|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Modroočko,ta paní není žížala, aby se sama oplodnila, na to byli potřeba dva chlapi, kteří jí tolik dětí udělali. Jeden jí udělal těch dětí pět, druhý čtyři, ani jeden jí neřekl, že by mu stačily dvě-tři děti, takže ti chlapi jsou za současný stav rodiny taky spoluzodpovědni, ne jenom ona 
Není tady
Paila napsal(a):
Dobrý den dámy, vzhledem k tomu, že většina z nás jsou ženy a dokone i matky a některé i samoživitelky, zajímá mě váš názor na matku 9 nezaopatřených dětí viz
Děkuji
Tak Tebe zaujala zpravicka v novinach a ne v ledajakych ale dokonce v nejprodavajejsim platku ? No podivejme se
Vis, moje mila, to ze se tu vubec otevrelo toto vlakno, a vesele se v nem diskutuje uz na tusim 6. strane, je jen projev vasi zmekcilosti a pohodlnosti. Asyk neznas pribeh biblickeho Jákoba, ktery mel dokonce 12 ! deti a fungoval bych rekl uplne normalne a nebyl sam, kdysi mozna jeste tak pred 100 lety bylo 9 deti uplne normalni pocet ( Pan Buh dal, neni nad cim diskutovat ) 
Asyk sem vazne nepatrim, jdu na chlapinet 
Není tady

Kiaro a na tvou otázku ohledně peněz od státu, tak krom mateřské a přídavků na děti, nejdřív těch plošných a pak krátkou dobu těch nejnižších, pak už žádných, jsem nepobírala od státu nic
Není tady
morpheus napsal(a):
Morphe, neříkej, že ty po slepičím něpanimáješ ani něgavariš 
Při tvé numerce...no neke 

Není tady
Přemýšlím, co to zrcadlí Modroočce. Asi mám neodhad na některé lidi.

...k tomu jen tolik...tenhle stát dojede jako Řecko na rozhazovní dávek všem co umí dělat děti, ale nehodlají nikdy pracovat. Jednoho by na daních svlékli z kůže a druhý má větší dávky než ten co pracuje plat...tenhle ekonomický nepoměr musí prasknout a u nás už praskl, aby se nepracující měli dobře / bez toho, že by se sami chovali zodpovědně/ stat zvedne daně pracujícím a kruh státního bankrotu se uzavírá.
Není tady

majkafa napsal(a):
Přemýšlím, co to zrcadlí Modroočce. Asi mám neodhad na některé lidi.
Jo, Majko, zrcadlí se mi beďar, co se mi udělal na bradě 

mám své dny
A co že ti furt tak ležím v žaludku, že si mě bereš opět do klávesnice? 
Copak, Majko?
Není tady
Modroočka napsal(a):
Kiaro a na tvou otázku ohledně peněz od státu, tak krom mateřské a přídavků na děti, nejdřív těch plošných a pak krátkou dobu těch nejnižších, pak už žádných, jsem nepobírala od státu nic
No, ona kdyby ta paní měla nějakou šanci vymlátit z otců ty aloše, tak by na tom třeba byla podobně.
Možná plácám, moc toho o ní nevím, třeba je fakt asociál s nataženou rukou. Ale i kdyby byla, nic to nemění na tom, že vymahatelnost alimentů je tady zásadní problém a částečně by vyřešil i tenhle případ. Fakt nechápu ty, co za hlavního nezodpovědnýho prohlašujou ji - ona svý povinnosti (aspoň částečně, neumím si představit, že by s devíti dětmi nedělala vůbec nic) plní.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Morphe, neříkej, že ty po slepičím něpanimáješ ani něgavariš
Při tvé numerce...no neke
Panimaju i gavarim
Moje numerka je desna
ale me se docela libi. Pockejte, jeste ze me bude taoista - katolik
ne ted vazne. Ocemze tu na tomto tematu, je rec ? 
Není tady

Kubula napsal(a):
No, ona kdyby ta paní měla nějakou šanci vymlátit z otců ty aloše, tak by na tom třeba byla podobně.
Možná plácám, moc toho o ní nevím, třeba je fakt asociál s nataženou rukou. Ale i kdyby byla, nic to nemění na tom, že vymahatelnost alimentů je tady zásadní problém a částečně by vyřešil i tenhle případ. Fakt nechápu ty, co za hlavního nezodpovědnýho prohlašujou ji - ona svý povinnosti (aspoň částečně, neumím si představit, že by s devíti dětmi nedělala vůbec nic) plní.

