29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý večer, stojíme s manželem před rozvodem. Chci se zeptat- žádat budu já, jak je to s účtem.
Já mám účet, neco na něm mám, manžel účet nemá, peníze má někde zřejmě /fakt nevím/ v hotovosti. Finančně žijeme zvlášť.
A teď samotný dotaz- o jeho penězích- zřejmě- nikde není evidence. Moje jsou na účtu. Může nějak dojít k tomu, že bych se o peníze musela "půlit"? Tzn. ověřují se někde při rozvodu účty a pokud ano, jak tomu zabránit? Peníze vybrat a mít je na hotovosti? Děkuji za rady.
Upravil(a) Kofola72 (25. 4. 2011 1:37)
Není tady
Kofolo,já ti můžu poradit pouze jako dvakrát rozvedená.Pokud máš na účtu svoji výplatu a manžel tam nic ze své výplaty nepřidává,naopak si někde ulejvá,tak si snad nedovolí po tobě chtít všechny peníze.Pokud máš víc peněz na hotovosti,tak si je prostě radši někam ulej.My se naštěstí na všem dobrovolně dohodli bez problémů.
Kdyby došlo na lámání chleba,tak tvůj účet by byl společný(o kterém on ví),ale pokud si založíš nějaký jiný,tak má smůlu.
Jinak nevím,že by soudce ověřoval nějaké účty,to je mezi váma.Pokud víš,že to nebude probíhat hladce a máš nějaké finance,doporučuju ti vzít si advokáta.
Není tady
Pokud se o vypořádání SJM nedohodnete, bude jej vypořádávat soud, který mimo jiné na návrh stran bude zjišťovat zůstatky na účtu k datu rozvodu. Tento zůstatek pak bude dělen.
Tedy ano, tyto peníze jsou společné a zůstatek na účtu k datu rozvodu bude "půlen"
Není tady
Děkuji za odpovědi. Ještě mě zajímá jedna věc- pokud by byly peníze na účtu, o kterém manžel neví, dohledávají se účty někde při rozvodu?
Předpokládám, že soud nebude probíhat hladce, manžel asi bude chtít část mých peněz- nevím. Když je dám na účet na mé jméno, o kterém on neví, dohledává si soud účty? Děkuji
Upravil(a) Kofola72 (25. 4. 2011 15:16)
Není tady
tak být tebou, peníze bych si vybrala, raději je mít někde schované (u rodičů) chvíli v hotovosti, než se pak dělit. Toť můj názor. Snad rozvod nebude probíhat tak dlouho. Nebo bych si je dala na chvíli na účet třeba k mamce.
Není tady