6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je to skoro tři roky, kdy se narodila Kristinka, troku si pospíila na svět ve 37+1, váila jen 2410g, byla KP, take císařem ....
A teď píu slohovku v pořadí druhou (asi u závěrečnou, na třetí si netroufám )...
Celé těhotenství přilo celkem rychle, třetí měsíc, co jsme si s manelem řekli, e bychom mohli zkusit snaení o druhého potomka, zpočátku mi bylo pořád zle, já jsem prostě věřila, e čekáme opět holčičku, kterou jsme si přáli, ale někde ve skrytu jsem si stejně myslela, e je tam pindík...taky mi to vichni říkali...no a na utz ve 20tt se to potvrdilo. Kluk jako buk, bylo rozhodnuto, bude to Davídek.
Asi do půlky těhotenství jsem byla docela v pohodě, nic mi nescházelo, nebolelo, sem tam tvrdnutí břicha, ale to jsem znala u od Kiky, začalo to být ale čím dál nepříjemnějí, hlavně, jak mi ohromně rostlo břicho, do ničeho jsem se nevela, na vem mi praskaly vy a zipy, přes břicho jsem se nemohla ohnout a hýbat....no děs. Davídek byl navíc od 32tt připravený hlavičkou dolu nacpaný v pánvi. Tvrdnutí se zvyovalo den za dnem. Ve 35tt jsem vysadila magnézko a dr říkal, e teď u by to lo, e malej by byl sice nedonoenej, ale u v pohodě...no tak sice mě uklidnil, ale i tak jsem nechtěla a tak malé miminko (teda ne váhově, ale podle týdnů). Davídek to vydrel přesně do 36+2...
Týden před narozením jsem u nikam nechodila, odvolala návtěvy, ádné nepříjímala, ani na hřitě s Kikou jsem se nedoplouila...fakt mě to u dost ničilo. Sousedky mi říkaly, jak mi břicho kleslo, e se něco chystá...
V pondělí 28.3. myibylo tak nějak docela fajn, dokonce jsem měla i chu jít pomalinku s Kikou a manelem na to hřitě, bylo to prima, ádné velké tvrdnutí se nekolo, jen tak průměrně, jetě jsem měla naplánovanou poradnu na 1.4., kdy měl přijít utz na přeměření Davídka a jizvy, taky monitor a pak by se vidělo co dál. Davídek se toti tvářil u od pohledu na moje obří břicho, e to ádný nedochůdče nebude a po tom prvním císaři by mohl být risk rodit přirozeně větí mimčo.
No a v úterý ráno 29.3. ve 4.30 mi začla odtékat plodovka, říkám si jei je to tady? Budím manela, vstávej praskla mi voda a on vylítl, nejdřív, kde jaká a pak rychle rozsvítil, koukal na mě a rychle jedeme, jdu budit Kiku. Říkám buď v klidu, Kiku nech spát, dochystám si věci a pak jí vzbudíme a budeme vyráet, on byl celej vyplaenej a pak začal poskakovat, e bude táta! Tak jsem ho ubezpečila, e u je , v 5 ráno u startoval auto, to vzbudilo Kiku, ta byla celá vyplaená, co je to za zvuky, troku plakala. Museli jsme jí vysvětlit, e Davídek u zaklepal a chce jít ven, e musíme jet do porodnice. Tak se nechala oblíknout, sbalili jsme jí taku a peřinky, e to moná dospí u naich, kam jsme jí nejdříve vezli. Troku plakala, protoe věděla, e já jedu pryč, ale e se mnou jede i tatínek, to jí vadilo, nakonec se smířila i s babičkou a dědou a pak jim na gauči jetě na 2 hodinky usnula.
Manel mě doprovodil, troku jsme váhali který sál, byl ten, kde jsem rodila minule, nakonec jsme zvolili ten druhý, ale nakonec nám to bylo úplně jedno. Přijali mě v 6.30, sestra se dost divila, e mi nikdo nedal na výběr mezi císařem a přirozeným porodem, nikdo se mnou o tom ale nemluvil..., ne mi natočili monitor (kontrakce zatím vůbec ádné), a sepsali se vechny papíry, bylo 7.00 a měnila se sluba. Přili báječné sestry, odpočaté, usměvavé, milé.
Voda vesele odtékala dál, ale kontrakce pořád ádné. Dr co měl slubu mě ubezpečil, e 50% en po císaři zvládne druhý porod přirozeně, záleí ale na velikosti miminka a na stavu jizvy. Tak jsem kolem 9h la na utz, to u jsem měla mírné kontrakce po 10minutách. Davídek měl odhadem 2890g, jizva se zdála ok, tak se dr rozhodl, e zkusíme rodit přirozeně.
Kontrakce sílily, byly u po 6minutách, ale byla jsem jen na 2 prsty, dostala jsem nějakou injekci, pak i tabletu. Protoe já blbec jsem den předtím zapomněla volat na gyndu jak dopadli výsledky na streptoka, tak mi pro jistotu vykapali atb...u toho ty kontrakce, no bylo to "bájo". Pak přila sestra s tím, e volali na gyndu a streptokok negativní, e mi ale vykapou jetě jiný atb, kvůli Dádovi, e je málo týdnů...no kapačky jsem se nezbavila a do druhého dne
Ani nevím kolik bylo hodin, kdy mi po kontrole řekli, e se přesouváme na box, a volám manela. Dr viděl, jak se kroutím u kontrakcí, nařídil epidurál. Jak mi ho píchli, přiel manel, při kontrakcích, co byly stále jen po 6minutách Dáda ztrácel ozvy, tak mi zavedli sondu přímo spodem na jeho hlavičku, aby se dal líp sledovat. Asi 3x to museli opakovat, vdycky vyklouzla. Sestra i jiný dr u to viděli na sekci, porod nepostupoval, ten hlavní dr pořád chtěl čekat...sestra mě ale začala pomalu připravovat na sekci, bandáovala mi nohy, oholila mě (to jsem bohuel doma nestihla), manel si docela začal ulevovat, na přítomnost u přirozeného porodu se moc necítil a císařem u si proel, tak věděl, co čekat. Docela nás děsilo, kolik lidí kolem nás bylo shluklých, báli jsme se u, e se děje něco patně...ale jen spí vichni čekali a ten hlavní dr řekne, jo tak jeďte na sál...
Bylo kolem 13h, kdy přidávali epidurál, cévkovali atd, manela oblíkali do zeleného. Ve 13.15 se mělo začít se samotnou operací, dr kroutili hlavami nad krásnou jizvou co jsem měla po prvním císaři, e musí kolegu chválit, prý se to jen tak nevidí a e se asi dobře hojím, manel tam u toho i vtipkoval
Ve 13.23 se ozval pláč a Davídek byl na světě! Měli jsme slzy zalité těstím, manel hned odeel s malým a mě zaívali. Davídek měl podle manela 3140g a 46 nebo 47cm...prostě to v euforii vechno zapomněl. Já a dneska podle fotky na váze zjistila, e měl 3190g, ale na cm jsem se zapomněla přeptat
Dádu ihned odvezli na dohřátí do inkubátoru, mně po ití převezli na JIP. Tam jsem narazila na hrozně milé sestřičky a prima spoluleící. Tak jsme si pobyt krátily povídáním. Dádu mi přinesli jetě večer, pak zase ráno, zatím jen na pochování.
Přála jsem si nadstandart, ale bohuel, tam berou jen s dětmi od 38+0, tak mi nabídli, e bych mohla leet na stejném oddělení JIP, měla bych blízko Davídka, protoe ten musí být na oddělení nedonoenců. No vůbec mi to nevadilo, jednak tu nic neplatím, komfort mám jako na nadstandartu, pokoj po 2, tv, sprcha, wc...první dva dny jsem tu navíc byla úplně sama. Sestry jsou tu stejné jako na JIP, dětské jsou taky super, moc se nám tu líbí.
Davídek se jeví jako zralý donoenec, mezi těmi mrňousky tam vyčnívá, se svojí váhou necelé 3kg (kdy po porodu něco shodil), je tam bezkonkurenčně největí a nejvlasatějí
U začal i papkat moje mlíčko, tak doufáme, e nás brzy pustí domů za sestřičkou Kikou a tatínkem. Oba sem za námi kadý den chodí, Kika Davídka miluje, pořád o něm mluví a vude se chlubí a Davídka hladí a chce asistovat u přebalování a kojení a váení. Je roztomilá!
Tak jsem se troku rozepsala, mám čas, Davídek se bude za chvíli budit na dalí náup
Tak dobrou noc vem, co se mnou vydreli a sem
Upravil(a) Tutule (1. 4. 2011 23:54)
Není tady
Tulí, moc hezky napsaná slohovka Tak si uívej toho svého krásného dvojnásobného těstí a hlavně vám přeji hodně zdravíčka a pohody
Upravil(a) Verčulka (2. 4. 2011 7:47)
Není tady
Krásná slohovka jetě jednou sem obr gratulace dvojnásobné mamince a broučkovi Davidkovi
Není tady
Tulí - moc krásná pohádka na dobrou noc Přeji tobě i Davídkovi brzký návrat domů. Hodně zdravíčka a mlíčka a trochu klidu.
A a ta láska Kice dlouho vydrí
Není tady
Tulí..moc gratuluju k Davídkovi a Kice k bráchovi
Není tady