27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Mám velmi ráda steaky,ale zatím jsem nenala odvahu to doma vyzkouet.Poradí někdo,jak na to?
Není tady
Není čeho se bát, dost pouíváme vysoký rotěnec, entrecotte. Silnej plátek, rozpálená pánev, my máme rádi krvavý steaky, take při smaení sleduji kus masa zboku - kdy má i tam barvu "tepelně upraveného masa", zpravidla tím jeho kremace končí a putuje na vyhřátý talíř, kde ho nechám jetě odpočinout. Kdy neví, jak s propečením, můe ho vyndat z pánve a naříznout, to se dělá. Jukne do něj a případně dopeče. To bophuel v domácích podmínkách jinak nejde - leda e by sis koupila konvektomat Jinak ideální je jetě maso před samotnou úpravou vyválet v čerstvých bylinkách a posadit na plátek citronu, ádná sůl ani jiné koření, nechat třeba 24 hodin v chladu a pak připravit. Osvědčilo se nesolit vůbec, chu masa je mnohem lepí, sůl nikdo nikdy nevyadoval (a na to jsme přili vlastně omylem, jednou jsme prostě na sůl zapomněli). Rozhodně není třeba hned kupovat svíci, stačí rotěnec. Ale vysoký!
Obvykle k tomu jíme fazolové lusky ve slanině nebo ouchačky. Maso musí hrát prim
Není tady
Pěkný příspěvek od ADFka2. Jen dodám k tomu propečení je takový ten fígl s prsty. Kdy dáte palec k malíčku a sáhnete na "tvrdost" dlani v tomto postavení (hnedka pod palcem) je steak více méne well done tzn. úplně propečený. Pokud dáte palec ke ukazováčku a prohmatáte tu část jak jsem zmínila tak je maso rare tzn. ve vnitř sirové. Kdy pak pojídíte mezi prsty, můete podle prunosti steaku odhadovat jeho propečení. Je to lepí metoda neli do nej řezat. Protoe příjdete pak o cenou ávu.
Není tady
Alzbeto a jak sepozná -syrový vevnitř ?? To je teda gramatika.
Není tady