Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 11. 4. 2011 12:59

Ivka82
♥♥-----

Nová kuchyňská linka

Na podzim chceme rekonstruovat koupelnu + WC (resp. tedy řemeslníci), výměna umakartu za zděné jádro, jelikož je jedna stěna napojena přímo na kuchyň, tak chceme udělat i výměnu lina a kuchyňské linky. Proto se chci zeptat, zda někdo řešil něco podobného - jedná se o panelákový byt, linka je široká cca 180 cm + sporák (nad tím polička), celkem tedy zhruba 240 cm. Co je lepší koupit si jen kuchyňskou linku - dívala jsem se, že se dají sehnat do 10 tis. nebo je lepší zajít do studia, kde udělají nějaký návrh? Jak jste řešili rekonstrukci kuchyně v paneláku vy - výměnu linky a na kolik vás zhruba vyšla? Prosíla bych o fotečky, předem moc děkuji za inspiraci wink

Není tady

#2 11. 4. 2011 12:59

Ivka82
♥♥-----

Re: Nová kuchyňská linka

PS: Ráda bych vložila fotku, ale nevím jak sad

Není tady

#3 11. 4. 2011 13:08

kety
♥♥♥♥---

Taky bydlíme v paneláku, nejdřív jsme vyměnili kuchyň, a to na míru od stolaře. Vyšla i se spotřebiči do 100tisíc, je ale rohová. Pokud můžu poradit, hlavně NE oresi, všude inzerují levné kuchyně, ale montហje drahá a jsou na ni reklamace.
Koupelnu máme asi jako vy, taky jedna stěna je napojena na kuchyň.Koupelnu i wc nám firma rekonstruovala loni, ale obklady nám dávala na jádro. A to z důvodu, že jsme měli už hotovou kuchyň.
Pokud se rozhodnete pro celou rekonstrukci, vyzdít jádro, tak si to nechte udělat v opačném sledu než my.
Nejdřív koupelnu a wc  a potom nechat namontovat kuchyň.

Není tady

#4 11. 4. 2011 13:18

Ivka82
♥♥-----

Kety,díky za odpověď. Určitě to uděláme tak, že nejdřív koupelnu a poté kuchyň, předpokládám, že by nám tam zedník , co bude dělat koupelnu udělal i část obkladů do kuchyně k lince, ale to už by bylo potřeba, abychom měli linku k dispozici když nám budou dělat koupelnu (ale ne namontovanou). My kuchyň rohovou nemáme...nevíš, jak se vkládají fotky?
Dívala jsem se např. http://www.jena-nabytek.cz/zbozi/kuchyn … Z1878.html
tahle linka se mi líbí, jaký je rozdíl od toho zajít si do studia a koupit např. zde. Nevím,jak je to např. s osvětlením k lince?
Vzhledem k tomu, že rekonstrukce soc.zařízení bude stát kolem 130 tis. za linku chceme dát tak do 20 tis.

Není tady

#5 11. 4. 2011 13:50

kety
♥♥♥♥---

Rozdíl koupit si linku v obchodě a nechat si ji udělat od stolaře je podstatně velký, ale i finančně.
Stlař k nám přišel a dle mého přání si nakreslil nákres, jak bych si kuchyň představovala. Vše vyměřil a já jsem pak přišla za ním a už to měl v počítači tak, jak by to mělo vypadat. ještě jsme něco doladili a pak už jsme čekali, až nám ji přijdou namontovat. A to vším všudy. Domluvili jsme se i na spotřebičích, všechno zajistil a sakumprásk smontovali.
Vše perfektně sedí. Zajistil mi i obkladače a revizního technika na plyn. Také namontovali zářivky pod linkou.
Ty si koupíš linku, ale musíš mít šikovného manžela nebo známé, kteří ti vše namontují.
Známá si tak koupila v globusu dvě rovné kuchyňské linky a šikovný manžel ji je dal do rohu a roh dodělal sám.
Hlavně si dej  pozor aby ta linka byla dost bytelná, aby např. pod tíhou hrnců nepadala.
Jak se zde dávají fotky nevím, ještě jsem to nezkoušela. snad ti v tom někdo poradí.

Není tady

#6 11. 4. 2011 15:13

majkafa
Host

Sconto ty linky i doma přímo montuje, pokud si zákazník požádá. A myslím, že i ostatní - Asco, a pod.

Já dělám přestavbu jádra teď, momentálně jsme ve fázi zdění jádra, dnes mi dělají elektřinu, vodu, plyn.
Kuchyňskou linku budu řešit, až když bude hotová koupelna. Taky zatím uvažuju, jestli truhlář, nebo koupit hotovou, nebo koupit a truhlářem nechat jen dodělat to, co je atyp...
Ale dostaly mě ty nádherné barevné linky od Gorenje. Gorenje to taky doma namontuje, samozřejmě, za úhradu.
Takže záleží na tom, jestli chce člověk hodně šetřit, má šikovného partnera, který něco udělá sám, na dodacích lhůtách,...
Vědět co chci, a pak vybrat příslušnou odpovídající variantu řešení.

http://www.gorenjekuchyne.cz/prehled-mo … cerna-lesk
Toto mě dostalo. Ale bude to asi dost drahé. Tak uvidím.

Upravil(a) majkafa (11. 4. 2011 15:15)

#7 11. 4. 2011 17:27

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Web

Ivko, my jsme koupili linku z výprodeje novou asi za 5000.- +varná deska + vest.trouba a vešli jsme se do 15 tis.. Když nám dělali návrh kuchyně oresi, tak cena byla bez spotřebičů více než 40 tisíc.

http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

#8 11. 4. 2011 17:46

hhanca
♥♥♥♥♥♥-

My jsme taky dělali novou kuchyň... kuchyňská linka v akci za 5.000,- byla u toho i deska, ale ne vcelku, tak tu jsme si kupovali navíc+ spotřebiče... Na míru bude mnohokrát dražší a myslím, že se to ani nevyplatí... ale kdo má navíc peníze, proč ne smile

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/cW3AKDk.jpghttp://lb1f.lilypie.com/cW3Ap1.png

Není tady

#9 28. 4. 2011 10:37

klementýna
♥♥-----

Doporučuju podívat se na kuchyňské linky z Polska, u nás ji dodává  firma Macháček. myslím, že stačí zadat macháčekuchyně a mělo by to vylézt. mají hlavně kuchyně se šuplíky na hrnce, to je super, mám to tak v mé nové kuchyni vyřešené. Je tam lepší přehled a také se tam toho víc vejde.

Není tady

#10 28. 4. 2011 12:52

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Vloni jsme koupili tu, co mᚠna odkazu. Smontovali jsme ji s manželem a se synem a pověsili sami. Manžel udělal i obklady a namontoval digestoř a světlo pod linku. Vypadá to pěkně.
Jen máme možná malinko světlejší. Vyšlo to i s dřezem a digestoří na cca do 15 tis.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#11 28. 4. 2011 13:31

majkafa
Host

Já budu mít jen samotnou troubu cca za 20 tisíc, ne-li víc. A linku s vysokým leskem. Na hrnce jen šuplíky s drátěným programem...
Když už tak už. Raději jsem dlouho měla starou, než bych pak měla na nové a spotřebičích šetřit.

#12 28. 4. 2011 14:16

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Majko, my jsme zas tak nešetřili, sporák byl nový asi před dvěma lety, lednička od loňska, pže stará nepřežila letní vedra, takže jsme vzali linku na míru a protože jsme v nájmu, tak nehodlám investovat statisíce do něčeho, v čem sice žiju, ale není moje a nebudu tam asi navěky, takže tahle linka vypadá pěkně, obklady jsme si taky vybrali aby ladily, takže u nás spokojenost smile

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#13 28. 4. 2011 14:26

majkafa
Host

Vlaďko, to je jasný, jinak na to člověk pohlíží, když má byt v OV anebo je v nájmu.
Já měla na mysli byt v OV. Anebo vlastní dům. A jiná kritéria jsou pro rodinu s malými dětmi a jiná zase pro člověka v mém věku, co už má děti dospělé.

#14 20. 7. 2011 21:36

Camy
♥------

lepší si nechat udělat návrh..podívejte se také sem: http://www.jaktak.cz/jak-vybrat-kuchynskou-linku.html

Upravil(a) Camy (20. 7. 2011 21:36)

Není tady

#15 9. 9. 2011 16:51

Kačenka_Ř
♥♥-----
Web

Studia jsou dražší a většinou ti ani nedají ten návrh do ruky, lidi to často řeší tak, že si ve studiu nechají něco navrhnout a pak jim to dělá nějaký truhlář podle toho. Tak se brání. Linka koupená v supermarketu s nábytkem vyjde levně, ale kvalita je někdy pochybná a přecenej není na míru, člověk musí hodně měřit a počítat, aby se tam vešla. A za montáž, teda pokud nemá manžela truhláře, taky něco zaplatí.
Já jsem si linku nechala navrhnout a nakonec jsem byla spokojená. Jen jsem ženskou musela krotit s různými drátěnými programy, výsuvy a nestandardními prvky, děsně to leze do peněz!!

Není tady

#16 15. 12. 2011 10:53

Babulka56
♥------

Ahojky, jak tady tak čtu, snad se do toho dáme taky. V příštím roce chceme novou dlažbu do kuchyně, máme staré lino, už hodně let, tak to chce změnu. Dlažbu vybírám na www.studiokoupelen.cz. Kuchyňskou linku zatím měnit neplánujeme, máme panelákovou plechovou a dali jsme nová dřevěná dvířka, nevypadá to zas tak zle. Ale už je to taky nějaký pátek, chtělo by to aspoň překlakovat. Nebo zrovna novou? No uvidíme.

Není tady

#17 20. 2. 2012 18:40

martina76
Zablokovaný

Já bydlím v Praze a když jsem rekonstruovala do kuchynskeho studia jsem nešla,ale kuchyn mám na míru od reklama a super.

Upravil(a) mala.popelka (20. 2. 2012 21:27)

Není tady

#18 15. 8. 2014 10:01

aaaKveta
♥------

Taky uvažujeme o rekonstrukci kuchyně a myslím, že určitě si budem muset nechávat kuchyň dělat na míru, protože z toho, co je v obchodě si nevyberem a to spíš rozměrově a né až tak vzhledově no.

Není tady

#19 15. 8. 2014 10:48

sunshine...
♥♥♥♥♥--

My jsme si nechali kuchyň dělat na míru od místních stolařů. Vyšli mi ve všem maximálně vstříc. Cena byla fajn na to, že to byl masiv (mimo vnitřních prostor). U nás to bylo hlavně z rozměrových důvodů, protože v kuchyňských studiích mi nabízeli podivná hrůzná řešení dumbom
Ale u rodičů jsme kupovali jednoduchou linku, protože mají starší domek s linkou 1,8m, takže tam se shání kuchyň jedna báseň, jen si vybrat dekor tummenupp  a na to, že cena byla hoooodně dobrá, tak vydržela ta předchozí min. 15 let wink

Není tady

#20 21. 8. 2014 9:21

Natala2
♥------

Pokud chcete kuchyňskou linku, podle mě je teď i lepší na míru, jsou firmy, kde ti návrh udělají zdarma, montហzdarma a podobně, takže se to pak vyplatí, protože mᚠpak opravdu co chceš.

Není tady

#21 16. 2. 2015 11:27

Kajjka
♥♥♥----

My ted přemýšlíme nad novou kuchyn. linkou, jsem v paneláku, takže velká moc být nemůže. A taky se orientujeme na cenu, čím méně bude stát, budeme rači. Já nevím, nikdy jsem kuchyn. linku nezařizovala..

Upravil(a) Moderátorka (16. 2. 2015 13:35)

Není tady

#22 21. 2. 2015 10:43

Wladisława29
♥------

Dobrý den

Já jsem ve fázi rekonstrukce kuchyně. Hledal jsem nová http://oknoplast.com.cz/okna. Lepší jsou dřevo s pvc?

Není tady

#23 24. 3. 2015 16:22

Radkka
♥♥♥----

ahojky,taky jsem dělala novou kuch.linku,vybrala jsem Gorenje mají 3D návrh zdarma,příjemné jednání a cenově to vyšlo dobře ,jsem moc spokojenásmile

Upravil(a) Moderátorka (24. 4. 2015 13:01)

Není tady

#24 21. 4. 2015 18:24

elina14
♥------

Zdravím, musím souhlasit s Radkka, v Gorenje velký výběr i inspirace.

Není tady

#25 22. 4. 2015 9:43

RencaTupa
♥♥-----

Sestra si kdysi nechala dělat graf. návrh od Oresi, a nic moc. Nakonec taky skončila u Gorenje :-)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí