|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1
Tak a máme další problém na řešení 
Dámy, chci se zeptat. Chci malého už úplně odstavit od MM. Ale mám několik dotazů.
1. Nechce mi pít nic jiného než mat. mléko, když mu dám čaj, lehce si ho pocumle, ale vypije fakt straaaašně málo. Bojím se, že když přestanu úplně kojit, že bude dehydratovanej.
Jinak malému je 10,5 měsíce
2. Jak to mám dělat v noci. Hlavní totiž důvod toho, proč to chci bojkotovat je to noční vstávání a kojení. Ale řeším problém, jak to dělat, když se vzbudí a bude plakat. Mám ho třeba vytáhnout z postýlky, pochovat a pak zase položit? A takhle třeba pořád dokola? Bojím se trošku toho, aby si zase nezvykl na to nošení a nevznikl problém druhý, že místo kojení budu v noci chovat. Když mu dám čaj (kterej zatím nepije), tak zase nechci, aby si zvykl na pití čaje v noci.
3. Co když se mi v noci vzbudí a bude mít opravdu žízeň. Jak to mám poznat??? :-) On bude brečet, já ho nechám a co pak s tím, když bude opravdu žíznivý? Já vím, děti v tomhle věku by měli vydržet až do rána bez jídla i pití, ale přítel třeba v noci hodně pije a co když to malý bude mít po něm. Až bude větší, tak je mi jasné, že si třeba řekne, ale teď???
To jsou problémy, že? 
Tak prosím, pište všechny vaše zkušenosti a rady. Děkuji Romča 
Není tady
Ahoj Romčo, sice mám zkušenost s odstavením až ve 22 měsících, ale třeba ti něco trošku pomůže. Osobně bych počkala s odstavením alespoň do roka, protože ti malej evidentně žádné UM pít nebude a do roka by to mléko měl mít (jasně dá se to nahradit sýry, tvarohy, jogurty apod., otázka je kolik toho sní). Erik mi začal pořádně pít čaj až když jsem přestala kojit, do té doby nic moc, prostě se napil vždycky MM. Takže ten čaj určitě pít začne (nebo vodu). Určitě to bude pár probrečených nocí, u nás cca 3, kdy se vztekal, čaj ani vodu nechtěl, vždy jsem si ho vzala k sobě do postele a tam po chvíli vztekání usnul. Pak se nějakou dobu budil kolem páté ráno a chtěl jogurt (bylo to jednodušší, už se s ním dalo líp domluvit než s desetiměsíčním dítětem), to trvalo asi dva týdny a pak už začal spát celou noc bez probuzení. Když jsem kojila byla jsem ráda že vypil třeba 1 - 2 deci čaje za den, teď dá průměrně 0,5 litru, někdy i litr. Hlavní je když se opravdu rozhodneš že nedáš už nepovolit (nejdřív jsem zkoušela odstavovat postupně, ale to nefungovalo, byl akorát zmatenej, protože nevěděl kdy dostane MM a kdy ne, určitě to chce utnout najednou). Tak přeju pevné nervy.
Není tady
Kotrmelína napsal(a):
Ahoj Romčo, sice mám zkušenost s odstavením až ve 22 měsících, ale třeba ti něco trošku pomůže. Osobně bych počkala s odstavením alespoň do roka, protože ti malej evidentně žádné UM pít nebude a do roka by to mléko měl mít (jasně dá se to nahradit sýry, tvarohy, jogurty apod., otázka je kolik toho sní). Erik mi začal pořádně pít čaj až když jsem přestala kojit, do té doby nic moc, prostě se napil vždycky MM. Takže ten čaj určitě pít začne (nebo vodu). Určitě to bude pár probrečených nocí, u nás cca 3, kdy se vztekal, čaj ani vodu nechtěl, vždy jsem si ho vzala k sobě do postele a tam po chvíli vztekání usnul. Pak se nějakou dobu budil kolem páté ráno a chtěl jogurt (bylo to jednodušší, už se s ním dalo líp domluvit než s desetiměsíčním dítětem), to trvalo asi dva týdny a pak už začal spát celou noc bez probuzení. Když jsem kojila byla jsem ráda že vypil třeba 1 - 2 deci čaje za den, teď dá průměrně 0,5 litru, někdy i litr. Hlavní je když se opravdu rozhodneš že nedáš už nepovolit (nejdřív jsem zkoušela odstavovat postupně, ale to nefungovalo, byl akorát zmatenej, protože nevěděl kdy dostane MM a kdy ne, určitě to chce utnout najednou). Tak přeju pevné nervy.
Děkuji, já to ale utnout už fakt pomalu musím, nehledě na ty noci, ale taky skrz to, že vážím skoro dvacet kilo ;-))) Né, tak horký to není, ale já jsem už fakt jak žingla ;-) vysává ze mě všechno a to se snažím jíst, i tak jdou kila hodně dolů. bobek jedlík je, to by problém nebyl, jogurty jí hezky, sýry ani tvaroh zatím nedávám, ale vápník do něj nebude problém dostat. Tak budu doufat, že alespoń s tím pitím se to obrátí, když nebude MM.
Není tady
Romčo a on Ti nepije UM, nebo nepije jen ten čaj? Já jsem odstavovala ve stejném věku asi před 3 týdny.
Taky nechtěl pít čaj a stále ho nijak zvlášť nemusí, ale slazený glukopurem něco málo vypije a pak mu dávám ty ovocné šťávy, hodně ředěné vodou. Ale taky začal až když jsem nekojila a ten příjem se zvyšuje pomaličku postupně.
V noci mám u postele připravený v lahvi mlíčko s kaší-to se nemusí hřát- a když se vzbudí tak mu dám prostě napít a on zas hned usne. A i to se postupně samo upravuje. Z počátku pil už třeba o půlnoci a teď třeba ve 3 někdy až v 5. Kvůli zubům to asi není nejlepší způsob, ale já myslím, že se to s věkem samo upraví a nebude se v noci budit vůbec.
Není tady
Romco,ja jsem malou odstavila take po 10.mesici.taky se mi budila nejmene 6x v noci na kojeni
. Ale dost me v tom pomohl manzel,ktery s ni dve noci spal,ona vylozene vyzadovala prso a od neho nic nedostala,tak to brzo pochopila a vzdala to. Flasku ze zacatku nechtela ale casem si ji zacala brat. V tomto veku uz dite vubec mliko v noci nepotrebuje pokud dobre prospiva. Pokud bys mela pocit,ze ma zizen,tak bych mu dala napit jenom ciste vody. 
Drzim pesti at se to povede!!
Není tady
Stránky: 1