Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 4. 2011 1:07

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Prosim o doporuceni : M + F se zamerenim na vzdelavani

Zdarec borci.

Potrebuji poradit ( pro Majkafu : to je co ? Ale jen vyjimecne tongue )

Nedokazu se dogooglit a dohledat VS, ktera nabizi kombinovane studium matiky a fyziky se zamerenim na vzdelavani. Polopaticky : Az se jednou vykaslu na IT a to se vykaslu, budu chtit ucit, ale chybi mi pry ten spravny stempl, takze ho potrebuji hned a pokud by bylo mozne, nejakou VS, co mohu pristupovat ke zkousce hned, jakmile se naucim a necekat na zkouskove obdobi, ale to je zrejme nemozne. Mel jsem kdysi v Ziline kamose, co na VS ucil a snad by to tam slo, ale uz na neho nemam kontakt. Pokud o necem budete vedet, sup sem s tim smile

Diky moc !

_=Morph=_

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#2 20. 4. 2011 18:08

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Re: Prosim o doporuceni : M + F se zamerenim na vzdelavani

Morphe, na jakém stupni školství se chceš zaměřit? Pokud středoškolské, našla jsem "Učitelství fyziky - matematiky pro střední školy":
http://www.vysokeskoly.cz/katalog/unive … e-programy - viz poslední puntík v rámci programu Fyzika - forma kombinovaná.

Nevím, zda je to to, o co mᚠzájem.......

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#3 20. 4. 2011 18:49

morpheus
Babinet Klub
Web

Lvice Ty jsi boreec ! tummenupp hjartaparpussastorstark Jsi opravdova kamaradka, i kdyz se obcas poskadlime smile Jsem slepy jako patrona, myslim, ze bych mel jit na laserovou operaci mych ocicek tongue Diky moc, hledal jsem samozrejme i na mff, ale jak vidis asyk blbe. Neni to presne to, co jsem potreboval, ale na jeden klik jsem se dostal tam, kam jsem chtel, takze diky smile Mam o cem premyslet, musim zvazit, zda nejsem moc stary v osmaosmdesati studovat tongue

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#4 20. 4. 2011 19:29

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Morfe, záleží KDE chceš učit. Kvůli učení na VŠ nepotřebuješ žádné pedagogické minimum, asistentské místo dostaneš i s doktorátem, dokonce i bez něj, ale plat bude horší.

K učení na SŠ se studuje např. na přírodovědě Učitelství pro střední školy, obor M-F. Pokud ale už jsi M+F studoval na odborném studiu, pak ti stačí jen tzv. pedagogické minimum, prostě dochodíš pár předmětů typu pedagogika, psychologie atd a po dvou letech složíš nějakou v podstatě formální zkoušku.

No a k učení na ZŠ musíš studovat na pajdáku.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#5 20. 4. 2011 19:44

morpheus
Babinet Klub
Web

Ronja : Diky za prispevek. To je prave ten problem. Chci SŠ ( sorry, musim s dikritikou, aby to nebyla propagace zakazaneho hnuti... ) zadne pedagogicke minimum nemam, nikdy jsem neucil, krome nekolika desitek prezentaci a školeni novych IT spravcu, abych mohl ucit, musim mit zamereni na vzdelavani, zrejme kompletni studium, ale vazne nevim. Jde o to, ze jsem momentalne v IT, ale v IT uz za par let nebudu moci pracovat, bavila by me matika a fyzika. To ze nyni pracuji v IT, to bylo jen proto, ze jsem byl nekdy na zacatku devadetatych let na nejake vystave informacnich technologii a uvedomil jsem si, co to pro svet muze v budoucnu znamenat, jaksik jsem se postupne "rekvalifikoval" az do nynejsich znalosti a nelituju toho smile Ale uz nastava cas pro zmenu, musim myslet na stabilitu a skolstvi stabilita je ( na penezich mi nezalezi, protoze si stale dokazu vydelat i jinde ).
Jo a dulezita vec, musi to byt pouzitelne i na Slovensku, kam se zrejme prestehuji, jen ta moje slovencina, to bude brutus hmm

Není tady

#6 20. 4. 2011 19:46

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Taky bych chtěla učit.   Nechápu, že jsem šla  ze základky na ekonomku a ne na pajdák.  Poslouchala jsem rodiče a tak do dopadlo.  Teď sice dodělávám bakalářské studium, ale nevím, jestli bc. stačí na to, abych mohla učit na SŠ nebo učilišti odborné předměty. Vím, že pedagogické minimum bych si dodělat musela.

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#7 20. 4. 2011 19:49

morpheus
Babinet Klub
Web

Ahoj Nelo ? va Kde mas to Tvoje krasne velke N ? va sad

Není tady

#8 20. 4. 2011 19:51

morpheus
Babinet Klub
Web

Nela : Ale prece vzdyt stale muzes jit stejne jako ja na kombinovane. Ted jak mi tu Lvice poslala ten link, jsem jak na jehlickach tongue Celou dobu premyslim a mam neskutecnou radost, to je spis na radovaci, ale ted tam nepolezu smile

Není tady

#9 20. 4. 2011 19:54

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Co bych pro tebe neudělala big_smile. Zkus písnout poradci, myslím, že už ti kokrétně vysvětlí co a jak.  http://www.vysokeskoly.cz/katalog/unive … 11-poradci
No ale jestli bys vzhledem ke svému věku raději neměl jít studovat univerzitu třetího věku lol

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#10 20. 4. 2011 19:56

morpheus
Babinet Klub
Web

Lvice napsal(a):

No ale jestli bys vzhledem ke svému věku raději neměl jít studovat univerzitu třetího věku lol

Ne, ne, ta je az od 90-ti a me je teprve 88, jsem jeste docela mlady vid ? tongue Neco bych Ti prozradil, ale nemohu na sklo. takze radeji nekdy do SZ wink

Není tady

#11 21. 4. 2011 10:47

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Morfe, k učení na SŠ to opravdu chce tzv. učitelské studium. Co jsi dělal za VŠ? Pokud M+F, tak by mělo stačit dodělat to pedagogické minimum, pokud jsi dělal něco jiného, budeš muset dodělat celé (magisterské) studium.

Nelo s bakalářem tě pravděpodobně vezmou, ale možná budou chtít, aby sis dodělala ještě magistra - záleží, co chdš učit. Předměty, kde je málo učitelů (tradičně např. jazyky) může učit i člověk bez přísušného vzdělání, pokud si ho průběžně dodělá. Tam, kde je učitelů. dost, jsou samozřejmě požadavky na vzdělání tvrdší.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#12 21. 4. 2011 12:27

Nela
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Ahoj Nelo ? va Kde mas to Tvoje krasne velke N ? va sad

Já své "N" vidím. big_smile  Asi se včera někam schovalo.

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí