6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezký den vem,nevím jestli do tohoto vlakna u patřím,nebo ne,ale to je jedno,Chci se vypsat,svěřit,snad se mi uleví.Budu moc ráda za vae názory,připomínky,zkuenosti.Pro začátek něco z minulosti,vdávala jsem se v jednadvaceti a ila 13 let s agresivním,árlivým alkoholikem,který mě nakonec málem utopil ve vaně.Přeila jsem s pár rámy na dui.Rozvedli nás rychle,neměli jsme ádný majetek ani děti.V té době jsem se seznámila se svým současným manelem,působil plachým,citlivým inteligentním dojmem,úplný opak mého ex.Zamilovali jsme se ,vzali a já se odstěhovala za ním do domku na vsi.ijeme tedĄspolu 6 rokem,za tu dobu se nám narodili 2 děti.Máme spolu pěkný vztah,ádné velké hádky,ve spoustě věcí si rozumíme,děti mají klidný,spokojený domov.Důleitá poznámka,nejsem ádná stihačka,nikomu jsem nikdy nelezla do osobních věcí,mobilu počítače atd,zastávám názor,e člověk má vdy právo na své soukromí,atĄije v jakémkoli vztahu.Jak jsem přila na to ,e se něco děje?Manel má dva maily,na ten jeden nechodím vůbec a ten druhý jsme začali pouívat i k obchodním účelům,mám na něj povolení.Občas z něj jen napíu pár mailů,jinak na něj také nechodím.Před pár dny jsem potřebovala nahlédnout do jedné zprávy,kterou jsem napsala.Poprvé jsem otevřela sloku odeslané,zobrazila se mi historie z roku 2008,léto.Zaujalo mě tam enské jmeno,opakující se snad stokrát po sobě.Mylenky mi letí hlavou,co jsem v té době dělala já?No jasně,při první rodičovské jsem si chodila přivydělávat do zahrad.firmy,lítala s kolečkem,přehazovala písek,kopala metrové jámy na stromy a keře,doma pomazlit s dcerou pak uklízet,vařit atd.večer jsem padla jak palek.Manel pracuje na denní a noční směny,střídali jsme se v péči o dceru ,ale on se doma sám pak evidentně nudil.Neměla bych ,já vím,ale nemůu odolat.oči mi letí po písmenkách-Tak co jí píe,hm,pár zdvořilostí,výměna infa o rodině,fotky dětí,pak přituhuje,er.fotky,videa,dokonce si volají,psaní tvrdého po*na,jak e jí řiká?Sluníčko,beruko,pusinko,poklade můj,lásko??Co dál-moc mi chybí,mám tě plnou hlavu,zdá se mi o tobě,straně tě chci,touím s tebou promilovat celou noc a miluji tě???Zastavím se,to píe můj mu,který mi tvrdil,e má za sebou dva váné vztahy,ta první jeho ena ho prý podváděla tak okatě,e se hned rozvedli.S prítelkyní přede mnou il 10 let,pak se mu něco nezdálo a její dlouhodobou nevěru odhalili jedna peprná smska,kterou si přečetl,rozeli se.Byl z toho dlouho netĄastný,strané období,nikdy to nechce zaít a ted to samé děla mě?!!Vánivé maily trvají dva měsíce,pak přestávka,poslední mail od něj--prominĄjsem srab,přecenil jsem se,nechci si rozbít manelství,ná sex v mailech byl krásný,nezapomenu na tebe.Tak dost ,jdu se napít,přemýlim,nakonec to dopadlo dobře,neseli se (zřejmě taky problém vzdálenost)on se s ní rozeel ,je to pro mě ok,ale řeit to u nemá cenu,zapomenu,jak jednoduché!Vydrelo mi to přesně dvě hodiny,Jdu zpátky k počítači,u cíleně hledám v nověji odeslaných mailech a nacházím...pár zjevně zapomenutych-Leden 2011,tak co jí píe?Hm,omlouvá se ,nejdou mu odeslat zprávy z Facebooku,jak se má ona,co za ten rok nového.Počkat ,to ale znamená,e spolu byli v kontaktu,kdy já čekala nae druhé dítě_!no bezva -co máme dál,pár informací,nějaká hezká slovíčka,dalí erotika,nakonec jí píe-nae společná noc,první a moná i poslední nám jednou vyjde,věřím tomu,vím,e to není správné,ani vlastně nevím co chci,ale moc by se mi líbilo mít milenku jen na sex,budu se moc těit,jestli se mnou udrí kontakt,nějak se pak domluvíme,dám ti vědět,má to ale háček ,jak se s nějakou holkou vyspím,hned se do ní zamiluju a je to na mě hodně znát,neumím krotit city a emoce......au,tak tohle bolí u hodně,to jen tak nerozdýchám.nevím jestli se jim ta společná noc povedla za ty dva měsíce uskutečnit,a je mi to snad u ji jedno...kdyby to byl nějaký jednorazový sex úlet,nebo psaní jen o sexu tak to asi nějak překousnu,ale tohle u je vztah!_Pravda manel se mi zdál poslední dobou nějaký utrápený,ale přičítala jsem to starostem o jeho rodiče,mají toti velké dluhy.Co tedĄjá?NE nehroutím se,rozvádět se nehodlám,pořád ho mám ráda,jen nemůu jíst spát a pokadé kdy se na něj podívám, má její jmeno napsané na čele,nebo i někde jinde_?Nevím co bude dál a nechce se mi přemýlet jestli to mám s ním řeit,nebo ne.Pokud jste dočetli a sem,moc vám děkuji za vai trpělivost....
Není tady
No to je sila.Ja bych to nevydrzela a promluvila s nim.Trva to docela dost dlouho.
Není tady
Medulenka napsal(a):
...ani vlastně nevím co chci,ale moc by se mi líbilo mít milenku jen na sex....
Tak co o to, to je asi sen kadého chlapa, ejo...
Ale kdy u jsi holt neodolala vábení podívat se mu do mailu, tak bych se asi přiklonil k Erem a promluvil(a) si o tom s ním.
Není tady
Promluvila bych si s ním ráda? ale jak začít,nechce se mi přiznávat,e jsem mu četla maily.A taky vím co asi uslyím,e to nic neznamená a neznamenalo atd.A přiznám se ,je to jen pár dní co jsem to zjistila a nějak jetě nemám sílu....
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja bych to nevydrzela a promluvila s nim.
Ono by moná stačilo ve správné chvíli mu připomenout,e můe o hodně přijít. Na to stačí jedna věta a není potřeba pitvat obsah cizích emailů atd. To, jestli hodí zpátečku, u je na něm.
Není tady
Medulenka napsal(a):
Promluvila bych si s ním ráda? ale jak začít,nechce se mi přiznávat,e jsem mu četla maily.A taky vím co asi uslyím,e to nic neznamená a neznamenalo atd.A přiznám se ,je to jen pár dní co jsem to zjistila a nějak jetě nemám sílu....
Promluvit... o čem, e jo...
Nejdřív si musí ujasnit, jestli a proč s nám chce zůstat a podle toho se odrazit.
A jak píe werena, stačí náznak...
Není tady
Ahoj Medulenko,
chci ti hlavně vyjádřit podporu, a to zvládne. Rozumím ti, e to bolí jak sviňa...
Je úplně moné, e kdyby ses přiznala ke čtení mailu, tak nakonec bude ta patná ty a on se bude moná cítit jetě ublíeně. Neříkám, e právem. A moná se mu bude hodit, e odlehčí svému svědomí pak tím, e si řekne, tak ona je taková, tak to já vlastně nedělám nic patnýho...
Taky je moné, e bys uslyela, e to nic neznamená apod. A pak tě moná navíc bude trápit nejen to, co si s ní píe, ale navíc to, jak se snaí trapně vymlouvat a lhát ti.
Asi bych se přikláněl k názoru wereny a javeny. Je otázka, jak ten náznak udělat. Co třeba nějak zavést řeč na to téma přes jeho minulou zkuenost s nevěrou. Nebo e má nějaká tvoje kamarádka takový problém, nevím. Třeba se v něm ta bolest ozve a řekne si, e to zato nestojí..
