21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, nemohu donutit dceru, aby ve kolní dny snídala. Samozřejmě, e je na to ráno málo času, kdy sedí 25 minut na záchodě. Co dělám patně ve výchově?
MUSÍ DĚTI RÁNO SNÍDAT?
Není tady
Tomko, můj syn v předkolním věku taky odmítal snídat. Udělali jsme to tedy tak, e jsme zavedli lehké snídaně....jogurty, perníky, přesnídávky, malé buchtičky nebo koláčky. Tohle mu vydrelo do letoního roku a to u má 10. I tak se ale stalo, e mi u jogurtu kňoural, e u nemůe.
Letos, ale ve kole jednou řekl paní učitelce, e má hlad, protoe nesnídal a svačinu (bagetku) si nechává na později. Take jsem řekla dost, dělám mu u normální snídaně a on je musí jíst.
Dokud ale tvá dcera opravdu odmítá snídat, zkusila bych to tímto způsobem.
Jinak....proč sedí tak dlouho na záchodě? Má nějaké zdravotní problémy nebo tam chodí (stejně jako můj syn) hrát hry na telefonu?
Není tady
Tomka napsal(a):
Ahoj, nemohu donutit dceru, aby ve kolní dny snídala. Samozřejmě, e je na to ráno málo času, kdy sedí 25 minut na záchodě. Co dělám patně ve výchově?
MUSÍ DĚTI RÁNO SNÍDAT?
tak a jde na záchod a po snídani - u je dost velká aby to vydrela a uvidí jak rychle bude nasnídaná i "vyvenčená"...
Není tady
Aní jedno z mých dítek nechtělo snídat. Zlomilo se to ve dvanácti, snídaj za dva kdy nechce, nenutit
Není tady
Mé děti taky nesnídají, prostě to do nich ráno nedostanu. Take první jídlo mají svačinku ve kolce, a pohoda. Nenutila bych s tím, e samozřejmě ale bude jíst ve kole svačiny.
Není tady
přimlouvám se za lehkou snídanku. Jogurt nebo mlíko s kornflekama ty moje pipky dostanou asi za 5 minut.
Vzpomínám na mé spoluáky, kteřé měli obrovské svačiny a ivlili se kadou přestávku, protoe doma "nestíhali" snídat a měli hlad. No jo, přece nebudou vstávat dřív, aby to stihli.
Není tady
Taky snídáme, odmalička... ale s nástupem kolky a koly jsme upravili snídaně na sladko - koláček, perník, jogurt, kornfleky... Chleba nebo bílé pečivo s čímkoli kromě marmelády nebo nutely do nich nedostanu. Pořádně jedí ve kole a před desátou a to mi přijde dost pozdě, kdy vstávají před sedmou. Kdy nestihly snídani, tak pak měli hlad, nacpaly se svačinou a odflákly oběd... take se nacpaly doma zas narychlo něčím k svačině a to mi nepřijde moc vhodné... to radi a si daj ráno koblihu, k svačině zblajznou jen jablko a daj si teplý oběd. Nehledě na to, e o přestávce se řeí ouplně jiný věci, ne svačina... ta kolikrát dorazí netknutá. Druhý stupeň se stěhuje o přestávkách po třídách, take nějaký svačení...
Upravil(a) javena (31. 3. 2011 22:58)
Není tady
Já bych se zajímala, co na wc tak dlouho dělá. Kadý to máme jinak, pokud nechce, asi bych ji nenutila, nebo jí dala nějaké ovoce, či něco pro případ hladu. Záleí, jakou má váhu, zda nemá zdravotní potíe a tak. Pokud je v normě, měla by si říct, kdy má hlad a něco si vzít. Já bych asi na ni neklečela jen proto, aby snídala.
Syn a přítel nesnídají, já můu jíst pořád, ale to je o tom patném zdravotním stavu.
Není tady
Děti do jídla nenutit. Ani do snídaně, ani do oběda. My dceru nutili, byla hubená - a dnes
je z ní pořádný kus enské.... .... Zbytečné stresy !!! - Fakt, naprosto zbytečné.
Spí hledejte příčiny toho ranního vysedávání... Moná patná skladba stravy navečer ?!
Není tady
Nai kluci snídali a dodnes snídají (15 a 20 let) BE-Be suenky namočené do čaje. Já odmalička (41) snídám pár pikotů namočených do čaje a pak v práci čaj a pečivo.
Bety:kdybych měla jít na WC po snídaní, tak se nikdy nenajím. U nás jsou vichni naučení z postele na WC a to rovnou čarou
Není tady
Snídaně je základ pro celý den! Určitě nenutit, ale měla ve kole první jídlo o velké přestávce, tak si do budoucna zakládá na patně fungující trávicí trakt, s tím spojené zaívací potíe, atd. nechci strait. Např. i obezita u dětí můe být způsobena nepravidelností, nejen přejídáním či jezením ve fastfoodech....snídaně dodá energii, vzpruí, člověk se lépe můe soustředit na cokoli, tedy ve kole se bude i lépe učit...
To vysedávání na wc, zjistit, čím to je, jestli trpí zácpou, hned ráno po probuzení vypít sklenku vlané vody. Celkově denní příjem tekutin u dětí by měl být 1,5l, při sportu a v létě více. Pokud to má jako zábavu, vysvětlit, e si zakládá na hemoroidech a to je tedy mazec!
Pokud máte zdr. problémy, mohu poradit. Stačí mi napsat.
Není tady