29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Neviem a netvrdím, ani nesúdim... navrhujem. Koniec koncov, Sahleb zrejme nakoniec odišla. A možno - vyzerá to tak - sa to na dieťati ani nepodpísalo... ale smutno mi z toho je, nie že nie. Toto mi pripadá horšie ako akákoľvek nevera, lenivosť, nepomáhanie v domácnosti...
Asi som fakt na to nejako precitlivená.
Není tady
Selima napsal(a):
Neviem, Sahleb - do azylového domu? Ja som tiež nebola nejaká bojovníčka proti bývalému (on býval aj zlatý, len proste cholerik
), ale keď začal nadávať mladému, bola by som ho asi fyzicky inzultovala. A keď mu vyčítal, že SYN jemu pokazil život, tak som si ho vzala nabok a myslím, že si v živote nevypočul to, čo vtedy odo mňa.
![]()
Keď sa chlap vyvršuje na dieťati (a prípadne na žene, ktorá je na ňom závislá
), to je konečná...
Do azyloveho domu? Kdo to ma zaplatit? To neni a nebylo zadarmo. Mesic by prisel asi na ctvrtinu prumerneho platu. A koneckoncu bylo by to nanejvys nekolik mesicu.
Zvenku se tohle resi ,bohuzel, razdva. Penize jsem proste nemela. Materska nebyla placena. Prijem byl nula.
Upravil(a) sahleb (14. 6. 2011 9:45)
Není tady
sahleb napsal(a):
Selima napsal(a):
Neviem, Sahleb - do azylového domu? Ja som tiež nebola nejaká bojovníčka proti bývalému (on býval aj zlatý, len proste cholerik
), ale keď začal nadávať mladému, bola by som ho asi fyzicky inzultovala. A keď mu vyčítal, že SYN jemu pokazil život, tak som si ho vzala nabok a myslím, že si v živote nevypočul to, čo vtedy odo mňa.
![]()
), to je konečná...
Do azyloveho domu? Kdo to ma zaplatit? To neni a nebylo zadarmo. Mesic by prisel asi na ctvrtinu prumerneho platu. A koneckoncu bylo by to nanejvys nekolik mesicu.
Zvenku se tohle resi ,bohuzel, razdva. Penize jsem proste nemela. Materska nebyla placena. Prijem byl nula.
proč ses tedy nevrátila domů?
Není tady
aprill, peníze sahleb neměla, mateřská nebyla placená, příjem byl nula.
Pakliže v této situaci neměla sahleb ve vlasti zázemí v podobě rodiny, připravené poslat jí peníze na letenku do Česka plus poskytnout jí a dítěti na počáteční dobu přístřeší a nejnutnější finanční zázemí, asi nebylo co řešit ...
Není tady
Kiara napsal(a):
Pakliže v této situaci neměla sahleb ve vlasti zázemí v podobě rodiny, připravené poslat jí peníze na letenku do Česka plus poskytnout jí a dítěti na počáteční dobu přístřeší a nejnutnější finanční zázemí, asi nebylo co řešit ...
udělala bych COKOLIV, abych se mohla vrátit. jo asi jsem jiná .
Není tady
aprill, kradla bys v obchodních domech peněženky - nebo bys provozovala placený pouliční sex ?!?
Není tady
Kiara napsal(a):
aprill, kradla bys v obchodních domech peněženky - nebo bys provozovala placený pouliční sex
?!?
zrovna tyto možnosti mě nenapadly a jsou poměrně snadné - třeba ten pouliční sex.
rodina - snad měla na známku , aby jim napsala
přátelé - já osobně, byla ochotná své kamarádce v tísni půjčit (dát) peníze na letenku, vlak či jiný dopravní prostředek
ambasáda či jiné úřady
zkrátka já jednám a nečekám s rukama v klíně až se to nějak vyvrbí .
Není tady
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
Selima napsal(a):
![]()
), to je konečná...
Zvenku se tohle resi ,bohuzel, razdva. Penize jsem proste nemela. Materska nebyla placena. Prijem byl nula.proč ses tedy nevrátila domů?
Klidne odpovim.
Proc bych se mela vracet domu, zase do jineho statu, kde jsem zase nemela NIC?
Kde jsem mela bydlet? Kde jsem mela pracovat? S novorozenetem? Nerozvedena? Bez alimentu?
Co by se vubec zmenilo? vystoupi s ditetem v naruci na letisti a CO? "Halo, je tu nekdo, kdo me na pristi leta zadarmo ubytuje??????"
A ja jsem zacala tehdy zacala studovat na zahranicni univerzite. Dikybohu za to. Udelala jsem si prave svycarskou maturitu, fakt jinou nez tu ceskou.
Zase zpet a zase od nuly a akorat s nedokoncenym vzdelanim? To by byla dalsi past? NIKDY. navrat nic neresi.
Kde ctes, Aprill, ze jsem cekala se zalozenyma rukama. Zkus studovat v cizim jazyce tri obory v dennim studiu a mit u toho jeste mimino, skolky koncily v 11:45 dooledne. TAk si ty *zalozeny ruce* nech.
PS: Aprill.co s tim ma spolecneho ambasada?
PSS: co jsem mela jako rodine psat? Ti ode mne chteli hromadne prasule a darky, nejlepe cele kufry. Dodnes jsem pro ne lakomec. (muj chot mi daval napr. na dite jen detsky pridavek)
Upravil(a) sahleb (14. 6. 2011 16:45)
Není tady
Kiara napsal(a):
BINGO!!!
Není tady
Ja netvrdím, že čakala so založenými rukami - a koniec koncov, čo my vieme, čo BY sme robili... v takejto situácii. Ale pokiaľ viem, azylové domy poskytujú aj nejakú právnu poradňu, psychológa, proste poradia v takejto situácii aj ženám, ktoré nechcú alebo nemôžu (nech je dôvod akýkoľvek) v nich nájsť, hoci dočasné ubytovanie. Proste to vidím (ale je fakt, že som ho ešte nepotrebovala ako obyvateľka, len som tam bola ako dobrovoľníčka) tak, že tieto zariadenia sú myslené práve pre ženy v núdzi.
Upravil(a) Selima (14. 6. 2011 16:44)
Není tady
Selima napsal(a):
Ja netvrdím, že čakala so založenými rukami - a koniec koncov, čo my vieme, čo BY sme robili... v takejto situácii. Ale pokiaľ viem, azylové domy poskytujú aj nejakú právnu poradňu, psychológa, proste poradia v takejto situácii aj ženám, ktoré nechcú alebo nemôžu (nech je dôvod akýkoľvek) v nich nájsť, hoci dočasné ubytovanie. Proste to vidím (ale je fakt, že som ho ešte nepotrebovala ako obyvateľka, len som tam bola ako dobrovoľníčka) tak, že tieto zariadenia sú myslené práve pre ženy v núdzi.
máš pravdu!
Není tady
sahleb napsal(a):
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
Zvenku se tohle resi ,bohuzel, razdva. Penize jsem proste nemela. Materska nebyla placena. Prijem byl nula.proč ses tedy nevrátila domů?
Klidne odpovim.
Proc bych se mela vracet domu, zase do jineho statu, kde jsem zase nemela NIC?
Kde jsem mela bydlet? Kde jsem mela pracovat? S novorozenetem? Nerozvedena? Bez alimentu?
Co by se vubec zmenilo? vystoupi s ditetem v naruci na letisti a CO? "Halo, je tu nekdo, kdo me na pristi leta zadarmo ubytuje??????"
A ja jsem zacala tehdy zacala studovat na zahranicni univerzite. Dikybohu za to. Udelala jsem si prave svycarskou maturitu, fakt jinou nez tu ceskou.
Zase zpet a zase od nuly a akorat s nedokoncenym vzdelanim? To by byla dalsi past? NIKDY. navrat nic neresi.
Kde ctes, Aprill, ze jsem cekala se zalozenyma rukama. Zkus studovat v cizim jazyce tri obory v dennim studiu a mit u toho jeste mimino, skolky koncily v 11:45 dooledne. TAk si ty *zalozeny ruce* nech.
PSS: co jsem mela jako rodine psat? Ti ode mne chteli hromadne prasule a darky, nejlepe cele kufry. Dodnes jsem pro ne lakomec. (muj chot mi daval napr. na dite jen detsky pridavek)
promiň došla jsem k závěru, že jsi tam nebyla spokojená, že se ti nevyvedlo manželství, ty jsi psala, že jsi neměla na azylák finanční prostředky. takže jsem se mýlila a tobě vlastně nic nechybělo. omlouvám se ! každý svého štěstí strůjce .
Není tady
sahleb napsal(a):
kdybych chtěla domů, obrátila bych se třeba i na čerta, jen abych dosáhla svého
Není tady
aprill, těžko se budu chtít vracet někam, kde nemám zázemí a kde mě očividně nikdo nečeká s otevřenou náručí, to už můžu rovnou zůstat tam, kde jsem, kde je doma i moje dítě a pokusit se vlastními silami nějak zvrátit situaci ve svůj prospěch
Není tady
aprill napsal(a):
sahleb napsal(a):
kdybych chtěla domů, obrátila bych se třeba i na čerta, jen abych dosáhla svého
bo
neumim si predstavit, ze by na ambasade slepovali neci spatne manzelstvi a rozvod nebo alimenty,
avsak prehlidla si,ze jsem domu nechtela. Ja jsem totiz doma byla a jsem v zahranici.
Není tady
aprill napsal(a):
promiň došla jsem k závěru, že jsi tam nebyla spokojená, že se ti nevyvedlo manželství, ty jsi psala, že jsi neměla na azylák finanční prostředky. takže jsem se mýlila a tobě vlastně nic nechybělo. omlouvám se ! každý svého štěstí strůjce
.
Proc ten sarkasmus, proc ta ironie?
Ach jo, nevyvedlo se mi manzelstvi a nemela jsem penize.
To je duvod k prestehovani ZASE nekam , kde nemam byt, nemam praci a penize ? navic jsem vysokou tady vystudovala.
To jsem se mela jako fakt nastehovat k nekomu do 2+1? Co s tim ma moje rodina co delat, kdyz muj chot byl takovy. Moje matka tehdy vydelavala asi 4000, mozna ani ne. To se ji mam povesit na krk? Me to prijde fakt absurdni. Nebo jsem mela jit dedovi, ktery zije u sveho syna s rodinou v panelaku? Ve 65 m2?
Moje deti tady maji proste otce (dej se co dej) a babicku a sestrenice a posleze mel skolu gympl.
Maji tu nas byt , skolu , druzinu a kamarady. Moje jdite edno dneska mluvi plyne spanelsky, anglicky a francouzsky a nemecky a svycarsky a se mnou cesky, navic je genialni na techniku a chce jit na jednu nejprestiznejsi evropskou vysokou.
Ja jsem proste mela pocit, ze to za moje deti nemohu a nesmim rozhodnout. A vytrhnout je z prostredi, kde se narodily.
Dneska vidim, ze jsem udelala dobre. Tim, ze by me nekdo pujcil na letenku se nic neresi.
Upravil(a) sahleb (14. 6. 2011 20:29)
Není tady
Selima napsal(a):
Ano ale tehdy byl poplatek 100 CHF na den v azylu, cast se musela absolutne zaplatit ze sveho. JA jsem je nemela. NO.
Není tady
Tak opet jsem necetla vse, jen par poslednich prispevku, ale to, ze sahleb zustala v te zemi (ani nevim kde), je podle me obdivuhodne, protoze i kdyby odstehovanim vyresila financni a bytovou situaci, tak by deti prisly o otce (nevim jestli se s nima stykal a styka, jestli ne, tak to pak asi postrada smysl to co pisu). Kamaradka taky zije v cizine, taky se rozesla s manzelem, ale v te zemi zustala, prave kvuli synovi. Sice ex neplati nebo minimalne, ale to si resi s nim a obcas upusti plyn s kamaradkama, ale syn ma kontakt s tatou jak chteji. A ty si sahleb zustala s manzelem po dobu nez dite povyrostlo nebo si s nim zustala i kdyz uz si zacala pracovat?
Není tady
A do pr... Ted jsem nalistovala zpet a asi bych, skola ne skola, od nuly nebo ne, ale asi bych velmi rychle zmizela. A bylo by mi sumak kam. Pises, ze VS mas i tady, tak ono by to taky nejak slo. Stejne tak i tam. A jestli maji deti nadani, tak by jiste vystudovaly i jinde.
Není tady
pecule napsal(a):
Tak opet jsem necetla vse, jen par poslednich prispevku, ale to, ze sahleb zustala v te zemi (ani nevim kde), je podle me obdivuhodne, protoze i kdyby odstehovanim vyresila financni a bytovou situaci, tak by deti prisly o otce (nevim jestli se s nima stykal a styka, jestli ne, tak to pak asi postrada smysl to co pisu). Kamaradka taky zije v cizine, taky se rozesla s manzelem, ale v te zemi zustala, prave kvuli synovi. Sice ex neplati nebo minimalne, ale to si resi s nim a obcas upusti plyn s kamaradkama, ale syn ma kontakt s tatou jak chteji. A ty si sahleb zustala s manzelem po dobu nez dite povyrostlo nebo si s nim zustala i kdyz uz si zacala pracovat?
Pokud tu nekdo proklamuje , ze by se "prosadil" a odjel zpet, taqk to proste neni muj pribeh.
Ja bycvh navrat povazovala za kontraprodultivni z nekolika hledisek. Moji potomci tu maji sveho otce a ja je nebudu stehovat. Spravne to pises.
Moje deti tu chodi do vybornych skol a maji vzdelani. Dneska odesilam prihlasku na ETH techniku. Patri mezi nejlepsi v Evrope a jeji profesori uz dostali nekolik Nobelovych cen.
Moje situace byla takova, ze jsem se pripravovala na zdejsi vysokou a delala zkousky pro cizince =obsah je zdejsi maturita, ale otehotnela jsem. Pri tehotenstvi jsem maturu zvladla a porodila . jako tehotna jsem zacala studovat a 2 mesice po porodu jsem normalka pokracovala studium ve trech oborech.
Manzelstvi byl jeden horor, manzel me pobadal k sebevrazde a docela se bavil, penize jsem nemela zadne, jen na jidlo a pridavky na dite.
Prestehovanim zpet do Ceska bych -podle meho- nemohla vyresit pozitivne - financni ani bytovou situaci, jelikoz jsem nemela zadny byt ani zadnou praci.
Pak jsem jeste jako studentka odesla s miminkama a v rozvodu jsem si vymohla mene nez zivotni minimum. Z toho jsme zili az do konce studii. Zaverecne zkousky taky nebyly jakov Cesku, trvaly 2,5 mesice. na hlidani deti jsem davala podstatnou cast penez.
Byla jsem na poradne a ta pani byla laskava a reklami jasne: NIkdy neopoustejte studium, za kazdou cenu dokoncete. A na to nezapomenu.
Podruhe bych to v zivote neudelala, moje hranice byla jedna hodina v noci. To jsem zkoncila s ucenim se. nastup byl rano v sedum.
Není tady