Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#276 6. 5. 2011 9:27

amely
♥♥♥♥♥--

Re: Zvláštní pacientka na psychiatrickém oddělení

Tak pokud jde o narážky Rozmarily na Selimu ohledně bezdětnosti, tak v mnohém Rozmarilu chápu.
Už jsem jednou psala Selimě citát z knihy Ilony Borské - Doktorka z rodu trubačů.
nevím to přesně, ale zhruba .....dokud jsem se sama nestala matkou, žila jsem stejně bezstarostně a byla jsem stejně bezcitná jako muži. Až mateřství mi pomohlo poznat mnohé....
není to přesně.

Ale mám pocit, že Selima tu dost ublížila některým nešťastnám matkám. přišla sem nešťasná mladá maminka která nevěděla kudy kam -a Selima jí jen dala další ránu. napadlo mne to mnohokrát.
Navíc Rozmarila má postižené dítě a díky tomu má další zkušenosti pro mnoho jiných nepochopitelné. Já mám postižené dítě taky -a taky mám řadu takových zkušeností.
Proto jsme možná obě citlivé na tvrdost Selimy vůči matkám. Já to přejdu v klidu, Rozmarila to přežene- ale chápu proč.
Myslím že to co dělá Rozmarila Selimě, dělala Selima jiným matkám.

Není tady

#277 6. 5. 2011 9:56

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Takhle, Blossom, to byla reakce na takovou tu tvoji typickou stavbu příspěvků na duchárně:  Ti, kdo se prezentujou jako duchovní bytosti vlastně vůbec duchovní nejsou, protože mají takové a makové chyby, které by duchovní lidi vůbec mít neměli, to já jsem na tom přes všechny mé milé nedostatky teda líp, podepsána Blossom.

Vypláznutý smajl se ti tam nehodí? No tak já ho tam příště nedám. Jinak – kdyby tu byl někdo doopravdy zlomyslný, uměl by ti ublížit i s použitím těch nejhezčích slov a smajlíků.  Tvoje velká touha být viděna v tom nejlepším světle zároveň se sklonem reagovat zde na všechno, co se tě i vzdáleně týká a uvádět neustále věci na pravou míru je snadno zneužitelná, stačí vytvářet okolo tebe „tmu“ častou a „dobře míněnou“ kritikou a ty stejně jako lovená můra neomylně zamíříš ke světlu. Prů.er je ten, že vždy a furt, takže ti hrozí, že si tady k pobavení některých svoji chytrou hlavičku otlučeš nadmíru.  Ty sem totiž nechodíš relaxovat, to ti nikdo nezbaští,ty sem chodíš pilně pracovat. 

Smajlíky si sem domysli, jaké chceš, já v nich zřejmě tápu.

Není tady

#278 6. 5. 2011 10:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DaiTerr napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

matlamama napsal(a):

A já kolem sebe tvrdost nevidím, nebo vidím ale nevnímám jí a neřeším, nebolí mě........protože je pro mě čitelná ...........ty jí vidíš a potkáváš, protože jí v sobě potlačuješ ........jsi vevnitř tvrdej a zlej,  proto pořád vidíš tvrdý a zlý věci okolo, jako v zrcadle..........musíš najít způsob jak to vyventilovat nenásilně ,aby tě to zrcadlo pořád neotravovalo........big_smile

Daí,
Rozmarila je přímočará, já zase řekla "to co se ti stalo".....
Taky si myslím, že to v sobě máš. Taky by bylo divu, kdybys to po tom, co sis zažil, v sobě neměl.
Nakonec máme to tam všichni, každý v jiném poměru a každý ten mix máme jinak zpracovaný.....

Já tohle neberu jako útoky, ale jako informce, které nějak zpracovávám - viz výše.
Je to tu to nejcennější, co tu můžeš najít - zdánlivě negativní útoky na sebe stolt
Nevytvářet si na základě toho blbý myšlenky a pak negativní emoce, to je skutečný cíl každého.
Nevěřím ani zbla tomu, kdo tu píše, že se sem chodí bavit. Sem na duchovní ani náhodou.
Povídali, že mu hráli winklol

Pan, díky. I za ten příspěvek o tom "učiteli byznysmenů". Snažím se s tím pracovat a fakt některá "negativa" už mi nepřipadají tak "negativní".

