|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

eremuruss napsal(a):
Takze za vsechno muze matka.Ne kazdy otec se ukaze jako nezodpovedny rodic hned od zacatku.Ja si vybrala sveho byvaleho manzela mozna prave proto,ze mel moc hezky vztah k detem.Pomahal sve sestre s detma.Kdyz se mu narodili vlastni deti tak byl stastny a o ty deti se staral.Nedelalo mu problemy se o ty deti starat,prebalit je nakrmit.Kdyz jsem ja byla v nemocnici kratce po porodu dcery,zustali mu doma dve deti ve veku 15 mesicu a 5 tydnu a dokazal se o ne postarat cele 3 tydny.
Pak si nasel milenku a o deti ztratil veskery zajem.Po case prestal platit i alimenty.Jak ja mohla vedet,ze on bude tim nezodpovednym otcem.
Proc vse se svadi jen na matky.Mozna proto,ze stat nedela vubec nic pro vymahani vyzivneho a proto je prave matka plne zodpovedna za uziveni svych deti.
Za 50% môže matka, za 50% otec. A štát môže za chabé zákony, ešte chabejšie uplatňovnaie, paod. Ale rpepáč, zodpovednosť za život TVOJ a TVOJICH detí z teba nikto nevezme, žiaden štát, žiaden bulvár, žiadna charita a žiadna organizácia. Deti sú tvoje, nie štátu. Jasné, že sa nedá predpovedať, ako sa človek (hlavne mladý) vyvinie, ale keďže tehotenstvo trvá 9 mesiacov a šestonedelie je tiež dobré dodržiavať, tak tipujem, že najneskôr po 7.-8 ideťati už muselo byť jasné, že "tudyma cesta nevede". A o tom, že sa rodia ďalšie deti s ďalšími mužmi - no cement.
Na Matky "sa to svádí" preto, že o tele ženy proste - chvalabohu - nerozhoduje žiaden muž ani žiaden štát, ale len ona sama! A s výnimkou extrémov ako znásilnenie kombinované s hlbokou náboženskou vierou (ale asi nikoho neznásilnili 10x, žeáno) je prípadné porodenie alebo neporodenie detí NA JEJ ROZHODNUTÍ. Muž je samozrejme tiež spoluzodpovedný, ale ako sa ukazuje nielen na tomto prípade, zo svojej zodpovednosti sa vyvlečie podstatne ľahšie a najneskôr v 35 rokoch (alebo po 7 deťoch) by s tým žena mala proste rátať. Môže sa rozčuľovať, môže hľadať, koho zvoliť, aby hájil jej záujmy, môže osloviť ombudsmana, inšitútcie na ochrnau rodičovksých práv - ale to je asi tak všetko...
Není tady
Vějířovka napsal(a):
No, stěžuje si ona, ten muž je v pohodě, ten o žádnou pomoc ani radu nežádá.
Je to jako by někdo lezl opakovaně do tygřích klecí a stěžoval si, že ho tygři pokousali - a ty bys tvrdila, Kubulo, že za to může také ten tygr.
Tygr prostě kouše a muži toho typu, který si ta žena vybírá, se nestarají o rodinu. Takže do tygřích klecí se neleze, nechci-li být pokousána.
Řekla bych, že je možné svádět všechno na tu ženu, protože ta se rozhodla mít 9 dětí s nezodpovědnými muži.
To je snad vtip?? "Stěžuje si ona", mě asi omejou. Jasně, stěžuje si ona, protože ON SVÉ POVINNOSTI ABSOLUTNĚ NEPLNÍ a není boha, respektive úřadu, který by ho k tomu donutil. Když nezaplatíš zdravotní pojištění řekněme, jdou po tobě jak slepice po flusu. Alimenty můžeš neplatit dvacet let a jezdit si za ušetřený prachy na Seychely. Fakt není ZJEVNÝ, co je tam špatně? 

Já neříkám, že je MOUDRÝ pořizovat si děti s tímhle typem chlapa, sama bych to nikdy neudělala. Ale nevidím naprosto nic, co by toho chlapa zbavovalo stejný dávky ODPOVĚDNOSTI, jako má ta matka. 
Není tady
Kubula napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Je to jako by někdo lezl opakovaně do tygřích klecí a stěžoval si, že ho tygři pokousali - a ty bys tvrdila, Kubulo, že za to může také ten tygr.
Tygr prostě kouše a muži toho typu, který si ta žena vybírá, se nestarají o rodinu. Takže do tygřích klecí se neleze, nechci-li být pokousána.
Řekla bych, že je možné svádět všechno na tu ženu, protože ta se rozhodla mít 9 dětí s nezodpovědnými muži.To je snad vtip?? "Stěžuje si ona", mě asi omejou. Jasně, stěžuje si ona, protože ON SVÉ POVINNOSTI ABSOLUTNĚ NEPLNÍ a není boha, respektive úřadu, který by ho k tomu donutil. Když nezaplatíš zdravotní pojištění řekněme, jdou po tobě jak slepice po flusu. Alimenty můžeš neplatit dvacet let a jezdit si za ušetřený prachy na Seychely. Fakt není ZJEVNÝ, co je tam špatně?
Já neříkám, že je MOUDRÝ pořizovat si děti s tímhle typem chlapa, sama bych to nikdy neudělala. Ale nevidím naprosto nic, co by toho chlapa zbavovalo stejný dávky ODPOVĚDNOSTI, jako má ta matka.
mýlíš se! neplatíš nic se neděje! až začneš pracovat, pak se dějí divy
. totéž s výživným
.
Není tady
aprill napsal(a):
Kubula napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Řekla bych, že je možné svádět všechno na tu ženu, protože ta se rozhodla mít 9 dětí s nezodpovědnými muži.To je snad vtip?? "Stěžuje si ona", mě asi omejou. Jasně, stěžuje si ona, protože ON SVÉ POVINNOSTI ABSOLUTNĚ NEPLNÍ a není boha, respektive úřadu, který by ho k tomu donutil. Když nezaplatíš zdravotní pojištění řekněme, jdou po tobě jak slepice po flusu. Alimenty můžeš neplatit dvacet let a jezdit si za ušetřený prachy na Seychely. Fakt není ZJEVNÝ, co je tam špatně?
Já neříkám, že je MOUDRÝ pořizovat si děti s tímhle typem chlapa, sama bych to nikdy neudělala. Ale nevidím naprosto nic, co by toho chlapa zbavovalo stejný dávky ODPOVĚDNOSTI, jako má ta matka.mýlíš se! neplatíš nic se neděje! až začneš pracovat, pak se dějí divy
. totéž s výživným
.
Nejdriv si,ale musis zjistit kde dotycny pracuje a jeho bydliste.A jsou zamestnavatele,ze radci dotycnyho propusti nez by mu srazeli ze mzdy nejake penize.
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
Kubula napsal(a):
To je snad vtip?? "Stěžuje si ona", mě asi omejou. Jasně, stěžuje si ona, protože ON SVÉ POVINNOSTI ABSOLUTNĚ NEPLNÍ a není boha, respektive úřadu, který by ho k tomu donutil. Když nezaplatíš zdravotní pojištění řekněme, jdou po tobě jak slepice po flusu. Alimenty můžeš neplatit dvacet let a jezdit si za ušetřený prachy na Seychely. Fakt není ZJEVNÝ, co je tam špatně?
Já neříkám, že je MOUDRÝ pořizovat si děti s tímhle typem chlapa, sama bych to nikdy neudělala. Ale nevidím naprosto nic, co by toho chlapa zbavovalo stejný dávky ODPOVĚDNOSTI, jako má ta matka.mýlíš se! neplatíš nic se neděje! až začneš pracovat, pak se dějí divy
. totéž s výživným
.
Nejdriv si,ale musis zjistit kde dotycny pracuje a jeho bydliste.A jsou zamestnavatele,ze radci dotycnyho propusti nez by mu srazeli ze mzdy nejake penize.
Zaměstnavateli to přece může být úplně jedno ne? 
Není tady
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
mýlíš se! neplatíš nic se neděje! až začneš pracovat, pak se dějí divy. totéž s výživným
.
Zaměstnavateli to přece může být úplně jedno ne?
Bohuzel v me zkusenosti mu to jedno nebylo.Meho BM propustil i v dobe marozeni.Me jeho zamestnavatel rekl do telefonu,ze nic nechce mit se soudama,proto ho propustil.
Není tady

eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Nejdriv si,ale musis zjistit kde dotycny pracuje a jeho bydliste.A jsou zamestnavatele,ze radci dotycnyho propusti nez by mu srazeli ze mzdy nejake penize.Zaměstnavateli to přece může být úplně jedno ne?
Bohuzel v me zkusenosti mu to jedno nebylo.Meho BM propustil i v dobe marozeni.Me jeho zamestnavatel rekl do telefonu,ze nic nechce mit se soudama,proto ho propustil.
...mám známou-příbuznou mzdovou účetní ve větším podniku. Říkala že soudy jim nařizují tolik různých exekucí a zjišťování výše mzdy, že to zaměstnává jednu celou sílu. Dopisování si se soudy a exekutory /vše doporučeně na náklady podniku/ hlídání exekucí, kolik se strhlo, kolik ještě musí a aby se nestrhlo víc a aby lidem zbylo minimum i v době kdy třeba marodí a různé kombinace několika exekucí a přitom soudy ani exekutoři na takovou obrovskou agendu nepřispějí ani korunu /exekutoři se přitom na exekucích pěkně pakujou/. Takže taky říkala, že problémový zaměstnanci nejsou ve firmě vítáni. Nedivím se, proč si kvůli někomu kdo má dluhy prodražovat už tak přebujelé odvody .... názor, že to zaměstnavateli může být fuk je hooodně naivní.
Není tady

xxxx napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Zaměstnavateli to přece může být úplně jedno ne?Bohuzel v me zkusenosti mu to jedno nebylo.Meho BM propustil i v dobe marozeni.Me jeho zamestnavatel rekl do telefonu,ze nic nechce mit se soudama,proto ho propustil.
...mám známou-příbuznou mzdovou účetní ve větším podniku. Říkala že soudy jim nařizují tolik různých exekucí a zjišťování výše mzdy, že to zaměstnává jednu celou sílu. Dopisování si se soudy a exekutory /vše doporučeně na náklady podniku/ hlídání exekucí, kolik se strhlo, kolik ještě musí a aby se nestrhlo víc a aby lidem zbylo minimum i v době kdy třeba marodí a různé kombinace několika exekucí a přitom soudy ani exekutoři na takovou obrovskou agendu nepřispějí ani korunu /exekutoři se přitom na exekucích pěkně pakujou/. Takže taky říkala, že problémový zaměstnanci nejsou ve firmě vítáni. Nedivím se, proč si kvůli někomu kdo má dluhy prodražovat už tak přebujelé odvody .... názor, že to zaměstnavateli může být fuk je hooodně naivní.
A to jim to nehlídá účetní program ? Jasně, korespondenci nźa ně něudělá, ale doporučeně snad nemusej, dnes už má firma datovou schránku a ta funguje mezi firmou a státními institucemi celkem bez problémů.
Osobně už na poštu kvůli takovým věcem nechodím.
Není tady
xxxx, potvrzuji. Taky máme ve firmě dost lidí s exekucemi a některé bohužel zaměstnavatel dle zákona udělat musí. Ale nedostane za ně ani korunu. 
Frigo, i přes datovou schránku to musí někdo udělat. Samo SE to neudělá. A i ty srážky musí někdo do systému zadat, příkazy musí někdo odeslat, pak zaúčtovat,.....

Majkafo, čti prosím pořádně co kdo píše a zkus nebýt zahleděna jen do sebe ..
1) já jsem nepsala nic o zadání, ale o pozdějším hlídání všech těch věcí a ještě jsem se ptala, zda-li program neohlídá
2) psala jsem, že nemusím posílat na státní instituce doporučeně za těžké prachy, ale přes datovku, což poštovné nestojí, jen ten čas
A tím co jsem napsala, jsem nechtěla znevažovat práci mzdových účetních, které mají na starosti nezodpovědné pracovníky.
Není tady
Možná to je naivní, ale přesto si myslím, že pokud zaměstnanec zaměstnavateli je užitečný tak nějaká agenda navíc mu nevadí
Není tady

Sice to už není moc k tématu, ale jsou pracovníci (nejen v jakékoliv účtárně), kteří se všeobecně nepředřou, ale to "nic" umějí dobře prodat a tvářit se jako uštvaná liška jim velmi jde.
Teď jsem "dolikvidovala" staré kopie dokladů z tátovi fabriky, ale jeden jsem si nechala... ten stojí za to.. paní "účetní" omlouvá svou neschopnost tím, že na ní jsou činěny přehnané nároky.. třeba že se po ni chce, aby neměla 60ti stránkovou sjetinu nespárovaných faktur, když je neuhrazených pouze pár faktur.. Ale je možné, že měl jen smůlu na blbky...
Není tady
holcina napsal(a):
Možná to je naivní, ale přesto si myslím, že pokud zaměstnanec zaměstnavateli je užitečný tak nějaká agenda navíc mu nevadí
z praxe neznám nikoho komu dal zaměstanavatel výpověď , protože měl exekuci. všichni odešli sami, protože se jim "nevyplatilo" pracovat.
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
z praxe neznám nikoho komu dal zaměstanavatel výpověď , protože měl exekuci. všichni odešli sami, protože se jim "nevyplatilo" pracovat.
To užje jiná. Ale vím, že kamarádka dělá účetní v jedné firmě a mají několik exekucí a nikdy nikoho nevyhodili kvůli exekucím
Není tady

holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
To užje jiná. Ale vím, že kamarádka dělá účetní v jedné firmě a mají několik exekucí a nikdy nikoho nevyhodili kvůli exekucím
...dneska je doba, kdy ti problémoví jedinci jsou první, jaká je nezaměstnanost víme
Není tady
holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
ale sám postižený to samozřejmě podá jinak 
Není tady
Mě přijde, že někteří chlapi ztratili soudnost.
Dneska jsem potkala kamarádku a říkala mi, že je těhotná a že na miminko bude sama. Ten její jí opustil s tím, že prý jak si dovolila otěhotnět a že to dítě určitě nebude jeho. A když mu řekla, že je jeho, že ho nepodvedla. Tak jí odpověděl, že k...a. A že se sejdou u soudu. A tam si nechá prokázat jestli je to dítě jeho. A to spolu chodili skoro šest let. A že jestli se prokáže, že to dítě je jeho, tak že prý nemá počítat s alimentama. A ještě jí řekl, ať táhne na potrat.
Není tady

topazio napsal(a):
Dneska jsem potkala kamarádku a říkala mi, že je těhotná a že na miminko bude sama. Ten její jí opustil s tím, že prý jak si dovolila otěhotnět a že to dítě určitě nebude jeho. A když mu řekla, že je jeho, že ho nepodvedla. Tak jí odpověděl, že k...a. A že se sejdou u soudu. A tam si nechá prokázat jestli je to dítě jeho. A to spolu chodili skoro šest let. A že jestli se prokáže, že to dítě je jeho, tak že prý nemá počítat s alimentama. A ještě jí řekl, ať táhne na potrat.
...po šesti letech to je fakt mazec, chlapi asi mají nějakou virovou nákazu neurvalosti - taky pozoruju kolem sebe zvláštní věci, který jsem dřív asi neviděla. Jsem ve věku kdy chlapi vyměnují svoje manželky za mladší modely a to co kolem toho předvádí a to množství kamarádek, které se s tím perou je až strašidelný
Není tady

topazio napsal(a):
Myslím,že pán,o kterém píšeš, ztratil něco úplně jiného...slušnost a úctu...možná to ani nikdy neměl,ale to potom nechápu tu ženu,která s ním byla 6 let 
Není tady
Oni se k sobě chovali úplně normálně. Dokonce mluvili i o svatbě. Jemu muselo rupnout v hlavě, jinak to nevidím. Nebo je zatím jiná ženská. Ona mi toho více neřekla. Byla z celé té situace velmi špatná.
Není tady

topazio napsal(a):
Oni se k sobě chovali úplně normálně. Dokonce mluvili i o svatbě. Jemu muselo rupnout v hlavě, jinak to nevidím. Nebo je zatím jiná ženská. Ona mi toho více neřekla. Byla z celé té situace velmi špatná.
No,třeba bude tvoje kamarádka jednou moc ráda,že se to stalo...pozná někoho jiného,lepšího 
Není tady

Topaz, to je šílené. Ale.. asi by to chtělo vidět z více stran.. Sice píšeš, že mluvili i o svatbě, ale mluvili i o dítěti, chránili se ? Nebyla to nějaká hloubá akce jen kamarádky ?
Teď by to chtělo jí hodně podržet... musí být hodně v šoku. Co bude dělat ? Dá to pryč ? Když on je hajzl, tak ať si aspoň řekne o peníze na potrat.. i kdyby nešla. Ať kašle na nějakou hrdost.
Není tady
Co mi říkala, tak miminko plánovali, plánovali i svatbu. Říkala mi, že si chtěli pořídit i větší byt.
Není tady

topazio napsal(a):
Co mi říkala, tak miminko plánovali, plánovali i svatbu. Říkala mi, že si chtěli pořídit i větší byt.
takže chlap se zalekl nebo si fakt narazil novou babu..
Není tady
Frigo napsal(a):
topazio napsal(a):
takže chlap se zalekl nebo si fakt narazil novou babu..
zajímalo by mě, co by o této situaci řekl ten dotyčný
. myslím, že jeho podání by bylo jiné
.
Není tady