6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás nezná nějaká velice dobrý krém na opravdu suché ruce, které praskají a loupou se a pnou... Když si namažu ruce krémem, tak chvilku to pnutí ustane (suché ruce mám i tak), ale když si ruce i jednou umyju, tak je to zase tam, kde to bylo.
Pracuji na solárku, takže si ruce máčím v různých přípravcích, ale v poslední době solária myju v rukavicích, ale vůbec to nepomáhá.
Nezná někdo nějaký recept, dobrou mast třeba i z lékarny nebo z drogerie, ale opravdu dobrý, co by mi trvale ty suché ruce odstranil? Kupovala jsem si hodně krémů z drogerie, např. s ureou, alanolinem, aloe vera, olivovým olejem a nic. Chtěla bych už opravdu něco, co mi pomůže.
Není tady
Dobrá na ruce je obyčejná vazelína, vyzkoušej.
Není tady
Babucha napsal(a):
Dobrá na ruce je obyčejná vazelína, vyzkoušej.
Tu jsem taky zkoušela - bez efektu. Mě vazelína pomáhá jenom na odřený nos při rýmě, na to je opravdu jedinečná a když si s ní neustále potírám nos, tak nejde poznat, že mám rýmu. Ale na ruce mi nepomáhá
Není tady
Já používám na suché ruce Excipial, je to emulze, obsah 200ml a předepisuje mi to kožní lékař. Ale myslím si, že se to dá koupit i bez předpisu.
Není tady
Excipial je vynikající....jinak také všechny krémy s ureou
Není tady
neutrogena
Není tady
Taky mívám taková období, když bych si ruce nejraději uřezala, abych ten po*ný pocit necítila. Přijde mi, že se mi to většinou zhorší právě po krémech na ruce. Teď jsem začala na noc používat na obličej bio jojobový olej a jak mám od něj mastné ruce, tak si je vždycky promnu - ani kapka na zmar, že :-) Od té doby mám od suchých rukou zase pokoj.
Není tady
Co je velky pomocnik na suche ruce je smichat med s obycejnym olejem na vareni, udelat konzistenci, ktera jeste lepi, ale da se uz lehce rozetrit, namazat na dlane a hrbety rukou a nechat v platenych rukavicich cca 20 minut. Potom staci ruce omyt vlaznou vodou.
Není tady
Kokosový olej vetřít do vlhké pokožky.
Není tady
Terez, já jsem trpěla suchýma rukama jako kůň spoustu let a pomohly mi až heřmánkové krémy - konkrétně německý Kamill. Teď u nás v městě nějak přestal být, tak jsem zkoušela jiné, ale zase to bylo zpátky tam, kde kdysi Prostě heřmánek. Taky je dobrý takový ten český - vlastně klasický azulen - ale ten je hodně mastný a dlouho trvá, než se vstřebá; Kamill je vsáklej ajnscvaj.
Už jsem to párkrát slyšela i od jiných, že na přesušené ruce pomohl heřmánek.
Není tady
Já za sebe můžu doporučit Extra zvláčňující noční krém od Mary Kay. Mě pomáhá i na rychlejší zahojení strupu, když se třeba škrábnu... Také odřený nos při rýmě.
Není tady
taky mám velké problémy, hlavně v zimě, v mrazivých dnech mi začnou praskat ruce a někdy se mi ze zimy i vytvoří ekzém ... všechny komerční krémy u mně selhaly ... až kožní dr. mi poradila DEXERYL - vytvoří jemný nemastný (!) film, ihned se vstřebává, cena vyšší, ale je ho čtvrt kila a vydrží hodně dlouho ... jo a kupovala jsem ho v lékárně
Není tady
mohu doporučit konopné krémy a každý týden parafínové zábaly,které si můžete dělat i doma. z vlastní zkušenosti je to mnohem lepší z pohodlí domova než stále někde docházet. super parafín má Biomedica.
Není tady
Taky mi krémy z drogerie vůbec nepomáhaly. Nakonec jsem si koupila v lékárně panthenol od swissu a už jsem u něj zůstala. Určitě ho vyzkoušej, protože ruce jsou po něm jako ze sametu.
Není tady