|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
mvkoty napsal(a):
Tutule napsal(a):
Míšo, já tě nechci otravovat, dneska máš plno práce
uplně v pohodě, jen odpoledne jedu pro Míšu takže klidně ti jí někam dovezu to je to nejmenší
My v 11 vyrážíme, tak já ti písnu sms, budu v Karlíně, tak jsme na 24, takže se můžeme někde srazit, ale říkalas, že jdeš na to kafčo a pak ty schůzky.
Děkuji jsi fakt zlatá!
Není tady
V prvom rade veľká gratulácia Dadulke k narodeniu dcérenky! 
A ja keď vytrasiem malej z vlasov drobky z rožkov, tak sme hodím fotky z viazania. Ale teraz sa ládujem, kým na mne spí. Noc bola blbá. Mala aj mierne zvýšenú teplotu a soplí. Ako som ju položila, v momente rev, stále len na rukách. Ja dneska strávim na tej poradni aj celé poobedie, kým sa doktorke vyžalujem, čo všetko nás trápi. 
Kanavit dávame tiež raz týždenne a Vigantol denne. Máme k tomu taký šmírák, kde je napísané, že kanavit do 3. mesiaca len, keď je dieťa dojčené. No neviem, keď naša je aj na umelom z polky.
Musím sa aj na to doktorky opýtať.
Není tady
Tutule napsal(a):
mvkoty napsal(a):
Tutule napsal(a):
Míšo, já tě nechci otravovat, dneska máš plno práce
uplně v pohodě, jen odpoledne jedu pro Míšu takže klidně ti jí někam dovezu to je to nejmenší
My v 11 vyrážíme, tak já ti písnu sms, budu v Karlíně, tak jsme na 24, takže se můžeme někde srazit, ale říkalas, že jdeš na to kafčo a pak ty schůzky.
Děkuji jsi fakt zlatá!
na 24 tak to je super já pojedu pro Míšu kolem druhé, jak to máš daleko na Albertov? že by jsme se sešly tam?
Není tady
Tramtadadá! Tá prvá fotka je ten včerajší "zúfalý kríž"
a tie druhé dve dnes po konzultácii s Miškou 
Ešte raz díky.
Není tady
Dadulko, moc gratuluji k princezně Elence

Není tady
Dadu, tak i sem velikou gratulaci 

Ať vám princezna roste do krásy a dělá vám radost 
Hoky, jám mám takový cukání se jít podívat za nima 
(dneska nééé, ale třebas zítra, pozítří 
)
Není tady
Téda, tak já než se vypravíme a vrátíme, tak mi uteče taková zpráva 
Dadulko a Elenko, přeji krásné sžívání, rychlé zahojení všech bolístek, bezproblémové kojení a super starší ségru!!! tak, ještě Pet a jsme komplet 
Bell, ta první fotka je srandovní
ale pak super, Míša zaslouží velkou pochvalu za instruktáž 
k vitamínu K - my to máme taky tak, že jí píchli už v nemocnici a pak se nekape... jinak budem kapat vigantol 2kapky denně (ale říkala mi Dr, že kdyby byla plně na UV, tak ať nahlásím a bude kapat jen 1x denně, protože v UV je ten poměr vitamínů vyvážený...)
holky, tak mě dneska dostala sousedka (stará paní) - nahlédla do kočárku a prý - "to je obřík, ta musí mít aspoň 4,5kg, to není jak ty naše děti malinké"... nutno dodat, že z Anežky nic jiného, než špičku nosu neviděla, protože jí sjela čepička do očí, jinak byla zabalená v bundičce, která je 62 (takže je to na ní jak pytel, ale nechtěla jsem kupovat 56, když z ní hned vyrostě)
ale kupodivu se nezeptala na kojení
Tutuli, jsem zvědavá na popis té bojové hry, co absolvujete - cestování mhd s 2 dětmi 
Kiki, pokud za nimi půjdeš, nezapomeň fotit 
Není tady
Ahojky 
Tak předně
Dadul, velká gratulace k princezně, bezproblémové sžívaní a rychlé propuštění z porodnice 
Jinak jsem dnes byla naposled v poradně, od minula nález nezměněn a kontrakce na monitoru žádné. Akorát tedy malá už úplně klesla dolů a otočit se prý nemůže už ani náhodou, je tam prý pěkně zašprclá
. Za týden jsem už objednaná do nemocnice, ale tajně doufám, že na ní nedojde. Ta čekačka je tam fakt hrozná 
Jo a když jsem šla k Dr. , tak před vchodem dokuřovala cigáro nějaká holka. Pak se mnou jela výtahem a koukám, že má taky pěkný pupek
. Pak když jsem ležela na monitoru u sestřičky, tak akorát šla na měření tlaku, vážení a tak a vyrozumněla jsem, že teď ležela tři dny v nemocnici kvůli nějakému problému. Děsně to tam řešila, tak jsem si tak říkala, no hlavně, že to řešíš, ale cigáro si neodepřeš a jako dávat si narychlo jedno přímo před poradnou, to už asi musí hulit jako fabrika
. No však taky funěla jako lokomotiva a to jen seděla a vlezla na váhu a byla 34tt.
No tohle holt nepochopím. Já jsem si dnes koupila malou plechovku coca-coly a mám z toho výčitky svědomí 

Není tady

Ahoj ,
tak taky specham poblahoprat Dadulce k Elence
Preju spoustu lasky do zivota male princezne ,taky zdravi i mamince
krasne (a hlavne pohodove!!!!) szivani se sestrickou doma
To je ale mala babulka ani pul metru ji neni
Leni to se divim,ze se na kojeni pani nezeptala ,ze bys nasadila pri burtikovi vrazedny vyraz
Ctu ,ze to doma s Dorotkou je taky vesele ,tak drzim pesti ,at se to brzy upravi do normalu
Mimochodem ,nedovedu si predstavit ani to jak zvysujes hlas ,natoz snad kricis ,to umis?
Bell krasne navazano
to prvni vypada fakt docela silene
ale napodruhe je to paradni , libilo se malicke???
Kanavit mame davat dle rozpisu ,ktery tady nekde urcite mam
a Vigantol jednu kapku denne.
Holky my meli vcerapul hodinovou histerickou scenu a nezabralo vubec nic ,ze uz jsem cekala zvonek ,ze na nas prijdou sousedi ,co malou mucime
Nakonec jsem ji v zoufalstvi umyla oblicej studenou vodou a rekla ,ze jestli se nedokaze uklidnit ,tak budeme muset jet za panem doktorem aby se na ni podival.To zabralo.Ja ji nechci desit ,ale uz jsem fakt myslela ,ze s ni nekam budem muset jet
Samozrejme nevyhrozuju pichancem ,jen jsem proste rekla ,ze se na ni dr. podiva a to asi stacilo.Zitra jdem na kontrolu, rano mela zase 40 horecky
Podle steru mi do telefonu dr. rekla ,zeje to nejaka skombinovana viroza s necim a uvidime podle krve jestli tyhodnoty klesaji ...
Jo jinak kocarek jsme zkusili aspon doma ,ale S. samozrejme odmitatam sedet ,holky ja se z toho pos.e.r.u
Zatimm se nikam nechystame ,ani kvuli nemoci ,ale az budem muset nekam do mesta ,tak mi z ni vyapdaji vlasy
.
Skojenim to jde k sipku
jak vezmu malou do naruci ,je rev,mlika mam uz jen malicko.Kdyz jsem dnes volala dr. kvuli vysledkum ,bylo to zrovna po kojeni a S. stala v rohu a mela jeden z tech svych rvacich zachvatu a kvileni.Skoro jsme se neslysely ,ja se omlouvala a vylozila to dr. jak to je a ona mi "udelila pozehnani" ze mam davat Nutrilon ,nenervovat se a nelamat to pres koleno.No , trochu se mi ulevilo ,uz vidim jak na pristi kontrole zase mluvi o kojeni a o tom jak to mam porad zkouset. takze tak...
Není tady
Zuzi, to mě mrzí, že se Sofinka s tím tak blbě vyrovnává
Četla jsem i tvé téma. No snad se to brzy srovná trošku do normálu. Možná na to má vliv i ta Sofinky nemoc, přece jen jí asi nebude nejlépe a to jsou dětičky protivné i bez změn, natož takhle
. Taky vidím problém v tom, že malá byla pořád s tebou a manžel málo doma, takže na tobě je hodně závislá, takže to holt hůř nese. Ale ona si určitě brzy zvykne
. Já mám také trošku hrůzu, jak to bude probíhat u nás. Malej zlobí dost i teď a počítám, že příchodem sestřičky se to asi nezlepší 

Není tady

Peti drzim pesti do finale
Ta matka v poradne ... uf , takovy kravy mam fakt rada
No ,ja doufam,ze je to i tou nemoci .. je to proste vsechno nejak moc najednou.Bohuzel manzel doma byt vic nemuze.Kdyz tu je ,jen mysli na to ,ze by mel delat na baraku a ja bychtaky uvitala ,kdyby se na nem neco delo.Na druhou stranu mi hodne pomaha ,kdyz tu je ,jen pritomnosti ,mam pocit,ze Sofinka je hned lepsi...
Tobe taky drzim pesti s malym ,snad vam to pujde lip nez nam 
Není tady

A jeden dotaz ode me:
holky mate nocni svetylko a kdyz tak jake???Potrebuju neco opradu tlumeneho , aby se mi nebudila i Sofinka porad.
Není tady
Zuzi, no mě je to jasný, že když stavíte, nejde, aby byl manžel i doma. To byl jen takový můj postřeh, že to asi bude i tím
. Já mám v tomhle výhodu, protože manžel sice jezdí z práce taky až večer (ale je to alespoň kolem šestý), ale pak se malýmu plně věnuje do té osmé hodiny, koupe a čte pohádku. No a taky tu mám docela často moji maminu, která malého třeba vezme ven samotnýho a tak. Taky jsem od ledna začala dávat Domču na jedno dopoledne v týdnu do školičky, aby si zvykal i na jiné lidi než je maminka a zvládá to tam v pohodě
. Tak doufám, že i tahle "samostatnost" nám to nějak pomůže zvládnout. Ale zase když vidím ty každodenní vzteklé scény..no nevím, nevím
Počkej...vy už to budete mít zmáknutý a já tu budu teprve "brečet", jak je to hrozná 
Není tady

Zuzi, je mi moc líto, co doma se Sofinkou prožíváš. Četla jsem Tvoji diskuzi tady na babinetu a teda uff, fakt to není pr*el. Všichni říkají, že dvojčata jsou líp zvládnutelná, než děti brzy po sobě a možná na tom i něco bude. Teda, z vlastní zkušenosti zatím říct nemůžu, na to máme prcky ještě moc krátce, hodnitit budu až za rok, za dva, ale aspoň mají stejné nároky, což je veliká výhoda oproti Tvému případu. No, nemáš to lehké, drž se
.
Není tady

Přes noc svítíme malým led světýlkem do zásuvky za 99,-Kč, je to taková ta bludička a úplně to stačí.
Není tady
DÁDULÍÍÍÍ MOC GRATULUJEME!!!! Elence přejeme sluníčko do života a tobě klid, pevné nervy, hodně mlíka a brzké uzdravení

Zuzi, my máme "bludičku" přímo na chůvičce/monitoru (stejně je to zapnuté, tak to světýlko už takový odběr mít nebude). Svítím tím celou noc, je to jen tak na to, abych viděla, jestli má malá otevřený/zavřený oči a dudel v puse
Kdybych neměla to, tak koupím jen to, co mají Cipískovi...Jen by mi vadilo, že to svítí u zásuvky. Tohle mám přidělané na zdi - tak, aby to svítilo tam kam má...
Bell - zúfalý kríž je super 

- a zbytek vám moc sluší, jsi šikulka 
Kanavit nevím co je - u nás se na to asi nehraje a ten Vigantol - se mě sestřička minulý týden ptala, jestli už mi ho někdo napsal a pak jsme to nějak zamluvili, takže taky ne... Musím to nastudovat, jestli náhodou o něco nepřicházíme 
A já dnes opět přišla o iluzi, že život na vsi má jisté výhody i co se týče majetkové trestné činnosti...dnes jsme přišli na to, že mám díru v nádrži u auta. Benzínu tam nic moc nebylo, ale nová nádrž stojí 6tis. 
se pos.eru... a do toho musíme koupit uhlí (V KVĚTNU!!!!) páč je zima jak v morně. Báječný. Už jen proto jsem tu Margotku, co mi mužík přivezl zbodla na posezení
mám černý svědomí, ale obalený nerv stojí za to.
Upravil(a) Holčička (4. 5. 2011 17:33)
Není tady
Sme doma z poradne. Tak schytala nejakú miernu virózu a má aj v pusinke aftu a tá ju asi znervózňuje, keď je taká mrzutá. No a týram ju hladom. Lebo 5 dávok po 130ml je málo.
Rektálnu rúrku vraj nemám používať často. Nuž nech sa zastaví o tretej ráno u nás a presvedčí ju sama.
Mám jej dávať čaj. Dneska som to skúšala, ale keď zistila, že to nie je mlieko, tak to nechcela. Tak som jej teraz aspoň čiastočne do toho čaju zarobila nutrilon.
No a pribrala 400g za 3 týždne. Teraz má 4280g. Je to málo tých 400?
Není tady
Bell, tak mně vychází, že malá vypije denně cca 650ml a ke své váze by měla podle vypít 645ml (na 1kg váhy by za den měla vypít cca 150ml mléka, což u vás zaokrouhleně vychází 4,3*150=645), takže bych řekla, že je to tak akorát - pokud teda neřve hlady, což asi ne, to předpokládám, že bys jí přidala... přibrala asi trochu pod normou - týdně by měla nabrat těch zhruba 200g, ale nepřijde mi to až tak tragické, i když je to určitě pod normou.. ale pokud je malá spokojená, tak bych řekla, že si prostě přibírá svým tempem... naše minulá Dr byla na tabulky úplně šílená... Dorča, když začla teda přibírat konečně asi v měsíci
, pak najednou přibrala v jednom týdnu skoro 400g (nutno dodat, že do té doby to bylo v řádu gramů za týden...) a Dr hned vyšilovala, že ji překrmuju apod., přitom nijak nebrala v úvahu, že to je údaj za jeden týden, ale předtím nepřibírala nebo špatně... další týden zas přibrala "jen" 150g a zas jsem dostala, že ji podvyživuju
(chodily jsme v šestinedělí vážit snad každý týden)... takže bych to až tak moc neřešila, pokud to není nijak moc nízko, třeba to příští týden zas dožene 
P.dneska přijel dřív z práce, tak jsem mu vrazila na ruce Anežku a šla jsem se věnovat jen Dorči, malovaly jsme vodovkama atd., tak konečně byla pak klidná, že má mámu zas na chvilku pro sebe... ale začíná se docela projevovat, jak si P.vzal malou, hned mu říkala, ať dá miminko spinkat zpátky do postýlky, začla se mu věšet na nohy atd... tak asi jako se vším i s žárlením má své tempo (nechci psát, že je zrovna opožděná
to bych o vlastním dítěti přece nenapsala
) a projevuje se to s menším časovým odstupem... snad to nebude trvat moc dlouho...
Pet, tak co? zítra jsi nechtěla, že?
to by mohlo klapnout
jinak třeba Tě Domík překvapí a bude v pohodě... já dneska na vycházce čekala šílenou scénu, protože jsme šly jen "malý okruh" a kupodivu dobré, tak třeba Domík bude v pohodě, když budeš očekávat nejhorší scénáře (a kdyby ne, vleze se případně pod kočárek?
zas je velká výhoda, že kočárek už můžeš zabrzdit a nejsi k němu připojená, zatímco pupek nesundáš, nepředěláš do lepší pozice a značně omezuje Tvou pohyblivost 
Není tady
Tak jsme zpet z vlci farmy, nadhera, modre nebe, 23C

DADULKO POSILAM OBROVSKOU GRATULACI K ELENCE
....a ty provokace, aha, ja myslela, ze myslite prave ty deti, to chovani velkych k tem malym
Tak ty ostatni provokace ja ignoruju.
asi mam radnou autoritu, protoze to si Kolombo zas tek moc nedovoli, nastesti

Není tady
Ahoj holky, jen jdu ohlásit, než dočtu a napíšu náš celý den, že jsme se stavili u dr, byli jsme poblíž a Dáda přibral 140g, takže byl dr naprosto spokojený, těch 180g za 14dní z minula bylo fakt děsně málo.
Není tady
další sms od Dádulky..... Pozdravuj holky, Eli je moc krásná, kopie sestřičky akorát s tmavými vlásky. Porod hnus měla jsem spinalku žádná komplikace ale prostě divný. Nemůžu si malou ani pochovat odkazaná na pomoc druhých Ale budeme konečně zkoušet sedat. Drobek krásně sosá- silou vysavače. Tak pa a co Pet?
Já právě dorazila domů a asi se sem nedostanu takže pa zítra
Není tady
Leni, no tak zítra se mi rodit opravdu moc nechce, ale zase kdyby to přišlo, držet jí nebudu 
Domík se mi pod kočárek nevejde, plánuju ho pokládat přes korbičku kočáru jako balík 
No ale uvidíme, třeba se zázračně zlepší 
Tutul, gratulace k přibírání 
A je hezké že má o mě Dádulka o mě starost 

Jinak tedy už vlastně můžu rodit...to víte, já nechtěla předbíhat 

Není tady