Vzpomínáš, jak jsem se kdysi vztekal na ten tvůj podpis dole? Dnes to vidím zase jinak. Že je v tom dost pokory, akorát to člověk musí uvidět sám. Tehdy jsem měl, ani nevím proč, pocit, že tím vyjadřuješ jakousi nadřazenost nad druhými, že se stavíš do role nějakého Boha (přirovnání). Dnes bych naopak řekl, že jseš tím, "komu není dovoleno" v tom smyslu, že jsi došla v poznání tak daleko, že už víš, jak je člověk vlastně jen část něčeho obrovského a tudíž si zatím opravdu nemůže dovolit to, co "Bůh", i když je jeho součástí..

(Pevně věřím, že jsem tímto zase něco nepodělal a že si to nevyložíš opačně, než je to zamýšleno. Každopádně - pokud jsem se opět netrefil, budu doufat, že mi blejskne zase v budoucnu. A vůbec - už se do toho moc zamotávám.. "-)

Ale no tak, i já mám "vztekací období! za sebou a proto myslím, že rozumím tomu, co jsi napsal.
Je to SKORO tak wink. Já vím, že je ten podpis velmi "startovací". Kdo ho nepochopí, ten má zkrátka práce jak na kostele, kdo ho pochpopí, může se už jen smát pod fousy. Ví už to hlavní: každý si přece může vybrat, čím chce být stolt
Nu a hned jsem si všimla, že máš nový podpis tummenupp

Trochu mne mrzí, že jsem přišla o Rozmařiliny perly a ty perly nemyslím vůbec ironicky.
Kdo si umí tu kupku hnoje, kterou bohužel za čas začne kolem sebe metat, trchu přehrabat, ty perly pro ssebe tam najde. Kdo se ošklíbá, že by se umazal, umaže se halt o to víc, že nebude hrabat  jen v kupce, ale v celém kopci hnoje, odkud to Roz pro něj vytáhla. Tak to prostě chodí.

Ten Carnegie je fakt dobrej, vřele doporučuji ke STUDIU, jedno přečtení je málo stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#279 6. 5. 2011 10:08

Johana50
♥♥♥♥♥--

Haiel, já ten smailík teď použiju:  godlike

Poslední tvůj příspěvek mám chuť podepsat i vlastní krví, jak vystihuje pravou podstatu toho, co mi jde při čtení TADY hlavou.
Zdraví ,, podpis : Somaia ( vlastní krví)  big_smile

Upravil(a) Johana50 (6. 5. 2011 10:08)

Není tady

#280 6. 5. 2011 10:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Johana50 napsal(a):

Haiel, já ten smailík teď použiju:  godlike

Poslední tvůj příspěvek mám chuť podepsat i vlastní krví, jak vystihuje pravou podstatu toho, co mi jde při čtení TADY hlavou.

Vnímám to naprosto stejně.

A také bych se ráda vrátila k tématu, takže v duchu toho, co napsala Haiel připomínám, že Karolína je tu zobrazena a viděna očima Bloos. To ale vůbec neznamená, že JE taková.
A vo vo vo tom by to tu mělo být.
Takže jak i Bloos píše o příspěvcích jiných: Karolína je prostě taková, jaká je Bloos.
To prostě nevokecá.

Razím na sabat, užijte si víkend a přemýšlejte.

Není tady

#281 6. 5. 2011 10:24

majkafa
Host

Johana50 napsal(a):

va

#282 6. 5. 2011 10:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Draku, já ty tvý příspěvky prostě miluju! lollolgodlike
Teda, jestli ti nevadí, že se tak nějak nežinýruju se smajlíkama cool
To by jedna neřekla, jak trocha dračího polechtáníčka dokáže prokysličit stojaté vody storstark
Taktéž razím na sabat, počasí objednaný, dříví naštípaný, co více si člověk může přát.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#283 6. 5. 2011 11:11

Johana50
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

Johana50 napsal(a):

va

Co to? něco se ti nezdá, či čo? cool

Není tady

#284 6. 5. 2011 13:11

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

Tak pokud jde o narážky Rozmarily na Selimu ohledně bezdětnosti, tak v mnohém Rozmarilu chápu.
Už jsem jednou psala Selimě citát z knihy Ilony Borské - Doktorka z rodu trubačů.
nevím to přesně, ale zhruba .....dokud jsem se sama nestala matkou, žila jsem stejně bezstarostně a byla jsem stejně bezcitná jako muži. Až mateřství mi pomohlo poznat mnohé....
není to přesně.

Ale mám pocit, že Selima tu dost ublížila některým nešťastnám matkám. přišla sem nešťasná mladá maminka která nevěděla kudy kam -a Selima jí jen dala další ránu. napadlo mne to mnohokrát.
Navíc Rozmarila má postižené dítě a díky tomu má další zkušenosti pro mnoho jiných nepochopitelné. Já mám postižené dítě taky -a taky mám řadu takových zkušeností.
Proto jsme možná obě citlivé na tvrdost Selimy vůči matkám. Já to přejdu v klidu, Rozmarila to přežene- ale chápu proč.
Myslím že to co dělá Rozmarila Selimě, dělala Selima jiným matkám.

Já to také chápu (proč to Roz. dělá konkretně selimě), má nějaký problém,  ale je mi to fest proti srsti, protože si myslím, že takto volených (oni asi nejsou volená, jen prostá reakce) slov není potřeba a nejsou nikomu přínosem. Jen svědčí o vnitřním rozpoložení pisatele (a nikoli adresáta) a sděluje nám, co ho trápí. Vulgárně tedy.
Pokud volí slova - jak jsme viděli - pak plní účel a je přínosem.
Opravdu si nemyslím, že by mateřství bylo jedinou cestou k vypilování chrakteru a kvalit člověka. Nemyslím si ani , že být matkou je nějaká extrémní zásluha. Být dobrým člověkem, to už ano.
Mateřství ti dalo poznat mnohé. Někomu druhému ale třeba ne a někomu třetímu to zas dala poznat třeba cyklistika nebo ornitologie.

Není tady

#285 6. 5. 2011 13:16

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Johano ty jsi Somaia ? ta moje oblíbená somaia? va (zopakuji majčino ) va va
Jestli jo, tak proč mi v tom děláte do.pr.de.le bo.r.del ?
amatetemě !

Není tady

#286 6. 5. 2011 14:18

pravdada
Zablokovaný

Příspěvek byl v rozporu s pravidly fór Babinet.

Upravil(a) Ronja (6. 5. 2011 14:35)

Není tady

#287 6. 5. 2011 14:20

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Carnegi:
"Nemám čas se hádat. Nemám čas ničeho litovat a nikdo mne nemůže donutit klesnout tak hluboko, abych ho nenáviděl"

Upravil(a) Lvice (6. 5. 2011 19:30)

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#288 6. 5. 2011 14:20

pravdada
Zablokovaný

Příspěvek byl v rozporu s pravidly fór Babinet.

Upravil(a) Ronja (6. 5. 2011 14:34)

Není tady

#289 6. 5. 2011 14:25

Lvice
♥♥♥♥♥--

Ha Bábi v novém kabátě big_smile. Zdravím tě.

Není tady

#290 6. 5. 2011 14:25

Blossom
Host

haiel napsal(a):

Takhle, Blossom, to byla reakce na takovou tu tvoji typickou stavbu příspěvků na duchárně:  Ti, kdo se prezentujou jako duchovní bytosti vlastně vůbec duchovní nejsou, protože mají takové a makové chyby, které by duchovní lidi vůbec mít neměli, to já jsem na tom přes všechny mé milé nedostatky teda líp, podepsána Blossom.

Vypláznutý smajl se ti tam nehodí? No tak já ho tam příště nedám. Jinak – kdyby tu byl někdo doopravdy zlomyslný, uměl by ti ublížit i s použitím těch nejhezčích slov a smajlíků.  Tvoje velká touha být viděna v tom nejlepším světle zároveň se sklonem reagovat zde na všechno, co se tě i vzdáleně týká a uvádět neustále věci na pravou míru je snadno zneužitelná, stačí vytvářet okolo tebe „tmu“ častou a „dobře míněnou“ kritikou a ty stejně jako lovená můra neomylně zamíříš ke světlu. Prů.er je ten, že vždy a furt, takže ti hrozí, že si tady k pobavení některých svoji chytrou hlavičku otlučeš nadmíru.  Ty sem totiž nechodíš relaxovat, to ti nikdo nezbaští,ty sem chodíš pilně pracovat. 

Smajlíky si sem domysli, jaké chceš, já v nich zřejmě tápu.

Tak si opět trochu "zapracuju" lol :

Tvůj první odstavec, haiel, mi potvrzuje, že ty (a několik z vás dalších) nepíšete příspěvky ke konkrétním vláknům a tématům, které jsem napsala.
Vy reagujete prostě na moji maličkost osobně. wink smile

A protože jste si vykonstruovaly myšlenku, kterou popisuješ v tomhle prvním odstavci, jelikož jsem si dovolila párkrát vyjádřit svůj názor (který vám nezapadal do názorů vašich a kdo nejde s námi, jde proti nám), tak vám prostě ležím v žaludku.

Na to použijte svá oblíbená zrcadla wink a sami sebe se zeptejte - proč? Co nám ta Bloss zrcadlí, že nás to tak dráždí??

Na druhém odstavci mě pobavilo to, že "mi to nezbaštíte". big_smile rock
Klidně si myslete, že tu pracuju jak v kamenolomu, když vás to nějak uspokojí. To je vaše kaše. stolt

Upravil(a) Blossom (6. 5. 2011 14:52)

#291 6. 5. 2011 14:32

Blossom
Host

A hele, Rozmarila  - pravdada  po stopadesáté!! lol  storstark

Jdeš brzo, Rozmarilo...
Ještě po těch čtyřech nelezu. Až polezu, řeknu ti, ať si můžeš kopnout.  wink big_smile

#292 6. 5. 2011 14:40

majkafa
Host

Psaní Johany mi bylo povědomé, ale nevěděla jsem, kam přesně ho zařadit. No, už vím.

#293 6. 5. 2011 14:48

Johana50
♥♥♥♥♥--

Lvice napsal(a):

Johana 50 napsal(a):

Somaio, hlavně žes mi před půl rokem do SZ na jiném webu usilovně tvrdila, že nechápeš, proč ti podsouvám, že jsi Johana 50 a že nikdo takový nejsi.... Ty jsi taky dobrá lhářka.... roll Nojo, ona by ta tvoje dokonalost získala praskliny, žejo vissla.

lol lol krása.... leze to z tebe jak z chlupaté deky... lol
Lvíčku, Ištar, a tak podobně... možná by bylo dobré podívat se nejdříve na své vlastní tanečky  než  zase začneš ukazovat prstem. Možná jsi mě  onehdá jen nepochopila, já nevím jak to vzniklo,nepamatuji se  a nepovažuji za podstatné se v něčem takovém hrabat. Zvláště proto, že jistá svá rozhodnutí považuji za intimní a není nutné , abych je sdělovala všem.
Dokonalý není nikdo ani já si  to o sobě nemyslím, jinak už bych se vznášela jinde na obláčku nirvány , že áno.  wink

Upravil(a) Johana50 (6. 5. 2011 14:49)

Není tady

#294 6. 5. 2011 14:52

Johana50
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

Psaní Johany mi bylo povědomé, ale nevěděla jsem, kam přesně ho zařadit. No, už vím.

A co z toho plyne? Pro mne tedy nic.
Jestli a jak jsem něco píšu nebo nepíšu je přeci jen mé vlastní rozhodnutí. Většina lidí je tu stejně jen nick , se kterým se reálně zřejmě nepotkám.

Upravil(a) Johana50 (6. 5. 2011 14:53)

Není tady

#295 6. 5. 2011 14:57

Johana50
♥♥♥♥♥--

P.S. děvčata, není to moje vlákno o mě. To , co jsem  napsala bylo pro konkrétně pro Haiel a jestli něco máte ke mě  osobně, dejte to do SZ. Děkuji. offtopic

Upravil(a) Johana50 (6. 5. 2011 14:57)

Není tady

#296 6. 5. 2011 17:29

Lvice
♥♥♥♥♥--

Carnegi:
"Nemám čas se hádat. Nemám čas ničeho litovat a nikdo mne nemůže donutit klesnout tak hluboko, abych ho nenáviděl"

Upravil(a) Lvice (6. 5. 2011 19:31)

Není tady

#297 6. 5. 2011 21:30

majkafa
Host

Život po nevěře » Proč jsme podvedli/podvádíme svého partnera » 23. 8. 2009 17:41
Johana50
Replies: 334
Přejít na příspěvek
Ahoj dikutující,
už více než rok si se zájmem chodím číst na stránky Babinetu, ale nedostala jsem zatím ten správný podnět čímkoliv ze svého života bohatého na zážitky přispět. ...

Kdy že to byly ty Pece? 2008? A Černošice? 2007? Svezlas mě tam, vzpomínáš? big_smile
A to jsi na stránkách Babinetu přeciž jenom cos napsala. Pravda, ne pod nickem Johana50.
Že by už špatná paměť?

Máš potřebu takhle okatě lhát sama sobě? Proč?
Zvláštní pacientka...

