29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Jééé holky tak ta žáha je fakt děs. Mě to trápí hlavně v noci, ale když se hlídám, abych večer už nejedla, tak je to lepší. Jinak taky na jídlo moc chuť není, za poslední 4 týdny jsem přibrala jen kilo, takže v tabulce podle toho co se má přibrat s dvojkama jsem silně pod průměrem - ale vzhledem k tomu, že jsem měla víc než slušnou startovací čáru, se neznervózňuju.
Takže co jsem přečetla že pomáhá je po každým jídle sníst jabko. Mlíko jsem taky zkoušela, bez efektu, ale hooodně mi pomáhají pastilky Rennie, mám s ovocnou příchutí a ty mi i chutnají. Díky nim fakt spím, jinak se mi v noci jídlo vracelo to krku, jak píše Sun. Je taky potřeba mít hodně pod hlavou a po jídle se neohýbat, spíš dřepnout - to jsem studnice moudra, co? Ale přečetla jsem kde co, tak předávám dál, třeba to někomu pomůže
Jo Sun tvou historku s okapy jsem četla manželovi, dost jsme se zasmáli
Není tady
ahojky holky,
tak já mám dnes po kontrole v poradně,malej je v pořádku,já gynekologicky taky,ale díky té dušnosti jsem vyfasovala nástup do nemocnice na podrobnější vyšetření.Tak snad mě tam nebudou trápit dlouho.Noťase nechám doma a pokud by to vypadalo na delší dobu tak mi ho manžel dopraví.Nevím jestli se smí brát do nemocnice,musím to hned zítra vysondovat.
Jinak dnes jsem celý den s vypětím všech sil zařizovala vše akutní co nepočká než se vrátím a jsem totálně vyčerpaná.Tak dobaštím véču,sbalím si nejnutnější věci a půjdu do hajan.
Zatím pa a držte se,myslím na vás
Není tady
Cherie,
tak ať ti to vyšetření dobře dopadne.
Jinak u nás v nemocnici byla možnost měť notebook sebou a internet byl zadarmo. Třebas to bude to samé aj u Vás.
Po prvé su litovala, že ho nemám doma, nýbrž velkou bednu a monitor.
Není tady
A májovou pusu su letos nedostala, páč mňa bolelo břucho a ležela sem.
Dneska su zkušala dojiť do obchodu a každu chvilu sem musela zastaviť a odpočinuť si.
Ale odpoledňa už su zvládla zajiť na pracák. Nic po mě nechtěli, prý stačí nemocenská a řešiť nic nemusím. Tož su ráda, že už mám vše zařízené.
Konečně sem si kupila aj mast na strie na břuchu. Pěkně voní a mám ho teď hebčí.
A pohovku už máme doma. V obýváku, tož sa budu mocť natáhnuť aj mimo ložnicu. Třebas při vaření, což je paráda.
Není tady
Aha, tak poslíčky si pamatuju, u mě to asi tentokráte zatím nebudou , tahle bolest je jiná. Tak ať vás holky netrápěj nějak enormně
.
Cherie - tak ať tam nejsi dlouho a vyšetření dopadnou co nejlíp
Není tady
ROnji mě mlíko neteče, ani neteklo u Tobiho, to až fakt tak 3 den po porodu
jiank mě tentokráte ani břicho netvrdne, ale pokud se namáhám tak prostě bolí, jako by vevnitř, tak nějak jako natažené svalstvo,a le mám problémy pak i vstát
a už na mě přišlo spací období, nějak brzy, tak jsem zvědavá na středu na kontrolu
a tašku bych už fakt asi měla balit co ?
Není tady
Jani mně už se taky vrátilo spací období, teda hlavně po obědě, to vždycky tak napůl vytuhnu když zkouším dávat spát Erika a on většinou stejně neusne A začínám mít křeče do nohou, ráno stačí se trochu protáhnout a už je křeč jako blázen. Domluvím se příští týden v poradně že si budu brát magnésko, břicho mi sice netvrdne, ale ty křeče jsou fakt nepříjemný
No holky já už asi teď taky dostanu papír na mateřskou, tak zase budu lítat a vyřizovat - pozastavení rodičáku, sociálku, práci, aby mi to všechno včas vyplnili a mateřská přišla včas. Já tohle papírování tak nemám ráda a hlavně jsem zvědavá jak dlouho jim to bude trvat než zase začnou chodit penízky.
A udělala jsem velký pokrok , dneska jsem objednala vložky a koj. tampony do porodnice, ale jen proto že jsem objednávala další těhu kalhotky, ty moje už mně fakt nějak tlačí, tak jsem to vzala najednou
Cherie to je mi líto že musíš do nemocnice, snad to nebude tak vážný a pustí tě zase brzy domů .
Není tady
Cherie to je mi líto s tou nemocnicí, nevěděla jsem, že tě dušnost tak trápí. Drž se a doufám, že tě brzy pustí domů!
Kotr víš co mi poradila PA s tím protahováním? Že když si protahuju nohy, tak nemám jakoby napínat špičku, ale mít chodidlo ohnuté a natáhnout jen celou nohu kromě chodidla...prostě nenapínat chodidlo, že jí to pomáhalo a pak křeče neměla, no nevěřila jsem, zkusila a fakt - když u protahování nepropnu chodidlo, tak křeč nemám, nebo jen malou
Není tady
Cherie: taky přeju, co nejkratší pobyt v nomocnici, ať je všechno v pořádku a brzy tě pustí domů
Kotrmeli: ty křeče taky znám a jak píše Ronja, taky to tak dělá a je to lepší. Když se zapomenu, tak mě teda lýtko bolí celý den. Je to hrůza, tak si na to dávám pozor. S tím spaním jsme na tom stejně Já bych prospala půl dne. Využívám toho, že jde malý spat, tak si schrupnu s ním
Kdy jindy na to bude příležitost, no ne? Jenom odpočívejme.
To se říká, že těhotenství je nejkrásnější období v životě. Kdyby nebylo těch obtíží, tak možná že jo, ale já bych brala, kdyby to šlo bez toho Ale je zas fakt, že ochudit se o ty pohyby, to bych nechtěla
Holky, mám trošku depku:( dnes jsem byla s malým na ušním a v neděli nastupujeme na trhání nosní mandle do nemocnice. Je to fofr. Vzali nás přednostně kvůli mému stavu. Mám z toho trošku strach, abych to zvládla. Já jak jsem těhotná, tak jsem strašně ubrečená, všechno mě dojímá a když si představím, jak bude ten můj drobeček plakat, tak to bude těžké. Hlavně kdyby mu to pomohlo.
Není tady
Jejda Peho drobek malej, nedivím se, že jsi z toho naměkko. Buď statečná, teď ho to bude bolet, ale uštří si tím spoustu nemocí v budoucnu, držte se!
Sun hele jaký nestraš, ty jsi na řadě první a já se strašně těším na slohovku
Holky když jsem se tu chlubila naší víkendovou dílnou, tak tady je první dokončený výrobek - zavinka pro synovce. Holčičky budou mít stejné, jen v růžové kombinaci
Není tady
Ronji: díky, jsi hodná. Já vím, že jsou horší věci, že trhání mandle je drobnost. Se mnou cloumají hormony, o to je to horší.
Ta zavinovačka je parádní, nemá chybu. Můžu se zeptat, jak se dá vložito do toho textu fotka? Ráda bych se taky něčím hezkým pochubila
Není tady
Peho - já s tím teda zkušenosti nemám, ale není to tak dlouho, co byla na mandlích kamarádka s malou a prý ji to ani nebolelo, určitě to v poho zvládnete a slzičky nebudou a když už, tak minimálně
Honzíček je ještě malinkej, což je výhoda, že si to nebude pamatovat a jak píše Ronja, ušetří vás to trablí v budoucnosti. Ty děti se hrozně rychle oklepou, ne jak my dospěláci
My jsme hrozný lazaři
Ty křeče mě zloběj taky, ale zatím se mi daří to vychytat tou napnutou nohou a špičkou do pravýho úhlu... jinak teda pak fakt bolí ta noha celý den jako čert
Ronji - ta zavinovačka nemá chybu zlatý ručičky
Není tady
Cherie..je mi líto, že musíš do nemocnice, také jsem nevěděla, že tě ta dušnost tak moc trápí. Ať se tam o tebe hezky starají a utíká ti to..
Kotr..já křeče do nohou ani tak nemám, jak mě strašně bolí v noci kyčle...A tak bych pořád spala. Dnes jsem vstávala až v deset
No, ale nemám děti, můžu si to dovolit. Pomalu si to doma všechno chystám, uklízím, už nabalím tašku...Ať jsem připravená.
Peho, to je mi líto, že ještě teď, před koncem těhu máš s drobečkem doma takové trápení. Ale Ronjísek psala, do budoucna to pro prďolku bude lepší a ty děti se opravdu lépe zotavují. Ale je mi jasné, že se tím trápíš. Moje švagrová jde s obouma prckama na trhání nosních mandlí v červenci. Držím palce, ať to zvládnete...
Ronji, včera jsem dočítala konečník, nereagovala jsem, ale musím se tam ozvat. Chtěla jsem ti napsat, že jsi neuvěřitelně zručná a šikovná, obdivuju tě, já mám problém s přišitím knoflíku ale moc ráda bych se něco naučila. Holt, nemám k tomu vlohy a nikdy nebyla ani chuť...Jsem docela, nevím, asi jsem měla být chlap..
Upravil(a) leontyna (3. 5. 2011 12:54)
Není tady
Cherie, držím palečky ať jsi ok a ať se dušnost brzy vyřeší a můžeš být v klidu doma, , notas v nemocnici by neměl být problém
Peho chápu tě, já si nemocnici s Tobíkem nedovedu představit, ale nemělibyste tam být dlouho , tak ať to zvládnete , co nejlépe
Ronjísku, zavinovačka je nádherná
já se jdu " pochlubit" , jsem dnes s sebou sekla na schodech, šla jsem do MC s Tobíkem, leje u nás jak z konve , schody klouzaly , naštěstí šel Tobi za ruku, tak jsem ho sice strhla na zem, lekl se a brečel , ale neříkal, že by ho něco bolelo, já jsem spadla tak, že jsem rukou trochu ztlumila náraz, ale i tak jsem po zadku sjela 4 schody, tak doufám, že je Elenka ok, kope, tak snad jo , zítra na kontrole uvidíme
Není tady
Jani, Jani..proboha, dávej na sebe pozor, doufám, že všechno bude v pořádku...Úplně jsem se teď lekla a co teprve ty...
Jo a já jdu zítra taky na kontrolu...
Není tady
Ronji, Ty jo.. leti to
Co vlastne LenkaB, jak to nakonec u ni probehlo? Vubec nemam cas koukat jinam...
Mne taky z prsou nic netece, jen kdyz zmacknu, tak nekdy mala kapka, jindy nic...to ale nema na nic vliv..tece nebo netece, muze byt pak mlika dost i nemusi...
Není tady
Jé holky to jste hodný že na nás myslíte - v podstatě jsou zprávy dobré. Čípek už se dál nezkracuje, stěry byly negativní, takže sice musím dál ležet, ale můžu ležet doma. Další kontrola za dva týdny, vyfasovala jsem železo, protože jsem chudokrevná - to mě moc nepřekvapilo, to bývám i normálně, natož teď.
Tak jsem ráda že nemusíme zatím do nemocnice, i když ležení doma mě taky moc nebaví.
Prý je to hodně tím, že Maruška naléhá hlavičkou na čípek. No jo no, chudák tak nemá moc místa, když ji ségra shora okopává
Není tady
Ronji: tak to jsou dobré zprávy. Jenom odpočívej. Vím, že je to kolikrát náročnější, než když se něco dělá, ale kdy jindy si odpočineš. Až se princezny narodí, to bude šrumec.
Holky: děkuju za podporu. Já si taky říkám, že to aspoň budeme mít za sebou a třeba nebude malý pořád nemocný
Není tady
Cheri, taky přeju co nejkratší pobyt v nemocnici.
Peho, neboj, to zvládnete. A Honzíček je fakt malej, brzo na to zapomene.
Ronji, super zprávy, tak hezky odpočívej. To šití je taky odpočínek?
Jani, dávej na sebe pozor. Určitě se nic nestalo, ale člověka to vyděsí.
Já tašku sbalenou ještě stále nemám. Pořád si říkám, že nejdřív budu rodit tak za 4týdny, takže mám pořád ještě čas.
Sun, moc se nerozčiluj, tady všechny počítáme, že to rození zahájíš. Já tě maximálně budu následovat, ale první být nechci.
S Markétkou jsem byla v Podzimňatech 09 poslední a moc příjemný to nebylo.
Jinak začala jsem skoro normálně bezbolestně chodit. A to byste nevěřili, jak najednou nikdo nic neříká, nikod nekritizuje. No jo, holt se to bere jako samozřejmost a pochvaly se holt dočkám jen od málokoho. Trošku to ještě teda cítím, jako ztuhlý kříž, takže masáže zatím zachovávám, ale už ob den.
Jo dneska jsme Markétce koupili holínky, ayle byla strašná zima, tak jsme ani nešli na zahradu a ona v nich chodila doma asi hodinu. Vůbec je nechtěla sundat, když jsem se o to pokoušela, tak dšlala jak blázen. Bačkory, ponožky pořád sundavá a v holínkách se ráda pařila.
Není tady
Hani, jsem ráda, že bolesti už se zlepšili a je mi jasné, že když se to zlepšilo, tak to každý přehlídne a bere to jako samozřejmost, za to když to bolelo, tak jsi přeháněla...Hele, my jsme jen jeden den od sebe...Ještě Toja, ta tu ale dlouho nebyla, snad je v pořádku.
Ronjísku...super zprávy z kontroly. Jen odpočívej...já vím, ty jsi hodně akční ale je pravda, že až se Maruška s Bětuškou podívají na svět, odpočinku budeš mít málo. Jen se teď šetři. A děkuju za odpověď..
myslím na SZ...
Není tady
Ronjo - to jsou výborný zprávy Však tak za 3 měsíce budeme všechny na to polehávání s láskou vzpomínat
Paráda, že můžeš být doma.
Hanus - tak to jsi to teda zvládla na výbornou Jsem ráda, že je ti líp! Jinak holínky jsou u nás taky hit
Dneska mi metřík přeskočil na předposlední mimčo. Já si furt myslím, jak to nemám za pár a "teprve začínám osmý měsíc"
Není tady
Ahojky těhulky, omlouvám se že vám sem lezu, ale jdu vám předat pomyslnou štafetu porodů :-)
Dneska ráno se nám narodilo předposlení jarňátko a to poslední se ukáže během několika dní. Takže Vám přeji rychlé bezbolestné a pohodové porody bez komplikací. Ať se můžete brzo kochat mimískama. Přeji vám všem hodně mlíčka pro mimísky, rachlé zotavení po porodu a pevné nervy v začátcích:-)
Porodům zdar Jerňátka 2011 :-)
Není tady
Téma zavřeno