6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsou chlebíčky doménou česka nebo se připravují i v cizině?
Není tady
Ahoj, myslím, e jsou doménou česka. A asi Slovenska.
Moná se pletu, ale zatím jsem se s nimi nikde jinde nesetkala.
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
To je asi česká klasika, jinde vyrábí jiné druhy "chlebíčků" např. pita chleba s avokádovou s ořechy pomazánkou zdobený např. červeným rybízem apod. Take vlastně něco podobného, akorát e to není nae bílá veka a hutný majolkový salát :-)
Není tady
Je to česká klasika - první byly první v Praze u Paukerta, ale těko říct....
U jsem toho dost procestovala a podobné jsem jetě neviděla - hlavně co se týče jetě třeba pouití salátu, vajíčka, atd...
Není tady
V Anglii zase dotáhli do dokonalosti sendviče. Vude je nějaká specialita.
Není tady
V Rakousku mají chlebíčky taky
Není tady
sunshine... napsal(a):
V Rakousku mají chlebíčky taky
A vypadají úplně stejně?
Není tady
Taky jsem je měla u sousedů v zahraničí.. Jinak co můu doporčit, jsou veganský chlebíčky ve Store Chlebíčku v Praze. Neuvěřitelný, e jsou veganský a vůbec jsem to nepoznala. JIný chlebíčky u nejím
Není tady
No ale podle mě se obdoba chlebíčků dělá vude. Takové ty jednohubky, atd.
Není tady
Je to tak, jak píe emulinka. Chlebíčky tak, jak je známe jsou skutečně českou, respektive československou záleitostí. Poprvé se objevili v lahůdkářství u Paukerna na Národní třídě v Praze. Moná se pak dostali i do Rakouska (viz příspěvek od sunshine), ale vznikly u nás.
Není tady
Poprvé se objevili v lahůdkářství u Paukerna na Národní třídě v Praze. Moná se pak dostali i do Rakouska... ale vznikly u nás.
Hrubý chyby přehlíím jako dáma , věcný ne. Jednak ten pán se jmenoval Paukert, druhak "Historické prameny tvrdí, e inspiraci pro první obloené chlebíčky, tedy plátek bílého pečiva potřený máslem a obloený unkou, sýrem, vajíčkem, salátem nebo potřený pomazánkou, si v roce 1916 přivezl Jan Paukert z Itálie." http://www.nezoufalky.cz/cz/co-nas-bavi … echum.html
Není tady