Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 4. 4. 2011 9:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Matka 9 nezaopatřených dětí

Daphné napsal(a):

Dusičko, zkus to obrátit: tvůj syn má slečnu a je mu osmnáct....může přijít s tím, že budou mít miminko. Budeš se snažit dělat "chůvu", vypomáhat synkovi podle svých možností? Asi ano....proč teda by nemohl on teď? On si třeba tenhle vzorec - že povinnosti se ho netýkají, že je to věc maminky, později manželky - může nést do života....Každého chlapa nám formují maminky. smile

On ale nemá povinnost za moje děti. Až bude mít svoje, tak potom ano. Až bude mít vnoučata, bude dědečkem a bude dělat chůvu. Třeba.
Tohle není o zodpovědnosti. (má jiné povinnosti,které plní) Ano, souhlasím, maminky formulují své syny.
Když ho požádám,at pohlídá,pohlídá. Ale jak píšu,odsud,podsud.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#152 4. 4. 2011 9:06

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Pailo matka si naseka 9 deti a ty starsi deti to odnesou tim,ze nebudou mit zadne mladi jen se starat o sourozence?No chudak deti.
Uz si nekdy delala nocni smenu a po ni si rano fungovala,aby si obstarala zbyvajici deti co zrovna nejsou ve skole?Jestli jo tak ses fakt dobra.

ne , v tomto případě to odnese stát, tedy my všichni, protože paní žije pouze z dávek.
A děti jsou chudáci z jiného d.vodu - nemůžou rozvíjet své zájmy, protože na jejich koníčky už maminka nemá. o tom, že by chtěl některý studovat....tak to asi taky nehrozí. Ti mladší zřejmě budou rádi, že se alespon vyučí, zvláště když už ted ti starší se učí jen díky podpoře cizích lidí.

Není tady

#153 4. 4. 2011 9:10

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Paila napsal(a):

Ronja napsal(a):

Konkrétní případ osobně neznám a na základě zpráv z Blesku se nehodlám vyjadřovat vůbec k ničemu.
Obecně chci jen říct, že je v našem státě neobvykle vysoká netolerance rodin s více dětmi a dost lidí na ně pohlíží skrz prsty prostě proto, že se liší. Znám osobně víc rodin, které se liší od obecně přijatelného modelu dvou potomků, a vím s jakými reakcemi okolí se setkávaj, nehledě na to, že oba rodiče (či aspoň jeden z nich) pracuje a jsou to vesměs slušní lidé.

Koneckonců jsou ty antipatie vidět i tady na vlákně stolt a je to škoda.

Ronjo, tady nejde ani tak o počet dětí, jako o nezodpovědnost matky. Taky znám dost rodin se 4 a více dětmi, ale .... oba rodiče pracují, oba rodiče chtějí pracovat a matky v těch rodinách si neudělaly s rození dětí svůj zdroj příjmů. Já tu mluvím pouze jen o té s těmi 9 dětmi.

A já zase jasně píšu, že tento konkrétní případ neznám a na základě informací z Blesku nebo z druhé ruky si nebudu dělat názor. Samozřejmě není v pořádku, pokud lidé (bez ohledu na etnikum) záměrně nepracují a spoléhají na to, že je bude živit stát, bez ohledu na to zda jsou bezdětní, mají dítě jedno nebo dvanáct. To je ale věc nastavení systému, že se tohle na jedné straně nesmí lidem vyplatit, na druhé straně by tu měla být taková podpora, aby lidé byli vůbec ochotní mít aspoň ty dvě děti, protože jinak než vyšší porodností se bude důchodová krize řešit těžko.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#154 4. 4. 2011 9:20

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Tak jsem si precetla nekolik prispevku a mohu rici, ze se divim, jak se na tu matku utoci.

Driv mit devet deti nebylo nic zvlastniho. Dneska se nadava na zeny, ze nechteji rodit.A jakmile se najde zena, ktera jich ma nadprumerne, tak se ji nadava taky.

Co je komu do toho, ze jich ma tolik? Proc se tady i jinde pise o JEJI nezodpovednosti? Co ti tatinkove?

Tahle zenska je na rodil od nich porodila a vychivava je. Stara se o ne. Samozrejme ze nema dost penez. Vzdyt jake jsou tady platy? A pridavky na deti a deti jako "zdroj primu"???? To snad ne? Copak tahke pani je na tom financne lepe,nez zena ktera ma jedno nebo dve deti? To snad ne. To by preci kazda zenska rodila "ostosest".

Tyhle nenavistne pohledy na cizi rodinu nehcpau. Co udelala ta pani tak spatneho? Mit deti je preci pozitivni.

Chivani otcu, zda se mi, nikomu az zas tak nevadi. A jestli ta pani nekde proklamuje, ze ona se o deti stara na rozdil od zamestnanych matek, tak tim jen obhajuje svoji pozici. J a to chapu, ale pravdu nema.

Jsem asi tolerantni bytost, me vubec tohle nevadi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#155 4. 4. 2011 9:25

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Tak jsem si precetla nekolik prispevku a mohu rici, ze se divim, jak se na tu matku utoci.

Driv mit devet deti nebylo nic zvlastniho. Dneska se nadava na zeny, ze nechteji rodit.A jakmile se najde zena, ktera jich ma nadprumerne, tak se ji nadava taky.

Co je komu do toho, ze jich ma tolik? Proc se tady i jinde pise o JEJI nezodpovednosti? Co ti tatinkove?

Tahle zenska je na rodil od nich porodila a vychivava je. Stara se o ne. Samozrejme ze nema dost penez. Vzdyt jake jsou tady platy? A pridavky na deti a deti jako "zdroj primu"???? To snad ne? Copak tahke pani je na tom financne lepe,nez zena ktera ma jedno nebo dve deti? To snad ne. To by preci kazda zenska rodila "ostosest".

Tyhle nenavistne pohledy na cizi rodinu nehcpau. Co udelala ta pani tak spatneho? Mit deti je preci pozitivni.

Chivani otcu, zda se mi, nikomu az zas tak nevadi. A jestli ta pani nekde proklamuje, ze ona se o deti stara na rozdil od zamestnanych matek, tak tim jen obhajuje svoji pozici. J a to chapu, ale pravdu nema.

Sahleb souhlasim s tebou.Pochybuju,ze,uz drive se to pani nejak vyplatilo mit tolika deti.Ja kdybych mela mesicne od statu 100 tisic tak bych si 9 deti urcite neporidila.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#156 4. 4. 2011 9:32

agewa
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

jasně, že nikomu - pokud je dokáže uživit sama a zajistit jim případné vzdělání a start do života také sama.
právě proto, že jsou tady takové platy, měla by jich mít tolik , aby je uživila. a že ze" ona se o deti stara na rozdil od zamestnanych matek," - to snad néé. nebo ostatní matky se o své děti nestarají?

Není tady

#157 4. 4. 2011 9:40

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

majkafa napsal(a):

Pailo, tvůj egoušek se cítí dobře, když jsi tady otevřela to vlákno, když tě paní poslala někam?

Majkafo, muzes nam tu vsem vysvetlit, co to jako ma znamenat ??? va

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#158 4. 4. 2011 10:05

majkafa
Host

Morphe, nám? Mluvíš zase za jiné?

Proč tady Paila dělá z psychologické Pavlač, to nechápu.

#159 4. 4. 2011 10:49

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Majkfa : A ze JA delam na psychologicke pavlac, to je OKI ? tongue Co kdyby jsi se nad sebou obcas zamyslela, ha ?

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#160 4. 4. 2011 11:41

Paila
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Morphe, nám? Mluvíš zase za jiné?

Proč tady Paila dělá z psychologické Pavlač, to nechápu.

Majkafa, zajímá mě názor jiných nejen žen, ale i mužů na tohohle rodiče (matku 9 dětí)

1. Kdo které kolonky jsem to měla zařadit?

2. Mě nevadí, že má ta matka 9 dětí, mě vadí, že se plně spoléhá na stát, že ji bude živit. Česká Republika jí ty děti neudělala, oplodnil ji její sexuální partner, s kterým měla uvažovat nad tím, zda-li tolik dětí užíví. Nebavíme se o jednom anebo dvou dětech, ale o devíti.

Opakově tu píšu, že znám hodně rodin, kde mají nejméně 4 dětí, ale ty rodiny žijí slušně, rodiče vydělávájí a většina z těch rodin nikdy nemusela žádat sociálku o doplatek do životního mimima.
Na jiném vlákně vedeš téma "Co vysíláme, to se nám vrátí" Paní si nechala udělat 9 dětí a vrátilo se jí to, že se o ně musí finančně postarat především ona sama. Jistě měl by tam být platící otec, ale ten tu není už dávno před narozením zbylých cca 5 dětí.

3. Ve chvíli, kdy dobrovolně poskytla svůj příběh i s fotkou, ztratila své právo na soukromí, v tom smyslu, že o ní můžeme diskutovat, samozřejmě, že nikdo jí skryté kamery "big brother" do domu nedává.

4. Já naprosto nechápu myšlenkové pochyby lidí, kteří mají jedno dítě za druhým, aniž by přemýšleli nad tím, z čeho je užíví. Jistě ty děti už tu jsou, ale opět z mého hlediska, postarat se o ně, vychovat a uživit je hlavně zodpovědností té matky a otců těchto dětí. Otcové selhali už dávno a matka mohla trochu přemýšlet na tím než si udělala těch dětí víc.

Není tady

#161 4. 4. 2011 11:46

majkafa
Host

Pailo, potřetí a naposled píšu - mělas to, když už, zařadit do kolonky Pavlač. Kor když je to odkaz na článek z Plesku.

#162 4. 4. 2011 11:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

agewa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Pailo matka si naseka 9 deti a ty starsi deti to odnesou tim,ze nebudou mit zadne mladi jen se starat o sourozence?No chudak deti.
Uz si nekdy delala nocni smenu a po ni si rano fungovala,aby si obstarala zbyvajici deti co zrovna nejsou ve skole?Jestli jo tak ses fakt dobra.

ne , v tomto případě to odnese stát, tedy my všichni, protože paní žije pouze z dávek.
A děti jsou chudáci z jiného d.vodu - nemůžou rozvíjet své zájmy, protože na jejich koníčky už maminka nemá. o tom, že by chtěl některý studovat....tak to asi taky nehrozí. Ti mladší zřejmě budou rádi, že se alespon vyučí, zvláště když už ted ti starší se učí jen díky podpoře cizích lidí.

agewo, když bude mít některá matka-samoživitelka ty děti třeba jen dvě, nízkej plat a BM neplatiče, taky nemůže uvažovat o nějakém rozvíjení zájmů, pěstování koníčků a  soukromé střední škole pro obě děti smile A když bydlí v Zastrčené Lhotě, kde je možnost brigádničení pro studenty těžko myslitelná, mají všichni smolíka-pacholíka.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#163 4. 4. 2011 12:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Pailo, znovu Ti opakuji, že ta matka je v bezvýchodné situaci. Musí vysloveně žebrat a nosit svoji vlastní kůži na trh, protože JÍ zbyly ty děti na krku, ONA se o ně musí starat a stát - místo aby postihl otce-neplatiče, který má zrovna takovou zodpovědnost jako ona - se na všechny podobně postižené ženské akorát tak vypípne a konkrétně téhle matce navíc sebral sociální příplatky.

Já nevím, že se tady najdou ženské, které dokážou té paní spílat, jak je nezodpovědná, jak se spoléhá na stát, jak akorát natahuje ruku, ale nenašla jsem od žádné ženské tady jeden jediný odsudek na ty chlapy, kteří jí nadělali děti, zmizeli a nechali ji v tom, ať se v tom svrabu plácá, jak umí usch

Mrzí mě, že ta paní je postižena hned několikrát - stát jí nepomůže, aby z neplatiče vymohl dlužné výživné, sebral jí peníze, paní už neví, kudy kam, obrací se na veřejnost s prosbou o pomoc a musí si za to ještě nechat nadávat.

Pailo, já se nedivím, že ta ženská už je ze zoufalství na dně a tak ubitá, že kolikrát někoho někam pošle dost nevybíravým způsobem stolt A věřím tomu, že když si desetkrát po sobě přečte nebo vyslechne perly typu: "Jak jste si mohla nechat udělat devět dětí, když se o ně nedokážete postarat" či "Proč nejdete do práce a spoléháte se na stát, že vám něco dá", že bouchne jak přetopenej kotel smile

Není tady

#164 4. 4. 2011 12:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro rada ctu tve prispevky zrovna tak od Bllosom,kdyz jeste psala na Babinet  je v nich hodne pravdy a moudrosti. par

Upravil(a) eremuruss (4. 4. 2011 12:13)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#165 4. 4. 2011 12:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

erem, já píšu částečně z vlastní zkušenosti.

Taky jsem byla handicapovaná z důvodu, že jsem patnáct let pečovala o dvě chronicky nemocné děti, babičky ani jiní příbuzní na hlídání nebyli a já od dětí logicky nemohla chodit do práce na plný úvazek, vykonávala jsem jen symbolickou práci na částečný úvazek ve firmě svého manžela.

Věříš tomu, že se našli lidi, kteří mě odsoudili za to, že se "válím s dětmi doma", že "nechodím do práce a nechám se živit od manžela" a že "nic nedělám, jenom natahuju ruku" dumbom usch dumbom ?!?

Já jsem totiž poznala na vlastní kůži, co to je, když se matka díky péči o děti dostane do patové situace, kterou vůbec neplánovala, když ty děti na svět přiváděla a ještě se najdou lidi, kteří jí za to přidávají na hřbet rány klackem, aby si to ta chudák máma jaksepatří užila grater

Není tady

#166 4. 4. 2011 12:47

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Kiara godlike poslední dobou mám pocit, že bych se pod tvé příspěvky nejraději podepsala godlike

Paila napsal(a):

Nebavíme se o jednom anebo dvou dětech, ale o devíti.

A tu normu, že stát by jí na jedno nebo dvě děti přispívat klidně měl, ale na devět už ne, tu stanoví kdo, ty? Kde je ta hranice - na tři ano, na čtyři ano, nebo na už ne? Znovu opakuju že tu paní neznám, jestli děti vychová slušně, tj. tak aby jednou pracovaly, tak státu jako pracující víc než bohatě vrátí co do nich teď vrazil na podpoře stolt A jestli z nich vychovává jen další hladové krky, které nebudou pracovat a budou jen stát s nataženou rukou a čekat co pro ně stát udělá, tak je to blbé, ale takových rodin je...se divím, že ti leží v žaludku zrovna tahle stolt

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#167 4. 4. 2011 12:58

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

No, koukám pěkně se tu rozjela diskuze smile

Já si myslim, že té paní by stát pomoci nějakým způsobem měl, přestože se chovala nezodpovědně. Těm z menšiny pomáhá stát taky i když na děti úplně kašlou. Podmínit by tu pomoc měl stát především dodržováním školní docházky a tomu, aby děti na školu nekašlaly. Stát, aby měl nějakou budoucnost, tak děti potřebuje a tahle pani alespoň svými 9 dětmi nažene ztrátu několika dalších žen, vždyť u nás je průměr 1,26 dítěte na ženu, což je asi 5 nejnižší číslo na světě.
Vždyť to, co jí stát sebral, to je polovina nákladů na jednoho úředníka.

To že by děti měly pomáhat doma přiměřeně svému věku považuju za samozřejmost. My jsme doma museli taky dělat - svoje věci mít v pořádku a postarat se o odpadky, čistotu na podlaze a o nádobí. Jako dítě mě to otravovalo, ale jako dospělý říkám: DĚKUJI ZA TO, dalo mi to daleko víc než lítání po diskotékách.

Není tady

#168 4. 4. 2011 13:02

Ronja
Moderátor(ka)
Web

PetrHl napsal(a):

Já si myslim, že té paní by stát pomoci nějakým způsobem měl, přestože se chovala nezodpovědně.

Přesně tak, koneckonců pomáháme (=platíme léčbu, operace, invalidní důchody) těm, kteří si svou nemoc/zranění způsobí sami (kouření, obezita, rizikové sporty apod.). A chvála Bohu že to tak je. Narozdíl od těchto lidí ta paní alespoň přináší potenciál v podobě budoucích daňových poplatníků, jak už tu padlo.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#169 4. 4. 2011 13:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Sice ty děti nebudou mít ani vysoké, ani střední školy a budou rády, když se alespoň vyučí ... ale lidí s výučními listy je v každé společnosti také potřeba. Každý nemůže pracovat jako špičkový manažer, lékař, inženýr, bankovní ředitel či se živit jako úspěšný podnikatel - jsou potřeba lidi, kteří těm druhým třeba ušijí boty, spraví vodovodní kohoutky, upečou chleba nebo prodají oblečení.

