6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dusičko, neení to o tom, nedávat najevo své emoce. Vůbec ne. ena by měla být k sobě ale v první řadě pravdivá. A pravdivě říct mui, jak se cítí. Bez hysterie, bez napadání, vyčítání...
Partnerna NEPROSÍ v tomto případě - o co, aby partner zůstal? Prosit o partnerství?
ENA zná své nitro. Nedává najevo "emoce", které jí naeptává ukřivděný egouek. Dává najevo emoce své due.
Říkat si - já bych určitě nevěru brzy odhalila - to je práce Egouka. A pak být na sebe natvaná, e neodhalila...
Peklo si způsobujeme jen my sami. Není vůbec zapotřebí křesanského pekla po smrti. Ideologové nejsou absolutně vynalézaví v popisu kotlů s ohni a vařící vodou, to je velmi slabý čajíček proti tomu, jaké peklo si dovedeme vytvořit my sami ve svých vlastních hlavách.
Nejhorí je, e si to peklo v hlavě děláme naprosto dobrovolně. A hezky pěkně si to sami před sebou zamaskujeme voláním - to já ne, to on... Kdyby on ne, tak já bych taky ne...
ena se můe zeptat, ani já a ani Pan jsme nepsaly, e nesmí. Ale musí být připravená na COKOLIV, co pak můe přijít. Musí být připravena na odpovědi, jestli přikročí k tomu, aby se zeptala. Taky záleí na tom, JAK se zeptá, pokud se tak rozhodne. A jestli ví, co udělá, a se dozví. Protoe se taky třeba nemusí dozvědět nic. Nebo můe uslyet le, nebo nebo nebo. Jestli se rozhodne zeptat, měla by být připravena na to, aby ji odpověď nesloila, nezničila.
Třeba jako téměř zničilo to, co pak nastalo, tenkrát mě. Kdy jsem se zeptala a chtěla jsem slyet pouze odpověď, e já jsem jediná, e to tak není,... a chtěla jsem vědomě slyet LE. Které bych stejně nevěřila, protoe jsem věděla, e taková odpověď bude le.
Hm, taky nějak přesně nedokáu teď popsat slovy, co bych chtěla. No, snad je to aspoň troku srozumitelné.
Upravil(a) majkafa (3. 4. 2011 10:02)
Majkafo - ale kdy budu dávat najevo své emoce, tak se zeptám mue, co to má znamenat ty majly.
Proto to píu, ano rozeznat emoce ega a upřímnost.
Já si moná právě pletu emoce a upřímnost. Ne vdy se dá říct, co se opravdu cítí. Můou to být právě jen domněnky. Neříkám, e ena nemá být sama k sobě upřímná, to je základ upřímnost. Aspon u mě.
Jasně, můu říct muovi, je mi bez Tebe smutno, a tak.
Já nevím,jak bych to vyjádřila.
Nebo nevyjadřovat emoce - chtěla bych, aby si se mnou byl doma a neel za kamarádama. Protoe - to je lezení do prostoru druhého.
Není tady
Take kdy to shrnu - vyjádřit emoce - to co cítím,vyjádřit city
nevyjadřovat emoce - prosit,ádat,doadovat se odpovědi. (a bude chtít,sám odpoví)
Jenome teorie je něco jiného ne praxe
Není tady
Dusi, otázkou je, co si kdo z nás představuje pod pojmem - upřímnost.
A taky jsem psala o způsobu zeptání.
Jestli se doslovně zeptá - mui, co to má znamenat, ty maily? Nu, nevím, nevím. To je jasná otázka Ega jak barák, těce nadřízeného... a ne PARTNERA
dusička napsal(a):
Pandoro - tak ena by seměla zachovat jako ena a neřeit, ano, je to asi představa eny o svazku, o vztahu.Kdy to bude chtít mu udělat (myslím nevěru) tak to udělá, a nic mu nezabrání.
ena můe bojovat, prosit ho, ale kdy on nebude chtít, nic jí nepomůe.
Take tím,kdy se ho na to zeptá, nic nezíská, spí ztratí.
Já co jsem napsala, jsem asi patně vyjádřila.Změnu chování eny. Ano, je to lekce pro enu. Naučit se nedávat najevo své emoce,které mohou i ublíit. (a pro mě - to je úkol pro mě, dávám najevo emoce a moc)
Děkuju za vae písmenka,
Sory duičko, ale já nic takového nenapsala.
Já jen napsala, e:
- právo řeit má jen sebe, nikoliv toho druhého
- a řeí cokoliv, měla bys mít na zřeteli 4 toltecké dohody: nehře slovem (napomlouvej, neodsuzuj, nevyčítej...), nevytvářej si domněnky (je to jen a určitě tak, jak JÁ to vidím), nemysli si, e ve, co se děje, děje se JEN kvůli tobě (aby tobě bylo pomoeno/ublíeno) tedy nebud vztahovačná a poslední: ve dělej tak, jak nejlépe umí (neulehčuj si to, nepodváděj, nesváděj vinu na druhé, neboj se být sama sebou)
-naučit se nedávat najevo svoje emoce? Co je to za blbost? Pochopitelně DÁVAT, ale konstruktivně, to jest nedělat scény, neječet, nebrečet, nehisterčit, nevydírat, ale svoje vlastní emoce ZKOUMAT, UVĚDOMIT SI, E ONY JSOU TÍM JEDINÝM NÁSTROJEM, který ti můe pomoci dostat se k podvědomým blokům, těm kostlivcům, které jsou ve TVOJÍ skříni, nikoliv ve skříni toho druhého.
Mně osobně jen děsí to, co tu pravidelně čtu: mu/ena odhalí "nevěru" své eny/mue.
A hned se horutí svět, horutí se manelství, hroutí se domovy pro děti.
Proč?
Hmm?
Myslím, e kdyby lidé dopvedli rozliit ten fakt, zda se jedná o charakterový rys toho druhého, to jest: prostě neumí být věrný, pořád bude loviot v cizích vodách, nemá ádné zábrany, nemá sebevědomí, sebeúctu k sobě ani k druhým, nerespektuje nikoho, myslí jen na sebe a hlavně nemá ÁDNOU zodpovědnost...a nebo zda jde prostě o "lekci" pro oba, "potkání se v čase a prostoru", které má svůj význam, prostě jednodue úlet a nebo neschopnost teď a tady vyřeit věc JINAK, kdyby prostě k sobě měli větí respek a uměli zkrotit své ego a majetnické sklony, nebylo by o čem psát.
Věrnost je chyméra a vyjimka, charakterový rys minimálního počtu jedinců, lenost těch, co "si u uili a zmoudřeli" .
Netvrdím, e neexistuje, existuje,ale není a nebude to úzus.
Manelství je obchodní smlouva, kterou uzavíráme jen pár století a uzavíráme ji PŘEDEVÍM kvůli majetku a výchově dětí. Pokud mi tu bude někdo tvrdit, e z lásky, tak prostě ije v iluzích.
LÁSKA ádnou smlouvu nepotřebuje. Ta prostě miluje VDY a za KADÝCH PODMÍNEK. Nepotřebuje ani ádné sliby typu: dokud nás smrt nerozdělí.... Ona toti ví, e platí: sliby chyby...proto ádné sliby nepoaduje.
Láska je láskyplná, ona "JEN" miluje..... stále a navdy.
To, e si to lidi komplikujou, to je jejich problém. To s Láskou nemá vůbec nic společného.
To, e si nasazují různé masky a hrají různé hry, plné slibů, jejich poruování a následných scén a výčitek, trápení a bolesti, to je taky jen a jen jejich problém.
Problém těch, kteří na tuhle hru s láskou a nevěrou skočí.
A s tím nemá láska nic společného.
Není tady
dusička napsal(a):
Majkafo - ale kdy budu dávat najevo své emoce, tak se zeptám mue, co to má znamenat ty majly.
Já si moná právě pletu emoce a upřímnost. Ne vdy se dá říct, co se opravdu cítí. Můou to být právě jen domněnky. Neříkám, e ena nemá být sama k sobě upřímná, to je základ upřímnost. Aspon u mě.
Nebo nevyjadřovat emoce - chtěla bych, aby si se mnou byl doma a neel za kamarádama. Protoe - to je lezení do prostoru druhého.
Jak bys to vyjádřila? Nu přesně tak - je mi bez tebe smutno.
Děláme věci zbytečně sloitějí, ne jsou. A slova due ani bychom si toho byli vědomi, balíme obaly a maskami ega.
Místo pravdivého vyjádření toho, co cítíme, ho raději vyslechneme, co jako ty maily mají znamenat.... Například.
Kdy jsem k sobě pravdivá, vím, co cítím a nejsou to domněnky. Otázkou je, jestli jsem k sobě pravdivá. Jestli se sama před sebou nemaskuji nánosy něčeho, co nejsem čistá já.
dusička napsal(a):
Dui, je to jednoduché: zepat se a tehdy, kdy si zpracuji svoje emoce a jsem schopná to, co se dozvím unést.
Ptát se dřív je sebezničující - hádky a konflikty, výčitky a scény nic nevyřeí. A k těm dojde, pokud v tom budou hrát roli emoce. Pochopitelně NEGATIVNÍ emoce.
Prostě dina můe vypustit a tehdy, kdy ví, e ho zmákne
Není tady
Majky -já měla na mysli, e písmenkama nevím, jak bych to vyjádřila
Není tady
Musím o sobě přemýlet, já toti myslím, e vypoutím i negativní emoce.
Není tady
dusička napsal(a):
Ale to se občas přece stane kadému z nás. Někomu občas, někomu často. Důleité je, Jak a Kde negativní emoce vypustíme.
dusička napsal(a):
Tak to je v pořádku, jen je nesmí "vypoutět" tam, kde mohou nadělat paseku.
Nejlepí je to o samotě a nebo ze začátku jetě lépe - s terapeutem, který ti je pomůe zpracovat.
Pak neublíí ani tobě, ani nikomu jinému, udělají svou práci - vyhrabou tvoje strachy a vzorce chování - a odejdou
Upravil(a) Pandorraa (3. 4. 2011 11:47)
Není tady
děkuju
Myslím,e je někdy vypoutím i tam,kde bych neměla.
Dám příklad (z minulosti) manel na pivu, já druhý den - brečela, proč není s náma doma, e ho to s náma asi nebaví, kdy dává přednost kamarádům. Stejně vyputění emocí nepomohlo - kamarádi maj přednost dál.
U mě tomoná dělá,e jsem impulsivní, chtěla bych hnedka řeit vechno hned ted. Nai mi říkali,e jsem horká hlava. A asi na tom něco bude.
A kdy z minulosti zavzpomínám na nevěru. Tu jsem neřeila. Měla jsem podezření, (koukla do mobilu na zprávičky) ale nedala jsem nic znát, neptala jsem se, nevyzvídala. Ono to nějak vyumělo samo.
Není tady
dusička napsal(a):
děkuju
Myslím,e je někdy vypoutím i tam,kde bych neměla.
Dám příklad (z minulosti) manel na pivu, já druhý den - brečela, proč není s náma doma, e ho to s náma asi nebaví, kdy dává přednost kamarádům. Stejně vyputění emocí nepomohlo - kamarádi maj přednost dál.
Hmmm...tak to jsi se dopustila hned několika "hříchů":
- brečela = citové vydírání
- asi ho to s náma nebaví = vytváření si domněnek
- dává přednost kamarádům = zase domněnka
Pochopitelně, e "kamarádi mají přednost dál".
Vytváří v mui pocit viny, tak zdrhá z domu, to je logické. Je to pro něj jednoduí, ne kdyby si udělal pořádek nejdřív sám v sobě a pak si to s tebou vyříkal, třeba takhle:
Milá eno, mám tě rád, ale potřebuji taky prostor pro sebe. To, e nejsem někdy doma, neznamená, e tebe a děti nemiluju, spí naopak. Ale nedaří se mi unést situaci, do které jsem se dostal. Nepotřebuji Vás mít za zadkem kadé odpoledne, kdy příjdu z práce. A kdy práci nemám, straně mě to frustruje, tvoje výčitky - i ty nevyřčené - mně vyháněj z domu, protoe jsem srab a jinak to neumím řeit. Čím víc do mně kéruje, tím hůř to snaím a abych tě nemusel zmlátit, abys konečně ztichla, tak radi vypadnu. Protoe kdy mám v ruce ten pullitr, připadám si alespoň chvíli jako chlap, protoe kamarádi mně nepruděj, nic po mně nechtěj, naopak mně přesvědčujou, jakej jsem geroj. Kdy se nametu jako Dán, je mi dobře, protoe nic nemusím řeit.
Tak to je a já nevím, co s tím.
Tohle - nebo něco podobného - tvůj mu sice neřekne, ale moc bych za to nedala, e to ije....
Není tady
Pandoro - cítím,e to tak je. ALe dá se to nějak změnit?
A navíc,kdy přijde,řekne, vdyt já chci být s Vámi doma, je mi s Vámi dobře. Jen si něco zařídím a přijdu za hodinku (a nedodrí)
Je pravda, e postupem let u to nějak neproívám, ale dřív ano. Ted jakoby u se věnuju sama sobě ,dětem.
ALe zase na druhou stranu je pravda, e kdy kamarádi potřebujou pomoc, e se říká v nouzi pozná přítele a on jde a pomůe. Jen té eně ne. Protoe on moná ví, e já to zvládnu sama?
Není tady
dusička napsal(a):
Pandoro - cítím,e to tak je. ALe dá se to nějak změnit?
A navíc,kdy přijde,řekne, vdyt já chci být s Vámi doma, je mi s Vámi dobře. Jen si něco zařídím a přijdu za hodinku (a nedodrí)
Je pravda, e postupem let u to nějak neproívám, ale dřív ano. Ted jakoby u se věnuju sama sobě ,dětem.
ALe zase na druhou stranu je pravda, e kdy kamarádi potřebujou pomoc, e se říká v nouzi pozná přítele a on jde a pomůe. Jen té eně ne. Protoe on moná ví, e já to zvládnu sama?
Tvůj mu je pravděpodobně na alkoholu závislý. Take vechny sliby a předsevzetí jdou mimo něj.
On potřebuje léčbu.
A taky on jediný je tím, kdo rozhodnme, zda ji podstoupí a zda bude úspěná.
Chtít po něm nějaké plnění slibů je naivní.
Kámoi patří do tlupy, ty nemůe ztratit, nedej bóe, aby oni ho z tlupy vyhnali....
Ty jsi MIMO tlupu a pochopitelně si poradí sama.
S láskou k tobě nebo dětem tohle nesouvisí.
Není tady
Na první pohled to vypadá, e to nesouvisí ani s příběhem zakladatelky vlákna, ale opravdu jen na první pohled
Není tady
Za čtrnáct dnů jdu ke své psycholoce. U jsem objednala kluka, stále přemýlím, zda objednat i manela. Sice jsem řekla, e končím, ale stejně vnitřně jetě o tom nejsem přesvědčená.
A omlouvám se zakladatelce vlákna,e jsem sem vstoupila
Pandoro - díky:pussa:
Není tady
Pandorraa napsal(a):
- brečela = citové vydírání
- asi ho to s náma nebaví = vytváření si domněnek
- dává přednost kamarádům = zase domněnka
Pochopitelně, e "kamarádi mají přednost dál".
Vytváří v mui pocit viny, tak zdrhá z domu, to je logické. Je to pro něj jednoduí, ne kdyby si udělal pořádek nejdřív sám v sobě a pak si to s tebou vyříkal, třeba takhle:
Milá eno, mám tě rád, ale potřebuji taky prostor pro sebe. To, e nejsem někdy doma, neznamená, e tebe a děti nemiluju, spí naopak. Ale nedaří se mi unést situaci, do které jsem se dostal. Nepotřebuji Vás mít za zadkem kadé odpoledne, kdy příjdu z práce. A kdy práci nemám, straně mě to frustruje, tvoje výčitky - i ty nevyřčené - mně vyháněj z domu, protoe jsem srab a jinak to neumím řeit. Čím víc do mně kéruje, tím hůř to snaím a abych tě nemusel zmlátit, abys konečně ztichla, tak radi vypadnu. Protoe kdy mám v ruce ten pullitr, připadám si alespoň chvíli jako chlap, protoe kamarádi mně nepruděj, nic po mně nechtěj, naopak mně přesvědčujou, jakej jsem geroj. Kdy se nametu jako Dán, je mi dobře, protoe nic nemusím řeit.
Tohle - nebo něco podobného - tvůj mu sice neřekne, ale moc bych za to nedala, e to ije....
Pod tohle se stoprocentně podepíu, ač já sám do hospody nechodím , resp. jdu tam maximálně tak 10x do roka...
...a sakra to souvisí...
Není tady
Medulenko, Pandora č. 24 a 30. Napsala ti to úplně dokonale, nedá se k tomu u asi nic dodat.
To, e ten chlap tajně pěstuje erotickou korespondenci, ho nijak nediskvalifikuje jako manela nebo tatu. Pro chlapa to je koníček na stejné úrovni jako rybaření. Kdy to nezasahuje do těch podstatných rovin a kdy na to nedoplácí rodina, není co řeit.
A vyslovit nedůvěru někomu, komu vleze do mailů, je srandovní. Na to se vybodni.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Hele Pan...No nic Jako by se stalo
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mně osobně jen děsí to, co tu pravidelně čtu: mu/ena odhalí "nevěru" své eny/mue.
Proč?
Hmm?
Věrnost je chyméra a vyjimka, charakterový rys minimálního počtu jedinců, lenost těch, co "si u uili a zmoudřeli" .
Manelství je obchodní smlouva, kterou uzavíráme jen pár století a uzavíráme ji PŘEDEVÍM kvůli majetku a výchově dětí. Pokud mi tu bude někdo tvrdit, e z lásky, tak prostě ije v iluzích.
LÁSKA ádnou smlouvu nepotřebuje. Ta prostě miluje VDY a za KADÝCH PODMÍNEK. Nepotřebuje ani ádné sliby typu: dokud nás smrt nerozdělí.... Ona toti ví, e platí: sliby chyby...proto ádné sliby nepoaduje.
Láska je láskyplná, ona "JEN" miluje..... stále a navdy.
Protoe,větina lidí,kdy se rozdávala sociální inteligence chyběla?
Součástí té smlouvy je věrnost. A má to svou logiku.
Moná jsem naivní,ale stejně si myslím,e lidi by měli vychovávat v prostředí,kde je ta láska a není dobré setrvat v manelství kvůli dětem a u vůbec do něj kvůli dětem vstupovat.
Upravil(a) werena30 (4. 4. 2011 11:21)
Není tady
.
Upravil(a) werena30 (5. 4. 2011 13:43)
Není tady
werena30 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Proč?
Hmm?
Láska je láskyplná, ona "JEN" miluje..... stále a navdy.Protoe,větina lidí,kdy se rozdávala sociální inteligence chyběla?
Moná jsem naivní,ale stejně si myslím,e lidi by měli vychovávat v prostředí,kde je ta láska a není dobré setrvat v manelství kvůli dětem a u vůbec do něj kvůli dětem vstupovat.
Láska a manelství jsou dva pojmy, které se vzájemě nepodmiňují a nemusí, ale v ideálních případech MOHOU! ve vztazích existovat společně. To se snaila popsat Pandora výe. Kdy se to stále motá dohromady a zaměŇUje jedno za druhé , tak z toho vznikne nesrozumitelný text, tak jak to uchopila Werena.
Není tady
Johana50 napsal(a):
Láska a manelství jsou dva pojmy, které se vzájemě nepodmiňují a nemusí, ale v ideálních případech MOHOU! ve vztazích existovat společně. To se snaila popsat Pandora výe. Kdy se to stále motá dohromady a zaměŇUje jedno za druhé , tak z toho vznikne nesrozumitelný text, tak jak to uchopila Werena.
Johano, já moc dobře pochopila,co Pandora myslí .
Spí mě to,co Pan napsala vedlo k mylence,e jakékoliv láskyplné prostředí je pro dítě lepí ne studené manelství.
Není tady
werena30 napsal(a):
Wereno, kdo tvrdí, e není?
Jene JAK ty si tu věrnost představuje?
U NIKDY s ádnou jinou se milovati nebude? Jen se MNOU?
Nu, já si myslím, e tato smlouva spí pojímá věrnost jako věrnost společnému projektu: vychováme spolu děti, budeme se ctít a váit si jeden druhého, budeme se podporovat a pomáhat si.
O nějaké "tělesné" věrnosti tam není ani slovo, protoe tělo patří vdy jen tomu, kdo v něm vězí
Pochopitelně má pravdu, e děti potřebují prostředí, kde je Láska. Otázkou ale je, jak si kdo tu Lásku představüje. Já to tu začínám vidět tak, e: můe mně i děti mlátit, nedávát mi peníze, chlastat a fetovat, ale v ádném případě nezasune jinde!
Nu a to je dost směné a pokrytrecké.
Moje osobní zkuesnot se shoduje se zkueností větiny mých klientů: je-li v partnerství úcta a respekt, zodpovědnost a starostlivost, je tam i Láska.
Kdy tam toto není, vichni se tam honí alespoň za láskou - tou tělesnou, fyzickou, onou chymérou, kterou za lásku povaují.
Něco jako: kdy u jsi jako člověk na houby, tak alepsoň miluj JENOM MNĚ!
Souhlasím naprosto, e by lidé neměli setrvávat v manelství, pokud mezi nimi Láska není, jen kvůli dětem, protoe ty děti to poznají.
Jene to by lidé nesměli být pokrytci a sobci, aby si nedávali a nevyadovali nereálné sliby.
Museli by k sobě být upřimní a museli by mít v uctě nejen toho druhého, ale předevím sami sebe.
Jene to jsme zase u toho BYCHa, kterého pozdě honitit
Není tady