|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Tak já to napíšu natvrdo........ona zrdcadlí tebe Blo...........chová se jako ty , dává najevo, že všechno zmákne sama a nikoho nepotřebuje, jak tak samostatná, že dokonce umře ,KDY ONA CHCE, největší hvězda, která všechno ví nejlíp a nikdo jí do toho nebude kecat....... nejchytřejší , která jen druhým radí, sama nepotřebuje pomoc..........a nedá a nedá si říct
.........a přitom, jak sis všimla byla úplně vedle a nechtěla to vidět ..........a bojím se, že to nikdy neuvidí , jako ty .
Ta paní tam na tebe čekala . 
Upravil(a) matlamama (3. 5. 2011 14:55)
Není tady
matlamama napsal(a):
Tak já to napíšu natvrdo........ona zrdcadlí tebe Blo...........chová se jako ty , dává najevo, že všechno zmákne sama a nikoho nepotřebuje, jak tak samostatná, že dokonce umře ,KDY ONA CHCE, největší hvězda, která všechno ví nejlíp a nikdo jí do toho nebude kecat....... nejchytřejší , která jen druhým radí, sama nepotřebuje pomoc..........a nedá a nedá si říct
.........a přitom, jak sis všimla byla úplně vedle a nechtěla to vidět ..........a bojím se, že to nikdy neuvidí , jako ty .
Rozmarilo, s tebou je vážně někdy sranda.

Mně to tak srandovní nepřipadá , ale naštěstí to není můj problém..(teda doufám ).......

Ale přiznám se, že cítím škodolibou radost když vidím ......radši nic......
Není tady
matlamama napsal(a):
Mně to tak srandovní nepřipadá , ale naštěstí to není můj problém..(teda doufám ).......
![]()
Ale přiznám se, že cítím škodolibou radost když vidím ......radši nic......
Já už jsem ti to jednou psala, že je docela škoda, že se vždycky dřív nebo později necháš unést tou škodolibou radostí z toho, když to někomu "můžeš vytmavit".
Dokud se držíš a nesklouzneš do svého klasického hádavého stylu, tak jsou někdy tvé příspěvky docela zajímavé. 
Mně příjde zajímavý, Blos, i ten rozdíl mezi prezentací a skutečností, který bych vnímala. Jak to píšeš a jak tady čtu reakce, uvědomuji si, že i POPSANOU situaci zde vnímá každý jinak. Co člověk, to verze. Natož pak PROŽITOU! A navíc - nehodnotit, neříkat to je špatně, toto je dobře, jen vidět - skvost!
Není tady
Přemýšlím nad tou paní už od včerejška a domnívám se, že ta rozhodně neměla depresi. Podle mě měla bludy, možná nějakou formu schizofrenie. Každopádně byla duševně nemocná - no, proč by jinak byla na psychiatrii, že? 
Upravil(a) Ivana (3. 5. 2011 16:32)
Není tady
matlamama napsal(a):
Tohle mi přijde jako nějaký blbý fór! Kdyby Bloss nebyla tak inteligentní, empatická, tak se o babu vůbec nezajímá a klidně by celý týden prospala.
Není tady
Naopak to vypovídá o Bloss, že i v dané situaci kdy má sama problém, umí naslouchat a je to prostě Bloss.
Jinak si myslím, že Kaira byla nejblíž...psychicky narušená žena, která se před násilím, lidmi, dnešní dobou,zklamáním, příbuznými schovala do svého nitra. Jenže starost o své tělo, duchovní stránku je pro ní přítěží, proto páchá sebevraždy a nechá se zavírat do blázince. Zde se jí za zdmi mnohem svobodněji dýchá, je o ní částečně postaráno, neřeší nákup, peníze a dotěrné otázky sousedek,případně syna. Někteří lidi utíkají do nepřístupné přírody, na ostrovy mimo civilizaci, neboť si musí od všech odpočinout. Bloss, správný postřeh....paní byla spokojená a šťastná. Takto ji chápej!
Není tady
matlamama napsal(a):
Rozmarilo, někdy to s těmi zrcadly opravdu přeháníš, ale jinak docela bžunda 

Není tady
Blossom napsal(a):
matlamama napsal(a):
![]()
Bloss, přemýšlíš nad tím, co ti tady napsala Rozmarila? Cítím, že je v tom hodně pro tebe.
Cítím to tak nějak podobně. A mám o tebe starost. Aby nepřišla větší facka.
Ale já stále věřím, že ty to uvidíš. Doufám, že brzy. Moc doufám, že to pochopíš tak, jak je to psáno.
Mám tě ráda, Blossom.
Ivana napsal(a):
Přemýšlím nad tou paní už od včerejška a domnívám se, že ta rozhodně neměla depresi. Podle mě měla bludy, možná nějakou formu schizofrenie. Každopádně byla duševně nemocná - no, proč by jinak byla na psychiatrii, že?
Její diagnózu samozřejmě neznám, setkala jsem se s ní na tom příjmovém oddělení, kde byly všechny druhy psych. nemocí. Depresi podle mě neměla.

Lúthien napsal(a):
matlamama napsal(a):
Ta paní tam na tebe čekala .Rozmarilo, někdy to s těmi zrcadly opravdu přeháníš, ale jinak docela bžunda
Já jsem byla až čtvrtá kdo jí to napsal, ale Blo je prostě beznadějná ................bože dej, abych nebyla tak natvrdlá a slepá .................díky díky díky díky !!
Není tady
majkafa napsal(a):
Blossom napsal(a):
matlamama napsal(a):
![]()
Bloss, přemýšlíš nad tím, co ti tady napsala Rozmarila? Cítím, že je v tom hodně pro tebe.
Cítím to tak nějak podobně. A mám o tebe starost. Aby nepřišla větší facka.
Ale já stále věřím, že ty to uvidíš. Doufám, že brzy. Moc doufám, že to pochopíš tak, jak je to psáno.
Mám tě ráda, Blossom.
Majkafo, myslím, že těžko najít dvě rozdílnější osoby, než zrovna ta paní a já:
Ona lidí se stranící, já blízkými obklopená.
Ona pomoc nepřijímající (léky odmítala, s lékaři nespolupracovala, do nemocnice byla převezena proti své vůli), já naopak.
Snažím se i přesto zamýšlet nad tím,co Ti na ní a na mě přijde podobné...
Ano, jsem bytost samostatná, zvládnuvší zatím to, co přede mne život dosud postavil.
Ale rozhodně si nemyslím, že se chovám jako hvězda, která jen druhým radí, je nejchytřejší, a nikdo jí do toho nebude kecat.
Nikoho nepotřebuje.....
kdo mě zná, tak ví, že já se hlásím k tomu, že potřebuju svůj život s někým sdílet, jsem párový a společenský člověk...
Možná jsi tím chtěla říct, že změny, které ve svém životě činím a plánuju, jsou málo, že příliš brzo po nemoci sportuju, že bych měla být pasivnější....
K tomu můžu říct jen to, že skončení podnikání je pro mě změna obrovská (a teď už ji chápu jako pozitivní) a že i pasivně odpočívat umím: Dnes například, když je tak hnusně, skoro celý den relaxuju zde u Babinetu...
Já věřím, že jsem se z prožitého poučila dost a doufám, že facky od života nepřijdou, že si je ani nezasloužím
I prodělanou nemoc beru spíš jakourčité varování nebo lépe nové nasměrování, novou zkušenost, nikoli jako životní facku...
lupina montana napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Blos,
už na začátku mi na tom něco nesedlo: to, že ONA CHCE opustit tento svět. Pokud by byla opravdu to, o čem mluví, tak by neměla potřebu odcházet a prostě by počkala, až "bude odejita". Připadá mi psychicky nemocná, trošku jako ti náboženští fanatici, jak dělají rituály, kde umírají.Přesně tak....buď jsi na konci - pak to neřešíš, nebo prostě ještě nejsi.
Ta holka by asi jen hrozně moc chtěla být, protože si neví rady
a Láska teda nemůže být ani omylem, při tom, jak se vyjadřovala o lidech a jak s nimi soužila
Jdu vás dočíst.
Lupi, já si zase myslím, že ona klidně může být i Láska.
Někdy totiž v sobě musíš mít HODNĚ lásky, abys ublížila, byla hnusná a nepříjemná.
Někdy totiž není zbytí.
A to hlavně, když máš pomoci někomu hodně hodně tupému a strnulému, zatvrzele lpícímu na svých představách a iluzích....
Někdy prostě není jiný způsob a tahle mise není pro každého. Každý to taky nemusí ustát a může zapomenout...
Povolení odejít mít může, ale to neznamená, že ho pustí teď hned, kdy si vzpomene.
Znáš to přece: a dokonáno jest.
Tady prostě dokonáno ještě není.
Není tady
Jinak myslím, že tu nebylo řečeno, že ta žena o sobě tvrdila, že je vysoká duchovní bytost.
To jsou jen vaše soukromé vývody z toho, co napsala Bloos.
A to, co napsala, je zase pouze a jen její interperetace toho, co zažila.
Vidí to jak to vidí.
Z jejích písmenek si každý přečte to, co umí přečíst, ostatní informace mu zůstanou skryty.
Zlobit se a dohadovat se kvůli tomu je nemoudré a taky úplně zbytečné.
Já v nich čtu v podstatě to stejné, jako Rozmarila či majka.
Už dlouho.
Pochopitelně je pouze na Bloos, co si z těch našich různých úhlů pohledu vezme a co zamete pod stůl.
Je to její život a její zodpovědnost, jak ho žije. Její vůle, zda se pohne z místa, aby mohla vidět i to, co je jí z něj zakryto, a nebo zda setrvá tam, kde je.
Z vlastní zkušenosti vím, jak těžké je se pohnout z místa, naproti tomu jak lehké je manipulovat fakty, aby vše vypadalo naprosto logicky, úžasně, idilicky a moudře.....
Mája je prostě mocná bohyně, vymanit se z jejího sevření a překonat její kouzla není tak jednoduché jak to vypadá 
Není tady

Těžko soudit někoho, jehož kůži nenosíme, že?
Ta paní má takový vývoj, jaký sama chtěla a ať dopadne jakkoliv, poučí se z toho.
Bloss, v setkání s onou dámou bych nehledal zrcadlo, ale spíše potvrzení toho, že "protiklady se přitahují". Sama jsi je nakonec tady vypsala - ona uzavřená a odmítající pomoc, ty naopak otevřená a spolupracující.. atd. V tom setkání jsi měla poznat odvrácenou tvář něčeho, kam by ses mohla dostat, kdybys dělala chyby. Ber to, jako poučení. Jako návod, "jak taková být nechceš", to je vše. Asi takový mám z toho pocit.
Pan, píšeš: "když máš pomoci někomu hodně hodně tupému a strnulému, zatvrzele lpícímu na svých představách a iluzích".. Na jednu stranu máš recht, ale z jiného úhlu pohledu bych namítal, že jakékoliv kvaltování toliko pro hovado dobré jest, protože vývoj má každý takový, jaký potřebuje právě teď a nyní. Když je někdo "zabedněný", pak to není samo sebou. Má to svůj, mnohdy bolestivý účel, který si jedinec sám zvolil. Tím, že v někom vidíme "tupého a zaslepeného", může být pro dotyčného dost zraňující.. Ovšem je to jen osobní názor, nic víc.
Upravil(a) DaiTerr (3. 5. 2011 19:12)
Není tady

DaiTerr napsal(a):
Těžko soudit někoho, jehož kůži nenosíme, že?
Ta paní má takový vývoj, jaký sama chtěla a ať dopadne jakkoliv, poučí se z toho.
Pan, píšeš: "když máš pomoci někomu hodně hodně tupému a strnulému, zatvrzele lpícímu na svých představách a iluzích".. Na jednu stranu máš recht, ale z jiného úhlu pohledu bych namítal, že jakékoliv kvaltování toliko pro hovado dobré jest, protože vývoj má každý takový, jaký potřebuje právě teď a nyní. Když je někdo "zabedněný", pak to není samo sebou. Má to svůj, mnohdy bolestivý účel, který si jedinec sám zvolil. Tím, že v někom vidíme "tupého a zaslepeného", může být pro dotyčného dost zraňující.. Ovšem je to jen osobní názor, nic víc.
Ano to máš pravdu , že často vidíme lidi , kteří prostě neberou , jasně vidím že nemají šanci a přitom jsoiu nešťastní , nedaří se jim ,ale nejsou na tom tak, aby pochopili, co mají změnit.
Ale pokud člověk dostane za vyučenou a skončí na dva měsíce na psychiatrii a tam potká takový nádherný zrcadlo a vrátí se a jede postaru
.........dyt mu to ten Vesmír strká pod nos a říká, koukej , prober se , trky trky.........
A to ani nemluvím o tom, jak jsem občas poslouchala, že jsem nemocná a proto moje slova nemají váhu........... a hopla .............dotyčná rádkyně skončila na psychiatrii, kde já jsem 20 let nebyla a bere dávky léků , který já jsem v životě nepozřela ........
Není tady
Rozmarilo, ty poslední věty - to už je zase stará Rozmarila s nesprávnou medikací. Proč vždy tak rychle zklouzneš k tomuhle? A pak tě vyhodí. Musíš? Nejde to jinak?

majkafa napsal(a):
Rozmarilo, ty poslední věty - to už je zase stará Rozmarila s nesprávnou medikací. Proč vždy tak rychle zklouzneš k tomuhle? A pak tě vyhodí. Musíš? Nejde to jinak?
A za co mě vyhodí? za to že tu Bloo psala že jsem psychiatrický pacient a sama skončí na psychiatrii v mnohem horším stavu ? To je pravda ........je to dodnes na Babinetu . já jsem v životě velký dávky AD nebrala , mám celoživotně miniaturní dávku AP .
Jestli se na Babi vyhazuje za pravdu, tak prosím.....jen do toho .......Ale to Bloosom nepomůže , ji to nezachrání, když odstraníte všechny zrcadla 

V tom je právě velký poučení......ODŘÍKANÉHO NEJVĚTŠÍ KRAJÍC........ Někoho pomlouváš a sama skončíš mnohem hůř.
Já se klidně odhlásím sama, nepotřebuju házet perly .......a vyhazovat energii z vokna
A ty nemůžeš posuzovat cizí medikaci, když sama jsi víc pacient než psychiatr..... 
Upravil(a) matlamama (3. 5. 2011 20:09)
Není tady
Bloss na psychiatrii potkala mnohem více lidí. Případ popsané ženy se jí zdál nejvíce kontraverzní a určený pro BB. S tím nastaveným zrcadlem nemáte pravdu, protože, jak psala, bylo tam těch zrcadel desítky -alkoholici!čky, feťaci!čky, těžší i lehčí pacienti. Najít si v této skupině své protější zrcadlo je za vlasy přitažené.
Upravil(a) Vladena (3. 5. 2011 20:23)
Není tady
Tak se nám z toho vlákna stává kabaret
.
No, když nic jiného, tak se aspoň můžem nad čím pobavit. 

Vladko to mi říkal můj masér, kterej je jasnovidec, že něco tě naučit může třeba i bezdomovec .......celý dny chodíš a nic a pak přijde bezdomovec a řekne ti větu a tebe to trkne, posune .........nikdy nevíš koho potkáš a co ti to dá...........i takovej špinavej bezdomovec ti může zachránit život, protože ti třeba něco zrcadlí ...........
Tvoje zrcadlo nemusí být tvoje kopie , ale může mít nějakou výraznou vlastnost, která je i tvůj problém a ty to vidíš jako na talíři.........já se třeba chovám ve spoustě věcí jako Bloo, jsem tvrdohlavá, nejchytřejší, nepoučitelná, zachranuju svět , vyhazuju spoustu energie na blbosti ......ale u ní to vidím jako na podnose........
Není tady
Roz, s tím souhlasím. Kdokoliv nám může dát v nečekaném okamžiku takový obrovský dar, o jakém píšeš.
Když mi bylo asi 20, byla jsem s kámoškou v Karviné v jednom děsně děsně zaplivaném pajzlu. Vzali nás mezi sebe opilí horníci. Prostí muži. Ale chvílemi jsem tam nacházela taková životní moudra, jaká mi třeba nemůže dát ani leckterý CSc. Jednoduchá, prostá ale naprosto skutečná a fungující životní moudra, která leckdy tím, že se díváme někam k oblakům, přehlédneme a přitom jsou přímo před námi. 
Já bych to nenazývala zrcadlením , ale životní moudrostí. Moudrý člověk naslouchá ostatním a bere si od ostatních to nejlepší. Jenže to přijde většinou s věkem, mládě tolik nevnímá a hlavně nechce poslouchat, musí si svoji cestu vyšlapat. A pokud je člověk opravdu moudrý, vezme si příklad třeba i z bezdomovce nebo z přírody, zvířat. Je to věcí inteligence a životních zkušeností. Žádná kouzla či nastrčená zrcadla.
Není tady
Máš z kouzel, nastrčených zrcadel, ať to pojmenujeme jakkoliv, strach, že se jim tolik bráníš, Vladěno? 
Ona stejně jsou, ať si je připouštíme, nebo ne.