Na silnějí postupy má času dost. Snad nebudou potřeba.
Nakonec bych řekl, buď ráda, e to vypadá, e zatím spolu nespali. Kdy to vědět bude, o nic líp ti nebude.
dr se
Není tady
Medulenko,
napi něco o vaem vztahu. Zapřemýlej a napi, jestli o manela stojí.
Není tady
Medulenko......vem rozum do hrsti....pokud to jde....zapoj srdce a rozum
jo, ivot není jenom černobílý......dr se
Není tady
O ČEM si to s muem vlatně chce promluvit?
Ví to?
Jak toti jednou začne, vypustí z lahve dina, kterého u do ní nemusí dostat zpět.
Poradí si s ním a nebo tě seere?
Ví to?
Není tady
Dobrý večer,nebo vlastně spí noc.Vím jen to ,e cokoliv já udělám,nebude dobré.Kdy to nechám být,budu se trápit já.A kdy s ním promluvím,nic u nebude jako dřív.Těko se pocity popisují,líp bych určitě mluvila,psaní mi nikdy moc nelo.Trápí mě to,e bych do něj nikdy neřekla,e bude schopný mít jetě jeden vztah.ZvlátĄpo tom ,co mu prý provedla jeho bývalá.Ví moc dobře,jaké to je,být podváděný,dlouho se z toho nemohl dostat.Sám mi řekl,e neumí lhát a přetvařovat se,kadý to na něm PRÝ snadno pozná.A navíc se mu to protiví.Hodně se podcenil a já přecenila,myslela jsem,e dlouhodobý poměr bych odhalila snadno.TedĄje mi zle,pořád na to musím myslet,kdykoli se na něj podívám,vidím ji.Zřejmě to začalo jako flirt a pak se jim to vymklo,nevím.Pořád se ke mě chová hezky,moná si mě jen víc prohlíí,kdy si myslím,e se nedívá a je posmutnělý.divné slovo,ale vhodnějí mě nenapadlo.Nemám sílu si s ním promluvit otevřeně,jestli bude chtít ji,mě naslibuje cokoli a nic se stejně nezmění.Já budu stále v nejistotě a co nadělám,důvěra je pryč.Do mailů se mu u také nikdy nepodívám,co vím,mi úplně stačí.Dětem brát domov já nebudu,to vím jistě.Díky moc Vám vem za podporu,ale vůbec nevím co mám tedĄdělat...
Není tady
Medulenka napsal(a):
Dobrý večer,nebo vlastně spí noc.Vím jen to ,e cokoliv já udělám,nebude dobré.Kdy to nechám být,budu se trápit já.A kdy s ním promluvím,nic u nebude jako dřív.Těko se pocity popisují,líp bych určitě mluvila,psaní mi nikdy moc nelo.Trápí mě to,e bych do něj nikdy neřekla,e bude schopný mít jetě jeden vztah.ZvlátĄpo tom ,co mu prý provedla jeho bývalá.Ví moc dobře,jaké to je,být podváděný,dlouho se z toho nemohl dostat.Sám mi řekl,e neumí lhát a přetvařovat se,kadý to na něm PRÝ snadno pozná.A navíc se mu to protiví.Hodně se podcenil a já přecenila,myslela jsem,e dlouhodobý poměr bych odhalila snadno.TedĄje mi zle,pořád na to musím myslet,kdykoli se na něj podívám,vidím ji.Zřejmě to začalo jako flirt a pak se jim to vymklo,nevím.Pořád se ke mě chová hezky,moná si mě jen víc prohlíí,kdy si myslím,e se nedívá a je posmutnělý.divné slovo,ale vhodnějí mě nenapadlo.Nemám sílu si s ním promluvit otevřeně,jestli bude chtít ji,mě naslibuje cokoli a nic se stejně nezmění.Já budu stále v nejistotě a co nadělám,důvěra je pryč.Do mailů se mu u také nikdy nepodívám,co vím,mi úplně stačí.Dětem brát domov já nebudu,to vím jistě.Díky moc Vám vem za podporu,ale vůbec nevím co mám tedĄdělat...
A bude mlčet nebo ne,tak stejně nic u nebude jako dřív.
Váně jsi to ty,kdo bere dětem domov?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jak toti jednou začne, vypustí z lahve dina, kterého u do ní nemusí dostat zpět.
Hmm... din u z lahve podle mě vyputěn byl...
Není tady
Medulenka napsal(a):
Medulenko. Objímám tě na dálku. Vím, jak to můe bolet.
Ale dnes u vím i něco jiného. Já to tenkrát nezvládla. Dina z lahve jsem vypustila a pak nastala vichřice. Nebyla jsem připravena na to, co se pak dělo, vichřice mě vlekla po kamenech, přes trní. Neustáli jsme, co se pak dělo. Neustála jsem to.
Můe to vzít jako prohru. Moná se to stalo proto, e.... bys do něj nikdy neřekla... ses přecenila, e bys dlouhodobý poměr snadno odhalila...
Nebo to můe vzít jako učební lekci. Lekci, která tě naučí ..... neřeit přítě, jestli bys něco do někoho řekla..... jestli by sis byla jista, e ODHALÍ snadno... Lekci, kterou kdy přijme, z tebe můe udělat sebevědomou, klidnou, vyrovnanou enu, která se učí pokoře, která ví, e nic není navěky, e neijeme minule ani zítra, ale tady a teď...
Tvůj mu to můe vzít jako prohru. Myslím, e je to lekce hlavně pro něj. Moná jetě nepochopil, neodpustil, co mu, jak ty píe "provedla" jeho bývalá. Aby pochopil, e "neprovedla". e je to o něčem jiném. Moná právě proto má teď poznat, e to mohlo být i jinak, ne e "ona mu provedla"... ivot není takhle černobílý. Moná je to lekce proto, e byl příli pyný, protoe to je pýcha a nedostatek pokory, kdy ti řekl,e neumí lhát a přetvařovat se,kadý to na něm PRÝ snadno pozná.A navíc se mu to protiví...
Vá vztah u nebude stejný, jako byl. Ale můe být lepí. Kdy on pochopí svou lekci, kdy ty pochopí tu svou, kdy bude při něm stát, kdy tím bude procházet, jestli on o tebe stoji.
Můe být taky horí anebo můe skončit. Kdy to nezvládnete nebo kdy jen prostě přijdete na to, e vae dalí cesta u není společná.
Nevím, jestli jsi teď ve stavu mé psaní pochopit. Doufám, e ano. Jsem 5 let poté, co můj bývalý manel odeel k jiné eně. Nae společná cesta tehdy jistým způsobem skončila. A jistým pořád existuje v naich dětech, které jsou tím nejkrásnějím darem, který nám byl dán.
Drím ti - vám palce a objímám tě.
Touto křiovatkou si musíme projít kadý sám. Jak, to zvládneme, je jenom na nás. I kdy ve stavu, v jakém jsi ty, je těké vidět, e můe být i lépe, ne bylo před TÍM.
Poslouchej své srdce. A NEBOJ SE.
Majkafo - děkuju za slovíčka, jsou pro mě přínosem
Není tady
Medulenka napsal(a):
...Pokud jste dočetli a sem,moc vám děkuji za vai trpělivost....
Medulienka, napada mi jedna pisnicka o Medulienke, od Pavla Hammela.
Medulienka je moja láska, vodievam ju večer do záhrad, spievam jej len o sedmikráskach, učím ju, čo da, čo nezobra.
Medulienka je moja láska, sestra srdca môjho belostná, spievam jej len o sedmikráskach, pod vankú jej dávam hviezd plný snár...
Docetl jsem, to je jasne a bud jsem mentalne retardovany, nebo v Tvem prispevku nestoji nic o tom, ze se s ni fyzicky "vyspal" a Ty mas jako big psychicky problem, ktery jsi si vlastne vytvorila sama, proc jsi mu prohlizela jeho majly ? To mas jako s dopisem. Zrejme nevis nic o pocitacove etikete, prikladam vynatek:
- Nebude zasahovat do práce jiných lidí
- Nebude vyzvídat informace z počítačových souborů jiných lidí
Vis, zvedavost je mrcha...ja jsem zase "zvedav", jak se z toho dostanes, pak pisni SZ
Preji hodne stesti, budes ho potrebovat.
