6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Blossom napsal(a):
Nemám pocit, e bych něco v sobě potlačovala, dřív, nebo teď.
Vlastně jednu věc jo
O to prave jde Blossom u vsech lidi bez rozdilu abychom si dokazali uvedomit pricinu/y.
Není tady
Arcanum napsal(a):
A co a to klasik majkafa?
majkafa říká, e je zajímavé, kdy ses registrovala a e tvůj způsob psaní znám, hirondel.
Arcanum napsal(a):
Blossom napsal(a):
Nemám pocit, e bych něco v sobě potlačovala, dřív, nebo teď.
Vlastně jednu věc joO to prave jde Blossom u vsech lidi bez rozdilu abychom si dokazali uvedomit pricinu/y.
Ano, já jsem si příčinu uvědomila. A o tom tady po několik příspěvků píu. Mám v tom jasno. I v postupu dál.
Ale přijde mi to, e to tady začíná být stále dokolečka... Asi si fakt udělej tu chvilku a tu diskusi se přečti celou.
Blossom napsal(a):
Ano, tentokrát s tebou v jistém slova smyslu souhlasím, s tím, co jsem vytučnila.
To vnitřní nastavení je právě třeba ta geneticky v naem rodě daná úzkostnost. Plus se mi k tomu prý nasčítala únava z 12 let podnikatelských stresů ohledně firmy se zaměstnanci, kterou vedu.
V tom já spatřuji to vnitřní nastavení.
Vnějí situace k tomu přispěla - v zimě jsme měli velmi málo zakázek, vypadalo to, e finančně jako firma nedoijem léta, prostě jsem měla velké obavy o budoucnost. A k tomu jsem proila tu havárku.
No, a spirála deprese se rozjela....
(Ačkoli se mé tehdejí úvahy ukázaly jako zbytečně katastrofické - mimosezónní propad objednávek jsme nakonec přestáli dobře. Zákon schválnosti - jen co jsem odjela do nemocnice, navalilo se objednávek tolik, e jsme je museli odmítat...)
K Tomuhle pridam svoje dasi postrehy.
Ano,souhlasim,protoze rodine uzkosti uzce souvisi se zpusobem mysleni ve vasi rodine. Prebrala jsi ten vzor mysleni ,presto ale neznamena ze to k Tobe neoddelitelne patri.
Tohle nastaveni je to co lze zmenit a je to potreba zmenit. V tom se urcite shodneme.
Co se tyka lidskeho ega,lidskeho ja,to je to co bezne zpusobuje strach o svoji existenci. Ma velke oci ze starchu ale jakmile ego ustoupi a projevi se duse,ta strach naopak nema.
Není tady
To by i slepy poznal.
Není tady
Blossom napsal(a):
Ale přijde mi to, e to tady začíná být stále dokolečka... Asi si fakt udělej tu chvilku a tu diskusi se přečti celou.
Blossom skutecne nemam cas cist vsechno. Mela jsem ale zajem rict sve postrehy.
Nikdy jsem zadna antidepresiva nebrala nebot znam jinou cestu ven.
A proto jsem tady.
Neni tak uplne pravda ze je to dokolecka dokola.Osobne na to mam jiny pohled a nevidim to jako ty.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Blossom napsal(a):
Ano, tentokrát s tebou v jistém slova smyslu souhlasím, s tím, co jsem vytučnila.
To vnitřní nastavení je právě třeba ta geneticky v naem rodě daná úzkostnost. Plus se mi k tomu prý nasčítala únava z 12 let podnikatelských stresů ohledně firmy se zaměstnanci, kterou vedu.
Vnějí situace k tomu přispěla - v zimě jsme měli velmi málo zakázek, vypadalo to, e finančně jako firma nedoijem léta, prostě jsem měla velké obavy o budoucnost. A k tomu jsem proila tu havárku.
(Ačkoli se mé tehdejí úvahy ukázaly jako zbytečně katastrofické - mimosezónní propad objednávek jsme nakonec přestáli dobře. Zákon schválnosti - jen co jsem odjela do nemocnice, navalilo se objednávek tolik, e jsme je museli odmítat...)K Tomuhle pridam svoje dasi postrehy.
Ano,souhlasim,protoze rodine uzkosti uzce souvisi se zpusobem mysleni ve vasi rodine. Prebrala jsi ten vzor mysleni ,presto ale neznamena ze to k Tobe neoddelitelne patri.
Tohle nastaveni je to co lze zmenit a je to potreba zmenit. V tom se urcite shodneme.
Co se tyka lidskeho ega,lidskeho ja,to je to co bezne zpusobuje strach o svoji existenci. Ma velke oci ze starchu ale jakmile ego ustoupi a projevi se duse,ta strach naopak nema.
Hmmm, ty mě zná? A moji rodinu taky?
I kdyby to bylo jen z mých příspěvků tady, tak na to, e jsi se zaregistrovala teprv včera, je to neobvykle jasnozřivý úsudek...
Asi fakt bude hirondel nebo někdo takový, pod změněným nickem.
Prosím, jestli chce psát dalekosáhlé rozbory o egu, dui atd.atd., prosím, vytvoř si na to vlastní vlákno na Duchovním fóru.
Upravil(a) Blossom (25. 5. 2011 11:13)
Blossom napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Blossom napsal(a):
(Ačkoli se mé tehdejí úvahy ukázaly jako zbytečně katastrofické - mimosezónní propad objednávek jsme nakonec přestáli dobře. Zákon schválnosti - jen co jsem odjela do nemocnice, navalilo se objednávek tolik, e jsme je museli odmítat...)K Tomuhle pridam svoje dasi postrehy.
Co se tyka lidskeho ega,lidskeho ja,to je to co bezne zpusobuje strach o svoji existenci. Ma velke oci ze starchu ale jakmile ego ustoupi a projevi se duse,ta strach naopak nema.Hmmm, ty mě zná? A moji rodinu taky?
I kdyby to bylo jen z mých příspěvků tady, tak na to, e jsi se zaregistrovala teprv včera, je to neobvykle jasnozřivý úsudek...
Asi fakt bude hirondel nebo někdo takový, pod změněným nickem.
Prosím, jestli chce psát dalekosáhlé rozbory o egu, dui atd.atd., prosím, vytvoř si na to vlastní vlákno na Duchovním fóru.
Nepochopila jsi pointu Blossom. Netvrdim ze znam Tebe nebo Tvoji rodinu.Mluvim o myslenkovych vzorech. A o tom ze mysleni je prvotni pricinou deprese.
Pokladam sem pouze sve vlastni postrehy z me vlkastni zkusenosti.
Nemam v umyslu psat rozbory o egu,mela jsem v umyslu rict jako to ma spojitost s depresi.
Neco se te dotklo? Pak za to ja ale nemuzu.
Není tady
Arcanum napsal(a):
To by i slepy poznal.
Proč tady nejsi pod nickem hirondel?
A s hirondel tudí ani s tebou se já do diskusí o ničem u jistou dobu nepoutím. Protoe pro mě dává podivné otázky, které bych očekávala od člověka s IQ niím ne 100 a myslím, e to ty nejsi. Tak mi často přijde, e si dělá legraci.
papa hir.
Vilemína napsal(a):
Rozchod s Tonym není dobrý nápad, ovem není to s ním tak růové, jak se ze začátku zdálo. Ano, je moc hodný, chápavý. Bohuel je straně uvázaný u hospodářství, .....
Vilemino podivej se na to jednim pohledem z druhe strany: mas partnera, ktery te ma nade vse rad. Navic se koncentruje na to zasadni, na pracia na budoucnost. Takoveho ti muze spousta zen zavidet. Koukni jak to vypada u jinych prispevatelek tady na babi.Starosti s neaktivnim a po vsech moznych strankach pasivnim partnerem.
Mas dobrou skolu, kterou sis vybrala a stale zdarne pokracujes! Zkousky jsou pro kazdeho stressa ty k tomu proste patri.
Vyborne ti to napsala Blossom. Urcite vis, ze ma pravdu a presne tohle potrebujes.
Není tady
Blossom, to co si dneska rano napsala o tech nepovedneych sebevrazdach, je docela dobry recept na to, aby si to clovek rozmyslel. Hlavne ten probeh se synem.
Ja znam z okoli povedene a nepovedene. Oboji je hrozne pro okoli. nekdy mam pocit, ze je na tom okoli hure nez ten, co to minil provest nebo provedl. A duvody se mi s odstupem let zdaji byt prekonatelne, resitelne.
Není tady
sahleb, můj názor je, e důleitějí, ne e mě má rád partner, je, jestli já mám ráda (miluji) partnera. Pokud jsem s ním jenom proto, e mě má rád a blábláblá, dříve nebo později si natluču. Ale někdy nevíme, proč s ním vlastně jsme, tak zase nedělat ukvapené kroky. A v depresi opravdu neřeit. Počkat a řeit a pak.
Upravil(a) majkafa (25. 5. 2011 16:00)
Blossom a ostatní, o sebevradách vím asi více ne vy tu vichni. Brácha se o ni pokusil třikrát - poprvé to byla demonstrativní sebevrada, spolykal léky, podruhé to myslel váně, spolykal více léků, do toho vypil alkohol a vykouřil asi tři jointy marihuany. Nala jsem ho já, kdybych přila o hodinu později, u není mezi námi. Ač to vypadalo hrůzostraně, v sanitce ho oivavali, tak následky nemá. Potřetí se pořezal o střepy a napsal dopis na rozloučenou, to byl hospitalizovaný na psychiatrii. No a pak jetě bratranec kdy byl na studijním pobytu, tak si podřezal íly, skákal v Paříi do Seiny. Následky taky nemá, ruku rozcvičil, tenkrát mu ji ve Francii operovali.
Největí blbost je skákat z balkonu nebo z nějakých budov, to pak jsou strané následky. Brácha při jednom pobytu na psychiatrii se seznámil s holkou, která skočila u nevím z jakého patra, rok ji dávali dohromady v úrazové nemocnici, chodí, ale patně.
Není tady
majkafa napsal(a):
sahleb, můj názor je, e důleitějí, ne e mě má rád partner, je, jestli já mám ráda (miluji) partnera. Pokud jsem s ním jenom proto, e mě má rád a blábláblá, dříve nebo později si natluču. Ale někdy nevíme, proč s ním vlastně jsme, tak zase nedělat ukvapené kroky. A v depresi opravdu neřeit. Počkat a řeit a pak.
Já myslím, e to není buď - a nebo, e úplně nejlepí je varianta milovat a být milovaný.
Jo, a pro dobrý pocit ze ivota je asi nejdůleitějí být v souladu sama se sebou. Nezávisle na vztazích s jinými.
Blossom napsal(a):
Jo, a pro dobrý pocit ze ivota je asi nejdůleitějí být v souladu sama se sebou. Nezávisle na vztazích s jinými.
Tak s timhle souhlasim ze nejdulezitejsi je byt v souladu se sebou, mit se rad.
Ale to umi podle mne jen mala hrstka lidi kdyz nevedi jak na to. A nadale je pak ovlivnuji vztahy.
Není tady
Blossom napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já myslím, e to není buď - a nebo, e úplně nejlepí je varianta milovat a být milovaný.
Ano, s tím plně souhlasím.
Ale myslím, e nemůeme vědět, jestli nás partner miluje. Můeme vědět jenom o sobě, e milujeme my jeho. A moná tak nějak cítit, e nás i on (snad) miluje.
majkafa napsal(a):
myslim, ze Vilemina psala o necem jinem. A dostala spravny "rozkaz" od Blossom. Jako vzdy.
Není tady
Díky za tohle téma. Ja mám částečnou invalidku na deprese a neměla jsem odvahy o svých stavech tady psát, abych neotrávila lidi. Dost popisovaného osobně jsem proila, zaila. Sama jsem chtěla dobrovolně 2x nastoupit do nemocnice v době, kdy mne pronásledovaly samovraedné mylenky a lo čím dál hůř proti tomu bojovat. Drelo mne jen dítě, e nikoho nemá, jen mne a kvůli ní nesmím.
Myslela jsem, e mne v nemocnici pohlídají, kdyby mne v hlavě prdlo a prostě jsem to skončila.
Jsem samoivitelka, to se tady asi ví, otec dítěte totální neplatič. Kdy jsem ho nechala prohlásit za mrtvého, protoe zmizel, aby nemusel do vězení, tak dítě nedostalo ani sirotčí důchod.
Já za něj platila jeho dluh, a je toho hodně, co člověka časem poloí. Dítě furt nemocné a nakonec "ivot" dolehl i na mne.
Já měla stavy, e jsem z bytu nevycházela, nemohla jsem, klidně i 10 dnů. A to jsem měla neschopenku, e jsem mohla paradoxně kdykoliv na procházky, tudí, kontrola na mne nemohla. Nebýt dítěte, nevím, kdo by nakoupil. Já ně, raději bych nejedla, jen abych nela za dveře.
Nemohla jsem jezdit mhd, metrem, vlakem.
Nemohla jsem u ani telefonovat s lidma, tak jsem zruila pevnou.
Neměla jsem ani síly psát maily, stranila jsem se i kamarádek.
Naposled jsem si nala prácu snů a přila o ní. Nedivím se, nepoznávala jsem sama sebe. Mluvila jsem mimo, nevěděla jsem, co ze mne vypadne a občas to byly morbidity. Měla jsem časové výpadky, výpadky paměti. Práci, co jsem uměla leta jsem najednou nebyla schopna udělat a dva dny si vzpomínala, jak se to dělá, přitom lo o blbé vyúčtování cestovného. Viděla jsem v psaném slově něco, co tam vůbec psané nebylo a pod.
Cítim se nemoně, e nic neumím, ve jsem zpackala. Nejhorí je pocit, e jsem jediná ivitelka rodiny. Musela jsem si půjčit na ivobytí, pak půjčit na půjčku, aby nás nevyrazily z bytu, který jsem kdysi sama zvelebila ze IV. na málem I.
koda psát. Taky jsem prospala dny, s prákem i noci. Doma bordel, nebyla jsem schopna fyzicky ničeho. Jediná jistota byla, kdy jsem měla opřená záda o gauč. V noci jsem viděla na stěnách nevím co.
Ve proto ,e jsem přila o práci, e je kolem ílená nespravedlnost a nejistota. Slovo pocení se slabé slovo, jak ze mne lilo, kdy jsem se začala oblékat, e musím ven a na pohovor. Kdy jsem to překonala, zkroutila mne bolest od aludku, málem jsem se pozvracela a venku mne chytaly takové křeče do nohou, e jsem pak nikam nedola, jen domů.
Nebýt dítěte, e nakupovala a něco uvařila, nevím. I tak nevím. Někdy jsem byla tak rozklepaná, e jsem se snaila uklidnit tím, e jsem si fyzicky ublíila, abych odvedla pozornost a mylenky jinam.
Plně chápu enské, které páchají sebevrady i s dětma. Vůbec se jim nedivím, volby není. Rodina je daleko nebo není. Práce není, bydlení není.
Stát velice dobře vymyslel, jak obrat děti a nedát jim nic. Kdyby alespoň byla vymahatelnost práva, e člověk najde alespoň někde zastání. Ani v zákoně ne.
Není tady
miaa, kdy jsem tě četla, vzpomněla jsem si, e jsem nejen neuměla udělat práci, oloupat brambory, vařit, já dokonce přestávala rozumět lidem, co říkají a přestávala rozumět napsaným slovům, větám, jejich smyslu.
Pro mě byla vidina být mrtvá vysvobozením.
Miaa
Není tady
dusička napsal(a):
Miaa
Tak to ja obdobne , ale jeste navic jejimu diteti. Ktere to muselo taky zazit. Asi to bylo hrozny.
Není tady
Miaa, a u je to lepí???
Není tady
Miaa...
Není tady
Holky, děkuji, jsem dojatá k slzám. A to nepíu o matce, která nepodrí, spíe jetě dorazí.
Ne by mne půjčila, tak peníze raději uloí na termínovaný vklad za 3 roky, aby měla na pohřeb.
Kamarádky u půjčily a u nemám co prodat.
Jo, a z AD jsem nakynula v nejhorím období.
A nelo napsat ve. Ano, teď, kdy po několika letech je mne konečně líp, e u mohu vyjít ven chytá dítě něco jako depka. U leela 2x 3 týdny bez síly a energie a já si to vyčítám, e jsem ji zničila ivot, e jsem zlá a nemoná matka a tak.
Ano, byla jsem i na uním, protoe jsem nerozuměla větám a do telefonu jsem zásadně neslyela začátek věty, ani v ivotě. Prostě um a u vůbec jsem si nepamatovala, kdo volá. V práci jsem představila právnici jiným jménem hosta a pod. Bála jsem se sama sebe, co udělám. Ztrácela rovnováhu, tak jsem si koupila nestabilní boty, abych se vymlouvala na ně. Neunelsa jsem nic, rozcintala ve a pod.
Stranila se lidí, někdy se venku stačilo jen na někoho podívat a u bych zvracela nebo se na něj vrhla, ale ne v dobrém.
Nicméně, jestli se dostanu do bodu, e přijdu o byt, tak řeení mám. A neřeknu jaké.
Notářka mne podvedla s dědictvím, zapoměla říci maličkost, e je tam exekuce na 15 mil.!, a soud chtěl u dva týdny pro převzetí zaplatit poplatky, které dluil její otec za výivné. A teď soud vyhrouje exekucí???!!!, ale eby předím vymohl výivné, to ho netrápí. A kdy napíu, e dítě příjem nemá, já z ČID 5484 czk taky ne, tak jen napíe, e čisté dědictví je cca 14 000, tak mám. Ale e nelze prodat kvůli blokaci akcie a tím se dostat k hotovosti, to ho taky nezajímá.
Beru v ivotě trest za něco, co člověk udělal a neměl. Ale u to trvá dlouho a nevím, zaco mne ivot trestá.
U jsem se hodně změnila a myslela jsem, e jsem na dně. Já nevím, jetě exituje dno dna, nebo co.
Není tady
Jo, vařit jsem taky neuměla, najednou. Prostě to nemělo chu. Teď po létech je mne poprvé líp, i kdy situace je nejvíc kritická. A dojde půjčka, kterou jsem zaplatila dalí půjčku a vyčerpám kontokorent, tak řeení nevidím. Jen doufám,e najdu práci. A tu hledám u málem rok. Snad vydrím plnou zátě, budu muset, dluhy nepočkají.
Loni, kdy jsem dostala ČID, tak jsem dr. řekla, e mám práci dva dny a hned dala z II.stupně první, e to tedy ne. A já o práci přila. A to jsem pomlčela, e mám invalidku.
Stydím se. A to mám V, umím jazyky, ale mám pocit, e u neumím mluvit ádnou řečí. Nejlepí je slyet, jste překvalifikovaná a basta. Někde zase se ptají, zda vůbec umím pracovat s pc, přitom mám v ivotopisu, e jsem kdysi i programovala...a to jen proto, e u mám 51.
Tento týden se stavy začínají vracet, zase jsem nevyla 2 dny, prospala taky tak. Ale cítím se líp. vynechala jsem dva léky, ze zbytku beru půlky, aby mne díl vydrely. No, někde etřit musím.
Není tady