|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téma zavřeno
tak se hlásím z dnešní kontroly - čípek se ani nehne
CS 1.. pak jsme byli i na utz udělat váhový odhad, kde mi dr. řekl, že budeme mít větší miminko neboť po dvou přeměřování má náš terminátor 3258g a to tam má ještě tři týdny být - mě fakt trefí - i jsem to obrečela 
Danuško, to mě mrzí jaké máte trápení s očičkem - přeju ať ej Neli co nejdřív v pořádku a nemusíte běhat po doktorech!
Valaško, tak to je super, že kontrola dopadla dobře až teda na ten tlak. Chtěla jsem se tě zeptat kde budeš rodit?
Není tady
Danusko, zkus na ocicko homeo...
Euphrasia Officinalis 9CH. 3 kulicky rozpustit v kojenecke vode rano a 3 vecer, dat to strikackou.
Nela taky mela jedno hodne zalepeny a pomohlo to. ted teda se to trosku vraci, ale snad to nepropukne.. Ja mam z cisteni kanalku hruzu..
Mokaci, taky jsem se do posledniho dne citila dobre.. I pri prvnim tehotenstvi. Ten konec fakt neni nijak desnej, spis ty blici zacatky...
Jo na rozjeti porodu pry pomahaji suseny datle.. obsahuji pry oxytocyn (snad jsou tam obe Y, nejak nevim
), tak kdybys mela zajem
Mne odesla v nedeli zatka a vecer jsem si ctvrt balicku dala a v 5 rano zacaly kontrakce.. Ale mozna by zacaly i bez nich, kdyz odesla ta zatka, tezko rict..
Kikuš, neboj, Nela mela 4 kila a fakt bych rekla, ze ten porod nebyl o nic horsi nez porod Evy, ktera mela o kilo min!! fakt! Sedela jsem skoro hned, mam 2 nebo 3 vnitrni stehy, o kterych ani nevim.. Tak se neboj, ta vaha neni vsechno, zvlades to! A aspon se nebude bat mimco chytnout, kdyz nebude malicky
Nelca je od zacatku jako Eva ve dvou mesicich.. Ona uz bude mit pristi tyden, az pujdeme k dr., snad 5 kilo, ted kdyz ji doma zvazim, ma uz kolem 4,70!
Holky, jak jste na tom s brichama? Moje se porad zmensuje, ale teda furt dost hnusny.. Svrastela kuze.. Musim si zase zacvicit, zatim jsem cvicila 3x...
Furt to teda mazu, protoze ta kuze je i takova seschla.. No jestli budu mit nekdy jeste hezky bricho, to jsem fakt zvedava...
Upravil(a) Blizenka (14. 7. 2011 17:21)
Není tady

Kikuško,
tak to je skvělé, že kontrola dopadla v pořádku.
Je mi líto s tou váhou, ale třebas to nakonec bude jinak, když je to odhad.
Jdu rodit do Valašského Meziříčí. Doktoři aj sestry na gyndě byli skvělí a byla jsem tam spokojená. Doufám, že to tak bude aj u porodu. 
A ty jdeš rodit do Brna nebo jinde?
Upravil(a) Valaška (14. 7. 2011 17:14)
Není tady
Holky, děkuji za uklidnění 
Valaško, já budu rodit v Brně, ale vím, že hodně si holky chválí porodnici ve Vsetíně - což jsem teda čučela.. Ve Valmezu rodila sestřenka a byla tam moc spokojená!
Není tady
Ahojky, Valaško, Kikuš gratuluji k úspěšným kontrolám, já jdu zítra, a bude taky konečně ten první monitor.
Danuško to je mi líto, že má Nelinka trápení s očičkem, nevím jak moc je to čištění nepříjemné, ale ono těm dětem vadí hlavně to jak je někdo drží a nemůžou se hýbat, proto taky hodně brečí i když úkon třeba vůbec nebolí 
Tak já jsem ještě objednaná 25.7. na pedikůru a 29.7. ke kadeřnici, tak jsem zvědavá jestli to vůbec ještě stihnu
, no snad jo.
