Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#251 5. 5. 2011 20:59

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Zvláštní pacientka na psychiatrickém oddělení

babizny napsal(a):

Vladena napsal(a):

Tak, já se přiznám já jsem srab. Nechápu, že píšete, že se vás to nemůže dotknout a vlastně nic se neděje.  Mně je to značně nepříjemné, nemohu napsat, že klidek a pohoda. Znám se, bude se mi to honit celou noc hlavou. Koukám, že se to roztáčí znova......no, potěš koště!

Tys tu ryla celý dny Vladko........nemáš se doma s kým hádat , tak reješ tady, k tématu jsi nic pořádnýho nenapsala a když jo, bylas vedle...........seš zlej rejpal, kterej si hraje na slušnou a spravedlivou.

Ještě štěstí, že si chráním své soukromí! Doporučuji každému.

Není tady

#252 5. 5. 2011 21:04

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Bloss, já to vidím ze svého úhlu pohledu a třeba je to úplně blbě. Mě to spíš přijde, žes nabrala druhý dech a až nabereš síly, pojedeš nanovo, ale v jiných kolejích. Upřímně doufám, že se mýlím a ten čas relaxace tě přivede na jiný směr.

Vlaďko, já ti písnu SZ.

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#253 5. 5. 2011 21:07

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Lvice napsal(a):

Bloss, já to vidím ze svého úhlu pohledu a třeba je to úplně blbě. Mě to spíš přijde, žes nabrala druhý dech a až nabereš síly, pojedeš nanovo, ale v jiných kolejích. Upřímně doufám, že se mýlím a ten čas relaxace tě přivede na jiný směr.

Vlaďko, já ti písnu SZ.

Musíš na Vladena- jsme tu dvě.

Není tady

#254 5. 5. 2011 21:11

Blossom
Host

Judyna napsal(a):

Tak jsem se prokousla dnešními příspěvky a řeknu Vám, je to síla. Já vím, proč na duchovní moc nechodím (bez urážky), ale to se třeba změní.
Víte, mám jednu otázku. Pro Bloos, ale i pro jiné. Vysvětlete mi prosím jednu věc. Bloos založila tuto diskuzi krátce po příchodu z nemocnice, kde se léčila z deprese. Ćili předpokládám, že to byla těžká deprese, když už s ní byla v nemocnici. Já nechápu, jak mohla ihned založit takovéto téma a moci na naše příspěvky(často k ní nepřívětivé) reagovat. Na mě to vše působí značně "depresivně" a to jsem zdravá. Já, když jsem měla náznak deprese po porodu a zároveň v předrozvodovém období, tak bych nejraděj jen spala, nebyla jsem schopná moc komunikovat s okolím - jen to nejnutnější a na takovouto debatu bych absolutně neměla síly. Já vím, když je jiný, i způsob uzdravování může být jiný. Ale je toto možné? Jak to Bloos ustojí?

Judyno, já už jsem v rekonvalescenci. Dobře a normálně mi začlo být už v nemocnici, asi 3 týdny před odchodem domů, teď se cítím zcela OK.

Já to mám tak, že psaní je pro mě zároveň zábava, i poučení. A chtěla jsem si v hlavě dosrovnat myšlenky a pocity, vidět je z různých úhlů, tak jsem založila vlákno o Postřehy z nemocnice na Psychologické, a pak tady to na duchovní.

Každý máme asi své způsoby, každému pomáhá něco jiného. Já například spím dobře, tak normálně, nemám potřebu spát víc (jak píšeš, žes měla ty). Míň jsem komunikovala zkraje v nemocnici, ale teď už s tím nemám problém, naopak, cítím, že mi komunikace dělá dobře.
Já to cítím tak, že mě Babinet vyhovuje, že psaní pro mě není výdej energie, ale spíš lepší srovnání svých myšlenek a z některých odpovědí si hodně pro sebe beru, i tu energii. stolt

