29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezké upršené ráno...
Bell, vy jste včera měly u TV takovou valnou hromadu, jo?
já hlásím, že nerodím (ani jsem v noci neporodila) a divné tlaky byly očividně způsobeny pestrým jídelníčkem a už začínají otravné maily, vzkazy a sms typu "jaktože ještě nerodíš" od lidí, co se celé těhotenství pomalu ani nezeptali, jak se mám, nebo jsme se neviděli půl roku apod... nevím, jestli si myslí, že zrovna jim bych psala hned v začátku porodu
u některých jsem ani neměla v úmyslu psát sms po narození malé, ale rozeslala bych až potom emailem
Není tady
Dobré ránko i z Vysočiny, tady je taky hnusně
Vy jste toho napovídaly.....
U mě se včera neohlášeně stavila sousedka a tak jsme plkaly - její mimouš prvně spal a pak ho ještě u nás nakojila, a pak byl hodný ... takže se sousedka neměla k odchodu
a z návštěvy na skok byla skoro tříhodinovka. Mě to nevadilo, je to prima holka, ale manža byl nervózní (on ty návštěvy prostě moc nemusí) a na mě padla šílená únava z toho uklízení dopoledne. A. vytuhla před 19hod. a já pak normálka na férovku u TV. Jsem se přesunula do sprchy a do pelechu a spala jsem jako dudek až do rána ....
Není tady
Tak koukám, že jsme nebyly samy, kdo měl ztekací a uřvané dítko Já jsem se kolikrát tak styděla
Ale ono jí to celkem brzy přešlo - nějak na ní platí vysvětlování .... Takže v obchodě jsem jí občas koupila to co chtěla, ale papat to bude až se to zaplatí, na tyhle kokina nejsou penízky, tak koupíme příště, hřiště je špinavé protože v noci pršelo a máš krásný kalhoty byly by be
No prostě ze občas docela sádlo máslo, ale myslím, že mě právě tohle vysvětlování naučilo daleko větší trpělivosti a být taky důslednější ... prostě nepovolit.
A jinak musím přiznat, že A. do těch 2 let taky docela dostávala na zadek nebo přes ruku, jako když vyšilovala fakt zbytečně tak prostě dostala - no plácla jsem jí, né že by byla bitá, ale trest prostě přišel a ta ignorace taky zabírala. Až kolem těch 2 let začala suprově na to"domlouvání" reagovat.
OBčas to haprovalo, ale to je určo normální ... zrovinka včera, ale stačilo říct, že není hodná a nevšímat si jí a přišla s omluvou
Jinak Zuzi, víš co jsem přemýšlela, já si myslím, že by nebylo špatné, kdyby jsi tchýni Sofinku půjčila, třeba na odpoledne a sama si dáchla. Myslím, že je toho na Tebe fakt už hodně a možná bys ulevila i svým nervíkům. Jasný, chápu, že dítě jste si pořizovali pro sebe a né pro někoho jiného - ten názor se mi líbí, ale pokud jí Sofinku nestrkáš 3x v týdnu tak si myslím, že je to ok. Ono dokazovat si, že ji prostě MÁMA je super, ale psysicky si odpočinout je super ještě víc
Není tady
Leni, tak podle toho, co jsi do sebe včera narvala bych to netipovala na předporodní bolesti ..... se těm střevům nedivím, že se "vztekaly"
ALe dneska jsi na stopro o 2-3 kg lehčí ne ????
Mmch, metřík máš kráááásnej.
Peti, držím pěstičky na dnešní monitor, to samé Zuzance - ať je malá hlavičkou dolů
Není tady
Ahojky
také hlásím hnusné uupršené ráno :-(
Nám ten den dneska začal nic moc. Cestou ze školy jsme měli nehodu, nějaká pipka nedala přednost tramvaji a tak zvonek, brzdy, bum rána a my v tramvaji letěli všichni. Malou jsem málem vyklopila z kočáru a sama se flákla do hlavy. Ale jinak jsme v pořádku :-)
Přijela jsem domů dala si snídani malá si taky sosla, vypravily jsme tátu do práce a malá už chrní. A já přemýšlím jestli půjdu taky ještěě do postele.
Není tady
Jéžiš Míšo, to jsou akce hnedle po ránu Ještěže jste OK
Taky přemýšlím, že to zalomím ... od včerejška mám všechno hotovo. K obědu plánuju rybu na zelenině, takže to není žádná příprava, háčkovat se mi nechce a manža spí po noční ....
Jsem chtěla ještě nějaký ty kojící podprdy. ...
Míšo, Ty jsi brala z toho MMB ??? Jaké jsou ??? Já nechci aby se ni po třetím praní hned udělaly cumlíky - to je hnus. Raději si připlatím a chci mí "hezký" podprdy. Na doma mi to neva - to mám ještě asi 4 po A., ale přeci jenom jsem marviná ženká, takže asi tak ...
Holky, poraďte
Peti, Ty jsi brala z Anity, že ??? A ještě počkám co na kvalitku říká Holčička z toho jejího odkazu ....
Máte někdo nějaké zprávy od holek z porodky, jak mi je a co Dádulinka ????
Není tady
Dádulko já jsem brala od jedné paní co si koupila špatnou velikost. Ale myslím, že mám ještě uložený odkaz na tu paní co měla ty menší a levnější.
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=161353 tak tady je odkaz na paní. Víc ti asi nepomůžu :-(
Já jsem si kupovala potom jednu v H&M protože tam měli jediní velkou velikost. Teď už taky budu shánět jinou o trochu menší tak jsme na to zvědavá jestli uspěju.
Není tady
Ahojda, tak se hlasim. je mi o sto pro lépe, jsem bez hadicek. Dneska jsme poprvé vážili kojeni a hned krásných 25. Tak jsme dostaly s Dančou pochvalu. Já jsem moc rada, včera v noci totiž chudák tak řvala hlady, že jsem to prostě vzdala a šla ji odvézt na dětský. V leze bych totiž okamžitě usnula a to se nesmí spát s mini v posteli no a sedět nesmím a stát už jsem nemohla... pak mi říkali, že ji chvilku chovali no a dali ji glukozu a byla jak andílek. Teď ji ustřihli pupik nabrali na testy z paty a spinka jak Snehurka.
Není tady
Holčičko, jsme si říkala, že jestli se neozveš, už Ti aj napíšu, jestli jste v pořádku... budou si vás tam nechávat kvůli Tvým poraněním dél? chuďátko malé naše... a Dadulinka je šikulka s kojením, jen tak dál
Míšo, to je teda zážitek hned po ránu
Daduli, já jsem si koupila zatím jen jednu (s tím, že mám ještě nějakou domácí, co půjde i jako kojící použít) a dokoupím až podle toho, jestli se rozkojím nebo ne... takže neporadím, ale když by to šlo, taky bych raděj investovala...
nooo a nevím, jestli o 2-3kg lehčí, ale rozhodně to bylo výborné protahovadlo
Není tady
Ahojky Holčí,
to jsem ráda, že je ti lépe :-) Malá je šikulka takhle hezky sosat:-) S tím sezením, nemůžeš sedět že tě to bolí po tom poranění nebo ti to zakázali? CO třeba zkusit sedět na plavacím kruhu? Nám to v porodnici doporučovali, že vlastně sedíš jen na zadečku a nemačkáš si to poranění. Zkus se na to zeptat.
