasí by pro tebe nebyl zajimavej .
Není tady

Vladena napsal(a):
"Dai, když řeknu, že tvoje pocity jsou výsledkem tvých vlastních blbých myšlenek a ty zase výsledkem toho, co jsi prožil, toho, čeho se bojíš a co sis nezpracoval, budeš mi věřit?"
Já mám vždy blbý pocit, když se hledá dítě, těžká dopravní nehoda, někdo v rodině onemocní, ve světě se schyluje k válce, Japonci nemohou zvládnout elektrárnu.... Teď mi řekněte, že moje pocity jsou dílem mých blbých myšlenek, nemám něco v sobě vyřešeno, bojím se zrcadla a už si volám CHocholouška.
Tvoje pocity sú tvoje pocity a sú OK. Akonáhle ich ale začneš pitvať s druhými, prípadne presadzovať nenápadne "JA to mám TAKTO" (s tichým dodatkom - a chudák každý, kto to má inak...)
, tak áno, tvoje pocity sú dielom tvojich (blbých) myšlienok. Ale aj tie sú tvoje a je len na tebe, čo s nimi urobíš... Možno nájdeš s nimi krásne, bezproblémové spolužitie...
Není tady
Pandoro, je vidět, že jsi prošla mnohými kurzy. Klidně by si mohla prodávat hrnce a měla by si úspěch. Tohle nemyslím jako urážku, ale jako konstatování tvé psychické vyrovnanosti a převahy.
Jinak, proč to píšu....sledovala jsem tvou ,,přímku" v posledním příspěvku.
Vyrovnanost, odbornost a přiznání přeci jen malých chybiček, které ovšem doženeš. Trošku popela na hlavu a potom zvižený prst. ,,Já chápu, že to každý nechápe". A konstatování, že si to někteří nepřiznají.
Jsi velice silná a sebejistá osobnost. Svoji práci děláš dobře, ale u mne pořád otazníky. Neber to jako rýpání, ale třeba jen můj postřeh nebo názor.
Není tady

DaiTerr napsal(a):
Majkafo,
"Takže nadřazenost - ty jsi blbý (v tomhle), já ne (v tomhle) Srozumitelněji mi to nejde."
- proč tak tvrdě? Proč to neříci bez toho, aby si člověk koledoval o dávku "energie"? Proč neříci raději něco jako: "Hele, ty to máš takhle a já zase takhle, protože tady a tady máš rozpor a já ho právě tady nemám.." atd.
Teď ti něco napíšu a fakt se za to na mě nezlob, prosím. Už párkrát jsem si všiml v jiných tématech tvých odpovědí. Samozřejmě, že teď budu dost tipovat a ber to, že je to jen můj ryze osobní názor a může být chybný, takže, mi, prosím, neurvi palici, ale:
- měla jsi v osobním životě s chlapama dost problémů a stále asi i máš..
- tato situace u tebe vyvolává zášť vůči mužům
- párkrát jsi to dala dost tvrdě najevo, třeba v sex. poradně na pár místech
- tady jsem si všiml příspěvku, kde vyloženě dáváš příklad s neženatým a ženatým mužem, takže je tu předpoklad, že tato oblast se tě hluboce dotýká
- to může vést k jinému vnímání reality a vlastních pocitů při interakci s druhými
- ostatní by mohli namítnout, že jsi dost tvrdá..
- takový postoj pak může vést k tomu, že se sice ujišťuješ v tom, jak je vše v pohodě, ale události, které se ti občas dějí, tomu nemusí odpovídat.
- někde jsi napsala, že jsi milenkou ženatého muže (doufám, že jsem zas něco nespletl, proboha..) Navenek bys mohla říci, že je to tak super, jenže není a ty to víš.. Ve své podstatě se cítíš do hloubi duše zraněná, protože ti tato situace a tvé postavení v této situaci, může připadat nedůstojné. Ale snažíš se s tímto stavem věcí smířit, jak to jen jde.
- toto opět formuje tvůj úsudek při interakci s druhými..
- tvůj obrázek, který používáš u profilu - taková se možná i cítíš.. Opuštěná, čekáš na toho, kdo odešel, ale nepřichází.. Přeješ si tak čekat do konce věků, jako Arwen?
atd..
Moc, MOC, se omlouvám, že jsem si dovolil toto napsat, ale fakt mi to nedalo. Kdo ví, třeba to něčemu bude. No a taky třebas ne - to už nechám osudu. Víš.. nemůžu si furt pomoct, ale cítím z tvé strany jakousi tvrdost a chlad v jistém směru a snad i náznak pohrdání.. Ale také cítím, že to doopravdy nejsi ty, že je to jen jakási "obrana", kterou si nepřipustíš..
Hlavně se nezlob. Vždyť je to jen pochybný názor jednoho z mnoha cvoků, co jsi potkala někde tady na skle..
Dosť odvážne fabuluješ, Dai, a navyše šikovne, manipulatívne odvádzaš tému
Tu nejde o Majku a jej vzťahy... a nepoužívaj veci z iných vlákien tuná (ako to s chuťou robieva práve Majkafa), to považujem za dosť nefér.... Skús si vystačiť s tunajšími argumentmi
.
Ja by som tiež mohla začať fabulovať, že je v tebe kus odvrhnutého dieťaťa, s nedostatkom lásky, ktorý hľadáš a nenachádzaš u žien, že si pripadáš oproti iným mužom zmäkčilý, máš problémy vo vzťahoch s mužmi, ale dobre sa cítiš so ženami, hlavne s materinskými, mäkkými a jemnými typmi žien... že ťažko znášaš kritiku, domnelú alebo skutočnú - a na čo sú dobré tieto výplody?
Možno si v skutočnosti zvráskavená, otrlá starenka, kto vie... ktovie.
Není tady
Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
Asi jej tá zvláštna pacientka a Blossom tiež zrkadlí.
Mimochodom, mne Blossom tiež zrkadlí. Tá zvláštna pacientka nič, necháva ma chladnou. Ale tiež viem niekedy (často?) všetko najlepšie a som proste jednička. S týmto musím ešte veľa pracovať, lebo to takto nechcem, ale niekedy to ono samo, než sa spamatám. 
Selima napsal(a):
á, toto mi zrkadlí. Celá ja niekedy. 

matlamama napsal(a):
Vladena napsal(a):
Selima napsal(a):
Nejde. Matlama/Rozmarila atď. súťaží s každou živou bytosťou o to, kto je dokonalejší.No a nemôže si nechať ujsť takúto príležitosť kopnúť si do niekoho, kto KONEČNE prejavil slabosť... a potešiť sa, že je na tom horšie ako ona sama...
Souhlas.
Já už vím proč se Bloo tak zastáváš ..........ty cítíš tu přesilu lidí, co s ní nesouhlasí a to tě láká...........potřebuješ konfrontaci, protože ti chybí boj v osobním životě(jsi sama jsi psala ) a tady je šance bojovat s dost lidma ...........a to je pro tebe výzva...........velká přesila na tebe ......jak vzrušující
Nějakej chudák s kterým všichni souhlasí by pro tebe nebyl zajimavej .
Chyba lávky... Cítím, že Bloss je nádherný čistý člověk, autorita a řada z vás ji nesaháte po kotníky. Jo, nebojím se konfrontace a boje, když je o co hrát!
Není tady

Blossom napsal(a):
Bane, Judy - od určitého stupně duševních problémů tě výlet na kole spíš umoří, než by ti pomoh
Bloss, mám otázku:
Co znamená ve tvém pojetí "nevěru vidím kažopádně negativně"? (parafrázuju tě)Prosím, tak mě příště neparafrázuj a můj výrok si neupravuj podle své potřeby, ale radě mě cituj.
Lupino, od jakého stupně duševních problémů tě výlet na kole spíš umoří? Kde je jaká oficiální stupnice stupňů duševních problémů a k nim příslušných vhodných aktivit?
Myslím, že je rozumnější nechat na každém, aby si sám vybral činnost, jaká mu svědčí a pomáhá.![]()
![]()
A k tvé další parafrázi, že já s tou paní jsme rozdílné přímo ZRCADLOVĚ? Hmm, až dosud jsem si myslela, že zrcadlo ukazuje totéž, ukazuje ODRAZ toho, kdo stojí před ním. Nikdy jsem neviděla, že by někomu zrcadlo ukazovalo jeho pravý opak.
Ale vida, teorie zrcadel (tak na Babinetu oblíbená, a řekla bych až zdegenerovaná) se také dá použít, jak se právě komu hodí.![]()
Myslím, že väčšina týchto vecí bola písaná so záujmom a láskou... a snahou pomôcť, hoci možno niekedy menej šikovnou. Prečo mám pocit, že už zasa sa brániš (pred čímu, čomu?), bojuješ, útočíš.... Zbytočne. Je to len diskusia. Ak máš pocit, že scestná, napíš, že scestná... a je to vybavené.
Upravil(a) Selima (5. 5. 2011 12:35)
Není tady

majkafa napsal(a):
Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
..
Asi jej tá zvláštna pacientka a Blossom tiež zrkadlí.
Mimochodom, mne Blossom tiež zrkadlí. Tá zvláštna pacientka nič, necháva ma chladnou. Ale tiež viem niekedy (často?) všetko najlepšie a som proste jednička. S týmto musím ešte veľa pracovať, lebo to takto nechcem, ale niekedy to ono samo, než sa spamatám.
Já jsem tu hned na začátku psala, že jsem Bloo strašně podobná .............dokonce jsem vyjmenovávala čím.......mám dokonce stejné problémy ...........ale já si to přiznám, vím o nich ..........a umím se zastavit, když je čas........zatímco ona jede jako buldozer Paroubek a nevidí neslyší , sporáží co se dá...........a postupně se umlacuje .
To je právě skvělý, že můžu sedět doma u kompu , pít kafíčko a dívat se na skoro na sebe, jak se v tom plácám a ničím se .........ale nejsem to úplně já, nýbrž Bloosom......hurááá

Upravil(a) matlamama (5. 5. 2011 12:27)
Není tady
matlamama napsal(a):
Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
Jen si ulev opuštěná chuděro...........ostatní mají rodiny a děti a vnoučata a ty máš jen to rejpání ..........tak si kopni , ale tvůj život to nevyřeší zoufalko
![]()
![]()
Ty jsi na tom zdaleka nejhůř ze všech, proto tě to oslovuje.
Koukám, že už se to zase rýsuje. Škoda. Dokud se zdržíš útoků, jsou tvé příspěvky zajímavé a moudré. 
Upravil(a) majkafa (5. 5. 2011 12:36)

majkafa napsal(a):
Selima napsal(a):
á, toto mi zrkadlí. Celá ja niekedy.
No, možno občas aj ja...
ale dúfam, že čím ďalej, tým menej...
Není tady

matlamama napsal(a):
Selima napsal(a):
My nevíme co to je gágor Patlo..........
![]()
Co je to proti tvýmu podání co? Jen vztek , závist a samota s tebou mlátí na první pohled. Chtělo by to léky na uklidnění , nebo pořádnýho chlapa .![]()
Klidně se vylej, já dávám ignor .
A to že Bloo nebere vidí všichni tady.........zničí sama sebe.........ale cestou to bude okecávat
No vidíš to, a ja ťa mám rada.... BI. Si taký miestny folklór...
A Bloss sa zničí, ak bude mať pocit, že to je TO, čo má robiť... s tým nič nenarobíme ani ty, ani ja... Len ona sama, až sa prípadne utíši, vydýchne si, prestane sa brániť, bojovať... (alebo aj nie - a aj to je v poriadku).
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Ty jsi napsala:
Bloss, mám otázku:Co znamená ve tvém pojetí "nevěru vidím kažopádně negativně"? (parafrázuju tě)
Bloss řekla:
Co tě, Lupino, ta Bloss zrcadlí, že po ní tak vyjíždíš a rozum necháváš v předsíni?
Vějířovko, nemám pocit, že by Lupina po Bloss nějak vyjížděla. Ty dvě citované věty znamenají v podstatě totéž, není třeba to sáhodlouze rozpitvávat a chytat se za slovíčka. S rozumem to nemá nic společného, navíc Lupina má rozumu v hlavě docela hodně a při psaní příspěvků ho nepotřebuje někde nechávat, potažmo v předsíni. Uklidni se 
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Blossom napsal(a):
Prosím, tak mě příště neparafrázuj a můj výrok si neupravuj podle své potřeby, ale radě mě cituj.
![]()
Nikdy jsem neviděla, že by někomu zrcadlo ukazovalo jeho pravý opak.
Proboha, co blbneš?
Šlápla jsem ti na kuří voko, bo co?
Zajedno jsem reagovala na Judynu a s tebou to mělo prd společnýho, tak se do toho příště nemontuj, když se tě to netýkalo ani vzdáleně,jo?
Nechápu ani, proč tě tak podráždilo, že tě parafrázuju, když jsem z toho nevyvozovala žádné závěry, ani soudy?Proč lžeš, Lupino, ty žes reagovala na Judinu a s Bloss že to nemělo nic společného? Vždyť jsi Bloss přímo oslovila - není ti to trapné, takhle mlžit?
Ty jsi napsala:
Bloss řekla:
alelale, to je Petřín, to je Petřín! 
No samosebou....naprosto odlišné.
ale to víš, že mi Blossom něco zrcdlí, ale co, neřeknu
To je jen mezi námi dvěma - tajem...........
Poslyšte, vy zastánkyně vdov a sirotků, nechtěly byste si jen tak mimochodem všimnout, že Blossom vyjela první po mně, že ne?
No tak nějak tuším, že nechtěly.
ale číst pořádně bys měla, Vějířovko, to bys teda měla....co?
Není tady
Blossom napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
..
Takže budu konkretní: pokud to Bloos nechceš vidět, je to tvoje věc. Pokud to vnímáš jako odsudky a kritiku, je to také tvoje věc a zodpovědnost. Nepokoušej se to ale házet na ostatní.
Pak ti tvoji pohodu a pobavení jistě nejen já ráda uvěřím
.
.Hmmm, opravdu super KONKRÉTNÍ námět...
![]()
![]()
![]()
Zas jen pořád ta samá naučená rétorika, dokolečka omílaná.
Pandorro, pro mě za mě, věř si, čemu chceš. Nevím, kde jsi vzala představu, že tě chci o něčem přesvědčovat.
Pro mne není překvapením, že máš problém s naučenou rétorikou 
O přesvědčování ani nemluvě 
Není tady

příspěvek porušoval pravidla diskusí Babinet.
Upravil(a) Ronja (6. 5. 2011 7:34)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lupi, já si zase myslím, že ona klidně může být i Láska.
Někdy totiž v sobě musíš mít HODNĚ lásky, abys ublížila, byla hnusná a nepříjemná.
Někdy totiž není zbytí.
A to hlavně, když máš pomoci někomu hodně hodně tupému a strnulému, zatvrzele lpícímu na svých představách a iluzích....
Někdy prostě není jiný způsob a tahle mise není pro každého. Každý to taky nemusí ustát a může zapomenout...
Povolení odejít mít může, ale to neznamená, že ho pustí teď hned, kdy si vzpomene.
Znáš to přece: a dokonáno jest.
Tady prostě dokonáno ještě není.No tak přiznám se, že mě nenapadlo, že by byla až tak sofistikovaná
A že by jakákoli osoba na tomto světě měla až takovou důležitost, vyžadující TAKOVOU osobní protekci.....
Myslím spíše, že se sešly a holt se sešly před zrcadlem, za zrcadlem.
Já se necítím kompetentní hodnotit něčí důležitost, ale v tom, že se sešly před zrcadlem za zrcadlem, s tebou naprosto souhlasím 
Není tady

Pane bože tady se zase hádaj všichni se všema
.......tvoří se skupinky a oblíbenci urážejí svoje oblíbence

Upravil(a) matlamama (5. 5. 2011 12:54)
Není tady