Mokaci taky na tebe budu příští týden myslet 
Není tady
gratulace ke kontrolám ,
KOtr tobě paluchy na monitor
a Danuško doufám, že se očičko zlepší, a bude to dobré
Ronji ty tomme tippee, mají ntvar dudlíku jako prso a taky by měly být ok, vím, že Fidorka je používala a kojila úspěšně dál, ale já díky tomu prvnímu nezdaru u Tobiho riskovat nechci, no uvidíme
chystáme se na colours aspoň na chvilku.n teda podle toho jak malá bude chtít baštit
Není tady
Danuško - s tím očičkem jsem si to samé zažila s Kristýnkou. Viděla jsem ji pořádně poprvé až pátý den po porodu, kdy jsem za ní přijela do Prahy a tenkrát už se jí to očičko takhle lepilo. Po třech týdnech, kdy jsme konečně jeli domů, se to nezlepšilo, jeli jsme na oční do nemocnice a taky profukovali kanálky. Taky jsem čekala na chodbě a malá byla slyšet až ven. Nakonec jsem dostala sprďáka, že jí z toho vylítali hlavně hleny... tak jsem sice držela pusu pod zámkem, ale v duchu jsem "děkovala" těm, co o ní v Praze těch prvních pět dní pečovali.
Hele a co jí do toho očička zkusit kápnout tvoje mlíko? Ono je to fakt zázračný a za zkoušku nic nedáš. Rozhodně jí to neublíží, když už nic jinýho. Kubíčkovi krvácel pupíček, tak mi doktorka poradila mu tam kápnout dvě - tři kapky a už při přištím přebalování to měl krásně čistý a zatažený. A jeden den měl oteklý a červený víčko, sice to spravil Opthalmo-Septonex, ale taky mi doktorka pak radila mlíko.
Kikuško - netrap se s tím. Já nevím, ale moc těm váhovým odhadům nevěřím. Rozhodně jsem slyšela víc případů, kdy byl rozdíl s realitou fakt markantní. A kdyby... zkušenost s normálním porodem nemám, ale věřila bych Blížence 
Jinak břicho... pomaloučku NENÁPADNĚ splaskává. Ale ono je to asi po císaři trochu o něčem jiným. Nejhorší to je ten první týden po porodu, kdy ta kůže jakoby visí přes tu jizvu
Ale zase na ni aspoň ve sprše nevidíš 
A panu doktorovi teda líbat ruce
Když jsem viděla, jakou hrůzu má po císaři kámoška na břiše po třech letech a já ani ne po měsíci ji mám úplně ukázkovou!
Jsem dneska nějaká užvaněná... 
Není tady
Danuško teda to musela být hrůza, já bych to stoprocentně taky ořvala. Úplně jsem se vyděsila, protože Maruška má taky s jedním okem potíže, zatím jsme kapali borovou vodu a pomáhá to, doktorka nám napsala i nějaký přírodní čisticí věci, někde ten papír mám schovnaje, kdybys chtěla, zkusím to najít.
Moje maminka dnes koupila holkám náušničky a mě se dělá zle jen při té představě, že bych jim měla nechat propíchnout dírky. Jako chci aby měly náušnice, ale představa že jim někdo bude zbytečně působit bolest, z toho jsem dost naměko , prostě hormony se mnou dobře cloumají.
Blíženko moje břicho je děs a hrůza, pořád jako ve čtvrtým měsíci a přesně jak píšeš, kůže svraskalá a jakási vysušená, tak to mažu a doufám, že se to ještě spraví. Cvičit si ještě po císaři netroufám, ale budu muset, protože takhle zůstat nemůžu, s takovou klokaní kapsou
Ale na plavání už jsem si koupila tankini 
Není tady
Danusko, moje Erika mela to same od naroyeni, ale nechali ji trapit asi az do pul roka. Kazdy den jsem ji ocicka cistila, nejdriv to mela na jednom, pak se ji to preneslo na obe. Bylo mi ji tak lito! Prostouchavani kanalku jsem orvala s ni, ale vysledek byl okamzity!! Od te doby mame po trapeni. Jeden doktor tvrdil, ze mame pockat az do roka, druhy naopak ze cim driv, tim lip. Poslechla jsem nakonec druheho a dobre jsem udelala. Ty urcite take. 
Ronji, gratuluji k princeznam, moc casto sem nechodim, tak mi to uteklo! Muzu se na ne nekde podivat?
Jinak radim nausnicky nastrelit, ne pichat. Nastreleni je sup sup, ale kdyz pichaji, rvou pak do te dirky nausnice a to musi byt hrozna bolest. Erika si sice take porvala, ale spis to bylo leknuti, boleni hned preslo (nechali jsme nastelit asi pred 3 tydny pri nasi navsteve v Praze).
Není tady

Holky děkuji
, já věřím že to bude dobré
.
Máme teď zase jiné trápení
. Dneska nějak není mlíčko
. Neodsaju vůbec dávku. Nelí už pije 100. Nejdřív jsem odsála "jen" 90 pak 50 a teď po šíleně dlouhé době po mikrokapičkách tak tak 80
. Půl dne to oplakávám
. Nelí byla taky už pěkně mrzutá a nakonec přestala až když jsme přidali papání, ještěže bylo ještě trochu v lednici co nechala ráno
.
Holky potřebuju poradit... kdybych potřebovala tedy dělat ten Sunar… píše se na něm že se má převařit kojenecká voda a pak ochladit na 50°, jak zjistím, že ta voda má 50°???
A ještě. Mám normální Sunar jedničku. Kupovali jsme ho cestou z porodnice. A až při první návštěvě u doktorky se doktorka zmínila, že když jsem alergik měla bych malé kdyžtak dávat umělý mlíčko HA. Ale četla jsem že to je u výskytu alergie na bílkovinu kravského mléka. A to tedy ani jeden, a ani nikdo v rodině určitě nemáme. Vlastně široko v rodině nikdo alergie nemá, jen já, a to „jen“ na takové věci jako prach, pyly, seno, trávy, roztoče, peří… jídlo žádný. Tak snad nevadí, když jí dám třeba jen zatím ten normální, ne?
Ronji jaké máte náušničky?
Taky je teď vybíráme. Babička nám je chce zaplatit, ale vybrat si je prý máme radši sami
. A taky jsem přemýšlela jestli páchnout nebo nastřelit, chtěla jsem se na to zeptat Dr. ale já stará skleróza zapoměla
.
Není tady
Danuško - my si převaříme větší množství kojenecký vody najednou, klasickou 1,5l láhev, pak si to přelejváme do flaštičky a ohříváme ve vodní lázni, teplotu neměřím, ale stačí kápnout na vniřní stranu zápěstí a nesmí to ani pálit ani studit. Když si nejsem jistá, přiložím si ještě flašku na rty. Když je opravdu "mega hlad a mega řev", tak to hodím do mikrovlnky, je to rychlejší, ale pak je obvzlášť potřeba to důkladně promíchat, ať to není ohřátý nerovnoměrně!
Taky mi při odsávačce ubývalo mlíčko 
V nemocnicích si ho dokonce připravujou dopředu na celý den a pak jen ohřívaj. A to se prý má do dvou hodin po namíchání spotřebovat
, ale když jim to nevadilo na novorozenecký JIPce nedonošenců...
Takže z toho taky žádnou vědu neděláme, zvládla to malá a Kuba taky vypadá spokojeně. (I když tý přípravy dopředu bych se doma bála)
Není tady

Dani já ten sunar ještě nedělala, v noci jsem odsála v pohodě, a ráno jsem tedy taky ještě odsála, ale už zase blbě, ke konci sem střídala jakou dobu obě prsa a prostě po mikrokapičkách
, takže prostě je mi jasný že na něj dojde, i když mě to bolí a oplakávám to
.
Já se nebojím ani tak přímo toho umělýho mlíčka, že by po něm nějak neprospívala nebo tak, to ne, vždyť už na něm vyrostlo tolik zdravých dětiček
. Jen mě prostě šíleně mrzí, že nebude mít moje mlíčko a hlavně se bojím, aby neměla po UM takové problémy jako často čtu, s prdíkama a jak pak dětičky pláčou a nemůžou se vykakat a tak
.
Ale chci se hlavně zeptat...my i teď tedy to mlíčko moje z ledničky ohříváme ve vodní lázni. Ale tedy v případě toho umělého mlíčka, nejdřív si ohřeješ v lázni jen tu vodu a pak do teplé přimícháš to umělé mlíčko, nebo to namícháš a pak ohříváš už namíchané?
Díky! 
Holky a ještě bych se chtěla zeptat co tedy dáváte miminkům za ta probiotika? Ty jsou právě na tohle, aby měli dobré zažívání, že?
Není tady
Přidávám ho do té ohřáté vody. V té studené by se to možná ani pořádně nerozpustilo. Jinak jsem taky slyšela, že nejvíc se dělá mlíčko v noci, doporučujou teda v tu dobu odsávat co nejčastěji, klidně každou hodinu. Tak třeba to by zabralo.
(A nebála bych se toho častýho odsávání ani přes den.)
Taky mě to dost trápí, že nemá malej moje mlíčko
, ale nejde to, tak to nejde. Já byla kojená jen asi 14 dní a nejsem alergik, astmatik a IQ mám taky docela rozumný
, takže z toho těžim, když ta lítost na mě přjde.
Ale nevzdávala bych to, jestli nemáš žádný problémy s prsama, tak zkus ještě zabojovat
a odsávat, odsávat, odsávat.
Není tady

Danuško, já to dělám tak, koupila jsem is termosku, dobrá věc i když někam jedeme, kojeneckou vodu uvařím, počkám, až má správnou teplotu a naleju do termosky, tak mám vodu pořád teplou. Zkouším jako Danielka na zápěstí. Předtím jsem vodu ohřívala v mikru ale dr se málem zhrozil.
jak psala Danielka v porodnidi jsme to měli předchystané na celž den a miminkům se nic nestalo.
Já přidávám nutrilon taky do ohřáté vody.
Danuš, já jsem s tím odsáváním také bojovala, neodsála jsem skoro nic, z obou prs 20ml..každé tři hodiny. Když jsem se vrátila domů bez Radimka měla jsem problém jíst a pít, byla jsem z toho hodně špatná, navíc, byl celý rozpíchaný, také mě vždycky posílaly pryč, když mu braly krev, nebo přendávaly kapačku a jiné věci, strašně u toho chudáček brečel a já tam řvala taky, ale sestry byly zvyklé. No, chtěla jsem napsat, že jsem o to mlíčko přišla asi proto, že jsem nic nejedla a nepila. Hodně jsem to obrečela, moc a moc, že ho nemůžu kojit, ale Radimek roste jako z vody, tak je mu snad dobře.
Odsávat v noci každou hodinu, no, to budeš pěkně vysílená...to je o hubu..
To já už bych asi nedala, zkoušela jsem to týden a hrůza. Ale zkus to, třeba to zrovna tobě pomůže, držím palce. 
Upravil(a) leontyna (15. 7. 2011 10:42)
Není tady

Holky, noc docela krutá, už jsem fakt unavená, Radimek pořád baští každé tři hodiny.
Kdo máte zkušenosti Jani?? Ráďa pořád baští Nutrilon Comfort, ráda bych to ale změnila, buď na normál nutrilon, nebo na něco jiného, poradíte někdo?? Jakou UM používáte?? Já si docela myslím, že ten Nutrilon Comfort už je zbytečný, dávám mu Lactobacilky a krásně se potom vykaká. Na prdíky mám Espumisan, chci ještě vyzkoušet Baby Calm ale po tom Espumisanu je OK...
Jo, k té UM..ráda bych Radimkovi začala dávat něco, co ho více zasytí. Poradíte jak na to?? Já už fakt nevím.
další věc, pořád ho musím kontrolovat a otáčt mu tu hlavičku, nemáme problém v tom, že by ji netočil, otáčí hlavičkou krásně ale spí jen na té jedné straně, nepomůže podložit, nic, vždycky se posune celý aby si udělal místo a šup s ní na tu oblíbenou stranu. Jak s tím bojovat??
Píšu zmateně, spěchám, omlouvám se.
