1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Dobrý den, najde se tady někdo, kdo by mi vysvětlil, jak probíhá otěhotnění a těhotenství, kdy máme s partnerem kadý jiný RH faktor? Děkuji
Není tady
Otěhotnění probíhá stejně jako u partnerů se stejným Rh faktorem,těhotenství také,i kdy plod má faktor jiný ne matka. Co vím,tak po porodu se aplikovala látka,která zničila protilátky,které si matka během porodu vytvořila proti plodu a tím pádem dalí těhotenství není tímto rizikové.Moje vagrová je minusová,obě děti má plusové a její těhotenství ani péče gynekologa se neliila od té mé.
Není tady
Ahoj, predpokladam, ze se jedna o situaci kdy Ty mas Rh - a Tvuj partner Rh +. V prvnim tehotenstvi vetsinou nebyva problem. Krev ditete obsahujici antigen Rh se ale behem porodu dostane do Tveho krevniho obehu a Tve telo zacne vytvaret protilatky proti Rh. Pri dalsich tehotenstvich pak vznika riziko imunitni reakce, protilatky proniknou do krevniho obehu ditete a zacnou nicit jeho krvinky, coz ho ohrozuje. Pokud planujes prvni tehotenstvi, mela bys v jeho prubehu dostat Rh imunoglobuliny, aby se zabranilo vzniku protilatek. Nejsem si ale jista jak se postupuje v pripade, kdy uz se protilatky vytvorily.
Není tady
Ahojky tak já jsem taky RH - matka, celé moje těhotenství bylo více sledované (né rizikové) v těhotenské průkazce to bylo červěně poznamenané a byla jsem celkově za těhotenství o 3 odběry krve vícekrát, zjiovalo se jak si tělo vytváří protilátky, v případě ohroení (vysoké protilátky) by mi nasadily léky na potlačení vytváření protilátek. Po porodu musí být podána injekce do 24 hodin jak u tu psaly holky.
Není tady
Hmm...vdycky jsem četla jen články o tom, e je problém, kdy má matka mínus a dítě plus. Asi se blbě ptám, ale můe to dělat problém i naopak? Já mám plus, ale jetě se mi nepodařilo dokopat mue aby si nechal zjistit svou skupinu
Není tady
Tak jestli se nemýlím, kdy má Rh+, dítě prostě Rh- mít ani nemůe.. proto se eny s kladným faktorem nesledují z tohoto hlediska. To to gratuluju a buď v klidu.
A partnerovu krevní skupinu dr. nechtěla ani kdy mám Rh-. Prostě sledovali mou krev a kdyby se tam protilátky objevily, píchli by mi injekci proti protilátkám
Není tady
Dík :-)
Není tady
Lazurko: pokud by byl otec Rh -, pak dítě můe být Rh-, přesto, e je matka Rh pozitivní
krevní skupina otce se nemusí vyetřit, protoe u Rh negat. matek se po porodu odebírá pupečníková krev, ze které se určuje krevní skupina dítěte. Pokud je dítě Rh pozitivní a matka Rh negativní, pak musí být maminka do 72 hod naočkována.
Není tady
Má pravdu, u je to dlouho, co jsem to nepotřebovala, a měla jsem nějak zafixované, e je dědičnost Rh faktoru nějak navázaná na chromozomy X a Y.. ale není, je to klasické dědění, + je dominantní, - je recesivní, atd.
Akorát matka s Rh+ netvoří protilátky :-) take mimi neohrouje a tudí se nesleduje.
Není tady
Jojo, pluska je dominantní.
I plusková maminka můe tvořit protilátky, v jiném systému ne je Rh, ale to u je jiná pohádka
Proto kadá maminka, i ta plusková musí za těhotenství absolvovat screening protilátek
Není tady