29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Ahoj holky,
Leonty taky trpím těžkou demencí, hodně to poznám v práci - mám asi poloviční pracovní tempo než obvykle. Všechno si musím číst dvakrát a stejně se pořád klepu, že někde udělám chybu. Už se moc těším, až nastoupím ka mateřskou, vychází mi to na 21. května - a budu mít klid.
Sun s autoškolou bohužel nic, když mám teď ten ležicí režim. I kdyby mi ještě dovolili z postele, tak už by mě M. žádné jízdy nedovolil...tak to prostě budu muset zvládnout až budou holčičky na světě - to teda bude zajímavý!
Jinak včera jsem pololeže polosedě skoro celý den tvořila, zavinovačku pro synovce, hračky pro holčičky, mám vyhlídnutou patchworkovou deku, kterou mi mamka pomůže ušít, tak až bude hotovo, hodím fotky. V úterý jdu na kontrolu tak jsem zvědavá, jak se holčičky drží - dnes jsem konečně koupili postýlku, tak snad už se to chystání nějak blíží ke konci. Mám z toho takovej blbej pocit, kdybych musela do nemocnice, aby toho M. nemusel moc dodělávat, taky toho má chudák dost.
Jinak se přidávám, že mám taky potíže s dechem, ale když vidím, jak mám Bětku nataženou těsně pod žebry, tak jsem spíš překvapená, že mi ještě plíce i žaludek jakžtakž fungují
Není tady
Ahojte holky
Jak vidím, většinou sa už chystáte do porodnice. Však sa nám to všem krátí.
Ronji,
autoškola počká, hlavně že to jde odložiť.
Jsi moc šikovná, že ještě v pololeže dokážeš tvořiť.
Já su schopná pouze v leže luštiť osmisměrky, které jsem si koupila v nemocnici. Eště mi zbývá víc než polovina a zkůšám zaslať soutěž o 3000 Kč - 200 Kč. , že by bylo na tu novou pohovku. V pondělí nám ju maju dovézť. Už sa moc těším, že sa mi z ní bude líp dívať na TV.
Jinač odpočívám co sa dá, ať břicho co nejvíc šetřím. Ráno zajdu do obchodu přes týden, uvařím, umyju nádobí, občas hodím prádlo do pračky, přítel ho potom pověsí, a zbytek dne ležím a ležím, dívám sa na TV nebo luštím.
A ve čtvrtek du odpoledňa na KO k primářovi, tož su zvědavá, co mi řekne, když sa mi to tvrdnutí trošku vrátilo. Ale pořáď je to lepší, než když su šla do nemocnice. Tož snaď už to doklepu doma.
Není tady
Suny - okapy normálně jsem vybuchla smíchy
Na to se ani nedá nic říct, co?
Stála bych tam a zírala na něj
Tý jo, kočko, ale stejně... to jsi fakt dobrá! Sice jsem se zasmála, ale teď mi z toho až běhá mráz po zádech.
U nás jsem teda taky manžu připravovala už od ledna na to, že budu potřebovat pomáhat, hlavně na zahradě, a stejně jsem si všechno udělala sama (mám teda výčitky, tahala jsem dost těžký věci ), ale u nás se to jaksi přešlo v tichosti
bohužel
Není tady
Ahoj holky, tak vidím, že tento týden byl náročný. Já jsem taky celou sobotu přemýšlela, jestli jet do porodnice nebo ne. Celý den jsem měla tvrdé břicho a bolelo jak čert. K tomu manžel celé dopoledne byl pomáhat stěhovat firmu a po obědě, bezohledně šel na tenis. Byla jsem tak naštvaná, protože malý jak naschvál byl otravný jak hrom, navíc má rýmu, takže musím pořád odsávat a každé zvednutí z postele byl pro mě děs. Dnes už je to dobrý, už funguju. Navíc jsem zjistila, že má malý nejspíš neštovice. Zítra s ním jdu k MUDr. docela bych byla ráda, kdybysme si to obyli teď ještě než se Dominik narodí. Tak uvidíme
Blíženko: parádní seznam. Já už jsem taky pomalu začala skládat vědci do kufru. Člověk nikdy neví.
Ronjo: tašku na kočárek můžu doporučit buď CASUALPLAY je velká a dobře řešená mám takovou http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=43169642&tab=2 jenom pro představu nebo mám ještě z DM a je taky super.
Už se nám to krátí. Já jsem neodolala a zkoušela jsem nastrojit pro mimi koš. Před časem jsem si ho obšila, mám z něho velkou radost, protože já a šití, to nejde moc dohromady, ale myslím, že se mi povedl. Už se mi nějak nechce ho uklízet. Tak se kochám
Jak jste prožili první máj? Doufám, že vás ti vaši políbili pod rozkvetlým stromem
Není tady
tak do nového chlívečku hladké bezproblémové porody a zdravá miminka
jinak koukám s těma chlapama je to skoro všude stejné
ale já začínám být fakt unavená a ty 4 hodinové procházky s Tobíkem běhajícím nebo v šátku už fakt nedávám, v pátek chvilku na průlizkách s ním a mám dost, navíc dnes spal jen 15 min v autě a pak ne a ne zabrat doma, tak doufám, že se mu to polední spaní aspoň hodinové vrátí, jinak teda nevím
jinak koukám, že už bych pomalu taky měla asi začít balit tašku koukám , fakt to nějak uteklo
Není tady
Holky, já jsem se zamilovala http://www.kocarky-kocarek.cz/13268-koc … nni-hnedy/
Tak jsem zvědavá jak dlouho mi to vydrží, doufám, že tak dlouho, že ho koupím..
Není tady
Mokaci, to je podobnej kočík jako Colleto Austin (ten se mi líbil v trojkolce) - je super, ale neměl žádný odpružení, jen nějaký pístový = jakoby žádný. Takže pokud chceš městský kočár jen na asfalt tak JO!! Pro nás na polňačky buhužel..Colleto Austin a asi ani ten tvůj Giovany nebude...
Není tady
Tak jsem docetla a uz jsem nechtela reagovat, ale neda mi to a na "okapovej" prispevek Suny musim napsat aspon .
Manzel teda fakt vyhral prvni cenu
My jsme byli dnes na hristi a dost dlouho houpal Evu na houpacce...pak se na me otocil, sedela jsem na lavicce, a rika - A proc vlastne houpu jen ja? .. ja na to: Protoze ja jsem tehotna a i presto ji houpu (a nejen to) hodiny celej tyden.. Tak se zase otocil a houpal dal..
Oni jsou fakt z Marsu!
Polibena jsem..sice pod kastanem misto tresni, ale i tak je to uspech
A jestli Suny myslis trenovani s EPINem, tak jsem jeste nezacala.. Chtela jsem az kolem 35.tydne, ale zacnu asi driv, jen jeste pockam, co mi rekne dr. ve ctvrtek na kontrole, kam se Nelca otocila.. Ale budu trenovat i kdyz otocena nebude, jen asi ne s takovym elanem..
Není tady
Misho to nééé, já jsem sice městská ale s dlažebníma kostkama, chjo.. ale ten kočík je prostě krásnej, já už jinej nechci!!
Není tady
Já ten giovany viděla na vlastní oko ale neštrádovala jsem s ním, blíže jsem zkoumala jen AUstina ale mám dojem že to bude stejný no!! Zkus ho někde videt na živo..ráda bych se pletla
Není tady
Ahoj kočky,
jdu vás trochu postrašit sdělením, že už zbývají jen dvě těhulky z Jarňat a pak jsme na řadě my (a holky jsou 39tt a 40tt, takže to nebude dlouho trvat a štafeta je u nás).
Neskutečný jak rychle to uteklo. Musím se podívat, kolikátá jsem na řadě podle rozvrhu
Není tady
Tak je to dobrý, většina z vás je na řadě přede mnou
holky taky vám tak teče mlíko? Mě hlavně v noci, když si nějak přilehnu prso, ale stojí to za to...pořád převlíkám
Není tady
Ahoj holky,
jako Sun nechápu že jsi tak neschopná a ty okapy jsi nevyčistila
No tak to už fakt nemám slov, přesně jak píše Blíženka jsou z Marsu
Ronji přede mnou jsou všichni kromě Valašky, tak jsem zatím v klidu, ale jinak jako jo, utíká to šíleně A mlíko mi teda neteče a ani mi neteklo s Erikem, začalo se dělat až 3. den (tedy spíš noc) po porodu. Erďa už řval hlady, tak jsem už nevydržela a dala mu glukózku od sestřiček a úplně jsem slyšela jak mu to do toho prázdnýho žaludku žbluňká a pak spokojeně spal několik hodin a hned na to se spustilo mlíko a pak už se prsu nepustil skoro do dvou let
Dobře že jsem vydržela, kdybych mu dala dokrm, tak by třeba pak MM ani nechtěl. Přes tu noc přibral 50g a pustili nás domů. Tak trochu na mně jde nostalgie
Mokaci ten kočárek vážně vypadá pěkně, ale fakt to chce rozmyslet jestli bude pro vás i praktickej.
Jinak teda polibek pod rozkvetlým stromem jsme včera stihli chvíli před půlnocí na zahradě pod šeříkem, protože Erik ne a ne usnout , ale hlavně že jsme to stihli.
Není tady
Ronjísku, teda, fakt to strašně uteklo, nemyslím si ale, že budeš nějak rapidně za námi, holčičky určitě půjdou na svět dříve. Nemyslím to ale nijak zle.
Ronji, tak my budeme maminky, bojím se toho, bojím..ale snad to zvládnu. Jsem moc zvědavá, kdo z našeho chlívku půjde první, teda, ona Je to Suny..to je jasná věc..
Mléko mi neteče vůbec, asi žádné nemám..Z prsou mi neteče vůbec nic..
Ronji, už máš vložky do podprsenky?? A jaké?
Není tady
Suny, manžel teda zabodoval...
Kotr, my jsme se sice políbili, ale strom už spéše odkvétal a ještě jsme ani nevylezli z auta..
No, nejsme žádní romantici, ale co už..
Není tady
Ještě otázka....holky, už třetí den, asi...mě několikrát za den strašně bolí břicho, jako na MS...dokonce mě to nutí jako i na velkou..omlouvám se, za ten popis..Dnes jsem to už těžce prodýchávala...Bolelo to jako čert. V noci jsem to cítila také, normální menstruační bolesti, teď to na mně jde taky...Co to je???????
Není tady
Jé Lei zrovna jsem se na totéž ptala holek na Konečníku. Taky mě bolívá břicho jako na MS, ale jen když dlouho sedím a neležím...to tvoje mi spíš zní jako náhlé křeče, snad bude někdo vědět.
S tím mlíkem si hlavu nedělej, přesně jak píše Kotr - včera jsem mluvila s kamarádkou která bez potíží kojí roční holčičku a taky mi říkala, že z prsou jí neteklo vůbec nic až do dvou nebo tří dnů po porodu. A pak s to rozjelo krásně. Naopak na tekoucí mlíko během těhu si stěžovala LenkaB a s kojením teď bojují, takže tam fakt souvislost asi není. Přes den, pokud mám podrpsenku, mi mlíko teče jen málo, mám jednorázové vložky z DM, nějaké levné, protože zatím jich fakt tolik potřeba není....
Není tady
Jo holky, manzel sarkasticky dekuje za prvni cenu, kterou mu tu udelila Blizenka, prej kde si to ma prevzit
Lei, podle me mas predporodni kontrakce, ty muzou byt nekolik tydny i mesicu pred porodem. Radsi to ale zmin doktorovi.
S tim mlikem v tehotenstvi...uz zadneho tehu jsem to nemela, ani kapku a potom po porodu jsem mela habadej a kojila 2 roky.
Takze to vubec neni znameni jak kdo bude mit kolik mleka po porodu.
Ronji, radsi nestras
Mokaci, kocarek hezky
Peho, tak co, jsou to ty netovice?
Není tady
Ahoj těhulky
Holky ty křeče mívám občas taky, myslím, že to jsou střeva. Bolest jako na MS, podbříšek, spíš levá strana. Už tam asi holt není tolik místa, kolik by potřebovaly. Většinou pak stačí si, ehm... ufouknout
, a je po bolesti.
To ufoukávání teda jaksi poslední měsíc nemám vůbec pod kontrolou. Brouček si tam asi dělá místo Jaksi "dáma" ze mě poslední dva měsíce určitě není, a příští dva taky pravděpodobně nebude
Ronji - myslím, že ty na nějaký pořadník hledět nemusíš Moc bych vám teda holky přála, abyste byly 3v1 co nejdýl, ale tak minimálně těch 14 dní před termínem bych vás tipovala
Mokaci - chápu to dilema, ten kočárek mě teda taky okouzlil. Podle mě jak ho dostaneš do ruky a prubneš, tak se rozhodne. Akorát teda dlažebky bez odpružení jsou ukrutný, naše neuroložka před tím dost důrazně varuje!
Z prsou mi teda taky nic neteče, tenkrát po císaři se mi pustilo asi třetí den. Bohužel, stejně jsme nekojili Snad tentokrát...
Ale stejně je to mazec, že už jsme "na řadě" Za chvíli je budeme mít v náručí, píďata naše malý
Není tady
Leonty, to znám. Tento víkend si to obzvlášť užívám. Břicho mě bolí škoro pořád a ty bolesti jako při MS mám taky. Prý by to mohli být poslíčci.
Suny: byli jsme u doktorky, ta tam nebyla, byl tam zázskok a prý to neštovice nejsou. Mě se to ale nezdá. Tak uvidíme, buď se to vyklube nebo měl doktor pravdu a jsou to potničky. Ale vrtá mí hlavou, jak to můžou být potničky, když měl malý jeden břídek na líčku, další na krku asi 3 na bříšku, 1 na zádech a 2 na nožičce. V podpaží má potničky, to vím.
Holky, taky vás tak brutálně pálí pořád žáha, já už mám úplně odpor k jídlo, když si představím, že cokoliv sním nebo se napiju, tak pak trpím. Včera jsem po dlouhé době stoupla na váhu a zjistila jsem, že jsem kilo zhubla, což určitě není dobré. A to jsem v pátek snědla půlku melounu Musím to dohnat. Příští týden jdu na kontrolu a nemůžu říct sestřičce, že jsem nic nepřibrala, ba naopak.
Není tady
Dani, aha, tak u tebe a mozna i Lei a Ronji jsou to ty streva, ja uz ty krece jako na MS mam potvrzeny jako nepravidelny predporo kontrakce. Poslicci v cestine
Není tady
Leontýnko podle mně to jsou jasný poslíčci, ale dokud to není pravidelně třeba po 10 minutách tak se nic neděje, ale Dr. to určitě řekni až půjdeš na kontrolu. Já takhle začala rodit Erika, po 10 minutách a pak po hodině další dvě hodiny po 8 minutách bolesti jako při MS a pak praskla voda a za další 3 hodiny byl na světě. Poslíčky jsem totiž neměla vůbec, až potom najednou ten den kdy se narodil a už rovnou pravidelně.
Peho taky už mně začíná pálit žáha, ale ne po aždém jídle, spíš po sladkým nebo když toho sním víc, hodně mi pomáhá studený mlíko, po něm se to krásně zklidní
Není tady
Peho, tak to jsem zvedava co se z toho vyklube, jestli ma pravdu doktor nebo materska intuice.
S tou zahou je to blby, ja uz taky nevim co by, hladova jsem jak vlk, ale uz i pohled na nektery potraviny mi dela desne zle. Ja teda nehubnu, ale asi posledni 2-3 tydny vazim stejne. Nastesti to pro moji PA neni problem, tak nemusim lhat
A jinak jsem i kvuli tomu paleni zahy vzdala minuly tyden hodiny jogy, protoze mi v nekterych asanach normalne ta kyselina vyjizdi az do krku a je to fakt hnus
Není tady
Kotr, studeny mliko Ja si chodim rovnou pro zmrzlinu. Ale musi to byt spravny mnozstvi, jak to prezenu, tak to ma opacny efekt.
Není tady
Sun tak nevím jestli by ta zmrzlina u mně splinla svůj účel , by mi určitě bylo ještě hůř, protože bych nevěděla kdy přestat
Není tady
Téma zavřeno