Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 4. 2011 10:19

Paila
♥♥♥♥---

Matka 9 nezaopatřených dětí

Dobrý den dámy, vzhledem k tomu, že většina z nás jsou ženy a dokone i matky a některé i samoživitelky, zajímá mě váš názor na matku 9 nezaopatřených dětí viz
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-novin … ahaji.html
http://www.rodina.cz/nazor14851349.htm

Děkuji

Není tady

#2 1. 4. 2011 10:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Matka 9 nezaopatřených dětí

Taky bych chtěla mít hodně dětí a víš proč je nemám? Protože jsem soudná a vím,že bych tolik dětí neuživila, ani kdybych nebyla samoživitelka.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 1. 4. 2011 11:10

Paila
♥♥♥♥---

dusička napsal(a):

Taky bych chtěla mít hodně dětí a víš proč je nemám? Protože jsem soudná a vím,že bych tolik dětí neuživila, ani kdybych nebyla samoživitelka.

Taky mám ten názor, četla jsem diskuzi v blesku a zvedá se mi z téhle paní žaludek.
Nejen, že si nechá nezodpovědně udělat 9 dětí (údajně má 10, ale nejstařší syn je již plnoletý) a přitom je sama bez manžela, bez partnera, ale ještě má tu drzost navážet se do ostatních žen, které mají jen např 1,2 max 3 děti, že se místo výchově dětí věnují zaměstnání

Jsem ráda, že nejsem jediná toho, názoru, že žena tedy oba rodiče i otec mají mít tolik dětí, kolik jsou schopní uživit. Jistě v dnešní době se do ekomických problémů dostanou i pracující manželé jen s jedním anebo 2 dětma, natož matka tolika dětí, která je v podstatě celý život na rodičovském příspěvku a jiných sociálních dávkách a odmítá si přivydět peníze, protože by se pak plně nemohla věnovat dětem.

Není tady

#4 1. 4. 2011 11:15

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mně to nutí k přemýšlení, co tu ženu vedlo si pořídit tolik dětí va
Když nebudu mluvit o finanční stránce, myslíte že to zvládne zajistit děti  - věnovat se každému zvlášt, číst pohádky, úkoly, prostě ty dennodenní starosti.
Mám tři děti, a to je tak akorát. Ne-li až dost, někdy stolt

Upravil(a) dusička (1. 4. 2011 11:15)

Není tady

#5 1. 4. 2011 12:54

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Tak mě zase zarazilo, že si někdo dovolí ji nazývat sviní. To je hnus jací někteří lidi jsou.

Taky se mi zdá mít 9 dětí dost mimo....je to náročné jak na finance, tak čas, péči a nervy. Kor když pak zůstane sama. Taky by hold ona paní pak měla spoléhat sama na sebe a tatínky....ne na stát. Protože už před pořízením určitě věděla, že to nebude lehké.

Není tady

#6 1. 4. 2011 13:54

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Jestli je 9 deti hodne a jestli se da kazdmu venovat? Treba extchan byl z 8 a pry to bylo super, sice byl doma frmol, ale rad na to vzpomina. A jsou maminky s jednim ditetem, ktere tu pohadku stejne neprectou. Ja znam par holek s 4 detma a zvladaji to vyborne, myslim, ze se dokazou vsem venovat. Nekdo zase nezvladne dve. Tohle je strasne individualni. Ale podle toho co jsem pochopila (clanek jsem necetla), tak je prinejmensim zarazejici si porizovat dalsi deti, kdyz bez statnich penez vim, ze je proste neuzivim. Je to smutny a logicky z toho plynou nejake nasledky. Pokud jde i vymahani alimentu, tak v Nemecku to funguje pry tak, ze kdyz otec neplati, tak nejakou cast dava stat a pak si to resi s otcem, napr. i tak, ze je mu v duchodu vyplacen nizsi duchod. A o tu dalsi cast se pak matka muze soudit, ale aspon neni uplne bez prostredku jako matky tady. To mi pripada celkem fer, protoze to stat nedotuje (kdyz za par let ty penize zase usetri na duchodu).

Není tady

#7 1. 4. 2011 14:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pecule - Ty znáš kamarádky se čtyřma dětma, ale 9 dětí je víc než půlka.
Moje mamka byla z 8 dětí, starší se věnovali mladším.
Máš pravdu,že některá máma nepřečte ani když má jedno dítě, ale to nemůžeš tak brát, některá máma je dá děcáku. usch

Není tady

#8 1. 4. 2011 15:19

agewa
♥♥♥♥♥♥-

a jak to tahle maminka bude řešit, až děti budou chtít studovat?Mám dvě a vím , že střední a zvláště vysoká je finančně dost náročná.

Není tady

#9 1. 4. 2011 15:31

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ale jo, jak rikam, nekdo to asi zvlada nekdo ne. Nekdo jich tech devet zvladne, jiny (vetsina?) ne a je to pro ne nepredstavitelne. Ja mam jen extchana z te hodne pocetne rodiny, jasne, taky musel pomahat (byl tusim treti nejstarsi) a zapojit se, ale jak rikal, vzpomina na to rad a nema pocit, ze by se na nej nedostavalo. (dve z tech kamaradek cekaji paty, tak az to dorodi k 9, tak se jich optam wink )

Není tady

#10 1. 4. 2011 15:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

pecule napsal(a):

Ale jo, jak rikam, nekdo to asi zvlada nekdo ne. Nekdo jich tech devet zvladne, jiny (vetsina?) ne a je to pro ne nepredstavitelne. Ja mam jen extchana z te hodne pocetne rodiny, jasne, taky musel pomahat (byl tusim treti nejstarsi) a zapojit se, ale jak rikal, vzpomina na to rad a nema pocit, ze by se na nej nedostavalo. (dve z tech kamaradek cekaji paty, tak az to dorodi k 9, tak se jich optam wink )

tady se jedná snad o to, že to nezvládá finančně!

Není tady

#11 1. 4. 2011 15:36

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

No, asi to ta paní poněkud přehnala ....... ale řekla bych, že si je pořizovala v demokratické republice, právním státě a vypadá to, že všechny její děti mají tatínky, ti tatínkové k nim mají závazky, to vše v zemi s fungujícím soudnictvím a sociálním systémem. Tak co? skurt

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#12 1. 4. 2011 15:51

pecule
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

pecule napsal(a):

tady se jedná snad o to, že to nezvládá finančně!

Ano, taky nepisu o tomto pripade. Jen reaguju na to, ze se tady nekdo ptal, jestli je mozne se venovat detem, kdyz jich je 9. To taky nebyl dotaz na tuhle konkretni pani..

Není tady

#13 1. 4. 2011 15:54

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Nejaky takovy podobny clanek jsem cetla v Blesku pred vanocema,nez se mel zrusit socialni priplatek.Ale ta pani mela pritele ktery ji zemrel.Mela asi 6 deti.Ty sprostoty co dokazou lidi napsat,jaka je v nich zlost zasnu.
Drive lidi meli spousta deti, v dnesni moderni dobe je lepsi deti zavrazdit,tim,ze radci pujdou na interupci.
Cikanum by pomohli, tahle pani chudak to musi zvladnout se 12 ticicema.Ty nahore si jezdi v luxusnich limuzinach,letaji v letedlech,nacpavaji si pupky  za penize nasich poplatniku.A nikoho nezajima jak se zije obycejnym lidem.
Jak je mozne,ze v nasem state muze dluzit otec tolik penez na vyzivnem?Protoze to nikoho nezajima a chrani ty lumpy.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#14 1. 4. 2011 15:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

big_smile keby som mala 5, slovom PAŤ detí s mužom, ktorý mi na ne neplatí, tak to nebudem riešiť tým, že si naskeám štyri ďalšie s druhým hmm . Aj keby to bola vdova s deviatimi deťmi, tak by ma trochu zarážala jej bezstarostnosť, ale TAKTO? Detí mi je ľúto, ale obávam sa, že ani balíčky či príspevky od čitateľov nepomôžu, aby dospeli, získali dobré vzdelanie a NEOPAKOVALI MATKINE CHYBY. roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#15 1. 4. 2011 16:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kedysi mali ľudia viac detí, ale pri vyššej detsekj úmrtnosti a celkove nižšom veku sa rozhodne všetky dospelosti nedožili yikes . Dnes je to iné - a navyše kedysi bývali role, záhumienky, chovali sa zvieratá, nejako sa deti tam pretĺkli... Ale dnes je nutné dať im okrem chleba a zemiakov aj vzdelanie, aby neskončili ako mama roll ; a to podľa mňa pri takom množstve nie je možné. Proste mamička si zo svojej súkromnej veci (materstva) šikovne urobila živobytie a rozčuľuje sa a manipuluje súcitom ľudí, keď jej štát priškrtil kohútik. roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#16 1. 4. 2011 16:02

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Pokud je nejmladšímu rok, znamená to, že nejméně před 2 roky žila s druhým manželem. a pokud se píše, že na sociálních dávkách žije již několik let ...tak pak mi tam chybí její odpovědnost. S menším počtem dětí už s manželem nezvládali se o ně finančně starat a přesto si pořídily další??

Není tady

#17 1. 4. 2011 16:03

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Selima napsal(a):

big_smile keby som mala 5, slovom PAŤ detí s mužom, ktorý mi na ne neplatí, tak to nebudem riešiť tým, že si naskeám štyri ďalšie s druhým hmm . Aj keby to bola vdova s deviatimi deťmi, tak by ma trochu zarážala jej bezstarostnosť, ale TAKTO? Detí mi je ľúto, ale obávam sa, že ani balíčky či príspevky od čitateľov nepomôžu, aby dospeli, získali dobré vzdelanie a NEOPAKOVALI MATKINE CHYBY. roll

tummenupp přesně dáma ze článku evidentně nepřemýšlí nad tím co bude zítra a pozítří a tak dál, chová se jako jedno místní etnikum (možná že k níim patří, an i se mi to nechce číst) nebo jako Afričani či Arabové, tam je běžný počet dětí na matku 5-10. Jenže v té Africe ani polovina dětí nedožije plnoletosti. U nás to je zase opačný extrém, když na 1 ženu vychází průměr 1,26 dítěte.
Pokud ta žena je schopna se dětem věnovat a dobře je vychovávat, měl by jí stát pomoci

Není tady

#18 1. 4. 2011 16:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Nejaky takovy podobny clanek jsem cetla v Blesku pred vanocema,nez se mel zrusit socialni priplatek.Ale ta pani mela pritele ktery ji zemrel.Mela asi 6 deti.Ty sprostoty co dokazou lidi napsat,jaka je v nich zlost zasnu.
Drive lidi meli spousta deti, v dnesni moderni dobe je lepsi deti zavrazdit,tim,ze radci pujdou na interupci.Cikanum by pomohli, tahle pani chudak to musi zvladnout se 12 ticicema.Ty nahore si jezdi v luxusnich limuzinach,letaji v letedlech,nacpavaji si pupky  za penize nasich poplatniku.A nikoho nezajima jak se zije obycejnym lidem.
Jak je mozne,ze v nasem state muze dluzit otec tolik penez na vyzivnem?Protoze to nikoho nezajima a chrani ty lumpy.

existuje antikoncepce, u této ženy by šlo i podvázaní vaječníku - zadarmo a bez problémů.

Není tady

#19 1. 4. 2011 16:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Erem, v čase dostupnej antikoncepcie netreba deti vraždiť, ale proste si treba kúpiť aspoň kondóm a súložiť bez plodenia detí. Učia to už na základných školách (a učili aj za mojich čias - čiže ak tá pani vychodila aspoň 8 tried, tiež musí tušiť, že existuje antikoncepcia hmm ), takže každý sa môže rozhodnúť nie len koľko detí CHCE, ale aj koľko sám, resp. sama ZVLÁDNE. Lebo stať sa môže hocičo, okrem neplatiaceho ocka to môže byť úraz, ktorým sa z neho stane invalid, alebo smrteľný úraz, choroba sad . Rátať treba s hocičím, takže - počet detí by mal byť rozumný. Aj náš milionársky donchuán Boris Kollár má len asi 5 detí big_smile , hoci už tuším čaká 6., s ďalšou ženou... Gott len 4, aj to postupne... wink Treba byť realistický.

Upravil(a) Selima (1. 4. 2011 16:09)

Brita

Není tady

#20 1. 4. 2011 16:15

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nemyslím, že to ta paní těma dalšíma dětma "řešila". Ty děti určitě nějak dospějí, zda získají dobré vzdělání - Bůh ví. Záleží na tom, koho v životě potkají. A opakování matčiných chyb? Možná aby raději nenapodovali v tomto své otce.
Ať je to jak je, nemyslím, že reagovat na tenhle příběh zažívací nevolností nebo pohoršením je na místě.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#21 1. 4. 2011 16:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja zasa nechám na každého, nech reaguje ako chce. Ja osobne nemám problémy so zažívaním pri čítaní jej príbehu, ale určite ma to ani neinšpiruje k obdivu či nasledovaniu alebo k tomu, aby som jej posielala balíčky s vecami alebo dokonca peniaze. A nehnevaj sa na mňa, ale ak mám problém vytrieskať z muža peniaze na 5 alebo 6 detí, tak si proste nenechám urobiť 4, slovom štyri od ďalšieho. big_smile Hlavne ak viem, že sama nie som z rodu Hiltonovcov či Rotschildovcov. A ak to niekto má inak (čo zjavne má), tak prosím, ale nech neobťažuje druhých svojou "krízou", ktorá proste logicky - pre väčšinu - musela prísť. Aj keby s ňou muž ostal, uživiť 9 detí by zrejme sami nezvládli... Sorry, ale základné počty nepustia. A presne ako píšeš - tie deti asi nemajú žiaden veľký pozitívny vzor, bohužiaľ. Aspoň teda v bezprostrednej rodine nie.
Mňa práve trochu vynášajú rasistické poznámky v súvislosti s týmto článkom, lebo z tohto príbehu je podľa mňa zrejmé, že osobné vzorce a nastavenie sú zásadnejšie ako rasa... Priznajme si to. Okrem toho - keď ste spomínali Afričanov alebo Arabov, tak sí si väčšinou VŠETKY svoje deti musia uživiť sami a na rozdiel od obyvateľov ČR a SR s tým aj počítajú a od štátu nič nečakajú. stolt

Brita

Není tady

#22 1. 4. 2011 16:28

javena
♥♥♥♥♥♥-

Polemizovat o tom, co ji vedlo k tomu mít devět dětí... můžeme. Vím o rodině se šesti dětmi, kdy chtěli kluka a ten vyšel až popáté a aby nebyl tak sám, zkusili to ještě jednou a maj ty kluky dva. Hodně pomáhala babička a paní měla kliku, že tatínek nevzal roha. hmm
Už tu někdo psal, že i těch devět dětí má někde otce a když někteří neplatí, měl by nastoupit stát a zajistit vymahatelnost práva. Když někdo ukradne krámy za 5000,- už je to trestný čin... když otec dluží svému dítěti 200 000,- nic se hodně dlouho neděje. sad
Kdyby otcové dětí platili řádně alimenty, nejspíš bysme o téhle paní a jejích dětech vůbec nevěděli. wink

Není tady

#23 1. 4. 2011 16:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Keby, no áno, keby... Uznávam, že neplatiči alimentov by sa mali stíhať rovnako alebo prísnejšie ako neplatiči daní. big_smile Ale zasa keď to viem, ako to (ne)funguje, tak sa podľa toho zariadim, to nech sa na mňa nikto nehnevá.

Brita

Není tady

#24 1. 4. 2011 16:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A opakujem KEBY pani nebola exmanželka neplatiča, ale vdova, takisto by mala problém - a ja by som takisto váhala ľutovať ju, lebo proste základné počty a opatrnosť nepustia. wink A iste, netuším, čo ju viedlo k tomu mať toľko detí - a úprimne povedané ma to ani nezaujíma. Pokiaľ teda niečo nechce ODO MŃA, čo sa zjavne zmení, keď zvolí rafinovanú formu žobrania cez Blesk. Niečo iné je matka s postihnutým dieťaťom (to sa endá plánovať ani ovplyvniť, bohužiaľ), niečo iné je rodina s realistickým počtom detí postihnutá prírodnou katastrofou alebo hoci požiarom. Túto pani neľutujem, ale jej deti áno. Čo im, pravda, asi veľmi nepomôže. roll

Brita

Není tady

#25 1. 4. 2011 16:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

javena napsal(a):

Polemizovat o tom, co ji vedlo k tomu mít devět dětí... můžeme. Vím o rodině se šesti dětmi, kdy chtěli kluka a ten vyšel až popáté a aby nebyl tak sám, zkusili to ještě jednou a maj ty kluky dva. Hodně pomáhala babička a paní měla kliku, že tatínek nevzal roha. hmm
Už tu někdo psal, že i těch devět dětí má někde otce a když někteří neplatí, měl by nastoupit stát a zajistit vymahatelnost práva. Když někdo ukradne krámy za 5000,- už je to trestný čin... když otec dluží svému dítěti 200 000,- nic se hodně dlouho neděje. sad
Kdyby otcové dětí platili řádně alimenty, nejspíš bysme o téhle paní a jejích dětech vůbec nevěděli. wink

to víš, že by se i tak o této rodině psalo, protože si nemyslím, že tatínci mají děti jen s touto matkou a výživné, které je jim stanoveno by rodinu rozhodně neuživilo (možná tak 100-200 kč na jedno dítě)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí