Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 4. 4. 2011 12:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: nevěrně můj?

werena30 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

Láska a manželství jsou dva pojmy, které se vzájemě nepodmiňují  a nemusí, ale v ideálních případech MOHOU!  ve vztazích  existovat společně.  To se snažila popsat Pandora výše. Když se to stále motá dohromady a zaměŇUje jedno za druhé , tak z toho vznikne nesrozumitelný text, tak jak to uchopila Werena.

Johano, já moc dobře pochopila,co Pandora myslí roll .
Spíš mě to,co Pan napsala vedlo k myšlence,že jakékoliv láskyplné prostředí je pro dítě lepší než studené manželství.

Přesně tak, to mᚠnaprostou pravdu.
A ve STUDENÉM manželství partneři svou smouvu OBA porušili a vůbec SI nemusejí být nevěrní. Jsou ale nevěrní právě té smoluvě. I to lze...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#52 4. 4. 2011 17:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dusička napsal(a):

Pandoro - tak žena by seměla zachovat jako Žena a neřešit, ano, je to asi představa ženy o svazku, o vztahu.Když to bude chtít muž udělat (myslím nevěru) tak to udělá, a nic mu nezabrání.
žena může bojovat, prosit ho, ale když on nebude chtít, nic jí nepomůže.
Takže tím,když se ho na to zeptá, nic nezíská, spíš ztratí.
Já co jsem napsala, jsem asi špatně vyjádřila.Změnu chování ženy. Ano, je to lekce pro ženu. Naučit se nedávat najevo své emoce,které mohou i ublížit. (a pro mě - to je úkol pro mě, dávám najevo emoce až moc)
Děkuju za vaše písmenka,

Asi by som nechcela ži vo vzahu, v ktorom nemôžem/nemám dáva najavo svoje emócie. roll To fakt budem radšej sama alebo so psom, ktorému moje emócie nevadia. big_smile To, že by sa nemuseli všetky moje emócie upína na partnera - a že by som ho s tým nemala ani otravova - je vec druhá. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 4. 4. 2011 17:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja na fyzickej vernosti až tak netrvám... resp. je pre mňa podružná. Ak os apoznám, viac by ma rmzelo, že muž nezametá po sebe stopy, resp. nie dôsledne a tak torechu kašle na to, čo durhý. A jnevera sa dá robi inteligentne a bez ubližovania. Na durhej strane - snorenie v mailoch tiež nie je prejavom sociálnej inteligencie, hlavne keď prináša rúcanie sa a čierne myšlienky. roll
A pre mňa láska a partnerstvo nerovná sa nutne to isté. Naopak big_smile , niekedy milujem človeka (alebo slôr chlapa) hlavne a práve keď nie sme partneri... Ono, partnerstvo je o level náročnejšie a všeličo sa ním môže pokazi. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#54 5. 4. 2011 9:38

javena
♥♥♥♥♥♥-

Medulenko, tak jak válčíš?

Není tady

#55 5. 4. 2011 11:48

werena30
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Wereno, kdo tvrdí, že není?
Jenže JAK ty si tu věrnost představuješ?
Už NIKDY s žádnou jinou se milovati nebudeš? Jen se MNOU?
Nu, já si myslím, že tato smlouva spíš pojímá věrnost jako věrnost společnému projektu: vychováme spolu děti, budeme se ctít a vážit si jeden druhého, budeme se podporovat a pomáhat si.
O nějaké "tělesné" věrnosti tam není ani slovo, protože tělo patří vždy jen tomu, kdo v něm vězí stolt

Moje osobní zkušesnot se shoduje se zkušeností většiny mých klientů: je-li v partnerství úcta a respekt, zodpovědnost a starostlivost, je tam i Láska.
Když tam toto není, všichni se tam honí alespoň za láskou - tou tělesnou, fyzickou, onou  chymérou, kterou za lásku považují.
Něco jako: když už jsi jako  člověk na houby, tak alepsoň miluj JENOM MNĚ!

Pragmaticky, fyzická věrnost je důležitá,protože nikdo nechce vychovávat kukaččí mládě.Tím pádem je to součástí toho projektu nebo spíš bylo.

Takové páry se ku podivu většinou nepodvádí ani fyzicky.V tom máš,ale naprostou pravdu.
Třeba mi dlouho trvalo, než jsem pochopila,že dát někomu lásku je otázka rozhodnutí. Jako mladý jelito jsem si furt myslela,že se musím zamilovat big_smile .

Upravil(a) werena30 (5. 4. 2011 11:51)

Není tady

#56 5. 4. 2011 11:53

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

werena30 napsal(a):

Třeba mi dlouho trvalo, než jsem pochopila,že dát někomu lásku je otázka rozhodnutí. Jako mladý jelito jsem si furt myslela,že se musím zamilovat big_smile .

tummenupp

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#57 5. 4. 2011 13:01

majkafa
Host

Na lásku mám jiný názor. Já si myslím, že se nelze rozhodnout, že nějakého muže miluji. Protože to bych pak mohla milovat kteréhokoliv, jestli by to bylo, jako píšete v posledních příspěvcích. A víme dobře, že každého partnera milovat nelze, že láska nepřijde na požádání nebo naše rozhodnutí. Ta je. Nebo není.
Pak bychom se mohli napárovat dle zájmů, vzdělání, koníčků, cílů... a ROZHODLI se dát někomu lásku.
I kdepak.
Když lásku necítím, nemohu ji nikomu dát, natož komukoliv dle mého rozhodnutí.
Takhle "jednoduché" to fakt není.

Nechci být s partnerem, ke kterému necítím lásku. To raději nic. V mém věku už určitě ne, už nemusím dělat kompromisy. Je čas na užívání života, když jsou děti velké a soběstačné. stolt

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 13:06)

#58 5. 4. 2011 13:21

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Moje osobní zkušesnot se shoduje se zkušeností většiny mých klientů: je-li v partnerství úcta a respekt, zodpovědnost a starostlivost, je tam i Láska.
Když tam toto není, všichni se tam honí alespoň za láskou - tou tělesnou, fyzickou, onou  chymérou, kterou za lásku považují.

Souhlasím naprosto, že by lidé neměli setrvávat v manželství, pokud mezi nimi Láska není, jen kvůli dětem, protože ty děti to poznají.
Jenže to by lidé nesměli být pokrytci a sobci, aby si nedávali a nevyžadovali nereálné sliby.
Museli by k sobě být upřimní a museli by mít v uctě nejen toho druhého, ale především sami sebe.

Jenže to jsme zase u toho BYCHa, kterého pozdě honitit stolt

Myslím si, že úctu, respekt, zodpovědnost a starostlivost můžu dávat, když to přeženu - jakémukoliv partnerovi, pokud mi není úplně po*ný.
Ale Lásku ke každému cítit nemůžu.

Je-li v partnerství Láska,  pak je tam i úcta, respekt, zodpovědnost, starostlivost ... tak nějak - automaticky.
Když je mezi Ženou a Mužem Láska. stolt
Ale možná to Pan, myslíme stejně.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 13:23)

#59 5. 4. 2011 13:27

Medulenka
♥------

Už jsem doválčila,sama se sebou,to je vždycky nejt잚í boj.Potřebovala jsem jen trochu času,abych si vše srovnala v hlavě i srdci.Uvědomila jsem si znovu jak jsem štĄastná za svou rodinu a lidi ,které kolem sebe mám.Kamarády,kteří mě dokáží podržet i slovně "nakopnout" v ten pravý čas a udělají to s citem a láskou.Brzy se přestěhujeme do většího města a tam si zařídím víc času pro sebe,tady na vsi moc možností není a děti mame malé.Posledních pár let znám jen práci kolem detí,domu,zahrady a zvířátek.Díky za vaší podporu,už jsem klidná a snad mi to vydrží....

Není tady

#60 5. 4. 2011 13:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

werena30 napsal(a):

Pragmaticky, fyzická věrnost je důležitá,protože nikdo nechce vychovávat kukaččí mládě.Tím pádem je to součástí toho projektu nebo spíš bylo.

Takové páry se ku podivu většinou nepodvádí ani fyzicky.V tom máš,ale naprostou pravdu.

Pragmaticky: pokud někomuj jde hlavně o to, aby nevychovával kukaččí mládě, pak je pro něj jistě věrnost důležitá, mᚠpravdu - je součástí smlouvy, ale pak taky nemůže vykřikovat nic o lásce a zradě. A jsme v podstatě zase u té úcty a respektu k druhému smile

Zamilovanost je v podstatě jen "první fáze" - může přerůst v lásku, ale taky nemusí.
Uzavírat smlouvy typu "dokud nás smrt nerozdělí" v této fázi a v jejich jménu bazírovat na fyziské věrnosti je dost hloupé a sebevražedné stolt

Není tady

#61 5. 4. 2011 13:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Myslím si, že úctu, respekt, zodpovědnost a starostlivost můžu dávat, když to přeženu - jakémukoliv partnerovi, pokud mi není úplně po*ný.
Ale Lásku ke každému cítit nemůžu.

Je-li v partnerství Láska,  pak je tam i úcta, respekt, zodpovědnost, starostlivost ... tak nějak - automaticky.
Když je mezi Ženou a Mužem Láska. stolt
Ale možná to Pan, myslíme stejně.

Pandorraa to myslela tak, že darovat svoji lásku každému/konkretnímu člověku JE věc rozhodnutí.
Lásku můžu cítit ke každému a měla bych se o to dokonce snažit, protože jak víš, stejně jsme JEDEN.
Jenže to neznamená, že s KAŽDÝM musím spát a plodit děti.

Problém je nejspíš v tom, jak pojmeš slovo láska stolt
Majko, ta láska je pořád jedna a ta samá, ty spíš mluvíš o jejích různých PROJEVECH a pak je to srozumitelné stolt

Upravil(a) Pandorraa (5. 4. 2011 17:37)

Není tady

#62 5. 4. 2011 14:30

majkafa
Host

Mluvím o Lásce k Muži. Se kterým se miluji i fyzicky, kterého nemiluji "jen" psychicky. A každému muži fakt lásku darovat nechci, protože ho prostě nemiluji Láskou Ženy k Muži. smile
Nu a taky je otázka, jestli jsem už aspoň někdy Žena. Ale to je jiný příběh.

Tohle je příběh Medulenky. Zdá se, že Medulenka to zatím vzala za rozumný "konec". Otázka je, jestli to takhle zvládne bez násilí sama na sobě. Ale to ukáže čas.

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 14:36)

#63 5. 4. 2011 14:38

werena30
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Zamilovanost je v podstatě jen "první fáze" - může přerůst v lásku, ale taky nemusí.
Uzavírat smlouvy typu "dokud nás smrt nerozdělí" v této fázi a v jejich jménu bazírovat na fyziské věrnosti je dost hloupé a sebevražedné stolt

Nech být! Mé manželství na tomto principu trvalo dokonce krásných 8 měsíců lol.

Není tady

#64 5. 4. 2011 14:47

javena
♥♥♥♥♥♥-

Medulenka napsal(a):

Už jsem doválčila,sama se sebou,to je vždycky nejt잚í boj.Potřebovala jsem jen trochu času,abych si vše srovnala v hlavě i srdci.Uvědomila jsem si znovu jak jsem štĄastná za svou rodinu a lidi ,které kolem sebe mám.Kamarády,kteří mě dokáží podržet i slovně "nakopnout" v ten pravý čas a udělají to s citem a láskou.Brzy se přestěhujeme do většího města a tam si zařídím víc času pro sebe,tady na vsi moc možností není a děti mame malé.Posledních pár let znám jen práci kolem detí,domu,zahrady a zvířátek.Díky za vaší podporu,už jsem klidná a snad mi to vydrží....

Tak to je dobře, že sis to takhle srovnala... pussa

Není tady

#65 5. 4. 2011 15:00

werena30
♥♥♥♥---

Medulenka napsal(a):

S tím časem můžeš začít hned. Pokoukni po okolí. U nás na vesnici je pro mamči třeba mateřské centrum a vedle ve vesnici Zumba, v další bývá v pátek tacovačka. Prostě stačí pokouknout a poptat se.

Není tady

#66 5. 4. 2011 15:03

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

To, o čem tady teď Pandorro, Wereno a Majkafo píšete, je podle mě strašně důležité, zásadní.
Myslím si, že optimálně je třeba milovat všechny chlapy (a ženské a děti) na světě. Ta věrnost, to milování (ve smyslu citem prodchnutého sexu), děti, to je pak součástí toho, co nazýváme vztah.
Ten samozřemě není možné navázat s každým mužem na zemi, už proto, že je to časově náročné. big_smile

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#67 5. 4. 2011 15:13

majkafa
Host

Bramborka napsal(a):

To, o čem tady teď Pandorro, Wereno a Majkafo píšete, je podle mě strašně důležité, zásadní.
Myslím si, že optimálně je třeba milovat všechny chlapy (a ženské a děti) na světě. Ta věrnost, to milování (ve smyslu citem prodchnutého sexu), děti, to je pak součástí toho, co nazýváme vztah.
Ten samozřemě není možné navázat s každým mužem na zemi, už proto, že je to časově náročné. big_smile

Šmarjá, nestraš. U mě to není o časové náročnosti. Některé chlapy fakty tak, abych s nimi chtěla mít vztah,  milovat nebudu, i kdybych se rozkrájela. big_smile
Protože prostě nemůžu. Nevím proč, ale nemůžu.
Možná proto, že Láska je. Nebo není. Nic mezi tím. A ona Je tak nějak Sama od sebe. Bez ohledu na to, co bychom chtěli. smile

Upravil(a) majkafa (5. 4. 2011 15:16)

#68 5. 4. 2011 17:38

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

werena30 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Nu, některé prameny uvádějí maximum až 2 roky..ale tomu moc nevěřím wink

Není tady

#69 5. 4. 2011 19:16

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Medulenka napsal(a):

Medu,,je super si to takhle říct, napsat, snažit se přesvědčit.........hlavně a je to opravdu tak...........já jsem si myslela totéž.......po virtuální "nevěře"..........ale mně to třeba teď po půl roce dostihlo...mám škaredé sny, budím se ve 3 ráno a nemůžu spát..........ale vím, že to bude v pořádku, manžel je zlatíčko a chová se ke mně opravdu velmi hezky, což po předchozím 20 letém manželství opravdu můžu posoudit smile - hodně štěstípussa

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží nᚠsvět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#70 5. 4. 2011 19:52

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Na tehle strance se mi nejvic libilo velke M jako Muž, velke L jako Laska, a velke Ž jako Žena lol Boze me jeb.ne lol Nepripomina vam to neco ? tongue Bo me kuwa jo a cele odpoledne se na tom rehnim jak cyp ... vissla

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#71 5. 4. 2011 22:12

werena30
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

werena30 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Nu, některé prameny uvádějí maximum až 2 roky..ale tomu moc nevěřím wink

Obzvl᚝ jestli ty prameny začínají: Britští vědci . . . tummenupp

Upravil(a) werena30 (5. 4. 2011 22:14)

Není tady

#72 5. 4. 2011 22:12

werena30
♥♥♥♥---

.

Upravil(a) werena30 (5. 4. 2011 22:13)

Není tady

#73 6. 4. 2011 23:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Medulenko - i já myslím,že si to vzala za správný konec. tummenupp pussa

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#74 7. 4. 2011 6:59

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

werena30 napsal(a):

Součástí té smlouvy je věrnost. A má to svou logiku.

Wereno, kdo tvrdí, že není?
Jenže JAK ty si tu věrnost představuješ?
Už NIKDY s žádnou jinou se milovati nebudeš? Jen se MNOU?
Nu, já si myslím, že tato smlouva spíš pojímá věrnost jako věrnost společnému projektu: vychováme spolu děti, budeme se ctít a vážit si jeden druhého, budeme se podporovat a pomáhat si.
O nějaké "tělesné" věrnosti tam není ani slovo, protože tělo patří vždy jen tomu, kdo v něm vězí stolt

Pochopitelně mᚠpravdu, že děti potřebují prostředí, kde je Láska. Otázkou ale je, jak si kdo tu Lásku představüje. Já to tu začínám vidět tak, že: můžeš mně i děti mlátit, nedávát mi peníze, chlastat a fetovat, ale v žádném případě nezasuneš jinde!
Nu a to je dost směšné a pokrytrecké.

Souhlasím naprosto, že by lidé neměli setrvávat v manželství, pokud mezi nimi Láska není, jen kvůli dětem, protože ty děti to poznají.
Jenže to by lidé nesměli být pokrytci a sobci, aby si nedávali a nevyžadovali nereálné sliby.
Museli by k sobě být upřimní a museli by mít v uctě nejen toho druhého, ale především sami sebe.

Jenže to jsme zase u toho BYCHa, kterého pozdě honitit stolt

Podle mojí zkušenosti má vztah následující vrstvy:

3.přitažlivost, sex – bez možnosti kontroly, těkavost
2.láska, bezpodmínečnost
1.úcta

A následující vrstva má (u partnerského vztahu) smysl pouze tehdy, pokud jsou přítomny i ty vrstvy předchozí. Někoho si mohu vážit, ale nemusím ho mít rád a už vůbec mě nemusí přitahovat. Smutné, ale představitelné. Když k tomu přidám lásku, už to může být docela fajn. A podlamují-li se mi při tom ještě kolena, tak to prostě nemá chybu. Požadovat exkluzivitu ve třetí vrstvě při elementární neúctě a podmíněnosti v lásce mi přijde nevyvážené. A podle toho, co se tu člověk dočte, to jednoduše nefunguje.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#75 7. 4. 2011 7:04

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Medulenka napsal(a):

Dobrý.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí