6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
A nenesla v sobě např. že se vsadí, že jim jejich odhodlání vydrží do nejbližšího levelu.
A kdo řekl, že si to v sobě nesu? Já se tím netrápím, prostě to tak odhaduju, třeba se pletu. Jo MMCH, tvůj 17i letý syn se o sebe staral zcela sám? To si i sám vydělával na celý dům? Asi těžko, viď, asi mu pomáhala nějaká babička nebo jiní příbuzní nebo přátelé, jinak by Tě zavřeli pro opuštění dítěte. Jinak si nemyslím, že by moji kluci byli neschopni samostatné existence, uvařit si umějí, nakoupit umějí taky, uklidit taky (když chtějí ), jen si nedovedu představit, jak by se měli živit sami.
Není tady
A teď prosím hlásím, že jdu , už je na mě pozdě, dobrou.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
majkafa napsal(a):
A nenesla v sobě např. že se vsadí, že jim jejich odhodlání vydrží do nejbližšího levelu.
A kdo řekl, že si to v sobě nesu? Já se tím netrápím, prostě to tak odhaduju, třeba se pletu. Jo MMCH, tvůj 17i letý syn se o sebe staral zcela sám? To si i sám vydělával na celý dům? Asi těžko, viď, asi mu pomáhala nějaká babička nebo jiní příbuzní nebo přátelé, jinak by Tě zavřeli pro opuštění dítěte. Jinak si nemyslím, že by moji kluci byli neschopni samostatné existence, uvařit si umějí, nakoupit umějí taky, uklidit taky (když chtějí ), jen si nedovedu představit, jak by se měli živit sami.
Ros, jen malá technická - jak můžou zavřít matku, která je hospitalizovaná v nemocnici, za opuštění dítěte ?!?
Jinak Tvoje věty:
- já nevím jak by se mohli ještě nedostudovaní studenti sami živit,
- nevím jak je k té brigádě přivést,
- nedovedu si představit, jak by se o sebe mohli postarat sami,
- sice teď snad o něčem uvažují, jenže co já vím, jak dlouho jim to vydrží, vsadím se že ani do nejbližšího levelu hry.
... jasně hovoří o tom, že svoje děti nejenže pokládáš za tvory, kteří neumí, nevědí, nedokážou, ale také je k ničemu smysluplnému nevedeš a radši táhneš opět těžkou káru sama Kluky máš naučit přiložit ruku k dílu tak, aby si alespoň dovedli na letních brigádách vydělat když ne na svoje potřeby, tak na celkové vylepšení rodinného rozpočtu a taky aby věděli, že pečení holubi nelítají sami do huby a máma že není v takovém stavu, aby dlouhodobě táhla jako ten soumar úplně všechno
Rosamundo, Ty až prozřeš, tak snad dám na modlení
Není tady
Rosamundo, nadhodím jen pár typů na brigády, co dělali mí spolužáci už na gymplu - tedy ve věku Tvých kluků a slušně se tím dá vydělat. Máš napsáno, že bydlíte na Praze-východ, takže i do Prahy se dá dojíždět a tam je možností opravdu plno.
Např. Tesco - doplňování zboží - kamarád to dělalal ještě na vysoké, bylo to prý dobře oplacený, fajn parta studentů a mohl jezdit po tecsu na brusích , pak klasicky McDonalds, KFC, v Praze Bageterie Boulevard, Subway... U benzínky se prý vydělává slušně. To jen tak,co mě jako první napadlo. Dá se dělat i na různých akcích, festivalech, hradech apod. - prodávat párky, zmrzlinu... Nejsou to "ponižující práce", ale fajn zkušenosti. Pro studenty jsou přece i zvláštní weby a agentury. Najít se dá, i zajímavé práce.
Kamarádi brigádničili běžně i při škole a to jsme chodili na těžký gympl. Že jim je 18 a ještě nejsou v maturitním ročníku je ideální. Když jim popíšeš situaci jako nám tady a nastíníš vizi zabavení počítače , to by v tom byl čert, aby si to nepřebrali. Nebuď v tom sama, máš doma dva DOSPĚLÝ chlapy. Neznám je, ale asi bych jim klidně řekla i to, jak jsem na tom psychicky i fyzicky. Ať vidí, že máma je taky "křehká žena", třeba se v nich probudí gantlemanské sklony. Máš na to právo přece!
