Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#226 4. 4. 2011 22:14

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Matka 9 nezaopatřených dětí

morpheus napsal(a):

All : Co citite k te zene ?
1. Je vam lhostejna, je to jeji vec, nemela ty deticky nasekat.
2. Neni vam lhostejna, citite s ni a rady by jste pomohly
3. Nevite, vas se to netyka, je to jen clanek v novinach, ani nevite, zda je to pravda.

Muluju anketky, ktere sam vymyslim.

Pouziju Majkafino who is who, libi se mi to smile Prosim o pokud mozno uprimne odpovedi, jinak si budu myslet, ze o problemu dokazete jen zvanit a pujdu si na moje vysmate vlakno smile

4.Nejde mi dohlavy,že má tolika děti, říká se neodsuzuj,nikdo nevidí,jak žije, je tojejí věc,kolik má dětí.
Nemůžu pomoc, mám své děti a své starosti. Je to článek v novinách, pravda může to být a je.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#227 4. 4. 2011 22:15

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

A pak se taky může stát, že pokud to matka nebude zvládat a sociálka nazná, že pro děti je tento stav nevyhovující, skončí děti v dětském domově. Což je dost drsný, ale i to se stává.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#228 4. 4. 2011 22:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

A pak se taky může stát, že pokud to matka nebude zvládat a sociálka nazná, že pro děti je tento stav nevyhovující, skončí děti v dětském domově. Což je dost drsný, ale i to se stává.

a co je lepší dětský domov nebo matka?
Vždyt to dětských domovů se taky dávaj prachy, tak dítě jako dítě ne?

Není tady

#229 4. 4. 2011 22:18

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Majkafa : Jenze ja to aspon netajim a netutlam na BBN. Vsicki vedi, jaky jsem dement a ja jim prikyvuju tongue Ale Ty by jsi se nad sebou zamyslet. Aspon ze vim, jaka muze s nejvetsi pravdepodobnosti byt  Tvoje odpoved v ankete tongue Proste nezajem, z ciziho krev netece a jednou Ti reknu do oci, co si o Tobe myslim, tomu ver wink

Javena : Sikovna holka smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#230 4. 4. 2011 22:19

morpheus
Babinet Klub
Web

dusička napsal(a):

morpheus napsal(a):

All : Co citite k te zene ?
1. Je vam lhostejna, je to jeji vec, nemela ty deticky nasekat.
2. Neni vam lhostejna, citite s ni a rady by jste pomohly
3. Nevite, vas se to netyka, je to jen clanek v novinach, ani nevite, zda je to pravda.

Muluju anketky, ktere sam vymyslim.

Pouziju Majkafino who is who, libi se mi to smile Prosim o pokud mozno uprimne odpovedi, jinak si budu myslet, ze o problemu dokazete jen zvanit a pujdu si na moje vysmate vlakno smile

4.Nejde mi dohlavy,že má tolika děti, říká se neodsuzuj,nikdo nevidí,jak žije, je tojejí věc,kolik má dětí.
Nemůžu pomoc, mám své děti a své starosti. Je to článek v novinách, pravda může to být a je.

Dalsi, ktera si NEVSIMLA, ze tam jsou jen 3 body sad Ja tomu nerozumim, vy si snad ze me delate prcu grater

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#231 4. 4. 2011 22:22

morpheus
Babinet Klub
Web

dusička napsal(a):

Tady nejde o to zda muzes, ale jak velke srdce mas smile Uz jen to, ze bys rada, uz to je neco. Znamenalo by to, ze nemyslis, jen na sebe, coz jsi i vlastne i neprimo potvrdila smile

Není tady

#232 4. 4. 2011 22:22

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Morfe - říkal si,že je vždycky víc možností va

Není tady

#233 4. 4. 2011 22:23

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Tuž Morpfe, abys neřekl, tak za mě bod 3) - i když taky to není doslovně, co si myslím, ale je to nejblíž smile

Není tady

#234 4. 4. 2011 22:24

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ne, ne, to bude povahou. lol Máme s dušinou svojí hlavu a víme to všechno líp nez druhý... takže není přece možný, aby zrovna morf vybral odpovědi...
Doufám duší, že jsem se tě nějak nedotkla... ale když jsi elegantně obešla morfovu anketu jako já, hned jsem si řekla - jo, to se morf přepočítal, že nám budou stačit zrovna jeho možnosti... tongue

Není tady

#235 4. 4. 2011 22:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Ne, ne, to bude povahou. lol Máme s dušinou svojí hlavu a víme to všechno líp nez druhý... takže není přece možný, aby zrovna morf vybral odpovědi...
Doufám duší, že jsem se tě nějak nedotkla... ale když jsi elegantně obešla morfovu anketu jako já, hned jsem si řekla - jo, to se morf přepočítal, že nám budou stačit zrovna jeho možnosti... tongue

tak tak Javeno - přesně tak pussa stolt
a říkala jsem si, a zrovna nebudu odpovídat, když mi někdo nakáže lol

Upravil(a) dusička (4. 4. 2011 22:25)

Není tady

#236 4. 4. 2011 22:30

javena
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

javena napsal(a):

tak tak Javeno - přesně tak pussa stolt
a říkala jsem si, a zrovna nebudu odpovídat, když mi někdo nakáže lol

Jako... tohle mi taky proběhlo hlavou... wink
Ale zas mi to nohu neurve, ne...
lol Tak já jim ty papíry teda vyplním... dyž jim o nás tak déé... dumbom

Není tady

#237 4. 4. 2011 22:31

morpheus
Babinet Klub
Web

dusička napsal(a):

Morfe - říkal si,že je vždycky víc možností va

Kuwa Dusi sad Ja vim, ze v zivote je minimalne dve ( slovy 2 ) moznosti, ale v moji ankete jsou a nadale budou jen tri ( slovy 3 ) V zivote muze byt milion moznosti, ale ted prosim respektujte, ze jsou jen ty pitome tri. Mno, holciny, zatim jste velice neutralni, ono se rika, zlata stredni cesta tongue
Nevite nahodou mi nekdo rozumne vysvetlit, proc Morpheus najde pokazde novou, peknou zabavu ? Ono toto neni ani tak Morfova prca, protoze u cteni nekterych prispevku mi je velmi smutno, spis jde o to, ze se o neco SPOLECNE pokusime a uvidime, kam se to dotahne. Jste pro ?

Javena + Dusicka : No jiste, ja vim, ze vy jste inteligetni babenky a moje anketa je na houby, ale presto, zkusme to respektovat. ja si vybral dvojku, jenze zatim nevim jak na to sad Jo a priste to teda s Vama dvema budu osobne konzultovat v SZ, souhlas ? tongue

Upravil(a) morpheus (4. 4. 2011 22:31)

Není tady

#238 4. 4. 2011 22:40

javena
♥♥♥♥♥♥-

No, já jsem diplomat... tak nějak od přírody. Ale hele, jestli pomoci, tak jesle, školka, práce či brigáda, brigáda pro starší děti... vymahatelnost dlužného výživného... levný bydlení odpovídajících rozměrů a dejme tomu mimořádná dávka hmotný nouze. Dál je to na mamince, to se nedá nic dělat. Taky nejsem pro natažený ruce...
Pomoci jí osobně nemůžu, takže tuhle variantu vybrat by bylo lživé a populistické... živím svoje děti a manžel mi dluží alementy. Teď jsem musela být déle doma, takže ještěže už se ta tráva zelená. tongue
A lhostejný mi to až tak není, protože díky výše psanému... kupte si zítřejší tisk... tongue
Ne, to odlehčuju. Není mi to lhostejné protože je jednoduchý sjet až na dno. Vyhrabat se z bahna je ale už o dost těžší.
Tož tak. wink

Není tady

#239 4. 4. 2011 22:58

Paila
♥♥♥♥---

javena napsal(a):

Má roční dítě, kam s ním, aby mohla do práce?
Tady nikdo nemluví až tak o tom, že by se jí mělo dát tak 50 000,- na měsíc... Proč by jí ale někdo ze sociálky nemohl pomoci sehnat práci, zajistit místo v jeslích, když je doma, nejspíš nemá ani děti umístěné ve školce, když je nával...
Moje kolegyně měla taky manžela, co dlouhodobě neplatil na dceru. Koncem měsíce jedly kolínka s kečupem a holka neměla ani obědy ve škole, protože občas nezbylo na zaplacení. Kolikrát nemohla se třídou na výlet, kroužky žádný... a tak... Z toho je mi blivno. Děti za rodiče nemůžou.
Proč tady nefunguje prevence... Já nepopírám, že děti lidí, co žijou z dávek nemají jaksi motivaci jít vydělávat a mohou převzít postoj rodičů... tak ale právě proto by bylo dobrý pracovat s těmi dětmi. Vytipovat jim kroužek či nějakou alternativu (nízkoprahový kluby a tak..), pomoci rodičům... s prací, nějaké kurzy ke zvýšení kvalifikace...
Jo, kdyby pak paní řekla, to nejde, já bych radši prachy, tak neřeknu. wink

Právě, že paní to opakovaně řekla, že se jí nemá kdo postarat ani o to nejmladší dítě, takže pracovat nebude a oni nechce poslat 15-tiletou a 17-tiletou na brigádu, protože se o ně má postarat stát .
Když se jí navrhlo, aby jí nejstarší dcery hlídaly alespoň na pár hodin denně děti, aby ona mohla do práce, tak prohlásila, že přece nebude své děti obtěžovat hlídáním. 
Taky by klidně mohla na noční, to většinou děti spí, takže by se moc nenahlídaly a paní by si pak zdřímla dopoledne v dobu, kdy jí spí děti.

Ve stručnosti, kdokoli jí nabídl jakokoli možnost pracovat, mimo domácí péči o děti, tak to razantně odmítla. Paní má internet doma a dokonce notebook s wifi, protože se "pochlubila", že právě sedí na své záhradce a přitom odepisuje. 
Ta paní byla několik dní v podstatě od rána do večera na diskusi blesku, takže kdyby svou energii využila na hledání práce, připadně našla nějakou práci, kterou lze dělat přes internet z domu, udělala by líp.
Když se mohla několik dní s dětmi za zády dohadovat s lidmi přes diskusi blesku, klidně by zvládla i nějaké zpracovávání online databáse anebo něco tomu podobného.

No, kdyby chtěla, tak to řešení najde.

Není tady

#240 4. 4. 2011 23:00

morpheus
Babinet Klub
Web

javena napsal(a):

No, já jsem diplomat... tak nějak od přírody. Ale hele, jestli pomoci, tak jesle, školka, práce či brigáda, brigáda pro starší děti... vymahatelnost dlužného výživného... levný bydlení odpovídajících rozměrů a dejme tomu mimořádná dávka hmotný nouze. Dál je to na mamince, to se nedá nic dělat. Taky nejsem pro natažený ruce...
Pomoci jí osobně nemůžu, takže tuhle variantu vybrat by bylo lživé a populistické... živím svoje děti a manžel mi dluží alementy. Teď jsem musela být déle doma, takže ještěže už se ta tráva zelená. tongue
A lhostejný mi to až tak není, protože díky výše psanému... kupte si zítřejší tisk... tongue
Ne, to odlehčuju. Není mi to lhostejné protože je jednoduchý sjet až na dno. Vyhrabat se z bahna je ale už o dost těžší.
Tož tak. wink

Tak nejak... ja bych pomohl, ale pokud je to aspon z casti tak, jak pise Paila v poslednim prispevku, tak ta pani je teda docela zvlastni typ cloveka... nevim, co k tomu dodat

Není tady

#241 4. 4. 2011 23:09

javena
♥♥♥♥♥♥-

Pailo... i když beru ty argumenty a vím, že spousta lidí to tak má, že by jen brala... byla to ta paní v tý diskusi... wink Já když pročítám diskuse pod bleskem, novinkama a jiné... Kde bereš jistotu, že to byla ona.
Třeba pod dvěma událostma popsanýma v Blesku, které se staly mým přátelům a vdruhém případě sousedům mých přátel, jsem četla na diskusi úděsný výmysly a mimochodem od lidí, co o tom zaručeně vědí, protože je znali... tam tedy už nemohl diskutovat hlavní aktér, takže to musel být někdo známý... a v druhém případě přítel rodiny... a zrovna u toho druhého blesk informoval mylně a poopravoval svou pravdu, páč se unáhlil, což přítel rodiny pak lehce neustál... wink

Upravil(a) javena (4. 4. 2011 23:13)

Není tady

#242 5. 4. 2011 4:57

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Dala jsem si práci a početla si v diskuzi k inkriminovanému článku.
Jak se to říká? Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody
Jedna z perel-
sousedi me mlatili deti a hlavne je vyuzivali na praci,aby oni si mohli uzivat s milenkama.taky me deti nechtely vydavat,proto byli vysetrovani policii.nejdrive si zjistete jak vse bylo a pak druhe odsuzujte.sousedova dcera vytunelovala podnik a ted pujde sedet a me deti zavidi.
veverka3824. 03. 2011 08:35
Sousedi měli její děti v držení na nucené práce nebo co?
http://www.blesk.cz/diskuse/102255/32
Tady je možno si počíst.
To, že u nás nefunguje sociální systém a výživné je takřka nevymahatelné, to je jedna věc.
To, že tahle matka si za svoji situaci může sama, a jaká jsou její myšlenkové pochody, to je věc druhá.
Její projevy jsou víc než jasné. A většina tamních diskutujících to vidí stejně jako já.
A nebaštím to, že to určitě píše někdo jiný, ne ona. A tady Blesk nic nepoopravuje. Jen stáhl diskuzi k jinému článku o této matce, ti, co ji tam četli, se k tomu vyjádřili. Projevy té matky se Blesku asi vymkly z rukou a ukázalo se, že matka není takový anděl.

Jo a jak tady někdo napsal, že můj postoj je - co si to ta baba dovolila. Ano, co si dovolila připravit svým dětem.
Možná by nebylo od věci zajet za ní osobně, podiskutovat s ní, reálně a pak by možná sklaplo.
Co by o ní řeklo okolí, že je příkladná matka, která svojí naivitou k devíti dětem přišla jako slepý k houslím?
Dětem se pomoct musí, ale k materiální pomoci taky dobrým příkladem, aby nešly ve šlépějích své matky a otců.

Upravil(a) Modroočka (5. 4. 2011 5:03)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#243 5. 4. 2011 6:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tak za mě, samozřejmě že mi to není lhostejný.
Není mi lhostejný ani to, že je malá porodnost, ale pro porodnost se nic nedělá. Proč zkrouhli rodičovský příspěvek? Proč nejsou přídavky na děti dosažitelné pro víc lidí. Já třeba makám jen já, vyživuju tři děti, ale protože máme nad životní minimum, nemám na něj nárok.
Proč už není sociální příplatek? Jasně, hlavně kvůli nepřizpůsobivé menšině, který si nasekaj děti, který pak neposílaj do školy a jsou od mala díky rodičům problémový.
Vždyt -třeba poplatky u doktorů zavedli i pro děti (naštěstí je zrušili).
Myslím,že by i stát měl něco dělat pro děti. Vždyt budoucnu to budou oni, kteří budou pracovat na důchody (proto se ted mluví,že na důchody nebude, protože je malá porodnost).
Myslím si, že základem státu je rodina (i to jsme se učili) a tak by stát ji měl nějak podporovat
Copak je to zadarmo dávat peníze na děti? Ano jasně, matky a otcové je chtěj, tak at se staraj. Platit školy, platit všechno.
Vůči bezdětným je to nespravedlivé.
Ale vždyt se stejně platí vysoké daně a ty jdou pak na opravu stíhaček (pro mě tedy nedůležité)

O mámě z Blesku se nebudu vyjadřovat, neznám jí, jen už v prvnímpříspěvku jsem psala,že mi rozum nebere, proč má v dnešní zlé době tolik děti. Ale odsuzovat jí nebudu, říká se,nikoho neodsuzuj.

Takže MOrfe, zklamu  Tě, ale moc blbé odpovědi 1.2.3. Nemůžu odpovědět ani na jednu. stolt

Není tady

#244 5. 4. 2011 7:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Viděli jste Výměnu manželek? Jak tam taky měla jednou osm děti? Rozum mi to sice nebral, ale byli čistý, doma pořádek. Jen třeba kvůli penězům nechala 4měsíční mimino doma ?

Není tady

#245 5. 4. 2011 7:55

agewa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Tož tak. wink

to paní nepotřebuje, protože nájem neplatí.

Není tady

#246 5. 4. 2011 7:56

agewa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Tož tak. wink

to paní rezolutně odmítla.

Není tady

#247 5. 4. 2011 7:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jaktože neplatí nájem va

Není tady

#248 5. 4. 2011 8:33

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

No dobře, agewo, tak budou ty děti mít "jenom" učňák a znamená to snad, že "jenom" s výučním listem budou méně platnými členy naší společnosti?
Nehledě na to, že dnes si je schopen šikovný řemeslník vydělat téměř víc, než středoškolák - úředník v kanceláři smile

Myslim si,ze lide s vyucnim listem jsou v soucasne dobe potrebnejsi nez nejaky urednik.Vzdyd takovy truhlar,klempir,elektrikar,zednik,pekar,pokryvac.......aj. jsou v nasem state hodne zadany.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#249 5. 4. 2011 8:58

javena
♥♥♥♥♥♥-

Agewo, neplatí ho teď, nebo ho neplatila nikdy?

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-novin … ahaji.html

Zvlášť mě zaujala pasáž "Vaši čtenáři.... wink

Upravil(a) javena (5. 4. 2011 8:59)

Není tady

#250 5. 4. 2011 9:21

morpheus
Babinet Klub
Web

eremuruss napsal(a):

Vzdyd takovy truhlar,klempir,elektrikar,zednik,pekar,pokryvac.......aj. jsou v nasem state hodne zadany.

Ano, nicmene dost blbe zaplaceny, leda tak na zivnost, ale to se moc lidem nechce, museli by si sami shanet zakazky, lenost pohodlnost a nejistota. Ty profese, o kerych pises se dovazi z ukrajiny, takze vse funguje jak ma.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí