|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Dobrý den, najde se tady někdo, kdo by mi vysvětlil, jak probíhá otěhotnění a těhotenství, když máme s partnerem každý jiný RH faktor? Děkuji 
Není tady

Otěhotnění probíhá stejně jako u partnerů se stejným Rh faktorem,těhotenství také,i když plod má faktor jiný než matka. Co vím,tak po porodu se aplikovala látka,která zničila protilátky,které si matka během porodu vytvořila proti plodu a tím pádem další těhotenství není tímto rizikové.Moje švagrová je minusová,obě děti má plusové a její těhotenství ani péče gynekologa se nelišila od té mé.
Není tady
Ahoj, predpokladam, ze se jedna o situaci kdy Ty mas Rh - a Tvuj partner Rh +. V prvnim tehotenstvi vetsinou nebyva problem. Krev ditete obsahujici antigen Rh se ale behem porodu dostane do Tveho krevniho obehu a Tve telo zacne vytvaret protilatky proti Rh. Pri dalsich tehotenstvich pak vznika riziko imunitni reakce, protilatky proniknou do krevniho obehu ditete a zacnou nicit jeho krvinky, coz ho ohrozuje. Pokud planujes prvni tehotenstvi, mela bys v jeho prubehu dostat Rh imunoglobuliny, aby se zabranilo vzniku protilatek. Nejsem si ale jista jak se postupuje v pripade, kdy uz se protilatky vytvorily.
Není tady
Ahojky tak já jsem taky RH - matka, celé moje těhotenství bylo více sledované (né rizikové) v těhotenské průkazce to bylo červěně poznamenané a byla jsem celkově za těhotenství o 3 odběry krve vícekrát, zjišťovalo se jak si tělo vytváří protilátky, v případě ohrožení (vysoké protilátky) by mi nasadily léky na potlačení vytváření protilátek. Po porodu musí být podána injekce do 24 hodin jak už tu psaly holky.
Není tady
Hmm...vždycky jsem četla jen články o tom, že je problém, když má matka mínus a dítě plus. Asi se blbě ptám, ale může to dělat problém i naopak? Já mám plus, ale ještě se mi nepodařilo dokopat muže aby si nechal zjistit svou skupinu 
Není tady

Tak jestli se nemýlím, když máš Rh+, dítě prostě Rh- mít ani nemůže.. proto se ženy s kladným faktorem nesledují z tohoto hlediska. Tož to gratuluju a buď v klidu.
A partnerovu krevní skupinu dr. nechtěla ani když mám Rh-. Prostě sledovali mou krev a kdyby se tam protilátky objevily, píchli by mi injekci proti protilátkám 
Není tady
Dík :-)
Není tady
Lazurko: pokud by byl otec Rh -, pak dítě může být Rh-, přesto, že je matka Rh pozitivní 
krevní skupina otce se nemusí vyšetřit, protože u Rh negat. matek se po porodu odebírá pupečníková krev, ze které se určuje krevní skupina dítěte. Pokud je dítě Rh pozitivní a matka Rh negativní, pak musí být maminka do 72 hod naočkována.
Není tady

Máš pravdu, už je to dlouho, co jsem to nepotřebovala, a měla jsem nějak zafixované, že je dědičnost Rh faktoru nějak navázaná na chromozomy X a Y.. ale není, je to klasické dědění, + je dominantní, - je recesivní, atd.
Akorát matka s Rh+ netvoří protilátky :-) takže mimi neohrožuje a tudíž se nesleduje.
Není tady
Jojo, pluska je dominantní.
I plusková maminka může tvořit protilátky, v jiném systému než je Rh, ale to už je jiná pohádka
Proto každá maminka, i ta plusková musí za těhotenství absolvovat screening protilátek
Není tady