27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Na podzim chceme rekonstruovat koupelnu + WC (resp. tedy řemeslníci), výměna umakartu za zděné jádro, jeliko je jedna stěna napojena přímo na kuchyň, tak chceme udělat i výměnu lina a kuchyňské linky. Proto se chci zeptat, zda někdo řeil něco podobného - jedná se o panelákový byt, linka je iroká cca 180 cm + sporák (nad tím polička), celkem tedy zhruba 240 cm. Co je lepí koupit si jen kuchyňskou linku - dívala jsem se, e se dají sehnat do 10 tis. nebo je lepí zajít do studia, kde udělají nějaký návrh? Jak jste řeili rekonstrukci kuchyně v paneláku vy - výměnu linky a na kolik vás zhruba vyla? Prosíla bych o fotečky, předem moc děkuji za inspiraci
Není tady
PS: Ráda bych vloila fotku, ale nevím jak
Není tady
Taky bydlíme v paneláku, nejdřív jsme vyměnili kuchyň, a to na míru od stolaře. Vyla i se spotřebiči do 100tisíc, je ale rohová. Pokud můu poradit, hlavně NE oresi, vude inzerují levné kuchyně, ale montá je drahá a jsou na ni reklamace.
Koupelnu máme asi jako vy, taky jedna stěna je napojena na kuchyň.Koupelnu i wc nám firma rekonstruovala loni, ale obklady nám dávala na jádro. A to z důvodu, e jsme měli u hotovou kuchyň.
Pokud se rozhodnete pro celou rekonstrukci, vyzdít jádro, tak si to nechte udělat v opačném sledu ne my.
Nejdřív koupelnu a wc a potom nechat namontovat kuchyň.
Není tady
Kety,díky za odpověď. Určitě to uděláme tak, e nejdřív koupelnu a poté kuchyň, předpokládám, e by nám tam zedník , co bude dělat koupelnu udělal i část obkladů do kuchyně k lince, ale to u by bylo potřeba, abychom měli linku k dispozici kdy nám budou dělat koupelnu (ale ne namontovanou). My kuchyň rohovou nemáme...neví, jak se vkládají fotky?
Dívala jsem se např. http://www.jena-nabytek.cz/zbozi/kuchyn … Z1878.html
tahle linka se mi líbí, jaký je rozdíl od toho zajít si do studia a koupit např. zde. Nevím,jak je to např. s osvětlením k lince?
Vzhledem k tomu, e rekonstrukce soc.zařízení bude stát kolem 130 tis. za linku chceme dát tak do 20 tis.
Není tady
Rozdíl koupit si linku v obchodě a nechat si ji udělat od stolaře je podstatně velký, ale i finančně.
Stlař k nám přiel a dle mého přání si nakreslil nákres, jak bych si kuchyň představovala. Ve vyměřil a já jsem pak přila za ním a u to měl v počítači tak, jak by to mělo vypadat. jetě jsme něco doladili a pak u jsme čekali, a nám ji přijdou namontovat. A to vím vudy. Domluvili jsme se i na spotřebičích, vechno zajistil a sakumprásk smontovali.
Ve perfektně sedí. Zajistil mi i obkladače a revizního technika na plyn. Také namontovali zářivky pod linkou.
Ty si koupí linku, ale musí mít ikovného manela nebo známé, kteří ti ve namontují.
Známá si tak koupila v globusu dvě rovné kuchyňské linky a ikovný manel ji je dal do rohu a roh dodělal sám.
Hlavně si dej pozor aby ta linka byla dost bytelná, aby např. pod tíhou hrnců nepadala.
Jak se zde dávají fotky nevím, jetě jsem to nezkouela. snad ti v tom někdo poradí.
Není tady
Sconto ty linky i doma přímo montuje, pokud si zákazník poádá. A myslím, e i ostatní - Asco, a pod.
Já dělám přestavbu jádra teď, momentálně jsme ve fázi zdění jádra, dnes mi dělají elektřinu, vodu, plyn.
Kuchyňskou linku budu řeit, a kdy bude hotová koupelna. Taky zatím uvauju, jestli truhlář, nebo koupit hotovou, nebo koupit a truhlářem nechat jen dodělat to, co je atyp...
Ale dostaly mě ty nádherné barevné linky od Gorenje. Gorenje to taky doma namontuje, samozřejmě, za úhradu.
Take záleí na tom, jestli chce člověk hodně etřit, má ikovného partnera, který něco udělá sám, na dodacích lhůtách,...
Vědět co chci, a pak vybrat příslunou odpovídající variantu řeení.
http://www.gorenjekuchyne.cz/prehled-mo … cerna-lesk
Toto mě dostalo. Ale bude to asi dost drahé. Tak uvidím.
Upravil(a) majkafa (11. 4. 2011 15:15)
Ivko, my jsme koupili linku z výprodeje novou asi za 5000.- +varná deska + vest.trouba a veli jsme se do 15 tis.. Kdy nám dělali návrh kuchyně oresi, tak cena byla bez spotřebičů více ne 40 tisíc.
Není tady
My jsme taky dělali novou kuchyň... kuchyňská linka v akci za 5.000,- byla u toho i deska, ale ne vcelku, tak tu jsme si kupovali navíc+ spotřebiče... Na míru bude mnohokrát draí a myslím, e se to ani nevyplatí... ale kdo má navíc peníze, proč ne
Není tady
Doporučuju podívat se na kuchyňské linky z Polska, u nás ji dodává firma Macháček. myslím, e stačí zadat macháčekuchyně a mělo by to vylézt. mají hlavně kuchyně se uplíky na hrnce, to je super, mám to tak v mé nové kuchyni vyřeené. Je tam lepí přehled a také se tam toho víc vejde.
Není tady
Vloni jsme koupili tu, co má na odkazu. Smontovali jsme ji s manelem a se synem a pověsili sami. Manel udělal i obklady a namontoval digestoř a světlo pod linku. Vypadá to pěkně.
Jen máme moná malinko světlejí. Vylo to i s dřezem a digestoří na cca do 15 tis.
Není tady
Já budu mít jen samotnou troubu cca za 20 tisíc, ne-li víc. A linku s vysokým leskem. Na hrnce jen uplíky s drátěným programem...
Kdy u tak u. Raději jsem dlouho měla starou, ne bych pak měla na nové a spotřebičích etřit.
Majko, my jsme zas tak neetřili, sporák byl nový asi před dvěma lety, lednička od loňska, pe stará nepřeila letní vedra, take jsme vzali linku na míru a protoe jsme v nájmu, tak nehodlám investovat statisíce do něčeho, v čem sice iju, ale není moje a nebudu tam asi navěky, take tahle linka vypadá pěkně, obklady jsme si taky vybrali aby ladily, take u nás spokojenost
Není tady
Vlaďko, to je jasný, jinak na to člověk pohlíí, kdy má byt v OV anebo je v nájmu.
Já měla na mysli byt v OV. Anebo vlastní dům. A jiná kritéria jsou pro rodinu s malými dětmi a jiná zase pro člověka v mém věku, co u má děti dospělé.
lepí si nechat udělat návrh..podívejte se také sem: http://www.jaktak.cz/jak-vybrat-kuchynskou-linku.html
Upravil(a) Camy (20. 7. 2011 21:36)
Není tady
Studia jsou draí a větinou ti ani nedají ten návrh do ruky, lidi to často řeí tak, e si ve studiu nechají něco navrhnout a pak jim to dělá nějaký truhlář podle toho. Tak se brání. Linka koupená v supermarketu s nábytkem vyjde levně, ale kvalita je někdy pochybná a přecenej není na míru, člověk musí hodně měřit a počítat, aby se tam vela. A za montá, teda pokud nemá manela truhláře, taky něco zaplatí.
Já jsem si linku nechala navrhnout a nakonec jsem byla spokojená. Jen jsem enskou musela krotit s různými drátěnými programy, výsuvy a nestandardními prvky, děsně to leze do peněz!!
Není tady
Ahojky, jak tady tak čtu, snad se do toho dáme taky. V přítím roce chceme novou dlabu do kuchyně, máme staré lino, u hodně let, tak to chce změnu. Dlabu vybírám na www.studiokoupelen.cz. Kuchyňskou linku zatím měnit neplánujeme, máme panelákovou plechovou a dali jsme nová dřevěná dvířka, nevypadá to zas tak zle. Ale u je to taky nějaký pátek, chtělo by to aspoň překlakovat. Nebo zrovna novou? No uvidíme.
Není tady
Já bydlím v Praze a kdy jsem rekonstruovala do kuchynskeho studia jsem nela,ale kuchyn mám na míru od reklama a super.
Upravil(a) mala.popelka (20. 2. 2012 21:27)
Není tady
Taky uvaujeme o rekonstrukci kuchyně a myslím, e určitě si budem muset nechávat kuchyň dělat na míru, protoe z toho, co je v obchodě si nevyberem a to spí rozměrově a né a tak vzhledově no.
Není tady
My jsme si nechali kuchyň dělat na míru od místních stolařů. Vyli mi ve vem maximálně vstříc. Cena byla fajn na to, e to byl masiv (mimo vnitřních prostor). U nás to bylo hlavně z rozměrových důvodů, protoe v kuchyňských studiích mi nabízeli podivná hrůzná řeení
Ale u rodičů jsme kupovali jednoduchou linku, protoe mají starí domek s linkou 1,8m, take tam se shání kuchyň jedna báseň, jen si vybrat dekor a na to, e cena byla hoooodně dobrá, tak vydrela ta předchozí min. 15 let
Není tady
Pokud chcete kuchyňskou linku, podle mě je teď i lepí na míru, jsou firmy, kde ti návrh udělají zdarma, montá zdarma a podobně, take se to pak vyplatí, protoe má pak opravdu co chce.
Není tady
My ted přemýlíme nad novou kuchyn. linkou, jsem v paneláku, take velká moc být nemůe. A taky se orientujeme na cenu, čím méně bude stát, budeme rači. Já nevím, nikdy jsem kuchyn. linku nezařizovala..
Upravil(a) Moderátorka (16. 2. 2015 13:35)
Není tady
Dobrý den
Já jsem ve fázi rekonstrukce kuchyně. Hledal jsem nová http://oknoplast.com.cz/okna. Lepí jsou dřevo s pvc?
Není tady
ahojky,taky jsem dělala novou kuch.linku,vybrala jsem Gorenje mají 3D návrh zdarma,příjemné jednání a cenově to vylo dobře ,jsem moc spokojená
Upravil(a) Moderátorka (24. 4. 2015 13:01)
Není tady
Zdravím, musím souhlasit s Radkka, v Gorenje velký výběr i inspirace.
Není tady
Sestra si kdysi nechala dělat graf. návrh od Oresi, a nic moc. Nakonec taky skončila u Gorenje :-)
Není tady