A pokud jsem dobře četla, tak děti té paní nemají problémy ani s docházkou do školy, ani s docházkou na učňák, takže je zde předpoklad, že z dětí přeci jenom něco kloudného vyroste a je malá pravděpodobnost, že by se staly dalšími příživníky, čekajícími s nataženýma rukama až co jim tenhle stát dá - jak tady chmurně prorokují někteří zdejší vizionáři big_smile

Není tady

#170 4. 4. 2011 13:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

agewa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

agewo, když bude mít některá matka-samoživitelka ty děti třeba jen dvě, nízkej plat a BM neplatiče, taky nemůže uvažovat o nějakém rozvíjení zájmů, pěstování koníčků a  soukromé střední škole pro obě děti smile A když bydlí v Zastrčené Lhotě, kde je možnost brigádničení pro studenty těžko myslitelná, mají všichni smolíka-pacholíka.

já ale nemluvím o soukromé škole. Já mluvím o škole jako takové , protože každá střední a pak vysoká škola něco stojí. a mmch.  - mám dvě děti, měla jsem nízký plat a dluhy po ex - chodila jsem uklízet ulice, protože jsem si tam sebou děti mohla vzít. A bydlím v zastrčené vesnici a děti chodí na brigády i když to znamená, že tam dojíždí 10km a jezdí domů pozdě v noci.

Není tady

#171 4. 4. 2011 14:09

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

No dobře, agewo, tak budou ty děti mít "jenom" učňák a znamená to snad, že "jenom" s výučním listem budou méně platnými členy naší společnosti?
Nehledě na to, že dnes si je schopen šikovný řemeslník vydělat téměř víc, než středoškolák - úředník v kanceláři smile

Není tady

#172 4. 4. 2011 14:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kiara napsal(a):

Modroočko, já mám pořád pocit, že podle jedné nepřizpůsobivé rodiny (Tvých bývalých sousedů) s mnoha dětmi negativně soudíš i ostatní mnohočetné rodiny, aniž bys o nich věděla či znala cokoliv bližšího.
Kdyby byla dle mého skromného mínění v tomto státě vymahatelnost výživného okamžitá jako řemen, matka dětí v tomto konkrétním případě by se ASI nedostala do takové tíživé situace, ve které je teď a podpora státu by plnila spíše doplňkovou roli. Ruku na srdce, která z pisatelek NIKDY V ŽIVOTĚ nepobírala od státu žádnou finanční podporu, že si tak vehementně dovoluje soudit jiného ?!?
Kdyby byl tenhle stát schopen pořádně si došlápnout na neplatiče a jakoukoliv formou byl schopen po nich dupat tak dlouho, dokud nezaplatí do koruny, co svým dětem dluží, nebyly by i tyhle smutné příběhy.
offtopic Já jsem se předevčírem zase rozčílila - psala mi kamarádka, že jejího bývalého manžela-neplatiče, kterého po čtyřech letech konečně dostala pro neplacení do basy, pustili v polovině trestu na podmínku!!! Chlap je alkoholik (zprávu o svém propuštění jí telefonoval nalitej, jak brok, protože první, co udělal, když ho pustili bylo, že šel a ožral si hubu), nemakačenko a bezdomovec. Pravděpodobnost, že si najde práci a začne platit je minimální, takže fakt netuším, co bude kamarádka dělat: jestli má rozjet další mašinerii s novým tr. oznámením, dva roky ho budou hledat, za další dva roky ho zavřou, rok si odsedí a pak ho zase pustí na podmínku usch dumbom usch

JA som nikdy nič nepoberala, čím ale nie je vylúčené, že raz nebudem... (Ak sa ale nič nezmení v štátnej politike, tak dostanem namiesto penzie nas.r.a.né).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#173 4. 4. 2011 14:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kubula napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Kiaro a na tvou otázku ohledně peněz od státu, tak krom mateřské a přídavků na děti, nejdřív těch plošných a pak krátkou dobu těch nejnižších, pak už žádných, jsem nepobírala od státu nic

No, ona kdyby ta paní měla nějakou šanci vymlátit z otců ty aloše, tak by na tom třeba byla podobně.

Možná plácám, moc toho o ní nevím, třeba je fakt asociál s nataženou rukou. Ale i kdyby byla, nic to nemění na tom, že vymahatelnost alimentů je tady zásadní problém a částečně by vyřešil i tenhle případ. Fakt nechápu ty, co za hlavního nezodpovědnýho prohlašujou ji - ona svý povinnosti (aspoň částečně, neumím si představit, že by s devíti dětmi nedělala vůbec nic) plní.

Čo sú to za povinnosti? O otcoch netreba debatovať, tí sú na basu a na nútené práce, ktorými by zapaltili alíky... Ale ani tá pani sa mi nezdá úplne v poriadku, respektíve naozaj mám dojem, že očakáva hlavne od druhých + od štátu - bez toho, aby sama veľa poskytla. Možno vychová "plnohodonotných členov českej spoločnosti", ktorí vrátia peniaze, ktoré do nich štát investoval. Ale to je otázka budúcnosti a rovnako dobre je možné, že vychová 9 žien, ktoré budú ďalej rodiť kvantá detí, ktoré budú ďalej rodiť kvantá detí... a plniť stránky Blesku. Ja by som bola zvedavá, či by fakt vyžila LEN z alimentov na deti, aj keby sa ich podarilo vytrieskať (čo by sa malo, vo tom žádná). A som aj zvedavá, čo bude robiť, keď budú mať ísť na štúdiá alebo teda do škôl jej "silnejšie ročníky". hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#174 4. 4. 2011 14:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Kedysi nebolo nič divného ani na tom, že tretina tých detí sa nedožila dospelosti, že ženy umierali pri pôrodoch a ich deti vychovávaĺi nevlastné matky... Keď povieš Á, treba povedať aj Bé. Kedysi bolo všeličo inak, napríklad priemerná dĺžka života bola o dosť nižšia (práve aj vďaka detskej úmrtnosti) a netreba spomínať len s nostalgiou. Ja teda poznám aj viacdetné rodiny - a väčšina mojich spolužiakov má deti 3 - ale prevážne ide o úplné rodiny s 5-6 deťmi: a aj tie majú občas problémy ustáť celkovo situáciu, takže sa divím dáme, ktorá už urobila jednu zlú skúsenosť, že sa nepoučila a v tej zlej skúsenosti pokračovala tvrdohlavo ďalej, aj keď na inom plavidle, takpovediac.
A o tom, že aj otcovia boli pri plodení detí: Nepochybne boli, ale poznám ženy, ktoré dokážu mužov v istých siutáciách gloria presvedčiť, že predsa berú antikoncepciu (alebo sú neplodné lol ) a URČITE NEOTEHOTNEJÚ. Naopak to funguje snáď len u neskúsených panien 16-tok, podľa mojich informácií. rodna

Brita

Není tady

#175 4. 4. 2011 15:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

erem, já píšu částečně z vlastní zkušenosti.

Taky jsem byla handicapovaná z důvodu, že jsem patnáct let pečovala o dvě chronicky nemocné děti, babičky ani jiní příbuzní na hlídání nebyli a já od dětí logicky nemohla chodit do práce na plný úvazek, vykonávala jsem jen symbolickou práci na částečný úvazek ve firmě svého manžela.

Věříš tomu, že se našli lidi, kteří mě odsoudili za to, že se "válím s dětmi doma", že "nechodím do práce a nechám se živit od manžela" a že "nic nedělám, jenom natahuju ruku" dumbom usch dumbom ?!?

Já jsem totiž poznala na vlastní kůži, co to je, když se matka díky péči o děti dostane do patové situace, kterou vůbec neplánovala, když ty děti na svět přiváděla a ještě se najdou lidi, kteří jí za to přidávají na hřbet rány klackem, aby si to ta chudák máma jaksepatří užila grater

Kiara, a prečo ste enmali tých detí teda 9? Totiž, porovnávaš tak trochu neporovnateľné: o zdraví detí nevieme, bohužiaľ, rozhodovať, o ich počte dnes už, chvalabohu, áno. stolt (nehovorím o štvorčatách a pätorčatách - to sú vzácne úkazy a čiatočne tiež možno produkty hormonálnych zásahov). Okrem toho - na rodziel od teba si myslím, že aj keby otcovia platili alíky, tak to proste pri toľkých deťoch a mame permanentne na materskej proste NEBUDE stačiť a bude musieť aj tak vypomôcť štát a čitatelia Blesku. hmm Na druhej strane - nejaké príkre odsúdenia sú mi cudzie a tie deti skôr ľutujem, ale za mňa: bola by som ochotná prispieť konkrétne jednému dieťaťu na vzdelanie, povedzme, ale nie na neurčité "prevádzkové náklady".

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí