Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 4. 4. 2011 15:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Matka 9 nezaopatřených dětí

Selima napsal(a):

A o tom, že aj otcovia boli pri plodení detí: Nepochybne boli, ale poznám ženy, ktoré dokážu mužov v istých siutáciách gloria presvedčiť, že predsa berú antikoncepciu (alebo sú neplodné lol ) a URČITE NEOTEHOTNEJÚ. Naopak to funguje snáď len u neskúsených panien 16-tok, podľa mojich informácií. rodna

Selimo, tenhle poslední příspěvek vyzněl tak, jako by ta nebohá paní devětkrát po sobě úskokem vmanipulovala do otcovství oba dva muže proti jejich vůli lol

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#177 4. 4. 2011 15:20

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Kiara napsal(a):

No dobře, agewo, tak budou ty děti mít "jenom" učňák a znamená to snad, že "jenom" s výučním listem budou méně platnými členy naší společnosti?
Nehledě na to, že dnes si je schopen šikovný řemeslník vydělat téměř víc, než středoškolák - úředník v kanceláři smile

Spravne Kiaro!

Doufejme, ze deti vyrostou, nebudou znat zadny zbytecny prepych a ze se necemu vyuci. Budeme mit treba 9 remeslniku , krteri budou jedniho dne ziotecnejsi, nez nejaci politici, co hrabou falesne diplomy a jsou skrz nazkrz korupcni a okradaji nas vsechny uz po desetileti.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#178 4. 4. 2011 15:54

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Pailo, znovu Ti opakuji, že ta matka je v bezvýchodné situaci. Musí vysloveně žebrat a nosit svoji vlastní kůži na trh, protože JÍ zbyly ty děti na krku, ONA se o ně musí starat a stát - místo aby postihl otce-neplatiče, který má zrovna takovou zodpovědnost jako ona - se na všechny podobně postižené ženské akorát tak vypípne a konkrétně téhle matce navíc sebral sociální příplatky.

Já nevím, že se tady najdou ženské, které dokážou té paní spílat, jak je nezodpovědná, jak se spoléhá na stát, jak akorát natahuje ruku, ale nenašla jsem od žádné ženské tady jeden jediný odsudek na ty chlapy, kteří jí nadělali děti, zmizeli a nechali ji v tom, ať se v tom svrabu plácá, jak umí :usch:

Mrzí mě, že ta paní je postižena hned několikrát - stát jí nepomůže, aby z neplatiče vymohl dlužné výživné, sebral jí peníze, paní už neví, kudy kam, obrací se na veřejnost s prosbou o pomoc a musí si za to ještě nechat nadávat.

Pailo, já se nedivím, že ta ženská už je ze zoufalství na dně a tak ubitá, že kolikrát někoho někam pošle dost nevybíravým způsobem :jojo: A věřím tomu, že když si desetkrát po sobě přečte nebo vyslechne perly typu: "Jak jste si mohla nechat udělat devět dětí, když se o ně nedokážete postarat" či "Proč nejdete do práce a spoléháte se na stát, že vám něco dá", že bouchne jak přetopenej kotel :)

Tak ta matka se do bezvýchodné situace dostala SAMA. Sama za sebe, nebudu mít devět dětí s polentérem. Jako polentér se určitě neprojevil až po pátém dítěti, tomu snad nikdo nevěří. S dalším  chlapem měla další děti, opět se nemohl projevit jako polentér až po čtvrtém dítěti. Co nechápu, že partner od ní odešel před sedmi lety a ona má přesto další malé děti. S kým? Jestli s tím, co se rozešli, tak je padlá na hlavu, jestli s jiným, tak je to u mě ....... , která s kdekým plodí děti.
Odsudek na chlapy, co ji opustili je, ale jak jsem psala, určitě se neprojevili jak lemplové a dacani až po pátém děcku. Takže evidentně věděla, s kým si ty děti pořizuje. Že neví kudy kam? na to měla myslet, než se nechala devětkrát oplodnit. Já sama bych si nepořídila víc dětí už proto, že vím, VÍM, že je neuživím. O čem to svědčí? Asi o tom, že paní bude asi méně přemýšlivá, když neví, že si může pořídit jen tolik dětí, kolik je schopna uživit. A že tady veřejně žebrá? No, jasně, když jí vyschl státní pramen. A vím to, protože to říkával náš soused s osmi dětmi. Že mít hodně dětí se vyplatí, protože stát jim sype dost peněz a manželka nemusí makat a nám, pracujícím, se směje, že jsme blbí. Takže mi to nikdo nemusí vysvětlovat, že to tak není.
Když má někdo hodně dětí, stará se o ně, nežebrá, tak je to dobře, ale pokud má někdo děti jako na běžícím pásu, vědomě je plodí s hovadama, který se nestarají pořádně ani o ty děti, co už mají, takže se sotva postarají i ty případné další děti, tak je buď opravdu s inteligencí dost na štíru a nebo je mazaný. Jenže jak říkám, stát to zkrouhnul a s tímhle tihle lidi asi moc nepočítali. Stát jim děti neudělal, nemá povinnost jim dávat něco navíc. Pokud má životní minimum na daný poč et osob, má to blbý, nic víc asi nedostane. A že její děti nemůžou mít to, co mají ty ostatní děti? To jim ale takhle zařídila maminka, potažmo tatínkové, které jim ta maminka vybrala.
Ono totiž mít spoustu dětí bylo donedávna výhodné, přídavky, příspěvky na kdeco, jednorázové příspěvky, porodné. jenže ejhle, stát se cuknul. A zavřel kohouty.
Kdo chce mít hodně dětí, měl by vědět, že se o ně zvládne postarat. Byť nemůžu srovnávat živí bytosti s věcmi, ale přesto, koupím auto na leasing a nevím, jestli na něj budu mít. Tak pokud si to auto takto koupím a neuplatím to, tak je to moje nezodpovědnost.
A nevím, jakým právem, by ona matka měla bouchnout jako kotel nad slovy, že má jít makat a nespoléhat na to, že ji někdo bude živit, když má tolik dětí? Jakým právem? je to tak, mám mít tolik dětí, kolik jsem schopna uživit. A že má za partnery flákače, to musela poznat dřív, než po devátém děcku.
Já chodím do práce, odvádím daně, nacpu do státu dost peněz, nic od něho nedostávám, děti mám dvě, právě tolik, kolik jsme věděli, že slušně uživíme. Nemáme jich víc. Proč? protože jsme měli rozum a věděli jsme, že s dalším dítětem by ty dvě děti plus to další, strádaly a dostali bychom se na hranici živoření. Takže to bylo jen na nás. Ne na státu.
A mimochodem, kolik jste jí poslali, vy, co ji tady hájíte? Tak jí nasypte, ať má radost, že cizí lidi makají, aby ona mohla sedět doma, žehrat, že nemá peníze, místo aby si hledala práci nebo aspoň přivýdělek. Je jednodušší sedět doma a skuhrat, než se sebrat a jít makat. Kdo nechce, nic dělat nebude. Nikdy.
Je mi líto těch dětí, že jim maminka připravila takový život, jaký mají. Pokud si ovšem z maminky vezmou příklad, tak tu bude dalších 81 lidí, kteří budou skuhrat, že mají moc dětí a nemají z čeho žít. To si asi nikdo neuvědomuje.

Upravil(a) Modroočka (4. 4. 2011 16:06)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#179 4. 4. 2011 16:00

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

A ještě něco, seriózní noviny tahle matka neosloví, vystaví se v Blesku, nejhorším bulváru. Proč asi?

Není tady

#180 4. 4. 2011 16:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

No dobře, agewo, tak budou ty děti mít "jenom" učňák a znamená to snad, že "jenom" s výučním listem budou méně platnými členy naší společnosti? Nehledě na to, že dnes si je schopen šikovný řemeslník vydělat téměř víc, než středoškolák - úředník v kanceláři smile

to jsi naprosto špatně pochopila. Ale musíš uznat , že v naší společnosti je vzdělání vysoce hodnoceno. Nejde o to, jestli budou mít "jen" učňák, jde o to, že oni nebudou mít na vybranou , i kdyby byly sebechytřejší ....na školu jít nebudou moci.

Není tady

#181 4. 4. 2011 16:20

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

A ještě něco, seriózní noviny tahle matka neosloví, vystaví se v Blesku, nejhorším bulváru. Proč asi?

Inu Modroočko, protože chtěla oslovit co největší počet lidí a - ruku na srdce - Blesk je nejčtenějším periodikem v České Republice. Kdyby svůj příběh uveřejnila třeba v Lidových či Hospodářských novinách, přečetlo by si to daleko méně lidí.

Modroočka napsal(a):

Co nechápu, že partner od ní odešel před sedmi lety a ona má přesto další malé děti. S kým? Jestli s tím, co se rozešli, tak je padlá na hlavu, jestli s jiným, tak je to u mě ....... , která s kdekým plodí děti.

Modroočko, ty máš fakt dost dumbom Paní má svoje děti s dvěma manžely a Ty o ní napíšeš, že je to u Tebe .........., která s kdekým plodí děti va
Já opravdu nerozumím tomu, kde se bere v Tobě taková zaujatost a zášť hmm

offtopic Jsem zvědavá na to, jak na Tebe budou reagovat některé zdejší přispivatelky, které mají svoje děti s dvěma-třemi a více otci  roll

Není tady

#182 4. 4. 2011 16:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Kiara napsal(a):

No dobře, agewo, tak budou ty děti mít "jenom" učňák a znamená to snad, že "jenom" s výučním listem budou méně platnými členy naší společnosti? Nehledě na to, že dnes si je schopen šikovný řemeslník vydělat téměř víc, než středoškolák - úředník v kanceláři smile

to jsi naprosto špatně pochopila. Ale musíš uznat , že v naší společnosti je vzdělání vysoce hodnoceno. Nejde o to, jestli budou mít "jen" učňák, jde o to, že oni nebudou mít na vybranou , i kdyby byly sebechytřejší ....na školu jít nebudou moci.

agewa: takových lidí je ale spousty, dokonce jsou i takoví, kteří si mermomocí přáli vystudovat určitou školu a nemohli, protože jim například jejich rodiče vybrali studijní obor dle svého vlastního uvážení. Skutečně je hodně těch, kteří díky poměrům ve vlastní rodině nebo špatné konstelaci hvězd nemohli vystudovat to, co by si přáli nebo co by bývali chtěli, nicméně nikdo nikomu nebrání v tom, aby si vzdělání doplnil v dospělosti například studiem při zaměstnání.

Takových lidí jsou kvanta, kteří se vyučili a následně si dodělali na vlastní pěst maturitu, vyšší odborné studium nebo dokonce vysokou školu ... wink

Není tady

#183 4. 4. 2011 16:46

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

Ale musíš uznat , že v naší společnosti je vzdělání vysoce hodnoceno.

big_smile

Upravil(a) Daphné (4. 4. 2011 18:18)

Není tady

#184 4. 4. 2011 17:15

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Inu Modroočko, protože chtěla oslovit co největší počet lidí a - ruku na srdce - Blesk je nejčtenějším periodikem v České Republice. Kdyby svůj příběh uveřejnila třeba v Lidových či Hospodářských novinách, přečetlo by si to daleko méně lidí.

Modroočka napsal(a):

Co nechápu, že partner od ní odešel před sedmi lety a ona má přesto další malé děti. S kým? Jestli s tím, co se rozešli, tak je padlá na hlavu, jestli s jiným, tak je to u mě ....... , která s kdekým plodí děti.

Modroočko, ty máš fakt dost dumbom Paní má svoje děti s dvěma manžely a Ty o ní napíšeš, že je to u Tebe .........., která s kdekým plodí děti va
Já opravdu nerozumím tomu, kde se bere v Tobě taková zaujatost a zášť hmm

offtopic Jsem zvědavá na to, jak na Tebe budou reagovat některé zdejší přispivatelky, které mají svoje děti s dvěma-třemi a více otci  roll

Pokud s manželem několik let není, jak s ním může mít děti? A pokud je má s dalšíma polentérama, tak co si o ní tak asi můžu myslet? Jako promiň, ale připadá ti normální plodit děti s x chlapama, případně mít devět dětí s partnerama, o kterých minimálně při druhým dítěti už musela poznat, že moc fachman nebude? Pro mě to není moc pochopitelný. A pochybuju, že ženská se zdravým rozumem má spoustu dětí s mnoha chlapama, když jí ti chlapi na děti neplatí. Mít s někým sex, s tím, že z toho může vzejít i dítě, nevědět, jestli se o ně zvládnu postarat, nebo vědět, že se ten dotyčný nepostará, to je jako sázka do loterie. Jenže tady jde o ty děti. A dospělá ženská by měla mít dost rozumu, aby si uvědomovala, do čeho ty děti přivádí. A pokud plodí děti, neřeší s jakým otcem, tak je nezodpovědná a zasloužila by tak pětadvacet.
Jo, i u nás, na maloměstě, je pár matek, s třemi a více dětmi, každé s jiným otcem. Většinou jsou taky takové, co se jim nechce dělat, chlapy střídají snad víc než spodní prádlo. Ale jaký chlapy-svůj k svému. A taky se domáhají pomoci státu. Léto tráví na zahrádce v hospodě, maminky spokojeně popíjejí pivko, taťkové taky, práci jakživi neviděli ani z rychlíku.
Podívej, pokud má holka smůlu, zamiluje se a narazí si jako mladá pitomce, se kterým má dvě děti, on nemaká, případně jí nedává po rozchodu peníze, tak to už po nějakém čase společného života, při průměrné inteligenci pozná, co má za týpka. Pokud si pak nabalí dalšího takovýho a má s ním další děti, nechápu. Po půlročním soužití snad už dospělá a trochu zkušená ženská pozná, jestli je chlap pro rodinu nebo ne, jestli maká nebo je flákač. Pokud si s takovým pořídí dítě, tak opravdu nemá rozum a je to jen její vina. Pokud ovšem neotěhotní hned na prvním rande. Což mi taky nepřijde moc normální, vlítnout do postele s chlapem, o kterým nic nevím a nechat se zbouchnout . A pokud si takhle narazí dalšího a hledá chlapa metodou pokus-omyl a s každým má dítě, tak to už je na pováženou. Že se ženská spálí jednou, to chápu, ale že se do toho vrhne podruhý, možná potřetí, to je na palici. Tohle přece není hop nebo trop, tady pak přicházejí na svět děti, který nemají to, co by mít měly. A kdo jim tohle připraví? Maminky. Tatínkové to totiž mají zjevně u paty, ti na ty děti kašlou a matka pak doplácí na vlastní blbost nebo to prostě nechá tak, ale pak musí počítat s tím, že následky si holt ponese. Bohužel nejen ona, ale i ty děti, který se na svět samy nedraly. A ty děcka si to od té matky nezaslouží. Bohužel, většinou děti v dospělosti žijí tak, jak to viděly doma. A to je to, co jsem psala, z devítí dětí může být dalších 81 dětí, který živoří na hranici bídy díky "zodpovědnosti" svých rodičů. A řekni mi, že to tak není.
Jasně, ty děti za rodiče nemůžou, kdo jim pak má pomoct, ale ta matka na to prostě spoléhá. No a co, že mám tolik dětí, on mi někdo pomůže. A to je to, co se mi hrubě nelíbí. Ta vyčůranost v té fázi, kdy už ví, že jí někdo pomoct musí. Ale to musela vědět, že ty děti nezvládne uživit, když si je pořídila vědomě s flákačema. Pokud ovšem není na mentální úrovni pětiletého děcka.
A upřímně je mi fuk, co si o mně myslí druzí. Za tímhle si stojím.
Že jí otcové neplatí, to je kámen úrazu, ale jak říkám, musela vědět, že to jsou polentéři. Kdyby jí otcové platili, asi by na tom byla líp, ale..... na to, že je po nich prdinec, to snad musela poznat dřív, než s nima přivedla na svět tolik dětí, to mi nikdo nevymluví.
A popravdě, cikáni to neřeší, dítě sem dítě tam, nemakají, takoví jsou i mezi bílýma, říká se jim bílí cikáni. A mají doma třeba uklizeno, ale ona nedělá a nebude, on taky ne, ale dětí mají jako smetí. Proč? protože to neřeší, on se někdo postará.
A když už chce výpomoc, jo, fajn, ale ne peníze na ruku, šeky, na jídlo, na věci pro děti, na to,co ty děti skutečně potřebují. Ale ne prachy, na cigaretky, na lahvinku. NE. A taky, když chceš pomoc státu, ukaž, že se aspoň o něco sama snažíš, ne že sedíš a čekáš, že pečení holuby sami lítají do huby.
Ty děti třeba budou možná i studijní typy, možná budou chtít mít jinej život, než má jejich matka, ale budou to mít těžký, hodně těžký. A děti by neměly mít těžkej život a neměly by trpět blbostí svých rodičů. Děti těchto rodičů tím ale trpí, bohužel, matka to ví a spoléhá na pomoc druhých, ona se jí dožaduje. A to je to, co mi vadí, že sama sebe a své děti přivede takřka do bídy a teď se dožaduje pomoci. Přitom pokud má trochu rozum a nějakou inteligenci, mohla si dát dvě a dvě dohromady a nemusela se do takové situace dostat. Ale jak jsem psala, naši "milí" sousedé je měli, aby poždímali stát a nám, co jsme chodili do práce, se smáli. že se z nás mají dobře. A takových lidí je spousta.
Ruku na srdce, Blesk nečtu, pro mě v něm nejsou seriózní informace.

Upravil(a) Modroočka (4. 4. 2011 17:17)

Není tady

#185 4. 4. 2011 17:36

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Pomůžu, ráda pomůžu potřebným. Mám kamarádku jako vychovatelku kousek od nás v dětském domově, poslal jsem tam dětem spoustu oblečení, hezkýho, neobnošenýho, i značkovýho, chtěla jsem, aby každý dítě dostalo aspoň jednu značkovou věc, poslala jsem tam brusle, boty, ráda, protože ty děti si svou situaci nezavinily. Pošlu jim ráda zase. Ale vadí mi to, že někdo se vyloženě domáhá pomoci, navíc v bulvárním plátku a sám se nesnaží o nic víc, než všem ukázat, že jediná jeho schopnost je rodit děti, aniž by je dokázal uživit.
A pak, takových srdceryvných příběhů bylo, pak se kolikrát ukázalo, že někdo jen zneužívá lidskou solidaritu, ale sám nehne prstem. A to se mi příčí.
A ta moje kamarádka, co dělá dětském domově, zůstala ve dvacetidevíti letech sama, s šestiletým klukem a tříletýma dvojčatama, manžel jí zemřel na rakovinu. Nešla skučet do novin, nežebrala, a že měla za sebou opravdu peklo. A svou situaci si ani v nejmenším nezavinila.

Upravil(a) Modroočka (4. 4. 2011 17:40)

Není tady

#186 4. 4. 2011 17:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kiara napsal(a):

Selima napsal(a):

A o tom, že aj otcovia boli pri plodení detí: Nepochybne boli, ale poznám ženy, ktoré dokážu mužov v istých siutáciách gloria presvedčiť, že predsa berú antikoncepciu (alebo sú neplodné lol ) a URČITE NEOTEHOTNEJÚ. Naopak to funguje snáď len u neskúsených panien 16-tok, podľa mojich informácií. rodna

Selimo, tenhle poslední příspěvek vyzněl tak, jako by ta nebohá paní devětkrát po sobě úskokem vmanipulovala do otcovství oba dva muže proti jejich vůli lol

To asi nie - ale tak ako sa tu všetci zastávate tej panej, že do jej života navidíme, tak ja tvrdím, že sme nikto nesvietili lampášom ani pri robení detí. wink A nevieme, ako sa dohodli alebo ako to prebehlo... Možno manžel No 1 chcel dve deti, tretie ešte nejako "prišlo", potom povedal - rob niečo, ďalšie už nechcem, no a pani odhodlaná mať detí, koľko to dá, neprestala - načo on odišiel. Myslím, že aj muž má čo hovoriť do toho, koľko detí s ktorou ženou chce mať. No a pri druhom tipujem nejaký obdobný priebeh... ale ktovie, pravda.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#187 4. 4. 2011 17:42

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Ronja napsal(a):

Přesně tak, koneckonců pomáháme (=platíme léčbu, operace, invalidní důchody) těm, kteří si svou nemoc/zranění způsobí sami (kouření, obezita, rizikové sporty apod.).

No totok ??? va Ted jsem se vazne urazil ! mad tongue tongue
Ja hulim jak turek a nikdy mi nikdo nic nezaplatil, vis jake ja platim zdravotni ? tongue Hodne vysoke a spotrebuju minimum, mam takove zasoby, ze jsem predpojisteny na cca 20 let dopredu + dejme tomu i nejaka nakladna lecba o kterou nestojim a jeste statu zbyde, ale tak dlouho tu doufam nebudu a pojdu na ( nejakou nemoc, domyslete si ) tongue

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#188 4. 4. 2011 17:43

morpheus
Babinet Klub
Web

Modroocka : Slusny matros tongue

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#189 4. 4. 2011 18:01

javena
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Pomůžu, ráda pomůžu potřebným. Mám kamarádku jako vychovatelku kousek od nás v dětském domově, poslal jsem tam dětem spoustu oblečení, hezkýho, neobnošenýho, i značkovýho, chtěla jsem, aby každý dítě dostalo aspoň jednu značkovou věc, poslala jsem tam brusle, boty, ráda, protože ty děti si svou situaci nezavinily. Pošlu jim ráda zase. Ale vadí mi to, že někdo se vyloženě domáhá pomoci, navíc v bulvárním plátku a sám se nesnaží o nic víc, než všem ukázat, že jediná jeho schopnost je rodit děti, aniž by je dokázal uživit.
A pak, takových srdceryvných příběhů bylo, pak se kolikrát ukázalo, že někdo jen zneužívá lidskou solidaritu, ale sám nehne prstem. A to se mi příčí.
A ta moje kamarádka, co dělá dětském domově, zůstala ve dvacetidevíti letech sama, s šestiletým klukem a tříletýma dvojčatama, manžel jí zemřel na rakovinu. Nešla skučet do novin, nežebrala, a že měla za sebou opravdu peklo. A svou situaci si ani v nejmenším nezavinila.

Počkej modroočko... takže kdyby matinka těch svých devět dětí šoupla do děcáku, dostaly by od tebe milodar, kdežto pokud bydlí s matkou, dle tebe nezodpovědnou, maj smůlu a nemají nárok na nic z daní nás všech?
A k tomu blesku... no, jestli tam volala paní - já jsem chudák, přijeďte si mě vyfotit... pak jo, je to hra na city. Ale já tohle beru dost s rezervou. Mám dvě kamarádky, co se podobně dostaly i s rodinkou do novin. Zazvonili jim za dveřma a ne nebrali jako odpověď. Kecám - jedna byla v novinách (přízeň s celébritou tongue) a k tý druhý přijela televize... dostali tip z centra, kam dochází s dítětem. wink Navalili se do předsíně a než stačila otevřít klapačku, už jí brala kamera. Prej se nestihla ani učesat.
Takže si umím představit ženskou vyklepanou z toho, že nemá co do hrnce pro svý děti... hrozí jí, že jí děti vemou... a díky nějaký kámošce najednou stojí za dveřma někdo, kdo si musí zasloužit svý bulvární prachy a začne jí vyprávět, jak jí pomůže a co se jí stalo, no to mi nepovídejte, kolik vám dluží... to je strašný... hlavičku doleva a holčička blíž k bráškovi... tak nashledanou.
Proč lidi vystupují v občanským judu a černých ovcích? Pokud jim to vrátí zpronevěřený peníze na dům, pomůže vyřešit reklamaci nepojízdnýho vraku za dvěstě táců z áček... proč by něco podobnýho nemohlo pomoci jedný zoufalý mámě... wink

Upravil(a) javena (4. 4. 2011 18:02)

Není tady

#190 4. 4. 2011 18:14

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Ta paní matka devíti dětí je nejspíš poněkud lehkomyslná, třeba důvěřivá a navíc je možné, že nedokáže domyslet některé věci příliš daleko. Navíc si dovedu představit, co z člověka , jeho příběhu a osudu dokáží udělat média (a nemusí být přímo bulvární).

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#191 4. 4. 2011 18:34

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Pořád to nic nemění na tom, že počet dětí si regulovala ona sama, vědomě. Zoufalá je, chápu, když najednou nemá od státu dost peněz. Mít devět dětí bylo její rozhodnutí
A popravdě, já na to, že je to nevinná oběť svých zhýralých partnerů, nevěřím. Nikdo ji nenutil tolik dětí mít, jasně, pokud je někdo ochoten jí ze svého přispívat, aby mohla dál vesele setrvávat doma, tak ať jí pomůže a dá. Jo, je to pro ty děti. Ale jak se jim snaží pomoct ona? Jasně, tím, že jde do Blesku. Kdo může za to, že je zoufalá? Především ona sama.
Tady jde o princip. Proč se teda aspoň nesnaží sama, jediný, co dělá, je domáhání se soucitnosti a pomoci druhých. Copak nikdo z vás nevidí, že opravdu neměla rozum, když si pořizovala děti s asociálama. A nejednou. Tak čemu se teď diví. A popravdě, znáte ji někdo osobně, kdo ji naopak hájíte? Víte, jestli netrajdá po hospodách, jestli neutrácí za cigárka atd, atd. Já jsem k těmhle lidem dost skeptická, protože ono do novin ze sebe může udělat chudáka kdekdo. Otázka je, co by o ní třeba řeklo její blízké okolí. Zda je to opravdu příkladná matka, která je jenom strašně naivní a tolik dětí má nedopatřením.
Těm dětem v domově jsem asi nijak výrazně nepomohla, ale potěšilo je, že mají něco hezkýho na sebe. A mně to potěšilo taky.
Dětem téhle matky by bylo potřeba pomoct spíš v tom, aby měly jiný vzor, než nezaměstnanou matku, která jim dává blbý příklad toho, jak si zařídit život. Pro tyhle děti by bylo dobrý zajistit jim vzdělání, tak, aby se snažily žít jinak, než to viděly doma. To, že jim teď někdo jednorázově pomůže, jim stejně trn z paty nevytrhne a jejich matka se do práce nevrhne. Jako argument bezesporu použije to, že by si stejně nevydělala tolik, aby měla i s dětma na slušný život. To by musela někde dělat za 40 tisíc. Tatínky svých dětí má totiž tak leda na papíře, ale vybrala si je ona, bohužel se jednou a menším počtem dětí nepoučila. Co na to říct?

Není tady

#192 4. 4. 2011 18:54

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Jistě navrhneš konstruktivní řešení.

Není tady

#193 4. 4. 2011 18:58

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Prosimte  Modroocko, prestan tady nadavat na tu nebohou pani, ktera ma 9 deti. namir svou energii nekam jinam.

Je to proste profesionalni mama, ma svoje deti rada a ony maji radi ji. Troufam si tvrdit, ze jsou stastnejsi nez nejaky jedinacek milionare. Ale chybeji jim prachy i na to jidlo.

Alimenty z otcu nevyrazi, stat se na ni diva zhora, jeste ji skrtnul co se da. A mimochodem dote v decaku stoji taky penize , z nasich kapes. Asi 20000 mesicne

MMCH...jak vis, ze mit 9 deti bylo jeji rozhodnuti? Proc ne tech otcu? Proste otehotnela, casteji nez jine zeny a deti si nechala.

A ze dava detem spatnzy vzor, ze nechodi do prace? Copak ona nepracuje? Teda od zensky slyset, ze zena v domacnosti s kopou deti nepracuje a zaridila si pohodlny zivot....TO JE FAKT SILA....styrka

Upravil(a) sahleb (4. 4. 2011 19:03)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#194 4. 4. 2011 19:41

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Modroočko, zapomínáš na skupinu obyvatel pro které je počeetí svaté, pokud je to tedy praktikující věřící člověk, ona se pak svým ideálům nezpronevěřila... jakpak se postavíš teď novému úhlu pohledu?

Zaráží mě tvoje jistota  a jednoznačnost. U tvoření dětí jsou vždy dva a ne vždy je to žena která početí může zabránit. Některé zdravotní důvody antiko kontraindikují.  Kde jáš zodpovědost těch  otců? Na mě jsi příliš kritická, aniž bys znala fakta. Vzala jsi vůbec v potaz, že média ti v podstatě předložila jen to co ona chtěla?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#195 4. 4. 2011 19:45

javena
♥♥♥♥♥♥-

Má roční dítě, kam s ním, aby mohla do práce?
Tady nikdo nemluví až tak o tom, že by se jí mělo dát tak 50 000,- na měsíc... Proč by jí ale někdo ze sociálky nemohl pomoci sehnat práci, zajistit místo v jeslích, když je doma, nejspíš nemá ani děti umístěné ve školce, když je nával...
Moje kolegyně měla taky manžela, co dlouhodobě neplatil na dceru. Koncem měsíce jedly kolínka s kečupem a holka neměla ani obědy ve škole, protože občas nezbylo na zaplacení. Kolikrát nemohla se třídou na výlet, kroužky žádný... a tak... Z toho je mi blivno. Děti za rodiče nemůžou.
Proč tady nefunguje prevence... Já nepopírám, že děti lidí, co žijou z dávek nemají jaksi motivaci jít vydělávat a mohou převzít postoj rodičů... tak ale právě proto by bylo dobrý pracovat s těmi dětmi. Vytipovat jim kroužek či nějakou alternativu (nízkoprahový kluby a tak..), pomoci rodičům... s prací, nějaké kurzy ke zvýšení kvalifikace...
Jo, kdyby pak paní řekla, to nejde, já bych radši prachy, tak neřeknu. wink

Není tady

#196 4. 4. 2011 19:46

morpheus
Babinet Klub
Web

PavlaH napsal(a):

Modroočko, zapomínáš na skupinu obyvatel pro které je početí svaté, pokud je to tedy praktikující věřící člověk, ona se pak svým ideálům nezpronevěřila... jakpak se postavíš teď novému úhlu pohledu?

JJJ, takovou poznamecku jsem tu chtel dneska jen tak mezi reci vlozit, udelala jsi to za me tummenupp

Upravil(a) morpheus (4. 4. 2011 19:47)

Není tady

#197 4. 4. 2011 19:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Sahleb, prostě otěhotněla, děti si nechala, on jí někdo pomůže? Nebo jako jak přemýšlela, když měla nechráněný sex? Soudný člověk si nepořídí hromadu dětí, aniž by věděl, že je uživí. Copak ona nezná antikoncepci? Asi ne, nebo neví, že existují kondomy? Ale prosím tě, netvrď mi, že nevěděla, co dělá. Myslím, že když mám nechráněný sex, s otěhotněním musím počítat. A profesionální máma? Co to je za profesi? Profesionální mámy jsou ty ve vesničkách SOS.
Jo, je mi líto, ale zavinila to sama. Bohužel. Víc lituju ty její děti, ty si to samy nezavinily.
Navíc, má dluhy u Providentu, žije se sousedem, taky dlužníkem Providentu. A pořád nechápu, jak si někdo může pořídit devět dětí, když jasně musí vědět, že je není schopen uživit. Co chápu, je to, že částka 12300 je na deset lidí málo.
A konstruktivní řešení? Najít si práci? V jejím případě bude problém všechno, protože asi nikde nevydělá tolik, aby zaplatila školky a ještě mohla slušně žít. Takže jaký má řešení? Jen to, že bude žádat pomoc, pořád, donekonečna. Jiný řešení asi nemá.
Ale pořád, nepřipadá vám nezodpovědný mít devět dětí, když vím, že je neuživím? mně teda jo, silně nezodpovědný. A devět dětí, to by napadlo i polointeligenta, že bude těžký uživit.

Pro ni by bylo řešení, což by mělo být dané zákonem, že tatínkové-neplatiči, by měli mít práci jako trest, třeba v kamenolomu, dělat to, co nikdo dělat nechce, jak dělat nebudeš, skončíš v lochu a budeš to dělat stejně, ale pod dozorem. Další věc je, že 2600 na čtyři děti je výsměch. Jenže takový řešení je v nedohlednu. Taky by měly mít ženský rozum a nemít spoustu dětí s lemplama.
Je krásný mít děti, ale je těžký je uživit. To si asi tahle ženská neuvědomila. A o jejích partnerech, škoda mluvit.
A pak, co udělá ona proto, aby se její situace zlepšila?
A abychom tady za rok nečetli, že má deset dětí a soused-partner, když neplatí dluhy Providentu, neplatí jí ani na desátý dítě. Jak vidno, je nepoučitelná a vybírá si špatný partnery.
Což je její problém.
tak co konstruktivního pro ni vymyslet? Ona sama konstruktivně hledá pomoc, ale měla by mít snahu sama si trochu pomoct. Říkat, že něco nejde, to je to nejjednodušší.

Není tady

#198 4. 4. 2011 19:49

javena
♥♥♥♥♥♥-

Modroočko - sežeň k tolika krkům inženýra... lolloldumbom

Není tady

#199 4. 4. 2011 20:04

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, početí je posvátné, kdo je uživí, to je na kom? Na Bohu? Ne, na ostatních, sama to nezvládne.
Kritická jsem, protože se do této situace dostala sama a vědomě. Tečka.
Po dvou dětech s polentérem bych si sakra rozmyslela s ním plodit další děti. Jak říkám, po nějakém čase snad poznám, co je dotyčný zač. Pokud se jeví jako nefachčenko, pak je na pováženou posvátně plodit děti, který neuživím. Pokud je to pro ni posvátné, může mít těch dětí ještě třeba deset. Je to ale zodpovědné, když už má problém uživit stávající děti? kdo na tu posvátnost doplatí? Ty děti. Především ty děti.
Ty otce si vybrala ona, jasně, nemohla to hned zkraje tušit, co se z nich vyklube za dárečky, ale nechat to dojít tak daleko, to už opravdu hraničí s totální nezodpovědností. To mi nikdo nevymluví.
Je mi líto těch dětí, moc líto. Ony si tuhle situaci nevybraly, jejich matka měla možnost volby.
Chápu i to, že v Choustníkově Hradišti sotva sežene práci. Ale co chce dělat dál? Celý život žádat pomoc? Ty děti budou jednou muset někam do učení, do škol, to znamená dojíždět, stojí to peníze, školy taky nejsou nejlevnější záležitost. Neměla myslet i na tohle? Myslím, že měla.
A většinou ta péče o děti zůstane na matce, ta to odnese, otcové, někteří na to kašlou, páky na ně nejsou. takže zatím je nutný, aby víc rozumu měla ta ženská.
Ale řekněte mi, která z vás by si pořídila tolik dětí? Když víte, že i ve dvou se to těžko zvládá. Která? Já ne, přiznám se, že já ne. Protože vím, že to bych prostě nezvládla, finančně. Ani s manželem.

Není tady

#200 4. 4. 2011 20:05

majkafa
Host

Tý jofka, Modroočka má dost. To byla "dobrá" maska, kterou si tu léta nasazovala.

Upravil(a) majkafa (4. 4. 2011 20:07)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí