|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

javena napsal(a):
Modroočko - sežeň k tolika krkům inženýra...
No a o tom to je. Proč si inženýr tolik krků nepořídí? Protože je inteligentní, přemýšlí o důsledcích toho, co dělá a spočítá si, že tolik dětí slušně neuživí.
Takže tolik krků se zplodí s polentérem. A to je jádro pudla.
Není tady
javena napsal(a):
Hele, hele, hele, hele
Seuklidnijo ?
A co Xicht Morfidlo ?
Kdyz vas tu tak posloucham, tak je to docela drsne
Stat chce zvysovat porodnost, tadyta holcina porodila 9 deti, to je porodnost jako prase, tak kuwa ma moznost se realizovat, ne ? Co kdybychom sli do nejake te petice a sup na ministerstvo soc. veci ? To by mohlo byt docela fajn, ne ? Je tu 15000 useru mi nerikejte ze se nechytneme a holcina bude mit vystarano 
Není tady
Modroočka napsal(a):
No a o tom to je. Proč si inženýr tolik krků nepořídí? Protože je inteligentní, přemýšlí o důsledcích toho, co dělá a spočítá si, že tolik dětí slušně neuživí.
Vážně Modroočko? Mám kamaráda, který má dětí osm. A k tomu doktorát z teologie z americké univerzity.
Podívej já myslím že už je nám tvůj pohled všem jasný, prostě FUJ CO SI TO TA BABA DOVOLILA. No, tak si ho nech a žij si s ním.
Není tady

Docela dobrý vtip a sedne
Dopis z finančního úřadu:
Vážený pane inženýre,
vracíme Vám k přepracování Vaše daňové přiznání.
V kolonce "Vyživované osoby" nemůžete uvádět:
vláda, parlament, státní a městští úředníci a půl miliónu cikánů.
Brzo to všechno ani z našich daní neuživíme
Není tady

Ronja napsal(a):
Vážně Modroočko? Mám kamaráda, který má dětí osm. A k tomu doktorát z teologie z americké univerzity.
Podívej já myslím že už je nám tvůj pohled všem jasný, prostě FUJ CO SI TO TA BABA DOVOLILA. No, tak si ho nech a žij si s ním.
Ano, ať je má, když je schopen se o ně postarat. Ale ona není. A kdo tím trpí. Ty děti. Já bych taky měla klidně víc dětí, kdybych je byla schopná uživit. Ale nejsem, proto jich víc nemám.
Není tady
Má teta a strejda, středoškoláci (na začátku 60-tých let byla maturita Něco), mají 5 dětí. Nejstaršímu je 50, nejmladšímu 32.
Každé z jejich dětí má nejméně 4 děti. 4 z jejich 5 dětí mají vysokou školu. Všichni bydlí kousek od nich, 4 mají postavené baráky, pátá - jediná dcerka, bydlí s nimi v baráku. Dohromady mají zatím 24 vnoučat.
Bydlí na Liptove. Tak laskavých a moudrých lidí, jako jsou oni, jsem moc nepoznala. Vždy jsem k nim ráda jezdila na prázdniny.
Každou neděli odpoledne se u nich sejdou ti, co můžou, i velká vnoučata. Když jsou tam všichni, je jich 36. Minulý rok jsem s nimi prožila takové krásné letní odpoledne. Tolik lásky.... to se málokdy vidí.
Je pravdou, že já mám tři děti a připadám si někdy jak exot. Jak na mě lidi koukali, to je blázen, ona čeká třetí.. V dnešní době. No toje tedy frajerka.
Když jsem chodila na třídní schůzky, učitelky se ke mě chovali, jak kdybych byla něco méněcenného. 
Jo je blbá doba. Dřív měly 8 dětí, sice nic moc, děti chodili v teplákách do školy, ale nějak se to neřešilo jako ted.
Upravil(a) dusička (4. 4. 2011 20:25)
Není tady

Modroočka napsal(a):
javena napsal(a):
Ne, že nepořídí - živit je nechce...
I inženýři souloží a nejeden má víc dětí než jedno.
A nejeden na svý děti neplatí. To jde napříč společností. Někteří neplatí, že nemají... a někteří proto, že nechtějí. Zarazilo tě, že má zas nějakýho takovýho divnýho - já na to odpovídám, že s devíti dětma fakt už nic lepšího, než souseda (zoufalec zadluženej) nesežene. Ne, že inženýr si neudělá devět dětí. Zapátrám v paměti a nějakýho s více dětmi sem šoupnu. 
Ad vtip - víc se směju u dálnice za stolitrů kilometr, co se ve třiceti stupních nad nulou elegantně zvlní... když už jsme u toho rozpočtu. 
Jak to dělaj státy, co jsou jižnějc, to je záhada... 
Není tady
Modroočko, kdo je to polentér? Koukám jak puk, to slovo jsem v životě neslyšela. 
Jo a chci říct: každý z nás se dostal nebo dostane aspoň jednou za život do situace (způsobené třeba vlastní naivitou, to je jedno), kdy je vděčný za jakoukoli pomoc zvenku, protože sám na to nestačí. Nemusí to být jen počet dětí, na sesypání stačí mnohem méně - a jsem vděčná, že se najdou lidi, kteří pomůžou. Že se najde pomocná ruka v situaci, která by se mi zdála bezvýchodná, světýlko na konci tunelu...lidská solidarita.
Není tady

dusička napsal(a):
Je pravdou, že já mám tři děti a připadám si někdy jak exot. Jak na mě lidi koukali, to je blázen, ona čeká třetí.. V dnešní době. No toje tedy frajerka.
Když jsem chodila na třídní schůzky, učitelky se ke mě chovali, jak kdybych byla něco méněcenného.
Jo je blbá doba. Dřív měly 8 dětí, sice nic moc, děti chodili v teplákách do školy, ale nějak se to neřešilo jako ted.
Duší, tady máme tu holčinu s těma šesti dětma, má kolegyně má čtyři děti, další taky čtyri... Mě to nepřijde, že tři je moc. Sousedi z mých dětských let jsou ze třech dětí...
Svýho času jsem o třetím uvažovala, ale než jsem se rozhoupala... děti mají malý věkový rozdíl, tak jsem si říkala, až povyrostou..., tak vážně povyrostly a já už byla líná. 
Ještě mám jednu historku, díky níž nejsem schopná přepočítávat děti a výdaje za ně (no, to je drahý to očkování a pod.) na peníze... Slavily se narozky jednoho z dětí (ne mého) a bylo pozváno hódně dětí i s rodiči, prarodiči a tak... a byl tam jeden člověk se svou ženou a měl tam syna s jeho ženou a běhaly tam jejich dvě děti a třetí drncali ti prarodiče v kočárku... Sálalo z nich takový štěstí... jak kolem běhaly ty děti... Že mě to dojímalo a dojímá i po letech, kdykoli si na to vzpomenu - ten pán měl kdysi umřít v koncentráku. Jeho syn měl vysokou školu a patrně nějak neřešil, co ho budou stát dvě děti nebo jestli se mu vyplatěj tři... jeho žena taky měla vysokou a přesto byla s dětmi doma a utíkala jí kariéra...
Ani život a ani děti se nedají přepočítávat na peníze. 
Není tady
javena napsal(a):
.. a byl tam jeden člověk se svou ženou a měl tam syna s jeho ženou a běhaly tam jejich dvě děti a třetí drncali ti prarodiče v kočárku... Sálalo z nich takový štěstí... jak kolem běhaly ty děti... Že mě to dojímalo a dojímá i po letech, kdykoli si na to vzpomenu - ten pán měl kdysi umřít v koncentráku. Jeho syn měl vysokou školu a patrně nějak neřešil, co ho budou stát dvě děti nebo jestli se mu vyplatěj tři... jeho žena taky měla vysokou a přesto byla s dětmi doma a utíkala jí kariéra...
Ani život a ani děti se nedají přepočítávat na peníze.
Mám VŠ. Když má dcerka nemohla kvůli srdeční vadě do jesliček (mateřská u prvního dítěte byla tenkrát jenom 1 rok), pracovala jsem jako uklizečka.
Když jsme dcerku přivezli na operaci do Motola, paní doktorka vypisovala papíry a ptala se - zaměstnání? Já řekla - uklízečka. A ona moudře a prostě řekla - no jo, co by člověk neudělal pro dítě. 
Jinak jsem se setkávala spíš s odsouzením, že VŠ a dělá Uklizečku, no neskutečné, no...
Moudří vědí. Hlupáci mají akorát plno prázdných keců. 
Na tomto vlákně je to názorně vidět.
Who is who.

Jo, děti si pořizují, to je baví, živit je nechtějí, to je zatěžuje. Pak ale, i když je to nespravedlivý, musí mít holt víc rozumu ta ženská a dávat si pozor s kým sexuje a jaký následky to zanechá. Je to blbý, ale je to tak.
Javeno, ale třeba tady u téhle matky konkrétně pak vidíš, že ta paní si evidentně vybírá špatný partnery a nechává ji to chladnou. Což mi nutně dává otázku, proč si s takovýma pochybnýma týpkama pořizuje tolik dětí. Když otěhotní i s tímhle, čí to bude velký díl nezodpovědnosti? Hlavně její, protože jí přece musí být jasný, že takovýhle týpek bude nemlich to samý, co ty předchozí "tatínkové". Je jasný, že tahle ženská se bez cizí pomoci neobejde, ale proč to nechávají tyto typy ženských dojít tak daleko, že pak zůstanou samy s haldou dětí, který nedokážou zabezpečit. A je fakt, že víc takových případů, jako je tahle matka, je v těch méně vzdělaných a sociálně slabších rodinách. Myslím tím hodně dětí s více partnerama-neplatičema.
Konstruktivní řešení je, všeobecně pro neplatící tatínky, aby stát, pokud nechce vyplácet sociální dávky, stanovil výši výživného, myslím tím rozumného, aby se z toho dalo žít, to vyplácel matkám a pak to vymáhal z otců. Natvrdo. Jenže to nikdo řešit nechce. Ale myslím, že by měl být i nějaký strop, tak, aby si rodiče uvědomovali, že nemůžou spoléhat na stát donekonečna.
Taky životní minimum, je neživotní. Žít se z toho nedá a to by si měli pánové ve vládě zkusit z toho žít. Sociální systém u nás nefunguje, peníze vláda rozfofrovává neuvěřitelným tempem, pak samozřejmě oždíme obyvatelstvo, to, co má zaměstnavatele, to především, protože ti si nemůžou udělat "šikovný" daňový přiznání. Tohle všechno by mělo být v cajku a není.
Otcové neplatiči vědí, že když nechtějí, nikdo z nich nic nevyrazí, takže jsou v pohodě. Odnášejí to ty děti, ty ńejvíc. Děti by měly mít šťastný dětství, netrpět nedostatkem a hlavně nežít ve stresu. A když už mají žít v neúplné rodině, tak jaký to na nich zanechá následky, když co partner, to "výkvět". A jak jsem psala, pro ty děti je to jednak ne moc dobrý příklad do života a pak, opravdu jim bude matka těžko hradit všechno, co bude potřeba k jejich vzdělání.
Jinak jsem alergická na takový ty tatínky podnikatele, kteří najednou jsou chudí, nic nemají a tak nemůžou moc platit. Sama nechápu myšlení těchto otců, co najednou nechtějí platit na svoje děti. To mi hlava nebere. Pak je u mě asociál i ten pan podnikatel. Vila, tři auta, ale nic není jeho, on nic nemá, nemůže platit. Na to by taky měly být páky. Jako s exekucí, tam je, myslím, ochranná lhůta tři roky, pokud tři roky zpětně něco převedeš na další osobu, i tak to spadá do exekučního řízení. To by mělo platit i v tomhle případě. A nemakačenky donutit to vrátit i s chlupama. Pořídit si děti, to je zodpovědnost minimálně na 18 let. To si asi někteří jedinci neuvědomují. Platí to pro otce, i pro matky.
Javeno, u nás se silnice nejen vlní, ale i děraví. Nějak čím dál víc a čím dál míň je peněz na opravu.
Ono u nás v banánové republice je nějak čím dál míň peněz na všechno, jen naši vládní představitelé se mají pořád dobře, čím dál líp.
Není tady

Ano, Majkafo - pro děti cokoli - i kdyby to mělo znamenat, že se budu zubit z Blesku... BI.
Já bych pro svý děti dýchala a kdyby mi došel kyslík... sáhla bych po čemkoli, co by mi ho pomohlo doplnit. 
Není tady
MOdroočko, stále nevím, jak do svých kalkulů započítáváš otce. Děti přinejmenším dělají DVA - proč se tedy navážíš do matky a nenavážíš se do otců, že děti zplodili? Mají stejnou šanci tomu zabránit, ne - li lepší než žena. A neplacení alíků se také může stát časem, jeden blbej infarkt a už se vezeš v ID. Jsi samý předsudek a odsudek, bohužel. Ano, máš právo říci, já bych se takhle nezachovala, protože a protože, ale nemáš podle mě právo říkat, že ta žena je blbá, když má tolik dětí. Třeba skuečně blbá je.... co ty víš...BI
Není tady
javena napsal(a):
Ano, Majkafo - pro děti cokoli - i kdyby to mělo znamenat, že se budu zubit z Blesku... BI.
Já bych pro svý děti dýchala a kdyby mi došel kyslík... sáhla bych po čemkoli, co by mi ho pomohlo doplnit.
Ano. My neznáme okolnosti, proč se ta máma obrátila na Blesk. Kdoví, možná se obrátila i jinam, ale nepochodila...
Ona taky sáhla po tom, co si myslela, že jejím dětem pomůže. Ona se snaží, a ne že ne.
A možná z jejich dětí budou lepší lidé, než jsou třeba děti ze "spořádaných" rodin, kdoví.
Kdo jsme, jestli si dovolíme soudit?

Modroočka napsal(a):
Jo, děti si pořizují, to je baví, živit je nechtějí, to je zatěžuje. Pak ale, i když je to nespravedlivý, musí mít holt víc rozumu ta ženská a dávat si pozor s kým sexuje a jaký následky to zanechá. Je to blbý, ale je to tak.
Javeno, ale třeba tady u téhle matky konkrétně pak vidíš, že ta paní si evidentně vybírá špatný partnery a nechává ji to chladnou. Což mi nutně dává otázku, proč si s takovýma pochybnýma týpkama pořizuje tolik dětí. Když otěhotní i s tímhle, čí to bude velký díl nezodpovědnosti? Hlavně její, protože jí přece musí být jasný, že takovýhle týpek bude nemlich to samý, co ty předchozí "tatínkové". Je jasný, že tahle ženská se bez cizí pomoci neobejde, ale proč to nechávají tyto typy ženských dojít tak daleko, že pak zůstanou samy s haldou dětí, který nedokážou zabezpečit. A je fakt, že víc takových případů, jako je tahle matka, je v těch méně vzdělaných a sociálně slabších rodinách. Myslím tím hodně dětí s více partnerama-neplatičema.
Konstruktivní řešení je, všeobecně pro neplatící tatínky, aby stát, pokud nechce vyplácet sociální dávky, stanovil výši výživného, myslím tím rozumného, aby se z toho dalo žít, to vyplácel matkám a pak to vymáhal z otců. Natvrdo. Jenže to nikdo řešit nechce. Ale myslím, že by měl být i nějaký strop, tak, aby si rodiče uvědomovali, že nemůžou spoléhat na stát donekonečna.
Taky životní minimum, je neživotní. Žít se z toho nedá a to by si měli pánové ve vládě zkusit z toho žít. Sociální systém u nás nefunguje, peníze vláda rozfofrovává neuvěřitelným tempem, pak samozřejmě oždíme obyvatelstvo, to, co má zaměstnavatele, to především, protože ti si nemůžou udělat "šikovný" daňový přiznání. Tohle všechno by mělo být v cajku a není.
Otcové neplatiči vědí, že když nechtějí, nikdo z nich nic nevyrazí, takže jsou v pohodě. Odnášejí to ty děti, ty ńejvíc. Děti by měly mít šťastný dětství, netrpět nedostatkem a hlavně nežít ve stresu. A když už mají žít v neúplné rodině, tak jaký to na nich zanechá následky, když co partner, to "výkvět". A jak jsem psala, pro ty děti je to jednak ne moc dobrý příklad do života a pak, opravdu jim bude matka těžko hradit všechno, co bude potřeba k jejich vzdělání.
Jinak jsem alergická na takový ty tatínky podnikatele, kteří najednou jsou chudí, nic nemají a tak nemůžou moc platit. Sama nechápu myšlení těchto otců, co najednou nechtějí platit na svoje děti. To mi hlava nebere. Pak je u mě asociál i ten pan podnikatel. Vila, tři auta, ale nic není jeho, on nic nemá, nemůže platit. Na to by taky měly být páky. Jako s exekucí, tam je, myslím, ochranná lhůta tři roky, pokud tři roky zpětně něco převedeš na další osobu, i tak to spadá do exekučního řízení. To by mělo platit i v tomhle případě. A nemakačenky donutit to vrátit i s chlupama. Pořídit si děti, to je zodpovědnost minimálně na 18 let. To si asi někteří jedinci neuvědomují. Platí to pro otce, i pro matky.
Javeno, u nás se silnice nejen vlní, ale i děraví. Nějak čím dál víc a čím dál míň je peněz na opravu.
Ono u nás v banánové republice je nějak čím dál míň peněz na všechno, jen naši vládní představitelé se mají pořád dobře, čím dál líp.
Modroočko, tenhle příspěvek od tebe naprosto beru. Není konečně jednostranný. Já se jí třeba dost zastávám, ale fakt čert ví, co je za tím... může to být asociálka a taky může mít jen blbý období. Já už viděla dost lidí vystěhovaných od majitele, což je dostalo do kolen... proto nemůžu být tak radikální. 
Upravil(a) javena (4. 4. 2011 21:20)
Není tady
All : Co citite k te zene ?
1. Je vam lhostejna, je to jeji vec, nemela ty deticky nasekat.
2. Neni vam lhostejna, citite s ni a rady by jste pomohly
3. Nevite, vas se to netyka, je to jen clanek v novinach, ani nevite, zda je to pravda.
Muluju anketky, ktere sam vymyslim.
Pouziju Majkafino who is who, libi se mi to
Prosim o pokud mozno uprimne odpovedi, jinak si budu myslet, ze o problemu dokazete jen zvanit a pujdu si na moje vysmate vlakno 
Není tady

morpheus napsal(a):
All : Co citite k te zene ?
1. Je vam lhostejna, je to jeji vec, nemela ty deticky nasekat.
2. Neni vam lhostejna, citite s ni a rady by jste pomohly
3. Nevite, vas se to netyka, je to jen clanek v novinach, ani nevite, zda je to pravda.
Muluju anketky, ktere sam vymyslim.
Pouziju Majkafino who is who, libi se mi toProsim o pokud mozno uprimne odpovedi, jinak si budu myslet, ze o problemu dokazete jen zvanit a pujdu si na moje vysmate vlakno
Já to mám za 4) řeknu si, že mám děsnou kliku v životě a jelikož nevím, kdy se něco podobného může přihodit mě, či mým blízkým, tak nesoudím. 
Není tady
Javena : ne, ne, ne. Vic moznosti neni. Vyber si jednu z tech trech a jsem rad ze jsi se zapojila
Tato anketa je dokonala, ne proto, ze je moje, na to kadi pes, ale da se zjistit, jaci jsme. Je skoro nulovou sance, ze se ji ucastni vic jak 5 lidi, skoro vsichni to prehlednou a nebudou resit. Prca totiz je, ze na BBN se spousta veci resi jen "kecama" ve vlaknech, poklabosi se, podrbe, pokritizuje, jaka je to husa ( napriklad ). Rika se, ze mame vzdy mininalne dve moznosti i ta pani je ma, ale sama to nezvladne. Ale co takova komunita, jako je Babinet ? Premyslej o tom 
Není tady

PavlaH napsal(a):
MOdroočko, stále nevím, jak do svých kalkulů započítáváš otce. Děti přinejmenším dělají DVA - proč se tedy navážíš do matky a nenavážíš se do otců, že děti zplodili? Mají stejnou šanci tomu zabránit, ne - li lepší než žena. A neplacení alíků se také může stát časem, jeden blbej infarkt a už se vezeš v ID. Jsi samý předsudek a odsudek, bohužel. Ano, máš právo říci, já bych se takhle nezachovala, protože a protože, ale nemáš podle mě právo říkat, že ta žena je blbá, když má tolik dětí. Třeba skuečně blbá je.... co ty víš...BI
Jo, otcové jsou neplatiči, kašlající na své děti. A případů, kdy otec skončí v ID a nemá na alimenty, těch je nepoměrně míň než těch, kdy otcové neplatí, protože prostě platit nechtějí a osud jejich dětí je nezajímá. V případě, že rodič-platič skončí jako ID, pak je nutný, aby toho rodiče zastoupil stát.
A předsudek v čem? Že považuju za krajně nezodpovědné mít devět dětí bez toho, abych je byla schopna uživit. To není předsudek, to je jen rozumná úvaha o tom, že dětí můžu mít tolik, kolik jsem schopná uživit, ne to brát tak, že to nějak dopadne. Děti nejsou věc a takhle to u nich brát nejde. Taky si, jako inteligentní člověk, když se jednou spálím, dám sakra pozor, aby se nespálila znovu. a jak je z článku patrné, paní má dalšího partnera a opět je to podobný týpek. Kam se teda dobrovolně vydává?
A odsudek? Ano, je pro mě nepochopitelný se vrhnout do něčeho takovýho bez toho, abych si uvědomovala následky.
Jak říkám, BOHUŽEL, odnáší to povětšinou jen matky a děti. A je matce, aby si uvědomila, že nakonec dopadne třeba tak, jako tahle paní. Ať je to jak chce, nejvíc odpovědnosti leží na matce. nemělo by to tak být, ale je. Chlapi se chránit nebudou a tyhle typy si s tím hlavu nelámou, kolik dětí zplodí, protože na ty děti zvysoka s..ou. Což je hodně , hodně špatně. Takže jako ženská, rozumná, která si jasně uvědomuje, že děti je potřeba živit, šatit a tak podobně, nakonec zůstanou na starost mně a já vím, že sama jim devíti slušný život nezajistím. Spoléhat se na to, že mi někdo pomůže, to se nedá.I když tahle ženská už asi jinou možnost nemá. Jen kdyby aspoň byla soudná a uvědomila si, že je to jen dobrá vůle druhých a nemá nikdo povinnost ji tahat ze štychu, do jakýho se dostala. S pomocí svých povedených partnerů, ale možnost to včas utnout a neudělala to.
A pak, jak jsem psala, selhala ona, její partneři a selhává stát jako ta nejvyšší instituce. Stát její situaci nezavinil, tak to řešit nebude. Tak to teď je. JAk říkám, v těchto případech, kdy ona už si nepomůže, protože i když nastoupí kamkoliv do práce, moc velký plat asi mít nebude, takže problém bude mít pořád stejný, nedostatek financí. Pravda, když jí otcové neplatí, tak dvě děti by uživila, devět jich neuživí. Možná kdyby se změnil sociální systém a postoj vůči neplatícím otcům, tak, že je stát bude suplovat a pak to z nich vyrazí, protože na to mít páky bude, matka sama o sobě je nemá, soudy se táhnou a výsledkem je, že otec stejně neplatí, pak by matky nemusely žít na hranici bídy, byť byly nezodpovědné. Ale za jejich nezodpovědnost trpí jejich děti a to se na nich odráží. Pak by měly fungovat nějaký stipendia i pro střední školy, být sociální školky. To všechno tady prostě není. Pak by tady tyhle matky měly šanci, že za ně ty děti trpět nebudou.
Ale to nic nemění na faktu, že by každej dospělej člověk měl přemýšlet, než přivede dítě na svět, jestli je schopen se o ně postarat. Ty pomocný berličky by měly fungovat v krajních případech, zodpovědnost by měli nést především rodiče, OBA. Ale matka, NESPRAVEDLIVĚ, víc. Na ní to pak zůstane.
Zatím to stát bere tak, že zodpovědný je každý sám za sebe. Jo, jenže ne každý je té zodpovědnosti schopen. Tohle je jasný příklad.
A jsem psala, já mám děti ráda, sama bych klidně měla víc dětí, ale zodpovědně musím říct, že bych je neuživila a spoléhat na pomoc druhých, to nechci. Byly by to moje děti, ne státu. I když by pak, pokud by pracovaly, státu odváděly.
Upravil(a) Modroočka (4. 4. 2011 21:56)
Není tady

Modroočka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Jo, otcové jsou neplatiči, kašlající na své děti. A případů, kdy otec skončí v ID a nemá na alimenty, těch je nepoměrně míň než těch, kdy otcové neplatí, protože prostě platit nechtějí a osud jejich dětí je nezajímá. V případě, že rodič-platič skončí jako ID, pak je nutný, aby toho rodiče zastoupil stát.
A předsudek v čem? Že považuju za krajně nezodpovědné mít devět dětí bez toho, abych je byla schopna uživit. To není předsudek, to je jen rozumná úvaha o tom, že dětí můžu mít tolik, kolik jsem schopná uživit, ne to brát tak, že to nějak dopadne. Děti nejsou věc a takhle to u nich brát nejde. Taky si, jako inteligentní člověk, když se jednou spálím, dám sakra pozor, aby se nespálila znovu. a jak je z článku patrné, paní má dalšího partnera a opět je to podobný týpek. Kam se teda dobrovolně vydává?
A odsudek? Ano, je pro mě nepochopitelný se vrhnout do něčeho takovýho bez toho, abych si uvědomovala následky.
Jak říkám, BOHUŽEL, odnáší to povětšinou jen matky a děti. A je matce, aby si uvědomila, že nakonec dopadne třeba tak, jako tahle paní. Ať je to jak chce, nejvíc odpovědnosti leží na matce. nemělo by to tak být, ale je. Chlapi se chránit nebudou a tyhle typy si s tím hlavu nelámou, kolik dětí zplodí, protože na ty děti zvysoka s..ou. Což je hodně , hodně špatně. Takže jako ženská, rozumná, která si jasně uvědomuje, že děti je potřeba živit, šatit a tak podobně, nakonec zůstanou na starost mně a já vím, že sama jim devíti slušný život nezajistím. Spoléhat se na to, že mi někdo pomůže, to se nedá.I když tahle ženská už asi jinou možnost nemá. Jen kdyby aspoň byla soudná a uvědomila si, že je to jen dobrá vůle druhých a nemá nikdo povinnost ji tahat ze štychu, do jakýho se dostala. S pomocí svých povedených partnerů, ale měla možnost to včas utnout a neudělala to. Takže když věděla, jaký týpky vedle sebe má, je její odpovědnsot, co vybrala dětem za otce.
Selhala ona, její partneři a selhává stát jako ta nejvyšší instituce. Stát ale její situaci nezavinil, tak to řešit nebude. Tak to teď u nás ve státě funguje. JAk říkám, v těchto případech, kdy ona už si nepomůže, protože i když nastoupí kamkoliv do práce, moc velký plat asi mít nebude, takže problém bude mít pořád stejný, nedostatek financí. Pravda, když jí otcové neplatí, tak dvě děti by uživila, devět jich neuživí. Možná kdyby se změnil sociální systém a postoj vůči neplatícím otcům, tak, že je stát bude suplovat a pak to z nich vyrazí, protože na to mít páky bude, matka sama o sobě je nemá, soudy se táhnou a výsledkem je, že otec stejně neplatí, pak by matky nemusely žít na hranici bídy, byť byly nezodpovědné. Ale za jejich nezodpovědnost trpí jejich děti a to se na nich odráží. Pak by měly fungovat nějaký stipendia i pro střední školy, být sociální školky. To všechno tady prostě není. Pak by tady tyhle matky měly šanci, že za ně ty děti trpět nebudou.
Ale to nic nemění na faktu, že by každej dospělej člověk měl přemýšlet, než přivede dítě na svět, jestli je schopen se o ně postarat. Ty pomocný berličky by měly fungovat v krajních případech, zodpovědnost by měli nést především rodiče, OBA. Ale matka, NESPRAVEDLIVĚ, víc. Na ní to pak zůstane.
Zatím to stát bere tak, že zodpovědný je každý sám za sebe. Jo, jenže ne každý je té zodpovědnosti schopen. Tohle je jasný příklad.
A jsem psala, já mám děti ráda, sama bych klidně měla víc dětí, ale zodpovědně musím říct, že bych je neuživila a spoléhat na pomoc druhých, to nechci. Byly by to moje děti, ne státu. I když by pak, pokud by pracovaly, státu odváděly.
Není tady
morpheus napsal(a):
Prosim o pokud mozno uprimne odpovedi, jinak si budu myslet, ze o problemu dokazete jen zvanit a pujdu si na moje vysmate vlakno
Mysli si, co chceš. 
majkafa napsal(a):
morpheus napsal(a):
Mysli si, co chceš.
Mno Ty jsi se zase projevila 
Není tady
morpheus napsal(a):
majkafa napsal(a):
morpheus napsal(a):
Mysli si, co chceš.
Mno Ty jsi se zase projevila
Ty taky, manipulátor jak noha. 

morpheus napsal(a):
Javena : ne, ne, ne. Vic moznosti neni. Vyber si jednu z tech trech a jsem rad ze jsi se zapojila
Tato anketa je dokonala, ne proto, ze je moje, na to kadi pes, ale da se zjistit, jaci jsme. Je skoro nulovou sance, ze se ji ucastni vic jak 5 lidi, skoro vsichni to prehlednou a nebudou resit. Prca totiz je, ze na BBN se spousta veci resi jen "kecama" ve vlaknech, poklabosi se, podrbe, pokritizuje, jaka je to husa ( napriklad ). Rika se, ze mame vzdy mininalne dve moznosti i ta pani je ma, ale sama to nezvladne. Ale co takova komunita, jako je Babinet ? Premyslej o tom
Když trváš na svých variantách, tak za 3)...
Není tady