Není tady
Tak tá naša noc nakoniec nebola až taká strašná. Dokonca sme spali s Viky v obývačke a v pohode sa vyspala aj ona Manžela mám tiež po nočnej, takže nechcem moc s niečím buchotať. Julku už to konečne láme, vždy si dá takú spoločenskú hodinku po jedle. Dneska dala 40 odo mňa a 120 umelého
Dneska majú dojsť tí R. starí rodičia a teta. Stále ma svrbí jazyk, mať nejakú uštipačnú poznámku, ale budem sa tváriť strašne nadšene radšej. Babke sa totiž teraz už asi tretíkrát zobudila rakovina, chodí na ožarovanie a nevie sa dočkať, kedy Julku uvidí, lebo ona sa už vidí v truhle. A zajtra má dojsť zase jeho druhá babka a druhá teta (teta má downov syndróm, je ako dieťa a moc sa k nám teší, ale zatiaľ nechápe, že máme bábo, lebo ju ešte nevidela). Táto babka je od tchýne a tá ju zase musela krotiť v potravinách, lebo táto babka to zas poňala tak, že mi donesie 3kg cukru, 2l oleja, atď atď atď... Tak kúpili spolu nakoniec plienky.
Není tady
Bell, myslím, že je dobře, že Tě tchýně dopředu upozornila a souhlasím s tím, že v situaci, kterou popisuješ, je lepší fakt hrát, že se Ti dárky líbí a až budou holky větší, tak buď jim to necháš, ať si s tím naloží, jak chtějí (jestli prodat, nebo přetavit v něco jiného, nebo prostě nechat na památku)... s tím traktorem by se nakládalo hůř
Není tady
Ten kruh, čo Míša píše, je dobrý nápad. Teda pokiaľ sa jedná o to, že ťa bolí spodok a nezakázali ti sedieť. A ešte na záchode sa mi dobre sedelo
.
Ja som tak nejak po 3 dňoch už sedela tak na pol zadku a tak som fungovala 10-14 dní a potom už som si sadla na celý zadok, že to už nebolelo. V aute mi bolo tých prvých pár dní najhoršie sedieť (jazdili sme za Viky do nemocnice).
Tak sa držte baby Holčičkovic a fotku si neposielala ešte nikomu, kto by to sem hodil.....?
Není tady
Dobré ráno, teda už dopoledne.
Dáda měl včera takový hysterák, chudinka, asi na něj přišly prdíky...dneska se zeptám dr, jestli už můžu použít sab simplex, s Kikou nám ho předepsal už ten týden po narození. Dávala jsem ho pak asi do 2m vždycky od odpoledního kojení po večerní asi tak týden a pak byl 2-3 týdny klid a zase týden kapiček a klid a pak jí to přešlo, tak doufám, že Dáda bude stejnej "případ".
Včera u tchyně to bylo docela ok...já jsem se teda nesnažila o nějaký hovor, ale dělala jsem, jako že nic, tchyně se nad malým rozplývala, to bylo Davídečku sem a Davídečku tam, ale nezapomíná ani na Kristinečku , tak to mám radost, Kristinečka samosebou babičku okupuje, aby náhodou nemohla na toho Davídečka ani pohledět
U nás je taky hnusně, 5nad nulou Kiku jsem akorát vyslala s proviantem a tím vešekeré venčení dneska končí. Akorát odpoledne jedeme do poradny, ale to bude jen rychlovka z domu do auta a do ordinace a zpátky.
Co se týče plácání...Kika dostávala nejdřív přes ruce, to bylo tak kolem roka, když třeba tahala za vlasy nebo štípala atd, na zadek dostává teď. U ní prostě nějaké domlouvání nepomáhá a když 100x řeknu nedělej to, nic jiného než na zadek nezabere. To se pak rozbrečí, ale ne bolestí, to jí nebolí, spíš jakože vůbec dostala a chce pochovat a tím to končí a je ok. Mě samotnou tohle štve, taky jsem nikdy nechtěla takhle nic řešit, ale prostě není jiná možnost...
Kika si teď hodně dovoluje, zkouší co může a kam až může zajít, jakou máme trpělivost. Taky doufám, že ta školka pomůže...ona se jinak umí chovat tak vzorně, tak slušně, všichni nám pak říkají, jakou máme úžasnou a poslušnou a hodnou holčičku... její oblíbený teď je, že: Já chcu! a u toho si dupne
No a chovat chce teď pořád a to kolikrát v tu nejmíň vhodnou dobu..nikdy to nedělala, až teď co je Dáda...ale to je pochopitelný, chce cítit naší lásku ještě víc, než kdy jindy. Trošku mě štve manžel, co si neuvědomuje, že když Kika zařve táto oblíkni miminko (jako panenku) takovým tím jejím rozkazovačným ukňouraným tonem a že to chce hned a tatínek jde, místo aby jí učil, že se o to říká jinak, v klidu. Má ho omotaného a pak se mi těžko Kiku něco učí
Leni koukám, že už jsi 40tt!!! Ty jo to to letí, to už bych byla 39tt i já! Můžu vám ale říct, že jsem fakt ráda, že už mám těhotenství i ten porod za sebou...
Holči, jsem ráda, že je ti líp!! Danielka je šikulka, krásně papá!!! Tak to by vás mohli brzo pustit domů že, za jak dlouho budeš k propuštění ty?
Není tady
Tak náš super den má pokračování. Teď mi volal RObík že ho chytli dělnící ze stavby naproti abych si přeparkovala auto jinak ho nechají odtahnout, že jim překáží. By mi zajímalo jak jim může překážet a taky kam ho mám jinam přeparkovat. Když kvůli jejjich pos.aný stavbě už není kde parkovat a volná místa obsadili oni svýma autama. Tak jsem na to zvědavá, nic přeparkovávat nejdu a jak přijede odtahovka tak bude čoro moro. TO si můžou být jistý.
Není tady
Tuli, to je provokace s tím, jak už jsi ráda, že to máš za sebou
jinak s Kikou a tátou - u nás je to velice podobné... já se snažím ji vždycky nechat zopakovat, co chce (ona teda nemluví jako Kika, ale třeba řekne "chci vodičku", tak se jí zeptám, jak se to řekne a ona hned "mámo, popím, přineseš vodičku Dorotce"), ale P. kolikrát skočí hned, když je na něj drzá, tak se tomu začne smát, když dělá blbiny u jídla, tak ji pomalu začne prosit, aby jedla, já už bych ji poslala od stolu, ať se vrátí, až bude klidná apod... ale zas jde asi pochopit, že ten chlap s ní není pořád, tak mu některé věci nedochází a když už s dítkem jsou, asi si to s ním nechtějí "rozházet"... taky už u nás jsou občas situace, kdy ho absolutně neposlechne, nebo zkouší, kolik vydrží a já jen houknu a už je v pozoru
Míšo a tam je zákaz parkování? myslela jsem, že stojíš normálně na parkovišti....
Není tady
Dobré dopoledne holky, tak u nás je taky zamračeno, sychravo, nevlídno, já se snad s tím kočárem ven nedostanu. Pokud nebude odpo pršet a bude tak těch deset stupňů, myslíte, že bychom - když děti hodně obleču a zabezpečím proti větru dešti - mohli na hoďku vypadnout nebo byste to neriskovaly ? Mně už totiž z těch čtyř stěn hrabe, potřebuji na vzduch. A děti taky.
Tuli, sabíka dávám už dlouho. Sestry v porodce ho cpaly dětem už od narození. Ptala jsem se na to svého pediatra a ten říkal, že ho můžu dávat kdy si vzpomenu, páč se nevstřebává a odchází z těla ve stejné formě. Ale zpochybnil jeho účinek, což si taky myslím, na nás to teda nefunguje. Ale já dělám dětem na zádíčkách takový hmat a to na prdy perfektně pomáhá. Ségra ho dělala synovcům a prdíky neměli nikdy. Tak snad to zafunguje i u nás.
Holči, jsem ráda, že je Ti líp. Malá krásně pije, je šikulka, určitě už půjdete brzo domů.
Bell, Jůlinka je pěkná násoska, je dobře, že jí tak chutná. To je jak naše Áďa, ta když má hlad - jako třeba před chvílí - tak vytáhne z prsa 160ml za čtvrt hoďky a je spokojená. Někdy se s tím teda taky crcá a dá třeba jen stovku za půl hodiny, ale většinou dost hltá a je celkem rychle hotová. Samo, že se u toho taky třeba 2x zakucká a ublinkne, ale to už k tomu patří. Taky už je z ní pěkný medvídek, papule má jak Marfuška . Jája měl včera rekord, na jednu dávku vypil 200ml sunaru ( nejdřív 100ml, pak jsem přidělávala 35ml, pak zase a pak zase
), pak usnul a spal asi šest hodin v kuse
, tak ho to zmohlo. A dneska už zase potvoří, po ránu vypil jen 65ml.
Míšo, ty máš teda zážitky z MHD. Dobře, že jste všichni v pořádku.
Leni, já jsem úplně zapomněla sledovat Tvůj metřík , ty už jsi v cílové rovince
. Jsem teď normálně objevila Ameriku. Ale já fakt poslední dobou ani nevím kolikátého je, ňák mě ty naše zlatíčka zaměstnávají.
Jak jsme byli na šestitýdenní prohlídce u pediatra, tak jsem se ptala na očkování proti TBC a on prý, že nemáme v žádném případě nechávat děti očkovat. Že je tam víc negativních účinků než pozitivních a tento druh TBC, co se očkuje, už v republice nebyl 50 let. Tak budeme očkovat ve třech měsících hexu a pak Prevenar13.
Není tady
Leni stojím normálně na parkovišti už od úterý ale oni si tam dneska dali cedule a natahli pásku přes moje auto. Stála tam ještě dvě auta, ale ty už odjela no a já to tam nechávám, se kvůli nim nepos.... Udělám fotku jestli to půjde :-)
Není tady
Míšo, posílám Ti MMS od Holčičky, já to sem nemůžu dát, nemám kabel k PC
Holčičko, ta je náááádherná
Není tady
Jo Leni přesně tak...jak přijde taťka z práce, tak je Kika na něm nalepená, provokuje ho, furt ho pošťuchuje, nenechá v klidu, když už do něj pak buší nebo ho majzne po hlavě tak to se manžel ozve, jinak je na ní jak milius a Kika tak ví, že u něj může pomalu cokoliv...taky když na ní zaječím, hned řve, že chce tatínka
U toho stolu je to stejné u nás, když dělá Kika kraviny, nebo nechce jíts, pošlu jí pryč, ona se pak buďto za hodinu třeba dojí, pak to jí i studené a někdy ani nevím, že to snědla , ale tatínek s ní dělá takové to za maminku a za tatínka nebo dělá lodičku, co jí přistává do pusy, no komedie, která na mě neplatí
Nic, jdu žehlit, Dáda nemá jedinou čistou plenu (nelátkujeme, jen je používám na všechno možné )
Není tady
Cipí, já bych klidně s prcky vyrazila, však na kočár hodíš pláštěnku - 10stupňů je naprostá pohodička, jak by to dělaly maminky se zimníma dětma? DOrča je říjnová a taky hodně brzo pak začlo být sychravo atd. a já s ní musela chodit denně i 4x, jinak mi nezaspala... jediné, pro koho je to krajně nepříjemné, jsi Ty... doporučuju pořídit kvalitní obuv a buď nepromokavou bundu nebo pláštěnku, protože vézt deštník a ještě kočár (obzvlášť dvojčecí) je pěkná fuška
a jinak já obdivuju, že s dvojkama vůbec stihneš mrknout na net, ne tak ještě že bys sledovala můj metr
Míšo, škoda, žes to nevyfotila, než to tam natáhli... to je fakt bordel... otravují hlukem, prachem a teď ještě tímto... jak dlouho to ještě budou dělat? kdyby tak do léta skončili, v těch vedrech tam bude asi šíleně prachu a špíny
Není tady