Není tady
Holky mrzí mě že máte trápení, ráda bych poradila, ale většinou fakt nevím jak
Dani zkus se tím netrápit, vím, že je to těžký, ale podle mě je pro malýho horší vystresovaná a nešťastná maminka, než umělá výživa. Jestli ale opravdu chceš kojit, co zkusit přikládat malýho? Vím že vám to kojení nešlo, ale v porodnici nám říkali, že přikládání stimuluje ty bradavky daleko víc než odsávačka. Každou hodinu bych do toho nešla, to bych byla ráno jako zombice, ale aspoň přes den každé dvě hodiny a v noci jak se ti podaří vstát. Pak samozřejmě výživa - ale to určitě dodržuješ: tři až čtyři litry tekutin denně, melta, kojicí čaje a silné vývary, nejlépe hovězí, ať se má to mlíko z čeho dělat. Zkusila bych to takhle aspoň čtyři pět dní a když nebude žádná změna, vykašlala bych se na to. Čím dál tím víc zjišťuju, že je naprosto zásadní být psychicky v pohodě a pokud možno vyspaná, pak to člověk zvládá všechno líp.
Leonty ohledně UM netuším, ale snad někdo poradí. S tím krmením každé tři hodiny - jak dlouho to malýmu trvá, než tu flašku vytáhne? Nám se Maruška budí každé tři, maximálně tři a půl hodiny na krmení. Protože přebaluju a krmím obě zaráz, abych se mezi tím stihla vyspat, je to celé krmení a přebalování a dokrmování minimálně na hodinu, když jsem na to sama tak i hodinu a půl. A pak mám hodinu a půl až dvě na spaní, pokud teda Bětka usne, což někdy neusne. S tímhle biorytmem jsem fakt utahaná, dospávám po odpolednech vždycky mezi kojením, ale hlavně mi strašně pomáhá, že první ranní kojení (kolem šesté) obstará M. z lahvičky a já tak můžu spát dýl (dneska od pěti do desíti). Fakt by ti nikdo nepomohl? 
Není tady
Ahoj holky,
Dani - samozřejmě, že nemám vůbec žádné zkušenosti, ale vím, že sestřenka když odstříkávala, tak měla před sebou fotku malé a říkala, že to velmi zabíralo (prej nějaký hormon co stimuluje tvorbu mléka, když vidíš to miminko), ale jinak se mi teda líbí ta varianta co píše ronja - zkoušet přikládat. Ale zase se nemá nic přehánět, takže pokud to nejde, tak radši UM ať seš v klidu bo když budeš vystresovaná tak i miminko je pak vystresované.
Není tady

Ronjísku, není kdo, bohužel, když má Honza odpolední tak ho nakrmí v těch dvanáct, nebo jednu, jak se vzbudí, ale jinak je buď na stavbě, nebo v práci
No, samotné krmení nám netrvá tak dlouho, ale to usínání potom, hodinu, hodinu a půl, jak kdy..někdy tak dlouho, že už se mi ani nevyplatí jít spát mezi těma intervalama.
Já vím, že je to normální ale doprčic z každé strany slyším, že jim děti už spí skoro celou noc
Tak mě to asi nějak štve a doufám, že by to u nás mohlo být taky tak. Ale na druhou stranu, vím, že to jinak nejde a Radimek je zlatíčko, moc to lámu přes pilu. Čím jsem unavenější, tím víc, bohužel. Dokonce už ani tak nestíhám doma z úklidem
Ale vím, že by mohlo být i hůř, jako teď mi spí venku a jedl naposledy v osum
To se ještě nestalo. Já nevím...nebo každej kecá, když tvrdí, jak jim miminka spí od Osmi do šesti...
Ronji, někdy si říkám, že jsem už moc stará, že těch skoro 37 na takové noční vstávání je fakt záhul, jako, být mi dvacet pět, kdy mi stačilo spát 4 hodiny, to je jiná...asi fakt stárnu a chřadnu
Abych si ale nestěžovala, jsem neuvěřiteně šťastná Ronjísku...cítím se vnitřně spokojená a pyšná a hrdá, jsem do něj zamilovaná.
Jenom mi prostě chybí ten spánek ale dá se to vydržet.
Včera poprvé hlídala asi dvě hodiny moje mamka, bylo na ni vidět, jak se moc těší a jak byla šťastná. Řekla mu pohádku, Radimek strašně rád poslouchá, potom ho přebalila, i když nemusela, ale prostě se strašně na to hlídání těšila. Měla jsem z toho radost. 
Dnes si sním asi taky půjdu odpoledne lehnout..dodělám oběd, a uvidím..uklízet se mi nechce, i když bych teda měla.
Není tady
Leonty já tě nechci děsit- ale v okolí znám jen jednu holčičku , co spala celiou noc od 3 měs, Tobi měl svou celou noc až někdy kolem roku a itak to byla výjimka, pravidelně spí celou noc snad od 14 měs, jinak se budil na jídlo i dří než co 3 hodiny a i po půl roce měl v noci 3-4 krmení , prostě doháněl to, že byl ze začátku malý
s Elenkou ted kojíme v noci co 2-4 hodiny, jak kdy, ale já už jsem asi nějak zvyklá zas tak mi to neva
u nás v nemocnici dělali ted uv před náma, nachystat , vypít a zbytek vylily sestry, nivc neměly předchystané
já vařila vodu v hrnci, pak jsem ji dala schladit do vody v druhém hrnci, tak jsem to dělala i v noci trvalo to jen chvilku, dělala jsem vždy čerstvou vodu, já se jednou napila té odstáté vody a byl to hnus, takže dělala jsem i doted dělám čerstvé
uvjsem dávala do té schlazené cca 40- 50 st vody , do horké by se dávat nemělo, ničí se ty pre a probiotika, co jsou už ve skoro všech mlíkách dnes obsaženy
jinak já jsem uv neměnila do té doby dokud sedělo, nechtěla jsem tobíkovi zažívání zase rozhodit
Není tady
jinak od nás - ani jsem nedoufala, ale povedlo se nám včera vidět aspoň jednu kapelu, tak uvidíme, jestli se zadří i dnes nebo budeme celou dobu jen kojit, byl to fajn relax jít si zapařit
Není tady
No, je fakt, že každou hodinu celou noc masakr
, taky mi to přijde šílený. Jen to teď beru ze svýho pohledu
, máme otočenej režim, takže čumákuju tak do čtyř do rána. Dám mu šestinedělí a pak si ho začnu pomalu rovnat, až bude komunikativnější, tak to bude snažší ho přes den zabavit.
Jo a jak píše Kikuška, taky mi zabíralo při odsávání koukat na miminko. A vlastně ještě teď, když už jsem "oficiálně" bez mlíka, ze mě pár kapek vykápne, když začne malej plakat (takovej ten hladovej pláč, když si jen tak kňourá, tak nic).
Leontynko - my jsme na klasickým obyč. Nutrilonu, chvilku ho trápili prdíky, tak jsme prubli Comfort a bylo to ještě horší. Takže jsme zpátky na obyčejným a spokojenost. Občas se zakroutí, ale stačí ho pochovat a dlaní poklepávat na pr..., vylítne prďouš a je klid.
Na zasycení na noc asi zatím moc možností není. Tině jsme pak dávali mlíčko s kaší, prodává se v takových krabičkách v různých příchutích, ale nepamatuju si, od kdy se může (snad od 4.měsíce?). Pak teda spinkala krásně celou noc.
Ono se to srovná
, však je pro ně pro mimoušky všechno nový a ten svět si musej ještě omakat. Jsem sice nevyspalá a mám toho plný cvičky, ale tak nějak mi pomohlo se s tím "smířit", že to prostě musím minimálně do těch třech měsíců vydržet a tak nějak podivně se mi vnitřně ulevilo.
A neposlouchej, jak to mají jinde
Většinou kecaj
A jak píše Janča, každej drobek je jinej.
Nejkrásnější je, jak si třeba moje tchýně naprosto přesně po 30ti letech pamatuje, jak můj manžel spal v šestinedělí, po měsíci po dvou... kdy kolik vážil a kdy co všechno uměl. Já si tyhle věci u Kristýny nepamatuju po třech letech 
Upravil(a) DanielaP (15. 7. 2011 12:40)
Není tady
Jo a tu odstátou převařenou vodu nenechávám na lince na světle, dávám ji do temna do skřínky a chuť jí zůstavá. (Sice tomu nerozumím, proč to tak je
, ale funguje to)
Taky všechno ochutnám, než mu to naservíruju 
O tom ničení pro a prebiotik v horký vodě jsem nevěděla
, naštěstí ho teda dávám až do tý ideální teploty. Ale děkuju za tip
, tohle je dobrý vědět.
Není tady
Lei to je jasný, že toho máš fyzicky dost a určitě je to jiný než když nám bylo dvacet a pařily jsme celou noc
Je moc dobře, že si malýho užíváš, ale naprosto tě chápu, že toho máš dost. Choď si s ním co nejčastěji lehnout, já když jsem nevyspalá tak mi připadá, že to nezvládám, že nevím, co s nima když brečí a že jsem celkově matka na nic. Ale když jsem odpočatá, tak je všechno v pohodě a i holky jsou klidnější. Ještě mě napadlo zkusit navečer malýho nakrmit v kratším intervalu (třeba dvakrát po dvou hodinách), že by třeba pak v noci spal aspoň jeden interval delší. Ony i ty 4 hodiny by ti pomohly, ne že ne. Tuhle metodu (nacpat děti navečer, i když je musíš budit) doporučujou v jedné knížce, podle které se s M. inspirujeme. U nás to teda zatím moc nefunguje, ale holky mají tři týdny, tak je netlačím, ale možná by to stálo za pokus?
Jnak když mi Bětka zůstane po kojení dýl vzhůru, třeba tu hodinu a půl nebo dvě hodiny, tak ji ještě nakrmím než usne, pak spí dýl. Chce to vyzkoušet, ale ono se to i tak bude postupně spravovat jak malej poroste. Tohle náročný období je krátký, ani se nenadějem a dětem bude rok, budou líp spát v noci, ale zase nás utahají přes den, jak je budeme všude honit 
Není tady
Tak konečně můžu něco napsat po asi pátzém pokusu. Knečně obě cácorky spí, jinak mě Markétka vůbec nenechá něco napsat. Buď mi tu asistuje nebo zlobí Dáďu, jak říká Adélce.
Strašně ráda by pořád pomáhala, nejraději by si s ní hrála jak s panenkou. Takže jsem pořád ve střehu a zachraňuju co se dá. když jí slušně a vlídně říkám, aby Adélku nechala tak se rozbrečí a urazí, když to řeknu rázně tak taky a hlavně nechce poslouchat a klidně by se nbechala plácat, ale musí dosáhnout svého. No snad se to urovná, až bude Adélka větší a nebude taková hrozba, že jí nějak víc ublíží.
Dneska jsem se moc nevyspala, Markétka chtěla ve čtvrt na tři na záchod a vyčůrala teda půlku nočníku, pak kojení a kojení v pět mělo za následek, že Adélka do půl sedmý nespala, pořád vrčela, kroutila se, takže jsem chovala a pospávala a když přestala, tak vstávala Markétka. 
No jak tak čtu, koukám, že je to všude stejný a je jedno, jeslti máte jedno nebo dvě. 
Chtěla jsem reagovat na vás všechny, ale bohužel s tím jak to čtu trhaně všechno zapomínám. Tak se moc omlouvám všem.
Snad jen Mokací, držím palečky na úterý, ale třeba se mimi umoudří a vykoukne dřív, do úterý času dost. 
Jo a dneswka budu mít premiéru s holkama na cestách. Jedeme za kamarádkama na hřiště do ČB. Takže msuím sbalit kočár, obě děti a snad se z toho nezblázním a Markét mi nikde neuteče.
Není tady

Ronjísku, děkujuuuuuuu..

A super tip, vyzkouším, a budu se snažit si nestěžovat.
A s tou vodou, já ji mám v té termosce, mám to akorát na noc, ráno vařím čerstvou a potom na celý den a na noc zase čerstvou...Je vlastně pořád teplá a do horké vody ten Nutrilon vlastně nedávám vůbec, jen už do té tak akorát

Jani, paráda, že jsi si trošku vyrazila, já byla zase na Zumbě včera...spokojenost z mé strany maximální, jen jsem vždycky zralá na infarkt..
Není tady
Téma zavřeno