Není tady
Morfe - to měla být přednákaod Tebe .
U se stalo, Medulenka to ví, e neměla, no holt to bylo silnějí.
Proto já bych dělala jakoby nic. Jak se chová manel? Věnuje se Ti, dětem? domácnosti? Rodině?
Jestlie ano, zkus obrátit list, zkus ho nenápadně zaujmout, výlet, romantická večeře, prostě vyboč ze stereotypu.
Upravil(a) dusička (2. 4. 2011 21:59)
Není tady
Jak romantická večeře? Odkdy děti potřebují k večeři romantiku...
Já jdu cvičit, musí se postarat o děti...
Cestou z práce nakup, já nestíhám...
Pán má nejspí spoustu volna, tak si přijde nevyuitej.
Meduli, nepíe nic o vaem souití. Moná jsi moc samostatná, moná má pocit, e ho nepotřebuje... moná na něm moc visí a jde mu na nervy, protoe si sama s ničím neporadí... To má u kadýho chlapa jiný, take těko radit.
Kadopádně, pokud nemá na to otevřeně to řeit (protoe opravdu hrozí, e otevře hráz, co nepůjde zastavit), tak si řekni, co za tím jeho románkem nejspí stojí (co jste si a jak jste si) a zařiď se podle toho. Ví, to, e bude smutná, kyselá, nebude chtít sex, něnosti... to mu nahraje. U o mě nestojí, tak si nemusím dělat výčitky.
To ovem neznamená, e mu má podstrojovat a hrát blbku...
Vem to věcně. Je to manel tvý kámoky, co ti říkala, jak ijou - proč si hledá rozptýlení, podle tebe?
Není tady
Já nemyslela podstrojovat a hrát blbku.
Já brala to,e třeba je u vás stereotyp. A pán se nudí, chce si zpestřit ivot. No tak mu ho zpestři Ty. Vdyt určitě umí pouívat enské zbraně.
Není tady
dusička napsal(a):
Já nemyslela podstrojovat a hrát blbku.
Já brala to,e třeba je u vás stereotyp. A pán se nudí, chce si zpestřit ivot. No tak mu ho zpestři Ty. Vdyt určitě umí pouívat enské zbraně.
Já to pochopila duí... ten stereotyp je zabiják. Ale hned mi blesklo, e dvě děti, zřejmě malé, a svíčky u večeře se moc neslučují. My teda doteďka ničíme i svíčku při tědrovečerní večeři.
Občas mám duevní pochody, e by Chocholouek zaplesal. Ale tak to ke mě patří...
Není tady
Kdy tak přemýlím, tak já psala romantiku, ale neviděla jsem v tom svíčky
Změnit chování, ale nenápadně, aby chlap musel myslet, co to mám doma za enu? Tu vůbec neznám?
Ono se mi to dobře kecá, ale já se to taky učím
Není tady
dusička napsal(a):
Kdy tak přemýlím, tak já psala romantiku, ale neviděla jsem v tom svíčky
Změnit chování, ale nenápadně, aby chlap musel myslet, co to mám doma za enu? Tu vůbec neznám?
Ono se mi to dobře kecá, ale já se to taky učím
Hlavně to není moc cesta, změnit chování, podle mě. Buď jsem romantička nebo ne. Jsem samostatná, nebo potřebuju pomoct. Hrát něco je blbost.
Na druhou stranu stačí to nepřehánět - ty jde na pivo, já jdu na kafe... taky půjdem spolu, děti dáme k babičce. Tohle zvládnu sama, ale s tímhle se nepoperu... to nechám na tobě.
Spí bych hlasovala pro rovnováhu.
Já byla s dětma doma, měla svý aktivity... můj mu byl věčně v práci... on měl pocit, e ho nepotřebuju, já měla pocit, e o nás nestojí.
Stejně byl problém jinde... kdybych se stavila na hlavu, jel by si podle svýho. Dělal to od začátku a mě to nevadilo, pravda je, e to pak vygradovalo... ale jede tak dál a je fuk s kým je. Já paní neznám, ale u na začátku jejich vztahu (mého BM a jeho partnerky) mi jedna dobrá due, která s nimi trávila nějaký čas vysvětlila, e s ní vorat nebude, e ta ho vyrazí raz, dva, e se s ničím nese..re. A kulový - půjčuje mu na alimenty, iví ho... a on si jede svojí lajnu...
Není tady
Já byla s dětma doma, měla svý aktivity... můj mu byl věčně v práci... on měl pocit, e ho nepotřebuju, já měla pocit, e o nás nestojí.
Tohle znám, a taky je problém jinde.
Není tady
Medulenko,
jak to tu tak čtu, tak bych řekla, e se tu celkem úspěně dělá z komára velbloud.
Krom morpha - vimni si, má MUSKÝ pohled na věc, který je věcný a bez emocí - a majky, která ti sem napsala své vlastní zkuenosti, vichni spolu s tebou propadají představě, e pán je mizera, spí s jinou enou - no a? co je vám vem do toho? to je pouze a jen jeho věc - a hodlá rozbít pohodu vaim dvěma dětem...no fuj, hajzl jeden, co neví roupama co dělat!
Osobně si myslím, e jediné, co on rozbíjí na padr, jsou tvoje iluze o lásce nebeské, romantickém a nikdy nekončícím vztahu bez mráčku.
Za to bys mu ovem měla poděkovat, protoe s takovýma iluzema se dost blbě ije.
Ty říká, e důvěra je pryč.
A JAKÁ důvěra?
Jeho, v tebe? - nebude mu lézt do jeho soukromí a na základě svého strachu vymýlet katastrofické scénáře, brečet doma do poltáře a trápit se kvůli tomu, co TY si myslí....?
Tvoje v něho? - bude takový ten princ z tvé pohádky a kdy náhodou "sele", tak je konec světa?
Prober si sama se sebou, co vlastně chce, co očekává od partnera. Přestaň se zlobit na něho, za něco, co moná ani neudělal - nepřenesl svůj "vztah" z virtuálna do reálna. A i kdyby přenesl, udělal to tak, aby se tě to nedotklo, říká přece, e se chová jako manel a otec vzorně, nebo ne? Nebýt tvé zvědavosti a v podstatě i poruení zákona, nic neví.
A hlavně se přestaň zlobit na SEBE, e jsi NEODHALILA, NEODHADLA, NEPOČÍTALA....bla bla.
To, jak Vae rodinná story dopadne, to má teď momentálně plně v rukou pouze ty.
Dopadne to jinak, pokud v tobě zvítězí Láska, jinak, pokud tě zmákne tvůj Srach - a nalij si čistého vína, větinou se lidé bojí předevím o SEBE, ty řeči o dětech jsou jen kecy v kleci - a se Strachem tvoje Ego - ono: jak mi to mohl udělat.
Taky tě nikdo nemůe přinutit, pokud tě opravdu u nemiluje a chce ít s jinou, abys s ním zůstala. Vdycky můe odejít a NIKDO ti to nemůe vyčítat, má na to právo. Jen se musí čestně a bez obezliček rozhodnout.
Jak píe majka - je to lekce pro tebe. Buď tedy pozorná a k sobě upřímná, můe hodně získat, ale i hodně ztratit.
Dr se.
Není tady
Pandoro - tak ena by seměla zachovat jako ena a neřeit, ano, je to asi představa eny o svazku, o vztahu.Kdy to bude chtít mu udělat (myslím nevěru) tak to udělá, a nic mu nezabrání.
ena můe bojovat, prosit ho, ale kdy on nebude chtít, nic jí nepomůe.
Take tím,kdy se ho na to zeptá, nic nezíská, spí ztratí.
Já co jsem napsala, jsem asi patně vyjádřila.Změnu chování eny. Ano, je to lekce pro enu. Naučit se nedávat najevo své emoce,které mohou i ublíit. (a pro mě - to je úkol pro mě, dávám najevo emoce a moc)
Děkuju za vae písmenka,
Upravil(a) dusička (3. 4. 2011 9:34)
Není tady