P.S. Jo a nerozmazluj je tak, nebo budou jak Munďák a chudáci jejich partnerky - jestli je bude někdo chtít ;-)
Upravil(a) hellium (12. 5. 2011 1:05)
Není tady
Pardon, skočil mi sem ten příspěvek 2x.
Upravil(a) hellium (12. 5. 2011 1:01)
Není tady
majkafa napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
No tak jsem asi nedospělá, Majko. Jak by to podle Tebe vyřešila dospělá matka?
Dospělá matka by se svými dospělými syny jednala dospěle. A nenesla v sobě např. že se vsadí, že jim jejich odhodlání vydrží do nejbližšího levelu.
Můj 17-ti letý syn tohle všecko zvládl, když jsem byla 7 týdnů v nemocnici. A penězi jsme neoplývali. Taky studoval. A brigádoval. A staral se o dům 7+1. A o kočky. A jezdil za mnou do nemocnice, vlakem to trvalo hodinu a půl tam a hodinu a půl zpět...
Tví synové jsou bohužel zřejmě vychovaní tak, že matka všechno obstará a zařídí... Nu a proč by se podle toho nechovali? Ale nikdy není pozdě změnit své jednání s dospělými dětmi.
Co vysíláš, to se ti vrací.
To mi připomnělo spolužáka, který maminku neměl vůbec a a táta ho nechal od 18 bydlet samotného v bytě. Zvládal to, staral se o sebe a o byt a chodil na brigády, byl (teda asi pořád je) bezvadnej :-).
Není tady
Rosamundo - chci Tě podpořit v tom, že v dnešní době jen tak nezakopneš o brigádu. Ale jestli jste z Prahy, tak asi ano (u nás na severu ne) a určitě by i kluci rádi makali a pomohli Jasný, že by všechno sami neutáhli, hlady by neumřeli, to zas ne, ale platím nájem.
A neboj, nebudou jako Muňdák, myslím, že oni ví o co de. Píšeš,že umí nakoupit,uvařit, poklidit (když se jim chce) to myslím,že je ok. Někteří rozmazlení dětičky neumí ani uvařit vajíčka.
Chválit ,chválit,chválit, věřit, že si je vychovala ve slušné,zodpovedné lidi.
A s tou brigádou o prázdninách - proberte net, at se ptaj, všude, za zeptání nic nedáš.
Držím pěsti
Není tady
Rosamunda napsal(a):
majkafa napsal(a):
Síla myšlenky je obrovská
Btw mému synovi žádná babička nepomáhala. Ani žádní příbuzní. Celá má rodina je v jiném státě a extchýně 150 km od nás. Nikdo mu nepomáhal. A já jsem nepsala o financích, že vydělával na celý dům. Ale že se o něj staral atd. Samozřejmě jsem měla nemocenskou, to je přece běžné. V mém příspěvku nešlo o finance, ale o to, že naše děti nejsou neschopné. Že dokážou věci. Když jim věříme a neshazujeme je.
A že si ty nedovedeš něco představit, neznamená, že to tak nemůže fungovat.
Opuštění dítěte? Kterému je 17? Že jsem v nemocnici? Nenech se vysmát.
Kiara napsal(a):
Ros, jen malá technická - jak můžou zavřít matku, která je hospitalizovaná v nemocnici, za opuštění dítěte ?!?
Jinak Tvoje věty:
- sice teď snad o něčem uvažují, jenže co já vím, jak dlouho jim to vydrží, vsadím se že ani do nejbližšího levelu hry.
... jasně hovoří o tom, že svoje děti nejenže pokládáš za tvory, kteří neumí, nevědí, nedokážou, ale také je k ničemu smysluplnému nevedeš a radši táhneš opět těžkou káru sama Kluky máš naučit přiložit ruku k dílu tak, aby si alespoň dovedli na letních brigádách vydělat když ne na svoje potřeby, tak na celkové vylepšení rodinného rozpočtu a taky aby věděli, že pečení holubi nelítají sami do huby a máma že není v takovém stavu, aby dlouhodobě táhla jako ten soumar úplně všechno
Taky dám na modlení. Ráda. Už aby to bylo.
Upravil(a) majkafa (12. 5. 2011 7:30)
majkafa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Jinak Tvoje věty:
Taky dám na modlení. Ráda. Už aby to bylo.
Teda děvčata, proč jste tak jedovaté?
Speciálně Majkafa - já s Tvojí minulostí bych mlčela.
Tisíce žen se rozvádí, ale to, co jsi kolem Tvého rozvodu dělala Ty, to se jen tak nevidí.
A Tvé úžasné děti - psala jsi, že ani jedno z nich NEDOKONČILO VYSOKOU ŠKOLU. Jak je to možné, když jsou tak šikovné a úžasné, jak píšeš.
Hlavně si rýpnout do těch, co jsou momentálně na dně.
Když už neumíš potěšit, nebo poradit taktně, tak je lepší mlčet.
Můj názor je, že studenti mají především studovat. Znám hodně takových, co současně studovali a pracovali - a školu nedokončili.
Obtížnost škol je různá.
Fakt je, že kluci by o prázdninách brigádu mít mohli.
Ale jestli něco potřebují, tak radu a pomoc při tom, jak brigádu najít. Citlivou radu pro nezkušené kluky, ne ponižování.
Možná za Munďákovy problémy může genetika. Možná kluci něco z toho podědili. Mnoha inteligentním mužům dělá problémy zařizovat běžné věci.
Možná by Rosamundě pomohlo, kdybyste sem napsaly rady, jak tu brigádu v Praze hledat, jaké jsou tam třeba studentské agentury, pracovní agentury a tak.
Není tady
Ros, zkusím se na Tvou situaci dívat konstruktivně:
O střechu nad hlavou by se, v nejhorším případě, klukům a Tobě postarali babička a děda. Není to sice ideální situace bydlet s nimi v jednom bytě, ale pod most byste prostě nešli.
Co se týká brigád:
V dojezdové vzdálenosti od Prahy to myslím opravdu jen otázka chtění.
Jinak já jsem z kraje s vysokou nezaměstnaností, ale 17tiletý syn kamarádky - samoživitelky si sám sehnal brigádu na celé léto - bude pomáhat nakládat lodě vodákům v půjčovně lodí za 80 Kč/hodinu (ta kamarádka samoživitelka má mimochodem v práci 60 Kč/ hodinu a sháněla tu práci rok a půl)
A minulý týden jsem v sousedním městě viděla inzerát v jedné restauraci, že berou brigádníky na obsluhu na zahrádce před restaurací.
Takže i u nás brigády jsou, a to je cíleně nehledám.
Víš, ono asi pro kluky je prostě výhodnější říct - brigády nejsou a sedět dál u her na kompu(vždyť ona se máma nějak postará, postarala se přece vždy... ). Když to oni nepochopí a ty to takhle necháš, tak to (snad) pochopí, teprv až jim ty kompy sebere exekutor. (Což vám vůbec nepřeju, ale je to dost reálná hrozba u vás).
Od Munďáka bych na Tvém místě příspěvek na kluky tvrdě vyžadovala, i když reálně - asi od něj těžko nějaké peníze uvidíš.
Předpokládám, že musel udělat nějaký hóóóódně velký průser (v jeho případě spíš průserY) , když Tobě konečně došla trpělivost a vyexpedovalas ho na ubytovnu...asi bude on mít teď hodně co dělat, aby uživil aspoň sám sebe, ale ať se (KONEČNĚ!!!!!) už taky stará o sebe sám.
amely napsal(a):
Tisíce žen se rozvádí, ale to, co jsi kolem Tvého rozvodu dělala Ty, to se jen tak nevidí.
A Tvé úžasné děti - psala jsi, že ani jedno z nich NEDOKONČILO VYSOKOU ŠKOLU. Jak je to možné, když jsou tak šikovné a úžasné, jak píšeš.Hlavně si rýpnout do těch, co jsou momentálně na dně.
Můj názor je, že studenti mají především studovat. Znám hodně takových, co současně studovali a pracovali - a školu nedokončili.
Obtížnost škol je různá.
Ale jestli něco potřebují, tak radu a pomoc při tom, jak brigádu najít. Citlivou radu pro nezkušené kluky, ne ponižování.
Možná za Munďákovy problémy může genetika. Možná kluci něco z toho podědili. Mnoha inteligentním mužům dělá problémy zařizovat běžné věci.
Možná by Rosamundě pomohlo, kdybyste sem napsaly rady, jak tu brigádu v Praze hledat, jaké jsou tam třeba studentské agentury, pracovní agentury a tak.
amely, právě proto, že jsem udělala spoustu blbostí a jsem teď tam, kde jsem, si myslím, že můžu radit. Třeba by se Ros mohla něčeho vyvarovat.
Ty dáváš certifikáty, kdo může radit?
Jo, a tvé děti jsou úžasné jenom tehdy, když dokončí vysokou školu? Jestli to tak máš jako matka nastaveno, to je hodně smutné. Pro tebe i pro tvé děti.
Já ale vím, že jsou jiné hodnoty a že dokončená VŠ nevypovídá o kvalitě člověka.
Jen si dovolím jednu poznámku k pšíspěvku amely:
Myslím, že ani když děti nedokončí vysokou školu, neznamená to, že to oni, nebo dokonce rodiče (?) nezvládli. Neznamená to, že i přes nedokončení vysoké školy, z nich nejsou šikovní a skvělí lidi. Nemyslím si, že cíl všech rodičů má být, aby dítě mělo VŠ.
Znám fůru šikovných lidí, co VŠ nemají, a žijou velmi spokojeně, i po stránce finanční.
(Abych předešla dohadům, že se mě to týká osobně: já VŠ mám, dcera studuje na dvou VŠ současně a syn je zatím na střední)
Koukám, že tato diskuse , ačkoliv velmi zajímavá, se stočila někam úplně jinam. (I mým přičiněním )
Že s tématem vlákna - postřehy z nemocnice a s léčbou depresí to nemá už nic společného.
Doporučuju - pokud se bude pokračovat s diskusí ohledně situace Rosamundy, asi by bylo dobré přesunout se na vlákno, které tu někde musí z minulosti být a založila ho Rosamunda sama, myslím, že se jmenovalo Krach a problémy s tím spojené.
Pokud diskutující chtějí se dál věnovat dětem na VŠ, doporučuji založit na
to samostatné vlákno.
majkafa napsal(a):
amely napsal(a):
A Tvé úžasné děti - psala jsi, že ani jedno z nich NEDOKONČILO VYSOKOU ŠKOLU. Jak je to možné, když jsou tak šikovné a úžasné, jak píšeš.Hlavně si rýpnout do těch, co jsou momentálně na dně.
Obtížnost škol je různá.
Možná by Rosamundě pomohlo, kdybyste sem napsaly rady, jak tu brigádu v Praze hledat, jaké jsou tam třeba studentské agentury, pracovní agentury a tak.amely, právě proto, že jsem udělala spoustu blbostí a jsem teď tam, kde jsem, si myslím, že můžu radit. Třeba by se Ros mohla něčeho vyvarovat.
Ty dáváš certifikáty, kdo může radit?
Jo, a tvé děti jsou úžasné jenom tehdy, když dokončí vysokou školu? Jestli to tak máš jako matka nastaveno, to je hodně smutné. Pro tebe i pro tvé děti.
Já ale vím, že jsou jiné hodnoty a že dokončená VŠ nevypovídá o kvalitě člověka.
No jasně, celá Ty. Nejlepší obrana je útok, že. Všechno překroutit a udělat z druhého blbce.
Copak já jsem někde psala, že děti musí jít na vysokou.
Nemusí, ani náhodou.
Jenom nemám potřebu tady sebe a své děti vychvalovat jak jsou úžasné.
Možná máš nějaké životní zkušenosti, ale abys mohla radit, tak by ses ještě mohla naučit dávat rady tak, aby byly pro toho komu radíš přijatelné.
Není tady
Tak děvčata, Blossom má úplně pradvu už je to , i když moje bezradnost ohledně klučičích brigád je taky způsobená toudepresí a neschopností cokoliv zařizovat, prostě nemám sílu ani na nějaká závažná sdělení ohledně mého stavu a mých sil, takže tak. jinak bych tedy diskusi netýkající se deprese opravdu přesunula na Krach a problémy s ním spojené http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=41768 Nicméně teď jdu do práce, takže se tu mějte pěkně a případně budu ráda za všechny návody, jak a čím jste navedli k brigádě své děti vy.
Upravil(a) Rosamunda (12. 5. 2011 9:36)
Není tady
Blos, starost o hoší brigádu není TVOJE starost, ta je hoší. Fakt je, že v Praze brigády prostě jsou.
Není tady
amely napsal(a):
Možná máš nějaké životní zkušenosti, ale abys mohla radit, tak by ses ještě mohla naučit dávat rady tak, aby byly pro toho komu radíš přijatelné.
Ano, vím, že někdy by to vzhledem k okolnostem mohlo být jiným způsobem.
Stále jsem na cestě, stále se učím.
Přemýšlela jsem, jestli to tak, jak je to napsané, Rosamundě neublíží, usoudila jsem, že to unese.
amely, právě proto, že jsem udělala spoustu blbostí a jsem teď tam, kde jsem, si myslím, že můžu radit. Třeba by se Ros mohla něčeho vyvarovat.
Takhle věta mě dostala, takže protože jsem zkušenější, mám toho víc za sebou, prošla jsem si peklem, tak můžu radit? Hm.
A přidat k tomu ještě, jak já to mám nejlepší.
Taky mě to přijde Majkafo od Tebe jedovatý. Ty se neumíš vcítit do druhých. Ty myslíš jen na sebe,jak to máš Ty.
Není tady
dusička napsal(a):
Takhle věta mě dostala, takže protože jsem zkušenější, mám toho víc za sebou, prošla jsem si peklem, tak můžu radit? Hm.
Taky mě to přijde Majkafo od Tebe jedovatý. Ty se neumíš vcítit do druhých. Ty myslíš jen na sebe,jak to máš Ty.
Ano, jedovatý to je. Vůči amely. Ona taky nebyla jiná, nu tak prostě chci vrátit. Přečti si dobře, co mi napsala ohledně mého radění.
A pro ostatní, radit může samozřejmě kdokoliv kdykoliv, kdy uzná za vhodné.
Máš pocit, že mě chceš - musíš soudit? Já jsem člověk. Nu a někdy jsem i jedovatá. Máš s tím u mě problém, že máš dnes potřebu mě tu tam poučovat a usměrňovat? Proč?
Upravil(a) majkafa (12. 5. 2011 11:37)
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Taky mě to přijde Majkafo od Tebe jedovatý. Ty se neumíš vcítit do druhých. Ty myslíš jen na sebe,jak to máš Ty.Ano, jedovatý to je. Vůči amely. Ona taky nebyla jiná, nu tak prostě chci vrátit. Přečti si dobře, co mi napsala ohledně mého radění.
A pro ostatní, radit může samozřejmě kdokoliv kdykoliv, kdy uzná za vhodné.
Máš pocit, že mě chceš - musíš soudit? Já jsem člověk. Nu a někdy jsem i jedovatá. Máš s tím u mě problém, že máš dnes potřebu mě tu tam poučovat a usměrňovat? Proč?
aHA
takže všechno si oplácet hm, zlý, zlým, jedovatost jedovatostí.
Já myslela, že rozumný člověk zkousne i kritiku, byt si sám myslí něco jiného a nemusí kolem sebe kopak - abych tedy ukázala ,že si to nenechám líbit.
Já Tě nesoudím, nemám právo někoho soudit, jen jsem napsala, jak mi Tvoje písmenka připadaj. A mně nevadí, co píšeš, fakt ne, jen by si se nad sebou možná mohla zamyslet, k čemu ti ta jedovačnost na druhé vlastně je.
A že mám potřebu Tě poučovat?
O, já Tě poučuju? A čím? že jsem napsala, co cítím z tvých řádků? To je poučování?
Já Tě usměrňuju? Radím? Hm - to je také víc než k zamyšlení.
Majkafo - to není ze dne na den, spousta Tvých příspěvků je fajn, ale jak někdo napíše,co se mu nelíbí, kopeš kopeš kopeš.
Dnešní diskuze je rozlehlá všude - když si dáš dohromady - duchovní - proč Ti lidé lžou? Ptala ses sama sebe, když Ti odpověděli nicky,jak to vidí oni, ne, tak to být nemůže.
Ty si jedeš podle svých pravidel.Fajn, jed si, ale já myslela, že člověk by měl přemýšlet, co chtěl druhý říct, protože každý jsme svým způsobem jedinečný, každý je svým způsobem nejlepší, nejenom Ty, sama pro sebe ano, ale to já taky, Amela taky, i když děláme všichni chyby, jsme jenom lidi.
Není tady
Holkýýý, založte si na to debatování kdo je zkušenější a kdo může být jak jedovatý vlastní vlákno, prosím.... nebo ještě lépe chat.
A neplevelte dál vlákno tohleto. Díky.
Bloost - omluva
jdeme na šokující
Není tady
amely napsal(a):
Ano, amely. Studenti mají především studovat. Pokud mají takové rodinné zázemí, kde jsou po všech stránkách zajištěni, mají zajištěnu střechu nad hlavou a základní životní potřeby, nevidím důvod, proč je na nějakou brigádu vůbec honit - snad jen na tu letní a to čistě jen z výchovných důvodů. V případě Rosamundiny rodiny tomu tak není - o střechu nad hlavou přišli, bydlí v pronájmu, otec je závislý na návykových látkách, nepřispívá do rodinného rozpočtu, všechno táhne matka a aby toho nebylo dost, vznáší se nad nimi vidina dalších postihů - exekuce movitého majetku, obstavení platu rodičů a podobné lahůdky. Ještě pořád si myslíš, že by kluci měli pouze studovat a vlastními silami se nepřičinit o ulehčení rodinného rozpočtu i během školního roku ?!?
amely napsal(a):
Já si myslím, že takhle situace není o genetice, ale o odpozorovaném vzorci chování, to za prvé a za druhé o tom, že ty kluky nikdo až doteď k podobným úvahám nevedl, nechával je sedět u počítače a všemožně je chránil před nástrahami běžného života
amely napsal(a):
amely, bavíme se tady o zdravých, počítačově gramotných mladých chlapcích, nikoliv o handicapovaných jedincích, kterým musí jejich opatrovník vyhledat pracovní uplatnění, sjednat pracovní pohovor, dojít s nimi do kanceláře k zaměstnavateli sepsat pracovní smlouvu a týden je doprovázet na pracoviště
Ale abys neřekla, že jsem zbytečně uštěpačná, tady jsem vytáhla některé z internetových portálů, které se zabývají studentskými brigádami:
http://www.super-brigady.cz/
http://www.jobs.cz/brigady/
http://www.fajn-brigady.cz/
http://www.prace.cz/brigady/
Stačí kliknout na odkazy, pročíst si podmínky a pravidla, někde se zaregistrovat, někde ne a začít hledat, hledat a zase hledat.
Už tím, že se kluci naučí samostatně si vyhledat a sjednat brigádu, budou si později sami umět vyhledat a sjednat hlavní zaměstnání po maturitě. Tomuto mechanismu se říká "vedení k samostatnosti" a Ros by s tím měla začít co možná nejdříve, nebo jí z kluků vyrostou jedinci, co si bez maminky nebudou umět zavázat ani tkaničky od bot
Není tady
Omlouvám se za a beru na vědomí
Není tady