A že tu jsou i příspěvky negativní, nebo "hrubšího zrna"? To mě nevadí, s negativními člověk v diskusi musí počítat, a někdy i z nich se dá něco si pro sebe vybrat, no a ty hrubozrnné wink winkbig_smile  bývají jen od pár lidí, které už za několik let co chodím na Babinet, dobře znám, a tak vím, že od nich nelze ani nic jiného čekat. Ono hodně často platí, že příspěvek mluví víc o svém autorovi, než o tom, komu je směřován. stolt smile

#255 5. 5. 2011 21:14

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Bloos, děkuji za odpověď. Mně to fakt zajímá, konfrontuji to sama se sebou. Mně to tenkrát trvalo hrozně dlouho, než jsem se srovnala, proto se zajímám o to, jestli je možné, aby Ti bylo líp po takto krátké době. A píšeš, že je, tak to je dobře.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#256 5. 5. 2011 21:20

majkafa
Host

Mně taky tenkrát trvalo tak rok a půl, než jsem byla venku z nejhoršího. Vím, každý jsme jiný, ale u Bloss, intuice nebo co... Mám o tebe opravdu starost. A nevím, co s tím.

#257 5. 5. 2011 21:22

majkafa
Host

Blossom, chodíš k psychologovi? Zjistila jsi, ty nebo lékaři, proč ses propadla do deprese?

#258 5. 5. 2011 21:24

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Mně taky tenkrát trvalo tak rok a půl, než jsem byla venku z nejhoršího. Vím, každý jsme jiný, ale u Bloss, intuice nebo co... Mám o tebe opravdu starost. A nevím, co s tím.

Bloss, souhlasím s Majkou, moc brzo, aby si všechno mohla ustát. A pokud byla první deprese, tak spouštěcí mechanismus na druhý atak funguje mnohem rychleji.

Není tady

#259 5. 5. 2011 21:24

Blossom
Host

Judyna napsal(a):

Bloos, děkuji za odpověď. Mně to fakt zajímá, konfrontuji to sama se sebou. Mně to tenkrát trvalo hrozně dlouho, než jsem se srovnala, proto se zajímám o to, jestli je možné, aby Ti bylo líp po takto krátké době. A píšeš, že je, tak to je dobře.

A  bylas tehdy s tím v nemocnici, nebo ses léčila jen ambulantně?

Mě se teď po vašich příspěvcích i po životopisech spolupacientů (laicky) zdá, že ambulantně se s tím lidi někdy trápí i léta, a že právě nemocnice na to pomáhá mnohem víc a rychleji.
Mají možnost Ti upravit léky přesně podle potřeby, když tě mají denně pod dohledem, a kromě toho je fakt dobrá ta skupinová psychoterapie, denně jsme měli tak 3, různě zaměřené. Takové intenzity léčby nelze nikdy ambulantně dosáhnout.
A taky myslím, že řadě z nás, co jsme tam v nemocnici byli, pomohlo vytržení z prostředí, které nás do depresí dostalo. Dokonce mnozí ani nechtěli zkraje chodit domů na propustky.

Proto bych snad doporučovala, netrapte se případně s depresí doma, jděte si raděj na nkolik týdnů do nemocnice (i když příjmové oddělení není žádný med), budete rychleji fit.

#260 5. 5. 2011 21:41

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Blossom, chodíš k psychologovi? Zjistila jsi, ty nebo lékaři, proč ses propadla do deprese?

Majkafo, chodím, máme to dokonce v rekonvalescenci "nařízené". Byla jsem právě dnes. A mám z toho dobrý pocit. Znovu jsme to vše probraly, psycholožka mě ujistila, že mám nastoupenou dobrou cestu, hlavně ohledně odchodu z podnikání. Varovala mě, abych se nenechala přemluvit do firmy zpět (ty snahy jsou, zaměstnanci mě přesvědčují, že mi budou víc pomáhat, byli u nás spokojení, nechce se jim jinam). Ale já mám toto v sobě vyřešené, zdraví je mi přednější, zkusím to zařídit tak, že si jiná firma pronajme prostory a možná si nechá i ty lidi tam, jelo by to pod jiným jménem, za nájem, a hlavně - na jejich zodpovědnost a riziko. Já to tam pomůžu teď přes léto dokončit, ty změny, a na podzim půjdu někam do zaměstnání (tedy snad ho najdu).

Právě ta velká zodpovědnost mě nejvíc ničila, stálé riziko, že nebudou objednávky, že někdo nám nezaplatí atd. K tomu já sama na výchovu dětí, na 2 domy, ten kde bydlíme a firma. Bylo toho zkrátka  na jednoho člověka moc. 
To vše jsme probrali už na psychoterapiích v nemocnici.
A vysvětlili mi, že se mi za těch 12 let, co de facto vedu firmu a byla na vše sama, nasčítalo dlouhodobé přetížení organismu. (12 let počítám od doby, kdy doma manžel přestal fungovat, i ve firmě.)
No a k tomu určitá genetická dispozice k úzkostem, která v našem rodě je.
To jsou ty příčiny, mám je už zmapované.

Upravil(a) Blossom (5. 5. 2011 21:48)

#261 5. 5. 2011 21:51

majkafa
Host

Blossom, tak mě to uklidnilo. smile Nedej se zlákat a taky to nepřežeň moc s pomocí nové firmě. Jak píšeš, pamatuj a dělej vše s vědomím, že zdraví je nejdůležitější. stolt

#262 5. 5. 2011 21:56

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Tomu teda nerozumím,když je někdo zabanovaný,tak může za pár hodin jakkoli znovu?s novým nickem?nic osobního proti té osobě,neznám ji,jen technická...
Kdyžtak mi babizny klidně hrozně vynadej a uraž,kdybych tě vytočila:D

Není tady

#263 5. 5. 2011 21:59

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Blossom, tak mě to uklidnilo. smile Nedej se zlákat a taky to nepřežeň moc s pomocí nové firmě. Jak píšeš, pamatuj a dělej vše s vědomím, že zdraví je nejdůležitější. stolt

Já budu pomáhat jen s ukončováním činnosti té naší firmy. O těch dalších možnostech se teprve jedná, a jestli to dopadne a bude to mít vše v pronájmu nová firma, tak jim už pomáhat nebudu, maximálně přátelskou radou.
A pokud by toto nedopadlo, tak rozprodáme zásoby a zařízení po částech, a holé prostory pronajmem třeba pro nějaké úplně jiné podnikání. Zájemci naštěstí jsou.

Tak něco z toho vyjde, to se teprv uvidí, a já budu z těch firemních stresů tím pádem volná. storstark

#264 5. 5. 2011 22:21

rebleble
Zablokovaný

Revliba napsal(a):

Tomu teda nerozumím,když je někdo zabanovaný,tak může za pár hodin jakkoli znovu?s novým nickem?nic osobního proti té osobě,neznám ji,jen technická...

příspěvek porušoval pravidla diskusí Babinet.

Upravil(a) Ronja (6. 5. 2011 7:15)

Není tady

#265 5. 5. 2011 22:21

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss, já jsem se neléčila vůbec. Proto píšu, že jsem měla jen náznak deprese, protože si myslím, že kdybych měla opravdovou, tak bych se z toho sama bez léků nedostala. Ale než jsem se dostala do normálu, než mě život zase začal zajímat, trvalo to tak 2 -3 roky.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#266 5. 5. 2011 22:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vladena napsal(a):

Tak, já se přiznám já jsem srab. Nechápu, že píšete, že se vás to nemůže dotknout a vlastně nic se neděje.  Mně je to značně nepříjemné, nemohu napsat, že klidek a pohoda. Znám se, bude se mi to honit celou noc hlavou. Koukám, že se to roztáčí znova......no, potěš koště!

storstark Neber si to tak... pusti k sebe len to, čo je TVOJE (a MOJHo ru ja vidím len málo) a ber to tak, že väčšino uto ľudia nemylsia zle, len to, čo z nich musí von, nevedia vyjadriť inak (Rozmarila je klasický prípad - ale často aj ja alebo niekto iný). A inak, funkcia IGNORE je nádherná a uľavná stolt ...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#267 5. 5. 2011 22:32

rebleble
Zablokovaný

příspěvek porušoval pravidla diskusí Babinet.

Upravil(a) Ronja (6. 5. 2011 7:14)

Není tady

#268 5. 5. 2011 22:42

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

...........
Doporučovala bych, vrátit se k jádru tématu - k té paní z psychiatrie. I když nevím, zda už nebylo řečeno skoro vše, zda je ještě něco, co k tématu dodat.Za sebe říkám, že mě zaujal názor tuším Kiary, že to, že jsme se s Karolínou octly na jednom pokoji, mělo ten smysl, abychom si jedna vzala trošku něčeho od té druhé: Ona z mé aktivity, já z její pasivity a nechávat některé věcí víc plynout..
Na tom by mohlo něco být. stolt

Je. Píšeš: „Po týdnu spolužití na pokoji mi prosvítala stále víc jedna věc: Ona má (prý) ten vnitřní klid a mír, ona je prý ta Láska. Ale - mám pocit - absolutně nemá ráda lidi. Odstřihla se od všech, nemá nikoho blízkého, tvrdila, že ani nikoho nepotřebuje, tak že je ta její duše dokonalá.

Mám z ní smíšené pocity.Pár věcí, které mi připadaly v jejích tezích zajímavé, jsem přijala za své. Ale jako celek z toho mám pocit, že dojít vnitřního klidu a Lásky, ovšem pouze lásky k sobě a víceméně skryté nenávsti k lidem okolo, není to pravé......“

Proč myslíš, že je to skrytá nenávist ? Myslíš, že každý nespolečenský člověk je misantrop? Že každý společenský člověk je lidumil?   Já znám spoustu společenských parazitů a manipulátorů a taky pár nespolečenských andělů. Ne každý, kdo pro lidi dělá něco dobrého, to taky na sobě nechává vidět.  A takové to období izolace od vnějších kontaktů zažívá na své cestě, domnívám se, každý z nás. Ta žena se ti zdála být k lidem odmítavá, ale z toho tvého úvodního příspěvku jde dojem, že o ní píšeš ráda. Takže pro tebe bylo setkání s ní spíš pozitivní zkušeností, nebo ne?

To se mnou bys na cimře tak zajímavé zážitky neměla. Já bych tě tahala za cop a nutila plést dlouhé punčochy. Aspoň bys po návratu z léčebny byla ráda, že máš svatý klid, odpočívala bys, jak ti radí Majkafa, a nehrozila by ti recidiva tongue

Není tady

#269 5. 5. 2011 22:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

řeknu Vám popravdě, že už se do toho tady dost zamotávám, čtu a souvislosti mi unikaj, moc lidí, chtěla jsem přemýšlet o Bloss, o té ženě, o které píše, ale vyskakujou tu na mě komentáře Babizny,Rebleble a dalších a dalších, jeden odpovídá druhému, mám v tom dneska maglajz. dumbom
Proto přeji všem krásné sny pussa

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#270 6. 5. 2011 7:36

Blossom
Host

haiel napsal(a):

Blossom napsal(a):

...........
Doporučovala bych, vrátit se k jádru tématu - k té paní z psychiatrie. I když nevím, zda už nebylo řečeno skoro vše, zda je ještě něco, co k tématu dodat.Za sebe říkám, že mě zaujal názor tuším Kiary, že to, že jsme se s Karolínou octly na jednom pokoji, mělo ten smysl, abychom si jedna vzala trošku něčeho od té druhé: Ona z mé aktivity, já z její pasivity a nechávat některé věcí víc plynout..
Na tom by mohlo něco být. stolt

Je. Píšeš: „Po týdnu spolužití na pokoji mi prosvítala stále víc jedna věc: Ona má (prý) ten vnitřní klid a mír, ona je prý ta Láska. Ale - mám pocit - absolutně nemá ráda lidi. Odstřihla se od všech, nemá nikoho blízkého, tvrdila, že ani nikoho nepotřebuje, tak že je ta její duše dokonalá.

Mám z ní smíšené pocity.Pár věcí, které mi připadaly v jejích tezích zajímavé, jsem přijala za své. Ale jako celek z toho mám pocit, že dojít vnitřního klidu a Lásky, ovšem pouze lásky k sobě a víceméně skryté nenávsti k lidem okolo, není to pravé......“

Proč myslíš, že je to skrytá nenávist ? Myslíš, že každý nespolečenský člověk je misantrop? Že každý společenský člověk je lidumil?   Já znám spoustu společenských parazitů a manipulátorů a taky pár nespolečenských andělů. Ne každý, kdo pro lidi dělá něco dobrého, to taky na sobě nechává vidět.  A takové to období izolace od vnějších kontaktů zažívá na své cestě, domnívám se, každý z nás. Ta žena se ti zdála být k lidem odmítavá, ale z toho tvého úvodního příspěvku jde dojem, že o ní píšeš ráda. Takže pro tebe bylo setkání s ní spíš pozitivní zkušeností, nebo ne?

To se mnou bys na cimře tak zajímavé zážitky neměla. Já bych tě tahala za cop a nutila plést dlouhé punčochy. Aspoň bys po návratu z léčebny byla ráda, že máš svatý klid, odpočívala bys, jak ti radí Majkafa, a nehrozila by ti recidiva tongue

Haiel, divné, píšeš:  ...a nehrozila by ti recidiva tongue ....

Ten vypláznutý smajl mě od tebe překvapil. To mi přijde, jako by recidiva deprese pro tebe byla nějaká prča a jako bys mi ji snad i přála.. (??)
Ale třebas to jen rychlej napsala, než domyslela, a nedošlo ti, jak to vyznívá.... hmm

Co se týká Karolíny, přečti si prosím začátek diskuse pozorně. Je tam i zmínka, jak tvrdila, že sestry kradou pacientům jídlo, jak je personál k pacientům hrubý, bez respektu (nikdo jiný nic takového nezpozoroval, já sama bych personálu přála metál a co vím, snad všichni pacienti sestřičkám a doktorům děkovali při propouštění, někteří i písemně)
, a jak reagovala, když za mnou přišla na pokoj kamarádka spolupacientka si popovídat.
A takových náznaků bylo víc, bylo by dlouhé to sem vypisovat vše, popsala jsem jen špičku ledovce.

Kdyby byla jen nemluvná a uzavřená, neměla bych důvod k tomu, se domnívat, že je v ní skrytá nenávist k lidem.

PS: Já odpočívám. Nevím, proč máte mnozí utkvělou představu, že ne. Babinet je pro mě forma odpočinku, už jsem to tu psala. smile

#271 6. 5. 2011 7:36

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Revliba napsal(a):

Revlibo, banují se IP adresy, to znamená, že se stejné IP adresy se sem už jednou zablokovany člověk nedostane. Pokud ale někdo používá anonymizér, vytvoří si prostě novou IP a novou registraci. Vyhodíš ho dveřmi, vrátí se ti oknem. Takže tam je potřeba banovat pořád pryč, o což se snažíme smile

Přeji  další polodnou a nikým nerušenou diskusi!

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#272 6. 5. 2011 7:50

Blossom
Host

Judyna napsal(a):

Bloss, já jsem se neléčila vůbec. Proto píšu, že jsem měla jen náznak deprese, protože si myslím, že kdybych měla opravdovou, tak bych se z toho sama bez léků nedostala. Ale než jsem se dostala do normálu, než mě život zase začal zajímat, trvalo to tak 2 -3 roky.

Každý to má jinak. I v nemocnici jsem měla možnost vidět, jak každý pacient šel svou cestou, zabíralo mu trochu něco jiného, každý svou rychlostí.
Ale snad všichni byli při propuštění stabilizovaní, dobře nakročení.
Proto si myslím, že je líp na pár týdnů do té nemocnice jít, než se s tím trápit roky doma.

A já se cítím už víc než měsíc fajn, stejně jako před nemocí, život mě zas těší a baví. smile
Zaplať pámbu, ale hlavně díky pokroku medicíny a skvělým doktorům, sestřičkám a terapeutům. tummenupp godlike
A samozřejmě, i díky sobě. Především člověk musí chtít a dělat pro to taky hodně (většinu ?) sám, bez toho by to nešlo. stolt

Upravil(a) Blossom (6. 5. 2011 7:54)

#273 6. 5. 2011 8:45

aiga
♥♥♥----

Blossom,
ztrácím přehled, na kterém vlákně se řeší Tvoje rekonvalescence a kde výhradně bývalá spolupacientka, proto se omlouvám, pokud moje písmena patří jinam.

Píšeš, jak Tě potěšil výlet na kole. Někdo Ti vytýkal, že je to moc velká zátěž. Nevím, neumím posoudit, nejsem cyklistka, ale znám fandy do kol - a z jejich vyprávění vím, jak velký adrenalin to je. Skutečné cyklisty jízda osvěží, mě by zabila smile Bez problémů ujedou 100 km v kopcích po práci, v pohodě zvládnou 180 km za 7 hodin. Proto jsem rozuměla Tvému psaní, že sis dala jen malou porci sportu proti tomu, kolik zvládneš při plném zdraví.

Spíše se mi zdá rizikovější doba, kdy budeš předávat firmu (nebo nějaké úkony s tím spojené). Aby Tě to "nevtáhlo" do kolotoče řešení. Budeš se cítit odpočinutá, nabitá energií, plná elánu a odpovědnosti ... Držím palce!

Upravil(a) aiga (6. 5. 2011 9:37)

A tam, kde nejsou lidé, snaž se být člověkem.

Není tady

#274 6. 5. 2011 8:51

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Blossom, já bych se vrátila k názvu tvého vlákna. Ta pacientka byla pacientkou psychiatrie, a mě přijde, že tím pádem ani moc zvláštní není......na interně nebo kardiologii by se to tak dalo říct, ale tady? Choroby duše se navenek jeví v některých případech zvláštně, ti lidé žijí ve svém zvláštním světě.

Upravil(a) Daphné (6. 5. 2011 8:52)

Není tady

#275 6. 5. 2011 8:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vladena napsal(a):

Sillwan, potajmu jsem sledovala reakci lidí na duchovním na větu:,, Jsi nula, zbytečný ubohý člověk o kterýho nikdo nestojí ".
Víš, že to celkem nikomu nevadilo ? Nestálo za to se té osoby zastat? Až moderátorka po mém upozornění zabanovala dotyčnou osobu. Proto mi zní v kontrastu slova Pan, že věří, že jsou lidé v jádru dobří. Zřejmě někomu věří víc a někomu míň, právě v jaké je koalici. Omlouvám se, ale šlo to ze mne ven!

Vladěno, jak ty můžeš vědět, co komu vadí a co nevadí?
Těch reakcí na vulgarity vůči Sel je tu víc, jen každý asi nesedí nonstop u compu, aby mohl zareagovat okamžitě.
Řeči o koalicích jsou už vůbec usměvné.
O tom, že lidé, tedy i ty, Bloos, Rozmarila a ostatní, jsou v jádru dobří, vůbec nepochybuji.

A ještě dodám: to, že tu Bloos dostává přesně to, pro co si přišla, tedy pohledy ostatních na to, co píše, nemá vůbec nic společného s tím, že ona je, jak říkáš, čistý člověk. Pochopitelně, že je.
Nu jako my všichni zde. Jen se prostě musíme umýt big_smile Někdo víc, někdo míň, ale za to všichni stoltwink

Upravil(a) Pandorraa (6. 5. 2011 8:56)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí