Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 4. 5. 2011 13:39

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Re: Zvláštní pacientka na psychiatrickém oddělení

dusička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Lítost a soucítění...... slova a záleží jen na domluvě, jaký jim dáme význam.
Záleží jak už tu padlo na činech.

"Ty chudáčku malý, ty to nevyřešíš, protože to nedokážeš, já to udělám za tebe, protože já jsem velký a vím, jak na to." - to je povyšování
"Cítím s tebou, cítím tvou bolest, věřím ti, že to zvládneš, držím tě za ruku" - to je sklutečná pomoc.

Nazvat si to každý může jak chce.
Já tomu prvnímu říkám LÍTOST, tomu druhému SOUCIT. To je obvyklá psychologická interpetace.

Pandoro - tak nějak jsem pochopila Majku, myslím,že hodně moc lidí říká lituju, ale uvnitř cítí soucit, ne lítost.

Možná by se dala lítost vyjádřit i jako: nedůvěra ve schopnosti druhého, pochybování, tím pádem jistá nadřezenost. A to je taky ten rozdíl mezi lítostí a soucitem.
Je to těžké slovy vyjádřit, mně stačí, že už ten rozdíl konečně vnímám, cítím. Dušičko, zkust to taky pořádně procítit, možná to půjde  wink
Jdu vás dočíst big_smile

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#102 4. 5. 2011 13:48

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Vladena napsal(a):

Proč nadřazenost? Já mu jen upřímně odpovídám, že si to bude muset uklízet! Nadřazenost používám úplně jinde asi ve vážnějších věcech, ale zrovna mi nic nejde na mysl.

Nu, nadřazenost, že já nejsem tak blbá, abych si něco pořizovala a pak si na to stěžovala. Když něco chci a mám, nebudu si na to přeciž stěžovat. big_smile
Takže nadřazenost - ty jsi blbý (v tomhle), já ne (v tomhle) smile Srozumitelněji mi to nejde.

To se takto nadřazeně můžeš  podle Tebe chovat všude, třeba v obchodě: Dejte mi 5 rohlíků-Ty poroučíš a ona poslouchá.......Myslím si, že takto to nelze chápat ani v případě velkého baráku. Píšu to také hodně srozumitelně? tongue (ironie,odplata,nadřazenost,posměch,výčitka,blbost-tak se v tom patlej!)

Není tady

#103 4. 5. 2011 15:08

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Majkafo,

"Takže nadřazenost - ty jsi blbý (v tomhle), já ne (v tomhle)  Srozumitelněji mi to nejde."

- proč tak tvrdě? Proč to neříci bez toho, aby si člověk koledoval o dávku "energie"? Proč neříci raději  něco jako: "Hele, ty to máš takhle a já zase takhle, protože tady a tady máš rozpor a já ho právě tady nemám.." atd.

Teď ti něco napíšu a fakt se za to na mě nezlob, prosím. Už párkrát jsem si všiml v jiných tématech tvých odpovědí. Samozřejmě, že teď budu dost tipovat a ber to, že je to jen můj ryze osobní názor a může být chybný, takže, mi, prosím, neurvi palici, ale:

- měla jsi v osobním životě s chlapama dost problémů a stále asi i máš..

- tato situace u tebe vyvolává zášť vůči mužům

- párkrát jsi to dala dost tvrdě najevo, třeba v sex. poradně na pár místech

- tady jsem si všiml příspěvku, kde vyloženě dáváš příklad s neženatým a ženatým mužem, takže  je tu předpoklad, že tato oblast se tě hluboce dotýká

- to může vést k jinému vnímání reality a vlastních pocitů při interakci s druhými

- ostatní by mohli namítnout, že jsi dost tvrdá..

- takový postoj pak může vést k tomu, že se sice ujišťuješ v tom, jak je vše v pohodě, ale události, které se ti občas dějí, tomu nemusí odpovídat.

- někde jsi napsala, že jsi milenkou ženatého muže (doufám, že jsem zas něco nespletl, proboha..) Navenek bys mohla říci, že je to tak super, jenže není a ty to víš.. Ve své podstatě se cítíš do hloubi duše zraněná, protože ti tato situace a tvé postavení v této situaci, může připadat nedůstojné. Ale snažíš se s tímto stavem věcí smířit, jak to jen jde.

- toto opět formuje tvůj úsudek při interakci s druhými..

- tvůj obrázek, který používáš u profilu - taková se možná i cítíš.. Opuštěná, čekáš na toho, kdo odešel, ale nepřichází.. Přeješ si tak čekat do konce věků, jako Arwen?

atd..

Moc, MOC, se omlouvám, že jsem si dovolil toto napsat, ale fakt mi to nedalo. Kdo ví, třeba to něčemu bude. No a taky třebas ne - to už nechám osudu. Víš.. nemůžu si furt pomoct, ale cítím z tvé strany jakousi tvrdost a chlad v jistém směru a snad i náznak pohrdání.. Ale také cítím, že to doopravdy nejsi ty, že je to jen jakási "obrana", kterou si nepřipustíš..

Hlavně se nezlob. Vždyť je to jen pochybný názor jednoho z mnoha cvoků, co jsi potkala někde tady na skle..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#104 4. 5. 2011 15:12

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

..

Takže budu konkretní: pokud to Bloos nechceš vidět, je to tvoje věc. Pokud to vnímáš jako odsudky a kritiku, je to také tvoje věc a zodpovědnost. Nepokoušej se to ale házet na ostatní.
Pak ti tvoji pohodu a pobavení jistě nejen já ráda uvěřím smile
.
. stolt

Hmmm, opravdu super KONKRÉTNÍ námět... wink big_smile big_smile
Zas jen pořád ta samá naučená rétorika, dokolečka omílaná.

Pandorro, pro mě za mě, věř si, čemu chceš. Nevím, kde jsi vzala představu, že tě chci o něčem přesvědčovat. smile

#105 4. 5. 2011 15:44

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Bloss, děkuji. Vidím to přesně tak - vytvořit si to štěstí ve svém okolí.

Dai Terre, tahle věta MĚ uhodila do očí, to je nejstručněji a nejpregnantněji vyjádřené to, co MNE dovedlo do těžké deprese. Dík!

Upravil(a) Bramborka (4. 5. 2011 15:46)

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#106 4. 5. 2011 15:46

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Lomikel napsal(a):

Pandorro co to do tebe vjelo? Rozbilo se ti snad koště nad Petřínem? reta

. stoltpussa

Bloss, Pan už to napsala srozumitelněji, než já, v čem vidím, že je ještě nezvládnutá lekce u tebe.
A ještě v tom - již píšu potřetí, opět (z mého pohledu) přepínáš tak brzy své fyzické síly.
Myslela jsem, že tvou lekcí se probudí tvá empatie (v některých oblastech) a zmírní tvé odsudky a moralizace některých věcí.
A konkrétně? Třeba na milenky ženatých mužů. Kam teď taky patřím.
Ale zdá se mi, že tady už měníš svůj názor, že svět není takhle černobílý. Ono je to barevnější, než strohá rovnice - ženatý = NEOK. Nezadaný = OK. Tuhle byl tvůj příspěvek už hodně laskavý, už to nebylo radikální Ne.
Už jsem na babi psala o muži, který měl spousty let celkově ochrnutou manželku. Krmil ji, přebaloval, myl, vychovával dvě děti, prostě vše, co je v rodině třeba a vše sám. Neopustil ji. Ale - když nic jiného (pohlazení, povídání, objetí, dobití baterek) tak mu ve 35 a později chyběl sex. Je proto morálně špatný, že měl milenku?
Já vím, tohle je extrémní případ. Ale svět je opravdu různobarevný. stolt

A všeobecně, přijde mi, že pořád hodně vnímáš svět černobíle - programovacím jazykem ANO - NE, nejenom v tomhle konkrétním.
. stolt

Majkafo, dík za odpověď. smile  Aspoň někdo umí odpovídat konkrétně. smile
K té odpovědi chci říct jen tolik, že mé údajně černobílé vidění světa je Tvůj názor. Na něj máš samozřejmě právo. Ale to neznamená, že to podle Tvého názoru nutně tak skutečně JE.
Například já mám zas názor, že svět vidím dostatečně barevně.  A že i empatie mám dostatek.(Což samozřejmě taky neznamená, že to tak určitě je. smile  Je to názor proti názoru.)

Avšak poznámka, že pobyt v nemocnici byla lekce, která měla mimo jiné nějak zmírnit můj negativní názor na milenky ženatých mužů (a na ty zahýbající ženaté muže), mi přijde dost úsměvná.
Ano, být v pozici milenky mi přijde dost divné, ponižující, nezáviděníhodné. Proto do takových vztahů já nevstupuju.
Ale když to tak chce někdo mít, být dokonce x-tou milenkou v řadě, a dovede si dokonce takového chronického zahýbače  vážit,  tak ať to tak tedy má. Já bych to takhle mít nechtěla. A na tom žádná nemoc, žádný pobyt v nemocnici asi nezmění. Prostě na většinu nevěr jsem měla a mám dál názor negativní.

Ohledně názoru, že přepínám tak brzy své fyzické síly: Co víš o tom, jak trávím čas? Vycházíš ,jak se mi zdá , pouze z toho, jak jsem popsala svůj nedělní výlet, psalas dokonce, že to bys nezvládla ani jako zdravá. va
Podotýkám, že to bylo asi 21 km na kole rovinatou krajinou během celého odpoledne, s prohlídkou zámeckého parku a dalšími zastávkami. Pro ne-cyklisty uvádím, že 21 km znamená všehovšudy asi  2 hodiny pomalejší, pohodové jízdy.

Proč to tak vysvětluji?
Mám pocit, že škatulka "nepoučila se, pořád se přepíná" se zrodila spíše v (některých) vašich hlavách. Prostě to tak máte a chcete mít (tak klidně mějte dál smile wink )

#107 4. 5. 2011 16:27

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já si myslím že, pro člověka, který má nějaké duševní problémy, je takový malý výlet na kole to nejlepší, co může udělat. Jezdím často smile

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#108 4. 5. 2011 16:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Omlouvám se, že reaguju smyčkou nazpět, ale nadatlovali jste toho příliš cool

Blossom napsal(a):

těžko najít dvě rozdílnější osoby, než zrovna ta paní a já:
Ona lidí se stranící, já blízkými obklopená.
Ona pomoc nepřijímající (léky odmítala, s lékaři nespolupracovala, do nemocnice byla převezena proti své vůli), já naopak.

Snažím se i přesto zamýšlet nad tím,co Ti na ní a na mě přijde podobné...
Ano, jsem bytost samostatná, zvládnuvší zatím to, co přede mne život dosud postavil.
Ale rozhodně si nemyslím, že se chovám jako hvězda, která jen druhým radí, je nejchytřejší, a nikdo jí do toho nebude kecat.
Nikoho nepotřebuje..... va kdo mě zná, tak ví, že já se hlásím k tomu, že potřebuju svůj život s někým sdílet, jsem párový a společenský člověk...

Já nevím, jestli sis toho všimla, Bloss, ale docela jasně jsi tady napsala, že jste rozdílné přímo ZRCADLOVĚ
Mmch, ne že bys radila, to je fakt - ale "nikdo mi do toho nebude kecat" by mohlo bejt tvý indiánský jméno winklol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#109 4. 5. 2011 16:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Lupi, já si zase myslím, že ona klidně může být i Láska.
Někdy totiž v sobě musíš mít HODNĚ lásky, abys ublížila, byla hnusná a nepříjemná.
Někdy totiž není zbytí.
A to hlavně, když máš pomoci někomu hodně hodně tupému a strnulému, zatvrzele lpícímu na svých představách a iluzích....
Někdy prostě není jiný způsob a tahle mise není pro každého. Každý to taky nemusí ustát a může zapomenout...
Povolení odejít mít může, ale to neznamená, že ho pustí teď hned, kdy si vzpomene.

Znáš to přece: a dokonáno jest.
Tady prostě dokonáno ještě není.

No tak přiznám se, že mě nenapadlo, že by byla až tak sofistikovaná lol
A že by jakákoli osoba na tomto světě měla až takovou důležitost, vyžadující TAKOVOU  osobní protekci.....
Myslím spíše, že se sešly a holt se sešly před zrcadlem, za zrcadlem.

Není tady

#110 4. 5. 2011 16:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bane, Judy - od určitého stupně duševních problémů tě výlet na kole spíš umoří, než by ti pomoh roll

Bloss, mám otázku:
Co znamená ve tvém pojetí "nevěru vidím kažopádně negativně"? (parafrázuju tě)

Není tady

#111 4. 5. 2011 17:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Bane, Judy - od určitého stupně duševních problémů tě výlet na kole spíš umoří, než by ti pomoh roll

Bloss, mám otázku:

Pravda je, že já si tím pouze čistím hlavu, na kterou zatím žádnou diagnózu nemám.  A když je opravdu zle, ještě si k tomu zpívám. A naštěstí to zatím funguje.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#112 4. 5. 2011 17:15

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

Avšak poznámka, že pobyt v nemocnici byla lekce, která měla mimo jiné nějak zmírnit můj negativní názor na milenky ženatých mužů (a na ty zahýbající ženaté muže), mi přijde dost úsměvná.
Ano, být v pozici milenky mi přijde dost divné, ponižující, nezáviděníhodné. Proto do takových vztahů já nevstupuju.
Ale když to tak chce někdo mít, být dokonce x-tou milenkou v řadě, a dovede si dokonce takového chronického zahýbače  vážit,  tak ať to tak tedy má. Já bych to takhle mít nechtěla. A na tom žádná nemoc, žádný pobyt v nemocnici asi nezmění. Prostě na většinu nevěr jsem měla a mám dál názor negativní.

Ohledně názoru, že přepínám tak brzy své fyzické síly: Co víš o tom, jak trávím čas? Vycházíš ,jak se mi zdá , pouze z toho, jak jsem popsala svůj nedělní výlet, psalas dokonce, že to bys nezvládla ani jako zdravá. va
Podotýkám, že to bylo asi 21 km na kole rovinatou krajinou během celého odpoledne, s prohlídkou zámeckého parku a dalšími zastávkami. Pro ne-cyklisty uvádím, že 21 km znamená všehovšudy asi  2 hodiny pomalejší, pohodové jízdy.

Proč to tak vysvětluji?
Mám pocit, že škatulka "nepoučila se, pořád se přepíná" se zrodila spíše v (některých) vašich hlavách. Prostě to tak máte a chcete mít (tak klidně mějte dál smile wink )

I ne, Bloss, nic takového, že by pobyt v nemocnici měl zmírnit tvůj negativní názor na milenky ženatých mužů... jsem nenapsala. To byl jenom příklad toho, kde jsi černobílá. Žádný jiný z tvých psaní mě nenapadl, kde by to bylo lépe vystiženo.
Mně přijde zase úsměvné to, žes bohužel zřejmě nepochopila, co jsem ti chtěla říct. Ale srozumitelněji to neumím.
To, že se fyzicky přepínáš, nepíšu na základě jednoho výletu. Mám takový dojem celkově,jak píšeš. I třeba z toho, kolik teď píšeš na babi a jak složitá témata. Myslím, že to není odpočinek pro mozek, který teď dle mého názoru tvůj mozek potřebuje.
Ale mohu se samozřejmě mýlit, neznám tě osobně a vyvozuji to jenom z tvého psaní, jak na mě působí.

Upravil(a) majkafa (4. 5. 2011 17:18)

#113 4. 5. 2011 17:30

majkafa
Host

DaiTerr napsal(a):

Majkafo,

"Takže nadřazenost - ty jsi blbý (v tomhle), já ne (v tomhle)  Srozumitelněji mi to nejde."

- proč tak tvrdě? Proč to neříci bez toho, aby si člověk koledoval o dávku "energie"? Proč neříci raději  něco jako: "Hele, ty to máš takhle a já zase takhle, protože tady a tady máš rozpor a já ho právě tady nemám.." atd.

Teď ti něco napíšu a fakt se za to na mě nezlob, prosím. Už párkrát jsem si všiml v jiných tématech tvých odpovědí. Samozřejmě, že teď budu dost tipovat a ber to, že je to jen můj ryze osobní názor a může být chybný, takže, mi, prosím, neurvi palici, ale:

- měla jsi v osobním životě s chlapama dost problémů a stále asi i máš..

- tato situace u tebe vyvolává zášť vůči mužům

- párkrát jsi to dala dost tvrdě najevo, třeba v sex. poradně na pár místech

- tady jsem si všiml příspěvku, kde vyloženě dáváš příklad s neženatým a ženatým mužem, takže  je tu předpoklad, že tato oblast se tě hluboce dotýká

- to může vést k jinému vnímání reality a vlastních pocitů při interakci s druhými

- ostatní by mohli namítnout, že jsi dost tvrdá..

- takový postoj pak může vést k tomu, že se sice ujišťuješ v tom, jak je vše v pohodě, ale události, které se ti občas dějí, tomu nemusí odpovídat.

- někde jsi napsala, že jsi milenkou ženatého muže (doufám, že jsem zas něco nespletl, proboha..) Navenek bys mohla říci, že je to tak super, jenže není a ty to víš.. Ve své podstatě se cítíš do hloubi duše zraněná, protože ti tato situace a tvé postavení v této situaci, může připadat nedůstojné. Ale snažíš se s tímto stavem věcí smířit, jak to jen jde.

- toto opět formuje tvůj úsudek při interakci s druhými..

- tvůj obrázek, který používáš u profilu - taková se možná i cítíš.. Opuštěná, čekáš na toho, kdo odešel, ale nepřichází.. Přeješ si tak čekat do konce věků, jako Arwen?

atd..

Moc, MOC, se omlouvám, že jsem si dovolil toto napsat, ale fakt mi to nedalo. Kdo ví, třeba to něčemu bude. No a taky třebas ne - to už nechám osudu. Víš.. nemůžu si furt pomoct, ale cítím z tvé strany jakousi tvrdost a chlad v jistém směru a snad i náznak pohrdání.. Ale také cítím, že to doopravdy nejsi ty, že je to jen jakási "obrana", kterou si nepřipustíš..

Hlavně se nezlob. Vždyť je to jen pochybný názor jednoho z mnoha cvoků, co jsi potkala někde tady na skle..

Děkuji za tvé psaní, za námět pro mé zamyšlení.
Proč tak tvrdě? Prostě někdy tak tvrdě. Protože i to jsem já. Protože i to mě někdy napadá, když mám příliš velký pocit, že největším neštěstím je setkání s blbcem.
Nebudu přece maskovat, jak jsem pořád úžasná a empatická, když halt někdy nejsem. big_smile
Arwen nemám v profilu z důvodů, které uvádíš ty. Nevnímám ji jako opuštěnou, (ve tvém psaní mě překvapilo, že ji zřejmě ty a vůbec někdo takhle může vnímat), která do konce věků čeká, právě naopak. Láska Arwen a Aragorna je dle mého vnímání a cítění skutečná láska. Bezpodmínečná. stolt A také mě na Arwen fascinuje její klid a moudrost. stolt
Mé "postavení" milenky tohoto konkrétního ženatého muže za nedůstojné nepovažuji. Normálně o něm mluvím i v reálném životě. I mé děti to vědí.
Nemám potřebu se s daným stavem smiřovat. Vybrala jsem si to já sama a dobrovolně, po letech přemýšlení a rozcházení. Protože toho muže miluji a jsem s ním šťastná.
Ano, mohla bych chtít, aby byl se mnou víc. Mohla bych ho chtít vlastnit. Mohla by být spousta jiných situací.
Ale je taková, jaká je, já sama jsem si to takhle vybrala, protože jsem s ním šťastná. Žádným jiným mužem jsem lásku k němu nedokázala "přehlušit", lepší slovo mě nenapadá. Pokud s ním chci být, tak za těchle podmínek. A já s ním být chci.

#114 4. 5. 2011 18:00

Blossom
Host

lupina montana napsal(a):

Bloss, mám otázku:

Prosím, tak mě příště neparafrázuj a můj výrok si neupravuj podle své potřeby, ale radě mě cituj.
Já psala, že (cituji)  na většinu nevěr jsem měla a mám dál názor negativní.
Což  má jiný význam, než tvá parafráze. stolt

Lupino, od jakého stupně duševních problémů tě výlet na kole spíš umoří? Kde je  jaká oficiální stupnice stupňů duševních problémů a k nim příslušných vhodných aktivit?
A jak víš, lupino, jaký přesně stupeň mám já?
Myslím, že je rozumnější nechat na každém, aby si sám vybral činnost, jaká mu svědčí a pomáhá. smile vissla 

A k tvé další parafrázi, že já s tou paní jsme rozdílné přímo ZRCADLOVĚ? Hmm, až dosud jsem si myslela, že zrcadlo ukazuje totéž, ukazuje ODRAZ toho, kdo stojí před ním. Nikdy jsem neviděla, že by někomu zrcadlo ukazovalo jeho pravý opak va .
Ale vida, teorie zrcadel  (tak na Babinetu oblíbená, a řekla bych až zdegenerovaná) se také dá použít, jak se právě komu hodí. wink  smile

#115 4. 5. 2011 18:07

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Nějak nechápu, o co v této debatě jde...
Jinak si myslím Bloss, že se nepřepínáš. Člověk musí žít trochu aktivně, nejen se povalovat, ale i nabrat nějaké ty endorfiny z pohybu a mírného sportování. Já když se celý den nehýbu, např. dnes - 10 hodin za psacím stolem, tak mám okamžitě blbou náladu, bolí mě hlava a nejradši bych nebyla.
Takže podle mě - děláš to dobře!

Není tady

#116 4. 5. 2011 19:28

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Majkafo,

Děkuji za tvé psaní, za námět pro mé zamyšlení.
Proč tak tvrdě? Prostě někdy tak tvrdě. Protože i to jsem já. Protože i to mě někdy napadá, když mám příliš velký pocit, že největším neštěstím je setkání s blbcem.
Nebudu přece maskovat, jak jsem pořád úžasná a empatická, když halt někdy nejsem. big_smile
Arwen nemám v profilu z důvodů, které uvádíš ty. Nevnímám ji jako opuštěnou, (ve tvém psaní mě překvapilo, že ji zřejmě ty a vůbec někdo takhle může vnímat), která do konce věků čeká, právě naopak. Láska Arwen a Aragorna je dle mého vnímání a cítění skutečná láska. Bezpodmínečná. stolt A také mě na Arwen fascinuje její klid a moudrost. stolt
Mé "postavení" milenky tohoto konkrétního ženatého muže za nedůstojné nepovažuji. Normálně o něm mluvím i v reálném životě. I mé děti to vědí.
Nemám potřebu se s daným stavem smiřovat. Vybrala jsem si to já sama a dobrovolně, po letech přemýšlení a rozcházení. Protože toho muže miluji a jsem s ním šťastná.
Ano, mohla bych chtít, aby byl se mnou víc. Mohla bych ho chtít vlastnit. Mohla by být spousta jiných situací.
Ale je taková, jaká je, já sama jsem si to takhle vybrala, protože jsem s ním šťastná. Žádným jiným mužem jsem lásku k němu nedokázala "přehlušit", lepší slovo mě nenapadá. Pokud s ním chci být, tak za těchle podmínek. A já s ním být chci.

Majkafo - vidím to podobně jako DaiTerr
i já se zařazuje mezi ty cvoky, co tu píšou na bbn.
Vidím Tě jako ,že se tady prezentuješ jako vyrovnaná Žena, že nemáš žádný problém, přijde mi,že u druhých vidíš problém hned i jak to řešit, a píšeš na tvrdo. Ne každý to může přijmout.
Přitom si citlivá žena, která se trápí nenaplněnou láskou, nalhává si, že si to takto sama vybrala, tak to tak máš. Ale podvědomě cítíš, že by si chtěla víc. Jenže to omlouváš, možná i sama sobě.
Omlouvám se za upřímnost, pussa

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#117 4. 5. 2011 19:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr, jestli se TI bude chtít, můžeš napsat, jak vidíš mě? V Tvém psaní je spousta pochopení, toho, jak to vidím i já. A ted nemyslím jen Majkafu stolt

Není tady

#118 4. 5. 2011 19:30

matlamama
Zablokovaný

Ahoj Bloo........natvrdlá není negativní hodnocení , ale prostý suchý fakt.........na který ty velice citlivě a ročileně  reaguješ a víš proč ? Protože hvězda nemůže být natvrdlá a ty musíš být za každou cenu hvězda , jako ta paní Zrcadlo .....ta byla hvězda ve svý hlavě ..........nejduchovnější, nejchytřejší, všechno vím a všechno si vyřeším......

To že jsi natvrdlá předvádíš vydatně sama sobě , místo aby ses zamyslela nad tím, co ti píše kámoška Majka , vyházíš ze sebe 150 argumentů, proč tý paní nejsi podobná, místo, abys přemýšlela v čem jsi a co ti to má říct .

Mně skoro přijde že tam vzádu tušíš , že na tom něco je ,ale šíleně se bojíš , protože nebudeš hvězda, když budeš podobná bláznovi z blázince. Ty neustále překřikuješ svoji intuici, když náhodou něco šeptne, ty začneš ječet, né tak to není, , já to vím líp.......

Podle mě  jsi moc akční, jsi moc jang a potřebuješ přijímat jing............když jedeš na kole jako blázen vydáváš ze sebe VEN, když píšeš na Babi obrovský články házíš ze sebe energii ven , když organizuješ , zachranuješ svět , štěbetáš s kámoškama , jsi moc jang a děláš to celý roky a Vesmír to přestalo bavit .

Musíš začít být pasivní , pokornější, věci nechat plynout a hlavně přijímat energii....pořád přijímat .........když jedeš do lesa na kole , tak si na dvě hodky sednout a nemluvit a nechat to na sebe působit ........vlézt si do řeky , do wirpoolu a přijímat to,  masáže, číst si.......při sexu nebýt aktivní ale přijímat  Jít do kostela a tam přijímat energii, ale měla bys najít něco z toho, co tě baví .........každopádně to musí jít dovnitř a ne ven z tebe , abys byla v rovnováze .

Bejt pokornější , nepřekřikovat intuici a pasivně přijímat , nevyhazovat energii, nedávat dárky .

Není tady

#119 4. 5. 2011 19:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Možná by se dala lítost vyjádřit i jako: nedůvěra ve schopnosti druhého, pochybování, tím pádem jistá nadřezenost. A to je taky ten rozdíl mezi lítostí a soucitem.
Je to těžké slovy vyjádřit, mně stačí, že už ten rozdíl konečně vnímám, cítím. Dušičko, zkust to taky pořádně procítit,
možná to půjde  wink
Luthien - přemýšlím o tom. Cítím lítost, že to nevyšlo s manželem, cítím se nad ním nadřazená? asi ano, protože já se snažím mít zodpovědný přístup k životu, on ne. Je to špatně? Jak ho ale může postavit vedle sebe jako rovnocenného partnera, když necídím důvěru. Budu o tom přemýšlet.

Není tady

#120 4. 5. 2011 19:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Matla - myslím, že si na to narazila, Bloos cítí, že má něco společného s tou zvláštn pacientkou, ale nechce si to přiznat, proto kope, zuby nehty se brání, píše argumenty, jak je jiná.
Bloss - nechci Ti ublížit písmenkama, ale vidím to stejně jako ostatní

Není tady

#121 4. 5. 2011 20:00

majkafa
Host

dusi, děkuji za tvé psaní.
Jen - já se netrápím. Až se budu trápit, tak to zase ukončím, jako už 3x. Nejsem masochistka.
Pokud dožiju, vím, že v důchodu bych ráda žila s někým. Ale to můžu dobře i třeba v pečovateláku, domově důchodců a existují spousty dalších možností. Aby mi nebylo smutno.
Teď mám ale tolik aktivit a taky práci, že mi nemá čas být smutno. A to je fajn, kdyby náhodou. stolt

#122 4. 5. 2011 20:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Jen - já se netrápím. Až se budu trápit, tak to zase ukončím, jako už 3x. Nejsem masochistka.
Pokud dožiju, vím, že v důchodu bych ráda žila s někým. Ale to můžu dobře i třeba v pečovateláku, domově důchodců a existují spousty dalších možností. Aby mi nebylo smutno.
Teď mám ale tolik aktivit a taky práci, že mi nemá čas být smutno. A to je fajn, kdyby náhodou. stolt

Majkafo - moc Ti přeji štěstí, to že do Tebe možná trochu rýpu, tady nebo na radosti, není tím, proboha, že bych to myslela špatně, jen to beru podle sebe, že bych se moc moc trápila, že nemůžu mít víc. (asi ta zkušenosti se ženatým, jak jsem psala).Je možný ,že ted ,když je žena ve středním věku, to může prožívat jinak.

Není tady

#123 4. 5. 2011 20:14

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Nechci mít partnera nastěhovaného doma 24 hodin denně. Nechci cestovat s partnerem. Minulý rok jsem byla sama v Izraeli a Jordánsku a náramně se mi to líbilo. Ráda bych si to zopakovala do Kambodže a Tibetu. Byla to skvělá zkušenost. Já jsem od narození samotář a vyhovuje mi být často sama a prožívat zážitky sama. Nepotřebuji sdílet s partnerem. Zjistila jsem, jak skvělé je žít sama se sebou

Majkafo, to je tvé psaní a hodně si odporuješ. Věřím Ti, že jsi samotářka, ale děláš kolem sebe kruhy, jako s ženatým milencem. Někdo Tě nutil, aby si sem dávala své soukromí? Pitváš a rocháš se v tom záměrně. Nikoho to nezajímá a z tvého psaní cítím, že se nezajímáš o okolí ani Ty. Tak, proč ty kruhy, proč to divadlo? Naopak cítím, že Ty máš něco společného s tou pacientkou, ráda se stavíš do pózy. Nezapomeň zabukovat letenky....smile

Upravil(a) Vladena (4. 5. 2011 20:23)

Není tady

#124 4. 5. 2011 20:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Vladěno - rozebírali jsme od rána na radosti. A odrazilo se to trošku tady. Já začala diskuzi - ženatý milenec rodna

Není tady

#125 4. 5. 2011 20:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

matlamama napsal(a):

Musíš začít být pasivní , pokornější, věci nechat plynout a hlavně přijímat energii....pořád přijímat .........když jedeš do lesa na kole , tak si na dvě hodky sednout a nemluvit a nechat to na sebe působit ........vlézt si do řeky , do wirpoolu a přijímat to,  masáže, číst si.......při sexu nebýt aktivní ale přijímat  Jít do kostela a tam přijímat energii, ale měla bys najít něco z toho, co tě baví .........každopádně to musí jít dovnitř a ne ven z tebe , abys byla v rovnováze .

Zajímavá úvaha ... stolt
Možná je to úplně mimo mísu, ale mě napadlo i třeba tai-či ...

Samozřejmě Ti, Bloss, nechci říkat, co máš dělat nebo jak se máš chovat, ale na tomhle postřehu - přijímat klidnou energii - něco je stolt
Možná, že Tvoje spolupacientka - která ze sebe vyzařovala klidnou energii - Ti měla něco napovědět v tom smyslu, že ona sama byla ztělesněním klidné, mírné energie (i když, pravda, trochu dost hozená do extrému). Vy jste byly dva protipóly, které svoje založení hnaly až za hranici a dostaly jste se spolu na jeden pokoj možná proto, abyste se jedna od druhé něčemu naučily - potlačit "to svoje" a vzít si kousek "toho cizího" z té druhé stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí