Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#251 5. 4. 2011 9:36

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Matka 9 nezaopatřených dětí

morpheus napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Vzdyd takovy truhlar,klempir,elektrikar,zednik,pekar,pokryvac.......aj. jsou v nasem state hodne zadany.

Ano, nicmene dost blbe zaplaceny, leda tak na zivnost, ale to se moc lidem nechce, museli by si sami shanet zakazky, lenost pohodlnost a nejistota. Ty profese, o kerych pises se dovazi z ukrajiny, takze vse funguje jak ma.

Koho mám v okruhu známých s řemeslem... tak to nejsou žádní chudáci. wink Ne všichni mají živnosťák a vydělávají slušný peníze. Ukrajinu bych si nenechala šťourat v odpadu, to jsem si radši počkala na naše fachmany. wink Stačila mi položená dlažba v předsíni u kamarádky - byťák najal odborníky z bývalýho svazu a nějak jí to popraskalo, nebo co... ale to byl každopádně její problém, protože odborníci nerozuměli česky a byťák je rychle napodobil... dumbom

Není tady

#252 5. 4. 2011 10:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Zarazi me,ze ta pani s 9 detma,ktera ma 12 tisic na mesic si muze dovolit mit internet,kdyz davala prispevky do diskuse.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#253 5. 4. 2011 11:27

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

eremuruss napsal(a):

Zarazi me,ze ta pani s 9 detma,ktera ma 12 tisic na mesic si muze dovolit mit internet,kdyz davala prispevky do diskuse.

Free WiFi ? wink

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#254 5. 4. 2011 14:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

Prosimte  Modroocko, prestan tady nadavat na tu nebohou pani, ktera ma 9 deti. namir svou energii nekam jinam.

Je to proste profesionalni mama, ma svoje deti rada a ony maji radi ji. Troufam si tvrdit, ze jsou stastnejsi nez nejaky jedinacek milionare. Ale chybeji jim prachy i na to jidlo.

Alimenty z otcu nevyrazi, stat se na ni diva zhora, jeste ji skrtnul co se da. A mimochodem dote v decaku stoji taky penize , z nasich kapes. Asi 20000 mesicne

MMCH...jak vis, ze mit 9 deti bylo jeji rozhodnuti? Proc ne tech otcu? Proste otehotnela, casteji nez jine zeny a deti si nechala.

A ze dava detem spatnzy vzor, ze nechodi do prace? Copak ona nepracuje? Teda od zensky slyset, ze zena v domacnosti s kopou deti nepracuje a zaridila si pohodlny zivot....TO JE FAKT SILA....styrka

Porísm ťa, prestaň sa tu zastáať nezodpovednej ženskej, ktorá ako profesionálna matka vychováva ďalšiu armádu príživníčok. wink Určite sú celá rodina šťastní a vysmiati, že majú bez práce o zárobok postarané od blbcov, ktorí musia robiť a ešte okrem svojej rodiny živia aj ich... storstark Čo ty na takéto vety? Sú asi rovnako pravdepodobné ako tie tvoje... a všetci máme práco napísať tu svoj názor (ktorý určite vyplýva z rôzynch životných skúseností, veodmostí, zážitkov, výchovy, apod.)
Inak, ja som asi niekde uprostred, pani ani príliš neodsudzujem, ani ju neobdivujem ako "hrdinku všedných dní". Blesk nevzbudzuje práve dôveru a vyznenie článku tiež nie. Nie je to niečo ako "príbeh našej čitateľky" vo Vlaste alebo tak... ale otázka znie, nakoľko ona sama rozhodla o jeho finálnej podobe. Pani sa dostala do nepríjemnej situácie, určite nie bez vlastného prispenia. Mňa až tak nezaujíma, či jej dať peniaze alebo nie, resp. KDE ich vziať, ale ľudí, ktorí sa nad ňou dojímajú, ma láka opýtať sa: A kde etda vziať na výchovu ostatných detí? lebo ak dáme/dáte peniaze jej, tak asi treba dať aj ostatným, nie? Zrejme všetkým, ktorým štát "vzal" - alebo nie? A ak nie, tak podľa čoho dať peniaze alebo nedať? Podľa počtu detí (od 6 vyššie...)? Podľa dojímavosti osudu? Podľa hlasitosti plaču...? Podľa farby pleti? Alebo ...?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#255 5. 4. 2011 14:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

Modroočko, zapomínáš na skupinu obyvatel pro které je počeetí svaté, pokud je to tedy praktikující věřící člověk, ona se pak svým ideálům nezpronevěřila... jakpak se postavíš teď novému úhlu pohledu?

Zaráží mě tvoje jistota  a jednoznačnost. U tvoření dětí jsou vždy dva a ne vždy je to žena která početí může zabránit. Některé zdravotní důvody antiko kontraindikují.  Kde jáš zodpovědost těch  otců? Na mě jsi příliš kritická, aniž bys znala fakta. Vzala jsi vůbec v potaz, že média ti v podstatě předložila jen to co ona chtěla?

Tak tým sa o deti postará pánbožko, n´est-ce pas? Keď dá Pánboh kravu, dá aj pole... stolt Tí na to nepotrebujú štát a súcit ostatných... (Odhliadnuc od sviatosti manželskej, ktorú zjavne porušila rozvodom a druhým sobášom wink ...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#256 5. 4. 2011 14:41

majkafa
Host

Je pro mě velmi zajímavé sledovat, koho a jak zajímá tohle vlákno.
Zajímavá studie a u některých pro mě dost překvapivá, ať už pozitivně, nebo negativně.stolt

#257 5. 4. 2011 14:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Je pravdou, že já mám tři děti a připadám si někdy jak exot. Jak na mě lidi koukali, to je blázen, ona čeká třetí.. V dnešní době. No toje tedy frajerka.
Když jsem chodila na třídní schůzky, učitelky se ke mě chovali, jak kdybych byla něco méněcenného. tillfreds
Jo je blbá doba. Dřív měly 8 dětí, sice nic moc, děti chodili v teplákách do školy, ale nějak se to neřešilo jako ted.

Dřív ale fakt grunt uživil viac krkov. Dnes nie je grunt, nie sú polia, treba vzdelanie - a to je problém. stolt Inak - neidealizujme si to, najstaršie deti z mnohopočetných rodín odchádzali v 12-13 z domu za slúžky alebo do učenia k majstrovi a ani tie najmladšie nemali na ružiach ustlané. wink Mnohí hrdlačili za pár grošov, ženy robili práčky, muži pacholkov a pomocníkov. stolt Žiadna selanka, žiadna idylka... Netreba len pozerať Kristiána, ale aj čítať J. Š. Baara a tak...

Brita

Není tady

#258 5. 4. 2011 14:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Jinak jsem se setkávala spíš s odsouzením, že VŠ a dělá Uklizečku, no neskutečné, no...

Moudří vědí. Hlupáci mají akorát plno prázdných keců. stolt
Na tomto vlákně je to názorně vidět.
Who is who.

„Nesúďte, aby ste neboli súdení, neodsudzujte, aby ste neboli odsúdení, akou mierou budete vy merať, takou namerajú aj vám...“
Matúš, 7,1

Brita

Není tady

#259 5. 4. 2011 14:59

javena
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

dusička napsal(a):

Je pravdou, že já mám tři děti a připadám si někdy jak exot. Jak na mě lidi koukali, to je blázen, ona čeká třetí.. V dnešní době. No toje tedy frajerka.
Když jsem chodila na třídní schůzky, učitelky se ke mě chovali, jak kdybych byla něco méněcenného. tillfreds
Jo je blbá doba. Dřív měly 8 dětí, sice nic moc, děti chodili v teplákách do školy, ale nějak se to neřešilo jako ted.

Dřív ale fakt grunt uživil viac krkov. Dnes nie je grunt, nie sú polia, treba vzdelanie - a to je problém. stolt Inak - neidealizujme si to, najstaršie deti z mnohopočetných rodín odchádzali v 12-13 z domu za slúžky alebo do učenia k majstrovi a ani tie najmladšie nemali na ružiach ustlané. wink Mnohí hrdlačili za pár grošov, ženy robili práčky, muži pacholkov a pomocníkov. stolt Žiadna selanka, žiadna idylka... Netreba len pozerať Kristiána, ale aj čítať J. Š. Baara a tak...

Ale houby grunty... ne každej měl grunt, lidi nádeničili, dělali ve fabrikách... Babka z jedný srtrany prala lidem prádlo a žehlila, druhá šla za služku do Práglu, páč sice z vesnice, ale taky žádnej grunt...
Nikdo nezpochybňuje, že víc dětí víc stojí... ale kdybych dala svojí babce ty prachy, co mě pomalu nestačej na dvě děti, uživila by jich z toho šest a nemusela by prát/ sloužit... 
Tak bych řekla, že ti, co tu hulákaj, jak je nezodpovědný mít víc dětí si asi neuměj představit poděděný triko, život bez kabelovky, počítače pro každýho člena domácnosti, zimu na horách pro celou rodinu a podobný výdobytky, díky kterým o víc přicházíme... než nám vlastně dávají.
Píšeš nesuď, ať nejsi souzena... ale moc se toho nedržíš, Selimo... hmm

Není tady

#260 5. 4. 2011 15:00

majkafa
Host

Selima napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jinak jsem se setkávala spíš s odsouzením, že VŠ a dělá Uklizečku, no neskutečné, no...

Moudří vědí. Hlupáci mají akorát plno prázdných keců. stolt
Na tomto vlákně je to názorně vidět.
Who is who.

„Nesúďte, aby ste neboli súdení, neodsudzujte, aby ste neboli odsúdení, akou mierou budete vy merať, takou namerajú aj vám...“
Matúš, 7,1

A každý si z toho vezme to, co ho osloví. Neboť já jsem nejmenovala. smile
Moudří to, že jsou moudří, nu a hlupáci tam uvidí sebe. stolt
Takže jestli jsou všichni moudří, hlupáka v mých slovech nikdo neuvidí. stolt

My se totiž každý "soudíme" sám. stolt

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 15:02)

#261 5. 4. 2011 15:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, snažím sa... zatiaľ ma až tak netrápi ani tá pani, ani názory na ňu, neprežívam to. Podedené tričko som nosievala celé detstvo, až na svetlé výnimky wink - socík tiež nebol prechádzka ružovou záhradou. A nemyslím si ani, že by materiálne statky boli to najdôležitejšie v živote jednotlivca alebo rodiny. Ale dnes v SR ( a u vás to asi nebude oveľa lepšie) nie je sranda ani dať vyučiť 9 detí - a vovovo tom to je. hmm Dobrého - a hlavne ochotného - remeselníka pomaly budeme zlatom vyvažovať, ale tu mám proste pochybnosti, že sa tie deti aspoň šikovne vyučia. sad
A tá pani je určite v neľahkej situácii - ktorá úzko súvisí s politikou štátu, štátnou pokladnicou a ekonomikou - ale tak nejako mám stále pocit, že na rozdiel od vyplavených ľudí alebo obetí nehôd ona akosi MOHLA TUŠIŤ, že problémy klopú na dvere. stolt Ale neodsudzuje ju, len ma asi viac dojímajú jednak jej deti a ich ďalšie osudy, druhak iné rodiny (jedno, či úplné alebo neúplné), ktoré často postihli fakt nepredvídateľné katastrofy. yikes Proste ja to mám trochu upravené: Pomôž si, človeče (alebo aspoň prejav snahu) a aj ja ti rada pomôžem. wink Mmch, poznám samoživiteľky (a dvoch mužov-samoživiteľov), čo museli dať dvojročné decko do jaslí, lebo im nič iné neostávalo a ani im nenapadlo obracať sa na štát, Nový čas, Blesk, TV Nova, apod. Tých okrem súcitu aj obdivujem... BI. godlike
A opakujem - štát BY MAL pomáhať rodinám v núdzi, ale treba potom stanoviť nejaké kritériá, limity, apod. Ja osobne by som ako kritérium stanovila aj to, nakoľko je dotyčný/á ochotný/á sám/sama priložiť nejako ruku k dielu, resp. aké má návrhy na riešenie situácie. wink

Brita

Není tady

#262 5. 4. 2011 15:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Erem, paní určitě nemá jenom 12.000 Kč, protože jenom její částka živobytí je cca 20.000 Kč!
Jednou jsme si dali práci spočítali jsme kolik bylo vyplaceno jedné,ne až tak početné rodině, na dávkách za tuším 10 let. bylo to přes 2.500.000 Kč. A to byly jenom dávky sociální péče, navíc ta rodina pobírala ještě rodičák, přídavky, sociální příplatek a příspěvek na bydlení.

Není tady

#263 5. 4. 2011 16:53

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Selima napsal(a):

Porísm ťa, prestaň sa tu zastáať nezodpovednej ženskej, ktorá ako profesionálna matka vychováva ďalšiu armádu príživníčok. wink Určite sú celá rodina šťastní a vysmiati, že majú bez práce o zárobok postarané od blbcov, ktorí musia robiť a ešte okrem svojej rodiny živia aj ich... storstark Čo ty na takéto vety? Sú asi rovnako pravdepodobné ako tie tvoje... a všetci máme práco napísať tu svoj názor (ktorý určite vyplýva z rôzynch životných skúseností, veodmostí, zážitkov, výchovy, apod.)
Inak, ja som asi niekde uprostred, pani ani príliš neodsudzujem, ani ju neobdivujem ako "hrdinku všedných dní". Blesk nevzbudzuje práve dôveru a vyznenie článku tiež nie. Nie je to niečo ako "príbeh našej čitateľky" vo Vlaste alebo tak... ale otázka znie, nakoľko ona sama rozhodla o jeho finálnej podobe. Pani sa dostala do nepríjemnej situácie, určite nie bez vlastného prispenia. Mňa až tak nezaujíma, či jej dať peniaze alebo nie, resp. KDE ich vziať, ale ľudí, ktorí sa nad ňou dojímajú, ma láka opýtať sa: A kde etda vziať na výchovu ostatných detí? lebo ak dáme/dáte peniaze jej, tak asi treba dať aj ostatným, nie? Zrejme všetkým, ktorým štát "vzal" - alebo nie? A ak nie, tak podľa čoho dať peniaze alebo nedať? Podľa počtu detí (od 6 vyššie...)? Podľa dojímavosti osudu? Podľa hlasitosti plaču...? Podľa farby pleti? Alebo ...?

Ja to zkratim

Ta pani ma proste 9 deti, otcove se nestaraji a ignoruji je a ona je ve srabu. Nadavat ji a jejim detem ze jsou *armada prizivniku* je tupost. Nemaji poenize, rpptoze  existuje spousta lidi jako ty a modroocko, kteri do ni jeste kopou a povazuji ji za prizivnici, vysmatou a se spoooooooustou penez.
Stat ji podle meho pomoct musi.

Kdyby pracovala jako ucitelka ve skolce a mela na starost treba 6 deti, tak by dostala (nebo 9)
plat a pritom by s nimi byla jen 8 hodin. Tahle pani paracuje TAKY. Copak to nechapete?  Proc ji urazite?
Ja mam proste na prizivniky jiny nazor.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#264 5. 4. 2011 18:08

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Selima napsal(a):

Ja to zkratim

Ta pani ma proste 9 deti, otcove se nestaraji a ignoruji je a ona je ve srabu. Nadavat ji a jejim detem ze jsou *armada prizivniku* je tupost. Nemaji poenize, rpptoze  existuje spousta lidi jako ty a modroocko, kteri do ni jeste kopou a povazuji ji za prizivnici, vysmatou a se spoooooooustou penez.

Kdyby pracovala jako ucitelka ve skolce a mela na starost treba 6 deti, tak by dostala (nebo 9)
plat a pritom by s nimi byla jen 8 hodin. Tahle pani paracuje TAKY. Copak to nechapete?  Proc ji urazite?
Ja mam proste na prizivniky jiny nazor.

Myslím si, Sahleb, že stát nemá možnost jí pomoci, protože se řídí přijatými zákony. To, že je v takových problémech, je její soukromá záležitost, kterou si musí vyřídit sama, protože je svéprávná.
Není nejmenší důvod ji litovat, ale není také nejmenší důvod ji nadávat - je to prostě její věc.
To, že nemá peníze nezapříčinila ani Selima, ani Modroočka a nezdá se mi, že by do ní jedna nebo druhá kopaly - zklidni vášně.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#265 5. 4. 2011 18:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tahle matka 9ti dětí je prostě jaká je. Tady už soudruzi z eNDéeR udělali chybu. Tady se už s ní ani s těmi dětmi nedá nic dělat, narodily se, jsou tu, tečka.
Kecy o matčině nezodpovědnosti nic nevyřeší a se stávající situací nemají v podstatě nic společného.
Nakonec houby víme, nikdo z nás jí u toho nesvítil a do hlavy jí taky nevlezeme.
Ona třeba na rozdíl od většiny z nás upřednostňuje rození dětí před karierou, dar života bere za nedotknutelný. Takže na rozdíl od nás má v podstatě mravní kodex daleko výš než my! Má ho tam, kam jí ho dala příroda a ne tam, kam jsme si ho posadili my sami " vzájmu civilizace".

Nicméně, pokud jí stát nepomůže, z těch dětí bude dalších 9 nositelů její teorie o tom, že starat se má jen stát, oni ne.
A budeme v pytli všici stolt

Pokud jí pomůže a její děti budou mít šanci na vzdělání, aby mohly získat i jiné názory, naučit se jiné vzorce chování, tak máme všichni šanci, že časem nepřibyde dalších 9 "příživníků", ale i nějaký ten nový daňový poplatník.
Že je to nejistá investice do budoucna?
Nu, to je.
No a co není?

Navíc v případě "neinvestování" vůbec, je tu jasná jistota.
Nakonec jak tohle funguje přece dobře známe: takhle stát "neinvestuje" už desítky let do takzvaných "nepřízpusobivých" menšin. Jak to s nimi vypadá, to vidíme kolem sebe. Mají problém se o sebe postarat, i když chtějí, natož když nechtějí.

A my s tím  nic nenaděláme. Jen strkáme hlavu do písku a pokřikujeme.

Nu a chtít po někom, kdo se stará o děti i když po svém, ale stará, aby chodil do práce, když jich má 9 - a to i v případě, že starší pomáhají s mladšími, vymýšlet noční směnu ap, to já osobně považuji za slaboduchost.

Až já budu předsedkyní vlády - Morphe budeš můj první náměstek? - tak to první, co udělám bude, že každá matka, která se bude DOBŘE starat o své děti (minimálně 3), dostane nikoliv almužnu, které se říká rodičkovský příspěvek, ale přímo státní PLAT.
A kde na to vezmu - zeptal by se určitě Petr - no přesně tam, kde psala haeil.
Je to jednoduchý jako facka.

Takže nebuďte závistivé a neberte tam, kde stejně nic není smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#266 5. 4. 2011 19:08

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

sahleb napsal(a):

A proč ? Stát ji neoplodnil, nenese odpovědnost za jednání té ženy. Ta je přece svéprávná, měla zvážit své možnosti,jestli se o ně dokáže postarat,když zůstane sama. Jiná situace by nastala v případě,že by ovdověla. To bych pak s tímto názorem souhlasila. O vdovy a sirotky se postarat...

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#267 5. 4. 2011 20:18

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Mě by zajímalo, jestli ti, kdo tady hlásají, že jí stát pomáhat nemá, protože se do těch potíží dostala vlastní vinou, mají tento přístup jen k mnohonásobným matkám, nebo obecně ke všem lidem, kteří se ocitnou v nouzi nebo nepříjemné situaci vlastním přičiněním?

Už jsem tu zmiňovala zdravotní péči hrazenou z veřejných prostředků pro ty, kteří si nemoc/úraz způsobí vlastní neopatrností/rozežraností/neschopností si něco odpusit, další příklad je podpora v nezaměstnanosti pro ty, kteří dali sami výpověď nebo o práci přišli vlastní vinou, či jsou nezaměstnatelní protože studovali zcela nepoužitelné obory (taky bezpochyby jejich vina, že). Zkrátka stát už z principu do značné míry pomáhá tam, kde se člověk ocitne v nouzi, byť by si za to mohl sám. To byste chtěli zrušit plošně, nebo jen máte spadeno na početné rodiny či etnické menšiny?

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#268 5. 4. 2011 20:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

rejka napsal(a):

sahleb napsal(a):

A proč ? Stát ji neoplodnil, nenese odpovědnost za jednání té ženy. Ta je přece svéprávná, měla zvážit své možnosti,jestli se o ně dokáže postarat,když zůstane sama. Jiná situace by nastala v případě,že by ovdověla. To bych pak s tímto názorem souhlasila. O vdovy a sirotky se postarat...

Jezisikriste! fakt vas to bavi jeste do ni furt dokola kopat? Citite se dobre?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#269 5. 4. 2011 20:24

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Tak to vezměme finančně, pokud vám jde o ty peníze daňových poplatníků. Pokud jí stát nepomůže, klidně může šoupnout všechny děti do ústavu. Náklady na péči o jedno dítě v ústavní péči činily v roce 2004 250 000,- ročně, dnes to bude nepochybně spíš víc než míň. Tak si to vynásobte počtem dětí a srovnejte s částkou, kterou do nich stát investuje, bude-li určitou podporu posílat přímo matce a děti zůstanou u ní.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#270 5. 4. 2011 21:03

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Ronja napsal(a):

Tak to vezměme finančně, pokud vám jde o ty peníze daňových poplatníků. Pokud jí stát nepomůže, klidně může šoupnout všechny děti do ústavu. Náklady na péči o jedno dítě v ústavní péči činily v roce 2004 250 000,- ročně, dnes to bude nepochybně spíš víc než míň. Tak si to vynásobte počtem dětí a srovnejte s částkou, kterou do nich stát investuje, bude-li určitou podporu posílat přímo matce a děti zůstanou u ní.

pokud budou v ústavu, tak je velký předpoklad, že se něčím vyučí! doma bohužel nikoliv, hned po ukončení ZŠ se budou evidovat na ÚP .

Není tady

#271 6. 4. 2011 0:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

aprill napsal(a):

pokud budou v ústavu, tak je velký předpoklad, že se něčím vyučí! doma bohužel nikoliv, hned po ukončení ZŠ se budou evidovat na ÚP .

Můžeš mi vysvětlit, milá aprill, na základě ČEHO tady tvrdíš, že děti té paní se automaticky ihned po ukončení ZŠ budou evidovat na ÚP?!? Jestli jsi pozorně četla, tak víš, že starší děti řádně navštěvují učiliště. Nevím, proč tady píšeš svoje nepodložené domněnky ve smyslu, že těm dětem by bylo v ústavu lépe, nežli doma dumbom

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#272 6. 4. 2011 5:44

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

aprill napsal(a):

Můžeš mi vysvětlit, milá aprill, na základě ČEHO tady tvrdíš, že děti té paní se automaticky ihned po ukončení ZŠ budou evidovat na ÚP?!? Jestli jsi pozorně četla, tak víš, že starší děti řádně navštěvují učiliště. Nevím, proč tady píšeš svoje nepodložené domněnky ve smyslu, že těm dětem by bylo v ústavu lépe, nežli doma dumbom

kiaro, mohla by jsi zvýraznit, kde jsem napsala, že se budou mít lépe v ústavu než doma!?
bohužel je to tak, ale i studium na odborné škole je pro rodinu (nejen hodně sociálně slabou) zátěží. v mnoha případech musí  děti do školy dojíždět ( výdaje za dopravu) a dále si musí koupit učebnice a "ochranné pomůcky" ( taky docela velká částka) a proto většina dětí ze slabých rodin po ukončení ZŠ na učňák nastoupí, ale málokdy dokončí.

a kde jsi ty přišla na to, že děti výše uvedené paní navštěvují učiliště řádně? usuzuješ to z toho, že to matka napsala? pro ní může být řádně i jednou měsíčně!

Není tady

#273 6. 4. 2011 6:21

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Ronja napsal(a):

Mě by zajímalo, jestli ti, kdo tady hlásají, že jí stát pomáhat nemá, protože se do těch potíží dostala vlastní vinou, mají tento přístup jen k mnohonásobným matkám, nebo obecně ke všem lidem, kteří se ocitnou v nouzi nebo nepříjemné situaci vlastním přičiněním?

Už jsem tu zmiňovala zdravotní péči hrazenou z veřejných prostředků pro ty, kteří si nemoc/úraz způsobí vlastní neopatrností/rozežraností/neschopností si něco odpusit, další příklad je podpora v nezaměstnanosti pro ty, kteří dali sami výpověď nebo o práci přišli vlastní vinou, či jsou nezaměstnatelní protože studovali zcela nepoužitelné obory (taky bezpochyby jejich vina, že). Zkrátka stát už z principu do značné míry pomáhá tam, kde se člověk ocitne v nouzi, byť by si za to mohl sám. To byste chtěli zrušit plošně, nebo jen máte spadeno na početné rodiny či etnické menšiny?

Tady se nejedná o plané úvahy, jestli jí stát pomáhat má nebo nemá, ale že ji stát, vzhledem k platným zákonům, pomáhat víc, než jí pomáhá, nemůže, protože by porušoval zákony. Stát má poloprázdnou pokladnici a pomoc potřebným tímto způsobem omezil - TEČKA.
Pokud jí někdo lituje, tak je řešení, že ji bude každý měsíc přispívat ze svého rodinného rozpočtu, pokud má pokladnu plnější, než má stát.

Upravil(a) Vějířovka (6. 4. 2011 6:28)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#274 6. 4. 2011 6:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Erem, paní určitě nemá jenom 12.000 Kč, protože jenom její částka živobytí je cca 20.000 Kč!
Jednou jsme si dali práci spočítali jsme kolik bylo vyplaceno jedné,ne až tak početné rodině, na dávkách za tuším 10 let. bylo to přes 2.500.000 Kč. A to byly jenom dávky sociální péče, navíc ta rodina pobírala ještě rodičák, přídavky, sociální příplatek a příspěvek na bydlení.

Jasne,ale ta pani pise,ze po zruseni socialniho prispevku se dostala ma castku 12 tisic.Me se to zda taky hodne malo.No nevim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#275 6. 4. 2011 6:34

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

April znam spoustu rodin,kde dite nedokoncilo ani ucnak.V jednom pripade je to dokonce dite ucitelu,kdy dite studovalo dopravni skolu a nedokoncilo a radci slo makat k zednikum.
Takze ne vzdy jsou to nez deti se spatnych rodin.Dnes je to snad hitem,ze dite skolu nedokonci.Nepamatuji si,ze nekdo z me generace se alespon nevyucil.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí