29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Souhlas, že pořídit si devět dětí je mírně řečeno sázka do loterie.
Souhlas, že stát by zasloužil nakopat, že dopustí, aby výživné na dítě bylo pár stovek, případně nula.
Ale že by se ženská se devíti dětma válela doma, to bych fakt ráda viděla. Já bych s občas ráda doma válela, a přestože mám jen dvě děti, trvale se mi to nedaří.
Není tady
Kubula napsal(a):
Souhlas, že stát by zasloužil nakopat, že dopustí, aby výživné na dítě bylo pár stovek, případně nula.
Ale že by se ženská se devíti dětma válela doma, to bych fakt ráda viděla. Já bych s občas ráda doma válela, a přestože mám jen dvě děti, trvale se mi to nedaří.
Hm a jak chceš stanovit výživné v jiné výši, než pár kaček , případně nic, když dotyčný nepracuje? Z čeho by výživné hradil?
Není tady
Selhala matka, asi myslela, že stát je dojná kráva a bude její děti živit,je naprosto nezodpovědná, selhal sociální pracovník, asi špatný dohled. Stát by neměl dopustit takové množení, to už není ani u cigánů, ženám podvazujují vaječníky, mužům dělají vasektomii. Nevím, zda paní někdy pracovala nebo je jen továrna na děcka a čeká, že je finančně zajistí někdo cizí. Děs-běs, no, těžká rada, já myslím, že je to jen její nezodpovědnost.
Není tady
Aneri napsal(a):
Selhala matka, asi myslela, že stát je dojná kráva a bude její děti živit,je naprosto nezodpovědná, selhal sociální pracovník, asi špatný dohled. Stát by neměl dopustit takové množení, to už není ani u cigánů, ženám podvazujují vaječníky, mužům dělají vasektomii. Nevím, zda paní někdy pracovala nebo je jen továrna na děcka a čeká, že je finančně zajistí někdo cizí. Děs-běs, no, těžká rada, já myslím, že je to jen její nezodpovědnost.
prosím, napiš co měl udělat sociální pracovník, aby zabránil paní mít tolik "radosti" !!!!
Není tady
Pro Kubulu, válí se, protože je to pohodlnější, než chodit do práce. Starší děti zapřáhne a má vystaráno. Viz případ mé bývalé sousedky s mnoha dětmi. Ta měla času dost, na hospodu a na podobný věci. Starší dcery uklidily, vypraly, navařily, jinak by je seřezala, že by si týden nesedly. Tyhle matky se přehnanou péčí o dítě moc nezalamují. Zjevně je to pro ni jednodušší, než si najít práci a makat. Vydělávat si na sebe. Jak píše Aneri, fabrika na děti, vesměs budoucí podobné "pracanty".
Není tady
Aneri, myslíš, že by sociální pracovnice měla stát nezodpovědné matce u postele, a dohlížet?
No nepochybně by to bylo vhodné povolání pro šmíráky.
A od kolika dětí bys zavedla povinné podvazování vaječníků? Třeba jako v Číně? Jedno dítě a dost? Vůbec mě fascinuje, jak tu mají skoro všichni jasno.
Sice děsně nerada , ale co se tohohle vlákna týká, musím souhlasit s Majkafou.
Není tady
Aneri napsal(a):
Aneri, ale sterilizaci tohoto druhu musí dospělý a svéprávný jedinec podstoupit dobrovolně, na základě svého vlastního svobodného rozhodnutí a stát nemá právo ho do něčeho takového proti jeho vůli nutit
Taky nevím, jak si představuješ, že by měl pracovat sociální pracovník proti tomu, aby se lidi nadměrně nemnožili a nač by měl vlastně dohlížet Pokud je paní dospělá a svéprávná, může přivádět na svět dětí, kolik chce a žádný sociální pracovník jí v tom nemůže zabránit.
MMCH zaplaťpámbůh, že jsou alespoň v tomto případě všechny děti mentálně a fyzicky zdravé. Slyšela jsem i o případech, kdy jeden nebo druhý rodič byl nositelem nějakého mentálního nebo smyslového defektu a přesto tento pár plodil postižené děti jako na běžícím pásu, děti končily v ústavech a nebylo v moci úředníků tomuto jevu nijak zabránit ... nepodvazují se vaječníky, ale vejcovody
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pokud někdo vloží svůj příběh, včetně fotografie, na stránky Blesku, tak je zcela legitimní, když k tomu přidává svůj názor kdokoli, kdekoli.
Tak nějak bych to viděla i já.
Není tady
mmch. tohle bylo v článku taky - "Když prokázala, že je ve špatném zdravotním stavu, vyšli jsme jí vstříc a splácení nevymáháme. Nyní ale žije ve společné domácnosti s jiným
naším zákazníkem, který dluží,"
Takže paní až tak sama na uživení svých dětí není.
Není tady
Nejsou to matky mnoha dětí, kdo dostal tuto společnost tam, kde je. Být bílou matkou devíti dětí, na něž tatínci neplatí, opravdu není ideální kvalifikací pro pouštění žilou daňovým poplatníkům. Bez ohledu na to, zda tuto ženu řídí větším dílem naivita či vypočítavost. Prostě je to malá ryba. Mnohem lépe jsou pro takovou práci vybaveny děti z rodin méněčetných, spořádaných, vlastnící diplomy z prestižních zahraničních univerzit, případně zezPlzně, zhusta oplývající politickými ambicemi, otevřeně a nepokrytě opovrhující svými voliči….to je ta pravá elita, která tady tvrdí muziku a když přitvrdí ještě víc, mohou se ocitnout mezi těmi nezodpovědnými, které si to neuměly dopředu správně spočítat( a na něž tedy ti, kteří měli doposud trochu štěstí, musí doplácet svými daněmi) i některé ze zdejších "spravedlivě "rozhořčených soudružek.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Pokud někdo vloží svůj příběh, včetně fotografie, na stránky Blesku, tak je zcela legitimní, když k tomu přidává svůj názor kdokoli, kdekoli.
Tak nějak bych to viděla i já.
Přesně tak.
A ten jeho NÁZOR bude perfektním zrcadlem jeho smotného...
Dost smutné panoptikum... Kdo sám jsi bez viny, hoď kamenem.
Kdybyste se toho držely, tolik kamení by tu asi nelítalo
Není tady
uufff.... to teda je počteníčko , to jsem jen prolétla a snažila se to vzít letem světem , příliš neulpívat.
Až mě srdce sevřelo jak naivní ovčané dokážou s lehkým srdcem odevzdat matrixu svou svobodu o sobě rozhodovat, osobní zodpovědnost , lidskost a solidaritu ve jménu zajištěného kusu žvance a trapné denní mzdy.
Není tady
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Nejaky takovy podobny clanek jsem cetla v Blesku pred vanocema,nez se mel zrusit socialni priplatek.Ale ta pani mela pritele ktery ji zemrel.Mela asi 6 deti.Ty sprostoty co dokazou lidi napsat,jaka je v nich zlost zasnu.
Drive lidi meli spousta deti, v dnesni moderni dobe je lepsi deti zavrazdit,tim,ze radci pujdou na interupci.Cikanum by pomohli, tahle pani chudak to musi zvladnout se 12 ticicema.Ty nahore si jezdi v luxusnich limuzinach,letaji v letedlech,nacpavaji si pupky za penize nasich poplatniku.A nikoho nezajima jak se zije obycejnym lidem.
Jak je mozne,ze v nasem state muze dluzit otec tolik penez na vyzivnem?Protoze to nikoho nezajima a chrani ty lumpy.existuje antikoncepce, u této ženy by šlo i podvázaní vaječníku - zadarmo a bez problémů.
Pro takovou zenu muze byt i ta antikoncepce draha.
Tak holt nech si nájde lacnejšieho koníčka ako sex, aby sa jej potom na výsledky nemuseli skladať čitatelia Blesku. Ak nemá ani na kondómy, tak holt buď podviazať vaječníky (tuším od 3. alebo 4. dieťaťa je to zadarmo) alebo neš.u.k.a.ť.
Prípadne acylpyrín medzi kolená - to je lacnejšie a tableta sa dá recyklovať.
Upravil(a) Selima (3. 4. 2011 15:49)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jsem proto, ať stát pomáhá samoživitelům, ať už matkám nebo otcům, ale jen těm, kteří mají snahu si pomoct i sami a nespoléhají jen na ty druhý, jako tahle "úžasná" matka devítí dětí, který sice za svoje nezodpovědný rodiče nemůžou, nicméně díky takovému "zářnému" příkladu, jaký mají doma, to na kvalitní budoucí generaci nevypadá. Jak říkám, bílí cikáni.
Je to hnusný, co teď napíšu, ale chátra zplodí většinou zase jen chátru, bohužel ve větším množství. To je realita.Modroocko pred koncem roku se me dostal do ruky blesk,kde psala matka mam za to,ze mela 6 deti a,ze po zruseni socialniho priplatku ji na den vychazi 200 kc.Ta pani mela s pritelem,ktery ji zemrel 4 deti.Takze nepobira ani vdovsky duchod.Nejstarsi dcera,byla velmi nadana vyhrala souteze v baletu i v zahranici.Mladsi dite chodilo na gymnazium.Takze ne vsichni s vice detma maji nekvalitni deti.Dcera diky zruseni socialniho prispevku nemuze dal navsevovat baletni skolu.
Nech si požiada o sociálne štipendium... každý problém má svoje riešenie, ale ide o to, že táto rodina má JEDINÝ príjem zo štátnych peňazí. Mmch, je fakt hnus, ako zle sa vymáha - resp. nevymáha - výživné, ale pri 10(9) deťoch by aj tak proste potrebovali peniaze od štátu, hlavne ak pani mieni rodiť zjavne až do menopauzy... No a mŕtvy druh je presne to, kvôli čomu hovorím, že je proste ľahkomyseľné až drzé spoliehať sa na to, že keď sa niečo stane, ŠTÁT - t.j. OSTATNÍ - sa postará. Neutším, akú výchovu dá pani tým deťom, a navyše - niekedy rozhodujú napokon vonkajšie okolnosti, partia, priebeh pubrty... ale viem, čo im NEDÁ celkom určite: dobré vzdelanie a možnosť rozvinúť svoj talent (s výnimkou rodenia detí, teda
) . Na to proste musia rezignovať práve kvôli tomu, že ich je toľko. Kedysi, v agrárnejšej psoločnosti, nebol ovzdelanie až také dôležité (ani až také bežné), dnes už nás tkapovediac zem toľkých proste neuživí.
Upravil(a) Selima (3. 4. 2011 15:51)
Není tady
sahleb napsal(a):
Modroočka napsal(a):
No, pak nevím, jak se tohle řeší. Nicméně proč otec neměl povinnou dobu pojištění, to je otázka.
Pak má matka asi nárok na nějakou pomoc. Ale jak říkám, šest dětí se mi zdá na dnešní poměry dost, tím spíš, že evidentně to nebyla nijak finančně zajištěná rodina.
A k té matce, o níž je tohle téma - mít devět dětí, s několika partnery, to už o něčem svědčí, žeA co k tomu otcovi, ktery na ne ani neplati? Ja se snad doufam doziju doby, kdy uz nebude nikdo nadavat, ze zena ma deti s x ruznymi otci. Na to se fakt tesim.......
Tak pokiaľ sa o ne dokáže sama postarať, taknch má Klapzubovu jedenástku každé s iným, pre mňa za mňa. Ale potom nech nežobre cez Blesk o peniaze a súcit. Akonáhle do toho zamontuje iných ľudí, tak už to podľa prestáva byť jej súkromná vec.
Upravil(a) Selima (3. 4. 2011 15:51)
Není tady
javena napsal(a):
aprill napsal(a):
javena napsal(a):
Paní nebyla mdlého rozumu... je to čupr dnes už babička a má hojnost vnoučat.První muž - mladická nerozvážnost, první láska, brali se hned po škole, bydleli s rodičema... chlapec se nějak lekl odpovědnosti... a ten druhej se tak nějak naskytl, když byla na dně po rozvodu. Nakonec začal žárlit, když šla do práce, to už měli svoje dítě, předtím dobrý... měl ji doma. Od něj teda zdrhla, začal pít... Ten třetí nevím, ale nakonec odešel k milence, patrně bezdětné... a ten čtvrtej (pracovní kolega inženýr) jí pomohl alespoň k bytu... ten jí zůstal, když on emigroval.
Nejspíš to tak vyplynulo - když se chlap stará o cizí, bude chtít logicky svoje... Ten pátej manžel měl svoje i když vlastně neměl, tak už žádný nechtěl... Dneska dělá dědu cizím vnoučatům (i když vědět, že píšu cizím...) a jsou všichni spokojení.
Ono taky mluvím o době, kdy antikoncepce byla v plenkách a třeba moje o deset let starší sestřenka ji nemohla užívat a to je dnes padesátnice... a donuť chlapa, aby si bral kondom, když je to tvůj muž, stará se o cizí dítě a miluješ ho... Jistě je v tom kus naivity až bych řekla dobrodružství a protože zdaleka není jediná v mém okolí... (tři děti, tři tatínci... dvě děti, jeden platící a jeden otec neznámý... jeden muž, čtyři děti, který po smrti svý ženy žije s holkou dvě děti, dva tatínci...) tak přesně proto já už další děti s dalšími tatínky nechci.Já nejsem dobrodruh.
Taky máš lidi, co chtěl velkou rodinu a nutno dodat, že tahle paní nikdy nedostala nic navíc oproti tomu, co bylo běžné v době, kdy její děti vyrůstaly. Naopak si u ní podávala sociálka svýho času dveře a kontrolovala, jestli jsou děti čisté a chodí do školy...Tak tam asi bylo něco špatně, když nad rodinou byl stanovený dohled!
Nebylo nic špatně. Měla hodně dětí. A manžela emigranta.
K mý kámošce chodili taky často - dítě nemělo otce v RL...
Já ti nevím, jak se ta ženská jmenovala (dělala v televizi nebo tak někde) a tý se narodila čtyřčata... ona pak vyprávěla, jak k nim lezli neustále ze sociálky, že je musej kontrolovat i když vědí, že je všechno OK. S nadsázkou říkala, že se porodem dostala do kolonky "sociální případ".
Herečka Lorna vančurová, jej manžel Martin bol psychológ a neskôr sa rozviedli. Videla som sňou program už v čase, keď štvorčatá maturovali.
Není tady
aprill napsal(a):
Kubula napsal(a):
Ale že by se ženská se devíti dětma válela doma, to bych fakt ráda viděla. Já bych s občas ráda doma válela, a přestože mám jen dvě děti, trvale se mi to nedaří.Hm a jak chceš stanovit výživné v jiné výši, než pár kaček , případně nic, když dotyčný nepracuje? Z čeho by výživné hradil?
No, asi by bylo fajn, kdyby pracoval, ne? A jestli žije v místě, kde práce není, kdo ho tam drží? Rozhodně jde přestěhovat se někam, kde práce je, pokud nemáš na krku devět dětí (což má ta matka). Pokud víš, že když práci nemáš, bere se to jako dostatečná omluva pro neplacení alimentů, máš asi trošku sníženou motivaci si ji hledat, žejo..
Není tady
Modroočka napsal(a):
Pro Kubulu, válí se, protože je to pohodlnější, než chodit do práce. Starší děti zapřáhne a má vystaráno. Viz případ mé bývalé sousedky s mnoha dětmi. Ta měla času dost, na hospodu a na podobný věci. Starší dcery uklidily, vypraly, navařily, jinak by je seřezala, že by si týden nesedly. Tyhle matky se přehnanou péčí o dítě moc nezalamují. Zjevně je to pro ni jednodušší, než si najít práci a makat. Vydělávat si na sebe. Jak píše Aneri, fabrika na děti, vesměs budoucí podobné "pracanty".
Ty ji znáš?
A mmch proč můžou být ostatní tři a víc let na mateřský a je to ok, a u ní to najednou neplatí a je líná a válí se?
Není tady
Modroočko, já mám pořád pocit, že podle jedné nepřizpůsobivé rodiny (Tvých bývalých sousedů) s mnoha dětmi negativně soudíš i ostatní mnohočetné rodiny, aniž bys o nich věděla či znala cokoliv bližšího.
Kdyby byla dle mého skromného mínění v tomto státě vymahatelnost výživného okamžitá jako řemen, matka dětí v tomto konkrétním případě by se ASI nedostala do takové tíživé situace, ve které je teď a podpora státu by plnila spíše doplňkovou roli. Ruku na srdce, která z pisatelek NIKDY V ŽIVOTĚ nepobírala od státu žádnou finanční podporu, že si tak vehementně dovoluje soudit jiného ?!?
Kdyby byl tenhle stát schopen pořádně si došlápnout na neplatiče a jakoukoliv formou byl schopen po nich dupat tak dlouho, dokud nezaplatí do koruny, co svým dětem dluží, nebyly by i tyhle smutné příběhy.
Já jsem se předevčírem zase rozčílila - psala mi kamarádka, že jejího bývalého manžela-neplatiče, kterého po čtyřech letech konečně dostala pro neplacení do basy, pustili v polovině trestu na podmínku!!! Chlap je alkoholik (zprávu o svém propuštění jí telefonoval nalitej, jak brok, protože první, co udělal, když ho pustili bylo, že šel a ožral si hubu), nemakačenko a bezdomovec. Pravděpodobnost, že si najde práci a začne platit je minimální, takže fakt netuším, co bude kamarádka dělat: jestli má rozjet další mašinerii s novým tr. oznámením, dva roky ho budou hledat, za další dva roky ho zavřou, rok si odsedí a pak ho zase pustí na podmínku
Upravil(a) Kiara (3. 4. 2011 17:55)
Není tady
Kubula napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Ty ji znáš?
A mmch proč můžou být ostatní tři a víc let na mateřský a je to ok, a u ní to najednou neplatí a je líná a válí se?
Nedovedu si predstavit jak bych se treba ja valela u 9 deti.To bych radci delala v praci denne 10 hodinove smeny.
Není tady
Kiara napsal(a):
Modroočko, já mám pořád pocit, že podle jedné nepřizpůsobivé rodiny (Tvých bývalých sousedů) s mnoha dětmi negativně soudíš i ostatní mnohočetné rodiny, aniž bys o nich věděla či znala cokoliv bližšího.
Kdyby byla dle mého skromného mínění v tomto státě vymahatelnost výživného okamžitá jako řemen, matka dětí v tomto konkrétním případě by se ASI nedostala do takové tíživé situace, ve které je teď a podpora státu by plnila spíše doplňkovou roli. Ruku na srdce, která z pisatelek NIKDY V ŽIVOTĚ nepobírala od státu žádnou finanční podporu, že si tak vehementně dovoluje soudit jiného ?!?
Kdyby byl tenhle stát schopen pořádně si došlápnout na neplatiče a jakoukoliv formou byl schopen po nich dupat tak dlouho, dokud nezaplatí do koruny, co svým dětem dluží, nebyly by i tyhle smutné příběhy.
Já jsem se předevčírem zase rozčílila - psala mi kamarádka, že jejího bývalého manžela-neplatiče, kterého po čtyřech letech konečně dostala pro neplacení do basy, pustili v polovině trestu na podmínku!!! Chlap je alkoholik (zprávu o svém propuštění jí telefonoval nalitej, jak brok, protože první, co udělal, když ho pustili bylo, že šel a ožral si hubu), nemakačenko a bezdomovec. Pravděpodobnost, že si najde práci a začne platit je minimální, takže fakt netuším, co bude kamarádka dělat: jestli má rozjet další mašinerii s novým tr. oznámením, dva roky ho budou hledat, za další dva roky ho zavřou, rok si odsedí a pak ho zase pustí na podmínku
![]()
![]()
jenže problém je v tom, že je zcela jedno jestli je to "jen " doplnková , pokud s tím matka počítá jako se samozřejmostí.
V tomto případě měla 4 děti , rozvedla se a manžel neplatil. Takže věděla, že se sama "nepostará". Přesto si s druhým manželem pořídila dalších 5 dětí. Přece jí muselo být jasné, že v dnešní době jim při takovém počtu nemůže zařídit kvalitní vzdělání a slibný start do samostatného života....pokud není milionářka.
a je rozdíl brát od státu jednou za čas a vyjímečně podporu a něco jiného z ní žít několik let bez toho, že bys viděla, že paní má snahu to nějak řešit....kromě vykřikování , že ona vlastně vychovává děti , takže by jí měl stát živit a ostatní pomáhat.
Není tady
No, zjevně, dle všech indicií, to je ženská, která si nejen naseká děti, ale i dluhy, k tomu má dalšího amanta, taky dlužníka, tak to bude určitě sociálně přizpůsobivá, slušná a pracovitá paní, že?
Pro mě je to jen ženská, která zřejmě střídá chlapy víc než ponožky, nad počtem dětí se nazalamuje a pak s tím jde do novin. Už podle toho, že s tím jde do Blesku, což je bulvár jako hrom, to asi bude seriozní dáma, která k těm dětem přišla, ani neví jak a že střídá partnery, samý "solidní" partie, to je jen velká životní smůla. Pro pána Jána, že by se nad ní kámen ustrnul.
Platí to, co jsem napsala o stránku dřív, z nepřizpůsobivých jedinců vyjdou vesměs zase jen nepřizpůsobivý jedinci.
Žebrá o peníze přes noviny, hřeší na lidskou soucitnost a mne si ručky, jak nemusí makat a o její děti se druhotně zase někdo postará. Zajímalo by mě, kolik let tahle "zasloužilá matka" odpracovala a kolik odvedla do státní kasy. Vzhledem k věkovým rozestupům jejích dětí toho do práce moc nenachodila. Která normální, solidní ženská si tahle lehkovážně nechá udělat tolik dětí, aniž by k tomu měla solidního partnera a dokázala se o ně postarat. Žádná, solidní a slušná ani jedna.
Totiž, lidi, kteří mají dost dětí a patří k sociálně přizpůsobivým, tak nežebrají v novinách, kor v Blesku, o peníze. Tahle dáma dala jasně svým postojem najevo, jak smýšlí. Kdo dá co vám, ostatním, když vám něco chybí? Nikdo nic.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kubula napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Ty ji znáš?
A mmch proč můžou být ostatní tři a víc let na mateřský a je to ok, a u ní to najednou neplatí a je líná a válí se?Nedovedu si predstavit jak bych se treba ja valela u 9 deti.To bych radci delala v praci denne 10 hodinove smeny.
většinou při větším počtu dětí, ty starší nutně a dost pomáhají.
U nás byla rodina , kde měli těch dětí 6 a dvě nejstarší utekly hned , jak se vyučily. jedna mi pak říkala, že od svých asi 11let neznala nic jiného než povinosti, zábava žádná , jen pracovat a pomáhat doma.
Není tady
agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Kubula napsal(a):
Ty ji znáš?
A mmch proč můžou být ostatní tři a víc let na mateřský a je to ok, a u ní to najednou neplatí a je líná a válí se?Nedovedu si predstavit jak bych se treba ja valela u 9 deti.To bych radci delala v praci denne 10 hodinove smeny.
většinou při větším počtu dětí, ty starší nutně a dost pomáhají.
U nás byla rodina , kde měli těch dětí 6 a dvě nejstarší utekly hned , jak se vyučily. jedna mi pak říkala, že od svých asi 11let neznala nic jiného než povinosti, zábava žádná , jen pracovat a pomáhat doma.
Dobre,ale pokud ma matka deti jako schudky tak i tak do tech 11 let te divky se musela matka pekne prohybat,aby vse zvladla treba jen z poloviny.Jenom predstava toho pradla treba ta pani nemela ani automatickou pracku.Nakupy pro 10 lidi tohle tahat rucne jenom pecivo ji zabere 2 tasky.Predstava hrozna.Vubec te pani nezavidim ani z polovinu ty prace.Nevidim v tom zadnou vyhodu byt doma a nepracovat. A co se penez tyce i kdyby mela ten socialni priplatek tak na vyskakovani ty penize urcite nemela.Ty deti neco taky stoji.Rozhodne v tom nevidim mit zadnou vyhodu v poctu deti.
Upravil(a) eremuruss (3. 4. 2011 19:11)
Není tady
A kdo ji nutil mít jich tolik? Nikdo. Osvítil ji snad Duch svatý nebo nevěděla, že sex vede i k plození dětí?
Není tady