Není tady

Upravil(a) Paila (4. 4. 2011 8:38)
Není tady
morpheus napsal(a):
Paila napsal(a):
Dobrý den dámy, vzhledem k tomu, že většina z nás jsou ženy a dokone i matky a některé i samoživitelky, zajímá mě váš názor na matku 9 nezaopatřených dětí viz
DěkujiTak Tebe zaujala zpravicka v novinach a ne v ledajakych ale dokonce v nejprodavajejsim platku ? No podivejme se
Vis, moje mila, to ze se tu vubec otevrelo toto vlakno, a vesele se v nem diskutuje uz na tusim 6. strane, je jen projev vasi zmekcilosti a pohodlnosti. Asyk neznas pribeh biblickeho Jákoba, ktery mel dokonce 12 ! deti a fungoval bych rekl uplne normalne a nebyl sam, kdysi mozna jeste tak pred 100 lety bylo 9 deti uplne normalni pocet ( Pan Buh dal, neni nad cim diskutovat )
morpheus, na ten článek mě upozornil někdo jiný. Já jsem psala té paní, že pokud chtěla jen upozornit na špatnou politiku státu, tak neměla chodit do blesku, který je snad největší bulvár ale oslovit solidní medium např. ekonom anebo hospodářské noviny, ale měla to podat jiným způsobem. Ta paní mě poslala nějak takovým způsobem, že to není možné citovat na babinetu.
1. Ta matka 9 nezaopatřených dětí na jednu stranu prohlásila, že NIDKY PO NIKOM NIC NECHTĚLA a vzápětí dost neslušným způsobem nadává na stát, který ji obral o 16000 měsíčně, ale ... stát ji těch 9 dětí neudělal.
2. Ta paní je z mého hlediska velmi nezodpovědná a arogantní. O práci zájem nemá, své starší děti nechce otravovat hlídám těch mladších a navíc, kdyby jí její téměř dospělá dcera hlídala tu roční, tak jí údajně sociálka dětí dá do děcáku. Nevadí mi, že má 9 dětí, ale vadí mi, že očekává, že mi ostatní blbí daňový poplatnící (vyjádřila se mnohem horším způsobem) to hold zacvakáme.
Mimochodem, její nejstarší dcery už klidně můžou o víkendech na brigádu a ne na diskotéky, tam podle slov téhle paní chodí. Ona by mohla dělat noční směnu např v pekárně, kde kdysi už krátce pracovala, v noci totiž většinou děti spí, takže by se její starší holky moc nepřepracovala, jde o to, že paní nechce najít jiné řešení něž to, že si ten stát pro ni ty peníze odněkud vykouzí.
KDO CHCE TEN TO ZVLÁDNE, I KDYŽ TO ZNAMENÁ TVRDOU DŘINU.
Znám rodiny s více dětma, ale většinou jsou tam oba fungující rodiče, navíc oba vydělávající a ne škemrací v nějakém pochybném plátku.
Ano generance našich babiček a děděčků pocházela z generace, kdy bylo hodně dětí v rodinách, ale ty děti odmalička v rodinách pomáhaly,
Taky fungovali babičky, tety, stryčkové .... zkrátka bylo zapojeno celé příbuzenstvo,
generace našich prarodičů neškemrala o peníze stát, když nebyla dobrá úroda, tak byl hold hlad, a měla klidně i těch 12dětí s jedním partnerem, ale to hlavně proto, že neznali antikoncepci a byla vysoká úmrtnost novorozenců atc.
Není tady
Pailo matka si naseka 9 deti a ty starsi deti to odnesou tim,ze nebudou mit zadne mladi jen se starat o sourozence?No chudak deti.
Uz si nekdy delala nocni smenu a po ni si rano fungovala,aby si obstarala zbyvajici deti co zrovna nejsou ve skole?Jestli jo tak ses fakt dobra.
Není tady
Konkrétní případ osobně neznám a na základě zpráv z Blesku se nehodlám vyjadřovat vůbec k ničemu.
Obecně chci jen říct, že je v našem státě neobvykle vysoká netolerance rodin s více dětmi a dost lidí na ně pohlíží skrz prsty prostě proto, že se liší. Znám osobně víc rodin, které se liší od obecně přijatelného modelu dvou potomků, a vím s jakými reakcemi okolí se setkávaj, nehledě na to, že oba rodiče (či aspoň jeden z nich) pracuje a jsou to vesměs slušní lidé.
Koneckonců jsou ty antipatie vidět i tady na vlákně
a je to škoda.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pailo matka si naseka 9 deti a ty starsi deti to odnesou tim,ze nebudou mit zadne mladi jen se starat o sourozence?No chudak deti.
Uz si nekdy delala nocni smenu a po ni si rano fungovala,aby si obstarala zbyvajici deti co zrovna nejsou ve skole?Jestli jo tak ses fakt dobra.
Erem, žádnému dítěti, ani z méně početných rodin, neuškodí a nezkazí mládí, když se naučí postarat o menší sourozence, naučí se zodpovědnosti a povinnostem. Ne tedy dělat z něj trvale chůvičku, ale vypomoci rodině ano - o tom přece rodina je. Rodina je první, která by se měla o sebe postarat, a když to jinak nejde, pak péčí starších o mladší, a pak teprv případně žádat o pomoc ostatní.
K případu té paní se tímhle nevyjadřuju, nic o ní a o tom, jak žije, nevím.
Není tady
Daphné napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Uz si nekdy delala nocni smenu a po ni si rano fungovala,aby si obstarala zbyvajici deti co zrovna nejsou ve skole?Jestli jo tak ses fakt dobra.Erem, žádnému dítěti, ani z méně početných rodin, neuškodí a nezkazí mládí, když se naučí postarat o menší sourozence, naučí se zodpovědnosti a povinnostem. Ne tedy dělat z něj trvale chůvičku, ale vypomoci rodině ano - o tom přece rodina je. Rodina je první, která by se měla o sebe postarat, a když to jinak nejde, pak péčí starších o mladší, a pak teprv případně žádat o pomoc ostatní.
K případu té paní se tímhle nevyjadřuju, nic o ní a o tom, jak žije, nevím.
Vypomahani beru,ale ne na ukor toho,ze dite kvuli tomu nemuze ani na diskoteku,ze jim to krasne mladi propluje mezi prsty.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vypomahani beru,ale ne na ukor toho,ze dite kvuli tomu nemuze ani na diskoteku,ze jim to krasne mladi propluje mezi prsty.
Jasne, je velmi dobre poslat dceru na diskoteku a o to mladi stejne prijde, pac se klido muze stat, ze na te diskotece otehotni v 16-ti letech, ani dokonce nebude vedet s kym
To jako ten vtip, "Asyk budu matkou ! No nekec ! a s kym ??
No, to nevim, nemohu se otocit" 
Daphne ma pravdu, Erem...
Není tady
Erem - souhlasím, vidím to stejně jako Ty.
Mám tři děti 18,15 a 4 roky. Občas si kluci holku vezmou ven,abych mohla vyžhlit a tak. Ale nechci,aby byli chůvy. Přijde mi to,jak kdybych je využívala, maj svoje dětství
Copak oni jsou rodiče? Vypomoc ano, ale odsud,podsud.
Není tady
morpheus napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Jasne, je velmi dobre poslat dceru na diskoteku a o to mladi stejne prijde, pac se klido muze stat, ze na te diskotece otehotni v 16-ti letech, ani dokonce nebude vedet s kym
To jako ten vtip, "Asyk budu matkou ! No nekec ! a s kym ??
No, to nevim, nemohu se otocit"
Daphne ma pravdu, Erem...
Nemusí být ani diskotéku,že...
Může jít jen tak ven. Odpoledne.
Není tady
Víš, erem, ono někdy to vypomáhání na úkor třeba diskotéky funguje jako ta nejlepší antikoncepce
.
Nemluvě o tom, že "krásné mládí" není jen o diskotékách a dalších radovánkách, ale taky je to ta poslední vhodná a možná doba, kdy by se mláďata měla naučit, že mají taky nějaký povinnosti vůči (nejen) rodině.
Ale nechci,aby byli chůvy.
Jasně, dusičko - jenže "bejt chůva" je jen jedna z možných povinností, kterými se starší děti podílejí na chodu rodiny. A že by se podílet měly, o tom žádná. Tak holt někde se postarají o mladšího sourozence, jinde třeba nakupujou, uklízejí, porejou zahrádku...
Myslím, že každý dítě, dokonce i mazlík-jedináček, by mělo doma pomáhat podle věku, schopností a možností, ne si jen užívat a nemuset hnout prstíčkem. To nevede k dobrejm koncům.
Upravil(a) helena (4. 4. 2011 8:46)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ano, pár týdnů jsem dělala noční i denní a spala jsem cca jen 3hod, bylo to sice vražedné, ale tehdy to vyřešilo mou situaci. Paní má 9 dětí, ty starší, které jsou schopné hlídát malé děcka jsou od 11let nahoru, ať mi nikdo neřekne, že 11, 12, 15 a 17leté, tedy 4 starší děti nezvládnout pomoci matce s těmi mladšími.
Já četla diskusi a názory, konkrétně téhle matky pod článkem a bylo to dost nechutné. Dětí je mi samozřejmě líto, i když ta matka tvrdila, že se o všechny své děti stará jen ona, a ani ty starší děti neobtěžuje tím, aby jí pomáhala s mladšími a že dětí mají i své kroužky, tak nevím.
Já neříkám, že se o své děti nestará anebo že je nemá ráda, pouze mě dost zaráží, jak někdo může být posledních nejméně 17let tak naivní a očekávat, že vše za ni bude platit stát.
Možná je tahle matku milující, ale hrozně nezodpovědná.
Není tady
Dusičko, zkus to obrátit: tvůj syn má slečnu a je mu osmnáct....může přijít s tím, že budou mít miminko. Budeš se snažit dělat "chůvu", vypomáhat synkovi podle svých možností? Asi ano....proč teda by nemohl on teď? On si třeba tenhle vzorec - že povinnosti se ho netýkají, že je to věc maminky, později manželky - může nést do života....Každého chlapa nám formují maminky. 
Není tady
Ronja napsal(a):
Konkrétní případ osobně neznám a na základě zpráv z Blesku se nehodlám vyjadřovat vůbec k ničemu.
Obecně chci jen říct, že je v našem státě neobvykle vysoká netolerance rodin s více dětmi a dost lidí na ně pohlíží skrz prsty prostě proto, že se liší. Znám osobně víc rodin, které se liší od obecně přijatelného modelu dvou potomků, a vím s jakými reakcemi okolí se setkávaj, nehledě na to, že oba rodiče (či aspoň jeden z nich) pracuje a jsou to vesměs slušní lidé.
Koneckonců jsou ty antipatie vidět i tady na vlákněa je to škoda.
Ronjo, tady nejde ani tak o počet dětí, jako o nezodpovědnost matky. Taky znám dost rodin se 4 a více dětmi, ale .... oba rodiče pracují, oba rodiče chtějí pracovat a matky v těch rodinách si neudělaly s rození dětí svůj zdroj příjmů. Já tu mluvím pouze jen o té s těmi 9 dětmi.
Není tady
Pailo, tvůj egoušek se cítí dobře, když jsi tady otevřela to vlákno, když tě paní poslala někam?
Daphné napsal(a):
Dusičko, zkus to obrátit: tvůj syn má slečnu a je mu osmnáct....může přijít s tím, že budou mít miminko. Budeš se snažit dělat "chůvu", vypomáhat synkovi podle svých možností? Asi ano....proč teda by nemohl on teď? On si třeba tenhle vzorec - že povinnosti se ho netýkají, že je to věc maminky, později manželky - může nést do života....Každého chlapa nám formují maminky.
Vypomahat jen v nejnutnejsich pripadech.Rozhodne ne,ze by mlady odlozili dite ke me.
Není tady