29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Vítejte na chatu letňátek 2011, níže najdete informace o našich nastávajících maminkách
Sunyata
32 let
Čeká třetí dítko
Zadařilo se hned
TP: 23.5.2011
Kyra se narodila 12.5.2011 v 16:30 (38+3)
3540g, 52,5cm
Renky
35 let
Čeká druhé dítko
Zadařilo se hned
Jména: Rastik/Karolínka
TP: 24.5.2011
Bude to holčička
hanuscb
34 let
Čeká druhé dítko
Doma Markétka narozena 6.11.2009
TP: 13.6.2011
Jména: Adélka,Lenka/...
Bude to holčička
Adélka se narodila 18.6.2011 v 1:08 (40+5)
3300g
Leontyna
36 let
Čeká první dítko
Snažení 3 roky, zadařilo se po IVF
TP: 14.6.2011
Jména: Radim/...
Bude to chlapeček
Radimek se narodil 7.5.2011 ve 20:15 (34+4)
2170g, 46cm
20.6. v 6ti týdnech 3300g, 51cm
Toja
30 let
Čeká první dítko
Snažení 4 roky, zadařilo se po 2. IVF
TP: 14.6.2011
Bude to chlapeček
Peha
30 let
Čeká druhé dítko
Doma Honzík narozen 14. 2. 2008
Snažení 1 měsíc
TP. 21. 6. 2011
Jména: Martínek/...
Bude to chlapeček
Martínek se narodil 13.6.2011 (38+6)
4000g, 50cm
Blizenka
33 let
Čeká druhé dítko
Doma Eva narozena 23.11.08
Snažení 1 měsíc
TP: 21.6.2011
Jména: ....../Nelinka
Bude to holčička
Nela se narodila 20.6.2011 ve 14:15 (39+6)
4020g, 51cm
DanielaP
29 let
Čeká druhé dítko
Doma Kristýnka narozena 16.8.08
Snažení 2 měsíce
TP: 6.7.2011
Jména: Honzík, Kubík/...
Bude to chlapeček
Kubíček se narodil 19.6.2011 v 8:55 (37+4)
3300g, 49cm
janabas
29 let
Čeká druhé dítko
Doma Tobiáš narozen 21.7.09
TP: 7.7.2011
Jména: Sebastián/Elen
Bude to holčička
Elenka se narodila 28.6.2011 ve 13:13 (38+5)
2950g, 47cm
Danuskaxy
22 let
Čeká první dítko
Snažení 2,5 roku, zadařilo se po 3. IUI
TP: 9.7.2011
Jména: Kryštof/Nelinka
Bude to holčička
Nelinka se narodila 23.6.2011 ve 20:23 (37+5)
2900g, 48cm
Ronja
29 let
Čeká první dítko - dvojčátka
Snažení 4 roky, zadařilo se po 1.IVF/ICSI
TP: 16.7.2011
Jména: Marie a Alžběta
Budou to 2 holčičky
Maruška a Bětuška se narodily 24.6.2011 (36+6)
2700g a 2480g
Mokacina
24 let
Čeká první dítko
2.4.2010 revize, pak se zadařilo 2. měsíc snažení
TP: 19.7.2011
Jména: Petr/...
Bude to chlapeček
cherie
37 let
Čeká třetí dítko
TP: 19.7.2011
Jména: Jirka/...
Bude to chlapeček
Jiříček se narodil 13.6.2011 v 10:58 (34+6)
2950g, 48cm
Kikuška
23 let
Čeká první dítko
Bez snažení, neplánovaně
TP: 4.8.2011
Jména: ...../Viktorka
Bude to holčička
Kotrmelína
33 let
Čeká druhé dítko
Doma Erik narozen 5.3.09
Snažení nesnažení 2 měsíce
TP: 6.8.2011
Jména: Alex/Monika
Bude to holčička
Valaška
33 let
Čeká první dítko
Snažení 2 měsíce
TP: 9.8.2011
Jména: Jirka/Michalka
Bude to holčička
Upravil(a) Kotrmelína (30. 6. 2011 22:53)
Není tady
ahojky holky,
narazila jsem na dobrý internetový obchůdek tak juknětě ,co vy na to?mrzí mě,že už košile mám,jinak bych si objednala,ta cena je suprová a vzory taky Možná si nechám poslat ty kojící podprsenky,balení po třech je taky za dobrou cenu.
http://materskepradlo.mimishop.cz/
Ještě písanu,letím na poštu poslat do práce lístek na penízky
zatím papa
Není tady
Holky, tak to vypada, ze minimalne cast z nas v tomhle chlivku porodi...
Tak hodne stesti, zdravi, at to jde hladce a maminy i mimca jsou v poradku!!!
Ja se teda dnes citim pod psa.. V noci jsem byla vzhuru tak 5x.., fakt uz to nejak nezvladam , pak rano se mi pri kazdym zvednuti ze zidle tak zamotala hlava, ze to neslo a navic - pri kazdym kroku jsme se priserne zadychavala - vubec nechapu co to bylo..zadna namaha, jen krok a funela jsem strasne, trosku me to nutilo dychat jako kdyz clovek rozdychava pri porodu.. Trvalo to tak hodinu a pak dobry, ale teda...
No rikala jsem si, ze si asi nachystam tasku do porodky, protoze kdyby se v tomhle stavu neco stalo - odtekla voda nebo tak neco, ani bych nebyla schopna si pobalit veci..
A do toho jsem samozrejme mela celej den na krku Evicku. Byla teda hodnoucka, ale stejne... Posledni dny navic nespava v poledne.. Sice diky tomu misto v deset usne uz kolem osme (dnes dokonce v 19.20), ale byt zaprazena cely den bez chvilky odpocinku neni zadna sranda.. A prisel domu z prace az kdyz spala, takze zadna pomoc.. A kdyz prijizdel domu, napsal mi SMSku... "Aspon zatahni zaluzie".. Ja vim, ze to nemyslel zle, ale me to tak vytocilo, ze jsem nebyla schopna se s nim vubec bavit, kdyz pak vesel.. Jen jsem mu odepsala, ze se teda za celej den zvednu a zatahnu je... Chjo..tomu rikam podpora.
Není tady
Taky mi to nedá a už mám cuky si připravit tašku , ale ještě chvilku vydržím.
A teda Blíženko, svatou trpělivost s máš, já bych, jak se znám, řvala jak Tarzan, jen co by strčil nos do dveří
. Naše hlava rodiny taky jezdí takhle pozdě, a když se teda dneska dotčeně zadíval do talíře s večeří, že jsem "mu" z lednice "vzala" "jeho" "kukukuřici", co měl připravenou na ryby... no to si pak něco vyslechl
Upravil(a) DanielaP (29. 4. 2011 21:04)
Není tady
No ja vim, ze to tak nemyslel, tak jsem mu jen rekla, ze to fakt po celym dni nevyznelo stastne..
No ale bavit jsem se s nim normalne zacala az ted, musela jsem to nejak zkousnout
Není tady
Ahojte holky
Též přeju hodně zdraví všem maminkám a miminkám v novém chlívku.
No nevím, ale dneska mám též den blbec.
Chytla jsem sa s mamkou, která prohlásila neco v tom smyslu, že celé těhotenství nic nedělám a převážně ležím, že su jak máčka. Ona prý dělala furt neco až do porodu aj když měla v těhotenství krvácání. Už jsem to nevydržela a pohádala sem sa s ňu. Z toho mi odpoledňa pořádně ztvrdlo břicho a je mi na nic. Nechápu, že sem sa nechala tak vytočiť.
Snaď bude zítra líp.
Není tady
Valasko, to verim, ze cloveka vytoci.. Kdo to nezazil, nedokaze se vzit do situace nekoho, kdo ma potize a nemuze za to.. Ale dobre delas, ze se sestris, na nikom by sis nic nevzala, kdyby to dopadlo spatne jen proto, ze odmitas na par tydnu zvolnit. Vsak to neni zadnej med a cloveku tehotenstvi mnohem lip utika, kdyz muze pracovat a delat vsechno jako kdyby tehotnej nebyl.., ale proste kdyz to nejde, tak to nejde a je od Tebe jen rozumny, ze se snazis, aby mimco vydrzelo co nejdyl.. Vsak ona se maminka "chytne za nos" a pochopi to..
Jinak a dnes mi dorazilo EPI NO
Vzhledem k tomu, ze porad verim, ze se mimco umoudri a otoci se spravne a me mine cisar, tak zacnu asi v 35. tydnu s treninkem.. Sice se oficialne doporucuje zacit 3 tydny pred terminem, ale clovek nikdy nevi, jestli se terminu docka a podle toho, co jsem cetla, by to porod rozhodne vyvolat nemelo... Tak snad nebudu mit vytahanou...(píp ) od EPINa a pak stejne jizvu po cisari...
Upravil(a) Blizenka (29. 4. 2011 21:39)
Není tady
Blíženko,
asi máš pravdu. Nejdůležitější je pohoda a zdraví miminka. Pohled z druhé strany asi opravdu trošku zkreslený.
Též ti přeju, aby ti bylo líp a tvůj ti byl větší oporou.
Není tady
No, ono to u nás není taky tak dramatický, že bych furt jen řvala Jen když je mi celý den blbě a celý den stojí za h... a manža se večer přivalí a ještě má blbý poznámky, tak to mě teda nastartuje. Ale stejně taky většinou ne na dýl jak na pět minut
Valaško - jen se dál šetři, ono to určitě není žádná paráda jen ležet a nesmět se pořádně ani zvednout. Chápu, že to zamrzí, navíc když ti to řekne maminka, ale ono to za ten risk nestojí. Kdo ví, jestli za sebou neměla blbej den a dneska nepřijde s omlouvou!
Blíženko - a kdy budeš vědět, jestli se Nelča umoudřila a srovnala? Kdy máte kontrolu?
Není tady
Dani, jdu ve ctvrtek, tak jsem zvedava. Fakt kope trochu jinde, dlouhou dobu jsem mela takovy hodne bolestivy tlaky jakoby v miste levyho zebra..dr.pak rikal, ze tam ma prave nohy a ted uz to snad 5 dnu vubec neni (ono i pred tim to bylo treba jednou za dva dny nakolik hodin a pak zas ne..).
Ale jestli se posunula spravnym smerem nebo spatnym nebo vubec, to nejak nezvladam poznat..
Eva je s venku a ja si jdu najit na netu nejaky seznam do porodky, mrknout na stranky Apolinare, co tam davaji a co musim mit (uz jsem se jednou divala a pleny uz davaji jen na prvni den po narozeni..) a jdu si to nachystat..
Není tady
Pokud chce nekdo prekontrolovat seznam - co pro mimco.., tak tady je to myslim pekne rozdeleny...
http://www.porodnice.cz/nakupni-seznam
Tak jsem nasla v pocitaci dokonce ulozenej seznam co do porodky, kdyz jsem mela rodit Evu
Upravil(a) Blizenka (30. 4. 2011 11:27)
Není tady
ahojky holky,tak já včera odpo myslela,že mě odvezou jak mi bylo zle.Šla jsem odpo na poštu a měla jsem co dělat abych dolezla domů.Nevím co to bylo,ale nemohla jsem dýchat,potila se jak myš a začalo mi děsně tvrdnout bříško...no děsně mě to vyděsilo!Naštěstí se to do večera než se vrátil manžel trochu zlepšilo a v noci jsem i docela spala tak budu o víkendu odpočívat a v pondělí hned ráno pojedu raději do poradny.
Blíženko,držím pěstičky aby se Nelinka umoudřila a do porodu byla předpisově hlavičkou dolů Obdivuju tě jak to zvládáš,já jsem ráda,že tu jsem celé dny sama a nemusím nic dělat pokud se na to necítím.Vařím jen o víkendu,když mám mužskýho doma(poslední dobou spíš vaří on) a celý týden pak dojídám zbytky,nebo si udělám nějakou rychlovku a když mám úplnou lenoru tak obědvám klidně ovesnou kašičku
Valaško,na řeči ostatních nedej a odpočívej.Já vím,že si člověk připadá jak neschopná lemra,když jen leží a ostatní se do něj naváží,ale za ty komplikace co by mohli vzniknout to nestojí.Já jsem při první holce měla taky rizikovku,věčně v nemocnici a když jsem byla doma tak jsem slyšela od naší babky,že oni rodily při práci na poli a další chytrosti.Byla jsem mladá a blbá,chtěla jsem i mít klid od ní tak jsem se zvedla a šla udělat co chtěla a dopadlo to tak,že jsem malou porodila předčasně
Blíženko,tak jsme koukám funěly včera dvě,nejsi alergik?Mě každej říká,že dýchám jak když mám astma No snad to bude v pohodě.
Není tady
Cherie,
alergik nejsem, trvalo to asi jen hodinku nebo max dve, tak mozna mi tam mimco neco zalehlo, co ja vim.. Ale asi jsme mely podobnej stav.. a nebo zmena tlaku.. ted je to dobry, tak uz to zpetne neresim, kamaradka, co ted v utery porodila, rikala, ze taky hodne funela.., ale je fakt, ze tohle nebylo takovy to bezny funeni kvuli brichu, ale uplne si telo jakoby vyzadovalo, abych dychala zhluboka..
No jeste par tydnu a bude klid.. Teda klid ne , ale tehotny uz nebudeme
Není tady
Ahoj holky, hezké čarodějnice všem!
U nás se zatáhlo, je úplně tma a leje jak z konve, doufám že to přejde než se Erik vzbudí, protože nevím co s ním doma, chce teď být pořád venku. Ale musím se přiznat že ty naše procházky někdy i dvouhodinový už nějak nedávám, funím jak lokomotiva a ploužím se za ním s bolením v boku a jsem ráda když dojdeme domů a to mně ještě čekají víc než 3 měsíce.
Včera jsem byla na třídním srazu ze střední, tak jsem se aspoň trochu odreagovala, Erik chvilku brečel že chce jít s mámou pápá, ale pak dobrý, usnul s taťkou v posteli a já dorazila domů až po půlnoci. Budu muset ale asi vyrážet častěji aby si Erik zvyknul že nebudu nějakou dobu doma. Když jdu na KO tak je s dědou nebo s babi, ale to jdou většinou ven a tam si na mně ani nevzpomene, ale takhle večer a navíc když mně viděl odcházet tak to bylo pro něj asi horší.
Valaško neber si to tak, mamča to možná ani tak nemyslela, je fakt že dřív se to tolik neřešilo, ale taky plno ženských dítě nedonosilo nebo byl nějaký jiný problém, šetři se, ať máš jistotu že je mimi v pořádku, to je to nejdůležitější
Holky mně ten můj taky občas dostane nějakou podobnou hláškou jako: "A to nejsi za celý den schopná ten vysavač uklidit?" apod. Ten chlap prostě nevidí že celý den a navíc s břichem musí ženská lítat kolem dítěte a udělat dalších 50 věcí a nejen uklidit ten vysavač. Ten můj už to trochu pochopil, protože si teď dost často bral Erika s sebou na zahradu kde buduje stání pro auta a za 20 minut už na mně řval ať si ho jdu hlídat, že to s ním fakt nejde
Takže od tý doby je u nás celkem klid.
No a taky přeju vše nej do tohoto chlívečku a vzhledem k tomu že nejsme moc ukecaný bych se ani nedivila kdyby to byl v těhulích i poslední chlívek
Není tady
Tak pred chvili s Evou odjel na hriste, snad se mi nevrati hned zase zpatky..
Jeste maji ale zalozni variantu hernu..
U nas to bude taky zajimavy, az budu v porodce, protoze predevcirem Evu uspaval tatinek a koncilo to revem a "já chci videt mámu", takze jsem tam sla a do peti minut spala.. No co nadelam, radsi na to nemyslet, stejne nemuzu nic udelat.
jen jsem vymyslela, ze za kazdej den, kterej beze me zvladne, dostane malej darecek.. ze ji uz ted neco nakoupim a kdyz treba ode me pujdou z porodnice (coz se bojim, ze bdue pokazdy provazeny revem), tak ji bude darek cekat doma nebo aspon v aute.. No a na to, ze je to blbost a ze je rozmazlena uz dost. Stejne to ale nakoupim, pro ni to bude tezky, za 2 a pul roku ode me nikdy nikde nebyla nebo spis ja od ni - na dyl nez par hodin, tak chci, at ma aspon nejakou radost..
Není tady
Zni to desive, ale mam to - taska do porodky sbalena...
Udelala jsem to teda tentokrat tak, ze mam svoji docela malou tasku - tam mam treba jen jeden balik vlozek, 10ks plen, par tamponu do podprsenky atd.., pak udelam druhou tasku, to mam zatim jen vypsany veci, jeste ne sbaleno, tu priveze na prvni navstevu - tam budu mit zbytek toho, co si myslim, ze budu na vsechny dny potrebovat a pak bude tasticka s obleckama, tu vezmou, az pro nas pojedou...
Protoze tam tentokrat pojedu asi sama, nechce se mi hned vlacet velka taska s celym balikem plen apod..., tak proto..
Sakra, fakt se to blizi
Není tady
Teda Blíženko, to abych taky už začala balit. Zatím jsem si koupila jem porodnický vložky. Seznam z minula taky mám, ale dost ho asi osekám. Minule jsem vezla spoustu věcí zbytečně, i když jsem tam byla už týden před porodem. A hlavně u nás v nemocnici dávají jak vložky, kalhotky, tak i plenky pro mimi. Takže spoutu věcí mi to ušetří. Přemýšlím i o tom, že mi bude stačit jedna košile, stejně jsem minule nosila erár a byla jsem spokojená.
Holky, nenechte se znervozňovat okolím. já si toho za ten měsíc co blbě chodím, taky vyslechla dost. A teď jsem si řekla, že je mi do všech prd, berle jsem odložila a dneska mi manžel řekl, že už chodím docela dobře. Pravda ještě to trochu táhne v bederní oblasti, ale už neřeším cosi myslí okolí. a ono to asi taky na tu psychiku má vliv.
V noci už taky špatně spím, několik nocí za sebou jsem se tak potila, že mi telky mokrý čůrky po těle a měla jsem mokrý vlasy. Ale asi to bylo taky trochu tím, že večer splácám pátý přes devátý, pak mě tlačí břicho a je to. Takže dva dny se krotím večer s jídlem a je to lepší. I když jsem zjistila, že mě večer asi manžel hlídá, jak spím, jak dýchám, protože mě na dnešek vzbudil slovy spíš? A dkyž jsem odpověděla, že už ne, když mě vzbudil, tak řekl, že jsem divně rychle dýchala, tak něvěděl co se děje. No já o tom nic nevím, jen vím, žýe se mi zdálo, že jsem lítala po nějakým obr parkovišti a nemohla najít auto.
Jinak s chlapama je to všude stejný nebo podobný. Můj když má hlídat a chce něco k tomu dělat, tak malou zavře do pokojíčku, protože to jinak nezvládá. Naštěstí si tam beruška hraje a je jí fuk, jeslti jsou dveře zavřený. No a když jí nezvládá, tak prohlásí, že je rozmazlezná.
Blíženko také přeju otočení Nelinky.
Není tady
Teda, Hanus, to je vase mala zlata, ze si hraje za zavrenyma dverma.. To Eva by si sama nehrala ani u otevrenych - ke vsemu potrebuje asistenci!
Ja mam sbalenou prave docela malou tasku..pamatuju si, kterou jsem mela minule a ta je minimalne 2x vetsi.. Vsak za mnou budou jezdit, tak privezou, co bude potreba..
Není tady
Blíženko, já mám do porodnice koupené zatím jen kalhotky, v balíčku je jich 5..chci si ještě pět dokoupit. No a jednu kojo podprsenku. Musím to dohnat.
Koupím ještě vložky, Bepanthen, plenky, noční košili chci erár..nevadí mi. A co ještě budu potřebovat?? Kromě běžných hygienických potřeb, jako je kartáček a mýdlo?? Já sleduju, že si asi nevezmu nic.
Obleční na mimi mi doveze potom manža, zbytek plenek taky, já už si jeden malej balíček koupila, nechci zase toho zbytečně moc.
No...jak vidím, tak jsem teda úplně v háji, takže zkušené maminy, poraďte, co si určitě vzít a netahat toho zbytečně moc.
Jinak, Blíženko, ten můj prcek je taky špatně, hlavičkou je nahoru..
Hani, jsem ráda, že je ti líp...A malá je fakt zlatá, že si sama hraje. Šikulka..
Dnes dělám ptáčky s rýží, tak se jdu do toho pustit.
Holky, já se omlouvám, že nereaguji na každou, většinou si to přečtu, neodpovím hned, potom to zapomenu a dopadá to tak, že jsem schopná reagovat jen na poslední dva příspěvky, tak se moc omlouvám..Ale myslím na vás na všechny..
Není tady
Hani, tvůj manžel tě aspoň pečlivě hlídá v noci když spíš. Já jsem teď hrozná, na zádech děsně chrápu, jsem zahleněná a sama se v noci budím tím, že vydávám neurčité zvuky, fakt nevím, co semnou je..No a manža se mě dnes ráno zeptal, jestli už jsem ke všemu taky břichomluvec a jestli to tak jako zůstane...No, tak vidíš...Fakt se mám...
Není tady
Tady je muj seznam, nerozdelenej teda, ale jen pro orientaci, vsak uz si z toho vyberete
Leonty..no co s tebou je... těhotná jsi
Pak to bude zase OK
CO DO PORODNICE
formulář na jména, papír z matriky
vyplněné papíry do porodnice
rodný list (partnera i můj)
doklady – kartička zdravotní pojišťovny, občanka
těhotenská průkazka
Svobodná žena – rodný list, těhotenský průkaz, průkaz pojištěnce, občanský průkaz, pro případ uvedení otce dítěte - dohodu o jménu dítěte (vyplněnou a podepsanou oběma partnery) a popř. doklad o přiznání otcovství.
Bepanthen
Líh na pupík
mýdlo na intimní hyg.
síťované kalhotky
porodnické vložky
tampony do podprsenky
vlhčené ubrousky
antiperspirant
šampon na vlasy
kartáček + pasta
papírové kapesníky
toaletní papír
odličovadla, krém, odličovací tampony
pomáda na rty
zrcátko
odsávačka mléka
voda
foťák
mobil + nabíječka
tužka + zápisník
gumička, hřeben
kojící podprsenka 2x
noční košile 2x
tričko + ¾ kalhoty
ponožky, pantofle
ručníky 2x
jednorázové pleny
látkové pleny
přebalovací podložka
dudlíky
oblečení pro miminko (nachystat přivezou)
Není tady
Blíženko, super seznam..děkuju...To mi aspoň pomůže, mít to takhle černé na bílém, jinak u mně jako funguje těhu demence, zapomínám a zapomínám a ani si nedokážu na nic vzpomenout a všechno popletu..
Není tady
Leonty, to on hlídá, protože má strach, že už porodím. Jinak s chrápání si nic nedělej. Minulý těhu jsem taky chrápala o 106. Teď nic manžel neřílká, tak asi nechrápu.
No, seznam taky musím pohledat. Nějak se mi nechce balit. Ale je fakt, pokud to neudělám, manžel tu nic nenajde. Tak aspoň oblečení pro malou. Jinak je u nás v porodce fak fajn, že všechno dávají.
Není tady
Blizenko, mas to vsechno pekne pod kontrolou
Kotr, teda nejakou 2hodinovou prochazku s Gabinkou jsem za cely tehu nedala ani jednu, ze zacatku kvuli zvraceni a pak zase kvuli castemu chozeni na zachod. Ted uz me zmahaji i ty zdravotni 30ti minutovky okolo nasi ctvrti, chodim s takovou turistickou hulkou, jinak bych to bricho (a zadek) do toho naseho kopce nevytahla.
Holky, me shodou okolnosti v patek bylo taky soufl. Zrovna jsem jela do obchodaku a uz v aute se mi blbe dychalo a v obchode jsem byla rada, ze jsem se drzela voziku a sourala jak starenka a premyslela jsem jestli mam volat , ze to nazpatek neuridim.
Rostouci mimisci nam stlacuji branici a plice, tak neni divu, ze se nam hur dycha.
JInak k hlaskam manzilku....manzel mi porad sliboval, ze umyje spinava stresni okna verandy, a hlavne at me to ani nenapadne tam lezt a delat to sama. Jenomze sliby chyby, uz jsem se na tu hnusotu nemohla divat, tak jsem tam asi pred 2 tydny vlezla z podkrovi (opatrne, pomaloucku) a ty okna ze strechy umyla. A jeho reakce byla: A vycistilas i ten okap?
Není tady
Ronjo, jak ti to jde s tou autoskolou?
Blizenko, uz jsi zacala trenovat?
Není tady
Téma zavřeno