Upravil(a) majkafa (6. 5. 2011 21:43)

#298 6. 5. 2011 21:48

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Prosím o návrat k tématu, díky moc.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#299 9. 5. 2011 9:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Víkend super big_smile Sabat se vydařil cool

Takže zpět k tématu:
Bloos, hezky sis "zapacovala" smile
Proč se probůh divíš, že tu reagujeme na tvoji maličkost?
Až budeš tvoje velikost, bude to třeba jiné, ale pochybuji o tom.
Každý tu reaguje na toho druhého, to je přece normální.
Zvlášť když mu ten druhý, jak už jsi několikrát sama napsala, ukazuje "sebe v něm" big_smile
Proč s tím máš pořád takový problém a tolik energie stále věnuješ na vyvracení cizích/svých domněnek?
Prostě to nech ležet, plynout, jak tu holky řekly.
Nech to plynout a přemýšlej, vciťuj se: jsem tohle opravdu já?
Nejsem - nechám to být
Jsem - vyřeším si to
Nevím - dám tomu čas

Prosté že? wink
A nebo ne? roll

Teď obecně, kdo se v tom najde, tak se v tom prostě najde:
Osobně děsně miluju věty typu: bylo to tak náročné, těžké, byla jsem na všechno sama, ale ZVLÁDLA JSEM TO.
rollsjukroll
Houby zvládla.
"Ryje držkou v zemi", lupe antidepresiva, ale pořád vykládá, jak to zvládla....

Z vlastní zkušenosti, ale i ze zkušeností ostatních, vím, že až teprve když si přiznám: tak tohle jsem nezvládla, ba co víc: já to ani NEMUSÍM zvládat, tak pak, až teprve PAK stolt, jsem z problému venku.
Dovolit sama sobě "selhat, zklamat".... prostě to NEDAT, je znakem pravé duchovní síly a opravdového duševního zdraví stolt
Vědět, že na všechno NEMUSÍM být sama, protože nejsem ta hrdinka, která ví všechno nejlíp a taky všechno nejlíp udělá, zařídí, obstará. Dovolit i ostatním, aby i oni se realizovali, nechat jim jejich prostor a přiznat si, že tohle a tohle prostě nedávám, to je známka pevného psychického zdraví a moudré osobnosti.
To ostatní jsou kecy, obyčejné silácké kecy a lhaní si do kapsy, které zakrývá strach z odsouzení, kritiky, bal bla stolt

Není tady

#300 9. 5. 2011 13:02

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Víkend super big_smile Sabat se vydařil cool

Takže zpět k tématu:
Bloos, hezky sis "zapacovala" smile
Proč se probůh divíš, že tu reagujeme na tvoji maličkost?
Až budeš tvoje velikost, bude to třeba jiné, ale pochybuji o tom.
Každý tu reaguje na toho druhého, to je přece normální.
Zvlášť když mu ten druhý, jak už jsi několikrát sama napsala, ukazuje "sebe v něm" big_smile
Proč s tím máš pořád takový problém a tolik energie stále věnuješ na vyvracení cizích/svých domněnek?
Prostě to nech ležet, plynout, jak tu holky řekly.
Nech to plynout a přemýšlej, vciťuj se: jsem tohle opravdu já?
Nejsem - nechám to být
Jsem - vyřeším si to
Nevím - dám tomu čas

Prosté že? wink
A nebo ne? roll

Teď obecně, kdo se v tom najde, tak se v tom prostě najde:
Osobně děsně miluju věty typu: bylo to tak náročné, těžké, byla jsem na všechno sama, ale ZVLÁDLA JSEM TO.
rollsjukroll
Houby zvládla.
"Ryje držkou v zemi", lupe antidepresiva, ale pořád vykládá, jak to zvládla....

Z vlastní zkušenosti, ale i ze zkušeností ostatních, vím, že až teprve když si přiznám: tak tohle jsem nezvládla, ba co víc: já to ani NEMUSÍM zvládat, tak pak, až teprve PAK stolt, jsem z problému venku.
Dovolit sama sobě "selhat, zklamat".... prostě to NEDAT, je znakem pravé duchovní síly a opravdového duševního zdraví stolt
Vědět, že na všechno NEMUSÍM být sama, protože nejsem ta hrdinka, která ví všechno nejlíp a taky všechno nejlíp udělá, zařídí, obstará. Dovolit i ostatním, aby i oni se realizovali, nechat jim jejich prostor a přiznat si, že tohle a tohle prostě nedávám, to je známka pevného psychického zdraví a moudré osobnosti.
To ostatní jsou kecy, obyčejné silácké kecy a lhaní si do kapsy, které zakrývá strach z odsouzení, kritiky, bal bla stolt

Pandorro, v jedné věci máš naprostou pravdu: Víkend super. tummenupp big_smile

To ostatní (půjčím si opět tvá slova) - jsou kecy. stolt smile 
Mimochodem, rétorikou se začínáš dost podobat Rozmarile, všimla sis? vissla

Jinak - Ronja správně žádala o návrat k tématu.
A to téma je "Zvláštní pacientka na psychiatrickém oddělení.
Nikoli téma Blossom.

Takže doporučuji návrat k tématu, jestli tedy k tomu tématru máte kdo co ještě dodat. smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí