18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
miia, nevyčítej si. Tak to není.
Vím, o čem mluví.
Drím ti palce. Nevím, co víc říct teď.
Teda mio ja ti drzim palce. Trosku to znam, mela jsem to leta po porodu....
Mimochodem, ten podvod s dedictvim, zda se ze by ses mela obratit na zdejsi pravni poradnu. To je nejake hrozne divne.
Není tady
Miaa,kolik je dcerce?
Není tady
Díky, kdybych nečetla vae příběhy, dále jsem mlčela. A to mám kamarádku, která u dlouho plánuje poslední krok, protoe to má doma fakt těké. U nevím, jak ji udret. Teď byla na operaci a mínila se neprobudit. Zatím se neozvala, tak snad napíe. Není v Cz a její mobil nemá příjem hovorů z ciziny. Loni jsme prily o pro mne dvě důleité osoby, předloni o jednu a jetě přijít o kamarádku ze zakladky, je to těké.
Psycholog říká, e kdyby mohl předepisovat práci, tak by hned měl o půlku míň pacientů.
Není tady
14,5. la jsem do občanské poradny, kde svitla naděje za zmatečné jednání. Dala jsem návrh soudu k znovuotevření případu. Vůbec neřeili výivné...
ano, ptala jsem se zde, ale pozdě. Já la k notářce, e to odmítnu, ona mne ukecala. Tady mne psaly, neber. Jestli soud to otevře, okamitě ve odmítnu. Soudu jsem oznámila, e by mohl laskavě posečkat, ne bude nové rozhodnutí, tak jsem zvědavá. Chtěla jsem splácet po 50 czk měsíčně, má tam dluhy 8800...ve za výivné a trestné řízení v této věci. Ale i 100 czk měsíčně je hodně. Jestli něco zaplatím, soud to rád nevrátí. A musela jsem dát 1000 soudní poplatek. Sociálka usoudila, e mne nato nedá.
Nevěřím právníkům, a u ani notářům. A to byla enská v mém věku, tak nevím, komu nadrovala a co z toho měla, e mne mazala med kolem pusy.
Není tady
člověče mio,
jsem z tvého psaní úplně zaskočená..
Nevím, zda-li jsem správně pochopila: převzala jsi dědictví po otci dítěte ve výi mínus 15mil kč (včetně výivného pro tvé dítě - těch 8.800Kč,?) a plus 14tis. kč a plus nějaké akcie?
notářka tě ukecala? Ta samá, která dělala dědictví?
dít je nezletilé?
jestli jsi to někam psala, tak se omlouvám, ale nečetla jsem to. To dědictví se musí dát přece "řeit".., to by sluenej právník měl dokázat.
Je to existenční záleitost
Pochopila li jsem tě správně.
Doufám, e ne
Není tady
Já převzala aktiva-akcie jakoe za 22,000, závazky 8800. Aktiva, notářka určila cenu, e za tolik se dají prodat (nedají, nevím, kde vzala tak výhodný kurz), závazky-soudní poplatky (trestní řízení ve věci neplacení výivného na dceru) a zbytek měl být dítěte. Notářka zamlčela???, e ty akcie se nedají prodat, protoe je na ně plomba a to je právě na exekuce na 15 mio. Kdyby mne to byla řekla, nejsem na hlavu a na nechci nic. Já se tady ptala, ale byl pozdě, kdy jsem se nemohla odvolat. Soudy chtějí na mne dát exekuci, protoe dle nich mám těch 22,000 czk, tak co jim vypisuji, e NEMÁM!
Jedině v obč.poradně svitla naděje, e notářka neřeila dluné výivné, ani slovo a e měla, protoe dítě je nezletilé. Tak doufám, e soud řeící dědictví na jiné Praze, ne co bydlíme, bude rychlejí ne ten, kde bydlíme a vyhnem se exekuci! Jen mne fascinuje, e ani výivné ani zatykače leta neřeili, ale dědictví u po 2 týdnech od převzětí od notářky u tady byl dopis, platte jeho dluhy.
Není tady
Čtvrtý únor je kadoročně připomínán jako Světový den boje proti rakovině. Víte ale, co můete sami udělat?
U onkologických onemocnění je velmi důleité, aby byla objevena včas. Pokud chodíte na pravidelné preventivní prohlídky a absolvujete vechny screeningové programy, které se na vás vztahují, máte velkou anci, e případné onemocnění lékař odhalí ve stadiu, kdy se dá úspěněji léčit.
Proto připomínáme, e byste měli absolvovat 1x za dva roky preventivní prohlídku u svého praktického lékaře a eny 1x ročně gynekologickou preventivní prohlídku. Praktický lékař nebo gynekolog by měl také zajistit přísluná screeningová vyetření, resp. dát na ně pacientkovi ádanku.
Více zde: http://www.vzp.cz/klienti/aktuality/boj … i-rakovine
Není tady
Ahoj vichni, hledala jsem informace o zkuenost s hospitalizací na psychiatrických oddělení a náhodou jsem objevila Vae vlákno. Zatím jsem ho nestihla přečíst celé, přece jen je těch zpráv poměrně hodně, ale z toho, co jsem četla mi přilo skvělé, e takovéto věci sdílíte. Nikdy dřív jsem se do ádných diskuzí nezapojovala, ale Vám vem jsem chtěla napsat, jak moc nyní vechny co se s takovými nemocemi a událostmi dokázali vyrovnat obdivuju. Nepřestává mě překvapovat, jak moc člověku otevře oči nějaká podobná osobní zkuenost.
Nikdy dřív jsem se o depresi a úzkostné poruchy nezajímala a nikdy mě nenapadlo, e i mě by něco takového mohlo jednou potkat. I kdy vlastně netrpím depresím, to co popisujete mnozí je mi hodně známé. Trpím postraumatickou stresovou poruchou po té co jsem byla obětí závaného trestného činu. Na začátku jsem ani netuila, jak moc je schopné podvědomí organizovat vechno a změnit celý ivot. Vdycky jsem byla silná, silnějí ne ostatní v okolí, dokázala ve a za kadých okolností vyřeit a nic nepovaovala za problém, který by neel řeit. Po tom co se to stalo, ale plíivě přila PSTD, a s ní obrovská úzkost, který postupně ovládá a ovlivňuje vechno v mém okolí. Ze dne na den jsem se z člověka, který procestoval stopem půlku Evropy a cítil se bezpečně i ve spacáku vedle auta na parkoviti, ocitla neschopná běných činností, nezvládám jezdit tramvají, projít centrem města. To ve mě neuvěřitelně frustruje a i přes terapii a nasazení medikace, se to stále zhoruje a já se tak moc bojím, e to nezvládnu. Nikdy mě nenapadlo, e "pouhá" nehmatatelná úzkost, kterou jsem si na začátku vlastně ani neuvědomovala můe tak moc ovlivnit i ve ostatní. A jak hodně energie vechny tyto podprahové procesy spotřebovávají.
Přítí týden nastupuju na hospitalizaci, a přestoe mám hrozný strach, jsem ráda, e jsem se rozhodla nabídku hospitalizace přijmout. Snad mi intenzivnějí terapie a klidnějí prostředí pomůe zvládnout úzkost do té míry, e nebudu zapomínat a budu moct zase jasněji myslet. Postupně se snaím smířit s tím, e mě čeká nejspí velmi dlouhá a těká cesta a e jsem teprve na začátku. Jsem ráda, e jsou mezi Vámi takoví, kterým se podařilo takové problémy zvládnout. Dodává mi to naději, e je to moné a e má smysl to zkouet. Snaím se nevzdat, ale s ubývajícími sílami a přibývající úzkostí to zvládám hodně těko.
Drím Vám vem palce a snad sem jednou budu moct taky napsat osobní zkuenost jak se s něčím takovým vyrovnat.
Upravil(a) ZuzanaK (13. 11. 2015 21:36)
Není tady
Zuzko, drzim vsechny palce, pěsti a nevimcojeste. At ma tva hospitalizace jakoukoliv uroven, ten klid, a OCHRANU pred ílenym venkovnim svetem urcite dostanes, a to je ted pro tebe to nejdulezitejsi. Tak se drz a uzij si to...
Není tady
Jo, jeste dodatek: Čti a pi. Oboje je obrovskou terapií....
Není tady
Zuzi, je vidět, e jsi bojovnice a dělá ve pro to, aby bylo zase dobře. Moc drím palce, aby to klaplo nebo se to aspoň zlepilo. To ví, bude to běh na dlouhou tra.
Dorka Ti to moc hezky napsala s tou ochranou před vnějím světem. Bude tam jak "za bukem". Aspoň si to tak představuju.
Není tady
Ano. Tak to vidim a citim. A ze s ni, Zuzkou citim, je z me strany hooodne empaticke... Bez postrannich umyslu, nebo profesionalni deformace, tim bych ji nyni zrovna mast nechtela. Proste bude v peci odborniku, a to je dobre!
Není tady
Dorka napsal(a):
Zuzko, drzim vsechny palce, pěsti a nevimcojeste. At ma tva hospitalizace jakoukoliv uroven, ten klid, a OCHRANU pred ílenym venkovnim svetem urcite dostanes, a to je ted pro tebe to nejdulezitejsi. Tak se drz a uzij si to...
Blbé ale je, e ona si teraz to ialenstvo nesie VNÚTRI, nie vonku...
Není tady