29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Míšo a to je náááhodička, že to stříbrné auto už z toho vynechali
Není tady
Cipí, já bych taky vyrazila...
Já akorát nemůžu najít pláštěnku na kočár, tak musíme koupit novou...tehdy, když jsem kočár půjčovala starostce pro vnučku, tak mi říkala, že už tehdy (někdy v září) jsem jí říkala, že nemůžu pláštěnku najít...tak jsme jí buďto ztratili nebo někde nechali
Není tady
Leni je fakt, že mi ani ve snu ráno nenapadlo, že by si tam dali takovou ceduli, jinak bych to vyfotila a normálně se s nima dohadovala, ale to budu i tak jestli s tím něco udělají. Měli by zmizet do května, ale podle toho jak to vypadá tady budou ještě na podzim, to jsou takový inženýři to je děs. Zlatej Pat a Mat.
No jsem na to zvědavá, odpoledne mám jet s Míšou na fotbal, tak přemýšlím, jestli nemám jet autem, ale to zase večer budu hledat místo kde zaparkuju a zbytečně projedu benzín :-(
Není tady
Holčičko, máš překrásnou holčičku
!!!!!!!
Tuli, vždycky ráno a večer, když jsou děti nahuláči, je chytím levou rukou za pravé podpaždí ( jako když koupeš, akorát opačně, prdkou ke mně ), takže jim předloktím a částí ruky podpírám hrudníček a druhou rukou jim palcem ( silou ) přejedu od zadečku až ke krčku po páteři. Zní to hrozně, ale funguje to a není to nic škodlivého ( švíce to poradil pediatr jejích dětí a fakt neměly prdy ).
Asi odpo fakt ven vypadneme, Jájík furt mrčí, tak aspoň usne v kočáře. Ale půjdeme fakt až odpoledne, až přijde manžel z práce, páč on s námi chodí rád a taky když jdu sama, musím dát děti do sedaček a snést je postupně po jednom o patro níž, vrátit se pro druhého, snést ho taky, pak zase o patro s jedním, vrátit se pro druhého... Byla jsem takhle sama teprve jednou a totálně zpocená jsem toto všechno absolvovala ( o vřískotu dětí doma při oblékání, kdy jeden se už potil a druhý byl ještě neoblečený ani nemluvím ), abych pak před barákem zjistila, že máme píchlé kolečko u kočáru a mohla jsem jít domů. To jsem byla opravdu zralá na Chocholouška. Manžel to pak dával druhý den chlapům v práci k lepšímu a ti se mohli uřehtat, hajzlíci
.
Není tady
Holčičko, Danielka je nádherná.
Cipi, ten hmat zaujíma aj mňa.
Miško, ja by som asi preparkovala, predsalen, aby mi nejaká tehla (alebo robotník ) nepristála na kapote.
Lenka a Tutule , u nás je to naopak, tatko je prísny a ja som tá benevolentnejšia. A niekedy ma to se.re, lebo tatkovia by mali rozmaznávať svoje holčičky. Ešte ich x-krát v živote nejaký chlap nas.er.ie, tak aspoň pre toho jedného by to mali byť princezničky, ktorým u neho prejde aj vražda. No už sme doma 3, tak snáď ho trochu poženštíme.
Predsalen, on vyrastal zase v mužskej partii (nemal možnosť vidieť doma vzťah otec-dcéra)a otec bol na nich prísny, tak to aj chápem, že sa tak chová.
Není tady
Dobré skoropoledne .
Holčičko, ty máš krásnou holčičku . Povedla se nám ta jarní miminka, že?!?
Bell, já krmím už jen UM. Je o smutné, ale je to tak.
Cipí, díky za radu na prdíky. To zkusím. Kéž by to fungovalo...
Zuzi, vak vypadá dobře. Já bych ho chtěla z polyesteru, našla jsem tyto: http://www.cool-hracky.cz/novinka-2011- … -20240.htm
Musíme mít do pokojíku něco jednobarevného, protože tam je kostkovaná houpací síť, dva koberce s křižovatkou, závěsy zeleně pruhovaný, do toho povlečení s auty... NO, zkrátka aby to nebyla moc velká divočina.
Není tady
Bell já bych klidně i přeparkovala, ale ono není kam, nikde není místo a tak mají smůlu a auto tam prostě zustane dokud se neuvolní místo jinde a to bude nejspíš v době kdy tady nebudu takže mají opravdu smolíka :-)
Není tady
Fakt se nemůžu koukat na zprávy nic pozitivního ale co mi fakt dostalo. http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … ?id=697132
Jak tam může nechat takového prcka samotného. Já kontroluju i Míšu když se koupe natož abych si šla lehnout. Maximálně mu jdu pro pyžamo nebo ohřát večeři. Ale tohle je moc......
A dneska mám havaj, pro Míšu jde děda a Robík přijde z práce až v noci. Takže se ven dneska nedostaneme a budeme odpočívat doma. Teď můžu jít do postele s maličkou :-)
Upravil(a) mvkoty (14. 4. 2011 12:15)
Není tady
Míšo, tak to si užívej, že když malá spinká, můžeš to zalomit s ní. U nás když spí jeden, tak většinou nespí druhý, chvíle, kdy usnou oba zaráz, jsou vzácné. Jako třeba teď. A já místo toho, abych spala s nimi čumím do PC .
Holky, jaký máte názor na Lamaze hračky ? Máte něco pro bobky ? My nemáme nic, asi jsme úplně out , páč všechny kámošky to mají, prý to strašně děti rozvíjí, bla bla, co jsem se dívala, je to drahé jak potvora a říkám si, že my jsme bez toho taky vyrostli.
Není tady
Cipí tak hračky mi zatím nemáme, tedy máme jednu berušku co vibruje když se natahne, ale ta je přidělaná v kočáru a malá jí pozoruje když nespí. Jinak doma máme jen takové to chrastítko co jsme mívali my na kočáru a jednu umělohmotnou jako stonožkuchrastítko ale to jsme dostali. Já nic zatím nekupovala. Koukám na to třeba na MMB na takové ty hračky co se dají přidělat na kočár nebo autosedačku, ale zatím jsem mic nekupovala. Myslím, že je času dost a ony se o tohle rády podělí i babičky, ty pořád něco nosí a chtí kupovat.
Není tady
Medulko, to mě vůbec nepřekvapuje... přece na tom nebudou tratní
jinak mě tak, Zuzi, napadlo - nenudíš se náhodou? nechceš si ten pytel zkusit cvičně ušít pro někoho jiného?
Míšo, já bych asi nervy neměla a šla přeparkovat
jinak ten článek docela drsný my jsme s malou v koupelně celou dobu koupání - kolikrát tam dělá takové blbiny, že bych se fakt bála, že se praští, případně fakt utopí... krom toho nevyleze sama z vany (máme ji docela vysoko)... jako u staršího dítka, které už má trochu rozum bych se možná nebála ho nechat a chodit jen kontrolovat - s tím, že bych nechala otevřené dveře... ale toto je moc...
Cipi, tak ony jsou ty hračky takové líbivé, ale myslím, že stejnou fuknci udělají i ty neznačkové levnější... případně si je můžete od někoho "poručit" do kouta (i když upřímně myslím, že s dvojčaty oceníte buď plenky nebo případně příspěvek na UV....)... ale když vidím někdy kočárky fakt fest ověšené, tak si říkám, že raděj nic... my vždycky vozili jednu takovou natahovací žirafu, ale hrát si s ní malá začla fakt až mnohem později, ty první měsíce v kočárku hlavně spinkala a hračky opravdu nepotřebovala
Není tady
Leni jak říkám, přeparkovala bych ráda, ale fakt tady není kam to auto dát, takže musí stát tam kde je :-( ale kdyby jim jo vadilo tak už by tam nebylo. Když dělají od sedmé a teď už je tolik. Jako nervovat se nenervuju když jdu kolem okna tak jen kouknu jestli tam auto je a nejtli není náhodou někde volno jinak fakt neee
Teď jsem na to koukala a podle mě si to tam dali je aby měli kde parkovat oni, protože teď jedno jejich auto stojí na invalidech a další na chodníku a nic tam okolo nedělají takže to bude jen vyčuranost a ikdyby to řešili policajti tak oni nejsou oprávněný k tomu vymezovat nebo zamezovat prostor k parkování a nějaká jejich páska a napsaná cedule neparkovat mi nemusí zajímat :-) takže jsem v klidu.
Upravil(a) mvkoty (14. 4. 2011 12:42)
Není tady
Tak jsem objevila mravence na gauči a křesle , hned jak přišel manžel na oběd, tak jsme všechny potahy stáhli, vysáli a peru, vůbec ale nevím, odkaď se ty svině malý berou...v tom pokoji u našich jsem našla rovnou 2 hnízda, ale do toho obýváku nevím kudy lezou...Kika má přísný zákaz jíst cokoliv na gauči, maximálně pod dozorem u stolu a nad talířkem, hrozně drobí a pak se nemůžeme divit, proč jsou tady tak rádi
Cipísku, to je teda zvláštní hmat a že pomáhá na prdíky...musím to zkusit.
Lamaze máme žirafu, Kice jí mamka koupila tehdy k svátku, byli jí asi 3m, nejdřív na ní jenom koukala a potom to byla první věc, kterou brala do ruky a zkoušela cpát do pusy, líbí se jí doteď, takže na žirafu lamaze nedám dopustit, doufám, že jí půjčí Dádovi.
Míšo ty máš nervy
Není tady
Ahojky
Tak jsem zpět z poradny, po obídku a dítě spí, huráááá
Michalka je šikovná po mamince, takže je už zase hlavou dolů, akorát tedy prý ještě není "uvízlá" v pánvi, takže se ještě prý klíďo může přetáčet . Když mě Dr. vyšetřovala vnitřně, tak říkala, že je dost nahoře (asi utekla před dotěrnýma dotykama na hlavě
) a při UTZ už byla pro změnu narvaná na močáku úplně dole. Se Dr. smála, že tam pěkně plave
. Jinak mám CS2, kontrakce na monitoru 0. Jinak mi byly nabrány jaterní testy, kvůli tomu, jak mi je teď špatně od žaludku a kvůli tomu, že už mě opět svědí tělo... Na další monitor jdu příští týden ve středu.
A je tu taky hnusně, prší, fuj hnus fialovej Na prochajdu asi půjdeme v pláštěnce a gumačkách
Holči, malá je super kočka
Jo a taky jste mi teď připoměli, že musím skočit do hračkárny pro ten kruh, po prvním porodu to byl můj největší kámoš
Není tady
Jůůůů, Danielka je krááásná. Holči ještě jednou moc gratuluju, moc se Vám povedla Je to teda kus ženský
Cipísku, já mám stejný názor jako Lenka. Spousta hraček je daleko levnnějších a taky hezkých, myslím, že Lamaze mít prostě nemusíte. Ono je to teď stejně prckům ještě jedno ....
My jsme dělali na kočárku parádu s takovou hračkou - dřevěný klaun ani za 50,-. Máme od Lamaze jednu nějakou "světlušku" či co to je, ale na tu jsem narazila náhodou ve výprodeji, jinak bych to asi nekoupila. Ale je pravda, že se Anetce líbila moc - ale taky až někdy v půl roce ...
Leni, kolik toho maliníku denně vypiješ ???? Myslíš, že to nějaký účinek má ???? Já když koukám na Tvůj metr, tak bych řekla, že to nefunguje ani jako placebo
Já si ho teď taky koupila, ale o účinku nejsem vůbec přesvědčená .... spíš jen tak, abych jako něco "zdravého" pila. Sestřenka maliník pila od 36tt a pak přenášela
Není tady
Pet, prosím Tě když jsi tady .... chtěla jsem se zeptat na tu podprdu od Anity .... měla jsi ji už při Domíkovi ???? Nebo máš teď novou ???? Já se pořád neumím rozhodnout .... se asi podívám přímo v obchodě. Nechci kupovat nějaký šunty
Jinak gratulace veliká - no Michalka hodná holka. Já si nemyslím, že by se ještě otáčela, když je tak šikovná
Tutuli, prosím Tě, já nechápu kde v tomhle počasí berete doma mravence ????
Musí to být hnus - fuj, já si to ani nedokážu představit honit doma takovou zvěř
Kdyby bylo aspoň hezky, tak to vystříkáte a můžete jít ven, ale takhle to asi moc nejde, že ????
Ach jo, máte to trápení ...
A jinak, u nás je teda taky manža rozmazlovací - jako k snídaní jí dovolí Brumíka, před večeří zmrzlinu
Není tady
Pet napsal(a):
.....Jinak mi byly nabrány jaterní testy, kvůli tomu, jak mi je teď špatně od žaludku a kvůli tomu, že už mě opět svědí tělo...
Taky jsem se na to minule ptala a gyndr mi říkala, že to někdy prostě bývá, ale že se nemusím znepokojovat. Ale mě nic nesvědí ...
Stejně Ti ty náběry dělat musejí nebo ne ??? Mě právě vyšel pozitivní ten streptokok
Není tady
Daduli jsou to svině jak říkám, vloni jsme je měli už v únoru!!!!
No a teď vystříkávám po místnostech a hned větrám, takže jak pojedeme do poradny, tak vystříkáme obývák, večer to tu pak vysaju po druhé a ještě vytřu, jsem z nich fakt na nervy, protože jsou fakt všude!!!!
Pet, to je hodná holka ta Michalka!!!
Já jsem akorát objednala tu pláštěnku na kočár, a vsaďte se o co chcete, že tu naší originál teď najdu aniž bych jí hledala , v každém případě pak budeme chodit ven a já budu klidná, že nás nic nezastihne. Ne že bych to tady měla odevšad domů daleko, ale ono kam s Kikou...na písek jí nepustím, hned by si sedla a je to studený a mokrý a na hřišti to samé...a oblíkat kvůli 30minutám Dádu a pak zase vysvlíkat...tak radši nikam nejdeme, je mi sice Kiky líto, normálně bysme venku byly, jenže ten náš malej citlivka nemá rád, když ho šoupu do kočárku, vždycky to ořve, takže ho musím chovat a pak je tam hodnej a spí.
Holky, bolí mě prsa ze strany, musela jsem sundat podprdu, jinak bych se zbláznila...co na to? Vypité je mám, takže nejsou nalité, bolí mě ale pořád.
Není tady
Dadul, jednu podprdu od Anity mám ještě od Domči a jednu jsem si koupila novou a jsem fakt spokojená . A kde berou Tutulkojc v tomhle počasí mravence? To je přeci jasný, ne? Jdou se schovat do teplíčka
.
A náběr krve na jaterní testy se normálně nedělá, jen v případě nějákých obtíží, které by mohly s játrama souviset. A také mi dnes brala stěry na toho streptokoka, to musí v tom 36-37tt. udělat.
Není tady
Míšo, to je fakt bordel, bych se normálně asi nějak zkusila vyptat na policajtech, jestli na to mají ti stavbaři nárok (případně tady na právní).. jinak vím, žes psala, že v okolí není místo, ale já jsem měkkoň, já bych byla schopná parkovat i kilometr od baráku a pak cupkat pěšky
Tuli, jsem trubka, zapomněla jsem reagovat na to, jak to dáváme proti mravencům... tak tento gel se dává po obvodu místnosti (ideálně zjistit, kudy ty ludry chodí a pak jim to dát do cestičky - to jsme udělali tak, že jsme prostě dali po baráku kousky jablek, na ty hrozně lezli) po takových malých kapičkách... takže u nás se to dávalo za nábytek, mezi stěnu a koberec atd... případně jsme to něčím přikrývali, protože Doře je taky nenechavka nenechavá... ale je toho vždycky jen taková malá pecička (prostě jak když vyplcneš trochu zubní pasty) a není to moc vidět.... co se vystříkávání týká, to u nás vůbec nezabíralo... zničili se tím sice ti vylezení, ale tento gel si zatáhnou do hnízda a tam vychcípají
Dadulko, my mravence taky řešili kolem Vánoc, oni jsou takové cviňky, že na ně zima vůbec neplatila....
k maliníku... nooo, upřímně, já myslím taky že je to na prd, ale raděj to piju (bylinky stejně mám ráda, čaje piju ve velkém, tak mi je jedno, jestli piju toto nebo něco jiného a v těhu ty své oblíbené sypané stejně nemůžu, tak aspoň toto ). U Dorči jsem to pila snad od 36tt a taky jsem přenášela
teď piju tak od 37-38tt a dávám si tak 3-4 hrnky denně (ale mám takový obří hrnek- skoro půl litru), zas mě to donutí dodržovat pitný režim
ještě k tomu zkouším užívat homeopatika - Arnica montana, mělo by to pomáhat hlavně potom při a po porodu na hojení, tak uvidíme... jakože si říkám, že když to nepomůže, tak to neuškodí a aspoň si nebudu zpětně říkat, že jsem aspoň toto mohla dělat...
Pet, Michalka má oooobří pochvalu a snad už ji nenapadne se točit váhový odhad Ti Dr dělal? že tam má tolik místa, jestli není drobnější...
Není tady
Leni, váhový odhad moje Dr. nedělá, nedělala mi ho ani u Domíka... Ale tak počítám, že když ve 32tt. na velkém UTZ odpovídala tabulkám (měla 1850g), tak to asi úplně prcek nebudede. To spíš, já holt mám tu dělohu nějakou vytahanou . A při minulé kontrole mi Dr. říkala, že mám dost plodovky, takže to bude asi i tím
. Ona tedy dnes něco měřila, ale nevím co. Podle toho co jsem pochopila, tak se to týkalo hlavičky???? Říkala, že je to 9 a že při porodu by to mělo být cca.10, takže to tak akorát odpovídá...ale co to bylo to fakt nevím
Není tady
Tutuli, nám to sehnala kamarádka u nich v obchodě - menší město, taková ta "drogerka", kde je jakože všechno a zároveň nic ale jinak bych to brala normálně přes net... doufám, že vám to zabere... já už z těch mravenců tady pomalu hysterčila, bála jsem se si sednout v klidu na zem na koberec apod... havěť po*ná
(přitom pavouka do ruky vezmu, to mi nevadí
)
Pet, to byl asi průměr hlavičky já se sice ptám na váhový odhad, ale mně ho taky zatím nikdo nedělal
jen měřili obvod hlavičky a délku stehenní kosti atd. a podle toho byla malá na 3 UTZ (32tt a potom u mojí Dr 2x) o cca 2 týdny větší, tak se trošinku obávám, kam až nám náš otesánek naroste
ale na konečník ráno psala Andri, že rodila Beátku, tkerá měla přes 4,3kg a popisovala to jako vpodstatě pohodový porod
uf, já se opotím už jen při té představě
Není tady