Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 4. 5. 2011 10:40

Blossom
Host

Re: Zvláštní pacientka na psychiatrickém oddělení

DaiTerr napsal(a):

.

Takže KDE dělám chybu? CO mi má ukázat toto zrcadlo? Když se člověk setká s tvrdostí, které by nebyl schopen, CO mu toto zrcadlo říká? Že má být tvrdší? A nebo je to jen zkouška, zda člověk toto ustojí, aby se ta zkouška pak nemusela opakovat?

Dai Terr, sice jsi svou otázku směroval na Majkafu, přesto se Ti pokusím i já odpovědět, tak jak to cítím:
Ano, svět kolem nás je někdy hodně tvrdý, i někteří lidi.

Podle mě  - když se člověk setká s tvrdostí, které by nebyl schopen, ta situace mu říká, že svět prostě takový je, že i s tímto musíme umět počítat a žít.
Rozhodně to neznamená to, že bychom se taky měli zatvrdit, stát se nelítostnými.
Spíš naopak - snažit se obklopit pozitivními a vlídnými lidmi, vytvořit si  uprostřed té džungle svůj hezký svět, a směrem ven pak tam, kde to jde, šířit spíš pozitivní přístup, vlídnost, lásku.
A vůči tvrdým lidem a tvrdému světu si umět vytyčit a obhájit své hranice, a nenechat se tím udolat a převálcovat.

Prostě - sám pokud možno tvořit ostrůvek dobra, klidu a míru.

A to je přesně to, co podle mě dosud Dai Terr děláš.  Zůstaň dál svůj. stolt
Toť můj názor a má co nejkonkrétnější odpověď na Tvou otázku.

#77 4. 5. 2011 10:44

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Bloss, chceš radu ode mne? Sklapni notes a jdi na procházku, nákup, zahradu. Nepotřebuješ klíny do hlavy! Posílám energii....hjartahjartahjarta

Není tady

#78 4. 5. 2011 10:48

Blossom
Host

Vladena napsal(a):

Bloss, chceš radu ode mne? Sklapni notes a jdi na procházku, nákup, zahradu. Nepotřebuješ klíny do hlavy! Posílám energii....hjartahjartahjarta

Vladěno, dík, beru. hjarta
Taky to tak většinou dělám, ale včera tu sněžilo a lilo, tak se mi ven nechtělo, a dneska je zatím asi 3 stupně venku, tak vyrazím ven, až bude trochu lidsky. smile

Číst a přispívat na Babinet neberu jako klíny do hlavy, ale jako příjemný a zároveň poučný relax.

#79 4. 5. 2011 11:00

majkafa
Host

Vladena napsal(a):

Vrátím se na začátek k té paní v popisu od Bloss.

Syn známého herce Ladislava Freje (69) Ladislav (33) trpí vážnou duševní chorobou. Dlouhé roky si lékaři mysleli, že nadějný herec trpí schizofrenií, ale před lety mu MUDr. Jiří Krombholz diagnostikoval schizoidní poruchu osobnosti. Nemoc mladého Freje tak ubíjela, že opustil herectví a uchýlil se do unhošťského stacionáře Slunce všem.

Pokud by paní mohla žít v některém stacionáři byla by šťastná, jak za zdmi v blázinci. Jenže míst je málo, takže koná nepovedené sebevraždy, aby se jí ulevilo na pár měsíců. Pud sebezáchovy u ní pracuje a proto ji našla Bloss usměvavou a vyrovnanou. Prožívala své hezčí období.

Jsem asi málo vzdělaná,ale jaký je rozdíl mesi soucitem a lítostí? Nikdy jsem to nepitvala, asi mi to uniklo......já to beru celkem v rovnítku.

Snažila jsem se na tomto vlákně popsat ti rozdíl mezi soucitem a litováním srozumitelně.
Taky jsem popsala rozdíl mezi litováním (jiných) a lítostí (svou).
Srozumitelněji už to neumím.

#80 4. 5. 2011 11:06

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já nevím děcka, ale s tou lítostí - vždyť je to jenom slovo a to může mít víc významů. Záleží i jak ho použiju, na kontextu. Pokud budu někoho litovat (se soucitem), je to jiné, než když mu řeknu s úšklebkem "to tě teda lituju". Můžeš někoho litovat upřímně a můžeš to slovo použít a vyzní to povýšeně. Můžeš říct i s pokorou - je mi to líto.
Je to zbytečné slovíčkaření, důležitý je záměr (nebo pocit)

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#81 4. 5. 2011 11:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DaiTerr napsal(a):

Pan, píšeš: "když máš pomoci někomu hodně hodně tupému a strnulému, zatvrzele lpícímu na svých představách a iluzích".. Na jednu stranu máš recht, ale z jiného úhlu pohledu bych namítal, že jakékoliv kvaltování toliko pro hovado dobré jest, protože vývoj má každý takový, jaký potřebuje právě teď a nyní. Když je někdo "zabedněný", pak to není samo sebou. Má to svůj, mnohdy bolestivý účel, který si jedinec sám zvolil. Tím, že v někom vidíme "tupého a zaslepeného", může být pro dotyčného dost zraňující.. Ovšem je to jen osobní názor, nic víc.

Dai,
píšeš, že to má "svúj bolestivý účel, který si jedinec sám zvolil"
Myslíš si opravdu, že já snad říkám něco jiného?
Jestli je ten účel, jak sám říkáš, bolestivý, musí mu tedy někdo tu bolest způsobit, nemyslíš?
A to je podle mne věc dohody Duší, tak jak to píše W. ve svých Hovorech s bohem, konkretně v povídce o Malé a Přátelské duši.

Nu a k tomu, co pro někoho může být zraňující.
Můj osobní názor je, že pokud někdo vidí kritiku a napadání v čemkoliv, je to prostě JEHO problém.
Je dost legrační, pokud tu například Bloos píše o tom, jak je v pohodě a jak ji některé názory baví, přitom ale na druhé straně vyrobí seznam toho, co považuje za hodnocení a kritiku své osoby.
Já osobně to mám tak, že psaní druhých lidí vnímám jako různé pohledy z různých míst na stejný objekt - například na mně. Nad tím, co druzí vidí, přemýšlím, snažím se to nacítit a přijmout, protože jsou místa, kam já sama opravdu nevidím a tedy jsem vděčná za to, že mi to druhý odzrcadlí. Nu a příjmout neznamená souhlasit, jen zpracovat a dál neřešit.
Dness je už jen málo věcí, které mne dokaážou zranit, protože díky ostatním, už jsem se viděla z mnoha stran a vím, že I TAKOVÁ jsem.
No a?
Jsem to já, kdo s tím musí žít, nikdo jiný. A já jsem s tím srozuměna, protože čím víc toho o sobě i díky druhým vím, tím víc s tím můžu udělat. Pokud to ale smetu s nepochopenéím věci nebo rádoby pobavením ze stolu, nemohu s tím dělat nic a dostanu další "stopku" tak, jak to píše Rozmarila.

Takže budu konkretní: pokud to Bloos nechceš vidět, je to tvoje věc. Pokud to vnímáš jako odsudky a kritiku, je to také tvoje věc a zodpovědnost. Nepokoušej se to ale házet na ostatní.
Pak ti tvoji pohodu a pobavení jistě nejen já ráda uvěřím smile

Všichni, kdo tu jsou, jsme na cestě - ano všichni MY majko smile - každý v tuto chvíli někde jinde a každý, kdo jde ve skupince s někým jiným, chápe právě tohoto člověka. nepochopí a ani nemůže pochopit toho, kdo v tu stejnou chvíli stojí někde jinde.

Takže je to jednoduché - kdo kráčí s Bloos, přesně vnímá, co píše Bloos.
Kdo kráčí s Daí, přesně vnímá a souhlasí s tím, co napsal Daí.
Kdo kráčí se mnou, přesně ví a chápe, co píši já.
Kdo je před námi všemi, přesně ví a chápe, co píšeme my všichni.

Nesouhlasit, ohrazovat se a diskutovat o tomhle můžete, ale to je asi tak všechno, co můžete stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#82 4. 5. 2011 11:20

Lomikel
♥♥♥----
Místo: Jamrtál

Blos psala: Já myslím, že nejen na diskuse, příspěvky, ale i na význam slov může každý mít trochu jiný, svůj názor. Že nikde není psáno a dáno, že nějaké slovo musí chápat všichni stejně, jednotně.
Pro mě stojí slova soucit a litování hodně blízko sebe, a litovat někoho může a taky nemusí mít povyšovací podtón.

A já na zo: Soucit a lítost se má k sobě asi jako moudrost a chytrost. Teprve soucit proměňuje poznání /chytrost/ v moudrost. A pak moudře rozpoznáme jak je to s tou lítostí. Ale jak říkáš - pozor na slovíčka a souvislosti.
A druhak ti už napsala Barborka.
Srdečně závidím všem co mají zahrádku a místo slovíčkaření se pěkně "drží země".

Upravil(a) Lomikel (4. 5. 2011 11:21)

Ke svobodě nevede jiná cesta, než milující laskavost.
                                                                                     Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#83 4. 5. 2011 11:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DaiTerr napsal(a):

Ale vážně, lidi.. Musím přiznat, že  něco není se mnou o.k., protože mám furt jakési pocity vůči světu. A ty pocity jsou takové, že někteří lidi zřejmě vystudovali doktorát z šutrologie, nebo co. Připadají mi tvrdí, že by skály nad nimi bečely.. A okolní svět, se mi zdá, že taky je čím dál tvrdší. Asi už přecházíme tím "novým věkem a transformací" z uhlíkových nuancí do diamantových? Nebo jak teda?

Z hlediska zrcadlení uznávám, že bude chyba na mém příjímači. Fajn.. Ale asi ty zrcadla blbě chápu, protože ať se snažím být sebevětší hovado, tak to furt nejde.. Když s někým soucítím, tak to tak myslím a nevidím žádné povyšování, nebo nadřazování. Naopak přemýšlím, jak dotyčnému jeho "trest" usnadnit (a vlastně se tak srát do jeho lajfu s tím, že si zas pocybrám karmické renomé..)

Jedna cesta je taková, že můžu nechat všecko volně plynou, až to splyne se vším... až se to třebas posere.. Ale zatím mi to nejde tak, jak bych si přál. Furt mám pocit, že "je potřeba někoho zachraňovat", i když je jasné, že bych měl především a teď zachraňovat sám sebe, protože každý si jede tu svou lajnu a nikdo se o pomoc v podstatě neprosí..

Takže KDE dělám chybu? CO mi má ukázat toto zrcadlo? Když se člověk setká s tvrdostí, které by nebyl schopen, CO mu toto zrcadlo říká? Že má být tvrdší? A nebo je to jen zkouška, zda člověk toto ustojí, aby se ta zkouška pak nemusela opakovat?

Dai, když řeknu, že tvoje pocity jsou výsledkem tvých vlastních blbých myšlenek a ty zase výsledkem toho, co jsi prožil, toho, čeho se bojíš a co sis nezpracoval, budeš mi věřit?
Když řeknu, že snaha pořád někoho zachraňovat s tím, že svět je přece příliš tvrdý, je jen tvoje vlastní pýcha, pochopíš to?

Není tady

#84 4. 5. 2011 11:26

Lomikel
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Ale vážně, lidi.. Musím přiznat, že  něco není se mnou o.k., protože mám furt jakési pocity vůči světu. A ty pocity jsou takové, že někteří lidi zřejmě vystudovali doktorát z šutrologie, nebo co. Připadají mi tvrdí, že by skály nad nimi bečely.. A okolní svět, se mi zdá, že taky je čím dál tvrdší. Asi už přecházíme tím "novým věkem a transformací" z uhlíkových nuancí do diamantových? Nebo jak teda?

Z hlediska zrcadlení uznávám, že bude chyba na mém příjímači. Fajn.. Ale asi ty zrcadla blbě chápu, protože ať se snažím být sebevětší hovado, tak to furt nejde.. Když s někým soucítím, tak to tak myslím a nevidím žádné povyšování, nebo nadřazování. Naopak přemýšlím, jak dotyčnému jeho "trest" usnadnit (a vlastně se tak srát do jeho lajfu s tím, že si zas pocybrám karmické renomé..)

Jedna cesta je taková, že můžu nechat všecko volně plynou, až to splyne se vším... až se to třebas posere.. Ale zatím mi to nejde tak, jak bych si přál. Furt mám pocit, že "je potřeba někoho zachraňovat", i když je jasné, že bych měl především a teď zachraňovat sám sebe, protože každý si jede tu svou lajnu a nikdo se o pomoc v podstatě neprosí..

Dai, když řeknu, že tvoje pocity jsou výsledkem tvých vlastních blbých myšlenek a ty zase výsledkem toho, co jsi prožil, toho, čeho se bojíš a co sis nezpracoval, budeš mi věřit?
Když řeknu, že snaha pořád někoho zachraňovat s tím, že svět je přece příliš tvrdý, je jen tvoje vlastní pýcha, pochopíš to?

Pandorro co to do tebe vjelo? Rozbilo se ti snad koště nad Petřínem? reta

Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#85 4. 5. 2011 11:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lítost a soucítění...... slova a záleží jen na domluvě, jaký jim dáme význam.
Záleží jak už tu padlo na činech.

"Ty chudáčku malý, ty to nevyřešíš, protože to nedokážeš, já to udělám za tebe, protože já jsem velký a vím, jak na to." - to je povyšování
"Cítím s tebou, cítím tvou bolest, věřím ti, že to zvládneš, držím tě za ruku" - to je sklutečná pomoc.

Nazvat si to každý může jak chce.
Já tomu prvnímu říkám LÍTOST, tomu druhému SOUCIT. To je obvyklá psychologická interpetace.

Není tady

#86 4. 5. 2011 11:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lomikel napsal(a):

Stejně bych se mohla zeptat já tebe smile
Máš s mým textem nějaký problém? Buď mi tedy vděčná, restimulovala jsem ti nějaký tvůj blok, vyřeš si ho stoltpussa

Není tady

#87 4. 5. 2011 11:39

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Bloss, děkuji. Vidím to přesně tak - vytvořit si to štěstí ve svém okolí. Což se děje. Je pravda, že moc čučím do daleka a blízké obzory k domovu nechávám často ladem ke svému zraku. Asi mi moc šrotuje v makovici svět, ale už nevidím nejbližší "makrosvět" okolo sebe a tak je to upozornění, abych poloměr svých obzorů pořádně snížil.

Majkafo, možná vidíš čím dál více fajn lidiček právě proto, že jsou v tvém okolí a postupně si tak přebudováváš realitu vezdejší dle svých přání. Něco v tom smyslu, jak píše Blossom. Avšak když se koukneš třebas do oslovize, dejme tomu tak 19.30 každý večer, pak je tam moc hezky vidět, jak jsou lidé "dokonalí a milučcí.." A to jsem vesměs v naší zemi.  Koukni se dále a co vidíš? Hladomory.. války.. devastaci.. bídu.. krutost.. morbiditu.. strach.. atd.. Před tímto nelze zavírat oči. I když je jednomu jasné, že s tím stejně kulový udělá..

Jasně, není problém nad tím přivřít oči, nechat to plynout a "nevidět to", vlastně si vytvořit jakýsi filtr. To dělá hodně lidí. Jenže ne každý i přes toto filtrování se s tímto srovná. Takže i když okolí mně nejbližší bude fajn a ok., stejně mi to nezabrání vidět nezávisle okolní svět. A tam je jasný pocit "tvrdosti a degradace"..

Je taková jedna teorie. Ta říká, že vždy, když se na Zemi vyskytl nový předek člověka, tak jeho nástup byl dost razantní. Ovšem postupně onen předek jaksi degradoval a ztrácel šmrnc, jak šel čas, až, jednoho dne, zanikl, aby jej rázem nahradil nový a vytuněnější druh. A situace se opakovala. Takže - Proconsul Africanus.. Ramapithecus.. Australopithecus.. Homo Habilis.. Homo Erectus.. Homo Sapiens Neandertahalensis a.. s velkou slávou.. Homo Sapiens Sapiens..
Jsem vážně zvědavý, kdo brzy nahradí toho "Homo Sapiensa Sapiensa", protože úpadek je jasný a nepřehlédnutelný. 

Ne nadarmo se říká, že ti zatracení Greysíci tuní nový druh člověka. Tak bodejť. Ale stejně - myslím, že už jsme postupně nahrazováni. Ony indigové děti jsou toho příkladem. To věřím i tomu, že tato děcka snad konečně dají svět do rychtyku. Už z numerologického hlediska k tomu jsou předurčeny.

Akorát mám obavu, aby ten svět do té doby neztvrdl tak, že by se sesypal úplně. Pořád ještě věřím, že tohle je realita "vyváženosti" a že snad se probouzí ona "vyvažovací síla"..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#88 4. 5. 2011 11:45

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Pandorraa napsal(a):

Lítost a soucítění...... slova a záleží jen na domluvě, jaký jim dáme význam.
Záleží jak už tu padlo na činech.

"Ty chudáčku malý, ty to nevyřešíš, protože to nedokážeš, já to udělám za tebe, protože já jsem velký a vím, jak na to." - to je povyšování
"Cítím s tebou, cítím tvou bolest, věřím ti, že to zvládneš, držím tě za ruku" - to je sklutečná pomoc.

Nazvat si to každý může jak chce.
Já tomu prvnímu říkám LÍTOST, tomu druhému SOUCIT. To je obvyklá psychologická interpetace.

Pandoro - tak nějak jsem pochopila Majku, myslím,že hodně moc lidí říká lituju, ale uvnitř cítí soucit, ne lítost.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#89 4. 5. 2011 11:48

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Lomikel napsal(a):

Máš s mým textem nějaký problém? Buď mi tedy vděčná, restimulovala jsem ti nějaký tvůj blok, vyřeš si ho stoltpussa

I tady je názorně vidět, že naše vnímání příspěvků je o nás, ne o tom, kdo je píše.
Mě např. tady konkrétně udivuje, co napsal Lomikel.
Protože to, co napsala Pandorra, plně chápu, rozumím, co tím chtěla Dai Terrovi říct a nebylo to od ní žádné napadání, ale empatické a vstřícné vysvětlení.

Bloss, Pan už to napsala srozumitelněji, než já, v čem vidím, že je ještě nezvládnutá lekce u tebe.
A ještě v tom - již píšu potřetí, opět (z mého pohledu) přepínáš tak brzy své fyzické síly.
Myslela jsem, že tvou lekcí se probudí tvá empatie (v některých oblastech) a zmírní tvé odsudky a moralizace některých věcí.
A konkrétně? Třeba na milenky ženatých mužů. Kam teď taky patřím.
Ale zdá se mi, že tady už měníš svůj názor, že svět není takhle černobílý. Ono je to barevnější, než strohá rovnice - ženatý = NEOK. Nezadaný = OK. Tuhle byl tvůj příspěvek už hodně laskavý, už to nebylo radikální Ne.
Už jsem na babi psala o muži, který měl spousty let celkově ochrnutou manželku. Krmil ji, přebaloval, myl, vychovával dvě děti, prostě vše, co je v rodině třeba a vše sám. Neopustil ji. Ale - když nic jiného (pohlazení, povídání, objetí, dobití baterek) tak mu ve 35 a později chyběl sex. Je proto morálně špatný, že měl milenku?
Já vím, tohle je extrémní případ. Ale svět je opravdu různobarevný. stolt

A všeobecně, přijde mi, že pořád hodně vnímáš svět černobíle - programovacím jazykem ANO - NE, nejenom v tomhle konkrétním.
Teď si budu přemýšlet, protože si myslím, že i já mám ve vidění světa, porozumění, empatii k jiným ještě spoustu mezer. stolt

Upravil(a) majkafa (4. 5. 2011 12:02)

#90 4. 5. 2011 11:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Mám z ní smíšené pocity.Pár věcí, které mi připadaly v jejích tezích zajímavé, jsem přijala za své. Ale jako celek z toho mám pocit, že dojít vnitřního klidu a Lásky, ovšem pouze lásky k sobě a víceméně skryté nenávsti k lidem okolo, není to pravé......

Podle mě ta paní nemá ráda především sama sebe. Pokud mám rád sám sebe, mám zároveň rád i ostatní lidi, respektuji život, jeho dar, lidi, přírodu, zvířata jako jedinečné živé tvory... Podle mě ta paní obelhává sama sebe a přitom má v sobě mnoho bolesti, a proto se rozhodla odejít z tohoto světa. Podle mě jde o nepochopení sebe sama.
Jedna věc je něco říkat a druhá věc je něco skutečně cítit a prožívat smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#91 4. 5. 2011 12:26

Lomikel
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Lomikel napsal(a):

Fakt si myslíš, že  pocity jsou výsledkem jenom blbých myšlenek?
Fakt máš pocit, že Daiterr "furt někoho musí zachraňovat"?

A jaký blok jsem restimuloval já tobě?
A cos´chtěla vyjádřit tím pusinkovým smajlíkem?

Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#92 4. 5. 2011 12:52

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Už jsem pochopila váš výklad lítosti a soucitu. Znovu říkám, čistému vše čisté. Rozhodně neříkám někomu, že ho lituji a tetelím se blahem z jeho nezdaru nebo nějaké úšklebky. Tento pocit neznám, proto dlouhé chápání, nevěděla jsem o čem je řeč. Vůči mně si také nikdo takto nechová.

Není tady

#93 4. 5. 2011 13:01

majkafa
Host

Vladena napsal(a):

Už jsem pochopila váš výklad lítosti a soucitu. Znovu říkám, čistému vše čisté. Rozhodně neříkám někomu, že ho lituji a tetelím se blahem z jeho nezdaru nebo nějaké úšklebky. Tento pocit neznám, proto dlouhé chápání, nevěděla jsem o čem je řeč. Vůči mně si také nikdo takto nechová.

Já v tomhle "čistá" nejsem, párkrát za život se mi zcela určitě stalo, že jsem vyslovila - to tě teda lituji s nadřazeností a ne proto, že jsem s ním soucítila. Když šlo o naprostou blbost (podle mě), na kterou si stěžoval.

Příklad: Když si někdo stěžuje, že má třeba velikánský dům a furt přistavuje, přistavuje, protože chce, a pak si stěžuje, kolik práce kolem toho domu má a kolik on musí uklízet a blábláblá
To ho teda fááááákt lituji. big_smile Chudák, takový otrok svého vlastního mamonu. smile
To není tetelení blahem z jeho nezdaru ale spíš, že neví, co chce. Na jedné straně chce něco a na druhé si stěžije na problémy, které s tím, co on sám chce, má.

#94 4. 5. 2011 13:06

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Pan,

"píšeš, že to má "svúj bolestivý účel, který si jedinec sám zvolil"
Myslíš si opravdu, že já snad říkám něco jiného?
Jestli je ten účel, jak sám říkáš, bolestivý, musí mu tedy někdo tu bolest způsobit, nemyslíš?
A to je podle mne věc dohody Duší, tak jak to píše W. ve svých Hovorech s bohem, konkretně v povídce o Malé a Přátelské duši."

- To jsem četl a chápu. Je to v tom smyslu, že jeden druhého žádá o tu bolestivější službu a ten druhý se jí zdráhá přijmout, protože ví, jak vlastně tomu dotyčnému ublíží... a ten dotyčný si nedá říct a nedá..

Jo, každý si to lajnuje dle potřeby. teoreticky to chápu. Jen to v praxi furt těžko skousávám..

"Můj osobní názor je, že pokud někdo vidí kritiku a napadání v čemkoliv, je to prostě JEHO problém."

- z hlediska nezávislého pohledu by se dalo namítnout, že sice ano, ale bohužel zákonitosti "energetického násobícího bumerangu" se jen tak obejít nedají. Každý, kdo si pomyslí, že je něco v nepořádku, pak chtě-nechtě k dotyčnému původci oné "kritiky a napadání" a s tím souvisí potom jakási vzájemná interakce, kterou nelze přehlídnout. No a když je takových "nasraných" osob více, pak se to kumuluje. Pokud je dotyčná osoba pak skálopevně přesvědčena, že je to tak ok a jedná se pouze o dočasné nedorozumění, pak je to bezva a vše se jistě časem srovná. Ovšem energie už byla jednou vyslaná..

Někdo se zkrátka nesere a valí to kolem sebe dost tvrdě s tím, že má pak obranu proti "odvetné energii" zúčastněných. Kladem tohoto počínání je, že dost pomáhá urychlovat vývoj dotyčných. Záporem zase je, že musí té energie zvládnout hodně.

"Dai, když řeknu, že tvoje pocity jsou výsledkem tvých vlastních blbých myšlenek a ty zase výsledkem toho, co jsi prožil, toho, čeho se bojíš a co sis nezpracoval, budeš mi věřit?"

- ano, toto nemůžu popřít a věřím ti.

- pochopím jedině za předpokladu, že zachraňovat svět, znamená vlastně na sílu přetvářet svět podle svého mínění a to znamená, že upřednostňuju toto mínění před tím, zda vůbec svět potřebuje ode mně být zachraňován a to se vlastně může rovnat pýše, že "já jsem něco více, než ten svět.."

Lomikel, děkuji za zastání. Moc si toho vážím.  Myslím, že Pan to nemyslela vůbec zle. Ona má totiž dar zatnout na tom správném místě, takže ten vývoj je pak rychlejší.

Víš.. řek bych, že mám teorii snad sem tam i zmáknutou. Ale ta praxe.. Bože.. Ta praxe mi hrozně dává na pr.... Fakt, že jo..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#95 4. 5. 2011 13:08

majkafa
Host

Lomikel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Lomikel napsal(a):

Fakt si myslíš, že  pocity jsou výsledkem jenom blbých myšlenek?
Fakt máš pocit, že Daiterr "furt někoho musí zachraňovat"?

A jaký blok jsem restimuloval já tobě?
A cos´chtěla vyjádřit tím pusinkovým smajlíkem?

Nejsem Pan, ale já osobně jsem si už naprosto jista, že to takhle funguje. Jen bych doplnila - Mé špatné pocity jsou výsledkem MÝCH "blbých myšlenek" , mých nevyřešených bolestí.
Že to, co mě kdekoliv praští do oka a mám potřebu se tím nějak zabývat, mi zrcadlí nějaký můj problém. To, co mě nechává chladnou, mám vyřešeno.
Btw já nevnímám, že bys ty v Pan restimuloval nějaký blok a myslím, že přesně vím, co chtěla vyjádřit pusinkovým smajlíkem. smile

Upravil(a) majkafa (4. 5. 2011 13:12)

#96 4. 5. 2011 13:12

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, já bych reagovala na budovatele asi takto: Když toho chceš hodně, tak si to uklízej! Slovíčko ,,lituji" bych nepoužila. Vlastně ,,tak tedy fáááákt lituji" je ironie a přetvářka. S lítostí to nemá nic společného a jsme u toho: naše mluva a používání určitých slov, výrazů,jejich chápání je odlišná, proto možná jistá nedorozumění i zde na diskuzi.

Není tady

#97 4. 5. 2011 13:14

majkafa
Host

Vladena napsal(a):

Majkafo, já bych reagovala na budovatele asi takto: Když toho chceš hodně, tak si to uklízej! Slovíčko ,,lituji" bych nepoužila. Vlastně ,,tak tedy fáááákt lituji" je ironie a přetvářka. S lítostí to nemá nic společného a jsme u toho: naše mluva a používání určitých slov, výrazů,jejich chápání je odlišná, proto možná jistá nedorozumění i zde na diskuzi.

Pro mě to není přetvářka, ale ironie a v tu chvíli nadřazenost nad jeho blbostí to rozhodně je. Protože si myslím, že to, že neví, co by ještě a pak si stěžuje, je jeho blbost.

#98 4. 5. 2011 13:22

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

"Dai, když řeknu, že tvoje pocity jsou výsledkem tvých vlastních blbých myšlenek a ty zase výsledkem toho, co jsi prožil, toho, čeho se bojíš a co sis nezpracoval, budeš mi věřit?"

Já mám vždy blbý pocit, když se hledá dítě, těžká dopravní nehoda, někdo v rodině onemocní, ve světě se schyluje k válce, Japonci nemohou zvládnout elektrárnu.... Teď mi řekněte, že moje pocity jsou dílem mých blbých myšlenek, nemám něco v sobě vyřešeno, bojím se zrcadla a už si volám CHocholouška. lol

Není tady

#99 4. 5. 2011 13:23

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Vladena napsal(a):

Pro mě to není přetvářka, ale ironie a v tu chvíli nadřazenost nad jeho blbostí to rozhodně je. Protože si myslím, že to, že neví, co by ještě a pak si stěžuje, je jeho blbost.

Proč nadřazenost? Já mu jen upřímně odpovídám, že si to bude muset uklízet! Nadřazenost používám úplně jinde asi ve vážnějších věcech, ale zrovna mi nic nejde na mysl.

Upravil(a) Vladena (4. 5. 2011 13:25)

Není tady

#100 4. 5. 2011 13:32

majkafa
Host

Vladena napsal(a):

Proč nadřazenost? Já mu jen upřímně odpovídám, že si to bude muset uklízet! Nadřazenost používám úplně jinde asi ve vážnějších věcech, ale zrovna mi nic nejde na mysl.

Nu, nadřazenost, že já nejsem tak blbá, abych si něco pořizovala a pak si na to stěžovala. Když něco chci a mám, nebudu si na to přeciž stěžovat. big_smile
Takže nadřazenost - ty jsi blbý (v tomhle), já ne (v tomhle) smile Srozumitelněji mi to nejde.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí