6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
werena30 napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Láska a manelství jsou dva pojmy, které se vzájemě nepodmiňují a nemusí, ale v ideálních případech MOHOU! ve vztazích existovat společně. To se snaila popsat Pandora výe. Kdy se to stále motá dohromady a zaměŇUje jedno za druhé , tak z toho vznikne nesrozumitelný text, tak jak to uchopila Werena.
Johano, já moc dobře pochopila,co Pandora myslí .
Spí mě to,co Pan napsala vedlo k mylence,e jakékoliv láskyplné prostředí je pro dítě lepí ne studené manelství.
Přesně tak, to má naprostou pravdu.
A ve STUDENÉM manelství partneři svou smouvu OBA poruili a vůbec SI nemusejí být nevěrní. Jsou ale nevěrní právě té smoluvě. I to lze...
Není tady
dusička napsal(a):
Pandoro - tak ena by seměla zachovat jako ena a neřeit, ano, je to asi představa eny o svazku, o vztahu.Kdy to bude chtít mu udělat (myslím nevěru) tak to udělá, a nic mu nezabrání.
ena můe bojovat, prosit ho, ale kdy on nebude chtít, nic jí nepomůe.
Take tím,kdy se ho na to zeptá, nic nezíská, spí ztratí.
Já co jsem napsala, jsem asi patně vyjádřila.Změnu chování eny. Ano, je to lekce pro enu. Naučit se nedávat najevo své emoce,které mohou i ublíit. (a pro mě - to je úkol pro mě, dávám najevo emoce a moc)
Děkuju za vae písmenka,
Asi by som nechcela i vo vzahu, v ktorom nemôem/nemám dáva najavo svoje emócie. To fakt budem radej sama alebo so psom, ktorému moje emócie nevadia. To, e by sa nemuseli vetky moje emócie upína na partnera - a e by som ho s tým nemala ani otravova - je vec druhá.
Není tady
Ja na fyzickej vernosti a tak netrvám... resp. je pre mňa podruná. Ak os apoznám, viac by ma rmzelo, e mu nezametá po sebe stopy, resp. nie dôsledne a tak torechu kale na to, čo durhý. A jnevera sa dá robi inteligentne a bez ubliovania. Na durhej strane - snorenie v mailoch tie nie je prejavom sociálnej inteligencie, hlavne keď prináa rúcanie sa a čierne mylienky.
A pre mňa láska a partnerstvo nerovná sa nutne to isté. Naopak , niekedy milujem človeka (alebo slôr chlapa) hlavne a práve keď nie sme partneri... Ono, partnerstvo je o level náročnejie a veličo sa ním môe pokazi.
Není tady
Medulenko, tak jak válčí?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Wereno, kdo tvrdí, e není?
Jene JAK ty si tu věrnost představuje?
U NIKDY s ádnou jinou se milovati nebude? Jen se MNOU?
Nu, já si myslím, e tato smlouva spí pojímá věrnost jako věrnost společnému projektu: vychováme spolu děti, budeme se ctít a váit si jeden druhého, budeme se podporovat a pomáhat si.
O nějaké "tělesné" věrnosti tam není ani slovo, protoe tělo patří vdy jen tomu, kdo v něm vězí
Moje osobní zkuesnot se shoduje se zkueností větiny mých klientů: je-li v partnerství úcta a respekt, zodpovědnost a starostlivost, je tam i Láska.
Kdy tam toto není, vichni se tam honí alespoň za láskou - tou tělesnou, fyzickou, onou chymérou, kterou za lásku povaují.
Něco jako: kdy u jsi jako člověk na houby, tak alepsoň miluj JENOM MNĚ!
Pragmaticky, fyzická věrnost je důleitá,protoe nikdo nechce vychovávat kukaččí mládě.Tím pádem je to součástí toho projektu nebo spí bylo.
Takové páry se ku podivu větinou nepodvádí ani fyzicky.V tom má,ale naprostou pravdu.
Třeba mi dlouho trvalo, ne jsem pochopila,e dát někomu lásku je otázka rozhodnutí. Jako mladý jelito jsem si furt myslela,e se musím zamilovat .
Upravil(a) werena30 (5. 4. 2011 11:51)
Není tady
werena30 napsal(a):
Třeba mi dlouho trvalo, ne jsem pochopila,e dát někomu lásku je otázka rozhodnutí. Jako mladý jelito jsem si furt myslela,e se musím zamilovat .
Není tady
Na lásku mám jiný názor. Já si myslím, e se nelze rozhodnout, e nějakého mue miluji. Protoe to bych pak mohla milovat kteréhokoliv, jestli by to bylo, jako píete v posledních příspěvcích. A víme dobře, e kadého partnera milovat nelze, e láska nepřijde na poádání nebo nae rozhodnutí. Ta je. Nebo není.
Pak bychom se mohli napárovat dle zájmů, vzdělání, koníčků, cílů... a ROZHODLI se dát někomu lásku.
I kdepak.
Kdy lásku necítím, nemohu ji nikomu dát, nato komukoliv dle mého rozhodnutí.
Takhle "jednoduché" to fakt není.
Nechci být s partnerem, ke kterému necítím lásku. To raději nic. V mém věku u určitě ne, u nemusím dělat kompromisy. Je čas na uívání ivota, kdy jsou děti velké a soběstačné.
Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 13:06)
Pandorraa napsal(a):
Moje osobní zkuesnot se shoduje se zkueností větiny mých klientů: je-li v partnerství úcta a respekt, zodpovědnost a starostlivost, je tam i Láska.
Kdy tam toto není, vichni se tam honí alespoň za láskou - tou tělesnou, fyzickou, onou chymérou, kterou za lásku povaují.
Souhlasím naprosto, e by lidé neměli setrvávat v manelství, pokud mezi nimi Láska není, jen kvůli dětem, protoe ty děti to poznají.
Jene to by lidé nesměli být pokrytci a sobci, aby si nedávali a nevyadovali nereálné sliby.
Museli by k sobě být upřimní a museli by mít v uctě nejen toho druhého, ale předevím sami sebe.
Jene to jsme zase u toho BYCHa, kterého pozdě honitit
Myslím si, e úctu, respekt, zodpovědnost a starostlivost můu dávat, kdy to přeenu - jakémukoliv partnerovi, pokud mi není úplně po*ný.
Ale Lásku ke kadému cítit nemůu.
Je-li v partnerství Láska, pak je tam i úcta, respekt, zodpovědnost, starostlivost ... tak nějak - automaticky.
Kdy je mezi enou a Muem Láska.
Ale moná to Pan, myslíme stejně.
Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 13:23)
U jsem doválčila,sama se sebou,to je vdycky nejtěí boj.Potřebovala jsem jen trochu času,abych si ve srovnala v hlavě i srdci.Uvědomila jsem si znovu jak jsem tĄastná za svou rodinu a lidi ,které kolem sebe mám.Kamarády,kteří mě dokáí podret i slovně "nakopnout" v ten pravý čas a udělají to s citem a láskou.Brzy se přestěhujeme do větího města a tam si zařídím víc času pro sebe,tady na vsi moc moností není a děti mame malé.Posledních pár let znám jen práci kolem detí,domu,zahrady a zvířátek.Díky za vaí podporu,u jsem klidná a snad mi to vydrí....
Není tady
werena30 napsal(a):
Pragmaticky, fyzická věrnost je důleitá,protoe nikdo nechce vychovávat kukaččí mládě.Tím pádem je to součástí toho projektu nebo spí bylo.
Takové páry se ku podivu větinou nepodvádí ani fyzicky.V tom má,ale naprostou pravdu.
Pragmaticky: pokud někomuj jde hlavně o to, aby nevychovával kukaččí mládě, pak je pro něj jistě věrnost důleitá, má pravdu - je součástí smlouvy, ale pak taky nemůe vykřikovat nic o lásce a zradě. A jsme v podstatě zase u té úcty a respektu k druhému
Zamilovanost je v podstatě jen "první fáze" - můe přerůst v lásku, ale taky nemusí.
Uzavírat smlouvy typu "dokud nás smrt nerozdělí" v této fázi a v jejich jménu bazírovat na fyziské věrnosti je dost hloupé a sebevraedné
Není tady
majkafa napsal(a):
Myslím si, e úctu, respekt, zodpovědnost a starostlivost můu dávat, kdy to přeenu - jakémukoliv partnerovi, pokud mi není úplně po*ný.
Ale Lásku ke kadému cítit nemůu.
Je-li v partnerství Láska, pak je tam i úcta, respekt, zodpovědnost, starostlivost ... tak nějak - automaticky.
Kdy je mezi enou a Muem Láska.
Ale moná to Pan, myslíme stejně.
Pandorraa to myslela tak, e darovat svoji lásku kadému/konkretnímu člověku JE věc rozhodnutí.
Lásku můu cítit ke kadému a měla bych se o to dokonce snait, protoe jak ví, stejně jsme JEDEN.
Jene to neznamená, e s KADÝM musím spát a plodit děti.
Problém je nejspí v tom, jak pojme slovo láska
Majko, ta láska je pořád jedna a ta samá, ty spí mluví o jejích různých PROJEVECH a pak je to srozumitelné
Upravil(a) Pandorraa (5. 4. 2011 17:37)
Není tady
Mluvím o Lásce k Mui. Se kterým se miluji i fyzicky, kterého nemiluji "jen" psychicky. A kadému mui fakt lásku darovat nechci, protoe ho prostě nemiluji Láskou eny k Mui.
Nu a taky je otázka, jestli jsem u aspoň někdy ena. Ale to je jiný příběh.
Tohle je příběh Medulenky. Zdá se, e Medulenka to zatím vzala za rozumný "konec". Otázka je, jestli to takhle zvládne bez násilí sama na sobě. Ale to ukáe čas.
Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 14:36)
Pandorraa napsal(a):
Zamilovanost je v podstatě jen "první fáze" - můe přerůst v lásku, ale taky nemusí.
Uzavírat smlouvy typu "dokud nás smrt nerozdělí" v této fázi a v jejich jménu bazírovat na fyziské věrnosti je dost hloupé a sebevraedné
Nech být! Mé manelství na tomto principu trvalo dokonce krásných 8 měsíců .
Není tady
Medulenka napsal(a):
U jsem doválčila,sama se sebou,to je vdycky nejtěí boj.Potřebovala jsem jen trochu času,abych si ve srovnala v hlavě i srdci.Uvědomila jsem si znovu jak jsem tĄastná za svou rodinu a lidi ,které kolem sebe mám.Kamarády,kteří mě dokáí podret i slovně "nakopnout" v ten pravý čas a udělají to s citem a láskou.Brzy se přestěhujeme do větího města a tam si zařídím víc času pro sebe,tady na vsi moc moností není a děti mame malé.Posledních pár let znám jen práci kolem detí,domu,zahrady a zvířátek.Díky za vaí podporu,u jsem klidná a snad mi to vydrí....
Tak to je dobře, e sis to takhle srovnala...
Není tady
Medulenka napsal(a):
S tím časem můe začít hned. Pokoukni po okolí. U nás na vesnici je pro mamči třeba mateřské centrum a vedle ve vesnici Zumba, v dalí bývá v pátek tacovačka. Prostě stačí pokouknout a poptat se.
Není tady
To, o čem tady teď Pandorro, Wereno a Majkafo píete, je podle mě straně důleité, zásadní.
Myslím si, e optimálně je třeba milovat vechny chlapy (a enské a děti) na světě. Ta věrnost, to milování (ve smyslu citem prodchnutého sexu), děti, to je pak součástí toho, co nazýváme vztah.
Ten samozřemě není moné navázat s kadým muem na zemi, u proto, e je to časově náročné.
Není tady
Bramborka napsal(a):
To, o čem tady teď Pandorro, Wereno a Majkafo píete, je podle mě straně důleité, zásadní.
Myslím si, e optimálně je třeba milovat vechny chlapy (a enské a děti) na světě. Ta věrnost, to milování (ve smyslu citem prodchnutého sexu), děti, to je pak součástí toho, co nazýváme vztah.
Ten samozřemě není moné navázat s kadým muem na zemi, u proto, e je to časově náročné.
marjá, nestra. U mě to není o časové náročnosti. Některé chlapy fakty tak, abych s nimi chtěla mít vztah, milovat nebudu, i kdybych se rozkrájela.
Protoe prostě nemůu. Nevím proč, ale nemůu.
Moná proto, e Láska je. Nebo není. Nic mezi tím. A ona Je tak nějak Sama od sebe. Bez ohledu na to, co bychom chtěli.
Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 15:16)
werena30 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Uzavírat smlouvy typu "dokud nás smrt nerozdělí" v této fázi a v jejich jménu bazírovat na fyziské věrnosti je dost hloupé a sebevraednéNech být! Mé manelství na tomto principu trvalo dokonce krásných 8 měsíců .
Nu, některé prameny uvádějí maximum a 2 roky..ale tomu moc nevěřím
Není tady
Medulenka napsal(a):
Medu,,je super si to takhle říct, napsat, snait se přesvědčit.........hlavně a je to opravdu tak...........já jsem si myslela toté.......po virtuální "nevěře"..........ale mně to třeba teď po půl roce dostihlo...mám karedé sny, budím se ve 3 ráno a nemůu spát..........ale vím, e to bude v pořádku, manel je zlatíčko a chová se ke mně opravdu velmi hezky, co po předchozím 20 letém manelství opravdu můu posoudit - hodně těstí
Není tady
Na tehle strance se mi nejvic libilo velke M jako Mu, velke L jako Laska, a velke jako ena Boze me jeb.ne Nepripomina vam to neco ? Bo me kuwa jo a cele odpoledne se na tom rehnim jak cyp ...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
werena30 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Uzavírat smlouvy typu "dokud nás smrt nerozdělí" v této fázi a v jejich jménu bazírovat na fyziské věrnosti je dost hloupé a sebevraednéNech být! Mé manelství na tomto principu trvalo dokonce krásných 8 měsíců .
Nu, některé prameny uvádějí maximum a 2 roky..ale tomu moc nevěřím
Obzvlá jestli ty prameny začínají: Brittí vědci . . .
Upravil(a) werena30 (5. 4. 2011 22:14)
Není tady
.
Upravil(a) werena30 (5. 4. 2011 22:13)
Není tady
Medulenko - i já myslím,e si to vzala za správný konec.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
werena30 napsal(a):
Součástí té smlouvy je věrnost. A má to svou logiku.
Wereno, kdo tvrdí, e není?
Jene JAK ty si tu věrnost představuje?
U NIKDY s ádnou jinou se milovati nebude? Jen se MNOU?
Nu, já si myslím, e tato smlouva spí pojímá věrnost jako věrnost společnému projektu: vychováme spolu děti, budeme se ctít a váit si jeden druhého, budeme se podporovat a pomáhat si.
O nějaké "tělesné" věrnosti tam není ani slovo, protoe tělo patří vdy jen tomu, kdo v něm vězí
Pochopitelně má pravdu, e děti potřebují prostředí, kde je Láska. Otázkou ale je, jak si kdo tu Lásku představüje. Já to tu začínám vidět tak, e: můe mně i děti mlátit, nedávát mi peníze, chlastat a fetovat, ale v ádném případě nezasune jinde!
Nu a to je dost směné a pokrytrecké.
Souhlasím naprosto, e by lidé neměli setrvávat v manelství, pokud mezi nimi Láska není, jen kvůli dětem, protoe ty děti to poznají.
Jene to by lidé nesměli být pokrytci a sobci, aby si nedávali a nevyadovali nereálné sliby.
Museli by k sobě být upřimní a museli by mít v uctě nejen toho druhého, ale předevím sami sebe.
Jene to jsme zase u toho BYCHa, kterého pozdě honitit
Podle mojí zkuenosti má vztah následující vrstvy:
3.přitalivost, sex bez monosti kontroly, těkavost
2.láska, bezpodmínečnost
1.úcta
A následující vrstva má (u partnerského vztahu) smysl pouze tehdy, pokud jsou přítomny i ty vrstvy předchozí. Někoho si mohu váit, ale nemusím ho mít rád a u vůbec mě nemusí přitahovat. Smutné, ale představitelné. Kdy k tomu přidám lásku, u to můe být docela fajn. A podlamují-li se mi při tom jetě kolena, tak to prostě nemá chybu. Poadovat exkluzivitu ve třetí vrstvě při elementární neúctě a podmíněnosti v lásce mi přijde nevyváené. A podle toho, co se tu člověk dočte, to jednodue nefunguje.
Není tady
Medulenka napsal(a):
Dobrý.
Není tady